Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
DOZÓR TECHNICZNY 2023-3
Plazma zamiast chemikaliów
nr katalogowy: 143501
DOZÓR TECHNICZNY 2023-3
Plazma zamiast chemikaliów
nr katalogowy: 143501
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-7
Czyszczenie powierzchni ziarna - tzw. czyszczenie białe
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 36658
DOZÓR TECHNICZNY 2023-3
Plazma zamiast chemikaliów
nr katalogowy: 143501
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-6
Z myślą o pracownikach - ze szkodą dla higieny?
nr katalogowy: 60140
OPAKOWANIE 2016-10
Wymień ostrza metalowe na ostrza ceramiczne Slice
nr katalogowy: 101468
ELEKTROINSTALATOR 2021-5
PRODUKTY MARKI LEDVANCE DO WALKI Z BAKTERIAMI I WIRUSAMI
nr katalogowy: 131835
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-6
Eye-shaped – unikatowa perforacja przyspieszająca proces rozwłókniania masy
nr katalogowy: 52803
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-2
Właściwości technologiczne mąki pszennej i możliwości ich modyfikacji
Roman Jurga
nr katalogowy: 82295
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2006-2
Możliwości wykorzystania naturalnego składu zasypek do krystalizatora urządzenia COS w znacznikowych badaniach ich wpływu na czystość stali
FIRGANEK H.
KANIA H.
nr katalogowy: 17019
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Rozdział 4. Podstawowe wyróżniki fizyczne jakości mąk pszennych i produkcja mąk o specjalnym przeznaczeniu
Roman Jurga
nr katalogowy: 81096
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Czystość w hotelach
dr Arletta Kowalik
nr katalogowy: 130944
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Czystość w hotelach
dr Arletta Kowalik
nr katalogowy: 130944
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2021-4
Urządzenia do przygotowania powierzchni
nr katalogowy: 131292
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Nowe rozwiązanie poprawiające czystość mikrobiologiczną ziarna
nr katalogowy: 32426
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-9
Podstawowe wyróżniki jakości mąk pszennych i zmiany ich właściwości
Roman Jurga
nr katalogowy: 93458
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2007-2
WPŁYW STĘŻENIA TELLURU NA CZYSTOŚĆ I MORFOLOGIĘ SREBRA KATODOWEGO
PIOTR R. ŻABIŃSKI
LIDIA BURZYŃSKA
nr katalogowy: 24339
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2017-10
Prace porządkowe a czytość mikrobiologiczna powierzchni płaskich wokół niecki basenowej
Emilia Stańkowska
Agnieszka Włodyka-Bergier
nr katalogowy: 110225
10.15199/17.2017.10.7
czystość mikrobiologiczna
basen
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
microbial purity
swimming pools
bacterial contamination
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-2
CO PISZĄ INNI
nr katalogowy: 41022
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-10
Nie czekaj - myj! Nowe myjki komorowe na polskim rynku
nr katalogowy: 71376
CHŁODNICTWO 2020-5
Systemy sufitowe Uponor – nowy wymiar projektowania ogrzewania i chłodzenia pomieszczeń
nr katalogowy: 128694
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-10
Mechaniczne właściwości mieszanin nitrocelulozy z wybranymi związkami małocząsteczkowymi
Tomasz Wolszakiewicz
nr katalogowy: 71705
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2019-5
Zintegrowane zastosowanie czyściw i mat olejowych oraz myjki do części gwarantuje czystość w zakładzie
nr katalogowy: 120318
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-7
Najważniejsze wskaźniki jakości mąki pszennej
Roman Jurga
nr katalogowy: 69069
CHŁODNICTWO 2012-12
Czystość mikrobiologiczna urządzeń chłodniczych wykorzystywanych w przemyśle spożywczym i gospodarstwach domowych
Anna Szosland-Fałtyn
Beata Bartodziejska
Joanna Królasik
Beata Paziak-Domańska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 73339
CHŁODNICTWO 2015-10-11
Cubigel Compressors - sprężarki hermetyczne niewielkich wydajności
Bogdan Piotrowski
Małgorzata Maniawska
nr katalogowy: 94780
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-12
Oferta bistro w czasie pandemii
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 134807
OPAKOWANIE 2010-3
Czystość w drukarni opakowań
Mirosław Bohdan
nr katalogowy: 50638
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-10
Outsourcing usług czystości
nr katalogowy: 87479
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-10
Właściwości fizyczne i zmiany jakości mąki pszennej
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 47108
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-8
Najekonomiczniejszy system otrzymywania wody laboratoryjnej
nr katalogowy: 7153
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-10
Czystość krok po kroku
nr katalogowy: 12121
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-2
Wpływ temperatury redukcji katalizatorów Pd/MgO na temperaturowo-programowaną desorpcję wodoru
STANISŁAW KARSKI
nr katalogowy: 106951
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-2
Kontrola mikrobiologiczna w browarze (2)
J. Baranowska
nr katalogowy: 20680
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-5
Najlepsze placówki handlowe z Żywca
nr katalogowy: 16739
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-3
Monitoring higieny w przemyśle spożywczym
A. Kunicka
nr katalogowy: 20834
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2005-1
Czysta woda
kd
nr katalogowy: 10247
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-1
Preparat czyszczący wnętrza pojazdów
Andrzej Bądkowski
nr katalogowy: 7883
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2005-1
Czysta woda
kd
nr katalogowy: 10247
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-1
Preparat czyszczący wnętrza pojazdów
Andrzej Bądkowski
nr katalogowy: 7883
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-7-8
Rexam Glass w Polsce
nr katalogowy: 6841
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-5
Rexam Glass w Polsce
nr katalogowy: 6789
OPAKOWANIE 2004-9
Rexam Glass w Polsce
nr katalogowy: 3343
OPAKOWANIE 2004-5
Rexam Glass w Polsce
nr katalogowy: 3217
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-9
Poradnik Młynarza - Rozdział 1. Przygotowanie surowca do przemiału 1.6. Obróbka powierzchni ziarna pszenicy
Roman Jurga
nr katalogowy: 70541
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-8
REXAM Rexam Glass w Polsce
nr katalogowy: 7161
SZKŁO I CERAMIKA 2006-5
Dodatki modyfikujące i zanieczyszczenia surowcowe w syntezie pigmentów cyrkonowych
C. Dziubak
nr katalogowy: 22501
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-8
Wymagania mikrobiologiczne dla żywności - projekt Komisji Wspólnoty Europejskiej
B. Windyga
H. Ścieżyńska
nr katalogowy: 14887
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-3
Ocena czystości mikrobiologicznej powierzchni produkcyjnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 104727
OPAKOWANIE 2006-9
Czystość mikrobiologiczna opakowań metalowych dla przemysłu spożywczego
Ewa Kryczko
nr katalogowy: 17899
GAZETA CUKROWNICZA 2005-4
Czystość soku surowego a efektywność oczyszczania
E. Waleriańczyk
M. Żero
nr katalogowy: 9391
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2020-7-8
Przegląd bezpośrednich metod oceny czystości powierzchni metali
Martyna Nowak
Beata Leszczyńska-Madej
Paweł Kozak
nr katalogowy: 127719
czystość powierzchni
zanieczyszczenia
poziomy czystości
metody bezpośrednie
surface cleanliness
contamination
cleanliness levels
direct methods
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2020-7-8
Przegląd bezpośrednich metod oceny czystości powierzchni metali
Martyna Nowak
Beata Leszczyńska-Madej
Paweł Kozak
nr katalogowy: 127719
czystość powierzchni
zanieczyszczenia
poziomy czystości
metody bezpośrednie
surface cleanliness
contamination
cleanliness levels
direct methods
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-3
Ocena efektywności przemiału ziarna pszenicy na podstawie zależności zawartości popiołu i barwy mąki
Roman Jurga
nr katalogowy: 20108
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-7
Czystość zaczyna się od drzwi
nr katalogowy: 121155
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-9
HERT. Czystość i higiena - moda czy konieczność.Rrozmowa z Michałem Barcickim, menedżerem produktu w firmie Hert
Magdalena Mart
nr katalogowy: 5055
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2004-3
Zastosowanie układów do odzyskiwania ciepła w instalacjach wentylacyjnych i klimatyzacyjnych w aspekcie ekonomicznym
Marian Rosiński
Zenon Spik
nr katalogowy: 811
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-3
Wpływ farb na czystość powietrza atmosferycznego. Lotne substancje organiczne VOC. Legislacja i oznaczanie
Małgorzata Zubielewicz
Elżbieta Kamińska-Tarnawska
nr katalogowy: 14247
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-4
Wpływ dodatku ceramiki cyrkonowej na biotolerancję powłok hydroksyapatytowych
agata dudek
renata włodarczyk
nr katalogowy: 62435
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-4
IRPOL Ultradźwiękowe krojenie ciast
nr katalogowy: 90353
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-9
Uwarunkowania pierwotnej czystości oraz właściwości korzystnych dla zdrowia naturalnych wód mineralnych i źródlanych
Teresa Latour
nr katalogowy: 109569
10.15199/64.2017.9.4
naturalne wody mineralne
wody źródlane
pierwotna czystość
właściwości biochemiczne
natural mineral waters
spring waters
original purity
biochemical properties
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-10
Zastosowanie wapna do produkcji wyrobów silikatowych i betonu komórkowego
Agnieszka Soczyńska
nr katalogowy: 38851
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-2
Inteligentne Sortowniki Optyczne ASM
nr katalogowy: 120558
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-1
LAUR EKOGMINY. Konkurs dla małych i średnich gmin na najbardziej zrównoważone przedsięwzięcia zrealizowane w 2022 roku.
nr katalogowy: 141489
GOSPODARKA WODNA 2008-1
Rzeka Śląska Ochla jako wskaźnik czystości środowiska
ANNA JANKOWSKA
MIECZYSŁAW SZUSTAKOWSKI
nr katalogowy: 32275
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2007-12
Wykorzystanie systemu automatycznej identyfikacji do monitorowania statków morskich
Ryszard WAWRUCH
nr katalogowy: 32201
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-7-8
Gość niezadowolony
ARLETTA KOWALIK
nr katalogowy: 29158
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-4
Czystość mikrobiologiczna powietrza w zakładach mięsnych
Robert Palka
nr katalogowy: 25371
AURA 2023-3
Przyspieszenie zmian w ochronie i gospodarowaniu zasobami wodnymi
Andrzej Mizera
nr katalogowy: 142193
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Prof. dr hab. Danuta Kołożyn-Krajewska – Profesorem Honorowym Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie
nr katalogowy: 141053
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-18-19
Profesja spod znaku higieny
Marek Bielski
nr katalogowy: 127979
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Czynniki wpływające na jakość mycia naczyń Czyste zależności
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 97689
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-12
Polska Wigilia
nr katalogowy: 31735
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-19
"Pan Karp" i polski kawior
nr katalogowy: 30929
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-9
Stały rozwój firmy Zschimmer & Schwarz w Mohsdorf
Wojciech Michałowski
nr katalogowy: 29953
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-8
Zalety zmywarek firmy Winterhalter
nr katalogowy: 28980
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-10
Biopaliwa - prawda i mity
PIOTR TOMASIK
JERZY JAMROZ
nr katalogowy: 38800
ODZIEŻ 2007-2
Moda damska wiosna - lato 2007
Magda Druri
nr katalogowy: 25585
AURA 2007-2
Czystość na przystankach komunikacyjnych
WOJCIECH RADECKI
nr katalogowy: 24022
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2000-3
Dobór optymalnych warunków pracy adsorpcyjnej kolumny chromatograficznej stosowanej do rozdziału mieszaniny izomerów orto- i para-chloronitrobenzenu
WOJCIECH ZAPAŁA
KRZYSZTOF KACZMARSKI
nr katalogowy: 42724
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-1
LAUR EKOGMINY. Konkurs dla małych i średnich gmin na najbardziej zrównoważone przedsięwzięcia zrealizowane w 2022 roku.
nr katalogowy: 141489
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-8
Prosta metoda syntezy substancji farmaceutycznej aripiprazol w oczekiwanej formie polimorficznej
ŁUKASZ KACZMAREK
KATARZYNA BADOWSKA-ROSŁONEK
MARTA ŁASZCZ
nr katalogowy: 29232
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-7
czystość i porządek w obiektach zbożowo-młynarskich podstawą ochrony przed szkodnikami
nr katalogowy: 27820
AURA 2012-6
Każda wiosna jest czasem sprzątania
Tadeusz Peter
nr katalogowy: 68419
AUTO MOTO SERWIS 2020-3
Czystość w warsztacie
nr katalogowy: 135471
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-12
Prof. dr hab. inż. Jan Pawełek doktorem honoris causa Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie
nr katalogowy: 146490
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-18-19
Profesja spod znaku higieny
Marek Bielski
nr katalogowy: 127979
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-2
Utrzymanie czystości w magazynach i halach produkcyjnych
Marian K. Panasiewicz
nr katalogowy: 96669
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-4
Selektywne reakcje kondensacji acetonu i acetofenonu w układach katalitycznych wspomaganych mechanochemicznie
JACEK KIJEŃSKI
EWA ŚMIGIERA
ANTONI R. MIGDAŁ
OSAZUWA OSAWARU
MONIKA NEMTUSIAK
nr katalogowy: 25417
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Winterhalter wspomina 75 lat historii sukcesów firmy
nr katalogowy: 139519
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Winterhalter ma 75 lat
nr katalogowy: 139682
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-10
WYBRANE PROBLEMY UTRZYMANIA CZYSTOŚCI I HIGIENY W ZAKŁADACH MIĘSNYCH
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 145524
czystość i higiena w zakładach mięsnych
środki czystości
metody
sposoby i techniki mycia
cleanliness and hygiene in meat processing plants
cleaning agents
methods
ways and techniques of washing
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-2
Metody wykrywania biofilmu na linii produkcyjnej
Sylwia Mierzejewska
Joanna Piepiórka-Stepuk
Mariusz Wlazło
nr katalogowy: 112320
10.15199/65.2018.2.2
biofilm
higiena
metody oceny
biofilm
hygiene
evaluation methods
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-6
AIRSPEXX - HIGIENA POWIETRZA W PRZEMYŚLE SPOŻYWCZYM
nr katalogowy: 106766
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-6
Naprawy oraz ochrona urządzeń HVAC kompozytami polimerowymi
Roman Masek
nr katalogowy: 137951
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-6
Zmywarki Multiwasher – ekologia i ekonomia w procesie mycia
Konrad Kazanecki
nr katalogowy: 143447
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-1
Efektywne czyszczenie sit for mujących natr yskami wysokociśnieniowymi Cz. 1. Układy czyszczenia sit for mujących
MARIUSZ RECZULSKI
nr katalogowy: 82747
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-6
Wpływ biopreparatu BIOSAN KZ 2000 na efektywność oczyszczania ścieków w przydomowej oczyszczalni ze złożem hydrofitowym
Katarzyna Ignatowicz
Monika Puchlik
nr katalogowy: 68341
GAZETA CUKROWNICZA 2010-6
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 56316
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-2
Nowoczesna elegancja
Magda Druri
nr katalogowy: 66065
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-16-17
Śmieć uspołeczniony
nr katalogowy: 61826
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-11
Zagadnienie czystości mikrobiologicznej w młynie
nr katalogowy: 80312
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-3
ISSA Interclean
nr katalogowy: 59625
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2019-6
Branża kolejowa wjedzie na nowe tory - pomoże jej w tym druk 3D
nr katalogowy: 120857
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-10
Czyste wymagania
Arletta Kowa
nr katalogowy: 94072
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-6
Zmywarki Multiwasher – ekologia i ekonomia w procesie mycia
Konrad Kazanecki
nr katalogowy: 143447
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-10
TOP najlepszych zmywarek dla gastronomii
nr katalogowy: 145619
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-1-2
Szklane vademecum
Joanna Żuchniewicz
nr katalogowy: 82376
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2012-5
Badania procesów sferoidyzacji plazmowej mieszanek proszkowych W-Re-Ni i W-Re-Ni-Fe
TOMASZ MAJEWSKI
ANDRZEJ DĘBSKI
nr katalogowy: 71614
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2017-1
Analiza technologii produkcji materiałów wsadowych i drutów z miedzi wysokiej czystości chemicznej przeznaczonych na cele elektryczne
Monika WALKOWICZ
Piotr OSUCH
Beata SMYRAK
Andrzej MAMALA
Małgorzata ZASADZIŃSKA
Tadeusz KNYCH
nr katalogowy: 103564
10.15199/24.2017.1.23
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-2
Dezynfekcja UV w przemyśle mięsnym
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 96668
AURA 2010-1
Kontrola stanu środowiska w świetle danych statystycznych
KAZIMIERZ GÓRKA
nr katalogowy: 49119
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-12
Tradycyjna Medycyna Chińska (TMC) o zbożach
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 87982
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
Novaprime: nowa tkanina sitowa - nowa usługa
Giuseppe Cappelletti
nr katalogowy: 118502
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
Novaprime: nowa tkanina sitowa - nowa usługa
Giuseppe Cappelletti
nr katalogowy: 118501
AURA 2022-4
Recykling pojazdów samochodowych
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 137092
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Winterhalter wspomina 75 lat historii sukcesów firmy
nr katalogowy: 139519
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-7
Metoda "zimnej pasteryzacji" chroni środowisko naturalne Porównanie metod pasteryzacji
Reiner Gaub
nr katalogowy: 108405
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-12
Cyrkulacja wód w procesie przemysłowego otrzymywania formaliny i przerobu jej na żywice aminowe
DOMINIK NOWAK
JAN GNIADY
nr katalogowy: 107558
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-4
WYDARZENIA Targi
nr katalogowy: 58959
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-4
Wpływ obróbki ubytkowej na wytrzymałość zmęczeniową stykową kół zębatych ze stali 17CrNi6-6 poddanych nawęglaniu próżniowemu ze wstępnym azotowaniem
Jacek Sawicki
Konrad Dybowski
Robert Pietrasik
Piotr Kula
nr katalogowy: 64710
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-8
Absorpcyjno-rozpraszające właściwości pigmentów stosowanych do powłok o dużym współczynniku odbicia promieniowania słonecznego
Małgorzata Zubielewicz
Elżbieta Kamińska-Tarnawska
nr katalogowy: 70100
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-8
Ochrona korozyjna obiektów morskich - przegląd problemów
TOMASZ KANIAK
TADEUSZ GRACZYK
nr katalogowy: 70051
OPAKOWANIE 2010-12
Spis treści rocznika 2010 Zestawienie artykułów wg autorów
nr katalogowy: 56157
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-10
Promass Q - tam, gdzie jakość procesu produkcji jest kluczowa
nr katalogowy: 116707
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-9
Siła przyciągania
nr katalogowy: 86446
SZKŁO I CERAMIKA 2009-1
Wpływ domieszek manganu na stabilność termiczną i chemiczną, spiekalność oraz właściwości mechaniczne bioceramiki hydroksyapatytowej
DAWID PIJOCHA
ZOFIA PASZKIEWICZ
WALDEMAR MRÓZ
ANNA ŚLÓSARCZYK
nr katalogowy: 41765
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Otrzymywanie nanokrystalicznego fosforanu glinu jako antykorozyjnego pigmentu
BOGUMIŁ KIC
BARBARA GRZMIL
KRZYSZTOF LUBKOWSKI
nr katalogowy: 49052
GOSPODARKA WODNA 2009-10
XI Międzynarodowe Sympozjum Wodne
Marek Jerzy Gromiec
nr katalogowy: 47154
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-9
teksty-preteksty
nr katalogowy: 46754
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-8
Świetlista lekkość
MAGDA DRURI
nr katalogowy: 46297
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-7-8
Prostota i pragmatyzm
Magda Druri
nr katalogowy: 61858
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-10
Glasbord - na ściany i sufity
nr katalogowy: 80271
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-11
Czyste kosze to nasza specjalność
nr katalogowy: 94485
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Promass Q – tam, gdzie jakość procesu produkcji jest kluczowa
nr katalogowy: 128805
AUTO MOTO SERWIS 2020-3
Czystość w warsztacie
nr katalogowy: 135471
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-7-8
Pomiar stopnia bieli wyrobów włókienniczych
BOGUMIŁ GAJDZICKI
nr katalogowy: 121787
pomiar stopnia bieli
wyrób włókienniczy
measurement of whitness
textile product
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2020-7
Porównanie metod oceny zanieczyszczeń jonowych na powierzchniach metalowych przed aplikacją powłok
AGNIESZKA KRÓLIKOWSKA
KATARZYNA ZACHARUK
nr katalogowy: 127095
10.15199/40.2020.7.2
zanieczyszczenia jonowe
elektroda jonoselektywna
chromatografia cieczowa
oznaczenia konduktometryczne
metody kolorymetryczne
ionic impurities
ion selective electrode
liquid chromatography
conductometric method
colorimetric methods
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2020-7
Porównanie metod oceny zanieczyszczeń jonowych na powierzchniach metalowych przed aplikacją powłok
AGNIESZKA KRÓLIKOWSKA
KATARZYNA ZACHARUK
nr katalogowy: 127095
10.15199/40.2020.7.2
zanieczyszczenia jonowe
elektroda jonoselektywna
chromatografia cieczowa
oznaczenia konduktometryczne
metody kolorymetryczne
ionic impurities
ion selective electrode
liquid chromatography
conductometric method
colorimetric methods
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-5
Evaluation of E20 fuel to deposits formation in engine combustion chambers Ocena skłonności paliwa E20 do tworzenia osadów w komorach spalania silnika
Martynika Pałuchowska
Łukasz Jęczmionek
Zbigniew Stępień*
Grażyna Żak
nr katalogowy: 105735
10.15199/62.2017.5.23
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-1
Electrostatic separation of poly(vinyl chloride) and poly(ethylene terephthalate) blends Separacja elektrostatyczna mieszanin poli(chlorku winylu) i poli(tereftalanu etylenu)
Marian Żenkiewicz
Tomasz Żuk
nr katalogowy: 81960
10.12916/przemchem.2014.54
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-3
Oddziaływanie ceru, lantanu i neodymu na morfologię i skład chemiczny wtrąceń niemetalicznych w stalach mikrostopowych
Marek OPIELA
nr katalogowy: 83112
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-3
Porównanie trwałości systemu powłokowego nałożonego na podłoże stalowe czyste i zanieczyszczone
ANDRZEJ MISZCZYK
nr katalogowy: 66318
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-11
teksty-preteksty
nr katalogowy: 110447
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-11
Czystość z połyskiem
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 110316
GAZETA CUKROWNICZA 2009-11-12
Możliwości alternatywnego wykorzystania soku gęstego o podwyższonej czystości
Edmund Waleriańczyk
Michał Żero
nr katalogowy: 48675
AURA 2009-9
Finał centralny Olimpiady Wiedzy Ekologicznej
MAŁGORZATA FALENCKA-JABŁOŃSKA
nr katalogowy: 46808
GAZETA CUKROWNICZA 2009-9
Czystość soku surowego a efektywność oczyszczania Ustalenia i wniosek końcowy
Edmund Waleriańczyk
Michał Żero
nr katalogowy: 46534
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-7-8
Kuchnia z zasadami
nr katalogowy: 61431
OPAKOWANIE 2020-5
Bezpieczeństwo dostaw w epoce koronawirusa
nr katalogowy: 126472
OPAKOWANIE 2019-1
Zachowaj bezpieczeństwo z foliami okładzinowymi FIBC
nr katalogowy: 118298
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Promass Q – tam, gdzie jakość procesu produkcji jest kluczowa
nr katalogowy: 128805
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-3
Wielkanocne symbole
nr katalogowy: 130786
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Winterhalter ma 75 lat
nr katalogowy: 139682
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-11
Analiza technologii wytapiania i odlewania wlewków kuziennych ze stali ultraczystych
nr katalogowy: 88028
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-5
Z prasy technicznej
nr katalogowy: 143276
AURA 2018-7
Na szali nasze zdrowie
Jolanta ZIENTEK-VARGA
nr katalogowy: 114798
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-11
W zwolnionym rytmie
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 110324
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-10
Z PÓŁKI KSIĘGARSKIEJ
nr katalogowy: 107336
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2010-3
MODYFIKACJA WTRĄCEŃ NIEMETALICZNYCH PIERWIASTKAMI ZIEM RZADKICH W NISKOSTOPOWYCH STALACH TYPU C-Mn-Si-Al
ADAM GRAJCAR
nr katalogowy: 50404
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-1
Poradnik ochrony przeciwpożarowej (cz. 24) Wentylacja i klimatyzacja
Krzysztof T. Kociołek
nr katalogowy: 124512
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-3
Speciality coffee - czy warto zaufać bariście?
Łukasz Jura
nr katalogowy: 89606
AURA 2015-1
Pisaliśmy o tym... 1981
nr katalogowy: 88857
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-5
Ciągłe czyszczenie sit formujacych, filców prasowych i suszników
Claus Robberts
nr katalogowy: 143423
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-6
Czysta niespodzianka
nr katalogowy: 84365
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-10
Skuteczność na zmywaku
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 86992
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-8
Wytwarzanie pary czystej
Jarosław Janów
nr katalogowy: 70136
AURA 2019-10
Słowa, słowa...
Olgierd WIECZOREK
nr katalogowy: 123008
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 6)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 132876
AURA 2022-4
Recykling pojazdów samochodowych
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 137092
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-12
Analiza i optymalizacja procesów mycia
nr katalogowy: 141093
AURA 2013-9
PARAGRAF I ŚRODOWISKO - Odpowiedzialność za czystość dróg publicznych
Wojciech RADECKI
nr katalogowy: 79198
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-3
Wykorzystanie dronów w zakładach produkcji papierów higienicznych
Tomasz Graczyk
nr katalogowy: 131083
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Matematyczna interpretacja problemu kolejek w sklepach z pieczywem
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 131651
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-5
Ciągłe czyszczenie sit formujacych, filców prasowych i suszników
Claus Robberts
nr katalogowy: 143423
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-1
Współpraca IBWCh z przemysłem
ELŻBIETA BARANEK
URSZULA JANIGA
MICHAŁ JANIGA
nr katalogowy: 111901
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-10
Zmiany w gospodarce odpadami komunalnymi oraz gospodarowaniu opakowaniami i odpadami opakowaniowymi
Tadeusz Pokrywka
nr katalogowy: 72046
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-6
Wybrane metody utleniania wielościennych nanorurek węglowych
Agnieszka Bielicka
Sonia Hajok
Mariusz Nowak
Marek Wiśniewski
nr katalogowy: 126676
10.15199/62.2020.6.13
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2020-10
WYBRANE WŁAŚCIWOŚCI CIENKICH WARSTW TLENKÓW WOLFRAMU WYTWARZANYCH PRZY RÓŻNYCH WARUNKACH PROCESU ROZPYLANIA MAGNETRONOWEGO
Aneta Lubańska
Ewa Mańkowska
Michał Mazur
nr katalogowy: 128703
10.15199/13.2020.10.3
tlenek wolframu
cienkie warstwy
rozpylanie magnetronowe
właściwości optyczne i elektryczne
KEYWORDS: tungsten oxide
thin films
magnetron sputtering
optical and electrical properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-1
Jakość soli glauberskiej otrzymywanej z kqpieli przędzalniczej
ANDRZEJ MATYNIA
nr katalogowy: 108034
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-12
Czyste ręce to podstawa
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 72876
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Wpływ ozonowania nasion rzepaku na barwę oleju
Monika Sachadyn-Król
Izabella Jackowska
nr katalogowy: 113868
10.15199/62.2018.5.23
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-8
Badanie nad ulepszeniem i zastosowaniami syntezy kwetiapiny
Zhang Fang
nr katalogowy: 144531
10.15199/62.2023.8.7
synteza kwetiapiny
objawy psychiatryczne
niedobór dopaminy
quetiapine synthesis
psychiatric symptoms
dopamine deficiency
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-8
Badanie nad ulepszeniem i zastosowaniami syntezy kwetiapiny
Zhang Fang
nr katalogowy: 144531
10.15199/62.2023.8.7
synteza kwetiapiny
objawy psychiatryczne
niedobór dopaminy
quetiapine synthesis
psychiatric symptoms
dopamine deficiency
CHŁODNICTWO 2020-3
Wpływ na środowisko wadliwie wykonanych i eksploatowanych układów wentylacji w przemyśle spożywczym
Izabela Małecka
Zdzisław Jan Małecki
Marek Moga
nr katalogowy: 126898
10.15199/8.2020.3.2
wentylacja
bakterie chorobotwórcze
mikrobiologia
ergonomia
punkt rosy
dezynfekcja
cyrkulacja powietrza
ventilation
pathogenic bacteria
microbiology
ergonomics
dewpoint
disinfection
air circulation
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2018-4
"KWIATKI" dydaktyki i praktyki (3)
nr katalogowy: 113092
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-12
Efekt oddziaływania błędów przędzy na wygląd i jakość tkanin oraz dzianin
Robert Drobina
nr katalogowy: 56529
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-12
Finansowe wsparcie promocji żywności wysokiej jakości Środki z UE dla producentów wyrobów tradycyjnych, regionalnych i ekologicznych
nr katalogowy: 56210
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 6)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 132876
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-1
Metoda wydzielania substancji niezmydlających się i ^-sitosterolu z polskiego oleju talowego i paku
CEZARY HEBDA
JÓZEF ORPISZEWSKI
JERZY SZYKUŁA
HARMEN VAN DER KOLK
nr katalogowy: 107182
GAZETA CUKROWNICZA 2010-4
Ocena eksploatacji instalacji ekstraktora korytowego współpracującego z zaparzalnikiem w Cukrowni Miejska Górka
Jacek Sobczyński
nr katalogowy: 53044
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-10
Kompania Piwowarska - lider na polskim rynku piwa
nr katalogowy: 123043
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-6
Kondycja powietrza
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 98895
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-5
Higiena pod lupą
nr katalogowy: 98405
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-9
Inżynieria powierzchni betonu. Część 1. Struktura geometryczna powierzchni
A. Garbacz
T. Piotrowski
L. Courard
nr katalogowy: 17357
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-4
Higieniczne ABC
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 119627
gastronomia
czystość i higiena
środki chemiczne
mycie
płukanie
dezynfekcja
odkamienianie
usuwanie przypaleń
czyszczenie
gastronomy
cleanliness and hygiene
chemical agents
washing
rinsing
disinfecting
descaling
removing burns
cleaning
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-1
Modyfikacja powierzchni PEEK za pomocą plazmy niskotemperaturowej
Stanisława Kluska
Stanisława Jonas
Maria Jurzecka-Szymacha
Karol Kyzioł
nr katalogowy: 89797
10.15199/28.2015.1.7
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2009-7-8
Laminarna konwekcja swobodna na powierzchni pionowej rury
CZESŁAW OLEŚKOWICZ-POPIEL
KRZYSZTOF BOBER
nr katalogowy: 45829
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-2
Badanie efektywności hydrofobizacji powierzchni cegieł
Zdzisława Owsiak
nr katalogowy: 24216
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2018-3
"KWIATKI" dydaktyki i praktyki (2)
Stanisław Grodzicki
nr katalogowy: 112531
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH