Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-8
Alergeny pokarmowe a znakowanie żywności
Robert Palka
nr katalogowy: 46316
CHŁODNICTWO 2008-8
Właściwości prozdrowotne błonnika pokarmowego i możliwości zastosowania w przetwórstwie chłodzonych przetworów mięsnych.
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
nr katalogowy: 37307
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-5
Suplementy diety w ochronie zdrowia konsumenta
K. Stoś
L. Szponar
nr katalogowy: 20803
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-1
Nasz chleb powszedni źródłem zdrowia
Anna Diowksz
nr katalogowy: 32298
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-11
Alergik w restauracji
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 94669
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Analiza zmian zawartości składników pokarmowych w glebie pod kątem możliwości stosowania zmiennej aplikacji nawozów mineralnych
Adam J. Lipiński
Jerzy Koronczok
Marek Oblicki
Dariusz J. Choszcz
Stanisław Konopka
Ewelina Kolankowska
Krzysztof Jadwisieńczak
Joanna Majkowska-Gadomska
nr katalogowy: 113862
10.15199/62.2018.5.17
GAZETA CUKROWNICZA 2009-7-8
Podstawowe zasady racjonalnego żywienia buraka cukrowego symptomy niedoboru makro i mikroelementów
Witold Grzebisz
nr katalogowy: 45995
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
TECHNOLOGIA PRODUKCJI KARMY DLA PSÓW – wpływ procesu ekstruzji na składniki pokarmowe diety
Monika Bogusławska-Tryk
Joanna Bogucka
nr katalogowy: 144003
pies
karma
ekstruzja
składniki pokarmowe
dog
food
extrusion
nutrients
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
TECHNOLOGIA PRODUKCJI KARMY DLA PSÓW – wpływ procesu ekstruzji na składniki pokarmowe diety
Monika Bogusławska-Tryk
Joanna Bogucka
nr katalogowy: 144003
pies
karma
ekstruzja
składniki pokarmowe
dog
food
extrusion
nutrients
AURA 2024-8
Supernawigatorzy, czyli jak zwierzęta odnajdują drogę
Robert Rient
nr katalogowy: 149944
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-2
Alergeny obowiązkowa informacja na opakowaniach produktów spożywczych
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 74718
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-7
Jakość otrąb pszennych i żytnich dla przemysłu paszowego
Roman Jurga
nr katalogowy: 45165
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-9
Wpływ dolistnego dokarmiania roślin chmielu na plon i poziom alfa-kwasów
Mieczysław Stasiak
nr katalogowy: 54442
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-3
Rzetelna informacja
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 89945
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Badania nad otrzymywaniem nawozów zawiesinowych z odpadowych fosforanów z produkcji polieterów
PIOTR RUSEK
ANDRZEJ BISKUPSKI
MIECZYSŁAW BOROWIK
nr katalogowy: 49072
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-9
Lody z dodatkami prozdrowotnymi
Maja Bulwarska
Anna Florowska
nr katalogowy: 62562
AURA 2016-2
Gdy roślina roślinie wilkiem
Emilia Maria Pawlina
nr katalogowy: 96494
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-10
Alergeny pod kontrolą
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 101273
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
Czynniki sprzyjające rozwojowi mikroflory w mięsie i produktach mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 66666
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
OZONOWANIE WARZYW I OWOCÓW drogą do sukcesu
nr katalogowy: 122449
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-10
Prawie wszystko o przetwórstwie ziarna kukurydzy
Roman Jurga
nr katalogowy: 62929
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-12
Białka pochodzenia zwierzęcego jako alergeny pokarmowe
BARBARA WRÓBLEWSKA
nr katalogowy: 31936
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-6
Ocena oddziaływania nowego asortymentu żelowych nawozów dolistnych na plonowanie roślin uprawnych
Iwona Jaskulska
Dariusz Jaskulski
nr katalogowy: 121029
10.15199/62.2019.6.15
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Informowanie o możliwej obecności alergenów w produkcie - wymogi prawne i interpretacje
Dominika Jeżewska
nr katalogowy: 120363
10.15199/65.2019.5.3
alergeny
niezamierzona obecność alergenów
Rozporządzenie (WE) nr 1169/2011
allergens
unintentional introduction of allergens
Regulation EU 1169/2011
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-4
Otrzymywanie soli potasowych z polihaliłu przez krystalizację z roztworów poekstrakcyjnych w obecności mocznika
KRYSTYNA DOMAŃSKA
nr katalogowy: 108111
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-7-8
Ab ovo(II)
nr katalogowy: 69666
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-5
Alergeny w produktach i przetworach zbożowych
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 76466
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Ocena jakości i bezpieczeństwa otrąb zbożowych na cele paszowe
Waldemar Korol
Grażyna Bielecka
Jolanta Rubaj
Jan Markowski
nr katalogowy: 102722
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-10
Minimum strat, maksimum witamin
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 71213
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-4
W przedszkolnej kuchni
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 119626
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Higiena produkcji
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 127618
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Higiena produkcji
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 127618
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-6
Alergeny - problemy znakowania żywności i kontrola ryzyka występowania substancji alergennych w zakładzie produkcyjnym
Dorota Sokołowska-Kozieł
Anna Bugajewska
nr katalogowy: 27070
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-11
Surowce roślinne o właściwościach alergennych
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 87636
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-7-8
Zdrowe włókno
Danuta Gajewska
nr katalogowy: 46085
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-9
Czy powinniśmy obawiać się Campylobacter
E. Daczkowska-Kozon
nr katalogowy: 14904
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-9
Substancje balastowe w produktach zbożowych
nr katalogowy: 20007
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-9
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii
nr katalogowy: 47197
GAZETA CUKROWNICZA 2006-6
Potrzeby pokarmowe buraka cukrowego względem potasu
E. Jaszczołt
nr katalogowy: 16611
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-4
Kłopotliwa nadwrażliwość
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 90560
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-2
Niekonwencjonalne metody usuwania substancji biogennych w bioreaktorach sekwencyjnych
ANNA M. ANIELAK
nr katalogowy: 16553
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Bakterie pod nadzorem
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 92435
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-2
Higiena i bezpieczeństwo w procesie wytwarzania żywności
Anna Koziróg
nr katalogowy: 66170
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-10
Zmiany położenia zwierciadła wody gruntowej w latach 2006-09 na zmeliorowanym obiekcie Sosnowica
Antoni Grzywna
nr katalogowy: 62871
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Alergeny pokarmowe czy możemy czuć się bezpiecznie?
Anna Jędrusek-Golińska Dorota Piasecka-Kwiatkowska
nr katalogowy: 100996
10.15199/65.2016.8.5
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-4
Bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywności w oparciu o obowiązujące regulacje prawne UE
Beata Paziak-Domańska
Beata Bartodziejska
nr katalogowy: 90406
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-1
Zagrożenia mikrobiologiczne żywności
Beata Paziak-Domańska
Beata Bartodziejska
nr katalogowy: 89202
10.15199/65.2015.1.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Wpływ dodatku wycierki ziemniaczanej na proces zagęszczania mieszanek perzu
Małgorzata Kowczyk-Sadowy
Jolanta Piekut*
Sławomir Obidziński
nr katalogowy: 113861
10.15199/62.2018.5.16
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-2
Aktualne zagrożenia mikrobiologiczne Gronkowce koagulazododatnie w żywności
Elżbieta Maćkiw
Łukasz Mąka
Monika Stasiak
Joanna Długokęcka
nr katalogowy: 103967
10.15199/65.2017.2.3
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Wpływ rolnictwa na celiakię
nr katalogowy: 136047
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-9
Włośnica ciągle groźna
Lech Rak
nr katalogowy: 29833
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
Wiosna na talerzu
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 142143
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
Konferencja producentów mrożonych owoców i warzyw
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 116211
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-2
Wzbogacanie mąki w witaminy i składniki mineralne - zalecenia WHO i niektóre programy krajowe
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 105080
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-12
Production and environmental aspects of the use of nitrogen fertilizers in Poland. Produkcyjne i środowiskowe aspekty stosowania nawozów azotowych w Polsce
Janusz Igras
Tamara Jadczyszyn
Monika Karsznia
nr katalogowy: 81274
GOSPODARKA WODNA 2012-6
Pałka wodna (Typha ssp.)
AGATA KURZAWSKA
DANUTA GÓRECKA
nr katalogowy: 68360
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Pendimetalina w formulacji kontrolowanego uwalniania opartej na alginianowej matrycy i jej wpływ na wzrost i rozwój rośliny testowej
Małgorzata Włodarczyk
Renata Matuszak
Agnieszka Muszyńska
Mateusz Maciejuk
nr katalogowy: 59926
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-11
Produkty zbożowe u podstaw piramidy zdrowego żywienia
Ewa Sicińska
nr katalogowy: 56026
AURA 2016-3
Zagrożenia egzystencji zmiennowilgotnych łąk trzęślicowych i im zapobieganie
Ryszard Kostuch
Jacek Kostuch
nr katalogowy: 97044
10.15199/2.2016.3.2
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-1
Znaczenie żywieniowe owsa i jego przetworów
Alicja Sułek
nr katalogowy: 96585
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-1
Czarny bez Sambucus nigra w dietoterapii chorób cywilizacyjnych
Anna Gramza-Michałowska
Andrzej Sidor
nr katalogowy: 89208
10.15199/65.2015.1.9
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-7
Alergeny pokarmowe pochodzenia roślinnego
AGATA SZYMKIEWICZ
nr katalogowy: 27945
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Wpływ rolnictwa na celiakię
nr katalogowy: 136047
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-5
Mikrobiologiczne zagrożenia w żywności
Małgorzata Stachowiak
nr katalogowy: 98609
10.15199/65.2016.5.4
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-11
Wzbogacanie produktów zbożowych w substancje balastowe
nr katalogowy: 39060
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Listeria monocytogenes jako kryterium bezpieczeństwa żywności
nr katalogowy: 142071
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-10
Rośliny oleiste wspomagają bilans zbożowy w Polsce
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 62927
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Effect of industrial waste-containing fertilizer blends on crop yield and macroelement content in test plants. Wpływ mieszanek nawozowych z udziałem odpadów przemysłowych na wielkość plonów i zawartość makroskładników w roślinach testowych
Edward Krzywy
Ewa Możdżer
nr katalogowy: 78598
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Effect of foliar application of zinc fertilizers on zinc content in the hop leaves, on the cones yield and content of alpha acids. Wpływ dolistnej aplikacji nawozów cynkowych na zawartość tego składnika w liściach chmielu oraz na plony szyszek i zawartość alfa-kwasów
Krzysztof Zawadzki
Danuta Sugier
Czesław Szewczuk
Stanisław Baran
Grażyna Żukowska
nr katalogowy: 77335
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-4
Technologia wytwarzania nawozu magnezowego granulowanego z wykorzystaniem odpadów po produkcji chloru
Marek Romiński
Piotr Michalak
Dariusz Jaskulski
Iwona Jaskulska
nr katalogowy: 58897
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-10
Quality of biomass pellets used as fuel or raw material for syngas production Jakość peletów z biomasy jako paliwa i surowca do produkcji gazu syntezowego
Alina Kowalczyk-Juśko
Józef Kowalczuk
Marek Szmigielski
Andrzej Marczuk
Krzysztof Jóźwiakowski
Karol Zarajczyk
Andrzej Masłowski
Beata Ślaska -Grzywna
Agnieszka Sagan
Janusz Zarajczyk
nr katalogowy: 94468
10.15199/62.2015.10.38
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-8
Dynamics of mineral element accumulation by maize under a low-cost and environment-friendly system of fertilization and sowing Dynamika nagromadzania składników mineralnych przez kukurydzę w warunkach niskonakładowej i bezpiecznej dla środowiska technologii nawożenia i siewu
Monika Skowrońska
Tadeusz Filipek
Paweł Harasim
Piotr Rusek
Wojciech Stępień
Tamara Jadczyszyn
nr katalogowy: 100399
10.15199/62.2016.8.36
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-5
The effect of mineral wastes on the mobility of copper in post-flotation sediments Wpływ odpadów mineralnych na mobilność miedzi w osadach flotacyjnych
Krzysztof Gediga
Zofia Spiak
nr katalogowy: 98516
10.15199/62.2016.5.32
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-6
Adaptation of the Mehlich 3 procedure for routine determination of phosphorus, potassium and magnesium in soil Adaptacja testu Mehlicha 3 do rutynowych oznaczeń zawartości fosforu, potasu i magnezu w glebie
Kazimierz Kęsik
Tamara Jadczyszyn
Wojciech Lipiński
Beata Jurga
nr katalogowy: 91688
10.15199/62.2015.6.22
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-6
The thermal stability of selected commercial ammonium nitrate-containing fertilizers Stabilność termiczna wybranych nawozów handlowych zawierających azotan amonu
Dariusz Popławski
Dawid Grzesiak
Maciej Kaniewski
Maksymilian Wójcik
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 91682
10.15199/62.2015.6.16
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2007-9
Metody oznaczania związków azotu i fosforu w wodzie i ściekach
Przemysław Kułakowski
Adriana Biernacka
nr katalogowy: 29856
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Mikrobiologiczne zwalczanie bakterii chorobotwórczych Salmonella i E. coli w młynie
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 136183
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-3
OD REDAKCJI
Maria Burska
nr katalogowy: 74944
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Pseudozboża w żywności bezglutenowej
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Elżbieta Dłużewska
nr katalogowy: 116123
10.15199/65.2018.9.8
pseudozboża
dieta bezglutenowa
celiakia
pseudocereals
gluten free diet
coeliac disease
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Nowe składniki żywności przegląd decyzji Komisji Europejskiej. Cz. I
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 59550
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-11
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii
nr katalogowy: 63700
AURA 2022-5
Tabu, czyli dlaczego nie jemy pewnych pokarmów?
Janusz R. MROCZEK
Karolina MROCZEK
nr katalogowy: 137575
10.15199/2.2022.5.2
tabu pokarmowe
owady
konina
wieprzowina
wołowina
psina
krew
food taboos
insects
horse meat
pork
beef
dog meat
blood
AURA 2022-5
Tabu, czyli dlaczego nie jemy pewnych pokarmów?
Janusz R. MROCZEK
Karolina MROCZEK
nr katalogowy: 137575
10.15199/2.2022.5.2
tabu pokarmowe
owady
konina
wieprzowina
wołowina
psina
krew
food taboos
insects
horse meat
pork
beef
dog meat
blood
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-7
Sole potasu, wapnia i magnezu niezbędne w regulacji bilansów kationowo-anionowych pasz i dawek TMR
Rafał Bodarski
Stefania Kinal
Jerzy Preś
Stanisław Krzywiecki
Maja Słupczyńska
Jan Twardoń
Ryszard Mordak
nr katalogowy: 52870
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-4
Składniki Żywności Europa Centralna i Wschodnia 2004
nr katalogowy: 6281
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Mikrobiologiczne zwalczanie bakterii chorobotwórczych Salmonella i E. coli w młynie
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 136183
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-4
Składniki Żywności Europa Centralna i Wschodnia 2004
nr katalogowy: 1618
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-9
Nieoczywiste składniki
nr katalogowy: 122292
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Żywność porażona
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 63442
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Patogeny najczęściej występujące w żywności
Elżbieta Maćkiw
Magdalena Modzelewska
Łukasz Mąka
Kamila Pawłowska
Halina Ścieżyńska
nr katalogowy: 94948
10.15199/65.2015.11.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-12
Pieczywo funkcjonalne - dlaczego należy je spożywać? (+ errata)
Hanna Kowalska Agata Marzec Monika Janowicz Malwina Mucha
nr katalogowy: 56224
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-8
Znakowanie wyrobów piekarskich i ciastkarskich na podstawie prawa unijnego i krajowego (cz. II)
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 99716
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-5
Wprowadzanie na rynek żywnościowy wzbogacanych środków spożywczych
Monika Zagrajek
nr katalogowy: 98688
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-12
Zastosowanie metody PCR do wykrywania patogenów w żywności
Piotr Walczak
Elżbieta Ołtuszak-Walczak
Dorota Merlak
nr katalogowy: 48948
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-9
Go Sport - doskonałe pieczywo dla wszystkich, którzy dbają o zróżnicowany i zrównoważony sposób odżywiania się i prawidłowy, pro-sportowy styl życia.
Marcin Szczepaniak
nr katalogowy: 100560
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
TRANSGLUTAMINAZA MIKROBIOLOGICZNA – wpływ na zdrowie człowieka oraz wykrywanie w produktach spożywczych
nr katalogowy: 133098
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-10
Enterotoksyny gronkowcowe w żywności
Halina Ścieżyńska
Elżbieta Maćkiw
Łukasz Mąka
Kamila Pawłowska
Magdalena Modzelewska
nr katalogowy: 80061
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2008-6
Czym pachnie papier?
TOMASZ ŁOJEWSKI
TOMASZ SAWOSZCZUK
nr katalogowy: 36187
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-12
MIĘSO I KREW jako tabu pokarmowe
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 135052
tabu pokarmowe
konina
wieprzowina
wołowina
krew
food taboos
horse meat
pork
beef
blood
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-11
Składniki gazowe dymów spawalniczych
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 39460
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-9
Napoje funkcjonalne i składniki - sierpień 2008 r.
nr katalogowy: 38256
AURA 2019-7
Uprawa morwy białej
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Marek KOPACKI
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
Anna KRZEPIŁKO
nr katalogowy: 121446
10.15199/2.2019.7.2
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Biofortyfikacja zbóż w jod jako metoda zapobiegania jego niedoborom u ludzi
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 143486
jod
biofortyfikacja
pieczywo
żywność
produkty prozdrowotne
mikroelementy
iodine
biofortification
bread
food
health-promoting products
microelements
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Biofortyfikacja zbóż w jod jako metoda zapobiegania jego niedoborom u ludzi
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 143486
jod
biofortyfikacja
pieczywo
żywność
produkty prozdrowotne
mikroelementy
iodine
biofortification
bread
food
health-promoting products
microelements
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Biofortyfikacja zbóż w jod jako metoda zapobiegania jego niedoborom u ludzi
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 143486
jod
biofortyfikacja
pieczywo
żywność
produkty prozdrowotne
mikroelementy
iodine
biofortification
bread
food
health-promoting products
microelements
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Biofortyfikacja zbóż w jod jako metoda zapobiegania jego niedoborom u ludzi
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 143486
jod
biofortyfikacja
pieczywo
żywność
produkty prozdrowotne
mikroelementy
iodine
biofortification
bread
food
health-promoting products
microelements
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-5
Zasady stosowania oświadczeń żywieniowych zdrowotnych dotyczących produktów spożywczych - nowe regulacje Wspólnoty Europejskiej (cz.I)
Janusz Ciok
nr katalogowy: 25593
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-2
Pełna informacja
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 49896
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-2
Co producent i konsument powinni wiedzieć o fruktanach
Elżbieta Bartnikowska
nr katalogowy: 49804
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Żywność funkcjonalna: chleb dla wątroby
Iwona Wawer
nr katalogowy: 45409
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-5
Problem, którego można uniknąć
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 44637
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-1
Znakowanie produktów żywnościowych Informacje żywieniowe i zdrowotne
Ewa Czarniecka-Skubina
Andrzej Janicki
nr katalogowy: 41092
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-11-12
Bio znaczy różnorodność i radość smakowania
nr katalogowy: 56545
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Bzyczący problem: co zrobić, by twój biznes nie padł jak mucha
nr katalogowy: 149997
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-4
Zarządzanie alergenami w produkcji środków spożywczych
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 90682
10.15199/46.2015.4.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-4
Nowa żywność i nowe składniki żywności
KATARZYNA STOŚ
LUCJAN SZPONAR
HANNA KUNACHOWICZ
WIOLETTA BOGUSZ
nr katalogowy: 25463
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-6
Pasta do zębów. Cz. II. Składniki aktywne
Elżbieta Kociołek-Balawejder
Marta K. Żebrowska
nr katalogowy: 60212
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-4
Znaczenie ekstruzji w przetwórstwie żywności
Marta Meisel
nr katalogowy: 126047
10.15199/65.2020.4.2
ekstruzja
technologia HTST
przetwórstwo żywności
składniki pokarmowe
extrusion
HTST technology
food processing
nutrients
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-3
Dodawanie do żywności witamin i składników mineralnych oraz niektórych innych substancji - rozporządzenie PE i RU nr 1925/2006
nr katalogowy: 24523
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-3
Dodawanie do żywności witamin i składników mineralnych oraz niektórych innych substancji - rozporządzenie PE i RU nr 1925/2006
nr katalogowy: 24523
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-5
Soczysty i kolorowy sposób na zdrowie
Debbie Spillane
Jan Cissowski
nr katalogowy: 44681
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-3
Dopuszczalne ryzyko zdrowotne związane z konsumpcją wody wodociągowej
Janusz R. Rak
nr katalogowy: 41964
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Listeria monocytogenes jako kryterium bezpieczeństwa żywności
nr katalogowy: 142071
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-12
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego nr 18 i 19 z 2018 r.)
nr katalogowy: 117889
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-7
Badania nad wykorzystaniem ozonu zamiast chloru jako środka bakteriobójczego w przemyśle zbożowo-młynarskim
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 45161
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-11
Zdrowie na zakwasie
Anna Diowksz
nr katalogowy: 72212
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
Wiosna na talerzu
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 142143
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-8
Zużycie chemicznych środków ochrony roślin w gospodarstwach rolnych województwa wielkopolskiego
Anna Podleśna
Janusz Podleśny
Hanna Klikocka
nr katalogowy: 115527
10.15199/62.2018.8.27
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-11
Bilans składników pokarmowych w warunkach zróżnicowanego nawożenia i siewu kukurydzy
Monika Skowrońska
nr katalogowy: 117233
10.15199/62.2018.11.33
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-6
Wpływ nawożenia siarką i azotem na azotowo-fosforową gospodarkę kukurydzy
Anna Podleśna
Janusz Podleśny
Hanna Klikocka
nr katalogowy: 107078
10.15199/62.2017.6.32
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-3
Żyjmy dłużej
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 74951
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Chmielenie piwa na zimno - kolejne doniesienia
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 119746
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
Odpowiednie rozdrobnienie surowców ważnym etapem w produkcji pasz
nr katalogowy: 118513
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-12
Charakterystyka przypraw Naturalne przyprawy roślinne skład chemiczny i właściwości prozdrowotne
Marek Kardas
Katarzyna Toczyńska
Elżbieta Grochowska-Niedworok
nr katalogowy: 102848
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Czy surowce kopalne mogą być zastąpione odpadami?
Katarzyna Chojnacka
Juliusz Winiarski
Hanna Fałtynowicz
Katarzyna Pstrowska
Małgorzata Mironiuk
Anna Niciejewska
Dawid Skrzypczak
nr katalogowy: 140442
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-12
Mistrzowie polecają na święta
nr katalogowy: 81257
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
"Chemia żywności"
Zbigniew Duda
nr katalogowy: 95185
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-12
"Chemia żywności"
Zbigniew Duda
nr katalogowy: 95037
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Składniki obowiązkowe KPP 2023
nr katalogowy: 144998
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-2
Zadrukowane opakowania do żywności - zagrożenia dla zdrowia i bezpieczeństwa żywności
KAZIMIERA ĆWIEK-LUDWICKA
nr katalogowy: 57723
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-9
Odżywczy chleb
nr katalogowy: 59192
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-10
Nietolerancje pokarmowe a kanapki
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 93895
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-2
Wartość odżywcza pieczywa wzbogaconego produktami naturalnymi
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 49662
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-7
Otrzymywanie i właściwości liposomów
JÓZEF SĄGAŁA
ALINA BAZAN
nr katalogowy: 45407
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-4
Serwatka firmy Carbery na polskim rynku
nr katalogowy: 43852
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-11
Nowości wydawnicze
Zbigniew Duda
nr katalogowy: 95381
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-9
Tajniki perfekcyjnych lodów - Tworzenie sorbetów: kluczowe aspekty produkcji lodów na bazie wody
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 150319
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
Jak podawać wartość odżywczą w oznakowaniu żywności?
Alicja Walkiewicz
Hanna Kunachowicz
nr katalogowy: 76642
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Propozycje zmian w rozporządzeniu o nowej żywności
Katarzyna Stoś
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 51877
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-12
Zaparcia – dolegliwość naszych czasów
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 140772
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Bioaktywne składniki mleka właściwości i możliwości otrzymywania za pomocą technik membranowych
Agata Zajączkowska
Jarosław Kowalik
Justyna Żulewska
Adriana Łobacz
nr katalogowy: 128773
10.15199/65.2020.10.2
procesy membranowe
bioaktywne składniki
mleko
membrane processes
bioactive components
milk
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Bioaktywne składniki mleka właściwości i możliwości otrzymywania za pomocą technik membranowych
Agata Zajączkowska
Jarosław Kowalik
Justyna Żulewska
Adriana Łobacz
nr katalogowy: 128773
10.15199/65.2020.10.2
procesy membranowe
bioaktywne składniki
mleko
membrane processes
bioactive components
milk
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2004-8
Przegląd zgłoszeń patentowych
Mirosława Koperska
nr katalogowy: 6622
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Plastyfikatory polimerowe o właściwościach powierzchniowo czynnych jako składniki biodegradowalnych materiałów polimerowych
Paulina Szczepaniak
nr katalogowy: 141542
10.15199/62.2023.1.11
biodegradowalne materiały polimerowe
plastyfikatory polimerowe
właściwości powierzchniowo czynne
biodegradable polymeric materials
polymeric plasticizers
surface-active properties
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-12
Sadze - kominowa i techniczna
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 407
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-5
Zwiększenie efektywności nawozu wytwarzanego z osadów ściekowych poprzez dodatek związków krzemu
Ewa Stanisławska-Glubiak
Jolanta Korzeniowska
Marta Stechman
nr katalogowy: 126274
10.15199/62.2020.5.6
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-14-15
Niematerialne składniki organizacji
JAROSŁAW DOMANSKI
nr katalogowy: 19387
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-5
Jaja inaczej
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 51615
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Lody mleczne a gronkowcowe zatrucia pokarmowe
Justyna Płoska
Lidia Stasiak-Różańska
Antoni Stanisław Pluta
nr katalogowy: 129154
10.15199/65.2020.11.5
lody mleczne
gronkowce
enterotoksyna
zatrucia pokarmowe
milk ice cream
staphylococci
enterotoxin
foodborne infections
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Lody mleczne a gronkowcowe zatrucia pokarmowe
Justyna Płoska
Lidia Stasiak-Różańska
Antoni Stanisław Pluta
nr katalogowy: 129154
10.15199/65.2020.11.5
lody mleczne
gronkowce
enterotoksyna
zatrucia pokarmowe
milk ice cream
staphylococci
enterotoxin
foodborne infections
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-6
Cukierniczy As
nr katalogowy: 4171
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-2
Preparat do naprawy karoserii
Andrzej Bądkowski
nr katalogowy: 7923
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-1-2
KRUSZWICA Olej z Esencją Masła - nowość dla profesjonalistów
nr katalogowy: 112140
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
TRANSGLUTAMINAZA MIKROBIOLOGICZNA – wpływ na zdrowie człowieka oraz wykrywanie w produktach spożywczych
nr katalogowy: 133098
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-1
RECEPTURA KOMPLET. Faworki i Ciastka
nr katalogowy: 118039
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-12
Produkty mleczarskie wzbogacone w magnez
M. Ziarno
nr katalogowy: 7241
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-11
Czy, znakując pieczywo, można w wykazie składników nie wymienić określonych składników?
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 47774
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-12
Polski Kongres Napojowy
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 102830
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Recenzja wydawnicza akademickiego podręcznika "Chemia żywności" praca zbiorowa pod redakcją Zdzisława E. Sikorskiego i Hanny Staroszczyk
Zbigniew Duda
nr katalogowy: 94961
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-3
PN na mąki pszenne. Co z tym popiołem
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 19198
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-1
Oddzielanie zanieczyszczeń z ziarna zbóż
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 13973
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-6
Smar penetrujący w aerozolu
Andrzej Bądkowskl
nr katalogowy: 207
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-12
Tendencje światowego chmielarstwa
M. Stasiak
nr katalogowy: 14720
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-1
Oddzielanie zanieczyszczeń z ziarna zbóż
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 13973
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-6
Unifine. Trufle
nr katalogowy: 12702
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Ocena jakości produktów ubocznych przetwórstwa zbóż na cele paszowe
Waldemar Korol
Grażyna Bielecka
Jolanta Rubaj
Jan Grajewski
Magdalena Twarużek
Bogusław Gnusowski
Anna Nowacka
Michał Raczkowski
nr katalogowy: 110958
produkty uboczne zbożowe
pasza
badanie
składniki odżywcze
mikotoksyny
środki ochrony roślin
cereal by-products
feed
testing
nutritive constituents
micotoxins
pesticides
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Badanie pirolizy biomasy z wykorzystaniem termograwimetrii i spektrometrii masowej
Paweł Stolarek
Stanisław Ledakowicz
nr katalogowy: 20319
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-10
Właściwości żywieniowe i zdrowotne szarłatu (amarantusa) dla ludzi i zwierząt
Ryszard RYWOTYCKI
nr katalogowy: 14148
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-12
Master Martini. Śmietankowa kopuła
nr katalogowy: 12872
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 14508
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-4
Składniki bioaktywne w żywności funkcjonalnej
F
Świderski
B. Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 14804
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 14508
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Ekstrakty drożdżowe - substancje aromatyzujące
Elżbieta Dłużewska
Anna Florowska
nr katalogowy: 59554
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-7
Współczesne systemy przemiału żyta
Zbigniew Kostecki
nr katalogowy: 6336
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-6
Produkcja bezglutenowa to odpowiedzialne zadanie
nr katalogowy: 120483
AURA 2015-4
Kto kogo zjada w przyrodzie
Piotr Skubała
nr katalogowy: 90310
10.15199/2.2015.4.9
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-4
Składniki Żywności Europa Centralna i Wschodnia - międzynarodowe targi żywności
nr katalogowy: 7071
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-10
Master Martini. Ciasto Panettone
nr katalogowy: 12816
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2006-1
Przydatność fragmentaryzowanej skrobi jako środka wiążącego w mieszankach pigmentowych
Erich Gruber
Vinka Handarto
V. Geismann
Karl Ludwig Woll
nr katalogowy: 18959
GAZETA CUKROWNICZA 2006-3
Aktualne zagadnienia dotyczące jakości w przemyśle cukrowniczym Zakopane 2005 - część 2
K. Wasińska
nr katalogowy: 16645
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-11
Unifine. Czarna Róża
nr katalogowy: 12845
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-4
DIETA - Czy musimy suplementować dietę? (Część 1)
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 148026
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-8
Piekarz
Iwona Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 61499
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-10
Mieszanki funkcjonalne. Część 2
Jerzy WAJDZIK
nr katalogowy: 151150
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-4
Unifine. Torcik Wielkanocny z musem mascarpone i czerwoną porzeczką
nr katalogowy: 12652
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Ambasador 92 dla wegan i wegetarian
nr katalogowy: 96440
AURA 2006-11
"Cudze chwalicie swego nie znacie" Od A do Z o Suwalskim Parku Krajobrazowym
AGNIESZKA PIESZALSKA
AGNIESZKA JOSZCZYK-NIKITIUK
nr katalogowy: 21402
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2006-7
Wpływ wody na papiery o różnym składzie. Cz. 1. Składniki i struktura papieru - rys historyczny
Tomasz Kozielec
nr katalogowy: 18859
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-11
Przepisy Mirosława Pelczara z Mistrzostw Świata Młodych Cukierników
nr katalogowy: 5133
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2004-10
Wpływ metod pogłębionego utleniania na degradację kwasów żywicznych występujących w ściekach celulozowo-papierniczych
Agnieszka Jagiełła
Małgorzata Michniewicz
Stanisław Ledakowicz
nr katalogowy: 4676
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH