Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-10
Dieta na ziarnku grochu
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 79797
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-10
Mąka łubinowa w recepturze pieczywa bezglutenowego
Anna Diowksz
Monika Kajzer
Tomasz Zając
nr katalogowy: 30207
OPAKOWANIE 2016-10
Tetra Recart - to się opłaca!
nr katalogowy: 101463
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Owoc niezakazany
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 78110
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-7
Polacy nie ufają alternatywnym źródłom białka
nr katalogowy: 149404
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-10
Jak ocenić aktywność przeciwutleniającą składników żywności
Mariola Kozłowska
Agata Górska
nr katalogowy: 55117
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-1
Czy łubin może stać się polską soją?
Magdalena Zielińska-Dawidziak
Eleonora Lampart-Szczapa
nr katalogowy: 103658
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-12
Lunch box, czyli jak zrobić szybką przekąskę do pracy?
nr katalogowy: 123752
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Międzynarodowa Rada Zbożowa wzywa do unikania niepotrzebnej paniki na rynku ziarna zbóż
nr katalogowy: 126421
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-2
Dlaczego błonnik pokarmowy jest ważny w profilaktyce i leczeniu chorób układu krążenia?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 103588
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-3
Rośliny strączkowe mogą wspomóc bilans zbożowy
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 66134
AURA 2024-3
Fasolnik chiński – cenne, lecz mało znane warzywo strączkowe
Elżbieta PATKOWSKA
nr katalogowy: 147705
10.15199/2.2024.3.3
fasolnik chiński
warzywo strączkowe
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
asparagus bean
leguminous plant
nutritional value
pro- -health properties
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2023-9
Co będziemy jeść w przyszłości?
Martyna Jachimowicz
nr katalogowy: 145051
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-9
Podstępna fasola
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 100603
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-1
POLSKA - EUROPA - ŚWIAT
nr katalogowy: 111954
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Iran. Rynek zbożowy i młynarski
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 121639
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-5-6
Roślinne zamienniki mięsa
nr katalogowy: 126734
wegetarianizm
dieta bezmięsna
białko
roślinny zamiennik mięsa
rośliny strączkowe
tofu
kasze
ziemniaki
warzywa
grzyby orzechy
nasiona
wodorosty
vegetarianism
meatless diet
protein
vegetable meat replacement
legumes
tofu
groats
potatoes
vegetables
nuts mushrooms
seeds
seaweed
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Metoda utylizacji odpadów z przemysłu drobiarskiego na nawozy wieloskładnikowe
HENRYK GÓRECKI
HELENA GÓRECKA
KATARZYNA CHOJNACKA
ZBIGNIEW DOBRZAŃSKI
MAŁGORZATA ARTMAŃSKA
MARZANNA BARAŃSKA
SYLWIA BIEGAŃSKA
nr katalogowy: 51337
AURA 2004-3
ROŚLINY NA FLAGACH I W HERBACH PAŃSTWOWYCH
Jerzy Wrona
nr katalogowy: 467
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Polacy nie ufają alternatywnym źródłom białka
nr katalogowy: 150004
AURA 2022-6
Rośliny komunikują się ze sobą
nr katalogowy: 137938
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-4
Dietetyczne hity (część III)
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 113041
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-10
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami
Anna Bugała
nr katalogowy: 94403
10.15199/64.2015.10.4
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Polska kuchnia regionalna – kuchnia wielkopolska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 150021
kuchnia wielkopolska
pyry
gzik (gotowane ziemniaki z twarogiem)
parzybroda
rogale świętomarcińskie
Wielkopolska cuisine
potatoes
gzik (boiled potatoes with cottage cheese)
parzybroda soup
St. Martin's croissants
AURA 2009-4
Rośliny motylkowe - walory ekologiczne
CZESŁAWA TRĄBA
nr katalogowy: 44052
AURA 2015-2
RECENZJE
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 89319
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-7
Roślinne źródło białka, a więc warzywa strączkowe pod lupą dietetyka
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 121161
AURA 2014-2
Rośliny w naszym życiu codziennym Scenariusz lekcji, II etap edukacyjny (klasy IV - VI)
Anna BATORCZAK
nr katalogowy: 82248
AURA 2009-5
Rośliny motylkowe - walory estetyczne w krajobrazie
CZESŁAWA TRĄBA
nr katalogowy: 44208
AURA 2022-6
Rośliny komunikują się ze sobą
nr katalogowy: 137938
AURA 2016-1
Rośliny dziko rosnące w diecie naszych przodków
Czesława Trąba
Krzysztof Rogut
nr katalogowy: 96089
10.15199/2.2016.1.4
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-12
Kukurydza.Fotosynteza i budowa rośliny
Henryk Gąsiorowski
nr katalogowy: 39787
AURA 2009-7
Rośliny motylkowe - walory użytkowe
CZESŁAWA TRĄBA
nr katalogowy: 45522
AURA 2015-5
Rośliny i ich sprzymierzeńcy
Piotr Skubała
nr katalogowy: 90853
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-5
Dojrzewanie pożniwne ziarna pszenicy
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 145397
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-3
Soja - wartościowy czy niepotrzebny dodatek do diety?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 125303
AURA 2008-4
Przetrwać mimo wszystko - fitoncydy w medycynie
KRYSTYNA BONENBERG
nr katalogowy: 34230
AURA 2007-7
Chwasty na naszych polach uprawnych
CZESŁAWA TRĄBA
nr katalogowy: 27671
AURA 2016-5
Historia używek. Rośliny, które uzależniły człowieka
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 98270
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-7
Charakterystyka i zastosowanie mąki z nasion roślin oleistych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 52967
AURA 2022-9
Rośliny oczyszczą glebę
Justyna KOWALEWSKA
nr katalogowy: 139427
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-5
Kawiarniane ogródki
Magdalena Wysocka
nr katalogowy: 51665
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-2
Alkaloidy pirolizydynowe - kolejne substancje szkodliwe, które mają być objęte regulacjami prawnymi UE
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 125844
AURA 2015-3
Rośliny uprawne i zwierzęta hodowlane - nasi towarzysze od wieków Propozycja zajęć dydaktycznych
Elżbieta Tyralska-Wojtycza
nr katalogowy: 89826
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-3
Modyfikowane genetycznie rośliny i zawarte w nich pozostałości pestycydów jako zagrożenie dla zdrowia ludzi i zwierząt
Tadeusz P. Żarski
Henryka Żarska
nr katalogowy: 82850
AURA 2016-2
Rośliny dziko rosnące w diecie naszych przodków (2)
Czesława Trąba
Krzysztof Rogut
nr katalogowy: 96495
10.15199/2.2016.2.4
AURA 2014-9
Komosa ryżowa - cenna roślina pseudozbożowa
Joanna Onuch
Barbara Skwałryło-Bednarz
nr katalogowy: 86980
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-6
Dachy w zgodzie z naturą
nr katalogowy: 126776
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-9
Zdrowy ogród marzeń
Leszek Orlikowski
nr katalogowy: 59189
AURA 2014-7
Fitoremediacja jako biologiczna metoda oczyszczania środowiska
Katarzyna Posmyk
Magdalena Urbaniak
nr katalogowy: 85232
AURA 2017-3
Wpływ pola elektromagnetycznego na organizmy żywe
Krzysztof PAWLAK
nr katalogowy: 104478
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-10
Ocena możliwości peletowania wybranej biomasy zielnej z dodatkiem kaolinu i roztworu mocznika
Małgorzata Dula
Artur Kraszkiewicz
Stanisław Parafiniuk
nr katalogowy: 151030
10.15199/62.2024.10.13
biopaliwa formowane
rajgras angielski
rumianek
formed biofuels
green ryegrass
chamomile
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-5
Pocztowa wysyłka roślin – w pudełku z tektury
nr katalogowy: 131877
AURA 2024-5
Ciecierzyca pospolita – warzywo, które warto wprowadzić do swojej diety
Elżbieta PATKOWSKA
Ismet YILDIRIM
nr katalogowy: 148574
ciecierzyca pospolita
warzywo strączkowe
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
chickpea
leguminous plant
nutritional value
pro-health properties
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-5
Pocztowa wysyłka roślin – w pudełku z tektury
nr katalogowy: 131877
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Olejki eteryczne naturalne substancje antydrobnoustrojowe
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 44558
AURA 2016-10
Pytania testowe finału centralnego XXXI Olimpiady Wiedzy Ekologicznej
nr katalogowy: 101272
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-1
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 106946
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-6
Prawie wszystko o uszkodzeniach ziarna zbóż
nr katalogowy: 60170
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-6
Oddziaływanie granulatu z osadów ściekowych na rozpuszczalność żelaza i manganu w glebie
Bogumiła Latkowska
Józefa Wiater
nr katalogowy: 77633
AURA 2015-4
Ozdobnie kwitnące jodły i świerki na miejskich terenach zieleni
Joanna Renda
nr katalogowy: 90302
10.15199/2.2015.4.3
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-2
GMO - kampania strachu
nr katalogowy: 20130
AURA 2010-2
Ziołowe potpourri, czyli sposób na chandrę, mole i odory
PAULINA JAKOWIENKO
nr katalogowy: 50104
AURA 2009-7
Ogrody radości
MAGDALENA FURGA
nr katalogowy: 45527
GAZETA CUKROWNICZA 2009-6
Żywe mulcze w uprawie buraka cukrowego
Lesław Zimny
Bernadeta Strochalska
nr katalogowy: 45032
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Wpływ dziegciu brzozowego na rośliny, organizmy glebowe, wodne i mikroorganizmy
Agnieszka Richert
nr katalogowy: 139549
10.15199/62.2022.9.5
dziegieć brzozowy
przegląd literatury
środek ochrony roślin
birch tar
literature review
plant protection agent
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Wpływ dziegciu brzozowego na rośliny, organizmy glebowe, wodne i mikroorganizmy
Agnieszka Richert
nr katalogowy: 139549
10.15199/62.2022.9.5
dziegieć brzozowy
przegląd literatury
środek ochrony roślin
birch tar
literature review
plant protection agent
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Wpływ dziegciu brzozowego na rośliny, organizmy glebowe, wodne i mikroorganizmy
Agnieszka Richert
nr katalogowy: 139549
10.15199/62.2022.9.5
dziegieć brzozowy
przegląd literatury
środek ochrony roślin
birch tar
literature review
plant protection agent
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Wpływ dziegciu brzozowego na rośliny, organizmy glebowe, wodne i mikroorganizmy
Agnieszka Richert
nr katalogowy: 139549
10.15199/62.2022.9.5
dziegieć brzozowy
przegląd literatury
środek ochrony roślin
birch tar
literature review
plant protection agent
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Wpływ dziegciu brzozowego na rośliny, organizmy glebowe, wodne i mikroorganizmy
Agnieszka Richert
nr katalogowy: 139549
10.15199/62.2022.9.5
dziegieć brzozowy
przegląd literatury
środek ochrony roślin
birch tar
literature review
plant protection agent
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Wpływ dziegciu brzozowego na rośliny, organizmy glebowe, wodne i mikroorganizmy
Agnieszka Richert
nr katalogowy: 139549
10.15199/62.2022.9.5
dziegieć brzozowy
przegląd literatury
środek ochrony roślin
birch tar
literature review
plant protection agent
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Wpływ dziegciu brzozowego na rośliny, organizmy glebowe, wodne i mikroorganizmy
Agnieszka Richert
nr katalogowy: 139549
10.15199/62.2022.9.5
dziegieć brzozowy
przegląd literatury
środek ochrony roślin
birch tar
literature review
plant protection agent
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2004-4
Przegląd zgłoszeń patentowych
Miroslawa Koperska
nr katalogowy: 6553
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12b
Wpływ pola elektromagnetycznego na rośliny na przykładzie rzęsy drobnej – przegląd literatury
Tomasz DŁUGOSZ
Agnieszka KLINK
nr katalogowy: 73164
AURA 2006-5
Poznajmy las
BEATA BRONISŁAWSKA
nr katalogowy: 15972
AURA 2019-10
CIEKAWOSTKI TECHNOLOGICZNE ZE ŚWIATA
Adam Wieczorek
nr katalogowy: 123010
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-5
Z kwiatami przy stole
nr katalogowy: 4149
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-9
Nowy sposób wykorzystania hydrolizatów kolagenu. Cz. II. Badania nad otoczkowaniem nasion
EDYTA GRZESIAK
KATARZYNA ŁAWIŃSKA
DOROTA GENDASZEWSKA
MAGDALENA LASOŃ-RYDEL
nr katalogowy: 116110
10.15199/60.2018.09.1
otoczkowanie nasion
hydrolizat kolagenowy
rośliny strączkowe
seed treatment
collagen hydrolysate
legume
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-8
Nowy sposób wykorzystania hydrolizatów kolagenu . Cz. I
EDYTA GRZESIAK
KATARZYNA ŁAWIŃSKA
DOROTA GENDASZEWSKA
MAGDALENA LASOŃ-RYDEL
nr katalogowy: 115477
10.15199/60.2018.08.2
otoczkowanie nasion
hydrolizat kolagenowy
rośliny strączkowe
seed treatment
collagen hydrolysate
legume
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-6
Wykorzystanie azotu 15N z nawozów mineralnych przez komponenty mieszanek jęczmienia z grochem siewnym
Agnieszka Rutkowska
nr katalogowy: 149188
10.15199/62.2024.6.1
mieszanki zbożowo-strączkowe
nawożenie azotem
metoda rozcieńczenia izotopowego 15N
cereal-legume mixtures
nitrogen fertilization
15N isotope dilution method
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-6
Wykorzystanie azotu 15N z nawozów mineralnych przez komponenty mieszanek jęczmienia z grochem siewnym
Agnieszka Rutkowska
nr katalogowy: 149188
10.15199/62.2024.6.1
mieszanki zbożowo-strączkowe
nawożenie azotem
metoda rozcieńczenia izotopowego 15N
cereal-legume mixtures
nitrogen fertilization
15N isotope dilution method
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-7
Chleb plackowy u podstaw cywilizacji
Michael Abdalla
nr katalogowy: 4959
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-11
Tam, gdzie pieprz rośnie
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 4301
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-10
Kukurydza (cz. 1) Wiadomości ogólne
Henryk GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 14151
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-8
Listy rekomendowanych odmian pszenicy w Polsce
SYLWIA STĘPNIEWSKA
nr katalogowy: 14094
OPAKOWANIE 2005-12
Chusteczki kosmetyczne Mola w nowej odsłonie
nr katalogowy: 11359
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-7-8
Filoksera
Zbigniew KŁOS
nr katalogowy: 100046
AURA 2019-10
Migracje u roślin jako konsekwencja zmian klimatycznych
Piotr Skubała
nr katalogowy: 123007
10.15199/2.2019.10.3
migracje
optimum klimatyczne
zasięg występowania
zmiany klimatu
migrations
climatic optimum
range of occurrence
climate change
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-6
Bor i molibden w nawozach dolistnych
Aleksandra Badora
Kinga Garlicka
Jolanta Domańska
nr katalogowy: 132190
10.15199/62.2021.6.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-6
Bor i molibden w nawozach dolistnych
Aleksandra Badora
Kinga Garlicka
Jolanta Domańska
nr katalogowy: 132190
10.15199/62.2021.6.8
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-9
Prawie wszystko o uszkodzeniu skrobi w mące
Roman Jurga
nr katalogowy: 6379
AURA 2006-11
TAJEMNICE ZDROWIA SIŁA SPRAWCZA ZACHOWANIA…
Krystyna Bonenberg
nr katalogowy: 21396
AURA 2004-1
RECENZJE - SEKRETNE ŻYCIE ROŚLIN - ŻYCIE I EWOLUCJA BIOSFERY-(kb)
nr katalogowy: 435
AURA 2004-9
RECENZJE RÓŻE - PIKNIKI - JADALNE DZIKIE JAGODY I ROŚLINY
kb
nr katalogowy: 608
AURA 2005-4
ZBIOROWISKA ROŚLINNOŚCI KSEROTERMICZNEJ - OSOBLIWOŚCIAMI KRAJOBRAZOWYMI
Ryszard Kostuch
Andrzej Misztal
nr katalogowy: 8418
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-7-8
Odmiany chmielu Puławski i Magnat Cz. I. Charakterystyka botaniczna i cechy użytkowe
Urszula Skomra
Mieczysław Stasiak
nr katalogowy: 78957
AURA 2015-4
Rośliny w oczyszczaniu obszarów skażonych metalami ciężkimi
Anna Parus
nr katalogowy: 90301
10.15199/2.2015.4.2
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-1
Wpływ stosowania roślin genetycznie modyfikowanych (GM) na dochody gospodarstw rolnych
nr katalogowy: 20155
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-9
Genetycznie zmodyfikowane rośliny - możliwości wykorzystania
Tomasz TWARDOWSKI
Aleksandra TWARDOWSKA
nr katalogowy: 14115
AURA 2006-10
TAJEMNICE ZDROWIA ODLEGŁE DZIEJE BIESIADNEGO STOŁU
Krystyna Bonenberg
nr katalogowy: 21373
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-1
Biologiczne prekursory dla tzw. drewnianych ceramik (woodceramics) - otrzymywanie i właściwości
MARTA KRZESIŃSKA
BARBARA PILAWA
SŁAWOMIRA PUSZ
JONATHAN NG
nr katalogowy: 17235
AURA 2005-11
RECENZJE - POLSKO-ANGIELSKO-NIEMIECKI ILUSTROWANY SŁOWNIK BUDOWLANY - ROŚLINY I ZWIERZĘTA - SŁOWNIK POLSKO-ŁACIŃSKO-FRANCUSKI - INSTALACJE ELEKTRYCZNE W BUDOWNICTWIE JEDNORODZINNYM
nr katalogowy: 8570
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-2
Aranżacje kwiatowe we wnętrzach
Jolanta Nowak-Wicherska
nr katalogowy: 111928
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-6
Bezpieczeństwo żywności - możliwość czy konieczność? (cz. II)
Tadeusz P. Żarski
Henryka Żarska
Teresa Majdecka
nr katalogowy: 76961
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-6
Zastosowanie instalacji fotowoltaicznych na dachach zielonych
Piotr Wolański
nr katalogowy: 138080
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-10
Dodatki ziołowe
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 116751
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-7
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 107693
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-9
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 106892
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-2
Stewia - naturalne słodzenie szansą dla konsumentów i producentów
nr katalogowy: 66080
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-6
GMO - szanse i zagrożenia
nr katalogowy: 52056
AURA 2016-11
Zielone dachy - inspiracja z przeszłości, wymóg przyszłości
Małgorzata Frazik–
Adamczyk
nr katalogowy: 102078
10.15199/2.2016.11.2
AURA 2023-4
Szarłat – roślina oszczędnie gospodarująca wodą i o wielu innych zaletach
Barbara Skwaryło-Bednarz
Marek Kopacki
Agnieszka Jamiołkowska
nr katalogowy: 142638
10.15199/2.2023.4.3
fotosynteza typu C4
oszczędne gospodarowanie wodą
szarłat
wartość odżywcza
nasiona
liście
C4 photosynthesis
water saving
amaranth
nutritional value
seeds
leaves
AURA 2023-4
Szarłat – roślina oszczędnie gospodarująca wodą i o wielu innych zaletach
Barbara Skwaryło-Bednarz
Marek Kopacki
Agnieszka Jamiołkowska
nr katalogowy: 142638
10.15199/2.2023.4.3
fotosynteza typu C4
oszczędne gospodarowanie wodą
szarłat
wartość odżywcza
nasiona
liście
C4 photosynthesis
water saving
amaranth
nutritional value
seeds
leaves
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
DIETA ROŚLINNA a tradycyjny sposób żywienia
Agnieszka Skrzypczyk
Mirosław Słowiński
Jadwiga Hamułka
nr katalogowy: 137143
mięso
roślinne analogi mięsa
wartość odżywcza
meat
vegetable analogues of meat
nutritional value
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
DIETA ROŚLINNA a tradycyjny sposób żywienia
Agnieszka Skrzypczyk
Mirosław Słowiński
Jadwiga Hamułka
nr katalogowy: 137143
mięso
roślinne analogi mięsa
wartość odżywcza
meat
vegetable analogues of meat
nutritional value
AURA 2011-3
Utylizacja odpadów - alternatywne surowce do produkcji bioetanolu
Magdalena BRODA
Katarzyna LEJA
nr katalogowy: 57924
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-6
Sprawozdanie z seminarium Izby Zbożowo-Paszowej i Rady Gospodarki Żywnościowej na temat- Rośliny genetycznie zmodyfikowane - uwarunkowania ekonomiczne i prawne w Polsce
nr katalogowy: 20068
OPAKOWANIE 2012-3
Kody QR, czyli jak kawa pomaga sprzedawać kwiaty doniczkowe
nr katalogowy: 66339
AURA 2010-4
Metale ciężkie w niektórych roślinach uprawnych Lubelszczyzny
Wiesław Bednarek
Przemysław Tkaczyk
Sławomir Dresler
nr katalogowy: 51022
AURA 2013-10
Rośliny jadalne łąk i pastwisk
Piotr BRĄGIEL
nr katalogowy: 79501
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-7
Znaczenie siarki w biosferze i nawożeniu roślin
Hanna Klikocka
nr katalogowy: 52864
AURA 2015-7
Dlaczego pastwisko?
Jacek Kostuch
Ryszard Kostuch
nr katalogowy: 92225
10.15199/2.2015.7.4
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-21
Stalowe rośliny
nr katalogowy: 40564
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1998-9
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 43471
AURA 2007-12
Klonalność u roślin naczyniowych
KRZYSZTOF STANISŁAWSKI
nr katalogowy: 31639
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-7-8
Drogocenne ingrediencje
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 29141
AURA 2007-1
RECENZJE
nr katalogowy: 23245
AURA 2023-3
Ekosystemy bagienne jako regulatory klimatu
Ewa Jabłońska
Wiktor Kotowski
Łukasz Kozub
nr katalogowy: 142197
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-3
Odporność pocienionych wypraw elewacyjnych na zawilgocenie i porastanie glonami
Robert Wójcik
nr katalogowy: 33913
AURA 2007-12
Skarb jesiennych lasów
SZYMON WÓJCIK
nr katalogowy: 31659
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-26
Święta w ogrodzie zimowym
nr katalogowy: 40119
GAZETA CUKROWNICZA 2008-10
Choroby korzeni buraka cukrowego
Ewa Moliszewska
nr katalogowy: 38544
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-9
Dary Afryki
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 37764
AURA 2008-8
RECENZJE
nr katalogowy: 37224
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-5
Na żółto
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 25736
AURA 2022-7
Fauna i flora bieszczadzkiej „Krainy Dolin”
Adam SZARY
nr katalogowy: 138561
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-3
Cebula - "trufla" nie tylko dla ubogich
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 58637
AURA 2011-12
Ogrody skalne
Romuald OLACZEK
Jan ZIOMEK
nr katalogowy: 64158
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-10
Rośliny oleiste wspomagają bilans zbożowy w Polsce
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 62927
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-5
Soczewica jadalna (Lens culinaris) korzystna dla środowiska oraz żywienia ludzi i zwierząt
Beata Marchand
nr katalogowy: 101323
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Białka - charakterystyka, właściwości i ich alternatywne źródła
Iwona Szymańska
Anna Żbikowska
Paulina Mitrosz
nr katalogowy: 117679
10.15199/65.2018.12.6
źródła białka
białka alternatywne
właściwości funkcjonalne
produkcja żywności
sources of protein
alternative proteins
functional properties
food production
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-4
Groch i soja jako dodatek wzbogacający wartość pokarmową w przemyśle piekarskim
Magdalena Sobolewska
Marek Śnieg
nr katalogowy: 144371
groch
soja
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
pea
soybean
chemical composition
nutrients
ash
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-11
Raport chmielarski - aktualna sytuacja i perspektywy
Jan Szałas
nr katalogowy: 116649
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-11
Pestycydy a środowisko - fakty i mity
WIESŁAW MOSZCZYŃSKI
KRYSTYNA CHRUŚCIELSKA
nr katalogowy: 42671
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-10
Gorzka jak indiański los
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 38765
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-9
Zawartość wybranych metali ciężkich w makrofitach oczyszczalni hydrofitowej
ewa Wojciechowska
Hanna Obarska-Pempkowiak
nr katalogowy: 38121
AURA 2008-9
Wczesna jesień pachnie owocami
MARIA ROJEK
nr katalogowy: 37968
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-5
Metale ciężkie w trzcinie pospolitej (Phragmites australis)
ZOFIA SADECKA
nr katalogowy: 35037
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-3
Na dziko
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 24622
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-3
Mykotoksyny w ziarnie zbóż, mące i pieczywie
nr katalogowy: 24434
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
Ewolucja koncepcji wykorzystania zbóż w gospodarce i żywieniu człowieka
Mieczysław Jankiewicz
nr katalogowy: 23753
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-6
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii
nr katalogowy: 28403
AURA 2022-5
Bioróżnorodność niejedno ma imię
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 137567
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2022-4
Dekoracje w łazience
Magdalena Kaliszuk-Barańska
nr katalogowy: 141160
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
Coca-Cola i Cargill współpracują nad nowym słodzikiem
Adam Bogacz
nr katalogowy: 29449
AURA 2008-9
Wszystkie odmiany roślin uprawnych są genetycznie zmodyfikowane
LUDWIK SPISS
nr katalogowy: 37952
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-18
Dla głodnych i bogatych
Irena Fober
nr katalogowy: 37710
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-3
Gorąco płynie z wnętrza
EDYTA KWIATKOWSKA
nr katalogowy: 24624
OPAKOWANIE 2023-12
Naturalne polimery jako substytuty plastiku
nr katalogowy: 146676
AURA 2014-2
Mordercze rośliny
Mirosław TWARDOWSKI
nr katalogowy: 82237
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
Naturalne składniki roślin o właściwościach konserwujących
Bożena Sosnowska
nr katalogowy: 64620
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-3
Wieści konopne
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 125641
AURA 2024-9
Rola roślin w zachowaniu bioróżnorodności i wspieraniu owadów oraz ptaków
Marek KOPACKI
nr katalogowy: 150520
10.15199/2.2024.9.1
bioróżnorodność
rośliny
owady zapylające
ptaki
biodiversity
plants
pollinating insects
birds
CHŁODNICTWO 2014-1
Walne Zebranie Członków Unii Polskiego Przemysłu Chłodniczego
Janina Jędrzejowska
nr katalogowy: 82219
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-6
Zastosowanie zasadowego węglanu miedzi w technologii otrzymywania mocznika miedziowanego
TADEUSZ WOLSKI
JAN GLIŃSKI
ADAM FIEDOR
nr katalogowy: 42610
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-6
Aktualny stan i perspektywy rozwoju dla stosowania związków semiochemicznych w ochronie kasztanowców przed szrotówkiem kasztanowcowiaczkiem (Cameraria ohridella)
JACEK GRODNER
TOMASZ JABŁOŃSKI
nr katalogowy: 27204
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-6
UE ograniczy stosowanie pestycydów
nr katalogowy: 77391
AURA 2022-9
Rośliny oczyszczą glebę
Justyna KOWALEWSKA
nr katalogowy: 139427
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
Rośliny zielarskie - źródło surowców dla przetwórstwa i przemysłu spożywczego
Wiesława Rosłon
nr katalogowy: 37627
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2022-4
Dekoracje w łazience
Magdalena Kaliszuk-Barańska
nr katalogowy: 141160
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-3
Wpływ genetyki na żywność - szansa czy zagrożenie?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 58073
AURA 2024-4
Wiosna się wysusza
Anna SIERPIŃSKA
nr katalogowy: 148189
AURA 2021-1
Przegląd gatunków derenia ze szczególnym uwzględnieniem jego agrofagów i ochrony w miejskich terenach zieleni
Marek KOPACKI
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
Iryna MATSIAKH
Wojciech SOKOŁOWSKI
nr katalogowy: 130006
10.15199/2.2021.1.2
gatunki derenia
ochrona przed agrofagami
miejskie tereny zieleni
dogwood species
protection against pests
urban green areas
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-11
Deutsch für Ingenieure für Erneuerbare Energien/Niemiecki dla inżynierów ds. odnawialnych źródeł energii
nr katalogowy: 80792
AURA 2014-12
Czy każdy gatunek jest ważny?
Piotr Skubała
nr katalogowy: 88233
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2011-7
Możliwości wykorzystania alg jako biopaliwa
nr katalogowy: 60722
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-1
PRZYPRAWY WARZYWNE
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 146998
przyprawy warzywne
przyprawianie
warzywa suszone
vegetable spices
seasoning
dried vegetables
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-9
Z PÓŁKI KSIĘGARSKIEJ
nr katalogowy: 108250
AURA 2019-9
Zmiany klimatu drastycznie zmienią roślinność Ziemi
Piotr Skubała
nr katalogowy: 122140
10.15199/2.2019.9.3
zmiany klimatu
szata roślinna
fenologia
zasięg występowania
climate change
vegetation
phenology
range of occurrence
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-19-20
Wady i zalety suszy
Henryk Piekut
nr katalogowy: 93838
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-19-20
Wady i zalety suszy
Henryk Piekut
nr katalogowy: 93837
AURA 2022-5
Rośliny też swój język mają
Krzysztof SZWEJK
nr katalogowy: 137568
AURA 2012-11
W legendzie, w sztuce, w życiu
Krystyna BONENBERG
nr katalogowy: 72201
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-9
Guma guar - właściwości prozdrowotne i polepszające jakość pieczywa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 93303
AURA 2020-12
Orzech włoski – jego królewska mość
Małgorzata Falencka-Jabłońska
nr katalogowy: 129377
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-6
Kawa znaczy siła
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 114533
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-8
GMO za i przeciw
nr katalogowy: 85833
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-1
Decydujące chwile CCS
nr katalogowy: 57003
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Analiza właściwości sensorycznych, barwy i tekstury biszkoptów z substytutami mąki pszennej
Joanna Grad
Agata Marzec
nr katalogowy: 118819
10.15199/65.2019.2.5
biszkopt
żywność bezglutenowa
ocena sensoryczna
gęstość
sponge cake
gluten- free food
sensory evaluation
density
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-7
Właściwości funkcjonalne białek owadów jadalnych i ich wykorzystanie w przemyśle spożywczym
Dorota Nałęcz
nr katalogowy: 149403
10.15199/65.2024.7.5
owady jadalne
alternatywne białka
właściwości funkcjonalne
nowa żywność
edible insects
alternative proteins
functional properties
novel food
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-5
Dobrodziejstwa mąki Przetwory mączne i ich wykorzystanie w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 105500
OPAKOWANIE 2020-2
Opakowania z bananowca odpowiedzią na zalew plastiku?
nr katalogowy: 125166
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-4
Produkty roślinne z czystą etykietą
nr katalogowy: 131404
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-2
XyloMatrix – Innowacja w opakowaniach z recyklingowych włókien lignocelulozowych
nr katalogowy: 142019
AURA 2023-4
Jak „mała czarna” przyczynia się do zmian klimatu?
nr katalogowy: 142629
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-6
Zastosowanie instalacji fotowoltaicznych na dachach zielonych
Piotr Wolański
nr katalogowy: 138080
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-7
Napoje butelkowane odchodzą od chemii
Ludwik M. Bednarz
nr katalogowy: 144098
10.15199/62.2023.7.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-4
Fosfor ogólny i przyswajalny w glebie nawożonej różnymi zwiqzkami fosforowymi
IGNACY DECHNIK
WIESŁAW BEDNAREK
nr katalogowy: 108109
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-10
Skrobia jako dodatek funkcjonalny stosowany w przetwórstwie mięsa
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 80008
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-4
Bezwrzecionowe przędze mieszankowe z bawełny i kotoniny lnianej po obróbce w ultradźwiękach
Jerzy Mańkowski
Waldemar Cierpucha
Zdzisław Czaplicki
Jacek Kołodziej
Tomasz Mańkowski
nr katalogowy: 59086
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH