Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-2
Uczulenie na jedzenie
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 41507
AUTO MOTO SERWIS 2019-TS-1
Diagnostyka systemu DNOX 2.2 w Iveco Stralis Hi-Way
Tomasz Zawalski
nr katalogowy: 133796
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-11
Niedoceniony łubin cenne właściwości roślin strączkowych
Eleonora Lampart-Szczapa
Jarosław Czubiński
nr katalogowy: 63774
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
TECHNOLOGIA PRODUKCJI KARMY DLA PSÓW – wpływ procesu ekstruzji na składniki pokarmowe diety
Monika Bogusławska-Tryk
Joanna Bogucka
nr katalogowy: 144003
pies
karma
ekstruzja
składniki pokarmowe
dog
food
extrusion
nutrients
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
TECHNOLOGIA PRODUKCJI KARMY DLA PSÓW – wpływ procesu ekstruzji na składniki pokarmowe diety
Monika Bogusławska-Tryk
Joanna Bogucka
nr katalogowy: 144003
pies
karma
ekstruzja
składniki pokarmowe
dog
food
extrusion
nutrients
AUTO MOTO SERWIS 2019-TS-1
Diagnostyka systemu DNOX 2.2 w Iveco Stralis Hi-Way
Tomasz Zawalski
nr katalogowy: 133796
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-3
Spiekanie jako sposób utylizacji pyłów stalowniczych o dużej zawartości tlenków cynku
Zdzisław WOŹNIACKI
Tadeusz TELEJKO
Rudolf KENIG
nr katalogowy: 83115
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-6
Wpływ dodatku preparatów pektynowych na wybrane wyróżniki jakościowe napojów malinowych i z czarnej porzeczki
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Anna Meller
nr katalogowy: 126834
10.15199/64.2020.6.1
malina
czarna porzeczka
napoje
pektyny
raspberry
blackcurrant
beverages
pectins
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Ocena jakości i bezpieczeństwa otrąb zbożowych na cele paszowe
Waldemar Korol
Grażyna Bielecka
Jolanta Rubaj
Jan Markowski
nr katalogowy: 102722
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-3
Cykl Bez zarzutu - Niepożądane zmiany barwy powłoki
nr katalogowy: 17812
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2005-2
Cykl Bez zarzutu- Niepożądane żółkniecie
nr katalogowy: 10816
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Przewodnik Komisji Europejskiej dotyczący etykietowania alergenów
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 109906
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-11
Niepożądane rozdrabnianie i segregacja
Ewa Domian
Jan Cenkier
Mariusz Wojnowski
nr katalogowy: 80680
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
"Dodatki kształtujące strukturę żywności" cz. II
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 79008
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-6
Niekorzystne składniki spirytusów i napojów alkoholowych
Urszula Dziekońska
Maria Balcerek
nr katalogowy: 52626
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-1
Zagrożenia mikrobiologiczne żywności
Beata Paziak-Domańska
Beata Bartodziejska
nr katalogowy: 89202
10.15199/65.2015.1.3
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Roczny (tematyczny) spis treści 2016 r.
nr katalogowy: 102733
AUTO MOTO SERWIS 2020-3
Nagar w silniku
nr katalogowy: 135461
CHŁODNICTWO 2008-8
Właściwości prozdrowotne błonnika pokarmowego i możliwości zastosowania w przetwórstwie chłodzonych przetworów mięsnych.
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
nr katalogowy: 37307
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-10
A special multi-pulse converter with small active power filter
Piotr MYSIAK
nr katalogowy: 30319
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-8
Wełna Rockwool pomaga zapewnić komfort akustyczny budynków
nr katalogowy: 29287
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-8
Wełna Rockwool pomaga zapewnić komfort akustyczny budynków
nr katalogowy: 29099
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-8
Ochrona akustyczna budynków przed hałasem lotniczym
Marek Niemas
nr katalogowy: 37518
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-7
Dzianiny odległościowe ogrzewające
nr katalogowy: 36923
DOZÓR TECHNICZNY 2023-4
Korozja kanałów wentylacyjnych i klimatyzacyjnych
nr katalogowy: 144678
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2007-12
Modele szumowe okrętowego systemu odbiorczego pracującego w pasmach LF/MF/HF
Karol KORCZ
nr katalogowy: 32204
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-9
Powstawanie biofilmu w warunkach przemysłowych Cz. 2. Lokalizacja i likwidacja biofilmu
Anna Sałek
nr katalogowy: 38252
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-4
Symulacja komputerowa jako narzędzie wspomagające projektowanie przędz fantazyjnych
BARTŁOMIEJ CZEKALSKI
MAREK SNYCERSKI
nr katalogowy: 25292
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-12
Contemporary trends in the energy management of the coke oven gas excess Współczesne kierunki energetycznego zagospodarowania koksowniczego gazu nadmiarowego
Zbigniew Robak
Zbigniew Figiel
nr katalogowy: 88672
10.12916/przemchem.2014.2127
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-10
Lipid nanoparticles as a new delivery system for ecological plant protection agents Nanocząstki lipidowe jako nowy system nośników ekologicznych środków ochrony roślin
Elwira Lasoń
Elżbieta Sikora
Małgorzata Miastkowska
Jan Ogonowski
nr katalogowy: 101507
10.15199/62.2016.10.14
AUTO MOTO SERWIS 2020-3
Kontrola elementów gumowo-metalowych
nr katalogowy: 135469
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-6
Błonniki dietetyczne i ich zastosowanie w przemyśle owocowo-warzywnym
nr katalogowy: 27423
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
Niepożądane zanieczyszczenia w ziarnie zbóż i produktach ubocznych na cele paszowe
WALDEMAR KOROL
GRAŻYNA BIELECKA
JOLANTA RUBAJ
MARTA TWARDOWSKA
JAN MARKOWSKI
nr katalogowy: 54200
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Nowe składniki żywności przegląd decyzji Komisji Europejskiej. Cz. I
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 59550
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Pseudozboża w żywności bezglutenowej
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Elżbieta Dłużewska
nr katalogowy: 116123
10.15199/65.2018.9.8
pseudozboża
dieta bezglutenowa
celiakia
pseudocereals
gluten free diet
coeliac disease
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-4
Składniki Żywności Europa Centralna i Wschodnia 2004
nr katalogowy: 6281
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-4
Składniki Żywności Europa Centralna i Wschodnia 2004
nr katalogowy: 1618
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-9
Nieoczywiste składniki
nr katalogowy: 122292
AUTO MOTO SERWIS 2020-3
Nagar w silniku
nr katalogowy: 135461
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2011-9
Z historii rozwoju zabezpieczeń od asymetrii obciążeń
nr katalogowy: 62079
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-12
Pieczywo funkcjonalne - dlaczego należy je spożywać? (+ errata)
Hanna Kowalska Agata Marzec Monika Janowicz Malwina Mucha
nr katalogowy: 56224
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-8
Znakowanie wyrobów piekarskich i ciastkarskich na podstawie prawa unijnego i krajowego (cz. II)
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 99716
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-5
Wprowadzanie na rynek żywnościowy wzbogacanych środków spożywczych
Monika Zagrajek
nr katalogowy: 98688
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Cross validation w nauczaniu nadzorowanym
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 136181
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2008-6
Czym pachnie papier?
TOMASZ ŁOJEWSKI
TOMASZ SAWOSZCZUK
nr katalogowy: 36187
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-11
Składniki gazowe dymów spawalniczych
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 39460
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-9
Napoje funkcjonalne i składniki - sierpień 2008 r.
nr katalogowy: 38256
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-5
Zasady stosowania oświadczeń żywieniowych zdrowotnych dotyczących produktów spożywczych - nowe regulacje Wspólnoty Europejskiej (cz.I)
Janusz Ciok
nr katalogowy: 25593
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2017-4
Analiza modalna jako narzędzie rozwiązywania problemów inżynierskich
Sławomir Raab
nr katalogowy: 105207
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2010-4
Ochrona systemu elektroenergetycznego przed skutkami przebicia biegunów wyłącznika
nr katalogowy: 50910
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-2
Prostownik 18-pulsowy 20kW ze wspomagającym szeregowym filtrem aktywnym małej mocy
Piotr MYSIAK
nr katalogowy: 49965
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2009-3
Tłumienie drgań maszyn
nr katalogowy: 44952
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-5
Inżynieria bezpieczeństwa pracy nowy kierunek kształcenia w Politechnice Łódzkiej
Adam S. Markowski
nr katalogowy: 44304
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-23
Jakość: niepożądane działania uboczne
Irena Fober
nr katalogowy: 56735
AUTO MOTO SERWIS 2020-3
Kontrola elementów gumowo-metalowych
nr katalogowy: 135469
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-2-3
Toksykologia żywności
Agnieszka STRADECKA
nr katalogowy: 103856
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-5
Molestowanie seksualne
Michał Podsiedlik
nr katalogowy: 98452
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-4
Nowa żywność i nowe składniki żywności
KATARZYNA STOŚ
LUCJAN SZPONAR
HANNA KUNACHOWICZ
WIOLETTA BOGUSZ
nr katalogowy: 25463
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-6
Pasta do zębów. Cz. II. Składniki aktywne
Elżbieta Kociołek-Balawejder
Marta K. Żebrowska
nr katalogowy: 60212
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-3
Dodawanie do żywności witamin i składników mineralnych oraz niektórych innych substancji - rozporządzenie PE i RU nr 1925/2006
nr katalogowy: 24523
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-3
Dodawanie do żywności witamin i składników mineralnych oraz niektórych innych substancji - rozporządzenie PE i RU nr 1925/2006
nr katalogowy: 24523
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-1
Przedstawiciel kierownictwa wg ISO 9001:2008
Beata ŁUCZAK
nr katalogowy: 49434
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2014-1
IGMNiR PODSUMOWUJE PRACE W 2013 ROKU
Kazimierz Poznański
nr katalogowy: 82053
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-12
Monitorowanie procesu badawczego jako forma zapobiegania potencjalnym niezgodnościom
Elżbieta DYMAREK
Marzena PABIAN-MACINA
Łukasz ORZECH
nr katalogowy: 48743
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2011-11
Rozwiązania konstrukcyjne urządzeń specjalnych - możliwości gradacji zabezpieczeń urządzeń przed oddziaływaniem silnych pól EMC w zależności od klauzuli chronionej informacji
nr katalogowy: 63786
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-4
Program ochrony przed szkodnikami
Łukasz Peła
nr katalogowy: 51254
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-2
Analityka specjalna Część 2. Oznaczanie pozostałości, substancji skażających oraz mikrobiologicznych w ziarnie zbóż i ich przetworach
nr katalogowy: 49664
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-2
Wielopulsowy przekształtnik diodowy - analiza pracy zastosowanego trójfazowego dławika sprzężonego
Piotr MYSIAK
nr katalogowy: 41246
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2009-5
Wpływ obróbki laserowej na mikrostrukturę i właściwości mechaniczne tytanu
HALINA GARBACZ
JAN MARCZAK
TOMASZ ONYSZCZUK
KRZYSZTOF ROŻNIATOWSKI
KRZYSZTOF J. KURZYDŁOWSKI
nr katalogowy: 47791
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-3
Żyjmy dłużej
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 74951
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Chmielenie piwa na zimno - kolejne doniesienia
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 119746
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
Odpowiednie rozdrobnienie surowców ważnym etapem w produkcji pasz
nr katalogowy: 118513
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-12
Charakterystyka przypraw Naturalne przyprawy roślinne skład chemiczny i właściwości prozdrowotne
Marek Kardas
Katarzyna Toczyńska
Elżbieta Grochowska-Niedworok
nr katalogowy: 102848
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Czy surowce kopalne mogą być zastąpione odpadami?
Katarzyna Chojnacka
Juliusz Winiarski
Hanna Fałtynowicz
Katarzyna Pstrowska
Małgorzata Mironiuk
Anna Niciejewska
Dawid Skrzypczak
nr katalogowy: 140442
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-12
Mistrzowie polecają na święta
nr katalogowy: 81257
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
"Chemia żywności"
Zbigniew Duda
nr katalogowy: 95185
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-12
"Chemia żywności"
Zbigniew Duda
nr katalogowy: 95037
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Składniki obowiązkowe KPP 2023
nr katalogowy: 144998
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-2
Zadrukowane opakowania do żywności - zagrożenia dla zdrowia i bezpieczeństwa żywności
KAZIMIERA ĆWIEK-LUDWICKA
nr katalogowy: 57723
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-11
Monitoring źródeł pól elektromagnetycznych w diagnozowaniu zagrożeń dla środowiska
Eugeniusz GRUDZIŃSKI
Witalij NICHOGA
Volodymyr ANTONYUK
Ivan PRUDYUS
nr katalogowy: 48143
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-9
Zanieczyszczenie pasz i żywności dioksynami w Niemczech
nr katalogowy: 62041
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-2
Wartość odżywcza pieczywa wzbogaconego produktami naturalnymi
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 49662
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-7
Otrzymywanie i właściwości liposomów
JÓZEF SĄGAŁA
ALINA BAZAN
nr katalogowy: 45407
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-4
Serwatka firmy Carbery na polskim rynku
nr katalogowy: 43852
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-11
Nowości wydawnicze
Zbigniew Duda
nr katalogowy: 95381
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-9
Tajniki perfekcyjnych lodów - Tworzenie sorbetów: kluczowe aspekty produkcji lodów na bazie wody
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 150319
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
Jak podawać wartość odżywczą w oznakowaniu żywności?
Alicja Walkiewicz
Hanna Kunachowicz
nr katalogowy: 76642
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Propozycje zmian w rozporządzeniu o nowej żywności
Katarzyna Stoś
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 51877
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Bioaktywne składniki mleka właściwości i możliwości otrzymywania za pomocą technik membranowych
Agata Zajączkowska
Jarosław Kowalik
Justyna Żulewska
Adriana Łobacz
nr katalogowy: 128773
10.15199/65.2020.10.2
procesy membranowe
bioaktywne składniki
mleko
membrane processes
bioactive components
milk
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Bioaktywne składniki mleka właściwości i możliwości otrzymywania za pomocą technik membranowych
Agata Zajączkowska
Jarosław Kowalik
Justyna Żulewska
Adriana Łobacz
nr katalogowy: 128773
10.15199/65.2020.10.2
procesy membranowe
bioaktywne składniki
mleko
membrane processes
bioactive components
milk
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-2-3
Powódź a nauka pływania
Kazimierz Gnat
nr katalogowy: 57364
CHŁODNICTWO 2020-1
System rekuperacji Heatpex Aria
nr katalogowy: 125112
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-10
Nietolerancje pokarmowe a kanapki
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 93895
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-1
Odory w szpitalach
Mirosław Szyłak-Szydłowski
nr katalogowy: 141479
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2004-8
Przegląd zgłoszeń patentowych
Mirosława Koperska
nr katalogowy: 6622
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Plastyfikatory polimerowe o właściwościach powierzchniowo czynnych jako składniki biodegradowalnych materiałów polimerowych
Paulina Szczepaniak
nr katalogowy: 141542
10.15199/62.2023.1.11
biodegradowalne materiały polimerowe
plastyfikatory polimerowe
właściwości powierzchniowo czynne
biodegradable polymeric materials
polymeric plasticizers
surface-active properties
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-12
Sadze - kominowa i techniczna
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 407
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-14-15
Niematerialne składniki organizacji
JAROSŁAW DOMANSKI
nr katalogowy: 19387
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-5
Jaja inaczej
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 51615
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-6
Cukierniczy As
nr katalogowy: 4171
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-2
Preparat do naprawy karoserii
Andrzej Bądkowski
nr katalogowy: 7923
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-1-2
KRUSZWICA Olej z Esencją Masła - nowość dla profesjonalistów
nr katalogowy: 112140
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-12
Zastosowanie katalizatora miedziowego do produkcji wodoru przez reforming parowy etanolu
Maria Kulawska
Maria Madej-Lachowska
Łukasz Hamryszak
Henryk Moroz
Hildegarda Wyżgoł
nr katalogowy: 123974
10.15199/62.2019.12.24
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Dodatki do żywności w koncentratach spożywczych
Elżbieta Dłużewska
Marta Dmitruk
nr katalogowy: 120364
10.15199/65.2019.5.4
dodatki do żywności
koncentraty spożywcze
food additives
food concentrates
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-1
RECEPTURA KOMPLET. Faworki i Ciastka
nr katalogowy: 118039
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-12
Produkty mleczarskie wzbogacone w magnez
M. Ziarno
nr katalogowy: 7241
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-11
Czy, znakując pieczywo, można w wykazie składników nie wymienić określonych składników?
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 47774
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-12
Polski Kongres Napojowy
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 102830
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Recenzja wydawnicza akademickiego podręcznika "Chemia żywności" praca zbiorowa pod redakcją Zdzisława E. Sikorskiego i Hanny Staroszczyk
Zbigniew Duda
nr katalogowy: 94961
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-12
Temperowanie mas czekoladowych
Mirosław Bohdan
nr katalogowy: 72857
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-3
PN na mąki pszenne. Co z tym popiołem
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 19198
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-1
Oddzielanie zanieczyszczeń z ziarna zbóż
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 13973
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-6
Smar penetrujący w aerozolu
Andrzej Bądkowskl
nr katalogowy: 207
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-12
Tendencje światowego chmielarstwa
M. Stasiak
nr katalogowy: 14720
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-1
Oddzielanie zanieczyszczeń z ziarna zbóż
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 13973
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-6
Unifine. Trufle
nr katalogowy: 12702
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-5
Suplementy diety w ochronie zdrowia konsumenta
K. Stoś
L. Szponar
nr katalogowy: 20803
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Badanie pirolizy biomasy z wykorzystaniem termograwimetrii i spektrometrii masowej
Paweł Stolarek
Stanisław Ledakowicz
nr katalogowy: 20319
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-10
Właściwości żywieniowe i zdrowotne szarłatu (amarantusa) dla ludzi i zwierząt
Ryszard RYWOTYCKI
nr katalogowy: 14148
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-12
Master Martini. Śmietankowa kopuła
nr katalogowy: 12872
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 14508
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-4
Składniki bioaktywne w żywności funkcjonalnej
F
Świderski
B. Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 14804
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 14508
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Ekstrakty drożdżowe - substancje aromatyzujące
Elżbieta Dłużewska
Anna Florowska
nr katalogowy: 59554
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-7
Współczesne systemy przemiału żyta
Zbigniew Kostecki
nr katalogowy: 6336
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Jakość produktów ubocznych młynarstwa na cele paszowe w świetle nowych wymagań w zakresie stwierdzeń zgodności
Grażyna Bielecka
Jolanta Rubaj
Waldemar Korol
nr katalogowy: 126429
otręby pszenne i żytnie
podstawowy skład chemiczny
wartość pokarmowa
składniki niepożądane
stwierdzanie zgodności
wheat and rye bran
basic nutrients
nutritive value
undesirable substances
statement of conformity
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-4
Składniki Żywności Europa Centralna i Wschodnia - międzynarodowe targi żywności
nr katalogowy: 7071
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-10
Master Martini. Ciasto Panettone
nr katalogowy: 12816
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2006-1
Przydatność fragmentaryzowanej skrobi jako środka wiążącego w mieszankach pigmentowych
Erich Gruber
Vinka Handarto
V. Geismann
Karl Ludwig Woll
nr katalogowy: 18959
GAZETA CUKROWNICZA 2006-3
Aktualne zagadnienia dotyczące jakości w przemyśle cukrowniczym Zakopane 2005 - część 2
K. Wasińska
nr katalogowy: 16645
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-11
Unifine. Czarna Róża
nr katalogowy: 12845
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-4
DIETA - Czy musimy suplementować dietę? (Część 1)
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 148026
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-8
Piekarz
Iwona Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 61499
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-10
Mieszanki funkcjonalne. Część 2
Jerzy WAJDZIK
nr katalogowy: 151150
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-4
Unifine. Torcik Wielkanocny z musem mascarpone i czerwoną porzeczką
nr katalogowy: 12652
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Ambasador 92 dla wegan i wegetarian
nr katalogowy: 96440
AURA 2006-11
"Cudze chwalicie swego nie znacie" Od A do Z o Suwalskim Parku Krajobrazowym
AGNIESZKA PIESZALSKA
AGNIESZKA JOSZCZYK-NIKITIUK
nr katalogowy: 21402
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2006-7
Wpływ wody na papiery o różnym składzie. Cz. 1. Składniki i struktura papieru - rys historyczny
Tomasz Kozielec
nr katalogowy: 18859
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-11
Przepisy Mirosława Pelczara z Mistrzostw Świata Młodych Cukierników
nr katalogowy: 5133
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2004-10
Wpływ metod pogłębionego utleniania na degradację kwasów żywicznych występujących w ściekach celulozowo-papierniczych
Agnieszka Jagiełła
Małgorzata Michniewicz
Stanisław Ledakowicz
nr katalogowy: 4676
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-1
Biologiczne prekursory dla tzw. drewnianych ceramik (woodceramics) - otrzymywanie i właściwości
MARTA KRZESIŃSKA
BARBARA PILAWA
SŁAWOMIRA PUSZ
JONATHAN NG
nr katalogowy: 17235
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
INNOWACJE W MARYNOWANIU - naturalne składniki przeciwdrobnoustrojowe i przeciwutleniające
Jakub Rutkowski
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 137697
marynowanie
jakość mikrobiologiczna mięsa
składniki marynat
marinating
microbiological quality of meat
marinades ingredients
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
INNOWACJE W MARYNOWANIU - naturalne składniki przeciwdrobnoustrojowe i przeciwutleniające
Jakub Rutkowski
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 137697
marynowanie
jakość mikrobiologiczna mięsa
składniki marynat
marinating
microbiological quality of meat
marinades ingredients
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-7
Listeria - współczesne wyzwanie
Wojciech Sienkiewicz
nr katalogowy: 61126
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Potwierdzony testami współczynnik umieralności szkodników w mące i kaszkach Entoleter-sterylizator Matador MJZH firmy Bühler dezaktywuje jaja szkodników z najwyższą skutecznością
Thomas Ziolko
nr katalogowy: 102727
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Cross validation w nauczaniu nadzorowanym
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 136181
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-5
Flora i fauna – obserwowany wpływ na poprawność działania stacyjnych urządzeń automatyki
Tomasz Semla
Marek Rutka
nr katalogowy: 137632
10.15199/74.2022.5.9
środowiska naturalne
uszkodzenia automatyki zabezpieczeniowej
przegryzione przewody
wypalona listwa zaciskowa
uszkodzenie linii WN
natural environments
failure of protection devices
savages vires
burnt terminal strip
overhead power line damage
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-5
Flora i fauna – obserwowany wpływ na poprawność działania stacyjnych urządzeń automatyki
Tomasz Semla
Marek Rutka
nr katalogowy: 137632
10.15199/74.2022.5.9
środowiska naturalne
uszkodzenia automatyki zabezpieczeniowej
przegryzione przewody
wypalona listwa zaciskowa
uszkodzenie linii WN
natural environments
failure of protection devices
savages vires
burnt terminal strip
overhead power line damage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-3
Markery peptydowe na tropie mięsa i składników niemięsnych w produktach mięsnych Peptydy na tropie...
Magdalena Montowska
nr katalogowy: 104683
10.15199/65.2017.3.6
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-2
Dodatki stosowane w mlecznych napojach fermentowanych
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 66079
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
Międzynarodowa konferencja "Produkty zbożowe w zdrowej diecie"
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 95175
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-2
Składniki żywności a aktywność psychofizyczna człowieka
Tomasz Czernecki
Aneta Brodziak
nr katalogowy: 96826
10.15199/65.2016.2.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Czy surowce kopalne mogą być zastąpione odpadami?
Katarzyna Chojnacka
Juliusz Winiarski
Hanna Fałtynowicz
Katarzyna Pstrowska
Małgorzata Mironiuk
Anna Niciejewska
Dawid Skrzypczak
nr katalogowy: 140442
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-9
NOWOŚCI
nr katalogowy: 37750
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-7
"Żywność prozdrowotna - składniki i technologia"
nr katalogowy: 85268
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-3
Analiza własności napawanych laserowo powierzchni przylgni zaworów wylotowych silników okrętowych po korozji w powietrzu i w gazach spalinowych
HANNA SMOLEŃSKA
WŁODZIMIERZ KOŃCZEWICZ
nr katalogowy: 17142
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-9
Zastosowanie włóknistego bemitu do wytwarzania powłok w platynowych katalizatorach do dopalania zanieczyszczeń w gazach
ZOFIA JAWQRSKA-GALAS
STANISŁAW JANIAK
JÓZEF WRZYSZCZ
nr katalogowy: 107311
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-1
Karta charakterystyki w służbie bhp cz. 1 cz. 3 Sekcja 3 - skład/informacja o składnikach
Anna Łuczak
nr katalogowy: 103417
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-11
Przyszłość owoców
nr katalogowy: 39238
CHŁODNICTWO 2004-9
Czynniki wpływające na trwałość mleka i produktów mlecznych. Część 1. Skład chemiczny i podstawowe reakcje, zanieczyszczenie mikrobiologiczne oraz aktywność enzymatyczna w mleku
Jan Pikul
nr katalogowy: 756
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-5
PLACKI I PYZY zawojują rynek HoReCa
Elżbieta Wójcik
nr katalogowy: 67380
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Wrocławski Browar Profesja wciąż eksperymentuje
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 134189
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Dieta na stawy
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 137383
GOSPODARKA WODNA 2017-7
Niezawodność w systemie hydrologicznym
BOGDAN OZGA-ZIELIŃSKI
nr katalogowy: 107946
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-4
Melamina jako substancja odżywcza roślin
GRAHAM G. ALLAN
BOGUMIŁ ŁASZKIEWICZ
nr katalogowy: 108112
CHŁODNICTWO 2012-11
Możliwości wykorzystania składników funkcjonalnych mleka krowiego
MARTA DROŻDŻAL
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 72835
CHŁODNICTWO 2012-9
Mleko jako źródło składników funkcjonalnych
MARTA DROŻDŻAL
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 71025
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-6
Nowe składniki żywności przegląd decyzji Komisji Europejskiej. Cz. II
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 60519
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-6
Pasta do zębów. Cz. I. Składniki podstawowe
Elżbieta Kociołek-Balawejder
Marta K. Żebrowska
nr katalogowy: 60211
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Ziołowe surowce przyprawowe w przetwórstwie żywności
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
Iwona Kasprzyk
nr katalogowy: 94954
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-1
Nasz chleb powszedni źródłem zdrowia
Anna Diowksz
nr katalogowy: 32298
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-22
Biologiczne oczyszczanie ścieków z produkcji erytromycyny wspomagane wysokoefektywnymi procesami utleniania
Agnieszka Tomaszewska
nr katalogowy: 31419
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-7-8
Drogocenne ingrediencje
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 29141
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-6
Właściwości wybranych mieszanin równowagowych nitroceluloza–dinitrotoluen
TOMASZ WOLSZAKIEWICZ
nr katalogowy: 27199
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-8
Wpływ niektórych składników dodatkowych na udarność nanokompozytów polilaktydowych
MARIAN ŻENKIEWICZ
JÓZEF RICHERT
nr katalogowy: 37050
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-3
Mrożonki - niezbędne składniki zdrowej, współczesnej diety
nr katalogowy: 25013
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-2
Zastosowanie torkretowania w naprawie obiektów
nr katalogowy: 24207
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-2
Gotowanie z namaczaniem
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 23955
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-1
Przepisy dietetyka
nr katalogowy: 89085
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-2
Ochrona środowiska ważnym elementem systemów bezpieczeństwa chemicznego część 2
Bolesław Hancyk
nr katalogowy: 65726
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-12
Środki chemiczne zapobiegające żółknięciu papieru
Ewa Drzewińska
Agnieszka Wysocka-Robak
nr katalogowy: 56590
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-1
Technologia "chłodnego dachu", jako odpowiedź na istotne problemy komfortu życia i oddziaływania na środowisko
nr katalogowy: 124412
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1998-1
Apretura do tkanin bawełnianych i mieszankowych
ZYGMUNT HEHN
JAN GNIADY
nr katalogowy: 43379
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-1
Lody rzemieślnicze - lekcja 13
nr katalogowy: 32332
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-11-12
Parlament 492 milionów
nr katalogowy: 27157
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-12
Eutrofizacja wód - problem cywilizacji
Łukasz Gałczyński
nr katalogowy: 40303
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-11
Cement portlandzki wapienny CEM II/A-LL 42,5R w prefabrykacji
Zbigniew Giergiczny
Marcin Sokołowski
nr katalogowy: 39393
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-10
Proces doskonalenia kadr i jego składniki w zarządzaniu przedsiębiorstwem hutniczym
BOżENA GAJDZIK
nr katalogowy: 38829
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-9
Napoje energetyzujące i ich składniki funkcjonalne
MONIKA HOFFMANN
FRANCISZEK ŚWIDERSKI
nr katalogowy: 38038
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Układy pęczniejące jako efektywne bariery przeciwogniowe
MARIA WŁADYKA-PRZYBYLAK
DOROTA WESOŁEK
RYSZARD KOZŁOWSKI
nr katalogowy: 28771
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-6
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 28402
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-3
Składniki żywności i wymagania prawne
nr katalogowy: 97377
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-1
Z półki księgarskiej - Praca zbiorowa (red. Zdzisław E. Sikorski, Hanna Staroszczyk) CHEMIA ŻYWNOŚCI. Tom 1. Główne składniki żywności, Tom 2. Biologiczne właściwości składników żywności
nr katalogowy: 111641
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-9
Wpływ dolistnego dokarmiania roślin chmielu na plon i poziom alfa-kwasów
Mieczysław Stasiak
nr katalogowy: 54442
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12b
Determination of power indices for a three-phase induction motor with a phase-wound rotor through particular losses components
Mykhaylo ZAGIRNYAK
Viacheslav PRUS
Ihor KOLOTYLO
Damijan MILJAVEC
nr katalogowy: 73152
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-9
Owoce, warzywa, soki - ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze Cz. 1. Kaloryczność i mit o wpływie na otyłość
Jarosław Markowski
Witold Płocharski
Urszula Pytasz
Krzysztof Rutkowski
nr katalogowy: 71064
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-6
Produkty zbożowe źródłem składników mineralnych w diecie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 68271
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-4
Składniki mineralne mleka i jego przetworów
Dorota Zaręba
Emilia Trebnio
Małgorzata Ziarno
nr katalogowy: 67528
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-6
Odporność korozyjna powłok Zn-Al-Cu o różnej grubości
Raffał MichaLik
aGniEsZka ToMasZEWska
hEnryk WoŹnica
nr katalogowy: 61674
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2020-9
Zyski ciepła wagonu pasażerskiego na przykładzie modelu typu 159A
MARIUSZ ADAMSKI
JAKUB MAGNUSZEWSKI
nr katalogowy: 128089
10.15199/9.2020.9.4
komfort cieplny
zyski ciepła
bilans cieplny
thermal comfort
heat gains
thermal balance
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH