Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-4
Przyczyny dramatycznego spadku pogłowia loch w Polsce w latach 2007-2012
Zygmunt Pejsak
nr katalogowy: 76018
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-6
Charakterystyka surowca końskiego
Jacek Zin
Wiesław Słowik
nr katalogowy: 16720
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-3
Uzależnienie cen bydła rzeźnego od wartości rzeźnej ich tusz
Stanisław Wajda
nr katalogowy: 16760
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-4
Sektor mięsny w Polsce problemy w produkcji i przetwórstwie
Roman Urban
nr katalogowy: 76480
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-5
Struktura ubojni trzody i bydła w Polsce
Dariusz Lisiak
nr katalogowy: 91531
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
Światowy rynek wołowiny zmiany i wnioski dla Polski
Danuta Zawadzka
nr katalogowy: 76648
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
Wiadomości
nr katalogowy: 140659
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-3
Produkcja pasz przemysłowych - główne relacje i zależności
BOGDAN JUDZIŃSKI
nr katalogowy: 14025
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
Wiadomości
nr katalogowy: 140659
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-1
Rynek zbożowo-młynarski Argentyny
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 111940
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-4
CHANGES IN AGRICULTURAL PRODUCTION IN THE MAŁOPOLSKIE VOIVODESHIP
Krzysztof Gołba
Jadwiga Dziedzic
nr katalogowy: 141322
10.15199/180.2022.4.1
agriculture
agricultural production parameters
land use
livestock population
rolnictwo
parametry produkcji rolniczej
użytkowanie gruntów
pogłowie zwierząt
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-4
CHANGES IN AGRICULTURAL PRODUCTION IN THE MAŁOPOLSKIE VOIVODESHIP
Krzysztof Gołba
Jadwiga Dziedzic
nr katalogowy: 141322
10.15199/180.2022.4.1
agriculture
agricultural production parameters
land use
livestock population
rolnictwo
parametry produkcji rolniczej
użytkowanie gruntów
pogłowie zwierząt
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-4
CHANGES IN AGRICULTURAL PRODUCTION IN THE MAŁOPOLSKIE VOIVODESHIP
Krzysztof Gołba
Jadwiga Dziedzic
nr katalogowy: 141322
10.15199/180.2022.4.1
agriculture
agricultural production parameters
land use
livestock population
rolnictwo
parametry produkcji rolniczej
użytkowanie gruntów
pogłowie zwierząt
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-4
Udział Polski w międzynarodowym handlu koniną
Stanisław Urban
nr katalogowy: 34311
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-8
Sytuacja podażowo-popytowa i cenowa na rynku wołowiny
Marzena Trajer
nr katalogowy: 127701
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-8
Produkcja kulinarnego mięsa wołowego z bydła rasy limousin
Stanisław Wajda
nr katalogowy: 29126
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
NADAL UBYWA ŚWIŃ W POLSCE - podsumowanie pierwszego kwartału 2022 r.
nr katalogowy: 137704
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
NADAL UBYWA ŚWIŃ W POLSCE - podsumowanie pierwszego kwartału 2022 r.
nr katalogowy: 137704
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-7
Dobrostan zwierząt gospodarskich w transporcie
Bogdan Klepacki
nr katalogowy: 127241
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-7
Dobrostan zwierząt gospodarskich w transporcie
Bogdan Klepacki
nr katalogowy: 127241
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-6
O afrykańskim pomorze świń
Henryk Lis
nr katalogowy: 85164
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-20-21
O owcach naukowo
Henryk Piekut
nr katalogowy: 71498
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-10
Zmiany w bhp przy obsłudze zwierząt gospodarskich i innych przepisów
nr katalogowy: 109744
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-1
Niebezpieczne zwierzęta
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 65035
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-12
Czy widzieliście, kto zamierza być na nowych Targach VICT AM/FIAAP/GRAPAS w Kolonii?
nr katalogowy: 56220
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-10
Nowe przepisy bioasekuracji w gospodarstwach
Kamil Stolarski
Konrad Majewski
nr katalogowy: 94533
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-5
Produkcja wysokojakościowej karmy dla zwierząt domowych zadowoli nawet najbardziej wymagającego klienta
nr katalogowy: 122804
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-12
Projekty ustaw
nr katalogowy: 22726
OPAKOWANIE 2006-1
Dobre perspektywy dla opakowań do pożywienia dla zwierząt domowych
L. F.
nr katalogowy: 18107
AURA 2023-4
O ochronie zwierząt
Magdalena Komorowska
Halina Podsiadło
nr katalogowy: 142637
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-7
Procesy technologiczne uboju i ich wpływ na jakość surowca
Dagmara Prasek
nr katalogowy: 132612
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-6
Posiedzenie Krajowej Rady Klasyfikacji Tusz Zwierząt Rzeźnych
nr katalogowy: 77439
AURA 2023-4
O ochronie zwierząt
Magdalena Komorowska
Halina Podsiadło
nr katalogowy: 142637
AURA 2013-12
Biotechnologia zwierząt
Małgorzata SZCZĘSNA
nr katalogowy: 80799
AURA 2012-10
Grzyby pleśniowe w pomieszczeniach inwentarskich
Agnieszka GALUS-BARCHAN
nr katalogowy: 71246
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-9
Polska - Unia -Świat
nr katalogowy: 29767
AURA 2012-12
W obronie praw "braci młodszych"
Antoni BEWSZKO
nr katalogowy: 72775
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-8
75 Sesja Generalna Światowej Organizacji do spraw Zdrowia Zwierząt
Henryk Lis
nr katalogowy: 29128
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-4
Stosowanie konstrukcji gruntowo-powłokowych jako przejść dla zwierząt w infrastrukturze komunikacyjnej
Adam Wysokowski
Jerzy Howis
nr katalogowy: 34672
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-3
Na dziko
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 24622
AURA 2013-7
PARAGRAF I ŚRODOWISKO
Wojciech RADECKI
nr katalogowy: 77707
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-6
Zasady rekompensowania strat spowodowanych zwalczaniem chorób zakaźnych zwierząt
Łukasz Kania
Kamil Stolarski
nr katalogowy: 92049
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-9
Transport trzody chlewnej
Ryszard Pleskot
nr katalogowy: 86624
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-3
Zastosowanie fitobiotyków w profilaktyce zwierząt
Robert Kupczyński
Antoni Szumny
nr katalogowy: 125271
10.15199/62.2020.3.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-11
Uregulowania prawne w produkcji ekologicznej
Ilona Błaszczyk
nr katalogowy: 72605
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-9
Dziczyzna jako zdrowa żywność
Natalia Piaskowska
nr katalogowy: 93934
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-8
Przejścia dla zwierząt w konstrukcji z podatnej blachy falistej SuperCor SCA-35
Piotr Tomala
Maciej Węgrzynowski
nr katalogowy: 29302
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-21-22
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 94275
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-3
Światowa Organizacja Zdrowia Zwierząt o bezpieczeństwie żywności
Henryk Lis
nr katalogowy: 42101
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Charakterystyka i kierunki zagospodarowania dziczyzny
Tomasz Żmijewski
Wacław Mozolewski
Sylwester Rybaczek
nr katalogowy: 112859
10.15199/65.2018.3.6
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-3
KSIĄŻKI
Zbigniew Duda
nr katalogowy: 20839
AURA 2016-6
Dobrostan zwierząt jako element humanitaryzmu w zrównoważonej produkcji zwierzęcej
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 98874
10.15199/2.2016.6.2
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-1
Etyka w branży mięsnej
nr katalogowy: 82083
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-12
Znaczenie inwestowania na rzecz ochrony zwierząt
Henryk Lis
nr katalogowy: 22716
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-10
PATENTY I PROJEKTY
nr katalogowy: 21316
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-11
KRONIKA
nr katalogowy: 72546
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-5
Rynek wieprzowiny: świat, Unia Europejska, Polska Apetyt na wieprzowinę
Wiesław Przybylski
nr katalogowy: 91208
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-2
Specyfika budowy dolnych przejść dla zwierząt w technologii bezwykopowej
Adam Wysokowski
nr katalogowy: 82830
AURA 2017-1
Zoologia w Rzeczypospolitej Obojga Narodów do XVIII wieku
Agnieszka Bywalec
nr katalogowy: 103504
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-12
72 Sesja Generalna Światowej Organizacji Zdrowia Zwierząt
Henryk Lis
nr katalogowy: 1762
AURA 2006-4
DOBROSTAN -WARUNEK UTRZYMYWANIA ZWIERZĄT
Alicja Dańczak
Anna Sammel
nr katalogowy: 15981
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-5
Zasady postępowania z bydłem w czasie obrotu przedubojowego
Stanisław Wajda
Ewa Bur czyk
nr katalogowy: 105806
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Antyutleniacze jako dodatki do karmy zwierząt mięsożernych
Hanna Bis-Wencel
Agnieszka Z. Rowicka
nr katalogowy: 59845
AURA 2006-10
PARAGRAF I ŚRODOWISKO WYCINANIE DRZEW I KRZEWÓW W OSTOJACH ZWIERZĄT
Wojciech Radecki
nr katalogowy: 21370
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-10
74 Sesja Generalna Światowej Organizacji Zdrowia Zwierząt
Henryk Lis
nr katalogowy: 21559
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-9
Warto tworyć niezależne firmy klasyfikacyjne tusz zwierząt rzeżnych w Posce
Dariusz Lisiak
Karol Borzuta
nr katalogowy: 1710
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-11
Sesja Generalna Światowej Organizacji Zdrowia Zwierząt (OIE)
Henryk Lis
nr katalogowy: 9648
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Oporność na środki przeciwdrobnoustrojowe, ryzyko rozprzestrzeniania się poprzez transport zwierząt
nr katalogowy: 134739
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-4
teksty-preteksty
nr katalogowy: 83495
AURA 2023-10
Kochajmy i szanujmy!
nr katalogowy: 145416
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-7
Kronika
nr katalogowy: 53057
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-5
Bezpieczeństwo w ubojni zakładów mięsnych
Ryszard Bryła
nr katalogowy: 105809
OPAKOWANIE 2006-7
Szeroki asortyment inteligentnych opakowań do pożywienia dla zwierząt firmy Mondi Packaging Flexibles
L. F.
nr katalogowy: 17934
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Oporność na środki przeciwdrobnoustrojowe, ryzyko rozprzestrzeniania się poprzez transport zwierząt
nr katalogowy: 134739
AURA 2012-12
Sterylizacja lub kastracja bezdomnych zwierząt
Wojciech RADECKI
nr katalogowy: 72785
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-9
Wstęp do uczty
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 78854
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-10
Badania Eurobarometr pokazują, jak ważny dla Europejczyków jest dobrostan zwierząt
nr katalogowy: 145688
AURA 2022-2
Zwierzęta hodowlane w antropocenie
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 136238
10.15199/2.2022.2.3
udomowienie
hodowla zwierząt
rasy hodowlane
„dieta planetarna”
domestication
animal husbandry
breeds
“planetary diet”
AURA 2022-2
Zwierzęta hodowlane w antropocenie
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 136238
10.15199/2.2022.2.3
udomowienie
hodowla zwierząt
rasy hodowlane
„dieta planetarna”
domestication
animal husbandry
breeds
“planetary diet”
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-9
Największe na świecie przejście dla zwierząt nad autostradą wykonane z konstrukcji z blach falistych
Leszek Janusz
Barbara Bednarek
nr katalogowy: 10681
AURA 2018-8
Uprawnienia organizacji społecznej odbierającej zwierzę w sytuacji niecierpiącej zwłoki
Wojciech Radecki
nr katalogowy: 115307
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-10
Futro od zawsze...
Agata Gołubowska
nr katalogowy: 72628
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-7
Należy uważnie przyjrzeć się zagadnieniom rozporządzenia 1099/2009 już teraz
nr katalogowy: 69405
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-2
Efektywność przejść dla zwierząt na drogach publicznych w Polsce
Adam Wysokowski
nr katalogowy: 124997
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-3
System EUROP klasyfikacja tusz zwierząt rzeźnych
Agnieszka Pawelec
nr katalogowy: 50746
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-7
Euro Lider Rynku dla Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego
Krystyna Zielińska
nr katalogowy: 45705
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-7
B2B - Deutsch - Praktyczny niemiecki dla biznesu
nr katalogowy: 69415
AURA 2018-11
Czy lepsze są skóry zwierząt futerkowych, czy sztuczne "ekologiczne"
Janusz Jerzy KUŹNIEWICZ
nr katalogowy: 117034
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-12
Dobrostan w obrocie żywcem rzeźnym oraz jego związek z jakością mięsa
Karol Borzuta
Piotr Janiszewski
nr katalogowy: 111264
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-4
Historia zawodu rzeźnika i cechów rzeźniczych w zarysie
Aleksandra Marciniak
Marian Winiarski
nr katalogowy: 83746
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-5
Działanie prądu elektrycznego na zwierzęta hodowlane i leśne
Stefan GIERLOTKA
nr katalogowy: 25714
AURA 2007-7
Poszukiwania nowej formy budynków inwentarskich
MAŁGORZATA DROŻDŻ-SZCZYBURA
nr katalogowy: 27672
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-7
Budowa ekologicznych przejść dla zwierząt WD-27 i WD-29
Maciej Węgrzynowski
nr katalogowy: 114962
10.15199/33.2018.07.11
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-1
teksty-preteksty
nr katalogowy: 96115
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Rynek karmy dla zwierząt domowych
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 67958
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-4
Śruta rzepakowa jako cenny surowiec do produkcji pasz
Stanisław Urban
nr katalogowy: 34492
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Mięso zwierząt egzotycznych nietypowe źródło białka
DARIUSZ NOWAK
nr katalogowy: 33811
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-6
Z czego składają się lody
nr katalogowy: 27080
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-12
Sesja Generalna Światowej Organizacji Zdrowia Zwierząt
Henryk Lis
nr katalogowy: 40315
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-11
Zastosowanie prefabrykacji w budownictwie komunikacyjnym
Andrzej Jodłowski
nr katalogowy: 80750
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-12
System gwarantowanej jakości żywności QAFP
Mieczysław Wiesław Obiedziński
Andrzej Pisula
Stanisław Płonka
Marian Różycki
Karol Węglarzy
Andrzej Czubała
Tomasz Florowski
Mieczysław Marek Obiedziński
nr katalogowy: 48688
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-10
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 145522
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-11
Nie tylko na Święto Dziękczynienia
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 31174
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-20-21
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 55091
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Złoty medal dla dr inż. Edyty Bauer oraz jej Zespołu za zainicjowanie prac nad opracowaniem innowacyjnej metody wczesnego wykrywania podklinicznych stanów chorobowych u bydła mlecznego
nr katalogowy: 129152
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Złoty medal dla dr inż. Edyty Bauer oraz jej Zespołu za zainicjowanie prac nad opracowaniem innowacyjnej metody wczesnego wykrywania podklinicznych stanów chorobowych u bydła mlecznego
nr katalogowy: 129152
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-10
Dziki rarytas na talerzu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 54775
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
PORÓWNANIE RÓŻNYCH METOD DETEKCJI I ROZPOZNAWANIA ZWIERZĄT NA OBRAZACH Z KAMERY TERMOWIZYJNEJ
Łukasz Popek
Rafał Perz
Grzegorz Galiński
nr katalogowy: 138998
10.15199/59.2022.4.66
detekcja
głębokie sieci neuronowe
termowizja
obserwacja dzikiej przyrody
detection
deep neural networks
thermal imaging
wildlife surveillance
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
PORÓWNANIE RÓŻNYCH METOD DETEKCJI I ROZPOZNAWANIA ZWIERZĄT NA OBRAZACH Z KAMERY TERMOWIZYJNEJ
Łukasz Popek
Rafał Perz
Grzegorz Galiński
nr katalogowy: 138998
10.15199/59.2022.4.66
detekcja
głębokie sieci neuronowe
termowizja
obserwacja dzikiej przyrody
detection
deep neural networks
thermal imaging
wildlife surveillance
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
PORÓWNANIE RÓŻNYCH METOD DETEKCJI I ROZPOZNAWANIA ZWIERZĄT NA OBRAZACH Z KAMERY TERMOWIZYJNEJ
Łukasz Popek
Rafał Perz
Grzegorz Galiński
nr katalogowy: 138998
10.15199/59.2022.4.66
detekcja
głębokie sieci neuronowe
termowizja
obserwacja dzikiej przyrody
detection
deep neural networks
thermal imaging
wildlife surveillance
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-9
Obrót mięsem zwierząt łownych - Punkty Skupu Dziczyzny
Katarzyna Pietrzkiewicz
Elżbieta Bombik
nr katalogowy: 109657
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-11
Enterokoki i ich znaczenie w przemyśle mięsnym
Dorota Kręgiel
Ewelina Parzęcka
nr katalogowy: 72614
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-9
Ubój z konieczności w świetle aktualnych przepisów
Robert Palka
nr katalogowy: 79227
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2015-4
SYSTEM ŚLEDZENIA PTAKÓW OPARTY NA ODBIORNIKU GPS I NADAJNIKU GSM
Maria Urbańska
Henryk Gierszal
Grzegorz Maciorowski
Tadeusz Mizera
Piotr Tryjanowski
nr katalogowy: 90484
10.15199/59.2015.4.87
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-1
O humanitarnym uboju świń słów kilka
Robert Palka
nr katalogowy: 23520
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-9
Charakterystyka ilościowa ścieków dopływających do przydomowej oczyszczalni z pojedynczego gospodarstwa wiejskiego
Krzysztof Chmielowski
Ryszard Ślizowski
nr katalogowy: 38109
OPAKOWANIE 2008-7
Wydział Opakowań Giętkich do Artykułów Konsumpcyjnych Grupy Mondi (Mondi Consumer Flexibles) ustanowił nowy standard wygody dla opakowań pożywienia dla zwierząt domowych
nr katalogowy: 36889
AURA 2014-11
Wyrok Trybunału z 4 września 2014 r. w sprawie konfiskaty przez władze węgierskie dzikich zwierząt pochodzących z Tanzanii, C - 532/13
Adam Habuda
nr katalogowy: 87623
AURA 2014-10
Wabienie zwierzyny
Wojciech Radecki
nr katalogowy: 87024
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-1
Możliwości wykorzystania naturalnych surowców wysokobiałkowych (rzęsy wodnej i much) do celów paszowych
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 96594
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-3
Rynek karm dla zwierząt domowych w Polsce
Leszek Mościcki
nr katalogowy: 82851
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-10
Ogłuszanie gazowe czy elektryczne? Wady i zalety
Robert Palka
nr katalogowy: 54639
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Ekstruzja w przetwórstwie rolno-spożywczym Cz. IX. Produkcja karmy dla zwierząt domowych i ryb
Leszek Mościcki
nr katalogowy: 79014
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-4
Study on the chemical composition of the air in fur animal farms Badanie składu chemicznego powietrza w fermach zwierząt futerkowych
Bożena Nowakowicz-Dębek
Halina Pawlak
Łukasz Wlazło
Piotr Maksym
Hanna Bis-Wencel
Nada Sasáková
Beata Stasińska
nr katalogowy: 97896
10.15199/62.2016.4.11
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Smakowite pieczywo w "Sercu Polski"
Tomasz Kodłubański
nr katalogowy: 108650
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-5
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 91529
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ochrona paszarni przed patogenami chorobotwórczymi sprawą priorytetową
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 131275
AURA 2023-8
Zwierzęta w ZOO, a stres
nr katalogowy: 144511
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Adaptacja wymagań standardu BRC w zakładzie produkującym karmę dla zwierząt
Katarzyna Michalska Jolanta Kowalska
nr katalogowy: 117179
10.15199/65.2018.11.4
BRC
karma dla zwierząt
jakość
bezpieczeństwo
BRC
pet food
quality
safety
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
Stability of some lipophilic vitamins in premixes used for animal nutrition Ocena stabilności wybranych witamin lipofilnych w premiksach stosowanych w żywieniu zwierząt
Joanna Maćkowiaka
Adam Voelkel
Joanna Zembrzuska
Irena Budnik
nr katalogowy: 86101
10.12916/przemchem.2014.1350
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-9
Rozporządzenie Rady (WE) nr 1099/2009 - najważniejsze wymagania i obowiązki dotyczące uboju trzody chlewnej
Robert Palka
nr katalogowy: 71037
AURA 2016-3
Psy w wierzeniach religijnych
Janusz Kuźniewicz
Dominika Gulda
nr katalogowy: 97060
AURA 2015-4
Rośliny uprawne i zwierzęta hodowlane - nasi towarzysze od wieków (2) Propozycja zajęć dydaktycznych
Elżbieta Tyralska -Wojtycza
nr katalogowy: 90320
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-9
Przegląd regulacji prawa paszowego w UE
Piotr Włodawiec
nr katalogowy: 93460
AURA 2018-5
Niepewny los goryli górskich
Piotr Skubała
nr katalogowy: 113754
10.15199/4.2018.5.3
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2017-6
Interleder Epilowana nutria jak norka
Zdzisław Marzec
nr katalogowy: 106843
AURA 2017-11
Paragraf i Środowisko Znęcanie się nad zwierzęciem
Wojciech Radecki
nr katalogowy: 110387
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-1
Znaczenie enterokoków w przemyśle mięsnym
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 82085
AUTO MOTO SERWIS 2023-6
Jak przewozić psa w samochodzie? Akcesoria Forda pomogą zapewnić bezpieczeństwo podróżującym pupilom.
nr katalogowy: 144466
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-1
O przepustach i przejściach dla zwierząt podczas XIII Świątecznej Konferencji Naukowo-Technicznej
Maria Szruba
nr katalogowy: 124429
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-8
Wanda Olech, Florian Romanowski
nr katalogowy: 119667
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-4
Wieprzowina PQS
nr katalogowy: 105281
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-12
Pozyskiwanie i charakterystyka jakości mięsa bizona
Iwona Chwastows a-Siwiecka
Marlena J. Baryczka
Rafał Winarski
nr katalogowy: 117813
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-12
Mikotoksyny w mące
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 80909
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2013-2
Wspólny problem przemysłu mięsnego i skórzanego
Kazimierz Klepaczewski
nr katalogowy: 74784
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ochrona paszarni przed patogenami chorobotwórczymi sprawą priorytetową
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 131275
AURA 2024-9
Na ratunek dąbrowie świetlistej
nr katalogowy: 150522
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-12
Sposób na dziczyznę
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 102743
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-9
Immunokastracja a jakość mięsa wieprzowego – fakty i mity
Agnieszka Mańka
nr katalogowy: 128141
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-9
Immunokastracja a jakość mięsa wieprzowego – fakty i mity
Agnieszka Mańka
nr katalogowy: 128141
AURA 2017-5
Ile dla przyrody i gospodarki człowieka warte są żuki gnojarze?
Piotr Skubała
nr katalogowy: 105563
10.15199/2.2017.5.3
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-6
W świecie nauki
nr katalogowy: 52053
AURA 2015-3
Wpływ psów i kotów na zdrowie i samopoczucie człowieka
Janusz Jerzy Kuźniewicz
nr katalogowy: 89828
AURA 2014-10
Zioła w diecie zwierząt gospodarskich
Czesława Trąba
Krzysztof Rogut
nr katalogowy: 87017
AURA 2009-6
RECENZJE
nr katalogowy: 45372
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-5-6
TECHNIKA I MEDYCYNA
nr katalogowy: 42308
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-12
Mięso wieprzowe cennym źródłem składników mineralnych i witamin
Elżbieta Krzęcio-Nieczyporuk
nr katalogowy: 95691
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Czy zabraknie nam fosforu?
Łukasz Byczyński
nr katalogowy: 139834
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-12
CIEKAWOSTKI
nr katalogowy: 117814
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-7
Rola i wyzwania dla przemysłu chemicznego w kontekście niskoemisyjnej produkcji zwierzęcej
Arkadiusz Piwowar
nr katalogowy: 114908
10.15199/62.2018.7.1
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-11
Zagospodarowanie i przetwarzanie odpadów poubojowych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 87946
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-10
Rozporządzenie Rady (WE) nr 1099/2009 - najważniejsze wymagania i obowiązki dotyczące uboju drobiu
Robert Palka
nr katalogowy: 71990
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Dodatki paszowe jako potencjalna perspektywa dla przemysłu chemicznego
Mariusz Korczyński
Sebastian Opaliński
nr katalogowy: 68159
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-11
Perspektywy rozwoju przemysłu paszowego
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 80317
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-3
Czy w Polsce nastąpi odbudowa i rozwój owczarstwa?
ZDZISŁAW CZAPLICKI
nr katalogowy: 112598
10.15199/60.2018.03.1
owce
stan pogłowia owiec
program doskonalenia hodowli
opłacalność hodowli owiec
polska wełna
sheep
state of sheep breeding
breeding improvement program
profitability of sheep breeding
Polish wool
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-6
Informacje
nr katalogowy: 16725
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-11
Ciasteczkowe Inspiracje Igi Sarzyńskiej
nr katalogowy: 128998
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-12
MIĘSO I KREW jako tabu pokarmowe
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 135052
tabu pokarmowe
konina
wieprzowina
wołowina
krew
food taboos
horse meat
pork
beef
blood
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-11
Ciasteczkowe Inspiracje Igi Sarzyńskiej
nr katalogowy: 128998
AURA 2018-1
Życie jest wszędzie
Paweł Wiśniewski
nr katalogowy: 111802
AURA 2018-4
Ziemio, co żywisz...
Olgierd WIECZOREK
nr katalogowy: 113192
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
W świecie nauki
nr katalogowy: 50889
AURA 2009-2
Zanieczyszczenia i skażenie mięsa
WŁADYSŁAW MIGDAŁ
nr katalogowy: 41376
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-11
Zautomatyzowana linia ubojowa trzody chlewnej
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 47919
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-8
teksty-preteksty
nr katalogowy: 46722
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-3
DDGS - duży potencjał wzrostu wykorzystania jako karmy w hodowli zwierząt wodnych ("Aquaculture")
nr katalogowy: 89838
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-10
wiadomości ? wydarzenia
nr katalogowy: 128627
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
OWADY – pokarm przyszłości?
nr katalogowy: 136731
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-8
Alternatywna metoda wykrywania pałeczek Salmonella za pomocą metody BACGene
nr katalogowy: 115607
AURA 2017-5
Bóbr (Castor fiber)
Agnieszka Bywalec
nr katalogowy: 105564
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-4
Wyniki badań pasz i materiałów paszowych z Polski w latach 2012-2014 na obecność mikotoksyn
nr katalogowy: 90414
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-4
Nowoczesne rozwiązania na linii ubojowej dla trzody chlewnej
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Klaudia Wołyńczuk
nr katalogowy: 113401
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-12
Gronkowce koagulazo-ujemne w żywności czy to powód do zmartwień?
Izabela Helak
Elżbieta Grażyna Daczkowska-Kozon
Kamila Bojko
nr katalogowy: 88426
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Emisja lotnych związków organicznych i związków siarki w procesie utylizacji padłych zwierząt
Anna Chmielowiec-Korzeniowska
Leszek Tymczyn
Agata Drabik
Łukasz Krzosek Marcin Banach
Jolanta Pulit
nr katalogowy: 68141
AURA 2012-3
Bioróżnorodność - warunek zrównoważonego rozwoju
Ryszard KOSTUCH
Jacek KOSTUCH
nr katalogowy: 66237
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-8
Porównanie dokładności pomiarów zawartości tłuszczu w mięsie wieprzowym dokonanych różnymi analizatorami
Marek Zin
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 100640
AURA 2015-6
Jak uniknąć ataku psa
Janusz Kuźniewicz
Dominika Gulda
nr katalogowy: 91641
AURA 2015-4
Opieka nad psami bezdomnymi
Janusz Kuźniewicz
Dominika Gulda
nr katalogowy: 90319
AURA 2019-7
Owady alternatywnym źródłem białka dla ludzi i zwierząt gospodarskich
Janusz R. Mroczek
Mariusz Rudy
Karolina Mroczek
nr katalogowy: 121445
10.15199/2.2019.7.1
gospodarka żywnościowa
białko
owady
food economy
protein
insects
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-10
Mięso in vitro – aspekty ekologiczne, etyczne i technologiczne
Janusz R. Mroczek
Karolina Mroczek
nr katalogowy: 128630
mięso in vitro
technologia
zalety
problemy
meat in vitro
technology
advantages
problems
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-10
Ocena stanu produkcji oraz ceny żywca rzeźnego w Polsce w 2012 roku
Robert Mroczek
nr katalogowy: 71996
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-6
50 lat temu pisaliśmy
nr katalogowy: 1634
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-7
Listy czytelników
nr katalogowy: 237
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-4
Udana przebudowa spedycji na przykładzie wytwórni pasz w Mannheim
nr katalogowy: 83388
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-3
Przemysł paszowy i determinanty jego rozwoju - część 1
FRANCISZEK KAPUSTA
nr katalogowy: 41880
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-12
Sesja Generalna Światowej Organizacji Zdrowia Zwierząt
Henryk Lis
nr katalogowy: 48689
AURA 2012-1
Przeciw okrucieństwu wobec zwierząt
Stanisław ABRAMCZYK
nr katalogowy: 64923
AURA 2022-1
Wyrok Trybunału z 28 października 2021 r. w sprawie inwestycji deweloperskiej na terenie siedliska chomika w Wiedniu, C-357/20
Adam HABUDA
nr katalogowy: 135524
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Bilans azotu w procesie oczyszczania wychmielin z gorzkich kwasów przy zastosowaniu NaOH
Krystyna Hoffmann
Marta Huculak-Mączka
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 68152
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Biofiltration of sulfur compounds produced in the process for disposing animal waste. Biofiltracja związków siarki powstających w procesie utylizacji odpadów pochodzenia zwierzęcego
AnnA Chmielowiec-Korzeniowska
Leszek Tymczyna
Marcin Banach
Bożena Nowakowicz-Dębek
Łukasz Krzosek
Jolanta Pulit
nr katalogowy: 77342
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH