Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2024-11
Reflektografia w bliskiej podczerwieni jako proste narzędzie do ujawniania nieczytelnych zapisów wykonanych na różnych podłożach celulozowych
TOMASZ KOZIELEC
JOANNA KOZIELEC
nr katalogowy: 151664
10.15199/54.2024.11.2
reflektografia w podczerwieni
papier
drewno
płótno
teksty
notatki
grafit
niebieskie tusze długopisowe
problematyka konserwatorska
infrared reflectography
paper
wood
textile
texts
adnotations
graphite
blue ballpoint inks
conservation issues
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2006-3
Niebieskie i fioletowe półprzewodnikowe diody laserowe wielkiej mocy
P. Perlin
nr katalogowy: 16474
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2006-10
Sieciowanie tuszy inkjet inicjowane promieniowaniem UV - polimeryzacja według mechanizmu rodnikowego zamiast mechanizmu kationowego
Tomasz Graczyk
nr katalogowy: 22079
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-20-21
Zbuduj swoją odporność!
Ewa Cesarz
nr katalogowy: 128196
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-14-15
PET-misja
fi
nr katalogowy: 13197
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Banderole win na cenzurowanym
nr katalogowy: 14498
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Banderole win na cenzurowanym
nr katalogowy: 14498
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-20-21
Zbuduj swoją odporność!
Ewa Cesarz
nr katalogowy: 128196
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Automatyczne urządzenia do przecinania tusz zwierząt rzeźnych
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 124497
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-12
Automatyczne urządzenia do przecinania tusz zwierząt rzeźnych
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 102885
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2008-6
Czym pachnie papier?
TOMASZ ŁOJEWSKI
TOMASZ SAWOSZCZUK
nr katalogowy: 36187
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-12
Gałązka rozmarynu nie tylko na szczęście
Barbara Pokorska
nr katalogowy: 72886
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-4
Nowa drukarka UV firmy Mimaki
nr katalogowy: 98047
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-6
Produkcja mięsa z tusz loch
Stanisław Wajda
nr katalogowy: 26943
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Zasady transportu i uboju drobiu
Mirosław Michalski
nr katalogowy: 139486
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2012-4
Cyfrowe drukarki do płytek ceramicznych - Durst na targach Tecnargilla 2012
Paweł Kozłowski
nr katalogowy: 72723
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-5
Technika na co dzień
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 131649
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-5
Technika na co dzień
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 131649
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-21-22
PORADNIK Wino dla inżyniera (208)
winny maniak
nr katalogowy: 116385
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-6
Dachy zielone i ich wpływ na jakość życia mieszkańców miast
Piotr Wolański
nr katalogowy: 92179
10.15199/33.2015.06.06
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-8
Nowe możliwości w cyfrowym druku przemysłowym materiałów tekstylnych - tusze pigmentowe ze środkiem wiążącym w składzie
Tadeusz Wilczek
nr katalogowy: 115470
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2016-1
Regulamin używania znaku towarowego Stowarzyszenia Elektryków Polskich
nr katalogowy: 96053
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-10
Kącik zadań geodezyjnych
Stanisław Grodzicki
nr katalogowy: 139888
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-8
BUDOWNICTWO MODUŁOWE
nr katalogowy: 51166
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
AURA 2009-9
Przydrożne kapliczki
EWA KOSTECKA
nr katalogowy: 46794
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2019-3
Kolorowa łazienka
Katarzyna Klim
nr katalogowy: 122347
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2020-9
Kącik zadań geodezyjnych
Stanisław Grodzicki
nr katalogowy: 128038
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-9
Materiały elektroniczne zawierające nanostruktury przewodzące i dielektryczne do nanoszenia techniką natrysku
Grzegorz Wróblewski
Marcin Słoma
Daniel Janczak
Małgorzata Jakubowska
Anna Młożniak
nr katalogowy: 79321
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-10
Wykorzystanie oświetleniowych diod LED w łączności bezprzewodowej
Jerzy SIUZDAK
Michał REZULSKI
nr katalogowy: 101778
10.15199/59.2016.10.5
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-9
Monolityczna siatka HCG jako zwierciadło w azotkowym laserze VCSEL
Magdalena Marciniak
Marcin Gębski
Adam K. Sokół
Maciej Dems
Tomasz Wojtatowicz
Robert P. Sarzała
Tomasz Czyszanowski
nr katalogowy: 101098
10.15199/13.2016.9.8
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-2
Wpływ metody wychładzania tusz wieprzowych na właściwości mięsa
Artur Rybarczyk
nr katalogowy: 89619
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-12
Nazewnictwo produktów z dziczyzny oraz mięsa egzotycznego
nr katalogowy: 123985
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-3
Klasa uformowania tusz buhajków rasy holsztyńsko-fryzyjskiej intensywnie żywionych
Stanisław Wajda
Ewa Burczyk
nr katalogowy: 83132
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-9
Wykorzystanie tuszu testowego do opanowania technik drukarskich oraz wstępnej kalibracji procesu wytwarzania układów elektroniki drukowanej
Jerzy POTENCKI
Anna RYCZEK
Grzegorz TOMASZEWSKI
Mariusz WĘGLARSKI
nr katalogowy: 86949
10.12915/pe.2014.09.51
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-4
Klasy otłuszczenia tusz buhajków w systemie EUROP a wartość rzeźna i jakość mięsa
Stanisław Wajda
Ewa Burczyk
nr katalogowy: 67047
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2019-3
Colorobbia wspaniale łączy prawie stuletnią tradycję z wyzwaniami XX wieku
nr katalogowy: 122337
CHŁODNICTWO 2014-5
Sprężarki hermetyczne Danfoss
Adam Klein
nr katalogowy: 84396
CHŁODNICTWO 2024-1
Co to jest pojazd chłodniczy?
Stefan Rolak
nr katalogowy: 147614
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-10
Nowoczesne metody klasyfikacji tusz przeżuwaczy
Dariusz Lisiak
Karol Borzuta
Piotr Janiszewski
Eugenia Grześkowiak
nr katalogowy: 134013
tusze wołowe i owcze
metody oceny i klasyfikacji
urządzenia pomiarowe
beef and sheep carcasses
evaluation and classification methods
measure devices
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-5
Ponowne testowanie urządzeń klasyfikacyjnych tusz wieprzowych w Polsce
DARIUSZ LISIAK
PIOTR JANISZEWSKI
KAROL BORZUTA
EUGENIA GRZEŚKOWIAK
KRZYSZTOF POWAŁOWSKI
BEATA LISIAK
ŁUKASZ SAMARDAKIEWICZ
nr katalogowy: 148726
tusze wieprzowe
urządzenia klasyfikacyjne
ocena mięsności
pigs carcass
classification devices
meatiness assessment
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2011-4
Trzy diody świecą na biało
nr katalogowy: 61341
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-9
Próba zniwelowania wpływu naprężeń mechanicznych na działanie azotkowych diod elektroluminescencyjnych
SEWERYN MORAWIEC
ROBERT P. SARZAŁA
WŁODZIMIERZ NAKWASKI
nr katalogowy: 62673
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-2
Oświetlenie skuteczne biologicznie na stanowiskach pracy zmianowej
Agnieszka WOLSKA
nr katalogowy: 111991
10.15199/48.2018.02.36
praca zmianowa
rytm okołodobowy
fotodetekcja wzrokowa
bodziec cyrkadialny
shift work
circadian rhythm
visual photodetection
circadian stimulus
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2021-2-3
Bioinks for organ and tissue 3D printing
MAGDALENA GŁĄB ORCID: 0000-0002-8016-7104 DAGMARA SŁOTA
nr katalogowy: 132336
10.15199/28.2021.2-3.2
tissue engineering
3D bioprinting
bioinks
inżynieria tkankowa
biodrukowanie 3D
biotusze
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-10
Produkt fi rmowy a pozycja piekarni
Henryk Mruk
Jarosław Mruk
nr katalogowy: 54818
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2015-4
Colorobbia Polska realizuje ambitne plany
nr katalogowy: 95462
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-5
Anatomiczny atlas mięśni tuszy wołowej
Stanisław Tyszkiewicz
nr katalogowy: 84412
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-6-7
Produkcja owczarska w Polsce i wybranych krajach Unii Europejskiej
Zdzisław CZAPLICKI
nr katalogowy: 119264
produkcyjność owiec
mięso owcze
produkcja jagnięciny w UE
spożycie mięsa owczego w UE.
productivity of sheep’
s
meat of sheep’
s
lamb’
s productivity in EU
consumption of sheep’
s meat in EU.
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-9
Obrót mięsem zwierząt łownych - Punkty Skupu Dziczyzny
Katarzyna Pietrzkiewicz
Elżbieta Bombik
nr katalogowy: 109657
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-10
Sterowane sygnałem PWM lampy LED jako źródło zakłóceń układów podczerwieni
Jacek Chęciński
Zdzisław Filus
nr katalogowy: 71941
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-8
Zagrożenie światłem niebieskim na stanowiskach pracy w przemyśle
Andrzej PAWLAK
nr katalogowy: 78487
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2010-8
Wyznaczanie obciążalności prądowej długotrwałej przewodów wielożyłowych
Cezary Łucyk
nr katalogowy: 53285
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-12
Mięso w świątecznym wydaniu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 102735
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Salmonella w mięsie drobiowym
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 94950
10.15199/65.2015.11.3
AURA 2023-8
Wpływ minerałów na zabarwienie wód
Halina PODSIADŁO
Natalia ŚWIĄTEK
nr katalogowy: 144504
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2018-10
Wpływ światła na ludzi
nr katalogowy: 116487
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-1-2
Steki, befsztyki, tatary,,,
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 82358
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-7
Niebieskie, zielone i białe emitery światła wytwarzane z półprzewodników AIII-BN
Mariusz RUDZIŃSKI
Marek WESOŁOWSKI
Włodzimierz STRUPIŃSKI
nr katalogowy: 85334
10.12915/pe.2014.07.01
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-11
Odbarwianie masy makulaturowej z makulatury zawierającej papiery zadrukowane techniką cyfrową Część 3.
TOMASZ GRACZYK
nr katalogowy: 80434
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-7
Odbar wianie masy makulaturowej z makulatur y zawierającej papier y zadr ukowane techniką cyfrową Część 2.
TOMASZ GRACZYK
nr katalogowy: 78135
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-12
Forum Biogazu
Teresa Kowalczyk
nr katalogowy: 103123
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-8
Impact of selected properties of plastics on the possibility of their recovery Wpływ wybranych właściwości tworzyw sztucznych na możliwości ich odzysku
Wojciech Hryb
nr katalogowy: 100371
10.15199/62.2016.8.8
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-2
Tunele chłodnicze do wychładzania tusz zwierząt rzeźnych
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Natalia Skiepko
nr katalogowy: 89620
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-12
Obsługa reklamacji od strony zakładu
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 129670
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Zasady transportu i uboju drobiu
Mirosław Michalski
nr katalogowy: 139486
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-5
Wartość rzeźna i jakość mięsa tusz buhajków zakwalifikowanych w systemie EUROP do różnych klas otłuszczenia
Stanisław Wajda
Ewa Burczyk
Rafał Winarski
nr katalogowy: 114007
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-10
Evaluation of biological activity of ethyl esters of acids from borage seeds (Borago officinalis L.) Ocena aktywności biologicznej estrów etylowych kwasów tłuszczowych z nasion ogórecznika lekarskiego (Borago officinalis L.)
Aleksandra Czyrek
Marzena Janczak
Monika Marędziak
Katarzyna Basinska
nr katalogowy: 87210
10.12916/przemchem.2014.1746
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-9
Wartość rzeźna buhajków i jałówek
Stanisław Wajda
Ewa Burczyk
nr katalogowy: 79229
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Use of extract from Baltic seaweeds produced by chemical hydrolysis in plant cultivation. Zastosowanie w uprawie roślin ekstraktu z makroalg Bałtyckich wytworzonego przez hydrolizę chemiczną
Izabela MIchalak
Katarzyna Chojnacka
nr katalogowy: 77349
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-9
Upowszechnienie klasyfikacji EUROP tusz wieprzowych w UE
Dariusz Lisiak
nr katalogowy: 93930
DOZÓR TECHNICZNY 2020-3
Człowiek, robot – dwa bratanki. Rewolucja powoli, nabiera tempa
nr katalogowy: 126958
AUTO MOTO SERWIS 2019-7
O źródłach LED, żarówkach halogenowych i oświetleniu samochodowym rozmawiamy ze specjalistami w firmie OSRAM – Andrzejem Przybylskim, dyrektorem działu oświetlenia motoryzacyjnego i Justyną Kowalską, specjalistką ds. technicznych
nr katalogowy: 135920
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-4
Otrzymywanie pigmentów cynkowo-kobaltowych o dużym stopniu rozdrobnienia na nośniku krzemionkowym
JAN BŁASZCZAK
ANDRZEJ KRYSZTAFKIEWICZ
nr katalogowy: 105908
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-6
Monolityczny mikrofalowy układ scalony GaN/AlGaN
Lech Dobrzański
Piotr Caban
Andrzej Kowalik
Jarosław Podgórski
Mariusz Rudziński
Krzysztof Góra
Andrzej Jagoda
Beata Stańczyk
Dariusz Wojnowski
Andrzej Kozłowski
Krystyna Przyborowska
Arkadiusz Lewandowski
Wojciech Wiatr
Regina Paszkiewicz
nr katalogowy: 91808
10.15199/13.2015.6.1
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-9
Nowoczesne techniki oceny tusz wieprzowych
Dariusz Lisiak
Karol Borzuta
Piotr Janiszewski
Eugenia Grześkowiak
nr katalogowy: 133509
klasyfikacja tusz wieprzowych
SEUROP
ESTIMEAT
pork carcass classification
SEUROP
ESTIMEAT
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-2
Badania spektroskopowe i termograwimetryczne błon z plastizoli poli(chlorku winylu) zawierających pigmenty spinelowe
Edwin Makarewicz
Magdalena Tworek
Karina Mroczyńska
Iryna Shyychuk
nr katalogowy: 118606
10.15199/62.2019.2.24
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-4
Performance Analysis of IoT- Based Cyanosis Detection Device in Medical Training
Nur Fatihah Azmi
Nor Liyana Septiadi
Frank Delbressine
nr katalogowy: 142672
10.15199/48.2023.04.26
Cyanosis
life-threatening disease
newborn baby
color
detection device
IoT
RGB color
CIELAB.
sinica
IOT
badania medyczne
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-4
Performance Analysis of IoT- Based Cyanosis Detection Device in Medical Training
Nur Fatihah Azmi
Nor Liyana Septiadi
Frank Delbressine
nr katalogowy: 142672
10.15199/48.2023.04.26
Cyanosis
life-threatening disease
newborn baby
color
detection device
IoT
RGB color
CIELAB.
sinica
IOT
badania medyczne
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2024-4
MIARA PODOBIEŃSTWA STRUKTURALNEGO DLA WIZJI WSZECHOGARNIAJĄCEJ
Jakub Stankowski
Weronika Nowak
Tomasz Grajek
Adrian Dziembowski
nr katalogowy: 150612
10.15199/59.2024.4.73
wizja wszechogarniająca
ocena jakości wizji
obiektywny pomiar jakości
immersive video
video quality evaluation
ob- jective quality assessment
CHŁODNICTWO 2018-5
Uwarunkowania dotyczące procesów schładzania, zamrażania i rozmrażania mięsa i jego wyrobów
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
Kamil Wilczyński
nr katalogowy: 116991
10.15199/8.2018.5.3
procesy schładzania i rozmrażania mięsa
technika i technologie mrożenia
jakość rozmrożonego mięsa
chilling and thawing processes
freezing technique and technology
quality of thawed meat.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-9
Nie tylko na steki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 109177
wołowina
części kulinarne
obróbka termiczna
potrawy
beef meat
culinary elements
heat treatment
dishes
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-12
Właściwości pigmentów spinelowych poddanych działaniu czynników chemicznych i promieniowaniu UV
Edwin Makarewicz
Magdalena Tworek
Karina Mroczyńska
Iryna Shyychuk
nr katalogowy: 123954
10.15199/62.2019.12.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-7
Molekularne narzędzia monitorowania biotechnologicznych procesów przemysłowych
Daria Krefft
Kamila Homa
Marta Głębocka
Olga Nałęcz
Małgorzata Ponikowska
Gabriela Jędrzejczak
Krystyna Seroczyńska
Justyna Banaszczyk
Piotr M. Skowron
Joanna Jeżewska-Frąckowiak
nr katalogowy: 121325
10.15199/62.2019.7.28
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Czym jest żywność barwiąca?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 110548
barwnik spożywczy
ekstrakt
dodatek do żywności
właściwości barwiące
colouring foodstuff
extract
food additive
colouring properties
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-1
NANOEMULSJE – ALTERNATYWA DLA STOSOWANIA CZYSTYCH OLEJKÓW ETERYCZNYCH W PRZETWÓRSTWIE MIĘSA
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Marta Chmiel
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 147000
olejki eteryczne
nanoemulsje
działanie przeciwdrobnoustrojowe
działanie przeciwutleniające
essential oils
nanoemulsions
antimicrobial effect
antioxidant effect
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-12
Flotacyjne oczyszczanie wstępne ścieków z przetwórstwa mięsnego w mobilnym zestawie badawczym
Sławomir Żak
nr katalogowy: 146566
10.15199/62.2023.12.14
ścieki z zakładu przetwórstwa mięsnego
wstępne oczyszczanie ścieków
nadtlenek wapnia
flotacja
mobilny zestaw badawczy
meat processing plant wastewater
wastewater pre-treatment
calcium peroxide
flotation
mobile test setup
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-12
Flotacyjne oczyszczanie wstępne ścieków z przetwórstwa mięsnego w mobilnym zestawie badawczym
Sławomir Żak
nr katalogowy: 146566
10.15199/62.2023.12.14
ścieki z zakładu przetwórstwa mięsnego
wstępne oczyszczanie ścieków
nadtlenek wapnia
flotacja
mobilny zestaw badawczy
meat processing plant wastewater
wastewater pre-treatment
calcium peroxide
flotation
mobile test setup
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH