Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
AURA 2010-2
Ziołowe potpourri, czyli sposób na chandrę, mole i odory
PAULINA JAKOWIENKO
nr katalogowy: 50104
AURA 2022-1
Rośliny lecznicze w Rodopach Zachodnich
Piotr SIWEK
nr katalogowy: 135525
AURA 2012-11
Rośliny lecznicze i użytkowe w kulturze wczoraj i dziś
Kamila MUSIAŁ
nr katalogowy: 72197
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-1
Amarantus w piekarstwie
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 64967
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-6
Z cholesterolem na bakier
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 60145
AURA 2014-2
Mordercze rośliny
Mirosław TWARDOWSKI
nr katalogowy: 82237
AURA 2024-12
Właściwości lecznicze sumaka octowca Rhus typhina L.
Ewa ZALEWSKA
nr katalogowy: 151906
10.15199/2.2024.12.3
sumak octowiec
substancje biologicznie czynne
właściwości lecznicze
staghorn sumac
biological active substances
medicinal properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-3
Wpływ genetyki na żywność - szansa czy zagrożenie?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 58073
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-9
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 106892
AURA 2023-4
Szarłat – roślina oszczędnie gospodarująca wodą i o wielu innych zaletach
Barbara Skwaryło-Bednarz
Marek Kopacki
Agnieszka Jamiołkowska
nr katalogowy: 142638
10.15199/2.2023.4.3
fotosynteza typu C4
oszczędne gospodarowanie wodą
szarłat
wartość odżywcza
nasiona
liście
C4 photosynthesis
water saving
amaranth
nutritional value
seeds
leaves
AURA 2023-4
Szarłat – roślina oszczędnie gospodarująca wodą i o wielu innych zaletach
Barbara Skwaryło-Bednarz
Marek Kopacki
Agnieszka Jamiołkowska
nr katalogowy: 142638
10.15199/2.2023.4.3
fotosynteza typu C4
oszczędne gospodarowanie wodą
szarłat
wartość odżywcza
nasiona
liście
C4 photosynthesis
water saving
amaranth
nutritional value
seeds
leaves
AURA 2023-1
Właściwości odżywcze i lecznicze super owoców aronii czarnoowocowej
Barbara Skwaryło-Bednarz
nr katalogowy: 141426
10.15199/2.2023.1.2
aronia czarnoowocowa
super owoce
polifenole
wartość odżywcza
właściwości antyoksydacyjne
właściwości lecznicze
hokeberry
super fruits
polyphenols
nutritional value
antioxidant properties
medicinal properties
AURA 2023-1
Właściwości odżywcze i lecznicze super owoców aronii czarnoowocowej
Barbara Skwaryło-Bednarz
nr katalogowy: 141426
10.15199/2.2023.1.2
aronia czarnoowocowa
super owoce
polifenole
wartość odżywcza
właściwości antyoksydacyjne
właściwości lecznicze
hokeberry
super fruits
polyphenols
nutritional value
antioxidant properties
medicinal properties
AURA 2023-1
Właściwości odżywcze i lecznicze super owoców aronii czarnoowocowej
Barbara Skwaryło-Bednarz
nr katalogowy: 141426
10.15199/2.2023.1.2
aronia czarnoowocowa
super owoce
polifenole
wartość odżywcza
właściwości antyoksydacyjne
właściwości lecznicze
hokeberry
super fruits
polyphenols
nutritional value
antioxidant properties
medicinal properties
AURA 2020-10
Uprawa pora oraz jego wartości odżywcze, właściwości prozdrowotne i lecznicze
Patrycja Maria STĘPNIAK
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Marek KOPACKI
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
nr katalogowy: 128402
10.15199/2.2020.10.2
por
uprawa
wartości odżywcze
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
leek
cultivation
nutritional value
pro-health properties
medicinal properties
AURA 2012-11
W legendzie, w sztuce, w życiu
Krystyna BONENBERG
nr katalogowy: 72201
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Ziołowe surowce przyprawowe w przetwórstwie żywności
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
Iwona Kasprzyk
nr katalogowy: 94954
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2004-11
Borowina w Uzdrowisku Ustroń - od wydobycia do regeneracji
ZYGMUNT BIAŁAS
nr katalogowy: 1383
AURA 2009-9
Sanus per aquam - "Zdrowie dzięki wodzie"
nr katalogowy: 46798
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1995-6
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 42989
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-3
Wybrane właściwości prozdrowotne produktów z bzu czarnego (Sambucus nigra L.)
Małgorzata Tabaszewska
Jacek Słupski
Zofia Lisiewska
Aleksandra Ślazyk
nr katalogowy: 90187
10.15199/64.2015.3.3
AURA 2022-12
Bez czarny – roślina o cennych właściwościach prozdrowotnych i leczniczych
Barbara Skwaryło-Bednarz
Agnieszka Jamiołkowska
nr katalogowy: 140893
bez czarny
uprawa
substancje bioaktywne
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
elderberry
cultivation
bioactive substances
health-promoting properties
healing properties
AURA 2022-12
Bez czarny – roślina o cennych właściwościach prozdrowotnych i leczniczych
Barbara Skwaryło-Bednarz
Agnieszka Jamiołkowska
nr katalogowy: 140893
bez czarny
uprawa
substancje bioaktywne
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
elderberry
cultivation
bioactive substances
health-promoting properties
healing properties
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-11
Przepisy bhp w praktyce laboratoryjnej {2}
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 63745
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
PRZYPRAWY I AROMATY
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 137700
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-2
Duch odnowy
DOMINIKA GASIK
nr katalogowy: 4015
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-11
Wody mineralne i lecznicze w uzdrowiskach Podkarpacia
BARBARA TCHÓRZEWSKA-CIEŚLAK
JANUSZ RAK
nr katalogowy: 21527
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-11
Charakterystyka i wykorzystanie karpackich wód leczniczych
BOGUSŁAW PORWISZ
ANDRZEJ SZCZEPAŃSKI
BARBARA TOMASZEWSKA
nr katalogowy: 21519
AURA 2020-9
Wiesiołek – roślina o cennych właściwościach prozdrowotnych i leczniczych
Patrycja Maria STĘPNIAK
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Marek KOPACKI
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
nr katalogowy: 127930
10.15199/2.2020.9.1
wiesiołek
nasiona
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
evening primrose
seeds
nutritional value
pro-health properties
healing properties
AURA 2020-9
Wiesiołek – roślina o cennych właściwościach prozdrowotnych i leczniczych
Patrycja Maria STĘPNIAK
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Marek KOPACKI
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
nr katalogowy: 127930
10.15199/2.2020.9.1
wiesiołek
nasiona
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
evening primrose
seeds
nutritional value
pro-health properties
healing properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Wpływ żywienia na mikroflorę jelit i zdrowie człowieka
Marcelina Olszak
Ewa Solarska
nr katalogowy: 101002
10.15199/65.2016.8.9
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-8
przyprawy jako czynnik determinujący walory jakościowe i zdrowotne produktów mięsnych
Janusz R. Mroczek
Gabriela Ppaprocka
Patrycja Moryl
Klaudia Rękas
nr katalogowy: 149960
AURA 2021-10
Uprawa i wykorzystanie konopi siewnych
Patrycja Maria STĘPNIAK
Joanna PYPEĆ
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
Marek KOPACKI
Mariusz SZMAGARA
nr katalogowy: 133677
10.15199/2.2021.10.1
konopie siewne
kannabinoidy
właściwości prozdrowotne i lecznicze
hemp
cannabinoids
pro-health and healing properties
AURA 2004-3
ROŚLINY NA FLAGACH I W HERBACH PAŃSTWOWYCH
Jerzy Wrona
nr katalogowy: 467
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-5
O chemii farmaceutycznej
H. Juskowiak
nr katalogowy: 42604
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-10
Wody życia
nr katalogowy: 140098
AURA 2022-6
Rośliny komunikują się ze sobą
nr katalogowy: 137938
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-6
Lecznicze menu
DANUTA GAJEWSKA
nr katalogowy: 35777
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Właściwości funkcjonalne wybranych przypraw naturalnych w technologii mięsa
Ewa Burczyk
Jacek Kondratowicz
Weronika Niszczak
nr katalogowy: 124494
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Czarnuszka siewna – cenny surowiec do otrzymywania oleju
Natalia Karwat
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132267
10.15199/65.2021.6.5
nasiona czarnuszki
oleje tłoczone na zimno
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
tymochinon
black cumin seeds
cold-pressed oils
fatty acid composition
tocopherols
sterols
thymoquinone
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Czarnuszka siewna – cenny surowiec do otrzymywania oleju
Natalia Karwat
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132267
10.15199/65.2021.6.5
nasiona czarnuszki
oleje tłoczone na zimno
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
tymochinon
black cumin seeds
cold-pressed oils
fatty acid composition
tocopherols
sterols
thymoquinone
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Czarnuszka siewna – cenny surowiec do otrzymywania oleju
Natalia Karwat
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132267
10.15199/65.2021.6.5
nasiona czarnuszki
oleje tłoczone na zimno
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
tymochinon
black cumin seeds
cold-pressed oils
fatty acid composition
tocopherols
sterols
thymoquinone
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Czarnuszka siewna – cenny surowiec do otrzymywania oleju
Natalia Karwat
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132267
10.15199/65.2021.6.5
nasiona czarnuszki
oleje tłoczone na zimno
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
tymochinon
black cumin seeds
cold-pressed oils
fatty acid composition
tocopherols
sterols
thymoquinone
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Czarnuszka siewna – cenny surowiec do otrzymywania oleju
Natalia Karwat
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132267
10.15199/65.2021.6.5
nasiona czarnuszki
oleje tłoczone na zimno
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
tymochinon
black cumin seeds
cold-pressed oils
fatty acid composition
tocopherols
sterols
thymoquinone
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Czarnuszka siewna – cenny surowiec do otrzymywania oleju
Natalia Karwat
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132267
10.15199/65.2021.6.5
nasiona czarnuszki
oleje tłoczone na zimno
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
tymochinon
black cumin seeds
cold-pressed oils
fatty acid composition
tocopherols
sterols
thymoquinone
AURA 2009-4
Rośliny motylkowe - walory ekologiczne
CZESŁAWA TRĄBA
nr katalogowy: 44052
AURA 2010-12
Sezon miodobrania minął ...
Krystyna BONENBERG
nr katalogowy: 56432
AURA 2015-2
RECENZJE
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 89319
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-10
Polska i Świat Wydarzenia
nr katalogowy: 113610
OPAKOWANIE 2013-2
Oryginalne zamknięcie wzmacnia lecznicze własności napoju
nr katalogowy: 74760
AURA 2014-2
Rośliny w naszym życiu codziennym Scenariusz lekcji, II etap edukacyjny (klasy IV - VI)
Anna BATORCZAK
nr katalogowy: 82248
AURA 2022-12
Skorzonera – mało znane i rzadko uprawiane warzywo korzeniowe
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 140891
10.15199/2.2022.12.3
skorzonera
warzywo korzeniowe
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
scorzonera
root vegetable
pro-health properties
healing properties
AURA 2022-12
Skorzonera – mało znane i rzadko uprawiane warzywo korzeniowe
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 140891
10.15199/2.2022.12.3
skorzonera
warzywo korzeniowe
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
scorzonera
root vegetable
pro-health properties
healing properties
AURA 2022-12
Skorzonera – mało znane i rzadko uprawiane warzywo korzeniowe
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 140891
10.15199/2.2022.12.3
skorzonera
warzywo korzeniowe
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
scorzonera
root vegetable
pro-health properties
healing properties
AURA 2009-5
Rośliny motylkowe - walory estetyczne w krajobrazie
CZESŁAWA TRĄBA
nr katalogowy: 44208
AURA 2022-6
Rośliny komunikują się ze sobą
nr katalogowy: 137938
AURA 2016-1
Rośliny dziko rosnące w diecie naszych przodków
Czesława Trąba
Krzysztof Rogut
nr katalogowy: 96089
10.15199/2.2016.1.4
AURA 2013-6
RECENZJE
Mirosław TWARDOWSKI
nr katalogowy: 77071
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-12
Kukurydza.Fotosynteza i budowa rośliny
Henryk Gąsiorowski
nr katalogowy: 39787
AURA 2009-7
Rośliny motylkowe - walory użytkowe
CZESŁAWA TRĄBA
nr katalogowy: 45522
AURA 2015-5
Rośliny i ich sprzymierzeńcy
Piotr Skubała
nr katalogowy: 90853
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-5
Dojrzewanie pożniwne ziarna pszenicy
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 145397
AURA 2008-4
Przetrwać mimo wszystko - fitoncydy w medycynie
KRYSTYNA BONENBERG
nr katalogowy: 34230
AURA 2007-7
Chwasty na naszych polach uprawnych
CZESŁAWA TRĄBA
nr katalogowy: 27671
AURA 2024-7
Rola roślin jaskrowatych w zwiększaniu bioróżnorodności terenów wiejskich i zurbanizowanych
Marek KOPACKI
nr katalogowy: 149591
10.15199/2.2023.7.1
zapylacze
bioróżnorodność
rodzina Ranunculaceae
pollinators
biodiversity
Ranunculaceae family
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-10
Dieta na ziarnku grochu
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 79797
AURA 2016-5
Historia używek. Rośliny, które uzależniły człowieka
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 98270
AURA 2010-1
RECENZJE
nr katalogowy: 49127
AURA 2012-9
Nauka uzdrowi uzdrowiska?
nr katalogowy: 70482
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Oliwa z oliwek
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 137474
oliwa z oliwek
właściwości organoleptyczne
wartość odżywcza
olive oil
organoleptic properties
nutritional value
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Oliwa z oliwek
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 137474
oliwa z oliwek
właściwości organoleptyczne
wartość odżywcza
olive oil
organoleptic properties
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-11
Produkty pszczele znaczenie biologiczne i właściwości lecznicze
Monika Kędzierska-Matysek
nr katalogowy: 87962
AURA 2018-10
Porzeczka czarna - uprawa ekologiczna i właściwości prozdrowotne
Roman PRAŻAK
Anna Krzepiłko
nr katalogowy: 116424
10.15199/2.2018.10.1
Ribes nigrum L.
uprawa ekologiczna
biologiczne i lecznicze właściwości
Ribes nigrum L.
organic cultivation
biology and healing
AURA 2020-4
Bez czarny - właściwości prozdrowotne i zastosowanie
Janusz R. Mroczek
Karolina Mroczek
nr katalogowy: 125828
10.15199/2.2020.4.1
bez czarny
skład
składniki bioaktywne
właściwości lecznicze
black elderberry
composition
bioactive ingredients
medicinal properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-7
Charakterystyka i zastosowanie mąki z nasion roślin oleistych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 52967
AURA 2022-9
Rośliny oczyszczą glebę
Justyna KOWALEWSKA
nr katalogowy: 139427
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-5
Kawiarniane ogródki
Magdalena Wysocka
nr katalogowy: 51665
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-2
Alkaloidy pirolizydynowe - kolejne substancje szkodliwe, które mają być objęte regulacjami prawnymi UE
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 125844
AURA 2015-3
Rośliny uprawne i zwierzęta hodowlane - nasi towarzysze od wieków Propozycja zajęć dydaktycznych
Elżbieta Tyralska-Wojtycza
nr katalogowy: 89826
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-16-17
Ćwiczenia w solniczce
nr katalogowy: 108571
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-12
Mistrzowie polecają na święta
nr katalogowy: 81257
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-6
Rokitnik w produktach spożywczych
Beata Piłat
Ryszard Zadernowski
nr katalogowy: 99235
10.15199/65.2016.6.6
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-3
Modyfikowane genetycznie rośliny i zawarte w nich pozostałości pestycydów jako zagrożenie dla zdrowia ludzi i zwierząt
Tadeusz P. Żarski
Henryka Żarska
nr katalogowy: 82850
AURA 2016-2
Rośliny dziko rosnące w diecie naszych przodków (2)
Czesława Trąba
Krzysztof Rogut
nr katalogowy: 96495
10.15199/2.2016.2.4
AURA 2014-9
Komosa ryżowa - cenna roślina pseudozbożowa
Joanna Onuch
Barbara Skwałryło-Bednarz
nr katalogowy: 86980
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-6
Dachy w zgodzie z naturą
nr katalogowy: 126776
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-16
Biotechnologia lecznicza
Tomasz Krawczyk
nr katalogowy: 46630
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-12-13
Nadgryzione zdrowie?
nr katalogowy: 126709
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-12
Systemy zarządzania środowiskiem i jakością a proces restrukturyzacji podmiotów leczniczych
Ewa Popławska
nr katalogowy: 81142
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-9
Preferencje konsumenckie w zakresie spożywania naturalnych wód mineralnych
Janusz Rak
nr katalogowy: 62500
AURA 2021-10
Wykorzystanie grzybów leczniczych w medycynie
Małgorzata OSMENDA
nr katalogowy: 133678
grzyby lecznicze
metabolity
leki
medycyna
metoda HCLP
medicinal fungi
metabolites
medicines
medicine
HCLP method
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-9
Zdrowy ogród marzeń
Leszek Orlikowski
nr katalogowy: 59189
AURA 2014-7
Fitoremediacja jako biologiczna metoda oczyszczania środowiska
Katarzyna Posmyk
Magdalena Urbaniak
nr katalogowy: 85232
AURA 2017-3
Wpływ pola elektromagnetycznego na organizmy żywe
Krzysztof PAWLAK
nr katalogowy: 104478
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-5
Pocztowa wysyłka roślin – w pudełku z tektury
nr katalogowy: 131877
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-2
PIERNIKI, SŁODKA SZOPKA I STU POMOCNIKÓW MIKOŁAJA
Maria Banasik
nr katalogowy: 41666
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-17-18
Lekarstwa nie lubią tytoniu
Henryk Piekut
nr katalogowy: 46685
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-10
Pieczywo jako żywność funkcjonalna (cz. 2)
Anna Diowksz
nr katalogowy: 54810
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-5
Pocztowa wysyłka roślin – w pudełku z tektury
nr katalogowy: 131877
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Olejki eteryczne naturalne substancje antydrobnoustrojowe
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 44558
AURA 2016-10
Pytania testowe finału centralnego XXXI Olimpiady Wiedzy Ekologicznej
nr katalogowy: 101272
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-1
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 106946
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-6
Prawie wszystko o uszkodzeniach ziarna zbóż
nr katalogowy: 60170
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-6
Oddziaływanie granulatu z osadów ściekowych na rozpuszczalność żelaza i manganu w glebie
Bogumiła Latkowska
Józefa Wiater
nr katalogowy: 77633
AURA 2015-4
Ozdobnie kwitnące jodły i świerki na miejskich terenach zieleni
Joanna Renda
nr katalogowy: 90302
10.15199/2.2015.4.3
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-7
teksty-preteksty
nr katalogowy: 69369
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-6
Nie masz wina nad Węgrzyna
Stefan Zatorski
nr katalogowy: 52084
CHŁODNICTWO 2023-2
5 najlepszych praktyk w chłodni
Jerzy Kalinowski
nr katalogowy: 142836
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-10
Wody życia
nr katalogowy: 140098
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-2
GMO - kampania strachu
nr katalogowy: 20130
AURA 2009-7
Ogrody radości
MAGDALENA FURGA
nr katalogowy: 45527
GAZETA CUKROWNICZA 2009-6
Żywe mulcze w uprawie buraka cukrowego
Lesław Zimny
Bernadeta Strochalska
nr katalogowy: 45032
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Wpływ dziegciu brzozowego na rośliny, organizmy glebowe, wodne i mikroorganizmy
Agnieszka Richert
nr katalogowy: 139549
10.15199/62.2022.9.5
dziegieć brzozowy
przegląd literatury
środek ochrony roślin
birch tar
literature review
plant protection agent
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Wpływ dziegciu brzozowego na rośliny, organizmy glebowe, wodne i mikroorganizmy
Agnieszka Richert
nr katalogowy: 139549
10.15199/62.2022.9.5
dziegieć brzozowy
przegląd literatury
środek ochrony roślin
birch tar
literature review
plant protection agent
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Wpływ dziegciu brzozowego na rośliny, organizmy glebowe, wodne i mikroorganizmy
Agnieszka Richert
nr katalogowy: 139549
10.15199/62.2022.9.5
dziegieć brzozowy
przegląd literatury
środek ochrony roślin
birch tar
literature review
plant protection agent
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Wpływ dziegciu brzozowego na rośliny, organizmy glebowe, wodne i mikroorganizmy
Agnieszka Richert
nr katalogowy: 139549
10.15199/62.2022.9.5
dziegieć brzozowy
przegląd literatury
środek ochrony roślin
birch tar
literature review
plant protection agent
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Wpływ dziegciu brzozowego na rośliny, organizmy glebowe, wodne i mikroorganizmy
Agnieszka Richert
nr katalogowy: 139549
10.15199/62.2022.9.5
dziegieć brzozowy
przegląd literatury
środek ochrony roślin
birch tar
literature review
plant protection agent
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Wpływ dziegciu brzozowego na rośliny, organizmy glebowe, wodne i mikroorganizmy
Agnieszka Richert
nr katalogowy: 139549
10.15199/62.2022.9.5
dziegieć brzozowy
przegląd literatury
środek ochrony roślin
birch tar
literature review
plant protection agent
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Wpływ dziegciu brzozowego na rośliny, organizmy glebowe, wodne i mikroorganizmy
Agnieszka Richert
nr katalogowy: 139549
10.15199/62.2022.9.5
dziegieć brzozowy
przegląd literatury
środek ochrony roślin
birch tar
literature review
plant protection agent
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2004-4
Przegląd zgłoszeń patentowych
Miroslawa Koperska
nr katalogowy: 6553
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12b
Wpływ pola elektromagnetycznego na rośliny na przykładzie rzęsy drobnej – przegląd literatury
Tomasz DŁUGOSZ
Agnieszka KLINK
nr katalogowy: 73164
AURA 2006-5
Poznajmy las
BEATA BRONISŁAWSKA
nr katalogowy: 15972
AURA 2019-10
CIEKAWOSTKI TECHNOLOGICZNE ZE ŚWIATA
Adam Wieczorek
nr katalogowy: 123010
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-4
Herbaty tradycyjne, chińskie i ziołowe. W wielu kolorach
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 113106
AURA 2014-7
Wielka encyklopedia pszczelarstwa
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 85248
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-5
Z kwiatami przy stole
nr katalogowy: 4149
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-7
Chleb plackowy u podstaw cywilizacji
Michael Abdalla
nr katalogowy: 4959
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-11
Tam, gdzie pieprz rośnie
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 4301
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-10
Kukurydza (cz. 1) Wiadomości ogólne
Henryk GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 14151
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-8
Listy rekomendowanych odmian pszenicy w Polsce
SYLWIA STĘPNIEWSKA
nr katalogowy: 14094
OPAKOWANIE 2005-12
Chusteczki kosmetyczne Mola w nowej odsłonie
nr katalogowy: 11359
AURA 2023-12
Rosa rugosa Thunb. w aspekcie inwazyjności
Katarzyna KARCZMARZ
nr katalogowy: 146425
10.15199/2.2023.12.3
Rosa rugosa Thunb.
inwazyjność
bioróżnorodność
ochrona biotechniczna
właściwości użytkowe
właściwości lecznicze
element krajobrazu
Rosa rugosa Thunb.
invasiveness
biodiversity
biotechnical protection
functional properties
medicinal properties
landscape element
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-12
Budowa i badania eksperymentalne niskotemperaturowego ekstraktora przepływowego
Jędrzej Mączak
Michał Makowski
Ewelina Bojarska
Adrian Połaniecki
nr katalogowy: 152099
10.15199/62.2024.12.12
stanowisko badawcze
ekstraktor przepływowy
straty lokalne
rośliny lecznicze
test bunch
flow extractor
local loss
medicinal herbs
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-7-8
Filoksera
Zbigniew KŁOS
nr katalogowy: 100046
AURA 2019-10
Migracje u roślin jako konsekwencja zmian klimatycznych
Piotr Skubała
nr katalogowy: 123007
10.15199/2.2019.10.3
migracje
optimum klimatyczne
zasięg występowania
zmiany klimatu
migrations
climatic optimum
range of occurrence
climate change
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-6
Bor i molibden w nawozach dolistnych
Aleksandra Badora
Kinga Garlicka
Jolanta Domańska
nr katalogowy: 132190
10.15199/62.2021.6.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-6
Bor i molibden w nawozach dolistnych
Aleksandra Badora
Kinga Garlicka
Jolanta Domańska
nr katalogowy: 132190
10.15199/62.2021.6.8
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-9
Prawie wszystko o uszkodzeniu skrobi w mące
Roman Jurga
nr katalogowy: 6379
AURA 2006-11
TAJEMNICE ZDROWIA SIŁA SPRAWCZA ZACHOWANIA…
Krystyna Bonenberg
nr katalogowy: 21396
AURA 2004-1
RECENZJE - SEKRETNE ŻYCIE ROŚLIN - ŻYCIE I EWOLUCJA BIOSFERY-(kb)
nr katalogowy: 435
AURA 2004-9
RECENZJE RÓŻE - PIKNIKI - JADALNE DZIKIE JAGODY I ROŚLINY
kb
nr katalogowy: 608
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-9
Występowanie, geneza, wiek i zagrożenia antropogeniczne wód leczniczych w województwie małopolskim
Józef Chowaniec
Piotr freiwald
Tomasz Operacz
Bogusław Porwisz
Krzysztof Witek
Andrzej Zuber
nr katalogowy: 46651
AURA 2005-4
ZBIOROWISKA ROŚLINNOŚCI KSEROTERMICZNEJ - OSOBLIWOŚCIAMI KRAJOBRAZOWYMI
Ryszard Kostuch
Andrzej Misztal
nr katalogowy: 8418
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-7-8
Odmiany chmielu Puławski i Magnat Cz. I. Charakterystyka botaniczna i cechy użytkowe
Urszula Skomra
Mieczysław Stasiak
nr katalogowy: 78957
AURA 2015-4
Rośliny w oczyszczaniu obszarów skażonych metalami ciężkimi
Anna Parus
nr katalogowy: 90301
10.15199/2.2015.4.2
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-1
Wpływ stosowania roślin genetycznie modyfikowanych (GM) na dochody gospodarstw rolnych
nr katalogowy: 20155
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-9
Genetycznie zmodyfikowane rośliny - możliwości wykorzystania
Tomasz TWARDOWSKI
Aleksandra TWARDOWSKA
nr katalogowy: 14115
AURA 2006-10
TAJEMNICE ZDROWIA ODLEGŁE DZIEJE BIESIADNEGO STOŁU
Krystyna Bonenberg
nr katalogowy: 21373
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-1
Biologiczne prekursory dla tzw. drewnianych ceramik (woodceramics) - otrzymywanie i właściwości
MARTA KRZESIŃSKA
BARBARA PILAWA
SŁAWOMIRA PUSZ
JONATHAN NG
nr katalogowy: 17235
AURA 2005-11
RECENZJE - POLSKO-ANGIELSKO-NIEMIECKI ILUSTROWANY SŁOWNIK BUDOWLANY - ROŚLINY I ZWIERZĘTA - SŁOWNIK POLSKO-ŁACIŃSKO-FRANCUSKI - INSTALACJE ELEKTRYCZNE W BUDOWNICTWIE JEDNORODZINNYM
nr katalogowy: 8570
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-2
Aranżacje kwiatowe we wnętrzach
Jolanta Nowak-Wicherska
nr katalogowy: 111928
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-6
Bezpieczeństwo żywności - możliwość czy konieczność? (cz. II)
Tadeusz P. Żarski
Henryka Żarska
Teresa Majdecka
nr katalogowy: 76961
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-6
Zastosowanie instalacji fotowoltaicznych na dachach zielonych
Piotr Wolański
nr katalogowy: 138080
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-10
Dodatki ziołowe
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 116751
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-7
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 107693
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-2
Stewia - naturalne słodzenie szansą dla konsumentów i producentów
nr katalogowy: 66080
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-6
GMO - szanse i zagrożenia
nr katalogowy: 52056
AURA 2016-11
Zielone dachy - inspiracja z przeszłości, wymóg przyszłości
Małgorzata Frazik–
Adamczyk
nr katalogowy: 102078
10.15199/2.2016.11.2
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
PRZYPRAWY I AROMATY
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 137700
AURA 2011-3
Utylizacja odpadów - alternatywne surowce do produkcji bioetanolu
Magdalena BRODA
Katarzyna LEJA
nr katalogowy: 57924
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-5
Skład chemiczny i aktywność biologiczna gruszyczki Pyrola calliantha H. Andr.
Jinying Guo
Liang Ma
Hong Lu
Zefeng Miao
Xuxia Guo
nr katalogowy: 120218
10.15199/62.2019.5.4
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-6
Sprawozdanie z seminarium Izby Zbożowo-Paszowej i Rady Gospodarki Żywnościowej na temat- Rośliny genetycznie zmodyfikowane - uwarunkowania ekonomiczne i prawne w Polsce
nr katalogowy: 20068
OPAKOWANIE 2012-3
Kody QR, czyli jak kawa pomaga sprzedawać kwiaty doniczkowe
nr katalogowy: 66339
AURA 2010-4
Metale ciężkie w niektórych roślinach uprawnych Lubelszczyzny
Wiesław Bednarek
Przemysław Tkaczyk
Sławomir Dresler
nr katalogowy: 51022
AURA 2013-10
Rośliny jadalne łąk i pastwisk
Piotr BRĄGIEL
nr katalogowy: 79501
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-7
Znaczenie siarki w biosferze i nawożeniu roślin
Hanna Klikocka
nr katalogowy: 52864
AURA 2015-7
Dlaczego pastwisko?
Jacek Kostuch
Ryszard Kostuch
nr katalogowy: 92225
10.15199/2.2015.7.4
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-10
Największe firmy wobec zmieniającego się "świata czekolady"
nr katalogowy: 62789
OPAKOWANIE 2020-11
Etykietowanie zabezpieczające przed manipulacją
nr katalogowy: 129023
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-21
Stalowe rośliny
nr katalogowy: 40564
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1998-9
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 43471
AURA 2007-12
Klonalność u roślin naczyniowych
KRZYSZTOF STANISŁAWSKI
nr katalogowy: 31639
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-7-8
Drogocenne ingrediencje
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 29141
AURA 2007-1
RECENZJE
nr katalogowy: 23245
AURA 2023-3
Ekosystemy bagienne jako regulatory klimatu
Ewa Jabłońska
Wiktor Kotowski
Łukasz Kozub
nr katalogowy: 142197
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-3
Odporność pocienionych wypraw elewacyjnych na zawilgocenie i porastanie glonami
Robert Wójcik
nr katalogowy: 33913
AURA 2007-12
Skarb jesiennych lasów
SZYMON WÓJCIK
nr katalogowy: 31659
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-26
Święta w ogrodzie zimowym
nr katalogowy: 40119
GAZETA CUKROWNICZA 2008-10
Choroby korzeni buraka cukrowego
Ewa Moliszewska
nr katalogowy: 38544
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-9
Dary Afryki
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 37764
AURA 2008-8
RECENZJE
nr katalogowy: 37224
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-5
Na żółto
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 25736
AURA 2022-7
Fauna i flora bieszczadzkiej „Krainy Dolin”
Adam SZARY
nr katalogowy: 138561
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-3
Cebula - "trufla" nie tylko dla ubogich
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 58637
AURA 2011-12
Ogrody skalne
Romuald OLACZEK
Jan ZIOMEK
nr katalogowy: 64158
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-10
Rośliny oleiste wspomagają bilans zbożowy w Polsce
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 62927
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-5
Soczewica jadalna (Lens culinaris) korzystna dla środowiska oraz żywienia ludzi i zwierząt
Beata Marchand
nr katalogowy: 101323
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-11
Raport chmielarski - aktualna sytuacja i perspektywy
Jan Szałas
nr katalogowy: 116649
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-11
Pestycydy a środowisko - fakty i mity
WIESŁAW MOSZCZYŃSKI
KRYSTYNA CHRUŚCIELSKA
nr katalogowy: 42671
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-10
Gorzka jak indiański los
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 38765
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-9
Zawartość wybranych metali ciężkich w makrofitach oczyszczalni hydrofitowej
ewa Wojciechowska
Hanna Obarska-Pempkowiak
nr katalogowy: 38121
AURA 2008-9
Wczesna jesień pachnie owocami
MARIA ROJEK
nr katalogowy: 37968
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-5
Metale ciężkie w trzcinie pospolitej (Phragmites australis)
ZOFIA SADECKA
nr katalogowy: 35037
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-3
Na dziko
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 24622
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-3
Mykotoksyny w ziarnie zbóż, mące i pieczywie
nr katalogowy: 24434
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
Ewolucja koncepcji wykorzystania zbóż w gospodarce i żywieniu człowieka
Mieczysław Jankiewicz
nr katalogowy: 23753
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-6
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii
nr katalogowy: 28403
AURA 2022-5
Bioróżnorodność niejedno ma imię
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 137567
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2022-4
Dekoracje w łazience
Magdalena Kaliszuk-Barańska
nr katalogowy: 141160
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-10
Królewskie ziele Bazylia i jej wszechstronne właściwości
nr katalogowy: 109866
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH