Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
AURA 2018-9
Analiza potrzeb wodnych na przykładzie plantacji drzew kauczukowych w Bongo (Wybrzeże Kości Słoniowej)
Jerzy J. NIZIŃSKI
Agnieszka ZIERNICKA-WOJTASZEK
Leszek KSIĄŻEK
Krzysztof GAWROŃSKI
Barbara SKOWERA
Zbigniew ZUŚKA
Jakub WOJKOWSKI
nr katalogowy: 115737
10.15199/2.2018.9.3
Hevea brasiliensis
Wybrzeże Kości Słoniowej (Afryka)
transpiracja
przewodnictwo hydrauliczne pnia.
Hevea brasiliensis
Ivory Coast
transpiration
hydraulic conductance of a stem
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-4
ADM wprowadza nową, niskoprażoną miazgę kakaową
nr katalogowy: 66769
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-16-17
Kopersztychy, czyli przestroga dla introligatora
Marek Bielski
nr katalogowy: 127497
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Ocena sensoryczna czekolad wyprodukowanych z różnych odmian ziarna kakaowego
Jolanta Kowalska
Izabela Zasiewska
Bogumiła Urbańska
Marta Ciecierska
nr katalogowy: 117675
10.15199/65.2018.12.3
czekolada
czekolada surowa
ziarno kakaowe
ocena sensoryczna
chocolate
raw chocolate
cocoa beans
sensory analysis
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-10
Kolejna edycja seminarium "Od włókna do tektury"
Joanna Bednarska
nr katalogowy: 87236
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-16-17
Kopersztychy, czyli przestroga dla introligatora
Marek Bielski
nr katalogowy: 127497
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-10
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 116363
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-7
Charakterystyka i zastosowanie mąki z nasion roślin oleistych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 52967
CHŁODNICTWO 2023-1
Amerykańskie wagony chłodnie
nr katalogowy: 142003
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-3
Chleb dla Czarnej Afryki
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 42465
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-6
Sery podpuszczkowe twarde od kuchni
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 68300
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-9
Żółty, jak ser
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 86444
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2011-6
Światowy rynek metali nieżelaznych
nr katalogowy: 60403
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Przemysłowa produkcja wywaru z kości
nr katalogowy: 94960
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-3
Mocne kości, zdrowe zęby
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 74949
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-1
Co się kryje w filiżance?
Anna Owczarek
nr katalogowy: 65000
AURA 2024-7
Kolumbia
nr katalogowy: 149586
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-12
Półmisek wędlin
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 72878
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-2
Materials used for the production of bone implants Materiały stosowane do wytwarzania implantów kości
Helena Janik
Michalina Marzec
nr katalogowy: 89497
10.15199/62.2015.2.10
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Wyrafinowane przysmaki
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 92451
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-11
Implanty szyte na miarę
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 134340
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-11
Implanty szyte na miarę
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 134340
OPAKOWANIE 2007-10
Wakacyjne kampanie edukacji recyklingowej
nr katalogowy: 30697
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-8
Południowa Afryka – wina, których warto spróbować
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 138678
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-9
TORT ORIENTALNY
Małgorzata Weber
nr katalogowy: 56395
OPAKOWANIE 2008-8
Kampania "Czyste Plaże" 2008 IX edycja
nr katalogowy: 37320
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-11
Implanty szyte na miarę
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 134340
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-6
Nicejskie doświadczenia stażystów Programu ERASMUS+
Anna Wrona
nr katalogowy: 114535
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Zapraszamy na EXPO SWEET 2022
nr katalogowy: 133287
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-12
Problemy w identyfikacji mięsa oddzielonego mechanicznie
Piotr Szymański
Beata Łaszkiewicz
nr katalogowy: 111265
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-6
Czy można zastąpić MDOM preparatem błonnika?
Joanna Miazek
Maciej Zaleski
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 85157
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-5
Jakość w odkostnianiu - mięso MOM
Fabian Magda
nr katalogowy: 51699
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-1
Nowości
nr katalogowy: 56904
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2008-7
Elektroenergetyka w Afryce - wybrane problemy, szanse i wyzwania
Piotr Kacejko
Tom J. Hammons
nr katalogowy: 36283
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-7
Tradycyjne afrykańskie produkty mięsne
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 61129
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Utylizacja kości, pierza i popiołu drzewnego na nawozy mineralne
Katarzyna Chojnacka
Marzanna Barańska
Helena Górecka
Henryk Górecki
nr katalogowy: 20346
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-10
Technika na codzień
nr katalogowy: 30520
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Zapraszamy na EXPO SWEET 2022
nr katalogowy: 133287
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-8
Prototyp urządzenia wspomagającego śródoperacyjną kontrolę długości kończyn dolnych podczas zabiegu endoprotezoplastyki stawu biodrowego
Paweł PORYZAŁA
Agnieszka KOBIERSKA
Leszek PODSĘDKOWSKI
Piotr RAKOWSKI
nr katalogowy: 108546
10.15199/48.2017.08.34
czujniki inercyjne
ramię pomiarowe
endoprotezoplastyka stawu biodrowego
śródoperacyjna kontrola długości kończyny
inertial sensors
measurement arm
total hip arthroplasty (THA)
intraoperative measurements of limb length changes
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-1
Nowy biomateriał do regeneracji kości jak gąbka
Iwona Szajner
nr katalogowy: 130357
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-12
Detekcja kości i analiza zawartości tłuszczu
nr katalogowy: 88578
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-1
Nowy biomateriał do regeneracji kości jak gąbka
Iwona Szajner
nr katalogowy: 130357
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Zastosowanie Bacillus megaterium w solubilizacji fosforu
Małgorzata Labuda
Agnieszka Saeid
Katarzyna Chojnacka
Henryk Górecki
nr katalogowy: 68168
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-13
Technika na codzień
nr katalogowy: 106462
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-3
Argentyna w ścisłej światowej czołówce eksporterów zbóż, soi i mąki pszennej
nr katalogowy: 75015
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Cypryjska rozkosz podniebienia
Wilhelm Karud
nr katalogowy: 85474
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-6
Paryż w nowym opakowaniu
A. Kuź
nr katalogowy: 99384
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-7
Szkolenie z pierwszej pomocy, cz. 12
Andrzej Dziedzic
nr katalogowy: 121251
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-10
Zastosowanie mezoporowatego bioaktywnego szkła w procesie regeneracji tkanki kostnej
Michał Moritz
Małgorzata Geszke-Moritz
nr katalogowy: 151034
10.15199/62.2024.10.17
dostarczanie leków
tkanka kostna
nanokompozyt
inżynieria tkankowa
drug delivery
bone tissue
nanocomposite
tissue engineering
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-1
Dimension Control
Dariusz Barcikowski
nr katalogowy: 135438
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-8
Południowa Afryka – wina, których warto spróbować
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 138678
OPAKOWANIE 2009-8
Wakacyjne kampanie edukacji recyklingowej 2009
nr katalogowy: 46273
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-1-2
Mocne kości dzięki diecie
Krzysztof Siemianowski
nr katalogowy: 65463
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-1
kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 96257
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-6
Południowa Afryka – certyfikowane wina biodynamiczne
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 137874
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-10
Sherry - skarb Jerez
winny maniak
nr katalogowy: 116757
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-11
Wina z Kalifornii
nr katalogowy: 48036
AURA 2009-1
Mięso egzotyczne
WŁADYSŁAW MIGDAŁ
nr katalogowy: 40594
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-4
Hydrolizat kolagenu nowoczesny suplement diety
Franciszek Świderski
Małgorzata Czerwonka
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 43858
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-26
Pionierzy do szpiku kości
Irena Fober
nr katalogowy: 49293
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2009-5
Wodorowe elektrochemiczne uplastycznianie α-Ti
OLGA CHERNYAYEVA
ELLINA ŁUNARSKA
DMYTRO LISOVYTSKIY
RADOSŁAW ZACHARIASZ
nr katalogowy: 47818
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-12
Afryka, kawior i Mleczko
Władysław Serwatowski
nr katalogowy: 48582
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-1
Dimension Control
Dariusz Barcikowski
nr katalogowy: 135438
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-22-23
Nie łam się...
Irena Fober
nr katalogowy: 122957
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-14-15
CO PISZĄ INNI
nr katalogowy: 46619
GAZETA CUKROWNICZA 2006-8
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 16593
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-4
Separatory do MOM w przemyśle mięsnym
Fabian Magda
nr katalogowy: 67050
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-4
Porcjowanie wagowe świeżych elementów mięsa bez kości
nr katalogowy: 1611
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-11
Implanty to nie wszystko
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 19612
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-6
Porównanie GLP i ISO 17025
Ewa Matyjaszczyk
nr katalogowy: 11495
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-12
Implanty to nie wszystko
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 19629
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-3
Kopenhaga. Polityka i środowisko
Ludwik M. Bednarz
nr katalogowy: 50709
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-1
Bhp w sieci
nr katalogowy: 49343
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-12
Pritchitts – irlandzka firma z tradycjami
nr katalogowy: 48355
OPAKOWANIE 2011-4
Duran - nieograniczona wyobraźnia
GABRIELA PROKOCKA-KAZEK
nr katalogowy: 59289
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-7
Nowości w dziewiarstwie osnowowym. Cz. I
J. Grebowski
nr katalogowy: 5999
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-20
PORADNIK Wino dla inżyniera
winny maniak
nr katalogowy: 47040
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Chile trochę inaczej
winny maniak
nr katalogowy: 76520
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-9
Magistrala kolejowa Śląsk-Porty
Bronisław Hynowski
nr katalogowy: 139638
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-1
Analiza dokładności wykonania ubytku kości jarzmowej techniką przyrostową FDM
Paweł Turek
Natalia Bukowska
nr katalogowy: 130352
10.15199/148.2021.1.1
szybkie prototypowanie
system tomograficzny
kość jarzmowa
dokładność
rapid prototyping
tomography system
zygomatic bone
accuracy
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-1
Analiza dokładności wykonania ubytku kości jarzmowej techniką przyrostową FDM
Paweł Turek
Natalia Bukowska
nr katalogowy: 130352
10.15199/148.2021.1.1
szybkie prototypowanie
system tomograficzny
kość jarzmowa
dokładność
rapid prototyping
tomography system
zygomatic bone
accuracy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-2
Zastosowanie rozległych systemów pomiarowych w automatyce przeciwawaryjnej systemu elektroenergetycznego
Jan MACHOWSKI
nr katalogowy: 11639
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-7
Biphasic bioceramics based on calcium phosphates in physiological fluids. Dwufazowa bioceramika oparta na fosforanach wapnia w płynach fizjologicznych
Agnieszka Sobczak-Kupiec
Dagmara Malina
Anna Woźniak
Zbigniew Wzorek
nr katalogowy: 77835
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-9
Sezon na grzyby
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145166
grzyby
wartość odżywcza
walory smakowe
utrwalanie
przydatność kulinarna
mushrooms
nutritional value
taste properties
preservation
culinary usefulness
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2009-2
Eksport hiszpańskich płytek ceramicznych w 2008 r.
Piotr Król
nr katalogowy: 44713
CHŁODNICTWO 2011-12
Schneider Electric przedstawia kontenerowe moduły zasilające i chłodzące przeznaczone dla regionu EMEA (Europa, Bliski Wschód, Afryka)
nr katalogowy: 64495
AURA 2020-4
Tropem Ulissesa
Olgierd WIECZOREK
nr katalogowy: 125835
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-6
Laboratoria akredytowane wykonujące badania środowiska pracy
nr katalogowy: 84964
AURA 2012-7
KRONIKA EKOLOGICZNA
nr katalogowy: 69569
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-8
Laboratoria akredytowane wykonujące badania środowiska pracy
nr katalogowy: 78377
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-9
Produkowanie wyrobów z udziałem mięsa odkostnionego mechanicznie
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 128138
jakość
charakterystyka i właściwości mięsa odkostnionego mechanicznie
przydatność przerobowa
aspekty żywieniowe i mikrobiologiczne
quality
characteristic and properties of mechanically separated meat
mechanically separated meat processability
nutrition and health aspects
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-5
Wypadki
nr katalogowy: 137505
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2017-9
Realizacja półautomatycznego rozruchu kotłów w automatyce blokowej na przykładzie kotła wodnego WP-120 w EC Gdyńska
Maciej Kielian
Piotr Niemiec
Maciej Gross
nr katalogowy: 109201
10.15199/74.2017.9.9
automatyka blokowa
automatyczny rozruch kotła
kocioł wodny WP-120
automation of boiler start-up
power unit automation
water boiler WP-120
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-3
Co dalej z zakazem reklamy cydru?
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 90185
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2024-2
FILOZOFIA POJĘĆ TECHNICZNYCH (200)
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 147510
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-4a
Możliwości realizacji automatycznych lub półautomatycznych pomiarów wybranych parametrów morfometrycznych w oparciu o obrazy radiologiczne
Grażyna GILEWSKA
nr katalogowy: 67667
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-9
Groźne skaleczenie przedramienia
Andrzej Nowak
nr katalogowy: 62172
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-10
Parlament 492 milionów
nr katalogowy: 26257
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2012-3
Tytan współczesnym materiałem stosowanym na implanty
Janina Adamus
Monika Gierzyńska-Dolna
nr katalogowy: 69970
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-8
Przecinarka tarczowa do kości i mięsa
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 92889
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-2
Biomateriały fosforanowe - substytuty tkanki kostnej
REGINA KIJKOWSKA
nr katalogowy: 28805
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-8
Właściwości strukturalne i fizykomechaniczne błon z poli(chlorku winylu) barwionych pigmentami spinelowymi
Edwin Makarewicz
Magdalena Tworek
Jan Lamkiewicz
Dorota Ziółkowska
Przemysław Siekierka
nr katalogowy: 121938
10.15199/62.2019.8.5
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Włochy największym w Europie producentem ryżu
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 136187
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
Dzień Lodów Rzemieślniczych
nr katalogowy: 142152
OPAKOWANIE 2017-9
Automatyzować czy nie?
Andreas Schildknecht
nr katalogowy: 109689
GOSPODARKA WODNA 2013-12
XV Międzynarodowa Konferencja Technicznej Kontroli Zapór. Jastrzębia Góra, 18-21 czerwca 2013 r.
Anna Kosik
Maria Merkel
Jan Winter
Andrzej Wita
nr katalogowy: 81079
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-7
Licz na swoje kości
nr katalogowy: 112941
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-10
Składowanie wołowiny odkostnionej przed wywozem
Andrzej Puka
nr katalogowy: 30658
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-6
Powłoki wapniowo-fosforanowe wytwarzane metodą zol-żel
BOŻENA PIETRZYK
nr katalogowy: 40457
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-5
Statystyczna karta wypadku - cd.
Lesław Zieliński
nr katalogowy: 26003
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-6
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 92038
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-1
S jak stopy
nr katalogowy: 118055
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-6
Wytwarzanie powłok hydroksyapatytu węglanowego metodą zol-żel
Bożena Pietrzyk
Daniel Kucharski
Sebastian Miszczak
nr katalogowy: 81501
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Fish processing by-products. Olfactometric assessment of chemical deodorization. Uboczne produkty przetwórstwa ryb morskich. Ocena olfaktometryczna chemicznej metody dezodoryzacji
Sebastian Opaliński
Mariusz Korczyński
Jacek A. Kozieł
Fabiola Bubel
Zbigniew Dobrzański
nr katalogowy: 77371
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-4
Effect of ash and bone-based phosphorus biofertilizers on biodiversity of weeds in spring wheat Bionawozy fosforowe z popiołu i kości jako czynnik kształtujący bioróżnorodność chwastów w pszenicy jarej
Marta K. Kostrzewska
Magdalena Jastrzębska
Wiesław P. Jastrzębski
Kinga Treder
Przemysław Makowski
nr katalogowy: 90676
10.15199/62.2015.4.25
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2020-7
DETEKCJA RZUTU KOŚĆMI DO GRY Z UŻYCIEM SIECI NEURONOWYCH
Rafał Maciej Szadkowski
Paweł Dąbal
nr katalogowy: 127434
10.15199/13.2020.7.6
sieci neuronowe
klasyfikacja obrazów
rozpoznawanie obrazów
przetwarzanie obrazów
heart rate
muscle tone
temperature
blood pressure
breathing
photoplethysmography
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-8
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 43644
AURA 2008-11
Ptaki w swoim środowisku
KINGA BONENBERG
nr katalogowy: 39362
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-6
Profilaktyka dolegliwości układu mięśniowo-szkieletowego
Joanna Kamińska
Danuta Roman-Liu
nr katalogowy: 36242
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-4
Pinotage – światowa kariera czterech nasion
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 136997
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2008-1
PRZEMYSŁ METALI NIEŻELAZNYCH W WARUNKACH KOŃCZĄCEGO SIĘ 2007 ROKU KOMENTARZ
ROLAND STASIAK
nr katalogowy: 32562
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2008-1
PRZEMYSŁ METALI NIEŻELAZNYCH W WARUNKACH KOŃCZĄCEGO SIĘ 2007 ROKU KOMENTARZ
ROLAND STASIAK
nr katalogowy: 32561
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-2
Przepływ ciepła w warstwie cementu chirurgicznego z dodatkiem cząstek Al2O3
JERZY OKRAJNI
SYLWIA ZIEMBA
JULIAN STUMPF
nr katalogowy: 25024
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-1-2
OD REDAKCJI
Maria Burska
nr katalogowy: 65459
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-1
Co nowego w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności - grudzień 2010 r.
nr katalogowy: 57214
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-7
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 121520
OPAKOWANIE 2016-7
INFORMACJE MIESIĄCA
nr katalogowy: 99596
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-11
Z prasy zagranicznej
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 134660
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2008-4-5
Odporność korozyjna śrub tytanowych po implantacji w ludzkiej kości żywej
MACIEJ HAJDUGA
BOLESŁAW KALUKIN
ALDONA KALUKIN
nr katalogowy: 34304
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-12
Wypadki
nr katalogowy: 129331
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-5
Skład chemiczny i aktywność biologiczna gruszyczki Pyrola calliantha H. Andr.
Jinying Guo
Liang Ma
Hong Lu
Zefeng Miao
Xuxia Guo
nr katalogowy: 120218
10.15199/62.2019.5.4
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-1
Jesteśmy ciastkarzami "z krwi i kości" Rozmowa z pasjonatami ciastkarstwa - właścicielami Ciastkarni "Kryszeń"
Krystyna Czarnecka
nr katalogowy: 23335
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-4
Wykrywacze X-RAY zapewniają bezpieczną jakość filetów drobiowych
nr katalogowy: 83806
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-12
Prąd przez kość
nr katalogowy: 91771
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Wzbogacanie mąki pszennej witaminą D sposobem zapobiegania jej niedoborom w organizmie człowieka
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 128446
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Wzbogacanie mąki pszennej witaminą D sposobem zapobiegania jej niedoborom w organizmie człowieka
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 128446
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-1
Środowisko pracy personelu medycznego cz. 4- Czynniki psychospołeczne i psychofizyczne
Małgorzata Tarczoń
nr katalogowy: 111583
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-9
El Bulli. Sekrety czołowej kuchni świata
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 54036
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-8
Problemy związane z ochroną opon przed starzeniem
TERESA GLIJER
nr katalogowy: 107299
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2019-4
Cersaie 2019 i co dalej...
Tacjana Pazura
nr katalogowy: 124015
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-6
Pijmy na zdrowie
nr katalogowy: 91993
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Wina biodynamiczne, czyli po co w winnicy krowi róg
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 137397
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-5
Wypadki
nr katalogowy: 137505
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-7-8
OD REDAKCJI
Anna Bogdan
nr katalogowy: 144283
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-7
Gorące wypieki, czyli o tym jak smakują chleby i ciasteczka w klimacie śródziemnomorskim
Beata Marchand
nr katalogowy: 85190
AURA 2013-8
Ostoja Przyrody Arctic - równiny bezkresnej Arktyki
Sebastian R. BIELAK
nr katalogowy: 80039
AURA 2013-7
Ostoja Przyrody Kodiak - Szmaragdowa Wyspa
Sebastian R. BIELAK
nr katalogowy: 77705
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-10
O wrażeniach z Polski
nr katalogowy: 122757
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-5
Włodzimierz Dolata skończył w tym roku 70 lat. Z tej okazji życzymy dużo zdrowia, sił do pracy i jeszcze większej rzeszy wspaniałych studentów i współpracowników.
nr katalogowy: 68038
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-7
Rower
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 78332
ELEKTROINSTALATOR 2023-9
NOWELIZACJA PRAWA ENERGETYCZNEGO
nr katalogowy: 145099
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-3
Owoc bogów
Joanna Żuchniewicz
nr katalogowy: 74950
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2019-9
HyFlex-Geko uniwersalny klimakonwektor najnowszej generacji
Bartosz Pijawski
nr katalogowy: 122357
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-3
Afryka Południowa – Wine of Origin i Zintegrowana Produkcja
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 136607
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-6
Południowa Afryka – certyfikowane wina biodynamiczne
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 137874
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-10
Granulowany nawóz z popiołu ze spalenia biomasy oraz kości z dodatkiem Bacillus megaterium w ocenie polowej. Cz. I. Wpływ na plonowanie i stan sanitarny łanu pszenicy ozimej
agdalena Jastrzębska
Marta K. Kostrzewska
Agnieszka Saeid
Kinga Treder
Przemysław Makowski
Wiesław P. Jastrzębski
Adam Okorski
nr katalogowy: 110088
10.15199/62.2017.10.29
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-8-9
Dla chirurgów i metalurgów
nr katalogowy: 113293
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2017-11
OSTATNIE POŻEGNANIE Zbigniew Henryk Werbanowski 15.7.1938 - 22.9.2017
nr katalogowy: 110585
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-1
Jakość i bezpieczeństwo żywności nowe podejście
nr katalogowy: 49531
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-5-6
Biodegradowalne rusztowania kostne
nr katalogowy: 42323
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-5
Propozycje na ruszt
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 59760
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-9
Inteligentne powłoki
nr katalogowy: 90954
AURA 2015-10
Jaszczury
Olgierd WIECZOREK
nr katalogowy: 94107
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Wartość technologiczna ziarna żyta ze zbiorów 2020 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 128435
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-4
Technika na co dzień
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 131156
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-12
CIEKAWOSTKI
nr katalogowy: 117814
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-6
Makroporowata bioceramika oparta na ortofosforanach wapnia do zastosowań medycznych
JOANNA Czechowska
ZOFIA Paszkiewicz
DOMINIKA Siek
ANNA Ślósarczyk
nr katalogowy: 64855
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Wykorzystanie mikroorganizmów w wytwarzaniu nawozów fosforowych
Agnieszka Saeid
Małgorzata Labuda
Katarzyna Chojnacka
Henryk Górecki
nr katalogowy: 68192
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-5
Obróbka hydrotermalna powłok HAp
Marlena Górska
Waldemar Maniukiewicz
Hieronim Szymanowski
Agata niedzielska
nr katalogowy: 80239
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-7
Evaluation of utilitarian properties of a new phosphorus biofertilizer. Ocena właściwości użytkowych nowego bionawozu fosforowego
Agnieszka Saeid
Małgorzata Labuda
Katarzyna Chojnacka
Henryk Górecki
nr katalogowy: 77820
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2013-4
Badania korozyjne amorfi cznego i krystalicznego stopu Mg36,6Cu36,2Ca27,2 w płynie fi zjologicznym
RYSZARD NOWOSIELSKI
KATARZYNA CESARZ
GINTER NAWRAT
ARTUR MACIEJ
RAFAŁ BABILAS
nr katalogowy: 75758
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-3
Przecinarki taśmowe do kości i mięsa
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 104447
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-5
Modelowanie funkcjonalne stawu biodrowego z wykorzystaniem kapoplastyki
Anna M. RYNIEWICZ\
Tomasz MADEJ
Andrzej RYNIEWICZ
Łukasz BOJKO
nr katalogowy: 91048
10.15199/48.2015.05.10
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-3
Przegląd oferty rynkowej nastrzykiwarek i masownic
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 90202
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-10
Pomarańcze i migdały
nr katalogowy: 71224
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-10
Sałatkowy raj
nr katalogowy: 54789
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-2
Uwarunkowania biomechaniczne stawu skroniowo-żuchwowego pod kątem pomiaru przemieszczenia ruchu żuchwy
Kamila JADCZAK
Rafał BIAŁEK
Michał WIŚNIOS
Marek KUCHTA
nr katalogowy: 118387
10.15199/48.2019.02.20
staw skroniowo-żuchwowy
biomechanika
pomiar przemieszczenia.
temporomandibular joint
biomechanics
displacement measurement.
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-6
Kości spod prasy
nr katalogowy: 104752
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-5-6
Analiza biomechaniczna stabilizacji kręgosłupa lędźwiowego po zespoleniu stabilizatorem płytkowym
nr katalogowy: 42320
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-3
Prozdrowotne właściwości płatków śniadaniowych
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 41872
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-20-21
TECHNIKA I MEDYCYNA - ZDROWIE
nr katalogowy: 55082
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-18
Od implantów do lokomotyw
nr katalogowy: 54491
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
UWM w Olsztynie bada żywność z myślą o zdrowiu i rozwoju społeczeństwa
nr katalogowy: 134737
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-11
Ciekawe nowości i udoskonalenia
Konrad Kazanecki
nr katalogowy: 145835
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2023-11
Kości ożywiane ceramiką
nr katalogowy: 146154
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-1-2
Steki, befsztyki, tatary,,,
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 82358
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-5
Rekonstrukcja ubytków chrząstki kolana do aplikacji skafoldów
Andrzej RYNIEWICZ
Wojciech RYNIEWICZ
Anna M. RYNIEWICZ
Łukasz BOJKO
nr katalogowy: 84474
10.12915/pe.2014.05.036
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-5
Modelowanie kształtu struktur tkankowych z wykorzystaniem skanerów laserowych mobilnych i systemów fringe optic
Andrzej RYNIEWICZ
Renata KNAPIK
Jerzy SŁADEK
Łukasz BOJKO
nr katalogowy: 84470
10.12915/pe.2014.05.032
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Procesy biotechnologiczne w wytwarzaniu nawozów fosforowych
Agnieszka Saeid
Małgorzata Labuda
Katarzyna Chojnacka
Henryk Górecki
nr katalogowy: 68191
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-8
Hydroksyapatyt otrzymywany na drodze kalcynacji szlamów kostnych w piecu obrotowym
Agnieszka Sobczak
Zbigniew Dobrzański
Katarzyna Zygadlik
nr katalogowy: 53326
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-4
Właściwości powłok hydroksyapatytowych wytwarzanych metodą zol-żel na podłożach tytanowych
BOŻENA PIETRZYK
JAROSŁAW KOMOROWSKI
nr katalogowy: 57160
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-12
Produkcja galantyn i charakterystyka żelatyn
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 55979
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-11
Poziom akumulacji kadmu w tkankach zwierząt
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 102459
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-6
Preparation and characterization of the silver nanoparticles-modified hydroxyapatite Otrzymywanie i charakterystyka hydroksyapatytu modyfikowanego nanocząstkami srebra
Klaudia Pluta
Dagmara Malina
Agnieszka Sobczak-Kupiec
nr katalogowy: 98955
10.15199/62.2016.6.12
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-6
KONFERENCJE, NARADY, WYSTAWY
nr katalogowy: 107271
OPAKOWANIE 2020-11
Wspólna droga ku zrównoważonej przyszłości
nr katalogowy: 129015
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-3
Nastawieni na jakość!
Magdalena Borek-Daruk
Małgorzata Witek
nr katalogowy: 50788
CHŁODNICTWO 2009-1-2
IBPRS Oddział Chłodnictwa i Jakości Żywności
nr katalogowy: 41433
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-9
Celowość stosowania zabiegu mechanicznej tenderyzacji do poprawy kruchości wieprzowiny kulinarnej
Fabian Magda
nr katalogowy: 46580
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-8
Złoty inżynier 2022
nr katalogowy: 139200
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH