Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
CHŁODNICTWO 2008-9
Wpływ dodatku sera topionego na zmiany fizykochemiczne i sensoryczne chleba pszenno-żytniego w czasie zamrażalniczego przechowywania
GRZEGORZ SZCZEPANIK
BARTŁOMIEJ SZTAMA
ROBERT IWAŃSKI
nr katalogowy: 38214
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-3
Technologia produkcji piwa jasnego pełnego oraz wpływ wybranych dodatków smakowych na jego cechy organoleptyczne i trwałość
Justyna Synak
Tomasz Rydzkowski
nr katalogowy: 42376
CHŁODNICTWO 2009-9
Wpływ dodatku sera topionego na zmiany fizykochemiczne i sensoryczne chleba pszennego w czasie zamrażalniczego przechowywania Praca badawcza
GRZEGORZ SZCZEPANIK
MONIKA NEUBAUER
KRZYSZTOF KRYŻA
MAREK SZCZYGIELSKI
nr katalogowy: 46821
CHŁODNICTWO 2011-10
Wpływ różnych metod rozmrażania mięsa wieprzowego na właściwości fizykochemiczne i sensoryczne polędwicy wędzonej
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jacek Kondratowicz
nr katalogowy: 63280
CHŁODNICTWO 2012-7-8
Wpływ metody pakowania i czasu chłodniczego przechowywania na właściwości fizykochemiczne i sensoryczne mięsa króliczego
Iwona Chwast owska-Siwiecka
Iwona Bar yczka
Natalia Skiepko
nr katalogowy: 70338
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-10
Albuminy mleka właściwości fizykochemiczne i funkcje biologiczne
Aneta Brodziak
Jolanta Król
Zygmunt Litwińczuk
nr katalogowy: 80057
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Zakład Technologii Przetworów Owocowych i Warzywnych
nr katalogowy: 70390
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Wpływ mikronizacji błonnika na jego właściwości fizykochemiczne
Jacek Anioła
nr katalogowy: 120371
10.15199/65.2019.5.8
błonnik pokarmowy
preparaty wysokobłonnikowe
mikronizacja
właściwości funkcjonalne
dietary fiber
high-fiber preparations
micronization
functional properties
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-9
Stosowanie preparatów białkowych w przetwórstwie mięsnym
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 79233
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-5
Cechy sensoryczne i czynniki warunkujące jakość mięsa
Magdalena Górska
nr katalogowy: 98641
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-7
Właściwości fizykochemiczne klinoptylolitu modyfikowanego ditlenkiem manganu
Anna M. Anielak
nr katalogowy: 20393
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-9
Fizykochemiczne właściwości i aktywność katalizatorów nośnikowych typu Ni-Au/Al2O3-Cr2O3 w reakcji częściowego utleniania metanu
TOMASZ P. MANIECKI
KATARZYNA BAWOLAK
DANUTA GEBAUER
WOJCIECH K. JÓŹWIAK
nr katalogowy: 30007
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-2
Kukurydza (cz. 4) Metody wydzielania zarodków kukurydzianych
Henryk GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 20124
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-4
Analiza zmian właściwości fizykochemicznych mięsa byczków o zróżnicowanej rasie i wieku
Fabian Magda
nr katalogowy: 76019
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Piwa kwaśne – charakterystyka i technologia produkcji
Joanna Kawa-Rygielska
Kinga Adamenko
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
nr katalogowy: 135242
10.15199/64.2021.6.2
piwowarstwo
technologia fermentacji
piwa kwaśne
niekonwencjonalne mikroorganizmy
brewing
fermentation technology
sour beer
unconventional microorganisms
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Piwa kwaśne – charakterystyka i technologia produkcji
Joanna Kawa-Rygielska
Kinga Adamenko
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
nr katalogowy: 135242
10.15199/64.2021.6.2
piwowarstwo
technologia fermentacji
piwa kwaśne
niekonwencjonalne mikroorganizmy
brewing
fermentation technology
sour beer
unconventional microorganisms
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Piwa kwaśne – charakterystyka i technologia produkcji
Joanna Kawa-Rygielska
Kinga Adamenko
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
nr katalogowy: 135242
10.15199/64.2021.6.2
piwowarstwo
technologia fermentacji
piwa kwaśne
niekonwencjonalne mikroorganizmy
brewing
fermentation technology
sour beer
unconventional microorganisms
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2004-5
Modyfikacja właściwości TiAl cząstkami ZrO2
KRZYSZTOF BIESIADA
ANDRZEJ OLSZYNA
nr katalogowy: 2162
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-8
Wpływ nanocząstek srebra na niektóre fizykochemiczne i biologiczne właściwości nanokompozytów polietylenowych
Józef Richert
Agnieszka Richert
Marian Żenkiewicz
nr katalogowy: 70096
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Rozszyfrowano esencję czekolady
nr katalogowy: 139677
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-1
Charakterystyka fizykochemicznych właściwości naturalnych krzemianów warstwowych stosowanych w syntezie materiałów nanokompozytowych
Marian Zaborski
Anna Kaźmierczak
nr katalogowy: 20523
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2004-11
Z półki księgarskiej
nr katalogowy: 6674
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Właściwości fizykochemiczne kompozytów TiO2/SiO2 otrzymanych w wyniku nukleacji układu reakcyjnego
Katarzyna Siwińska-Stefańska
Dominik Paukszta
Teofil Jesionowski
nr katalogowy: 59913
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-6
Wykorzystanie ozonu do niszczenia mikroorganizmów
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 91995
10.15199/65.2015.6.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-4
Kwas trichloroizocyjanurowy - właściwości, zastosowanie i produkcja w świecie
BEATA B. KŁOPOTEK
ALOJZY KŁOPOTEK
TOMASZ PAJER
nr katalogowy: 43256
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-3
Poszukiwanie układu modelowego w opracowywaniu nowych produktów spożywczych
T. Kołczak
B.E. Kupiec
nr katalogowy: 7049
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-5
Tekstura żywności Część II - Wybrane metody sensoryczne
AGATA MARZEC
nr katalogowy: 35500
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Obróbka termiczna nieorganicznych układów tlenkowych i jej wpływ na ich właściwości fizykochemiczne i potencjalne kierunki zastosowań
Filip Ciesielczyk
Teofil Jesionowski
nr katalogowy: 59850
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-9
Rola i znaczenie wędzenia w kreowaniu cech jakościowych wyrobów mięsnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 133506
wędzenie
barwotwórcze działanie dymu wędzarniczego
cechy jakościowe wyrobów wędzonych
utrwalające działanie dymu wędzarniczego
smoking
smoke color building effect
quality features of smoked meat products
preservative influence of smoke
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-9
Właściwości i technologia wytwarzania Izocynu T-80
TADEUSZ WILUSZ
nr katalogowy: 42647
SZKŁO I CERAMIKA 2004-3
Tworzywo porcelanowe typu porcelany kostnej o obniżonej temperaturze wypalania
A. Ślósarczyk
M. Salus
nr katalogowy: 7442
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-8
Domowy cydr – sekrety fermentacji
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 149866
OPAKOWANIE 2008-11
Wpływ struktury krystalicznej skrobi zastosowanej jako napełniacz na właściwości biorozpraszalnego kompozytu polietylenowego
Dominik Paukszta
Zbyszko Lubiewski
Katarzyna Sobocińska
Anna Kończal
Grażyna Lewandowicz
nr katalogowy: 39474
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-5
Warsztaty sensoryczne ETOL 20-22.03.2011 r.
Radosław Błonka
nr katalogowy: 60281
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-1
Mikrobiologiczne zanieczyszczenia przypraw naturalnych
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 49214
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2006-11
Analiza składu chemicznego obszaru przejściowego w układzie DLC-Si
E. Staryga
J. Rogowski
M. Knapik
D. Jarzyńska
M. Cłapa
nr katalogowy: 21480
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-4
Poliestrole z surowców odpadowych i bioodnawialnych do wytwarzania tworzyw poliuretanowych
RYSZARD OSTRYSZ
ELŻBIETA WARDZIŃSKA
PIOTR PENCZEK
ALEKSANDRA MISZEWSKA
nr katalogowy: 25412
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Rozszyfrowano esencję czekolady
nr katalogowy: 139677
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-8
Wpływ głodówki przedubojowej na właściwości technologiczne i sensoryczne mięśnia najdłuższego grzbietu (M. longissimus dorsi) u świń
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 53487
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1994-8
Synteza, struktura oraz fizykochemiczne i biologiczne właściwości N-(3- i 5-acenaftylo)-α-merkaptoacetamidów
WAWRZYNIEC PODKOŚCIELNY
WANDA KOWALEWSKA
EDMUND BAKUNIAK
nr katalogowy: 43167
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-7
Optymalizacja warunków preparatyki nośnika katalizatora reformingowego (AI2o 3) w formie kulistej
BOHDAN RADOMYSKI
JERZY SZCZYGIEŁ
MIROSŁAW MARCINKOWSKI
nr katalogowy: 108204
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Wpływ preparatyki na właściwości fizyko-chemiczne i katalityczne nośnikowych katalizatorów rodowych (Rh/nośniki: SiO2, TiO2, MgO)
ELŻBIET SZUBIAKIEWICZ
WOJCIECH KAZIMIERZ JÓŹWIAK
DOROTA DOMINIAK
nr katalogowy: 28714
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Niektóre nowe wyniki badań nad chmielem i jego wpływem na cechy sensoryczne piwa
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 120734
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-11
Właściwości fizykochemiczne nadprzewodnikowych ceramik YBa2Cu3O7-x z domieszką m-ZrO2
Jan ZIAJA
Bolesław MAZUREK
nr katalogowy: 3918
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-6
Właściwości i zastosowanie cieczy jonowych w syntezie nieorganicznych nanomateriałów
Krystyna Marczewska -Boczkowska
nr katalogowy: 56482
SZKŁO I CERAMIKA 2006-3
Morfologia tlenku cynku domieszkowanego jonami glinu otrzymywanego metodą hydrotermalną oraz kondensacji próżniowej
T. Strachowski
R. R. Piticescu
C. J. Monty
W. Łojkowski
R. Pielaszek
nr katalogowy: 21009
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2005-5
Struktura i właściwości fizykochemiczne warstw pasywno-węglowych
J. Marciniak
Z. Paszenda
M. Kaczmarek
A. Ziębowicz
J. Szewczenko
W. Chrzanowski
J. Lelątko
J. Smolik
nr katalogowy: 10096
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2000-8
Kataliza w ochronie środowiska - zastosowanie TiO2
JOLANTA GRZECHOWIAK
IWONA WERESZCZAKO-ZIELIŃSKA
nr katalogowy: 42775
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Niekonwencjonalne norweskie drożdże typu Kveik – wykorzystanie w technologii piwowarskiej
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
Kinga Adamenko
Joanna Kawa-Rygielska
nr katalogowy: 137297
10.15199/64.2022.2.2
piwowarstwo
technologia fermentacji
drożdże Kveik
niekonwencjonalne mikroorganizmy
brewing
fermentation technology
Kveik yeast
unconventional microorganisms
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-10
Badania fizykochemiczne gliny piaszczystej i bentonitów modyfikowanych kationowym środkiem powierzchniowo czynnym
IZABELA SEMENIUK
BRONISŁAW NARANIECKI
JACEK KOSNO
nr katalogowy: 47364
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-7
Co kryje piwny bukiet?
Maciej Chołdrych
nr katalogowy: 108400
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-4
Nie tylko jajecznica
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 75773
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-12
Deasfaltyzacja gudronu przeznaczonego do przerobu na paliwa silnikowe
WŁODZIMIERZ KOTOWSKI
WOLFGANG FECHNER
BERNHARD LUCKE
nr katalogowy: 43676
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2001-12
Plastyfikatory alifatyczne z 2-metylopropanalu
WILHELM JAN TIC
ZYGMUNT HEHN
nr katalogowy: 28308
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-5
Wstępna charakterystyka popiołów lotnych ze spalania biomasy w aspekcie ich zastosowania w materiałach budowlanych
Agata Modrzycka
Anna Zawada
Małgorzata Ulewicz
nr katalogowy: 91442
10.15199/33.2015.05.32
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-10
Właściwości powierzchni aktywnych powłok cienkowarstwowych na bazie TiO2
Jarosław Domaradzki
Damian Wojcieszak
Michał Mazur
Danuta Kaczmarek
Agata Poniedziałek
nr katalogowy: 87359
10.15199/ELE-2014-169
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1994-3
Chemiczna modyfikacja polipropylenu za pomocą szczepienia grup hydroksymetylowych żywicami fenolowymi
WŁODZIMIERZ SZLEZYNGIER
nr katalogowy: 43102
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-7
Badania składu molekularnego stężonych (fabrycznych) sodowych szkieł wodnych
WIESŁAW KOŹLAK
nr katalogowy: 106120
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1995-7
Synteza, struktura i właściwości fizykochemiczne oraz biologiczne wybranych 2-aryloksypropionianów S-aryloalkiloizotiouroniowych
BOGDAN TARASIUK
WAWRZYNIEC PODKOŚCIELNY
nr katalogowy: 42992
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-4
Wpływ kształtu ziarna katalizatora HDS na jego właściwości fizykochemiczne i aktywność hydroodsiarczającą
JERZY WALENDZIEWSKI
JANUSZ TRAWCZYŃSKI
nr katalogowy: 42584
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
SZKŁO I CERAMIKA 2009-6
Modelowanie właściwości fizycznych mas ceramicznych przy pomocy niestandardowych surowców mineralnych
ZOFIA PUFF
RYSZARD SAŁACIŃSKI
nr katalogowy: 48768
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Matcha jako dodatek do produktów zbożowych
Natalia Mikołajczak
nr katalogowy: 132055
zielona herbata
matcha
produkty zbożowe
cechy fizykochemiczne
cechy sensoryczne
green tea
matcha
cereal products
physicochemical features
sensory features
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Matcha jako dodatek do produktów zbożowych
Natalia Mikołajczak
nr katalogowy: 132055
zielona herbata
matcha
produkty zbożowe
cechy fizykochemiczne
cechy sensoryczne
green tea
matcha
cereal products
physicochemical features
sensory features
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Matcha jako dodatek do produktów zbożowych
Natalia Mikołajczak
nr katalogowy: 132055
zielona herbata
matcha
produkty zbożowe
cechy fizykochemiczne
cechy sensoryczne
green tea
matcha
cereal products
physicochemical features
sensory features
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Matcha jako dodatek do produktów zbożowych
Natalia Mikołajczak
nr katalogowy: 132055
zielona herbata
matcha
produkty zbożowe
cechy fizykochemiczne
cechy sensoryczne
green tea
matcha
cereal products
physicochemical features
sensory features
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-7
Dlaczego musi być ograniczona łączna ilość dodawanych surowców niesłodowanych we wsadzie surowcowym do produkcji piwa?
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 108397
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1994-6
Nowe produkty Petrochemii Płock SA w aspekcie jakości i ochrony środowiska
MIROSŁAWA CUKRAS
IRENEUSZ BEDYK
MACIEJ GARDZIŃSKI
WIESŁAW ŻYLIK
nr katalogowy: 43136
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-11
Wpływ promieniowania mikrofalowego na właściwości odsiarczonej pozostałości próżniowej
ROBERT KOŁODZIEJSKI
JANUSZ ZIELIŃSKI
ELŻBIETA GURDZIŃSKA
nr katalogowy: 47843
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-11b
Właściwości fizykochemiczne nanomodyfikowanych olejów transformatorowych
Dominik DOBRY
Dariusz ZMARZŁY
nr katalogowy: 55773
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1994-12
Synteza, struktura i fizykochemiczne oraz biologiczne właściwości pochodnych kwasu 2(2,4,5-trichlorofenoksy)propionowego
WAWRZYNIEC PODKOŚCIELNY
BOGDAN TARASIUK
ZOFIA ZIMIŃSKA
nr katalogowy: 43207
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Energetyka wodorowa, szanse i zagrożenia. Proces katalitycznego spalania wodoru na katalizatorze kobaltowym
RYSZARD J. KALEŃCZUK
JOANNA SREŃSCEK-NAZZAL
nr katalogowy: 28649
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-12
Kwas trifluorometanosulfonowy - efektywny inicjator kopolimeryzacji trioksanu z dioksolanem
JANUSZ STASIŃSKI
LIDIA TOKARZ
JACEK CIEŚLAK
PIOTR KRZYŻANOWSKI
nr katalogowy: 28490
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-10
Strącanie węglanu wapnia w środowisku mocznika
KATARZYNA BIAŁOWICZ
MIECZYSŁAW TRYPUĆ
URSZULA KIEŁKOWSKA
nr katalogowy: 38422
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Wieloskładnikowe nawozy ciekłe z polifosforanami
BARBARA CICHY
STANISŁAW FOLEK
nr katalogowy: 28725
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-5
Preparation and use of modified aluminum phosphates as pigments for corrosion protection of steel Preparatyka i zastosowanie modyfikowanych fosforanów(V) glinu jako pigmentów w ochronie stali przed korozją
Kinga Łuczka*
Barbara Grzmil
Krzysztof Kowalczyk
Marcin Sadłowski
nr katalogowy: 84198
10.12916/przemchem.2014.787
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Rola związków amonu w procesie kształtowania nanometrycznych cząstek krzemionek
JOLANTA ŻURAWSKA
ANDRZEJ KRYSZTAFKIEWICZ
TEOFIL JESIONOWSKI
nr katalogowy: 28741
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-2
Czy diament jest właściwym materiałem do wytworzenia emitera polowego?
DAGMARA JARZYŃSKA
ELŻBIETA STARYGA
ZBIGNIEW ZNAMIRoWSKI
KAZIMIERZ FABISIAK
nr katalogowy: 24089
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Fizykochemiczne właściwości katalizatorów Pt/ZrO2/TiO2 w reakcji selektywnej redukcji a,b-nienasyconych aldehydów.
AGNIESZKA RUPPERT
TADEUSZ PARYJCZAK
nr katalogowy: 28704
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-7
Właściwości fizykochemiczne oraz użytkowe wodorotlenku magnezu otrzymanego z zastosowaniem różnych prekursorów i wodorotlenku amonu
Agnieszka Pilarska
Dominik Paukszta
Karol Bula
Malwina Mazur
Teofil Jesionowski
nr katalogowy: 69480
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Wpływ parametrów strącania na właściwości fizykochemiczne Mg(OH)2 i jego wybranych kalcynatów
Agnieszka Pilarska
Łukasz Klap iszewski
Teofil Jesionowski
nr katalogowy: 59907
CHŁODNICTWO 2011-5
Właściwości funkcjonalne mrożonego mięsa króliczego
ILONA GAŁĄZKA-CZARNECKA
LUCJAN KRALA
nr katalogowy: 59731
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Drinkability - radość z piwa
Maciej Chołdrych
nr katalogowy: 87605
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-10
Zastosowanie jęczmienia w piekarstwie Cz. II . Wpływ na cechy fizyczne wyrobów piekarskich
Dorota Cz erwińska
nr katalogowy: 71462
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Bimetaliczne katalizatory Ni-Rh naniesione na Al2O3 w reakcji reformingu metanu ditlenkiem węgla
MAGDALENA NOWOSIELSKA
WOJCIECH KAZIMIERZ JÓŹWIAK
JACEK MICHAŁ RYNKOWSKI
nr katalogowy: 28702
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-12
Nauka ze smakiem
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 95503
CHŁODNICTWO 2010-1-2
Właściwości sensoryczne, odżywcze oraz zdrowotne mięsa chłodzonego i mrożonego
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 50033
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Wpływ faz aktywnych modyfikatorów katalizatorów DESONOX na ich aktywność w procesie odsiarczania gazów pochodzących ze spalania węgla kamiennego
AGNIESZKA MARCEWICZ-KUBA
DOBIESŁAW NAZIMEK
KRYSTYNA KUBICA
nr katalogowy: 28700
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-12
Aktywacja popiołów lotnych przez mikronizację
Aldona Łowińska-Kluge
Jerzy Kropiwnicki
Gabriela Tomanek
nr katalogowy: 73256
SZKŁO I CERAMIKA 2009-1
Właściwości stopu układu: spodumen - skaleń potasowy - skaleń sodowy
nr katalogowy: 41770
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-2
Tekstura - trend na 2018 rok
Adam Bogacz
nr katalogowy: 112311
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Wpływ modułu krzemianu sodu na właściwości fizykochemiczne syntetycznych kompozytów tlenkowych CuO·SiO2
Anna Modrzejewska-Sikorska
Katarzyna Siwińska-Stefańska
Teofil Jesionowski
nr katalogowy: 59894
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-1
WYBRANE WŁAŚCIWOŚCI FIZYKOCHEMICZNE PYŁÓW POWSTAJĄCYCH W PROCESIE TECHNOLOGICZNYM HUTY CYNKU MIASTECZKO ŚLĄSKIE S.A.
EDYTA MELANIUK-WOLNY
KATARZYNA NOWIŃSKA
nr katalogowy: 41165
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-8
Wpływ zamiany tłuszczu błonnikiem na cechy sensoryczne wędlin drobno rozdrobnionych
Barbara Szczepaniak
Elżbieta Piotrowska
Włodzimierz Dolata
nr katalogowy: 37278
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-10
Pieprz w przetwórstwie mięsa - właściwości i alternatywne rozwiązania
Maciej Borzyszkowski
nr katalogowy: 94529
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2009-5
Mikrostruktura i właściwości warstw ochronnych na stopie TIMETAL 834
TOMASZ MOSKALEWICZ
ALEKSANDRA CZYRSKA-FILEMONOWICZ
nr katalogowy: 47802
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2001-2
Synteza dimerów i estolidów nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz ich adduktówz bezwodnikiem maleinowym
WIESŁAWA WALISIEWICZ-NIEDBALSKA
BARBARA CHMIELARZ
BOŻENNA KOSMACIŃSKA
MICHAŁ DYCZEWSKI
BOGDAN WIŚLICKI
BOŻENNA ZDRODOWSKA
nr katalogowy: 28169
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-2
Effect of plasma modification of polyamide-polyethylene films on their physicochemical and bacteriological properties Wpływ modyfikacji plazmowej na fizykochemiczne i bakteriologiczne właściwości folii poliamidowo-polietylenowej
Zenobia Rżanek-Boroch
Hubert Dąbrówka
Elżbieta Godlewska
nr katalogowy: 82419
10.12916/przemchem.2014.177
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-3
Proces peklowania w technologii mięsa
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Karol Kadłubowski
nr katalogowy: 50782
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-1
Wpływ domieszkowania azotem warstw diamentowych na właściwości emisyjne układu DF/Si
ELŻBIETA STARYGA
ZBIGNIEW ZNAMIROWSKI
KAZIMIERZ FABISIAK
nr katalogowy: 40918
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-3
Porównanie fizykochemicznych właściwości zużytego i świeżego katalizatora syntezy octanu winylu
ZDZISŁAW CZARNY
MARTA REPELEWICZ
JADWIGA WOLCZKO
nr katalogowy: 106970
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-3
Aktualne metody optymalizacji produkcji piw bezalkoholowych pod kątem zapewnienia im właściwych cech sensorycznych
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 75483
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-1
Właściwości fizykochemiczne modyfikowanych zeolitów typu Y oraz ich aktywność adsorpcyjna w usuwaniu modelowych związków odorowych
ZENON SARBAK
nr katalogowy: 49019
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-9
Inulina - właściwości fizykochemiczne i zdrowotne ważne w produkcji napojów
Bożena Waszkiewicz-Robak
Klaudia Kulik
nr katalogowy: 93611
10.15199/64.2015.9.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-9
Inulina - właściwości fizykochemiczne i zdrowotne ważne w produkcji napojów
Bożena Waszkiewicz-Robak
Klaudia Kulik
nr katalogowy: 93611
10.15199/64.2015.9.2
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-10
Zmiany przewodnictwa elektrycznego materiałów polimerowych na skutek działania par substancji organicznych. Cz. I
Agnieszka Brochocka
nr katalogowy: 63511
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-5
Technologia wytwarzania wysokogatunkowego papieru o wzmocnionych właściwościach fizykochemicznych
Ewa Mijowska
Karolina Wenelska
nr katalogowy: 143420
celuloza
polimery
wypełniacze
włókna
właściwości fizykochemiczne
cellulose
polymers
fillers
fibre
physicochemical properties
CHŁODNICTWO 2014-6
Wpływ warunków chłodniczego przechowywania na właściwości kiełków koniczyny czerwonej (Trifolium pratense L.)
Ewelina Brzozowska
Ilona Gałązk -Czarnecka
Lucjan Krala
nr katalogowy: 85151
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-12
Substancje kształtujące teksturę w niskotłuszczowych wyrobach mięsnych
Natalia Krzemińska
nr katalogowy: 88579
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-7
Use of palladium and its compounds with particular consideration of catalysis. Zastosowanie palladu i jego związków ze szczególnym uwzględnieniem katalizy
Anna Wołowicz
nr katalogowy: 77804
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-4
Badania składu molekularnego wodnych roztworów Silenali o modułach 2,59 i 2,96
WIESŁAW KOŹLAK
JANUSZ PYSIAK
nr katalogowy: 105907
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-9
Analiza wpływu mieszania na właściwości fizykochemiczne roztworów wodnych saponin uzyskiwanych w procesie ich wielokrotnego uwalniania z orzeszków piorących
Lubomira Broniarz-Press
Daniela Dulska
Waldemar Szaferski
nr katalogowy: 62254
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-5
Technologia wytwarzania wysokogatunkowego papieru o wzmocnionych właściwościach fizykochemicznych
Ewa Mijowska
Karolina Wenelska
nr katalogowy: 143420
celuloza
polimery
wypełniacze
włókna
właściwości fizykochemiczne
cellulose
polymers
fillers
fibre
physicochemical properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-10
Badanie stabilności właściwości produktów termicznej polimeryzacji oleju rzepakowego
JOLANTA SAJEWICZ
RENATA KULESZA
MARIAN KOZUPA
JAN GNIADY
JOLANTA DRABIK
EWA PAWELEC
nr katalogowy: 47363
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-7
Wpływ nanorurek węglowych na właściwości poliakrylanowego kleju samoprzylepnego
Aneta Łukaszek-Chmielewska
Zbigniew Czech
Paweł Ogrodnik
nr katalogowy: 108327
10.15199/62.2017.7.22
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-12
Mikrozagrożenia
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 88294
CHŁODNICTWO 2009-8
Zmiany jakości kiełków rzodkiewki Raphanus sativus L. podczas chłodniczego przechowywania w modyfikowanej atmosferze i w powietrzu - Praca badawcza
ILONA GAŁĄZKA-CZARNECKA
LUCJAN KRALA
nr katalogowy: 46418
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Kultury starterowe w produkcji surowo dojrzewających wyrobów mięsnych
Paulina Kęska
Joanna Stadnik
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 100992
10.15199/65.2016.8.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-4
Innowacyjne środki do odladzania i zabezpieczania przed oblodzeniem infrastruktury kolejowej
Karolina Brzóska
Dorota Sikorska
Konrad Terpiłowski
Aleksandra Jamrozik
nr katalogowy: 137279
10.15199/62.2022.4.1
AURA 2009-12
Występowanie i monitoring ksenoestrogenów w wodach powierzchniowych i do picia
MARIUSZ DUDZIAK
nr katalogowy: 48302
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2016-8
Metody badań emulsji chłodząco-smarujących, opartych na surowcach odnawialnych
ANDRZEJ URBAŃSKI
nr katalogowy: 100193
10.15199/148.2016.8.5
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-4
Atuty wielofunkcyjne
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 83431
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-9
Kompozyty tlenkowe TiO2-SiO2 impregnowane emulsjami lateksu kauczuku naturalnego
KATARZYNA SIWIŃSKA-STEFAŃSKA
ANDRZEJ KRYSZTAFKIEWICZ
TEOFIL JESIONOWSKI
nr katalogowy: 47206
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Fizykochemiczne właściwości twardych odpadów rybnych oraz możliwości ich wykorzystania dla celów nutraceutycznych i biomedycznych
Zbigniew Dobrzański
Fabiola Bubel
Katarzyna Chojnacka
Piotr J. Bykowski
Janusz Bolanowski
Tadeusz Trziszka
nr katalogowy: 68147
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2009-2-3
Bezprzewodowe sieci sensoryczne charakterystyka i bezpieczeństwo
Igor DUNAJEWSKI
nr katalogowy: 41889
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-12
Charakterystyka przypraw Naturalne przyprawy roślinne skład chemiczny i właściwości prozdrowotne
Marek Kardas
Katarzyna Toczyńska
Elżbieta Grochowska-Niedworok
nr katalogowy: 102848
OPAKOWANIE 2009-9
Znaczenie opakowań jednostkowych w tworzeniu wyobrażeń o produkcie
Jadwiga Szymczak
Magdalena Ankiel-Homa
nr katalogowy: 46559
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-12
Surowce i procesy w pozyskiwaniu wodoru
Witold Warowny
Michał Duszyński
nr katalogowy: 48538
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-2
Funkcjonalny i pokrzepiający napój kombucza - technologia otrzymywania oraz jakość sensoryczna i właściwości fizykochemiczne
Bożena Waszkiewicz-Robak
Elżbieta Biller
Klaudia Kulik
Magdalena Częścik
nr katalogowy: 96862
10.15199/64.2016.2.5
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-7
Wartość mięsa jagnięcego
Tomasz Rokicki
nr katalogowy: 16703
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-6
The use of amphoteric and anion exchange resins of different basicity of functional groups in the recovery and separation of the noble metal ions Zastosowanie jonitów amfoterycznych i anionitów o różnej zasadowości grup funkcyjnych w procesie odzysku i rozdzielania jonów metali szlachetnych
Anna Wołowicz
nr katalogowy: 91672
10.15199/62.2015.6.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-8
Use of nanometric zirconia for removing arsenic compounds from water Zastosowanie nanometrycznego tlenku cyrkonu do usuwania związków arsenu z wody
Justyna Kwaśny
Wojciech Balcerzak
nr katalogowy: 100376
10.15199/62.2016.8.13
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-12
Potrawy na ciepło
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 124222
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-7
Badania struktury nanoporowatych warstw węglowo-palladowych
MIROSŁAW KOZŁOWSKI
ELŻBIETA CZERWOSZ
EWA KOWALSKA
JOANNA RADOMSKA
JOANNA RYMARCZYK
Halina WRONKA
nr katalogowy: 45490
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-2
Żywice chelatujące w procesie usuwania jonów metali ciężkich w obecności czynnika kompleksującego z wód i ścieków
DOROTA KOŁODYŃSKA
nr katalogowy: 41712
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-10
Próby określenia wpływu wielkości cząsteczek emulsji środków natłuszczających na wybrane właściwości fizykochemiczne skór. Cz. I
MAŁGORZATA KOWALSKA
KRZYSZTOF ŚMIECHOWSKI
nr katalogowy: 47667
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-7
Dwustopniowy proces hydrorafinacji gudronu
WŁODZIMIERZ KOTOWSKI
BERNHARD LUCKE
JURGEN FREIBERG
nr katalogowy: 106115
SZKŁO I CERAMIKA 2011-6
Rola H2O w procesie topienia i klarowania szkieł
Józef Zawiła
Joanna Rybicka -Łada
nr katalogowy: 64345
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-7
Sensoryczne i instrumentalna ocena kruchości mięsa wołowego
Dariusz Nowak
nr katalogowy: 1660
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-1
Próby określenia wpływu wielkości cząsteczek emulsji środków natłuszczających na wybrane właściwości fizykochemiczne skór. Cz. II
Małgorzata Kowalska
Krzysztof Śmiechowski
nr katalogowy: 49495
GAZETA CUKROWNICZA 2012-5
Mikrobiologiczne bezpieczeństwo wysłodków
Małgorzata Kowalska
Ewelina Kacprzak
nr katalogowy: 72015
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-3
Ocena sensoryczne kakao
Ester Lemmen
Paweł Gaca
nr katalogowy: 12628
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Wpływ temperatury kalcynacji na właściwości fizykochemiczne popiołów kostnych
AGNIESZKA SOBCZAK
ZYGMUNT KOWALSKI
ZBIGNIEW WZOREK
nr katalogowy: 49074
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-2
Fizykochemiczne właściwości mieszanek alkoholi z bioestrami oraz ich wpływ na emisję toksycznych składników spalin z silnika o zapłonie samoczynnym
Stanisław W. Kruczyński
Piotr Orliński
Krzysztof Biernat
nr katalogowy: 65848
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-6
Wpływ wymiarowości cząstek na właściwości elektryczne materiałów i ich zastosowanie
Kornelia Kadac
Jacek Nowaczyk
nr katalogowy: 91814
10.15199/13.2015.6.7
OPAKOWANIE 2004-3
Badania sensoryczne opakowań wykonanych z tektur wielowarstwowych
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 3179
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-2
Katalityczne właściwości tlenków kobaltu w reakcji utleniającego odwodornienia sym - tetrachloroetanu
JAN OGONOWSKI
FRANCISZEK GAJEWSKI
nr katalogowy: 108044
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-10
Wpływ dodatków białkowych na jakość makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 79517
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-4
Możliwości zastosowania probiotyków i prebiotyków do produkcji soków warzywno-owocowych
M. Trząskowska
D. Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 14569
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-4
Aluminiowanie dyfuzyjne tytanu
Andrzej Młynarczak
Adam Piasecki
nr katalogowy: 57145
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-2
Badania nad wykorzystaniem odpadów termoplastów do modyfikacji wtórnych bitumów naftowych
BARBARA LISZYŃSKA
JANUSZ ZIELIŃSKI*
ELŻBIETA GURDZIŃSKA
TATIANA BRZOZOWSKA
BLANDYNA OSOWIECKA
WIESŁAWA CIESIŃSKA
GRZEGORZ MAKOMASKI
nr katalogowy: 49694
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-10
Wysoce trujące toksyny T-2 i HT-2 - nowe zagrożenie dla zdrowia pochodzące ze zboża?
nr katalogowy: 47098
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-2
Wykorzystanie badań konsumenckich w projektowaniu nowych wyrobów
Zbigniew Oczadły
nr katalogowy: 82202
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-3
Właściwości fizykochemiczne a problemy w badaniu jakości skroplonych gazów węglowodorowych LPG
ANNA KĘSIK
MAŁGORZATA GRZESZCZYK
PAWEŁ BUKREJEWSKI
nr katalogowy: 42354
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-4
WŚRÓD KSIĄŻEK
Andrzej Wyciślik
nr katalogowy: 83572
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-11
Enzyme immobilization on carriers as a way of directed modification of biocatalysator properties Immobilizacja enzymów na nośnikach sposobem na ukierunkowaną modyfikację właściwości biokatalizatorów
Paulina Bolibok
Julita Gembala
Magdalena Wujak
Katarzyna Roszek
Artur P. Terzyk
Marek Wiśniewski
nr katalogowy: 102402
10.15199/62.2016.11.22
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-5
Żywność wygodna z ryb i innych surowców pochodzenia wodnego
P. J. Bykowski
nr katalogowy: 14819
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-11
Chemiczna modyfikacja nanoproszków diamentowych wytwarzanych metodą detonacyjną
KINGA ADACH
JANUSZ SKOLIMOWSKI
KATARZYNA MITURA
nr katalogowy: 64060
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-4
Charakterystyka powłok Ti-Si-C formowanych metodą IBAD na stali 316L
AGNIESZKA TWARDOWSKA
nr katalogowy: 57183
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2010-12
Doświadczenia fizykochemiczne - prezentacja nowego podręcznika
K.W.
nr katalogowy: 55915
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-11
Badania nad wpływem chemicznej modyfikacji powierzchni węgla aktywnego na jego właściwości utleniająco-redukujące*
HELENA JANKOWSKA
ANDRZEJ ŚWIĄTKOWSKI
ZDZISŁAW SZEGLOWSKI
JERZY K. GARBACZ
nr katalogowy: 107346
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Bioróżnorodność mikroorganizmów w procesie produkcji wina metodą spontaniczną
Paulina Bogdan
Hubert Antolak
nr katalogowy: 120731
10.15199/64.2019.5-6.1
wino
bioróżnorodność
mikroorganizmy
fermentacja spontaniczna
wine
biodiversity
microorganisms
spontanous fermentation
CHŁODNICTWO 2013-6
Właściwości fizykochemiczne mięsa z królika podczas jego zamrażalniczego przechowywania
KATARZYNA KOZŁOWICZ
FRANCISZEK KLUZA
nr katalogowy: 77425
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-1
Effect of activation methods of sodium carbonate sorbents on their reactivity Wpływ sposobu przygotowania sodowego sorbentu węglanowego na jego reaktywność
MARIUSZ NOWAK
JOANNA GLUZIŃSKA
ANDRZEJ PASZEK
BARBARA WALAWSKA
ARKADIUSZ SZYMANEK
nr katalogowy: 82147
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ sposobu prażenia kawy na jej cechy sensoryczne
Joanna Maria Klepacka
Anna Gątarska
nr katalogowy: 143010
10.15199/65.2023.4.4
kawa
ziarna
palenie
cechy sensoryczne
coffee
beans
roasting
sensory characteristics
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-7
Wpływ nanokrystalicznej struktury na właściwości cienkich warstw TiO2
Michał Mazur
nr katalogowy: 77839
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-8
Właściwości sensoryczne pieczywa - część II
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 78272
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-9
Stosowanie niskich dawek granulatów i ekstraktów chmielowych do produkcji klasycznych piw dolnej fermentacji
K. Baranowski
nr katalogowy: 20538
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-9
Wymagania REACH w zakresie właściwości plastyfikatorów stosowanych w produkcji wodorozcieńczalnych farb
Wilhelm J. Tic
nr katalogowy: 122274
10.15199/62.2019.9.24
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-12
Kompleksowa analiza fizykochemiczna biomasowych nośników energii
Błażej Gaze
Bernard Knutel
Mateusz Jajczyk
Leszek Romański
nr katalogowy: 135201
10.15199/62.2021.12.9
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-12
Kompleksowa analiza fizykochemiczna biomasowych nośników energii
Błażej Gaze
Bernard Knutel
Mateusz Jajczyk
Leszek Romański
nr katalogowy: 135201
10.15199/62.2021.12.9
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-12
Kompleksowa analiza fizykochemiczna biomasowych nośników energii
Błażej Gaze
Bernard Knutel
Mateusz Jajczyk
Leszek Romański
nr katalogowy: 135201
10.15199/62.2021.12.9
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Właściwości fizykochemiczne oraz aktywność TiO2/SiO2 w reakcji utleniania amoniaku
ŁUKASZ KOWALCZYK
MAŁGORZATA I. SZYNKOWSKA
JACEK GÓRALSKI
TADEUSZ PARYJCZAK
nr katalogowy: 51349
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-12
Chromatograficzne badanie właściwości węgla aktywnego
HENRYK GRAJEK
JERZY CHOMA
ZYGFRYD WITKIEWICZ
nr katalogowy: 107363
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-9
α,ω- Dihydroksypolibutadien (HTPB). Właściwości i otrzymywanie
Michał Chmielarek
Wincenty Skupiński
Zdzisław Wieczorek
Robert Dziura
nr katalogowy: 70930
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-9
Possibilities of the use of carbon nanotubes in sensing techniques Możliwości zastosowania nanorurek węglowych w technikach sensorowych
Piotr Pietrowski
nr katalogowy: 86575
10.12916/przemchem.2014.1612
SZKŁO I CERAMIKA 2010-2
Szkła talowe Cz.I: Szkła krzemianowe i boranowe
AGNIESZKA MARCZEWSKA
nr katalogowy: 51097
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-4
The study on properties of bitumen-wax blends Badania właściwości asfaltów z dodatkiem wosku
Tatiana Brzozowska
Grzeggrz Makomaski
Janusz Zieliński
Barbara Liszyńska
Blandyna Osowiecka
Izabella Legocka
nr katalogowy: 105226
10.15199/62.2017.4.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-6
Procesy wstępne stosowane przed suszeniem owoców i warzyw
Małgorzata Nowacka
Dorota Witrowa-Rajchert
nr katalogowy: 60528
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-10
Relation between rheological properties and morphology of fat mixtures crystallized in ultrasonic field Zależność pomiędzy właściwościami reologicznymi a morfologią mieszanin tłuszczów poddanych krystalizacji w polu ultradźwiękowym
Barbara Tal-Figiel
Wiesław Figiel
Anna Michno
nr katalogowy: 101528
10.15199/62.2016.10.35
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-4
Badania fizykochemiczne nośnika dla katalizatora oksychlorowania etenu
ZDZISŁAW CZARNY
KAZIMIERZ ŻUROWSKI
MARTA REPELEWICZ
nr katalogowy: 106987
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-5
Wpływ składu chemicznego materiału ciernego stosowanego w hamulcach na jego właściwości fizykochemiczne. Badania laboratoryjne
nr katalogowy: 126285
10.15199/62.2020.5.17
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-7
Metody sensoryczne w kontroli jakości
Anna Wachowicz
nr katalogowy: 69072
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-12
Tlenkowe materiały hybrydowe. Projektowanie, charakterystyka i wybrane kierunki użytkowe
Filip Ciesielczyk
Katarzyna Siwińska-Ciesielczyk
Adam Kubiak
Teofil Jesionowski
nr katalogowy: 117868
10.15199/62.2018.12.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-10
Cechy sensoryczne biośmietany zawierającej szczepy probiotyczne bakterii mlekowych
M. Ziarno
M. Makowska
nr katalogowy: 14929
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH