Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-2
Design of A Beef Freshness Detector based on Color and Scent with the Mamdani Fuzzy Method
Hari Agus Sujono
Achmad Saiful Faris
nr katalogowy: 147336
10.15199/48.2024.02.18
Beef Freshness Detection Results
Mamdani Fuzzy Method
Beef Scent and Color Detection
Wyniki wykrywania świeżości wołowiny
metoda rozmyta Mamdani
wykrywanie zapachu i koloru wołowiny
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-12
Nagroda Jamesa Dysona 2022 dla Polaków!
nr katalogowy: 141256
AURA 2018-1
Kropla życia
Olgierd WIECZOREK
nr katalogowy: 111795
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-7
Trendy kolorystyczne w cukiernictwie
nr katalogowy: 143932
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-5
Biocydy ekologiczne w ochronie włókien naturalnych. Cz. I
Judyta Walentowska
Joanna Foksowicz -Flaczyk
nr katalogowy: 51962
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-11
Perspektywy wzrostu spożycia i eksportu wołowiny w Polsce
Danuta Rycombel
nr katalogowy: 63767
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-10
Składowanie wołowiny odkostnionej przed wywozem
Andrzej Puka
nr katalogowy: 30658
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-12
Rynek bydła w Unii Europejskiej
nr katalogowy: 152023
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
Światowy rynek wołowiny zmiany i wnioski dla Polski
Danuta Zawadzka
nr katalogowy: 76648
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-4
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 67045
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-11
Wołowina? Z przyjemnością!
nr katalogowy: 63780
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2011-9
NIELINIOWE OGRANICZONE DO WIDMA OPTYCZNEGO ŚWIATŁA BIAŁEGO PRZEKSZTAŁCENIE PRZESTRZENI KOLORU RGB NA HSI W CYFROWEJ TERMOMETRII OBRAZOWEJ
ANDRZEJ ZIEMBA
nr katalogowy: 62297
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2020-1
Wszystkie odcienie Koloru Roku
Danuta Baprawska
nr katalogowy: 125527
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2012-10
GEOMETRYCZNE PRZEKSZTAŁCENIE PRZESTRZENI KOLORU RGB NA HSI W CYFROWEJ TERMOMETRII OBRAZOWEJ
ANDRZEJ ZIEMBA
nr katalogowy: 71768
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-7
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 61123
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-4
Rynek wołowiny w Polsce-stan aktualny
Łukasz Cukierski
nr katalogowy: 9528
OPAKOWANIE 2013-5
Spektralny pomiar koloru - przekleństwo czy błogosławieństwo
VOLKER SCHOENFELD
SABINE RIEMENSCHNEIDER
nr katalogowy: 76618
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-8
INFORMACJE BIZNESOWE
nr katalogowy: 20744
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-3
Po czym poznać dobrą wołowinę?
nr katalogowy: 119005
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2009-3
Rola koloru we współczesnym wzornictwie
Łukasz Kula
nr katalogowy: 46155
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-1
II Forum Sektora Wołowiny
nr katalogowy: 96227
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-2a
Video summarization using color features and efficient adaptive threshold technique
Stevica CVETKOVIC
Marko JELENKOVIC
Sasa V. NIKOLIC
nr katalogowy: 74441
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-2
Wołowina kulinarna cz. I – czynniki wpływające na jakość mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 130544
rasy bydła
jakość mięsa
dojrzewanie
obróbka cieplna
beef breeds
meat quality
ageing
thermal treatment
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-1
Przewidywane zmiany na polskim rynku wołowiny
Danuta Rycombel
nr katalogowy: 65238
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Charakterystyka oraz możliwości wykorzystania mięsa dwóch rodzimych ras bydła - białogrzbietej i polskiej czerwonej
Małgorzata Pasternak
Maria Walczycka
nr katalogowy: 122452
10.15199/65.2019.9.4
rasy rodzime
bioróżnorodność
jakość mięsa
native breeds
biodiversity
meat quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-9
Rynek wołowiny w Polsce
Stanisław Wajda
nr katalogowy: 38220
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-4
Performance Analysis of IoT- Based Cyanosis Detection Device in Medical Training
Nur Fatihah Azmi
Nor Liyana Septiadi
Frank Delbressine
nr katalogowy: 142672
10.15199/48.2023.04.26
Cyanosis
life-threatening disease
newborn baby
color
detection device
IoT
RGB color
CIELAB.
sinica
IOT
badania medyczne
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-4
Performance Analysis of IoT- Based Cyanosis Detection Device in Medical Training
Nur Fatihah Azmi
Nor Liyana Septiadi
Frank Delbressine
nr katalogowy: 142672
10.15199/48.2023.04.26
Cyanosis
life-threatening disease
newborn baby
color
detection device
IoT
RGB color
CIELAB.
sinica
IOT
badania medyczne
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-4
Szefowie kuchni na szlaku polskiej wołowiny
nr katalogowy: 125921
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-12
Za nami spotkanie branży wołowej
nr katalogowy: 95697
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-3
Metodyka oceny sensorycznej surowców i produktów młynarskich
nr katalogowy: 114141
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-6
METODA AUTOMATYCZNEJ IDENTYFIKACJI KOLORU SUKIEN
Michał Grega
nr katalogowy: 101757
10.15199/59.2016.6.39
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Polska - Unia - Świat
nr katalogowy: 33826
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-5
Światowy rynek mięsa – prognozy
nr katalogowy: 148719
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-2
Forum Sektora Wołowiny
nr katalogowy: 147307
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-4
System jakości wołowiny - QMP promuje PZPBM
nr katalogowy: 76490
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-8
Sytuacja podażowo-popytowa i cenowa na rynku wołowiny
Marzena Trajer
nr katalogowy: 127701
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-5
Przemysłowe metody kształtowania kruchości i soczystości mięsa wołowego
Maciej Borzyszkowski
nr katalogowy: 91536
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-2
Forum Sektora Wołowiny
nr katalogowy: 147307
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-8
Dojrzewanie poubojowe a jakość wołowiny
Natalia Piaskowska
Katarzyna Śmiecińska
nr katalogowy: 93154
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-10
KRONIKA
nr katalogowy: 87490
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Polskie Steki z długo sezonowanej wołowiny Najlepsze z najlepszych
nr katalogowy: 85462
GOSPODARKA WODNA 2012-3
Ekotony dla redukcji zanieczyszczeń obszarowych
WOJCIECH FRĄTCZAK
KATARZYNA IZYDORCZYK
MACIEJ ZALEWSKI
nr katalogowy: 66273
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-6
Smaczna i zdrowa
nr katalogowy: 120658
wołowina
wartość odżywcza
system QMP
obróbka kulinarna
sezonowanie
burgery i inne potrawy
marynowanie. Title: Tasty and Healthy Meat
beef
nutritional value
the QMP system
culinary treatment
seasoning
burgers and other dishes
marinating.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-9
Wołowina kulinarna czynniki poubojowe a jakość mięsa
Marek Cierach
Jacek Niedźwiedź
Maciej Borzyszkowski
nr katalogowy: 47075
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Wołowina kulinarna czynniki poubojowe
Marek Cierach
Maciej Borzyszkowski
Jacek Niedźwiedź
nr katalogowy: 46504
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-3
Analiza wyników handlu zagranicznego produktami mięsnymi w 2014 roku
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 90205
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Wołowina kulinarna cz. II – wartość odżywcza i cechy tekstury
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 130895
skład chemiczny
barwa
cechy sensoryczne
chemical composition
colour
sensory properties
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-12
Smakowitość mięsa
Tadeusz Kołczak
nr katalogowy: 31752
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2010-1
Nowości
nr katalogowy: 50068
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Wpływ koloru pokrycia na funkcjonowanie dachu
Krzysztof Patoka
nr katalogowy: 140625
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-12
Możliwości wzrostu produkcji i poprawy jakości wołowiny
Stanisław Wajda
nr katalogowy: 22714
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-9
Unia w kalejdoskopie
JOANNA NOWICKA
nr katalogowy: 4259
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Wołowina kulinarna QMP kontra wołowina nieznanej jakości
nr katalogowy: 67962
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-2
Efekty produkcyjne mieszańców bydła ras mięsnych
Piotr Wójcik
nr katalogowy: 65706
OPAKOWANIE 2014-1
Najpopularniejsze systemy mieszania farb
HANNA CHRZANOWSKA
nr katalogowy: 82140
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-11
Najlepsze na steki i befsztyki
EWA CZARNIECKA-SKUBIN
nr katalogowy: 22038
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Utrata zapachu i smaku podczas zakażenia covid-19
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 130233
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-8
Ocena podatności wytłoczyny na zmianę koloru w procesie wytłaczania
Zbigniew Frąszczak
Bogusław Królikowski
nr katalogowy: 53334
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-4
Obrót jagnięciną
Bogdan Klepacki
Tomasz Rokicki
nr katalogowy: 9527
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-7
Profesjonalna sprzedaż wyrobów
Lucyna Kubicka
nr katalogowy: 9583
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Utrata zapachu i smaku podczas zakażenia covid-19
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 130233
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-3
Rynek żywności pochodzenia zwierzęcego. Stan po integracji z UE
R. Urban
nr katalogowy: 14791
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-10
Międzynarodowe standardy w obrocie handlowym wołowi na australijską
Adam Olszewski
nr katalogowy: 9622
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-9
Do wyboru, do koloru
nr katalogowy: 4268
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-2
Sirius-dachówka na medal
nr katalogowy: 10435
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-1
Zastosowanie spektrofotometru w ocenie koloru bawełny. Cz. II
Małgorzata Matusiak
nr katalogowy: 49487
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Pomidor - idealne źródło witamin, substancji odżywczych i prozdrowotnych
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 61778
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-6
Use of electronic nose for quality assessment of agricultural ethanol distillates Wykorzystanie elektronicznego nosa do oceny jakości etanolowych destylatów rolniczych
Tomasz Dymerski
Jacek Gębicki
Jacek Namieśnik
nr katalogowy: 85021
10.12916/przemchem.2014.998
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-9
Nie tylko na steki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 109177
wołowina
części kulinarne
obróbka termiczna
potrawy
beef meat
culinary elements
heat treatment
dishes
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2010-12
LINIOWE PRZEKSZTAŁCENIE PRZESTRZENI KOLORU RGB NA HSI W CYFROWEJ TERMOMETRII OBRAZOWEJ
ANDRZEJ ZIEMBA
nr katalogowy: 56269
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-1
Produkcja wołowiny współpraca przemysłu z nauką
Jean-François Hocquette
Jerzy Wierzbicki
Rod Polkinghorne
Isabelle Legrand
David Pethick
nr katalogowy: 96225
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-4
Obroty żywcem wołowym na rynku krajowym po akcesji do UE
Krzysztof Serdeyn
nr katalogowy: 16749
OPAKOWANIE 2019-9
Proste i skuteczne wykrywanie nieszczelności
Krzysztof Czerwiński
nr katalogowy: 122563
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-5
Właściwości odżywcze wołowiny kulinarnej
Marek Cierach
nr katalogowy: 35404
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-8
Nie zawsze więcej znaczy lepiej
Barbara Mikusińska
nr katalogowy: 149956
CHŁODNICTWO 2016-1-2
Z życia Unii Polskiego Przemysłu Chłodniczego - Walne Zebranie Członków UPPCH
Janina Jędrzejewska
nr katalogowy: 96529
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-10
Aromaty spożywcze - zalety i wady
Bolesław Hoffmann
nr katalogowy: 79477
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-6
Modyfikacja systemu rozbioru półtusz z młodego bydła rzeźnego
Jerzy Strzelecki
Stanisław Tyszkiewicz
Karol Borzuta
Andrzej Borys
Eugenia Grześkowiak
nr katalogowy: 16718
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-4
Co pisza inni - ze swiata
A.Ł.
nr katalogowy: 9530
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-10
Do wyboru, do koloru...do smażenia
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 22031
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
Analiza wyników handlu zagranicznego mięsem w 2011 roku
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 66668
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-11
Rynek mięsa w Unii Europejskiej: powrót do stabilności
nr katalogowy: 151603
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-5
Wołowina na medal
nr katalogowy: 83920
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-3
Udział Polski w międzynarodowym handlu wołowiną
Stanisław Urban
nr katalogowy: 33847
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-1
Jak zapobiec migracji barwnika
Peter Jessop
Michael Vaskovich
Krzysztof Galczak
nr katalogowy: 13591
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-1
Jak zapobiec migracji barwnika
Peter Jessop
Michael Vaskovich
Krzysztof Galczak
nr katalogowy: 13591
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-5
Świadome decyzje, czy manipulacja?
nr katalogowy: 84098
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2015-3
Nowa odsłona łazienki
Katarzyna Łakomy
nr katalogowy: 93516
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-12
Nowości
nr katalogowy: 23013
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-8
Porozmawiajmy o smaku i zapachu
nr katalogowy: 78295
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-1-2
Wieprzowina najczęstszym wyborem Polaków
nr katalogowy: 141814
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Wpływ koloru pokrycia na funkcjonowanie dachu
Krzysztof Patoka
nr katalogowy: 140625
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-2
Badania wpływu zadr ukowanych papierowych materiałów opakowaniowych na właściwości organoleptyczne czekolady
Małgorzata Banasiak
JANINA LEKS - STĘPIEŃ
nr katalogowy: 82767
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-5
Glazura
nr katalogowy: 142961
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-9
NOWOŚCI
nr katalogowy: 37750
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-4
Święcone w pałacu
BOGNA WERNICHOWSKA
nr katalogowy: 4086
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-9
Posadzki dekoracyjne
nr katalogowy: 38163
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-6
Porządkowanie przestrzeni RGB za pomocą kąta wektora koloru
Paweł BUCZYŃSKI
nr katalogowy: 11725
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-10
Ocena stanu produkcji oraz ceny żywca rzeźnego w Polsce w 2016 roku
Robert Mroczek
nr katalogowy: 101642
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-7
Olej rzepakowy - jego wartość żywieniowa i użytkowa
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 45697
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-8
Wiadomości
nr katalogowy: 100634
OPAKOWANIE 2023-9
Barwy druku. Offset arkuszowy. Lakiery – część 18.
Ewa Rajnsz
nr katalogowy: 145045
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2012-4
Moda na vintage
Monika Gibes
nr katalogowy: 72734
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2022-3
Gabinet w odcieniach miodu
Magdalena Kaliszuk-Barańska
nr katalogowy: 139761
SZKŁO I CERAMIKA 2011-4
Szkło we wnętrzu - nieograniczone możliwości aranżacji przestrzeni
nr katalogowy: 61544
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-9
Trwałość koloru i faktury betonu
Svend Barnholdt
nr katalogowy: 29924
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-10
Laserowa spektroskopia absorpcyjna z wykorzystaniem kwantowych laserów kaskadowych do detekcji amoniaku w zakresie długofalowej podczerwieni
Jacek WOJTAS
Zbigniew BIELECKI
Dariusz SZABRA
Janusz MIKOŁAJCZYK
nr katalogowy: 133577
10.15199/48.2021.10.30
laserowa spektroskopia absorpcyjna
kwantowe lasery kaskadowe QCL
wykrywanie amoniaku NH3
laser absorption spectroscopy
infrared spectroscopy
quantum cascade lasers QCL
ammonia detection NH3.
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-8
Smak i zapach kawy
Małgorzata Bartelak
nr katalogowy: 78298
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-5
Wszystkimi zmysłami
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 34910
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-6
Okładziny elewacyjne z prefabrykowanych płyt betonowych
Andrzej Charabin
nr katalogowy: 143800
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-9
Dobre Bordeaux również do grilla
nr katalogowy: 133357
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2007-3
FUGA ATLAS ARTIS z innowacyjnym systemem Color Protect
nr katalogowy: 29336
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2020-5-6
ZAAWANSOWANE RENTGENOWSKIE SYSTEMY SORTUJĄCE DO PRZETWARZANIA ODPADÓW MINERALNYCH ORAZ PRE-KONCENTRACJI
JACEK KOŁACZ
nr katalogowy: 126952
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-5
Glazura
nr katalogowy: 142961
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2005-7-8
Klasyfikacja domowych stacji doczyszczania wody
MAŁGORZATA PERCHUĆ
MAŁGORZATA ROWIŃSKA
nr katalogowy: 9292
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2011-5
Panele przyciskowe do stosowania w trudnych i bezpiecznych aplikacjach przemysłowych
nr katalogowy: 63118
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-10
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 80005
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-4
Porozmawiajmy o smakach i kolorach
nr katalogowy: 148029
OPAKOWANIE 2004-2
Gra światła w zamknięciu butelki do perfum marki Cindy Crawford
L.F.
nr katalogowy: 3138
OPAKOWANIE 2006-3
Opakowania aromatyczne
Marian Feldman
Jadwiga Szabla
nr katalogowy: 18037
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-8
Barwniki polfanilowe do skór w postaci płynnej
RAISA SAPIEŻYŃSKA-ŁOŚ
nr katalogowy: 29414
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2004-1
MATERIAŁY-URZĄDZENIA - TECHNOLOGIE
nr katalogowy: 2839
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-2-3
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 112172
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-18
To, co najcenniejsze
hp
nr katalogowy: 5510
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-11
Ciasteczkowe Inspiracje Igi Sarzyńskiej-Komorowskiej
nr katalogowy: 140162
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-6
Jak pić wino. Zapach
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 60046
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-8
Wykrywanie przerw w przewodach fazowych i neutralnym linii napowietrznych niskiego napięcia
Piotr Olszowiec
nr katalogowy: 132997
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-8
Wykrywanie przerw w przewodach fazowych i neutralnym linii napowietrznych niskiego napięcia
Piotr Olszowiec
nr katalogowy: 132997
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-8
Smart vehicle height detection for limited height roads
Emad A. Mohammed
Emad Sleman Abdullah
nr katalogowy: 138636
10.15199/48.2022.08.16
wykrywanie obiektów
pomiar wysokości obiektu
Plate number
object detection
YOLOV4
YOLOV5.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-8
Smart vehicle height detection for limited height roads
Emad A. Mohammed
Emad Sleman Abdullah
nr katalogowy: 138636
10.15199/48.2022.08.16
wykrywanie obiektów
pomiar wysokości obiektu
Plate number
object detection
YOLOV4
YOLOV5.
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-11
Ciasteczkowe Inspiracje Igi Sarzyńskiej-Komorowskiej
nr katalogowy: 140162
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-12
UNI Carriers Potęga wyrosła z tradycji
nr katalogowy: 102826
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-7
Zastosowanie przeciwutleniaczy w przetwórstwie mięsa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 53053
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-7
Wpływ układu przemiału i intensywności rozdrabniania ziarna na wydajność i skład chemiczny produktów przemiału
Elżbieta KONIECZNA
Jan KIRYLUK
nr katalogowy: 6333
OPAKOWANIE 2011-9
Pierwszy PlateRite FX 1200 w Polsce
nr katalogowy: 62630
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2006-3
Identyfikacja samochodów, Wysokociśnieniowe pompy
nr katalogowy: 17276
CHŁODNICTWO 2016-5
Preparaty do dezynfekcji i czyszczenia klimatyzacji Rectorseal
nr katalogowy: 98553
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-9
Dobre Bordeaux również do grilla
nr katalogowy: 133357
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-5
Wykrywanie układów prowadzenia pocisków w wiązce laserowej
JAN PIETRZAK
MIROSŁAW KWAŚNY
nr katalogowy: 44603
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-9
Świeżość i trwałość koloru dzięki nowej generacji spoiw COL.9
Jaromir Brejdak
nr katalogowy: 38177
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-2
WYKRYWA(CZ)NIE
Ryszard Rus
nr katalogowy: 136160
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2022-3
Gabinet w odcieniach miodu
Magdalena Kaliszuk-Barańska
nr katalogowy: 139761
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-12
Metody chłodzenia i dojrzewania poubojowego a kruchość wołowiny kulinarnej
Wioletta Krzynowek
Marek Cierach
nr katalogowy: 73014
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-10
ZM LENARCIK podbija Polskę!
Kinga Borek
nr katalogowy: 80014
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-11
Wołowina w roli głównej
nr katalogowy: 102069
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Zioła w kuchni
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 96446
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-5
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 84408
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-23
Wykrywanie bomb
Maciej Kamyk
nr katalogowy: 5614
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-7
Kruchość i soczystość marynowanej wołowiny
Katarzyna Tkacz
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Dominika Detmer
nr katalogowy: 127264
marynowanie
wołowina
kruchość
soczystość
marinating
beef
tenderness
juiciness
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Wołowina godna zaufania
nr katalogowy: 76514
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Proces poubojowego dojrzewania mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Natalia Szuszkiewicz
Patrycja Mórawska
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 140129
dojrzewanie mięsa
przechowywania
wołowina
meat ageing
storage
beef
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Proces poubojowego dojrzewania mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Natalia Szuszkiewicz
Patrycja Mórawska
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 140129
dojrzewanie mięsa
przechowywania
wołowina
meat ageing
storage
beef
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Moc smaku
nr katalogowy: 85463
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-9
Branża mięsna potrzebuje zielonego światła
Barbara Mikusińska
nr katalogowy: 150472
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2006-12
Nowoczesne techniki diagnostyczne stosowane w energetyce - termowizja i chromatografia
Dariusz Zdziech
nr katalogowy: 23196
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-12
Wykrywanie toksycznych gazów i par
M.W
nr katalogowy: 8328
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-6
Zmiany w udziałach najważniejszych składników olejków chmielowych i ich wpływ na jakość aromatu chmielowego w piwach
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 85131
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-2
Wpływ stopnia uszkodzenia skrobi w semolinie i niektóych parametrów procesu produkcyjnego na własności makaronów
nr katalogowy: 41567
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-1
Gorące nowości
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 23279
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-3
Cztery pokolenia
nr katalogowy: 58672
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-5
Lerapas® ZN 23 – nowa generacja ekologicznej pasywacji powłok cynkowych
Jacek Sipa
Tomasz ŚwierczyńskI
nr katalogowy: 143271
AURA 2007-9
Sinice i ich toksyny w uzdatnianiu wód
ANDRZEJ KABZIŃSKI
nr katalogowy: 29528
AURA 2007-3
Szlamnik rdzawy
Sebastian Bielak
nr katalogowy: 24716
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-7
Kolory firmowe - kiedy CMYK, a kiedy RGB
Marzena Matuszewska
nr katalogowy: 92607
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-5
Tendencje w komunikacji cyfrowej barwy na tekturze falistej i papierze
PIOTR KRZESZEWSKI
nr katalogowy: 113991
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2004-1-2
Urządzenia i systemy wykrywania i lokalizacji doziemień w przemysłowych sieciach IT oraz TN-TT
Jarosław Mielczarek
Maciej Sałasiński
nr katalogowy: 7497
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-4
Kukurydza Część 2. Właściwości fizyczne pojedynczych ziarniaków
HenryK GĄSiOrOWSKi
nr katalogowy: 25154
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
WYKRYWANIE KONFLIKTÓW DECYZJI W INTELIGENTNYCH STEROWNIKACH RADIOWYCH W OTWARTYCH SIECIACH DOSTĘPU RADIOWEGO O-RAN
Cezary Adamczyk
Adrian Kliks
nr katalogowy: 139000
10.15199/59.2022.4.68
otwarte sieci radiowe
rozwiązywanie konfliktów
wykrywanie konfliktów
xApp
conflict detection
conflict mitigation
O-RAN
xApp
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
WYKRYWANIE KONFLIKTÓW DECYZJI W INTELIGENTNYCH STEROWNIKACH RADIOWYCH W OTWARTYCH SIECIACH DOSTĘPU RADIOWEGO O-RAN
Cezary Adamczyk
Adrian Kliks
nr katalogowy: 139000
10.15199/59.2022.4.68
otwarte sieci radiowe
rozwiązywanie konfliktów
wykrywanie konfliktów
xApp
conflict detection
conflict mitigation
O-RAN
xApp
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Anomaly detection in network traffic
Agnieszka Duraj
Paweł Bucki
Aleksander Drajling
Robert Makrocki
Mateusz Sipiński
nr katalogowy: 140845
10.15199/48.2022.12.46
anomaly detection
network anomaly
attack detection
wykrywanie anomalii
anomalie sieciowe
wykrywanie ataków
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Anomaly detection in network traffic
Agnieszka Duraj
Paweł Bucki
Aleksander Drajling
Robert Makrocki
Mateusz Sipiński
nr katalogowy: 140845
10.15199/48.2022.12.46
anomaly detection
network anomaly
attack detection
wykrywanie anomalii
anomalie sieciowe
wykrywanie ataków
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-10
Gorzka jak indiański los
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 38765
OPAKOWANIE 2008-10
Bakteriocyny jako składniki opakowań o działaniu przeciwdrobnoustrojowym
Anna Sip
Piotr Jusik
nr katalogowy: 38589
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-7
Biostabilizacja podszewek tkaninowych do obuwia Część I
MICHALINA FALKIEWICZ-DULIK
nr katalogowy: 36922
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-8
Kolory w branży mięsnej
nr katalogowy: 86266
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-1
Sklep w modułach i co jeszcze?
nr katalogowy: 88787
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-4
Przełom na rynku barwników do skór - wizja stała się rzeczywistością
SYLWIA CHRZĄSZCZ
ALICJA GŁODO
MAGDALENA JEMIOŁ
MICHAŁ LUDWICKI
nr katalogowy: 25287
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-5
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 68037
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-5
Testy DNA - pewność, że ryby i owoce morza pochodzą z wiarygodnych źródeł. Dobra identyfikacja
nr katalogowy: 98393
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-6
Mięso komórkowe w Polsce? Główny szef kuchni Sodexo przeciera szlaki
nr katalogowy: 151842
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2004-12
Analiza wyników badań prognozowania parametrów pracy sieci ciepłowniczej za pomocą sieci neuronowych
Rafał Wawryk
Paweł Malinowski
Iwona Polarczyk
nr katalogowy: 920
OPAKOWANIE 2004-9
Wykrywanie skażeń mikrobiologicznych opakowań do żywności metodą chromatografii gazowej i spektrometrii mas
Zbigniew Mielniczuk
Zofia Pogorzelska
nr katalogowy: 3329
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-21-22
PORADNIK Wino dla inżyniera (208)
winny maniak
nr katalogowy: 116385
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2013-10
Nowy Nadarzyn
nr katalogowy: 79960
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-8
Aromaty spożywcze najnowsze trendy w produkcji i zastosowaniu
MAREK DRURI
nr katalogowy: 37389
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-1
Imbir na zimowe dni
EDYTA KWIATKOWSKA
nr katalogowy: 23284
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-12
W barwach proroka Mahometa
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 40348
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2012-4
Programy do projektowania wnętrz - wygodne narzędzie do wyliczania i optymalizacji liczby płytek
Marcin Pietrzyk
nr katalogowy: 72726
ELEKTROINSTALATOR 2021-1-2
TAŚMY ELEKTROTECHNICZNE DO PRAC ELEKTROINSTALACYJNYCH
nr katalogowy: 130396
CHŁODNICTWO 2009-11
Przykład predykcji czasu zamrażania żywności przy użyciu modelu analityczno-empirycznego
JAROSŁAW SUROWSKI
FRANCISZEK KLUZA
nr katalogowy: 47915
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Lekcja z mistrzami
nr katalogowy: 143113
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Polacy nie ufają alternatywnym źródłom białka
nr katalogowy: 150004
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-2
Czyszczenie fl eksografi cznych zespołów drukujących na papierze i tekturze farbami wodno-rozpuszczalnymi
WOJCIECH BARABASZ
nr katalogowy: 125057
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-3
Kruchość mięsa wołowego i metody jej poprawy
Dariusz Nowak
nr katalogowy: 42538
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-3
Głęboki dołek świński źródła i skutki
Roman Urban
nr katalogowy: 42531
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-12
Pieczenie - wyrób i wartość odżywcza
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 64456
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-11
Mięso wołowe i produkty mięsne w świetle aktualnych przepisów dotyczących znakowania żywności
Monika Marcinkowska-Lesiak
Agnieszka Wierzbicka
nr katalogowy: 80785
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-8
Syntetyczne barwniki organiczne w technologii żywności
ANDRZEJ GASIK
MARTA MITEK
nr katalogowy: 29253
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-5
Pomiary zapachu przy ustalonej emisji
KRYSTYNA KOSTYRKO
nr katalogowy: 35081
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH