Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-3
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 119354
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-11
Napoje funkcjonalne - zdrowie, żywienie, marketing. Napoje funkcjonalne - szansa dla producentów i konsumentów. Cz. 1
A. Bogacz
nr katalogowy: 22414
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-12
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 123891
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-6
Napoje funkcjonalne
nr katalogowy: 92034
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-2
NOWE KSIĄŻKI
nr katalogowy: 60857
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-3
Białka serwatkowe właściwości funkcjonalne i zastosowanie
Aneta Brodziak
Jolanta Król
Zygmunt Litwińczuk
nr katalogowy: 66717
AURA 2005-1
TRADYCJA - WSPÓŁCZESNOŚĆ - PRZYSZŁOŚĆ
Zbigniew Szpil
nr katalogowy: 8343
AURA 2005-1
TRADYCJA - WSPÓŁCZESNOŚĆ - PRZYSZŁOŚĆ
Zbigniew Szpil
nr katalogowy: 8343
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-11
Napoje funkcjonalne - nowości
nr katalogowy: 22415
OPAKOWANIE 2006-3
Opakowania do luksusowych kosmetyków
L. F.
nr katalogowy: 18049
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2004-2
Profile komunikacyjne w sieci PROFIBUS
Dariusz Germanek
nr katalogowy: 2223
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2014-2
Nowości
nr katalogowy: 82571
CHŁODNICTWO 2005-8
Krioprotekcja nierozdrobnionego mięsa wieprzowego
Marcin Dziomdziora
Lucjan Krala
nr katalogowy: 8685
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-2
Absolut - współczesny fenomen on-line
nr katalogowy: 57403
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-3
Preparaty białek serwatkowych właściwości funkcjonalne i zastosowanie
Bogdan Dec
nr katalogowy: 90143
10.15199/65.2015.3.3
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-12
Właściwości wypiekowe mąki żytniej i ich ocena na podstawie badania krzywych pęcznienia
Elżbieta Słowik
Małgorzata Mielcarz
nr katalogowy: 31678
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-9
Wykładziny Gamrat - światowe oblicze
nr katalogowy: 38168
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2006-10
Nowa generacja chemikaliów papierniczych osadzonych na włóknach. Zmikronizowana celuloza jako nośnik i środek pomocniczy
A. Ozersky
S. Galic
nr katalogowy: 22077
OPAKOWANIE 2023-8
Kwitnie popyt na powłoki funkcjonalne i barierowe
nr katalogowy: 144629
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-5
Wpływ bombardowania jonowego na mikrostrukturę i właściwości mikromechaniczne metalicznych nanowarstw na podłożu HDPE
ANNA PIĄTKOWSKA
JACEK JAGIELSKI
PIOTR LIPIŃSKI
RENATA RATAJCZAK
nr katalogowy: 29871
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-6
Dodatki do żywności - Napoje funkcjonalne - zdrowie, żywienie, marketing
Adam Bogacz
nr katalogowy: 27432
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Naturalnie przez cały rok! Nowe trendy w produkcji proszków roślinnych jako naturalnych dodatków do żywności i suplementów diety
Anna Michalska-Ciechanowska
Jessica Brzezowska
nr katalogowy: 133181
10.15199/64.2021.4.2
proszki roślinne
sposoby suszenia
parametry
nośniki
produkty reakcji Maillarda
nowe właściwości funkcjonalne
plant powders
drying methods
parameters
carriers
Maillard reaction products
new functional properties
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Naturalnie przez cały rok! Nowe trendy w produkcji proszków roślinnych jako naturalnych dodatków do żywności i suplementów diety
Anna Michalska-Ciechanowska
Jessica Brzezowska
nr katalogowy: 133181
10.15199/64.2021.4.2
proszki roślinne
sposoby suszenia
parametry
nośniki
produkty reakcji Maillarda
nowe właściwości funkcjonalne
plant powders
drying methods
parameters
carriers
Maillard reaction products
new functional properties
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Naturalnie przez cały rok! Nowe trendy w produkcji proszków roślinnych jako naturalnych dodatków do żywności i suplementów diety
Anna Michalska-Ciechanowska
Jessica Brzezowska
nr katalogowy: 133181
10.15199/64.2021.4.2
proszki roślinne
sposoby suszenia
parametry
nośniki
produkty reakcji Maillarda
nowe właściwości funkcjonalne
plant powders
drying methods
parameters
carriers
Maillard reaction products
new functional properties
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Naturalnie przez cały rok! Nowe trendy w produkcji proszków roślinnych jako naturalnych dodatków do żywności i suplementów diety
Anna Michalska-Ciechanowska
Jessica Brzezowska
nr katalogowy: 133181
10.15199/64.2021.4.2
proszki roślinne
sposoby suszenia
parametry
nośniki
produkty reakcji Maillarda
nowe właściwości funkcjonalne
plant powders
drying methods
parameters
carriers
Maillard reaction products
new functional properties
CHŁODNICTWO 2008-8
Właściwości prozdrowotne błonnika pokarmowego i możliwości zastosowania w przetwórstwie chłodzonych przetworów mięsnych.
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
nr katalogowy: 37307
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-3
Charakterystyka struktury i właściwości stopu Fe-28Al-5Cr
IWONA BEDNARCZYK
EWELINA BERNSTOCK-KOPACZYŃSKA
MAGDALENA JABŁOŃSKA
DARIUSZ KUC
nr katalogowy: 35988
OPAKOWANIE 2009-3
Nowe opakowania kosmetyków
nr katalogowy: 42261
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-25
Zaawansowane materiały i technologie ich wytwarzania
nr katalogowy: 95394
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-9a
Spis treści / contents
nr katalogowy: 62377
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
Napoje funkcjonalne - zdrowie, żywienie, marketing - Cz. 7. Napoje funkcjonalne korzystne dla serca
Adam Bogacz
nr katalogowy: 29441
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-3
SAN® 10 i SAN® 10 XS - igły do specjalnych zastosowań
nr katalogowy: 132308
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-9
Mieszanki funkcjonalne. Część 1
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 150473
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2011-5
LOGO! teraz również z Ethernetem!
Mirosław Kuligowski
nr katalogowy: 63104
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2009-1
Opracowanie warunków otrzymywania powłok z wbudowanym modyfikatorem polimerowym kształtującym właściwości funkcjonalne stopu Ni-Mo
JOLANTA NIEDBAŁA
MAŁGORZATA KAROLUS
ANTONI BUDNIOK
EUGENIUSZ ŁĄGIEWKA
nr katalogowy: 41942
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-7
Projektowanie wentylacji pożarowej garaży
Grzegorz Krajewski
Wojciech Węgrzyński
nr katalogowy: 92557
10.15199/33.2015.07.14
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-3
LOZAMET - 65 lat współpracy z gastronomią Elegancja i solidne wykonanie
nr katalogowy: 97163
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-3
SAN® 10 i SAN® 10 XS - igły do specjalnych zastosowań
nr katalogowy: 132308
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-1
DODATKI FUNKCJONALNE NA BAZIE BIAŁEK WYKORZYSTYWANE W TECHNOLOGII PRZETWÓRSTWA MIĘSA
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 146999
białkowe dodatki funkcjonalne
wykorzystywanie białek roślinnych i zwierzęcych
cechy funkcjonalne i fizyczne
essential oils
nanoemulsions
antimicrobial effect
antioxidant effect
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
New Product Development - jak opracowywać nowe napoje funkcjonalne, cz. I
Adam Bogacz
nr katalogowy: 70383
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-1
Uniwersalne bloki funkcjonalne z wejściami rozszerzającymi funkcjonalność do sterowania napędami technologicznymi
Zbigniew MIKOŚ
Marcin JACHIMSKI
Grzegorz WRÓBEL
nr katalogowy: 88870
10.15199/48.2015.01.05
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-1
Analogi mięsa charakterystyka i perspektywy
Mariusz Florek
nr katalogowy: 82180
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-8
Controlling the characteristics of photovoltaic cells based on their own semiconductors
Roman VOROBEY
Oleg GUSEV
Konstantin TYAVLOVSKY
Alexander SVISTUN
Lyudmila SHADURSKAYA
Nadezhda YARZHEMBITSKAYA
Konrad KIERCZYNSKI
nr katalogowy: 92791
10.15199/48.2015.08.21
OPAKOWANIE 2012-3
Przełom w rozwoju klejów do etykiet
nr katalogowy: 66351
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2010-10
Propozycja nowej usługi w sieci ISDN - kierowanie połączeń do abonenta o zmiennej lokalizacji
Paweł Kaniewski
Miłosz Śliwka
nr katalogowy: 55099
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2017-10
ROZWÓJ PRZETWÓRSTWA METALI I INŻYNIERII MATERIAŁOWEJ W INSTYTUCIE METALI NIEŻELAZNYCH
WOJCIECH GŁUCHOWSKI
nr katalogowy: 110123
10.15199/67.2017.10.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-11
Niedoceniony łubin cenne właściwości roślin strączkowych
Eleonora Lampart-Szczapa
Jarosław Czubiński
nr katalogowy: 63774
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-4
Napoje funkcjonalne - zdrowie, żywienie, marketing - Cz. 5. Napoje funkcjonalne inaczej... bo z gazem
Adam Bogacz
nr katalogowy: 25449
OPAKOWANIE 2010-2
Metody badań marketingowych opakowań
Ewa Jerzyk
Renata Nestorowicz
nr katalogowy: 50113
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-5
Napoje funkcjonalne - kwiecień 2009 r.
nr katalogowy: 44690
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-6
Produkty pełnoziarniste.Część iV. Błonnik - funkcje fizjologiczne i rola włókna pokarmowego
Leszek Mościcki
Agnieszka Wójtowicz
nr katalogowy: 44894
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2019-10
Odporność na korozję powłok cynkowych i cynkowoaluminiowych otrzymanych w procesie cynkowania jednostkowego
nr katalogowy: 122862
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-3
Zmyślne zmywanie(II) Mycie naczyń - organizacja zmywalni naczyń stołowych
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 18635
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 120744
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-6
MOVIGEAR - przyszłość w świecie napędów - optymalne urządzenie napędowe firmy SEW-EURODRIVE
nr katalogowy: 60532
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-3
Szkło dla fotoniki. Część 7.Szkło optyczne gradientowe.
RYSZARD ROMANIUK
nr katalogowy: 41991
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-4
Nowe spojrzenie na proces technologiczny produktów mleczarskich. Otrzymywanie i charakterystyka masła
Joanna Rudnicka
Paweł Pomastowski
Katarzyna Rafińska
Dorota Białczak
Marek Adamczak
Bogusław Buszewski
nr katalogowy: 131419
10.15199/62.2021.4.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-4
Nowe spojrzenie na proces technologiczny produktów mleczarskich. Otrzymywanie i charakterystyka masła
Joanna Rudnicka
Paweł Pomastowski
Katarzyna Rafińska
Dorota Białczak
Marek Adamczak
Bogusław Buszewski
nr katalogowy: 131419
10.15199/62.2021.4.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-12
Napoje funkcjonalne - zdrowie, żywienie, marketing. Cz. 2. Napoje funkcjonalne - trendy i czynniki rozwoju
A. Bogacz
nr katalogowy: 23137
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Napoje Funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 70413
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2014-10
Biuletyn Instytutu Metali Nieżelaznych
nr katalogowy: 87280
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-9a
Wpływ materiału rdzenia na właściwości funkcjonalne dwuosiowego grubowarstwowego czujnika transduktorowego
iotr FRYDRYCH
Roman SZEWCZYK
Jacek SALACH
Krzysztof TRZCINKA
nr katalogowy: 62310
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-5
Postęp w stosowaniu dodatków w przemyśle mięsnym
Karolina Tabaka
Marek Cierach
nr katalogowy: 91368
10.15199/65.2015.5.3
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-11-12
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 88512
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-10
Napoje funkcjonalne - wrzesień 2009 r.
nr katalogowy: 47547
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2013-2
Ekspresja i wygoda - Moda damska na sezon jesień-zima 2013/2014
Magda Druri
nr katalogowy: 74776
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-5
Napoje funkcjonalne i dodatki - kwiecień 2008 r.
nr katalogowy: 35356
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Wpływ mikronizacji błonnika na jego właściwości fizykochemiczne
Jacek Anioła
nr katalogowy: 120371
10.15199/65.2019.5.8
błonnik pokarmowy
preparaty wysokobłonnikowe
mikronizacja
właściwości funkcjonalne
dietary fiber
high-fiber preparations
micronization
functional properties
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-2
Szkło nieliniowe dla fotoniki Część 1. Nieliniowość elektryczna szkła
RYSZARD ROMANIUK
nr katalogowy: 33195
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-9
Napoje funkcjonalne i składniki - sierpień 2008 r.
nr katalogowy: 38256
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-7
Napoje funkcjonalne
nr katalogowy: 115059
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
Innowacyjne rozwiązania w napojach - warsztaty CPKelco i Biesterfeld
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 64618
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-12
Mechaniczna modyfikacja własności użytkowych mąki pszennej
nr katalogowy: 56218
OPAKOWANIE 2021-3
Odnawialne żywice do powlekania barierowego
nr katalogowy: 130913
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-11
Methods for synthesis of fatty-acid esters of starch Metody syntezy estrów skrobi i kwasów tłuszczowych
Anna Stępień
Teresa Witczak
Mariusz Witczak
Mirosław Grzesik
nr katalogowy: 95020
10.15199/62.2015.11.22
CHŁODNICTWO 2011-8
Krioprotekcyjny wpływ lecytyny na właściwości mrożonego mięsa
Radosław Mostowski
Anna Bagnowska
Lucjan Krala
nr katalogowy: 61703
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Preferencje konsumentów na rynku napojów bezalkoholowych
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Bartosz Kruszewski
Andrzej Mazurkiewicz
nr katalogowy: 114464
10.15199/65.2018.6.6
napoje bezalkoholowe
preferencje konsumenckie
soki
nektary
napoje
non-alcoholic beverages
juices
nectars
consumer preferences
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-10
Środki funkcjonalne w produkcji wędlin
Łukasz Grabowski
nr katalogowy: 94527
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-6
Napoje funkcjonalne - maj 2011 r.
Adam Bogacz
nr katalogowy: 60665
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-1
Skład napojów funkcjonalnych a ich stabilność mikrobiologiczna
Hubert Antolak
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 103650
10.15199/65.2017.1.3
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2017-1
KONSTRUKCJA SIŁOWNIKÓW NAPĘDZANYCH SKRĘCONYMI WŁÓKNAMI NYLONOWYMI
Arkadiusz PIETROWIAK
Olaf CISZAK
Marcin WIŚNIEWSKI
Katarzyna PETA
nr katalogowy: 104070
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Pentozany - budowa, właściwości i znaczenie technologiczne
Sylwia Stępniewska
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 110955
aktywność enzymatyczna
chleb
krzywe pęcznienia
masa cząsteczkowa
pentozany nierozpuszczalne
pentozany rozpuszczalne
enzymatic activity
bread
swelling curves
molecular weight
water insoluble pentosans
water soluble pentosans
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2021-7
ANALIZA I TESTOWANIE JAKOŚCI TRANSMISJI MULTIMEDIALNEJ W SYSTEMIE WTi
Dawid Grabczak
Piotr Łubkowski
nr katalogowy: 132682
10.15199/13.2021.7.2
WTi
wideokonferencja
ocena jakości
QoS
QoE
speaker identification
background noise
system performance
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-12
Skrobie modyfikowane - charakterystyka, zastosowanie w przetworach zbożowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 64146
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Nowe kopolimery amfifilowe. Otrzymywanie i właściwości
Paulina Zdebiak
Mirosława El Fray
nr katalogowy: 20269
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-5
Photoelectric semiconductor converters with a large dynamic range
Roman I. VOROBEY
Oleg K. GUSEV
Andrey K. TYAVLOVSKY1
Konstantin L. TYAVLOVSKY1
Alexander I. SVISTUN1
Lyudmila I. SHADURSKAYA
Nadezhda V. YARZHEMBITSKAYA
Konrad KIERCZYŃSKI
nr katalogowy: 84454
10.12915/pe.2014.05.016
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-10
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 101694
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-3
Zastosowanie preparatów pektynowych
Andrzej Gasik
Marta Mitek
nr katalogowy: 74635
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-5
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 105850
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-10
Polifosfazeny: synteza, właściwości, nowe kierunki zastosowania
ALEKSANDRA BURCZYK
DARIUSZ BOGDAŁ
JAN PIELICHOWSKI
nr katalogowy: 28600
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-1
XII 2013 Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 82265
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-9
Napoje funkcjonalne - sierpień 2010 r.
Adam Bogacz
nr katalogowy: 54448
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Wartość wypiekowa mąki żytniej i metody jej oceny
Sylwia Stępniewska
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 99945
OPAKOWANIE 2014-12
Najważniejsze dodatki funkcjonalne do opakowań z tworzyw sztucznych
nr katalogowy: 88451
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2024-4
Modyfikowane i funkcjonalne włókna celulozowe typu Lyocell
EMILIA ŚMIECHOWICZ
nr katalogowy: 150875
10.15199/28.2024.4.2
special cellulose fibers
functional cellulose fibers
Lyocell
special cellulose fibers
functional cellulose fibers
Lyocell
DOZÓR TECHNICZNY 2012-5
Windy XXI wieku - inteligentne i nowoczesne rozwiązania firmy Schindler
nr katalogowy: 71029
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-4
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 67215
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-11-12
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 95669
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-7
Nowe specjalistyczne produkty nawozowe Grupy Azoty SA na bazie saletrosiarczanu amonu wzbogacone o dodatki funkcjonalne
Sebastian Jagusiński
Bogusława Frańczak-Szatko
Tomasz Kozioł
Marcin Potempa
Aleksandra Zygmunt
nr katalogowy: 132551
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-7
Nowe specjalistyczne produkty nawozowe Grupy Azoty SA na bazie saletrosiarczanu amonu wzbogacone o dodatki funkcjonalne
Sebastian Jagusiński
Bogusława Frańczak-Szatko
Tomasz Kozioł
Marcin Potempa
Aleksandra Zygmunt
nr katalogowy: 132551
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
ERP Systems in Energy Industry - opportunities and challenges
Edyta Kucharska
Katarzyna Grobler-Dębska
Jerzy Baranowski
Waldemar Bauer
Nataliia Kashpruk
nr katalogowy: 140379
10.15199/48.2022.11.49
ERP systems
data analysis
energy industry.
Systemy klasy ERP
analiza danych
przemysł energetyczny
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
ERP Systems in Energy Industry - opportunities and challenges
Edyta Kucharska
Katarzyna Grobler-Dębska
Jerzy Baranowski
Waldemar Bauer
Nataliia Kashpruk
nr katalogowy: 140379
10.15199/48.2022.11.49
ERP systems
data analysis
energy industry.
Systemy klasy ERP
analiza danych
przemysł energetyczny
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-7
Nowe spojrzenie na beton architektoniczny na przykładzie budowy obwodnicy
Albert Grajek
Krzysztof Zychowicz
nr katalogowy: 149654
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-10
Odzyskiwanie białka z rybnych surowców ubocznych
Mariusz Szymczak
Angelika Dominiczak
Barbara Szymczak
nr katalogowy: 110165
10.15199/65.2017.10.5
rybne surowce uboczne
białko
strącanie izoelektryczne
pH-shift
izolaty
właściwości funkcjonalne
fish by-products
proteins
isoelectric precipitation
pH-shift
isolates
functional properties
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-6
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 106775
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-1
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 111770
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-1
Nowoczesne mąki funkcjonalne Q-FARIN
Aneta Bobryk-Mamczarz
nr katalogowy: 64966
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-12
Gryka jako żywność ekstrudowana
Tomasz Żelaziński
Adam Ekielski
nr katalogowy: 88430
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-4
Za, a nawet przeciw...
Bogdan Mamaj
nr katalogowy: 58706
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-1
Przezroczyste powłoki samoczyszczące na bazie TiO2:Tb
Damian Wojcieszak
Danuta Kaczmarek
Jarosław Domaradzki
Michał Mazur
Eugeniusz Prociów
Kosma Baniewicz
nr katalogowy: 74223
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Opakowania funkcjonalne i ekologiczne – moda czy konieczność
Katarzyna Żbikowska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Małgorzata Kowalska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 144124
10.15199/65.2023.7.5
opakowania samoogrzewające się
opakowania samochłodzące się
regulacje prawne
materiały biokompostowalne
self-heating packaging
self-cooling packaging
regulations
biocompostable materials
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Opakowania funkcjonalne i ekologiczne – moda czy konieczność
Katarzyna Żbikowska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Małgorzata Kowalska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 144124
10.15199/65.2023.7.5
opakowania samoogrzewające się
opakowania samochłodzące się
regulacje prawne
materiały biokompostowalne
self-heating packaging
self-cooling packaging
regulations
biocompostable materials
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Opakowania funkcjonalne i ekologiczne – moda czy konieczność
Katarzyna Żbikowska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Małgorzata Kowalska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 144124
10.15199/65.2023.7.5
opakowania samoogrzewające się
opakowania samochłodzące się
regulacje prawne
materiały biokompostowalne
self-heating packaging
self-cooling packaging
regulations
biocompostable materials
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Żele emulsyjne stabilizowane biopolimerami – składniki, właściwości funkcjonalne, zastosowanie
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 140172
10.15199/65.2022.10.4
żele emulsyjne
właściwości funkcjonalne
substancje bioaktywne
immobilizacja
emulsion gels
functional properties
bioactive substances
immobilization
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Żele emulsyjne stabilizowane biopolimerami – składniki, właściwości funkcjonalne, zastosowanie
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 140172
10.15199/65.2022.10.4
żele emulsyjne
właściwości funkcjonalne
substancje bioaktywne
immobilizacja
emulsion gels
functional properties
bioactive substances
immobilization
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Żele emulsyjne stabilizowane biopolimerami – składniki, właściwości funkcjonalne, zastosowanie
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 140172
10.15199/65.2022.10.4
żele emulsyjne
właściwości funkcjonalne
substancje bioaktywne
immobilizacja
emulsion gels
functional properties
bioactive substances
immobilization
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Żele emulsyjne stabilizowane biopolimerami – składniki, właściwości funkcjonalne, zastosowanie
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 140172
10.15199/65.2022.10.4
żele emulsyjne
właściwości funkcjonalne
substancje bioaktywne
immobilizacja
emulsion gels
functional properties
bioactive substances
immobilization
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-3
Nowe spienialne żywice poliuretanowe firmy WEBAC
nr katalogowy: 104531
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-12
Nowoczesne systemy suchej zabudowy
Michał Wieczorek
Krzysztof Nosal
nr katalogowy: 117763
10.15199/33.2018.12.02
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2004-2-3
Strzeszczenia Artykułów
nr katalogowy: 5722
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-4
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 105163
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-5-6
Napoje funkcjonalne
nr katalogowy: 114524
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-9
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 101025
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-10
Posadzka betonowa modyfikowana dodatkiem krzemionkowego popiołu lotnego i mączki granitowej w garażu podziemnym
Adrian Chajec
nr katalogowy: 151129
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-1
I Kongres "Funkcjonalne wody i napoje z uwzględnieniem funkcjonalnych napojów mlecznych w Polsce i na świecie"
nr katalogowy: 82266
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-12
Zawiesiny nanocząstek. Nowe właściwości i zastosowania
GRZEGORZ DZIDO
KLAUDIA CHMIEL
ANDRZEJ GIERCZYCKI
ANDRZEJ JARZĘBSKI
nr katalogowy: 31925
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-1
Właściwości i potencjalne zastosowania metamateriałów
ZDZISŁAW TRZASKA
nr katalogowy: 23406
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-7
Wpływ wilgoci i temperatury na właściwości elektryczne diod OLED
Aneta Araźna
Grażyna Kozioł
Kamil Janeczek
nr katalogowy: 85770
10.15199/ELE-2014-054
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-10
Wybrane właściwości elektryczne i stabilność elementów biernych wbudowanych w płytki obwodów drukowanych
Andrzej DZIEDZIC
Adam KŁOSSOWICZ
Paweł WINIARSKI
Karol NITSCH
Tomasz PIASECKI
Grażyna KOZIOŁ
Wojciech STĘPLEWSKI
nr katalogowy: 63353
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-2
Nowa linia solanek
nr katalogowy: 89670
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2004-12
NOWE WYDAWNICTWA
nr katalogowy: 3026
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-5
Likopen - prozdrowotny barwnik pomidorów
A. Jakubowski
nr katalogowy: 14585
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-11
Wollastonite-filled and arabic gum-modified starch films. Part 1. Mechanical and structural properties Folie skrobiowe napełniane wollastonitem i modyfikowane gumą arabską. Cz. I. Właściwości mechaniczne i strukturalne
Anita Kwaśniewska
Siemowit Muszyński
Jarosław Tatarczak
Grzegorz Gładyszewski
Bożena Gładyszewska
nr katalogowy: 102398
10.15199/62.2016.11.18
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2005-1
Kompaktowa łazienka
Ewa Paradowska
nr katalogowy: 15420
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2005-1
Kompaktowa łazienka
Ewa Paradowska
nr katalogowy: 15420
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1994-6
Nowe produkty Petrochemii Płock SA w aspekcie jakości i ochrony środowiska
MIROSŁAWA CUKRAS
IRENEUSZ BEDYK
MACIEJ GARDZIŃSKI
WIESŁAW ŻYLIK
nr katalogowy: 43136
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-6
Eurobox Polska - nasze opakowania tworzymy z pasją
Bogumił Bombola
nr katalogowy: 69497
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 119749
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-3
Napoje funkcjonalne - luty 2010 r.
Adam Bogacz
nr katalogowy: 50740
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-12
Analiza opisu funkcjonalnego oraz strukturalnego złożonego wyrobu odzieżowego
Katarzyna Marciniak
Marian Rybicki
nr katalogowy: 48884
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-5
Suprex® Food funkcjonalne komponenty
LESZEK MOŚCICKI
nr katalogowy: 14058
OPAKOWANIE 2005-8-1
Inteligentne opakowania- nie głupszy papier
Paweł Wandelt
nr katalogowy: 11257
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2005-6
Czujniki bezdotykowe
Tadeusz Zioło
nr katalogowy: 10358
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2020-7
SYMULATOR NADAJNIKA PROTOKOŁÓW RADIOWYCH NA BAZIE GENERATORA SYGNAŁOWEGO SMIQ02
Leszek Nowosielski
Dominika Zawisza
Zbigniew Piotrowski
nr katalogowy: 127431
10.15199/13.2020.7.3
symulator nadajnika RF
protokoły transmisji radiowej
generator sygnałowy.
RF transmitter simulator
radio transmission protocols
signal generator
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2012-3
Właściwości stopów Ti-6Al-4V wytwarzanych konwencjonalnie oraz metodą szybkiego chłodzenia
Leopold Jeziorski
Marcin Nabialek
Michał Szota
Tadeusz Frączek
Jarosław Jędryka
Michał Olejnik
nr katalogowy: 69955
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-9
Guma guar - właściwości prozdrowotne i polepszające jakość pieczywa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 93303
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2006-6
Bezpieczeństwo użytkowania instalacji elektrycznych
Andrzej Boczkowsku
nr katalogowy: 21091
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2004-2
Chemikalia funkcjonalne
Z. Raczyńska
nr katalogowy: 4547
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1998-3
Synteza i badanie właściwości sykatyw zdolnych do wbudowania się w strukturę alkidu
TADEUSZ MATYNIA
JÓZEF KOZIEŁ
ROMUALDA KUTYŁA
nr katalogowy: 43403
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-7
Ocena technologicznych możliwości pasmanteryjnego krosna czółenkowego pod kątem wykorzystania do wytwarzania tkanin kształtowych
EWA WITCZAK
MAREK SNYCERSKI
MARIAN ORNAT
nr katalogowy: 36919
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-7
Nowe metody wytwarzania przędz
D. Rosiak
nr katalogowy: 13764
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-6
Perspektywy ogniw wodorkowych (Ni-MH)
ANDRZEJ CZERWIŃSKI
ZBIGNIEW ROGULSKI
JUSTYNA DŁUBAK
ANGELIKA GUMKOWSKA
MAŁGORZATA KARWOWSKAb
nr katalogowy: 44914
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2006-4
Nowa Siedziba Sacmi Polska
nr katalogowy: 22547
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-6
Napoje funkcjonalne - potencjał do wykorzystania
Anna Łazarowicz
nr katalogowy: 20597
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2004-9
JM TRONIK
Adam Gawłowski
nr katalogowy: 7655
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-5
Napoje funkcjonalne. Wody magnezowo-wapniowe
T. Wojtaszek
nr katalogowy: 6810
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-2
Specyfika fundamentowania wieżowców
A. Z. Pawłowski
I. Cała
nr katalogowy: 2386
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-11
Wysokotemperaturowe tlenkowe ogniwa paliwowe - nowe kierunki badań
Janina Molenda
Konrad Świerczek
Wojciech Zając
nr katalogowy: 14458
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-5
Dodatki funkcjonalne do żywności. Geneza i perspektywy
A. Rutkowski
nr katalogowy: 20806
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2005-5
Nanokrystaliczne warstwy uzyskiwane z wykorzystaniem ablacji laserowej
B. Major
nr katalogowy: 10057
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2006-11
Nowe rozwiązania układowe z 32-bitowymi kontrolerami DSP rodziny TMS320F28xx
L. Dębowski
nr katalogowy: 21487
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-3
Uniwersalny wielofunkcyjny sprzęg międzysystemowy
Ryszard STRZELECKI
Grzegorz BENYSEK
Henryk DĘBICKI
nr katalogowy: 3702
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-8
Dobór okna dachowego i usytuowanie go w dachu
nr katalogowy: 17405
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-3
Porównanie właściwości membran TPO i PVC
Marta Gotowicka
Ryszard Klatt
nr katalogowy: 142379
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-10
Albuminy mleka właściwości fizykochemiczne i funkcje biologiczne
Aneta Brodziak
Jolanta Król
Zygmunt Litwińczuk
nr katalogowy: 80057
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
Możliwości modyfi kacji mąki żytniej wykorzystywanej w produkcji pieczywa
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 54208
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-3
Wpływ nowych materiałów i technologii wytwarzania na budowę współczesnych obrabiarek skrawających
JERZY HONCZARENKO
nr katalogowy: 17161
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-6
Nowe nanomateriały dla sorpcji i katalizy
Andrzej B. Jarzębski
Julita Mrowiec-Białoń
Marta Kargol
nr katalogowy: 14323
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2014-8
WYDAWNICTWA
nr katalogowy: 85870
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-3
Studzienka Tegra 600 i jej nastawne kielichy - rozwiązanie na miarę XXI wieku
nr katalogowy: 16546
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-12
Wyroby czekoladowe w grupie żywności funkcjonalnej
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 12865
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2004-9
Stanowisko do badań izolacji cieplnych rur sterowane komputerowo
Leon M. Kołodziejczyk
nr katalogowy: 891
SZKŁO I CERAMIKA 2005-4
Wpływ domieszek CaO i MgO na właściwości biotworzywa korundowego
ZBIGNIEW JAEGERMANN
nr katalogowy: 15151
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2017-1
Nowe obowiązki producentów kabli i przewodów dla budownictwa
Janusz Nowastowski
nr katalogowy: 103313
10.15199/74.2017.1.4
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2017-2
NOWE WYDAWNICTWA
nr katalogowy: 103894
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Napoje funkcjonalne IV 2014
nr katalogowy: 84848
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2020-1
I Międzynarodowa Konferencja "Materiały Funkcjonalne i Inżynierskie FEM - 2019"
Adam Rylski
nr katalogowy: 125991
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-5
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 91486
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Niektóre nowe wyniki badań nad chmielem i jego wpływem na cechy sensoryczne piwa
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 120734
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-9
Nowe, spienialne żywice WEBAC – Kombi
nr katalogowy: 128050
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2022-1
Płaskość płytek ceramicznych
Lucyna Badura
nr katalogowy: 136933
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-3
PRODUKTY SOJOWE FIRMY CARGILL JAKO FUNKCJONALNE l EKONOMICZNE DODATKI W PRODUKCJI WYROBÓW MIĘSNYCH
nr katalogowy: 1584
ODZIEŻ 2005-4
Elektroniczna rękawówka słupkowa transportem taśmowym oraz inteligentnym panelem IP - 200 C
nr katalogowy: 11023
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-10
Wsparcie inżynierskie dla instalacji OZE
Michał Kaźmierczak
Remigiusz Krajcer
Michał Zając
nr katalogowy: 133750
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-10
Wsparcie inżynierskie dla instalacji OZE
Michał Kaźmierczak
Remigiusz Krajcer
Michał Zając
nr katalogowy: 133750
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-9
Stosowanie preparatów białkowych w przetwórstwie mięsnym
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 79233
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-5
Charakterystyka właściwości adsorpcyjnych niejednorodnych mikroporowatych węgli aktywnych na podstawie adsorpcji argonu i azotu
PETER BRAUER
JERZY CHOMA
MIECZYSŁAW JARONIEC
nr katalogowy: 107640
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-3
Sofit - estetyczne i funkcjonalne sufity podwieszone Rockwool
Mariusz Mazurek
nr katalogowy: 10451
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-2
NOWE KSIĄŻKI
nr katalogowy: 76048
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-3
Obserwujemy intensywny rozwój napojów funkcjonalnych w świecie - dlaczego niektóre z nich nie mogą utrzymać się na rynku?
Adam Bogacz
nr katalogowy: 83349
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-2
Rozwiązania funkcjonalne radiowych czujników wysokości stosowanych w zapalnikach zbliżeniowych
Maciej Podciechowski
Dariusz Rodzik
Stanisław Żygadło
nr katalogowy: 96812
10.15199/13.2016.2.4
CHŁODNICTWO 2013-3
Wpływ lecytyn sypkich na krioprotekcję mrożonego mięsa i przetworów
Radosław Mostowski
Lucjan Krala
Ilona Gałązka -Czarnecka
nr katalogowy: 75523
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Właściwości funkcjonalne wybranych przypraw naturalnych w technologii mięsa
Ewa Burczyk
Jacek Kondratowicz
Weronika Niszczak
nr katalogowy: 124494
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2016-6
NOWE KSIĄŻKI
nr katalogowy: 103162
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-5
BIM Kemi - Technologie chemiczne do papierów opakowaniowych - BIM Packaging Solutions
nr katalogowy: 105860
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Białka - charakterystyka, właściwości i ich alternatywne źródła
Iwona Szymańska
Anna Żbikowska
Paulina Mitrosz
nr katalogowy: 117679
10.15199/65.2018.12.6
źródła białka
białka alternatywne
właściwości funkcjonalne
produkcja żywności
sources of protein
alternative proteins
functional properties
food production
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH