Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Obowiązkowa etykieta
Marco Silano
nr katalogowy: 130952
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Obowiązkowa etykieta
Marco Silano
nr katalogowy: 130952
OPAKOWANIE 2005-6
Etykieta - element strategii marketingowej
nr katalogowy: 11217
OPAKOWANIE 2019-2
Etykieta wizytówką produktu
nr katalogowy: 118792
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
Domaine Wardy – wielkie wino inne niż wszystkie
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 142160
OPAKOWANIE 2004-3
Etykieta- charakterystyka i osobliwości produkcji
Eduard Lazarenko
Świetłana Chadżynowa
nr katalogowy: 3154
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-4
Etykiety w programie Audytor SET
MICHAŁ STRZESZEWSKI
nr katalogowy: 131508
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-11
Etykieta mówi wszystko
nr katalogowy: 80671
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-7
Standardowa etykieta logistyczna GS1 - dlaczego warto ją stosować
nr katalogowy: 100972
OPAKOWANIE 2023-12
Branża druku etykiet – stale rozwijający się rynek
nr katalogowy: 146665
OPAKOWANIE 2013-3
Inteligentna etykieta: kolor prawdę Ci powie
nr katalogowy: 75703
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
ETYKIETY ŻYWNOŚCI
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 136729
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
ETYKIETY ŻYWNOŚCI
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 136729
OPAKOWANIE 2013-4
Etykieta fleksograficzna a etykieta cyfrowa - sukces tkwi w dopasowaniu...
nr katalogowy: 76097
ELEKTROINSTALATOR 2021-5
NOWE ETYKIETY ENERGETYCZNE
nr katalogowy: 131827
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-9
Czysta etykieta, czyli chwal się krótką listą składników
Justyna Stefańska
nr katalogowy: 122166
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-10
SPIS TREŚCI
nr katalogowy: 101645
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
ETYKIETY ŻYWNOŚCI
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 136729
OPAKOWANIE 2012-8
"Winna" i nieprzemakalna etykieta od Avery Dennison
nr katalogowy: 70242
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-11
Informacje na etykietach produktów spożywczych - jakie i dla kogo?
nr katalogowy: 56033
OPAKOWANIE 2006-3
Znaczenie szaty graficznej opakowań
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 18028
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-2
Dwie nagrody dla polskich opakowań
nr katalogowy: 7029
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-9
Przełamując stereotypy Ingredion i rewolucja czystej etykiety
nr katalogowy: 79247
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-2
Mrożone pieczywo nie jest świeże
nr katalogowy: 118419
OPAKOWANIE 2013-8
Niestandardowe etykiety samoprzylepne część I
EWA WOJCIECHOWSKA
STEFAN JAKUCEWICZ
nr katalogowy: 78678
OPAKOWANIE 2010-10
Nowe osiągnięcia w zadrukowywaniu etykiet IML
Barbara Kozielska
nr katalogowy: 54761
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Producenci napojów optymalizują i standaryzują logistykę
Piotr Frąckowiak
nr katalogowy: 115039
10.15199/65.2018.7.4
standardy GS1
etykieta logistyczna GS1
zarządzanie magazynem
analiza procesowa
usprawnianie procesów
system automatycznego gromadzenia danych
ADC
producenci napojów
GS1 standards
GS1 logistic label
warehouse management
process analysis
process improvement
automatic data collection system
ADC
beverage producers
OPAKOWANIE 2018-3
Jak powstają etykiety, które sprzedają
nr katalogowy: 112805
OPAKOWANIE 2006-7
Lepsza higiena- zerwij nalepkę i umieść butlę na urządzeniu do chłodzenia
L. F.
nr katalogowy: 17932
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-1
Etykieta w biznesie, czyli jak ułatwić sobie życie w pracy to praktyczny poradnik poświęcony dobremu wychowaniu w sferze zawodowej
nr katalogowy: 118348
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-11
Dlaczego etykieta logistyczna GS1?
ANNA KOSMACZ-CHODOROWSKA
nr katalogowy: 39229
OPAKOWANIE 2022-8
Innowacyjna etykieta do recyklingu od CCL Label
nr katalogowy: 139129
OPAKOWANIE 2022-8
Innowacyjna etykieta do recyklingu od CCL Label
nr katalogowy: 139129
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
Domaine Wardy – wielkie wino inne niż wszystkie
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 142160
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-8
Taniej uczyć się na błędach innych
RENATA KAROLEWSKA
nr katalogowy: 29408
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Etykieta logistyczna GS1 nie zawsze doskonała
Piotr Frąckowiak
nr katalogowy: 122460
10.15199/65.2019.9.8
standardy GS1
etykieta logistyczna GS1
GS1-128
systemy automatycznego gromadzenia danych
ADC
GS1 standards
GS1 logistic label
GS1-128
automatic data collection systems
ADC
OPAKOWANIE 2007-4
Nowe etykiety rękawowe z folii rozciągliwej o żywym blasku
nr katalogowy: 25383
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Carrefour pomaga konsumentom segregować odpady
nr katalogowy: 131482
OPAKOWANIE 2024-3
Papierowe etykiety tamper-evident od Faller Packaging
nr katalogowy: 147932
OPAKOWANIE 2018-11
Rozwiązania do druku etykiet Primera - dotyk luksusu
nr katalogowy: 117102
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-9
"Złote Medale" POLAGRA 2016
nr katalogowy: 101051
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Carrefour pomaga konsumentom segregować odpady
nr katalogowy: 131482
OPAKOWANIE 2014-9
Badania parametrów użytkowych etykiet wypukłych
SVITLANA HAVENKO
SVITLANA KHADZHYNOVA
SVITLANA SHELUDKO
nr katalogowy: 86737
OPAKOWANIE 2012-3
Przełom w rozwoju klejów do etykiet
nr katalogowy: 66351
OPAKOWANIE 2018-12
Inteligentne etykietowanie artykułów gospodarstwa domowego
nr katalogowy: 117930
OPAKOWANIE 2016-9
Etykieta pod lupą
nr katalogowy: 101429
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-7
Standardy GS1 do usprawniania procesów magazynowych
Grzegorz Sokołowski
nr katalogowy: 92517
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-11
PORADNIK Wino dla inżyniera (201) Wina bratanków
winny maniak
nr katalogowy: 113969
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-3
AKTUALNOŚCI
nr katalogowy: 42380
OPAKOWANIE 2012-7
Etykieta cyfrowa sposobem na optymalizację kosztów
MACIEJ WOJTASZEK
nr katalogowy: 69027
OPAKOWANIE 2017-2
Druk przemysłowy na elementach płaskich i cylindrycznych
Zbigniew Karapuda
nr katalogowy: 104228
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-6
Etykieta produktu wobec nowych wymagań znakowania żywności
nr katalogowy: 126805
OPAKOWANIE 2015-4
Etykieta pomaga kreować markę
ANDRZEJ KORNACKI
nr katalogowy: 90868
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-6
Czysta etykieta a dodatki do żywności
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 121104
10.15199/65.2019.6.8
czyszczenie etykiet
dodatki do żywności
jakość żywności
cleaning labels
food additives
food quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-8
Stabilizatory bez numeru E dla mleczarstwa
Anita Bondarczyk
nr katalogowy: 115594
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-5
Stabilizatory bez numeru E dla mleczarstwa
Anita Bondarczyk
nr katalogowy: 113834
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Stabilizatory bez numeru E dla mleczarstwa
Anita Bondarczyk
nr katalogowy: 120370
OPAKOWANIE 2016-4
Etykieta, która ułatwia recykling
nr katalogowy: 98074
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-5
Stabilizatory bez numeru E dla mleczarstwa
Anita Bondarczyk
nr katalogowy: 98606
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-6
Właściwości transglutaminazy i jej rola w piekarstwie
Aleksandra Sadowska
Anna Diowksz
nr katalogowy: 106080
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-10
Identyfikowalność w sklepie mięsnym
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 134014
OPAKOWANIE 2014-8
Etykieta mówi wszystko
nr katalogowy: 86139
OPAKOWANIE 2009-1
Etykietowanie opakowań w systemie IML (etykietowanie w procesie formowania)
Bohdan Czerniawski
nr katalogowy: 41185
OPAKOWANIE 2011-2
Sekret w butelce
nr katalogowy: 57693
AUTO MOTO SERWIS 2019-TS-1
Nowości
nr katalogowy: 133790
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-7
Badanie skuteczności odczytu danych z etykiet HF i UHF w systemach RFID
Kamil Janeczek
Konrad Futera
Grażyna Kozioł
Tomasz Serzysko
Krzysztof Lipiec
Aneta Araźna
Wojciech Stęplewski
nr katalogowy: 91917
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Clean label nowy kierunek w znakowaniu żywności
Joanna Olszak
nr katalogowy: 67945
OPAKOWANIE 2018-8
Redukcja kosztów etykiet o 50%
Zbigniew Karapuda
nr katalogowy: 115556
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-3
Katalog materiałów paszowych
Waldemar Korol
nr katalogowy: 50393
OPAKOWANIE 2012-12
Etykieta promocyjna, czyli minimum kosztów przy maksimum efektów
JUSTYNA KIERZKOWSKA-GRZYB
nr katalogowy: 73621
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-23-24
Leśne certyfikaty
Henryk Piekut
nr katalogowy: 72239
OPAKOWANIE 2019-1
Redukcja kosztów etykiet o 50% z maszyną SHIKI
nr katalogowy: 118293
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Przejrzyście i pewnie kontrola pochodzenia przy wsparciu CSB-System
nr katalogowy: 100985
AUTO MOTO SERWIS 2019-TS-1
Nowości
nr katalogowy: 133790
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-3
Marketing albo śmierć!
nr katalogowy: 50792
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-8
Etykietowanie energetyczne stolarki budowlanej
Jerzy Żurawski
nr katalogowy: 92964
10.15199/33.2015.08.12
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-1
teksty-preteksty
nr katalogowy: 65011
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Kwasy tłuszczowe omega-3 i nie tylko, czyli dlaczego etykieta ma znaczenie
nr katalogowy: 51878
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-26
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 56816
OPAKOWANIE 2019-3
Accurio Label 90 cyfrowe drukowanie etykiet w drukarni Poli-Plus
nr katalogowy: 119322
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Teraźniejszość i przyszłość cukiernictwa. Rozmowa z Agatą Baldwin, specjalistą ds. marketingu firmy Barry Callebaut Polska
nr katalogowy: 138269
OPAKOWANIE 2012-8
100 nowości na Labelexpo Americas 2012
nr katalogowy: 70233
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Znakowanie, etykietowanie - jak zarządzać bezpieczeństwem produktów i towarów w łańcuchu produkcyjno-logistycznym?
Adam Steć
Arkadiusz Krzywiński
nr katalogowy: 118825
OPAKOWANIE 2021-10
Więcej uszlachetnień – większa uwaga
nr katalogowy: 133818
OPAKOWANIE 2023-11
Opakowania jednorodne i ekologiczne etykiety od DTM Print
nr katalogowy: 146018
OPAKOWANIE 2018-5
Etykiety IML i rola elektryczności statycznej
nr katalogowy: 113720
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-5
Kalejdoskop ze świata napojów - kwiecień 2010 r
Paweł Bogacz
nr katalogowy: 51972
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-8
Szlachectwo z herbem A+++
nr katalogowy: 97641
ELEKTROINSTALATOR 2022-1
NOWA ETYKIETA ENERGETYCZNA DLA SPRZĘTU OŚWIETLENIOWEGO
nr katalogowy: 135969
OPAKOWANIE 2014-9
FINAT: Etykieta to skomplikowana konstrukcja
nr katalogowy: 86702
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Kaak. Świeżość pieczywa kluczowa w obrocie e-commerce
nr katalogowy: 131659
OPAKOWANIE 2021-11
Nadruk bezpośredni czy może etykieta?
nr katalogowy: 134618
OPAKOWANIE 2012-4
DOSTAWCY URZĄDZEŃ I MATERIAŁÓW DO PRODUKCJI OPAKOWAŃ I ETYKIET
nr katalogowy: 67108
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-10
Etykiety win (c.d.)
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 54836
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-2
Produkty tłuszczowe nieprawidłowo oznakowane
Magdalena Zychnowska
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 82585
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-4
Produkty uboczne przemiału zbóż na cele paszowe – aktualne wymagania
Waldemar Korol
nr katalogowy: 66835
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-8
Wina słowackie - etykieta prawdę Ci powie
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 121627
OPAKOWANIE 2013-12
Wybrane specyficzne zastosowania etykiet samoprzylepnych część I
EWA WOJCIECHOWSKA
STEFAN JAKUCEWICZ
nr katalogowy: 81153
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-6
Znakowanie żywności, czyli co powinien wiedzieć konsument
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 84589
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-5
Barwna żywność - czy zawsze z dodatkiem barwnika?
Joanna Olszak
nr katalogowy: 84430
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-10
Czytelność informacji w oznakowaniu produktów spożywczych
Alicja Walkiewicz
Hanna Kunachowicz
nr katalogowy: 80053
OPAKOWANIE 2013-9
Niestandardowe etykiety samoprzylepne część II
EWA WOJCIECHOWSKA
STEFAN JAKUCEWICZ
nr katalogowy: 79688
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-10
Znakowanie produktów mlecznych
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 55108
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-6
Aspekty prawne ocieplania budynków
Renata Zamorowska
Jan Sieczkowski
nr katalogowy: 120779
OPAKOWANIE 2017-2
PACKAGING SPECTRUM- Funkcje opakowań a rozwiązania dotyczące pakowania mleka
Joanna Kuzincow
nr katalogowy: 104233
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-9
Qualitätswein Bestimmter Anbaugebiete, Trockenbeerenauslese i Prädikatswein, czyli tajemnice etykiet win niemieckich
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 109068
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-7
Włochy od A-Z
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 106828
OPAKOWANIE 2014-1
Wybrane specyficzne zastosowania etykiet samoprzylepnych część II
EWA WOJCIECHOWSKA
STEFAN JAKUCEWICZ
nr katalogowy: 82127
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-8
Nowe wymagania dotyczące znakowania ważne od 13 grudnia 2014 r.
Beata Majchrzak
nr katalogowy: 86351
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Co to jest "czysta etykieta" - CLEAN LABEL?
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 84842
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-5-6
Unibroue - ciekawe mało znane
Marek Suliga
nr katalogowy: 68876
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-5
Alergeny w produktach i przetworach zbożowych
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 76466
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-2
Wymagania przepisów prawnych dotyczące znakowania soków i nektarów
nr katalogowy: 58024
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-10
Co nowego w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności – wrzesień 2010 r.
nr katalogowy: 54923
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-8
Deklaracja ilościowej zawartości składników mięsnych
Jolanta Joanna Sienkiewicz
Andrzej Wesołowski
nr katalogowy: 93116
10.15199/65.2015.8.5
OPAKOWANIE 2023-12
Ostrzeżenie dla polskiego rynku etykiet: nie przegapmy swojej szansy
Michał Brendzel
nr katalogowy: 146666
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-1
Treść rocznika PFiOW 2014 Spis artykułów według działów
nr katalogowy: 89223
OPAKOWANIE 2011-9
Etykieta: na granicy marketingu i sztuki
Beata Hoffmann
nr katalogowy: 62643
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-5
Performance characteristics of UHF RFID tags used in identification on liquids
Kamil JANECZEK
Grażyna KOZIOŁ
nr katalogowy: 59997
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-1
Substancje dodatkowe i aromaty zmiany w znakowaniu żywności
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 57022
OPAKOWANIE 2017-2
BADANIA I ROZWÓJ: Termo- i zimnokurczliwe etykiety polimerowe
Łukasz Kantor
Aleksandra Kopyć
Jadwiga Laska
nr katalogowy: 104231
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-6
Identyfikacja radiowa RFID - zakres badań, osiągnięcia i perspektywy rozwoju w Instytucie Tele- i Radiotechnicznym
Kamil Janeczek
Wojciech Stęplewski
Aneta Araźna
Krzysztof Lipiec
Janusz Sitek
Marek Kościelski
Józef Gromek
nr katalogowy: 99198
10.15199/13.2016.6.4
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-6
Znakowanie wyrobów piekarskich i ciastkarskich na podstawie prawa unijnego i krajowego (cz. I)
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 98561
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2019-6
BADANIA ENERGOCHŁONNOŚCI ETYKIETY HYBRYDOWEGO SYSTEMU LOKALIZACYJNEGO UWB/BLE
Robert Kołakowski
Jacek Cichocki
nr katalogowy: 120939
10.15199/59.2019.6.71
BLE
etykieta
systemy lokalizacyjne
UWB
BLE
localization systems
tag
UWB.
CHŁODNICTWO 2021-6
Określanie poziomów mocy akustycznej urządzeń chłodniczych oraz pomp ciepła w Centralnym Ośrodku Chłodnictwa "COCH" w Krakowie cz.1. Wymagania wynikające z przepisów oraz uwarunkowania techniczne
Anna Kopińska
Miłosz Gratkowski
nr katalogowy: 135131
10.15199/8.2021.6.2
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2018-4
Metryki oceny jakości klasyfikacji
Cezary Jankowski
nr katalogowy: 113302
10.15199/59.2018.4.3
miary jakości
klasyfikacja danych
eksploracja danych
teleinformatyka
evaluation metrics
classification
data mining
teleinformatics
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2017-8-9
ZASTOSOWANIE MPLS-TP DO WSPARCIA MOBILNOŚCI UŻYTKOWNIKÓW W SIECIACH DOSTĘPOWYCH
Marcin Pijanka
Grzegorz Różański
nr katalogowy: 109478
10.15199/59.2017.8-9.17
sieci dostępowe
MPLS-TP
mobilność handoff.
access networks
MPLS-TP
mobility
handoff.
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-6
Wpływ temperatury źródeł na efektywność energetyczną oraz charakterystyki sprężarkowych pomp ciepła. Część 1
MARIAN RUBIK
nr katalogowy: 132196
10.15199/9.2021.6.1
pompa ciepła
charakterystyka energetyczna
efektywność energetyczna
etykieta energetyczna
krzywa rozdzielcza temperatury
strefa klimatyczna
stopniodni ogrzewania
heat pump
energy performance
energy efficiency
energy label
temperature distribution curve
climate zone
heating degree days
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-7-8
Wpływ temperatury źródeł na efektywność energetyczną oraz charakterystyki sprężarkowych pomp ciepła. Część 2
MARIAN RUBIK
nr katalogowy: 132932
10.15199/9.2021.7-8.3
pompa ciepła
charakterystyka energetyczna
efektywność energetyczna
etykieta energetyczna
krzywa rozdzielcza temperatury
strefa klimatyczna
stopniodni ogrzewania
heat pump
energy performance
energy efficiency
energy label
temperature distribution curve
climate zone
heating degree days
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-8
Analiza kosztów zakupu i eksploatacji elektrycznych urządzeń gospodarstwa domowego
Mateusz OLKOWSKI
Marek SUPRONIUK
Piotr PAZIEWSKI
Karol PIWOWARSKI
Bogdan PERKA
nr katalogowy: 144444
10.15199/48.2023.08.37
koszty eksploatacyjne AGD
klasy energetyczne
energooszczędność
household appliances operating costs
energy classes
energy efficiency
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-3
GENERAL CONCEPTS IN THE LABELLING PROCESS
Andrzej BĄBIK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 145360
10.15199/180.2023.3.4
label
labeling
packaging
detection sensor
the ZFV vision system
etykieta
etykietowanie
opakowania
czujnik detekcji
system wizyjny ZFV
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-3
GENERAL CONCEPTS IN THE LABELLING PROCESS
Andrzej BĄBIK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 145360
10.15199/180.2023.3.4
label
labeling
packaging
detection sensor
the ZFV vision system
etykieta
etykietowanie
opakowania
czujnik detekcji
system wizyjny ZFV
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Zastosowanie analizy cyklu życia (LCA) do obliczania śladu środowiskowego - działania UE a przemysł spożywczy
Barbara Gworek
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 121979
10.15199/65.2019.8.3
analiza cyklu życia (LCA)
ślad środowiskowy
ekoznakowanie
kategoria produktów spożywczych
polityka UE
life cycle analysis (LCA)
environmental footprint
eco-labeling
food category
EU policy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-8
Magazyn zarządzany na bazie standardów GS1
Piotr Frąckowiak
nr katalogowy: 108785
zarządzanie magazynem
WMS
analiza procesowa
standardy GS1
system automatycznego gromadzenia danych
ADC
etykieta logistyczna GS1
warehouse management
WMS
process analysis
GS1 standards
Automatic Data Capture
ADC
GS1 logistics label
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Dieta bezglutenowa - ograniczenia, ale i szanse dla sektora piekarskiego
Monika Kajze
Anna Diowksz
nr katalogowy: 119595
dieta bezglutenowa
pieczywo bezglutenowe
czysta etykieta
surowce naturalne
gluten free diet
gluten free bakery products
clean label
E-free ingredients
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-6
Tendencje na rynku przetworów owocowo-warzywnych z udziałem roślin rzadkich i mało znanych
Andrzej Cendrowski
Dorota Grzeszczak
nr katalogowy: 121095
10.15199/65.2019.6.3
rynek
przetwórstwo
rośliny dziko rosnące
rośliny egzotyczne
owoce
warzywa
market
preserves
wild plants
exotic plants
fruits
vegetables
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Znakowanie napojów alkoholowych wartością odżywczą
Dominika Jeżewska
Grażyna Osęka
Iwona Kowalczyk-Andrzejewska
nr katalogowy: 114459
znakowanie żywności
napoje alkoholowe
wartość odżywcza
prawo unijne i krajowe
food labelling
alcoholic beverages
nutrition declaration
EU and national law
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-3
Wymagania prawne znakowania w ramach trendu "clean label"
Marta Zawadka
nr katalogowy: 119411
10.15199/65.2019.3.3
czysta etykieta
znakowanie
rozporządzenie 1169/2011
clean label
labelling
Regulation 1169/2011
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-5-6
Znakowanie żywności - systemy i kontrowersje dotyczące znakowania produktów spożywczych Cz. 2. Kontrowersje dotyczące znakowania produktów
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Janusz Ciok
nr katalogowy: 114515
10.15199/64.2018.5-6.2
profile składników
propozycje znakowania
napoje
zagrożenia
reformulacja żywności
marketing
nutrients profiles
labelling proposals
drinks
threats
food reformulation
marketing
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH