Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-4
Wpływ „Long Covid” na pracowników i miejsca pracy oraz rola bhp (3)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 142611
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-4
Wpływ „Long Covid” na pracowników i miejsca pracy oraz rola bhp (3)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 142611
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-5
Wpływ „Long Covid” na pracowników i miejsca pracy oraz rola bhp (4)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 143186
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-6
Wpływ „Long Covid” na pracowników i miejsca pracy oraz rola bhp (5) Lekcja 159
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 143525
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-5
Wpływ „Long Covid” na pracowników i miejsca pracy oraz rola bhp (4)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 143186
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-9
Wpływ „Long Covid” na pracowników i miejsca pracy oraz rola bhp (7)
nr katalogowy: 144929
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-2
Wpływ „Long Covid” na pracowników i miejsca pracy oraz rola bhp (1)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 141736
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-10
Departament Prawny GUNB informuje
nr katalogowy: 128589
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-3
Wpływ „Long Covid” na pracowników i miejsca pracy oraz rola bhp (2)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 142269
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wybrane czynniki i uwarunkowania wpływające na działalność franczyzową w czasie pandemii Covid-19
Łukasz Jędrzejczyk
Andrzej Fetliński
nr katalogowy: 141626
10.15199/65.2023.1.2
franczyza
rynek
pandemia Covid-19
franchise
market
covid-19 pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wybrane czynniki i uwarunkowania wpływające na działalność franczyzową w czasie pandemii Covid-19
Łukasz Jędrzejczyk
Andrzej Fetliński
nr katalogowy: 141626
10.15199/65.2023.1.2
franczyza
rynek
pandemia Covid-19
franchise
market
covid-19 pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wybrane czynniki i uwarunkowania wpływające na działalność franczyzową w czasie pandemii Covid-19
Łukasz Jędrzejczyk
Andrzej Fetliński
nr katalogowy: 141626
10.15199/65.2023.1.2
franczyza
rynek
pandemia Covid-19
franchise
market
covid-19 pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wybrane czynniki i uwarunkowania wpływające na działalność franczyzową w czasie pandemii Covid-19
Łukasz Jędrzejczyk
Andrzej Fetliński
nr katalogowy: 141626
10.15199/65.2023.1.2
franczyza
rynek
pandemia Covid-19
franchise
market
covid-19 pandemic
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-4
A Neural Network Designed for COVID-19 Detection Using CT Images
Abdelghani ROUINI
Messaouda LARBI
Derradji BAKRIA
Belkacem KORICH
nr katalogowy: 148129
10.15199/48.2024.04.29
COVID-19
Deep Learning
Neural Network
CT scan
COVID-19
głębokie uczenie się
sieć neuronowa
tomografia komputerowa
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-6
Wpływ „Long Covid” na pracowników i miejsca pracy oraz rola bhp (5) Lekcja 159
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 143525
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-5
Pandemia Prediction Using Machine Learning
Amir Nasir
Seyed Vahab AL-Din Makki
Ali Al-Sabbagh
nr katalogowy: 148624
10.15199/48.2024.05.39
COVID-19
Intelligent framework
Smart detection
Machine Learning
COVID-19
Inteligentne środowisko
Inteligentne wykrywanie
Uczenie maszynowe
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-7-8
Wpływ „Long Covid” na pracowników i miejsca pracy oraz rola bhp (6)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 144208
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Przemysł spożywczy w Polsce podczas pandemii COVID-19 oraz wojny w Ukrainie
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 139162
10.15199/65.2022.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-3
Wpływ „Long Covid” na pracowników i miejsca pracy oraz rola bhp (2)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 142269
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-3
Z prasy zagranicznej
Piotr Rogala
nr katalogowy: 143992
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Zanieczyszczenie wirusem SARS-CoV-2 powierzchni opakowań żywności oraz powierzchni użytkowych w sklepach spożywczych w czasie trwania czwartej fali zakażeń COVID-19
Mariusz Śliwiński
Ewa Juźwin
Aleksandra Grześkiewicz
Dominika Kasińska
Radosław Charkiewicz
Piotr Majewski
Magdalena Polak-Śliwińska
nr katalogowy: 142575
10.15199/65.2023.3.6
SARS-CoV-2
opakowania żywności
wymazy z powierzchni
Rt-LAMP
Rt-PCR
SARS-CoV-2
CoVID-19
food packages
swabs from surfaces
Rt-LAMP
Rt-PCR
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Zanieczyszczenie wirusem SARS-CoV-2 powierzchni opakowań żywności oraz powierzchni użytkowych w sklepach spożywczych w czasie trwania czwartej fali zakażeń COVID-19
Mariusz Śliwiński
Ewa Juźwin
Aleksandra Grześkiewicz
Dominika Kasińska
Radosław Charkiewicz
Piotr Majewski
Magdalena Polak-Śliwińska
nr katalogowy: 142575
10.15199/65.2023.3.6
SARS-CoV-2
opakowania żywności
wymazy z powierzchni
Rt-LAMP
Rt-PCR
SARS-CoV-2
CoVID-19
food packages
swabs from surfaces
Rt-LAMP
Rt-PCR
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Zanieczyszczenie wirusem SARS-CoV-2 powierzchni opakowań żywności oraz powierzchni użytkowych w sklepach spożywczych w czasie trwania czwartej fali zakażeń COVID-19
Mariusz Śliwiński
Ewa Juźwin
Aleksandra Grześkiewicz
Dominika Kasińska
Radosław Charkiewicz
Piotr Majewski
Magdalena Polak-Śliwińska
nr katalogowy: 142575
10.15199/65.2023.3.6
SARS-CoV-2
opakowania żywności
wymazy z powierzchni
Rt-LAMP
Rt-PCR
SARS-CoV-2
CoVID-19
food packages
swabs from surfaces
Rt-LAMP
Rt-PCR
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Zanieczyszczenie wirusem SARS-CoV-2 powierzchni opakowań żywności oraz powierzchni użytkowych w sklepach spożywczych w czasie trwania czwartej fali zakażeń COVID-19
Mariusz Śliwiński
Ewa Juźwin
Aleksandra Grześkiewicz
Dominika Kasińska
Radosław Charkiewicz
Piotr Majewski
Magdalena Polak-Śliwińska
nr katalogowy: 142575
10.15199/65.2023.3.6
SARS-CoV-2
opakowania żywności
wymazy z powierzchni
Rt-LAMP
Rt-PCR
SARS-CoV-2
CoVID-19
food packages
swabs from surfaces
Rt-LAMP
Rt-PCR
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Zanieczyszczenie wirusem SARS-CoV-2 powierzchni opakowań żywności oraz powierzchni użytkowych w sklepach spożywczych w czasie trwania czwartej fali zakażeń COVID-19
Mariusz Śliwiński
Ewa Juźwin
Aleksandra Grześkiewicz
Dominika Kasińska
Radosław Charkiewicz
Piotr Majewski
Magdalena Polak-Śliwińska
nr katalogowy: 142575
10.15199/65.2023.3.6
SARS-CoV-2
opakowania żywności
wymazy z powierzchni
Rt-LAMP
Rt-PCR
SARS-CoV-2
CoVID-19
food packages
swabs from surfaces
Rt-LAMP
Rt-PCR
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-5
Działania prewencyjne w czasach pandemii COVID-19
Magdalena Budnik
nr katalogowy: 126328
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2020-4-5
Światowy przemysł obuwniczy a Covid-19
BOGUSŁAW WOŹNIAK
nr katalogowy: 126349
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-3
Z prasy zagranicznej
Piotr Rogala
nr katalogowy: 143992
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
BADANIE JAKOŚCI TRANSMISJI W SIECIACH KOMÓRKOWYCH NA PRZESTRZENI LAT 2019-2021: WPŁYW PANDEMII COVID-19 NA POZIOM ŚWIADCZONYCH USŁUG
Przemysław Falkowski-Gilski
Tadeus Uhl
nr katalogowy: 138946
10.15199/59.2022.4.23
pomiary jakości
QoN (Quality of Network)
QoS (Quality of Service)
technologie mobilne
transmisja multimediów.
mobile technologies
multimedia transmission
QoN (Quality of Network)
QoS (Quality of Service)
quality evaluation.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-8
Zarządzanie odpadami z tworzyw sztucznych w dobie Covid-19 w kierunku odzysku energii. Rozważania teoretyczne
Anna Poskart
Andrzej Skibiński
nr katalogowy: 133207
10.15199/62.2021.8.9
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-8
Zarządzanie odpadami z tworzyw sztucznych w dobie Covid-19 w kierunku odzysku energii. Rozważania teoretyczne
Anna Poskart
Andrzej Skibiński
nr katalogowy: 133207
10.15199/62.2021.8.9
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-8
Zarządzanie odpadami z tworzyw sztucznych w dobie Covid-19 w kierunku odzysku energii. Rozważania teoretyczne
Anna Poskart
Andrzej Skibiński
nr katalogowy: 133207
10.15199/62.2021.8.9
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-12
Wpływ wilgotności względnej na wirusy w pomieszczeniach i reakcje użytkowników
Jarek Kurnitski
Paweł Wargocki
Amar Aganovic
nr katalogowy: 140989
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-4
THE POLISH ACADEMY OF SCIENCES URGENT APPEAL ON THE ONGOING COVID-19 CRISIS
nr katalogowy: 129796
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-4
THE POLISH ACADEMY OF SCIENCES URGENT APPEAL ON THE ONGOING COVID-19 CRISIS
nr katalogowy: 129796
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-4
Robot kontra COVID-19
nr katalogowy: 131139
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-4
Robot kontra COVID-19
nr katalogowy: 131139
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Skutki pandemii COVID-19 i napięcia geopolityczne impulsem do inwestowania w zbożowe obiekty magazynowe
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 139832
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-2
Unia Europejska reaguje na COVID-19
nr katalogowy: 130294
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-1
Ogromny problem z odpadami COVID-19
Michalina Warska
nr katalogowy: 136454
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-10
Informacje /czas koronawirusa
nr katalogowy: 128308
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2020-9
Jaki jest wpływ Covid-19 na rynek pomp ciepła w Polsce?
nr katalogowy: 128093
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Utrata zapachu i smaku podczas zakażenia covid-19
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 130233
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-3
Maski medyczne – wyrób medyczny klasy I. Aspekty prawne, technologie wytwarzania włóknin w dobie polskiej pandemii COVID-19
Aleksandra Rosłonek
Natalia Gutowska
Klaudia Piekarska
Radosław Dziuba
nr katalogowy: 132317
10.151199/60.2021.3.2
tekstylia
wyroby medyczne
wyroby medyczne klasy I
COVID-2019
maski medyczne
spun-bond
melt-blown
ekonomia.
textiles
medical devices
class I medical devices
COVID-2019
medical face masks
spun-bond
melt-blown
economy.
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-3
Maski medyczne – wyrób medyczny klasy I. Aspekty prawne, technologie wytwarzania włóknin w dobie polskiej pandemii COVID-19
Aleksandra Rosłonek
Natalia Gutowska
Klaudia Piekarska
Radosław Dziuba
nr katalogowy: 132317
10.151199/60.2021.3.2
tekstylia
wyroby medyczne
wyroby medyczne klasy I
COVID-2019
maski medyczne
spun-bond
melt-blown
ekonomia.
textiles
medical devices
class I medical devices
COVID-2019
medical face masks
spun-bond
melt-blown
economy.
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-3
Maski medyczne – wyrób medyczny klasy I. Aspekty prawne, technologie wytwarzania włóknin w dobie polskiej pandemii COVID-19
Aleksandra Rosłonek
Natalia Gutowska
Klaudia Piekarska
Radosław Dziuba
nr katalogowy: 132317
10.151199/60.2021.3.2
tekstylia
wyroby medyczne
wyroby medyczne klasy I
COVID-2019
maski medyczne
spun-bond
melt-blown
ekonomia.
textiles
medical devices
class I medical devices
COVID-2019
medical face masks
spun-bond
melt-blown
economy.
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2020-7-8
Pandemia COVID-19 a występowanie bakterii Legionella sp. w systemach wody ciepłej – ocena ryzyka
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 127538
10.15199/17.2020.7-8.6
Legionella
sieć wodociągowa
zastoiny
pandemia COVID-19
Legionella
water supply system
stagnation
pandemic COVID-19
PROBLEMY JAKOŚCI 2021-5
Perspektywa ograniczonych możliwości rozwojowych w warunkach wpływu COVID-19 na jakość relacji B2B
Wiesław DANIELAK
Dariusz SOBOTKIEWICZ
nr katalogowy: 131885
10.15199/46.2021.5.2
małe i średnie przedsiębiorstwo (MSP)
relacje B2B
COVID-19
kryzys pandemiczny
small and medium- -sized enterprise (SME)
B2B relations
COVID-19
pandemic crisis
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-5
Novel Artificial Intelligence-Dynamic Programming on Infrared Thermometer Based on Internet of Things (IoT)
Wasana BOONSONG
nr katalogowy: 137344
10.15199/48.2022.05.14
COVID
sztuczna inteligencja
podczerwień
pomiar temperatury
COVID-19
AI
IoT
Thermometer
Dynamic Programming
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-5
Novel Artificial Intelligence-Dynamic Programming on Infrared Thermometer Based on Internet of Things (IoT)
Wasana BOONSONG
nr katalogowy: 137344
10.15199/48.2022.05.14
COVID
sztuczna inteligencja
podczerwień
pomiar temperatury
COVID-19
AI
IoT
Thermometer
Dynamic Programming
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2020-10
Ocena rozwiązań w przedsiębiorstwie hutniczym za pomocą analizy SWOT w czasie pandemii COVID-19
Patrycja SOSNA
Sandra KUŚNIERZ
Robert WIESZAŁA
nr katalogowy: 128418
10.15199/24.2020.10.3
analiza SWOT
przedsiębiorstwo hutnicze
zarządzanie jakością
Covid-19
SWOT analysis
metallurgical concern
quality management
Covid-19
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-6
Czy Polacy wiedzą, jak postępować z żywnością w dobie pandemii COVID-19?
nr katalogowy: 126607
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Utrata zapachu i smaku podczas zakażenia covid-19
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 130233
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-12
Wpływ wilgotności względnej na wirusy w pomieszczeniach i reakcje użytkowników
Jarek Kurnitski
Paweł Wargocki
Amar Aganovic
nr katalogowy: 140989
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
BADANIE JAKOŚCI TRANSMISJI W SIECIACH KOMÓRKOWYCH NA PRZESTRZENI LAT 2019-2021: WPŁYW PANDEMII COVID-19 NA POZIOM ŚWIADCZONYCH USŁUG
Przemysław Falkowski-Gilski
Tadeus Uhl
nr katalogowy: 138946
10.15199/59.2022.4.23
pomiary jakości
QoN (Quality of Network)
QoS (Quality of Service)
technologie mobilne
transmisja multimediów.
mobile technologies
multimedia transmission
QoN (Quality of Network)
QoS (Quality of Service)
quality evaluation.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
BADANIE JAKOŚCI TRANSMISJI W SIECIACH KOMÓRKOWYCH NA PRZESTRZENI LAT 2019-2021: WPŁYW PANDEMII COVID-19 NA POZIOM ŚWIADCZONYCH USŁUG
Przemysław Falkowski-Gilski
Tadeus Uhl
nr katalogowy: 138946
10.15199/59.2022.4.23
pomiary jakości
QoN (Quality of Network)
QoS (Quality of Service)
technologie mobilne
transmisja multimediów.
mobile technologies
multimedia transmission
QoN (Quality of Network)
QoS (Quality of Service)
quality evaluation.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
BADANIE JAKOŚCI TRANSMISJI W SIECIACH KOMÓRKOWYCH NA PRZESTRZENI LAT 2019-2021: WPŁYW PANDEMII COVID-19 NA POZIOM ŚWIADCZONYCH USŁUG
Przemysław Falkowski-Gilski
Tadeus Uhl
nr katalogowy: 138946
10.15199/59.2022.4.23
pomiary jakości
QoN (Quality of Network)
QoS (Quality of Service)
technologie mobilne
transmisja multimediów.
mobile technologies
multimedia transmission
QoN (Quality of Network)
QoS (Quality of Service)
quality evaluation.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Raport chmielarski 2022
Jan Szałas
nr katalogowy: 141045
10.15199/64.2022.6.1
chmiel
chmielarstwo
rynki międzynarodowe
wpływ Covid-19
browarnictwo
piwo
zmiana klimatu
hops
hops cultivation
international markets
Covid-19 impact
brewing
beer
climate change
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Raport chmielarski 2022
Jan Szałas
nr katalogowy: 141045
10.15199/64.2022.6.1
chmiel
chmielarstwo
rynki międzynarodowe
wpływ Covid-19
browarnictwo
piwo
zmiana klimatu
hops
hops cultivation
international markets
Covid-19 impact
brewing
beer
climate change
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-7-8
W cieniu pandemii COVID-19 – psychospołeczne konsekwencje dla zarządzania bhp
Karolina Krakowiak
nr katalogowy: 138597
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-7-8
W cieniu pandemii COVID-19 – psychospołeczne konsekwencje dla zarządzania bhp
Karolina Krakowiak
nr katalogowy: 138597
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Polski handel zagraniczny produktami rolno-spożywczymi w dobie pandemii COVID-19
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 133584
10.15199/65.2021.9.1
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
pandemia COVID-19
brexit
foreign trade
agri-food products
COVID-19 pandemic
brexit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Polski handel zagraniczny produktami rolno-spożywczymi w dobie pandemii COVID-19
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 133584
10.15199/65.2021.9.1
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
pandemia COVID-19
brexit
foreign trade
agri-food products
COVID-19 pandemic
brexit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Polski handel zagraniczny produktami rolno-spożywczymi w dobie pandemii COVID-19
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 133584
10.15199/65.2021.9.1
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
pandemia COVID-19
brexit
foreign trade
agri-food products
COVID-19 pandemic
brexit
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2020-6-7
Omówienie badań dla masek medycznych na zgodność z normą EN 14683:2019+AC
Aleksandra Rosłonek
Natalia Gutowska
Radosław Dziuba
nr katalogowy: 127209
10.15199/60.2020.06-07.2
tekstylia
maski medyczne
spunbond
meltblown
wyroby medyczne
COVID-2019
textiles
medical masks
spunbond
meltblown
medical devices
COVID-2019
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2020-10-11
Świadczenie pracy na odległość. Prawa i obowiązki pracodawcy w dobie pracy zdalnej
BOGUMIŁ SIECZKOWSKI
nr katalogowy: 129237
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-5
Materiały instalacyjne w kontekście stagnacji wody wzmożonej pandemią COVID-19
Edyta Dudkiewicz
Łukasz Amanowicz
nr katalogowy: 137691
10.15199/9.2022.5.4
instalacje wodociągowe
biofilm
bakteria Legionella
dezynfekcja
water installation
biofilm
Legionella bacterium
disinfection
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-5
Materiały instalacyjne w kontekście stagnacji wody wzmożonej pandemią COVID-19
Edyta Dudkiewicz
Łukasz Amanowicz
nr katalogowy: 137691
10.15199/9.2022.5.4
instalacje wodociągowe
biofilm
bakteria Legionella
dezynfekcja
water installation
biofilm
Legionella bacterium
disinfection
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-5
Materiały instalacyjne w kontekście stagnacji wody wzmożonej pandemią COVID-19
Edyta Dudkiewicz
Łukasz Amanowicz
nr katalogowy: 137691
10.15199/9.2022.5.4
instalacje wodociągowe
biofilm
bakteria Legionella
dezynfekcja
water installation
biofilm
Legionella bacterium
disinfection
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-8
Zagrożenie COVID-19, wykorzystanie komunikacji zdalnej i konferencja PKEOpK SEP
Wojciech Sokólski
nr katalogowy: 138965
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-3
Branża tissue w obliczu zagrożenia Covid-19 – mówi Artur Pielak, prezes zarządu i dyrektor generalny Velvet CARE sp. z o.o.
nr katalogowy: 125556
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-11
Fizyczne i chemiczne metody oczyszczania powietrza w pomieszczeniach i obiektach zamkniętych w aspekcie zapobiegania zakażeniu Covid-19
Robert Hildebrandt
Aleksandra Zgórska
nr katalogowy: 134676
10.15199/62.2021.11.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-11
Fizyczne i chemiczne metody oczyszczania powietrza w pomieszczeniach i obiektach zamkniętych w aspekcie zapobiegania zakażeniu Covid-19
Robert Hildebrandt
Aleksandra Zgórska
nr katalogowy: 134676
10.15199/62.2021.11.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-11
Fizyczne i chemiczne metody oczyszczania powietrza w pomieszczeniach i obiektach zamkniętych w aspekcie zapobiegania zakażeniu Covid-19
Robert Hildebrandt
Aleksandra Zgórska
nr katalogowy: 134676
10.15199/62.2021.11.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-11
Fizyczne i chemiczne metody oczyszczania powietrza w pomieszczeniach i obiektach zamkniętych w aspekcie zapobiegania zakażeniu Covid-19
Robert Hildebrandt
Aleksandra Zgórska
nr katalogowy: 134676
10.15199/62.2021.11.4
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Skutki pandemii COVID-19 i napięcia geopolityczne impulsem do inwestowania w zbożowe obiekty magazynowe
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 139832
PROBLEMY JAKOŚCI 2021-2
Zapewnienie bezpieczeństwa żywności w gastronomii w dobie pandemii COVID-19 – studium przypadku
Ewa MALINOWSKA
Małgorzata SZYMAŃSKA-BRAŁKOWSKA
nr katalogowy: 130482
10.15199/46.2021.2.1
bezpieczeństwo żywności
pandemia
COVID-19
gastronomia
HACCP
food safety
pandemic
COVID-19
gastronomy
HACCP
AURA 2020-5
Zanieczyszczenie powietrza a śmiertelność na covid-19
Elżbieta Koniuszy
nr katalogowy: 126236
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Poland 100 Best Restaurants 2020
nr katalogowy: 130941
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-1
IoT system for CO2 level monitoring and analysis in educational environments
Gabriel E. Chanchí-Golondrino
Manuel A. Ospina-Alarcón
Liset S. Rodriguez-Baca
nr katalogowy: 141373
10.15199/48.2023.01.27
Air quality
CO2 level
Covid-19
IoT
IoT system.
Jakość powietrza
poziom CO2
Covid-19
IoT
system IoT.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-1
IoT system for CO2 level monitoring and analysis in educational environments
Gabriel E. Chanchí-Golondrino
Manuel A. Ospina-Alarcón
Liset S. Rodriguez-Baca
nr katalogowy: 141373
10.15199/48.2023.01.27
Air quality
CO2 level
Covid-19
IoT
IoT system.
Jakość powietrza
poziom CO2
Covid-19
IoT
system IoT.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-1
IoT system for CO2 level monitoring and analysis in educational environments
Gabriel E. Chanchí-Golondrino
Manuel A. Ospina-Alarcón
Liset S. Rodriguez-Baca
nr katalogowy: 141373
10.15199/48.2023.01.27
Air quality
CO2 level
Covid-19
IoT
IoT system.
Jakość powietrza
poziom CO2
Covid-19
IoT
system IoT.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Przemysł spożywczy w obliczu pandemii COVID-19
Iwona Szczepaniak Łukasz Ambroziak Jadwiga Drożdż Robert Mroczek
nr katalogowy: 126513
10.15199/65.2020.5.1
przemysł spożywczy
eksport rolno- -spożywczy
pandemia COVID-19
wirus SARS-CoV-2
food industry
agri-food export
COVID-19 pandemic
SARS-CoV-2 virus
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-7
Działania instytucji unijnych w zakresie wsparcia sektora rolno-spożywczego w czasie pandemii COVID-19
Renata Grochowska
nr katalogowy: 127223
10.15199/65.2020.7.1
pandemia COVID-19
instytucje unijne
sektor rolno-spożywczy
COVID-19 pandemic
UE institutions
agri-food sector
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2021-1-2
Potencjalne drogi transmisji koronawirusów w środowisku – wykrywanie, monitoring i modelowanie
Marek Gromiec
nr katalogowy: 130530
10.15199/17.2021.1-2.4
COVID-19
transmisja
badania monitoringowe
modelowanie
COVID-19
transmission
monitoring studies
modeling
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2021-1-2
Mikrobiologia a inżynieria sanitarna i inżynieria środowiska w kontekście pandemii COVID-19
Marek Gromiec
nr katalogowy: 130528
10.15199/17.2021.1-2.2
mikrobiologia sanitarna
wirusologia
ludzkie patogenne koronawirusy
sanitary microbiology
virology
pathogenic human coronaviruses
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-3
Zalecenia WHO dla laboratoriów z SARS-CoV-2 i nie tylko (cz. 1)
Paweł Kopeć
Małgorzata Majka
Małgorzata Szczepańska
nr katalogowy: 130692
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-6
COVID-19 Propagation Unified Controller for Improved Power Quality in Multi Feeder Renewable Integrated System
Kasa Sudheer
Penagaluru Suresh
R Sireesha
K Yamuna
nr katalogowy: 148983
10.15199/48.2024.06.22
Renewable Sources
PI
ANFIS Controller
COVID-19 Propagation Algorithm
Power Quality
UPQC
Źródła odnawialne
PI
kontroler ANFIS
algorytm propagacji COVID-19
jakość energii
UPQC
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Wpływ pandemii Covid-19 na dynamikę dopływów i skład ścieków surowych na przykładzie miejskiej Oczyszczalni Ścieków Kraków-Płaszów
Dominika Poproch
Justyna Górka
Bartosz Łuszczek
Małgorzata Cimochowicz-Rybicka
nr katalogowy: 133325
10.15199/62.2021.9.18
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Wpływ pandemii Covid-19 na dynamikę dopływów i skład ścieków surowych na przykładzie miejskiej Oczyszczalni Ścieków Kraków-Płaszów
Dominika Poproch
Justyna Górka
Bartosz Łuszczek
Małgorzata Cimochowicz-Rybicka
nr katalogowy: 133325
10.15199/62.2021.9.18
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Wpływ pandemii Covid-19 na dynamikę dopływów i skład ścieków surowych na przykładzie miejskiej Oczyszczalni Ścieków Kraków-Płaszów
Dominika Poproch
Justyna Górka
Bartosz Łuszczek
Małgorzata Cimochowicz-Rybicka
nr katalogowy: 133325
10.15199/62.2021.9.18
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-7
Promieniowanie UV a pandemia COVID-19
Maciej Zajkowski
nr katalogowy: 132489
10.15199/74.2021.7.1
nadfiolet
sterylizacja
źródło światła
COVID-19
SARS-CoV-2
ultraviolet
sterilization
light source
COVID-19
SARS-CoV-2
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-7
Promieniowanie UV a pandemia COVID-19
Maciej Zajkowski
nr katalogowy: 132489
10.15199/74.2021.7.1
nadfiolet
sterylizacja
źródło światła
COVID-19
SARS-CoV-2
ultraviolet
sterilization
light source
COVID-19
SARS-CoV-2
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-7
Promieniowanie UV a pandemia COVID-19
Maciej Zajkowski
nr katalogowy: 132489
10.15199/74.2021.7.1
nadfiolet
sterylizacja
źródło światła
COVID-19
SARS-CoV-2
ultraviolet
sterilization
light source
COVID-19
SARS-CoV-2
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-7
Promieniowanie UV a pandemia COVID-19
Maciej Zajkowski
nr katalogowy: 132489
10.15199/74.2021.7.1
nadfiolet
sterylizacja
źródło światła
COVID-19
SARS-CoV-2
ultraviolet
sterilization
light source
COVID-19
SARS-CoV-2
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-20-21
Rentgen - niechciana broń?
Ludwik Dobrzyński
nr katalogowy: 128180
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Poland 100 Best Restaurants 2020
nr katalogowy: 130941
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-1
Scalenia gruntów w czasach COVID-19
Tomasz Budzyński
nr katalogowy: 135440
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-1
Ogromny problem z odpadami COVID-19
Michalina Warska
nr katalogowy: 136454
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2020-11-12
Sytuacja w przemyśle stalowym na świecie w latach 2019-2020
Stefan DZIENNIAK
Marta ZAGÓRSKA
nr katalogowy: 129403
10.15199/24.2020.11-12.1
przemysł stalowy
światowa produkcja stali
prognozy rynku stali
steel industry
world steel production
steel market forecasts
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-4
Nowe trendy w światowym przemyśle celulozowo-papierniczym
Tomasz Graczyk
nr katalogowy: 137177
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-20-21
Rentgen - niechciana broń?
Ludwik Dobrzyński
nr katalogowy: 128180
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-2
Mechanizmy chemicznej dezaktywacji koronawirusa
Aleksandra Zgórska
Paweł Zawartka
nr katalogowy: 136437
10.15199/62.2022.2.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-2
Mechanizmy chemicznej dezaktywacji koronawirusa
Aleksandra Zgórska
Paweł Zawartka
nr katalogowy: 136437
10.15199/62.2022.2.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-2
Mechanizmy chemicznej dezaktywacji koronawirusa
Aleksandra Zgórska
Paweł Zawartka
nr katalogowy: 136437
10.15199/62.2022.2.7
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Związki przemysłu spożywczego w Polsce z zagranicą podczas pandemii COVID-19
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 135122
10.15199/65.2021.12.1
bezpośrednie inwestycje zagraniczne w Polsce
polskie inwestycje bezpośrednie za granicą
eksport
przemysł spożywczy
foreign direct investment in Poland
Polish direct investment abroad
exports
food industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Związki przemysłu spożywczego w Polsce z zagranicą podczas pandemii COVID-19
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 135122
10.15199/65.2021.12.1
bezpośrednie inwestycje zagraniczne w Polsce
polskie inwestycje bezpośrednie za granicą
eksport
przemysł spożywczy
foreign direct investment in Poland
Polish direct investment abroad
exports
food industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Związki przemysłu spożywczego w Polsce z zagranicą podczas pandemii COVID-19
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 135122
10.15199/65.2021.12.1
bezpośrednie inwestycje zagraniczne w Polsce
polskie inwestycje bezpośrednie za granicą
eksport
przemysł spożywczy
foreign direct investment in Poland
Polish direct investment abroad
exports
food industry
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Raport chmielarski 2021
Jan Szałas
nr katalogowy: 135240
10.15199/64.2021.6.1
chmiel
rynek chmielarski
sektor browarniczy
produkcja chmielu
odmiany chmielu
piwo
produkcja piwa
wpływ COVID-19
hops
hop market
brewing sector
hops production
hops varieties
beer
beer production
COVID-19 impact
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Raport chmielarski 2021
Jan Szałas
nr katalogowy: 135240
10.15199/64.2021.6.1
chmiel
rynek chmielarski
sektor browarniczy
produkcja chmielu
odmiany chmielu
piwo
produkcja piwa
wpływ COVID-19
hops
hop market
brewing sector
hops production
hops varieties
beer
beer production
COVID-19 impact
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Raport chmielarski 2021
Jan Szałas
nr katalogowy: 135240
10.15199/64.2021.6.1
chmiel
rynek chmielarski
sektor browarniczy
produkcja chmielu
odmiany chmielu
piwo
produkcja piwa
wpływ COVID-19
hops
hop market
brewing sector
hops production
hops varieties
beer
beer production
COVID-19 impact
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-2
Logistyka po pandemii COVID-19
Tomasz Rokicki
nr katalogowy: 147304
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-3
Zmiany, jakie nadchodzą z powodu Covid-19
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 130781
AUTO MOTO SERWIS 2020-3
Strefa Biznes
nr katalogowy: 135473
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2021-1-2
Koronawirus, technika i koniec świata, jaki znamy
Artur Pawłowski
nr katalogowy: 130529
10.15199/17.2021.1-2.3
koronawirus
technika
inżynieria środowiska
kryzys globalny
Covid-19
technology
environmental engineering
global crisis
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-6
Dzień bezpieczeństwa w czasie COVID-19
nr katalogowy: 126592
CHŁODNICTWO 2020-4
Bezpieczna praca podczas epidemii COVID-19
nr katalogowy: 127767
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2020-10-11
Świadczenie pracy na odległość. Prawa i obowiązki pracodawcy w dobie pracy zdalnej
BOGUMIŁ SIECZKOWSKI
nr katalogowy: 129237
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-4
Szczepionki przeciw Covid-19 w opakowaniach z tektury Metsä Board
nr katalogowy: 131493
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-7-8
Parlament 434 milionów
nr katalogowy: 125888
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-3
Zmiany, jakie nadchodzą z powodu Covid-19
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 130781
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-4
Realizacja umowy w sprawie zamówienia publicznego w dobie COVID-19
Dariusz Ziembiński
nr katalogowy: 131177
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-4
Szczepionki przeciw Covid-19 w opakowaniach z tektury Metsä Board
nr katalogowy: 131493
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-5
Pandemia Covid-19 Wyzwanie dla przemysłu papierów higienicznych
Krzysztof Głowacki
nr katalogowy: 126491
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Lipcowe posiedzenie Rady Sekretarzy Generalnych EFMA w trybie zdalnym
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 127375
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-5
Systemy zarządzania i ciągłość działania w czasie pandemii – doświadczenia z tegorocznych auditów systemów zarządzania
Adam Goreń
nr katalogowy: 131549
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-7-8
W cieniu pandemii COVID-19 – psychospołeczne konsekwencje dla zarządzania bhp
Karolina Krakowiak
nr katalogowy: 138597
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-18-19
Młodzi inżynierowie dla przyszłości
nr katalogowy: 127988
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-18-19
Młodzi inżynierowie dla przyszłości
nr katalogowy: 127988
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Spotkanie opłatkowe polskich przetwórców żywności
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 142041
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2020-4
Pzp na koronie
Dariusz ZIEMBIŃSKI
nr katalogowy: 125755
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-3
Trwałe, czyli cenne nieruchomości mieszkaniowe budowane niezmiennie
Dr inż. Tomasz Budzyński
nr katalogowy: 130720
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Rynek i przemysł spożywczy w 2021 roku – część I
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 136027
10.15199/65.2022.1.1
przemysł spożywczy
produkcja
wyniki ekonomiczno-finansowe
ceny
inwestycje
pandemia COVID-19
food industry
production
economic and finance results
prices
investments
COVID-19 pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w czasie pandemii koronawirusa COVID-19
Robert Mroczek
nr katalogowy: 137262
10.15199/65.2022.4.1
pandemia
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
pandemic
meat production
meat industry
poultry industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w czasie pandemii koronawirusa COVID-19
Robert Mroczek
nr katalogowy: 137262
10.15199/65.2022.4.1
pandemia
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
pandemic
meat production
meat industry
poultry industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w czasie pandemii koronawirusa COVID-19
Robert Mroczek
nr katalogowy: 137262
10.15199/65.2022.4.1
pandemia
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
pandemic
meat production
meat industry
poultry industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w czasie pandemii koronawirusa COVID-19
Robert Mroczek
nr katalogowy: 137262
10.15199/65.2022.4.1
pandemia
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
pandemic
meat production
meat industry
poultry industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Rynek i przemysł spożywczy w 2021 roku – część I
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 136027
10.15199/65.2022.1.1
przemysł spożywczy
produkcja
wyniki ekonomiczno-finansowe
ceny
inwestycje
pandemia COVID-19
food industry
production
economic and finance results
prices
investments
COVID-19 pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Rynek i przemysł spożywczy w 2021 roku – część I
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 136027
10.15199/65.2022.1.1
przemysł spożywczy
produkcja
wyniki ekonomiczno-finansowe
ceny
inwestycje
pandemia COVID-19
food industry
production
economic and finance results
prices
investments
COVID-19 pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Rynek i przemysł spożywczy w 2021 roku – część I
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 136027
10.15199/65.2022.1.1
przemysł spożywczy
produkcja
wyniki ekonomiczno-finansowe
ceny
inwestycje
pandemia COVID-19
food industry
production
economic and finance results
prices
investments
COVID-19 pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w okresie ostatnich turbulencji rynkowych
Robert Mroczek
nr katalogowy: 143005
10.15199/65.2023.4.1
produkcja mięsa
branża mięsna
branża drobiarska
pandemia COViD-19
wojna w Ukrainie
meat production
meat industry
poultry industry
pandemic COViD-19
war in Ukraine
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w okresie ostatnich turbulencji rynkowych
Robert Mroczek
nr katalogowy: 143005
10.15199/65.2023.4.1
produkcja mięsa
branża mięsna
branża drobiarska
pandemia COViD-19
wojna w Ukrainie
meat production
meat industry
poultry industry
pandemic COViD-19
war in Ukraine
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w okresie ostatnich turbulencji rynkowych
Robert Mroczek
nr katalogowy: 143005
10.15199/65.2023.4.1
produkcja mięsa
branża mięsna
branża drobiarska
pandemia COViD-19
wojna w Ukrainie
meat production
meat industry
poultry industry
pandemic COViD-19
war in Ukraine
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-2
Rynek i przemysł spożywczy w 2021 roku – część II
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 136412
10.15199/65.2022.2.6
przemysł spożywczy
handel zagraniczny
eksport
zdarzenia rynkowe
pandemia CoVID-19
food industry
foreign trade
export
market events
CoVID-19 pandemic
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-1
OLD DRUGS IN NEW THERAPEUTIC INDICATIONS - THE CASE OF CHLOROQUINE
Bartosz A. GRZYBOWSKI
Grzegorz GRYNKIEWICZ
nr katalogowy: 126061
10.15199/180.2020.1.1
drug repositioning
antivirals
antimalarials
Chematica
artificial intelligence
repozycjonowanie leków
substancje o działaniu przeciwwirusowym
leki przeciwmalaryczne
Chematica
zastosowania sztucznej inteligencji w chemii i farmacji
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Spotkanie opłatkowe polskich przetwórców żywności
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 142041
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-8
Pandemia przyczyną spadku popytu na papiery graficzne
nr katalogowy: 127732
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-5
Produkcja lokalna wraca do łask
nr katalogowy: 137606
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2020-6
Czytelnictwo i COW w czasach zarazy – cd.
Marian Rubik
nr katalogowy: 126689
OPAKOWANIE 2020-11
Ochrona środowiska ważniejsza niż kiedykolwiek wcześniej
nr katalogowy: 129035
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-2
Unia Europejska reaguje na COVID-19
nr katalogowy: 130294
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-3
Trwałe, czyli cenne nieruchomości mieszkaniowe budowane niezmiennie
Dr inż. Tomasz Budzyński
nr katalogowy: 130720
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-8
Zagrożenie COVID-19, wykorzystanie komunikacji zdalnej i konferencja PKEOpK SEP
Wojciech Sokólski
nr katalogowy: 138965
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-12
Badania kontrolne po kwarantannie?
nr katalogowy: 129320
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Kampania „Biała Lilia”
nr katalogowy: 128009
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Kampania „Biała Lilia”
nr katalogowy: 128009
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-8
Pandemia przyczyną spadku popytu na papiery graficzne
nr katalogowy: 127732
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-9
Wojewódzki Ośrodek Medycyny Pracy w Gdańsku jako przykład odpornej organizacji opieki zdrowotnej w dobie COVID-19
Małgorzata Z. WIŚNIEWSKA
Małgorzata BARTOSZEWSKA-DOGAN
Dorota CAŁUS-KANIA
Katarzyna LEWOSIUK
Jacek PARSZUTO
Aneta MUZOLF
nr katalogowy: 128224
odporność organizacji
opieka zdrowotna
studium przypadku
WOMP
organization resilience
healthcare
case study
WOMP
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w dobie pandemii koronawirusa COVID-19
Robert Mroczek
nr katalogowy: 131432
10.15199/65.2021.4.1
pandemia
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
pandemic
meat production
meat industry
poultry industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w dobie pandemii koronawirusa COVID-19
Robert Mroczek
nr katalogowy: 131432
10.15199/65.2021.4.1
pandemia
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
pandemic
meat production
meat industry
poultry industry
OPAKOWANIE 2022-9
BIR o fundamentalnym znaczeniu recyklatów
nr katalogowy: 139562
AURA 2024-4
Ziemia wysyła nam wiadomość
nr katalogowy: 148183
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2020-4
Covid-19 okiem satelity i z wpływem na fotogrametryczne spotkania
Krzysztof BAKUŁA
nr katalogowy: 125754
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2021-8
Jak COVID-19 zmienił naszą pracę, nowe Stowarzyszenie AMPP, nowa konferencja FireCORR i konferencja PKEOpK SEP
Wojciech Sokólski
nr katalogowy: 132941
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-1
Scalenia gruntów w czasach COVID-19
Tomasz Budzyński
nr katalogowy: 135440
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-8
Zagrożenie COVID-19, wykorzystanie komunikacji zdalnej i konferencja PKEOpK SEP
Wojciech Sokólski
nr katalogowy: 138965
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Kongres Europejskiego Stowarzyszenia Młynarzy EFMA
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 138723
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-1
OLD DRUGS IN NEW THERAPEUTIC INDICATIONS - THE CASE OF CHLOROQUINE
Bartosz A. GRZYBOWSKI
Grzegorz GRYNKIEWICZ
nr katalogowy: 126061
10.15199/180.2020.1.1
drug repositioning
antivirals
antimalarials
Chematica
artificial intelligence
repozycjonowanie leków
substancje o działaniu przeciwwirusowym
leki przeciwmalaryczne
Chematica
zastosowania sztucznej inteligencji w chemii i farmacji
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-7
70-lecie Warszawskiego Przedsiębiorstwa Geodezyjnego S.A.
nr katalogowy: 132453
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-2
Seminarium BeNiSz 2021
nr katalogowy: 130327
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-8
Sygnały o technice
J.Trzionka
E. Halentz
nr katalogowy: 132901
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Zatrudnianie cudzoziemca w dobie epidemii COVID-19
Iga Bielejewska
nr katalogowy: 128539
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-1
Europejski rynek budowlany „złapie oddech” nie wcześniej niż w 2023 roku
Mariusz Sochacki
nr katalogowy: 130070
ELEKTROINSTALATOR 2021-3
WYDARZENIA
nr katalogowy: 130855
OPAKOWANIE 2023-1
Rynek maszyn pakujących na tle sytuacji ekonomicznej
Ryszard Warczyński
nr katalogowy: 141682
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Optymalizacja to kluczowe słowo w biznesie. Rozmowa z Mieczysławem Pankiewiczem, właścicielem i prezesem firmy Euro-PAN Sp. z o.o.
Maria Joanna Przegalińska
nr katalogowy: 140075
OPAKOWANIE 2020-6
Rozwój w czasach COVID-19
nr katalogowy: 126823
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
BIOEXPO WARSAW 2020. Prawdziwe święto dla sektora BIO
nr katalogowy: 128778
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-22-23
Czysta robota
nr katalogowy: 128655
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-2
Seminarium BeNiSz 2021
nr katalogowy: 130327
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-2
Seminarium BeNiSz 2021
nr katalogowy: 130327
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-2
Seminarium BeNiSz 2021
nr katalogowy: 130327
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Od redakcji
nr katalogowy: 134932
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-8
Sygnały o technice
J.Trzionka
E. Halentz
nr katalogowy: 132901
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-4
Innowacje
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 137433
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
X Noworoczne Spotkanie Branżowe KUPS
nr katalogowy: 142040
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
BIOEXPO WARSAW 2020. Prawdziwe święto dla sektora BIO
nr katalogowy: 128778
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-7
70-lecie Warszawskiego Przedsiębiorstwa Geodezyjnego S.A.
nr katalogowy: 132453
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-4
Innowacje
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 137433
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Hotelarze dla Ukrainy
nr katalogowy: 137480
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-2
Ekstremalny wzrost kosztów: trudne czasy również dla profesjonalnej pielęgnacji tekstyliów
nr katalogowy: 137424
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-8
Sytuacja niemieckiej branży poligraficznej
nr katalogowy: 139231
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Przemysł spożywczy – rozwój w warunkach zmian otoczenia zewnętrznego
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 127655
10.15199/65.2020.8.1
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-10
Nowe maszyny AHEAD 2.0L w Sofidel America
nr katalogowy: 128762
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH