Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
OPAKOWANIE 2006-7
Ocena jakości dostaw papieru i tektury
Krystyna Szadowiak
nr katalogowy: 17926
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-2
Kontrola procesu produkcji i ocena jakości pieczywa
Magdalena Kot
nr katalogowy: 49803
PROBLEMY JAKOŚCI 2004-1
Miejsce klienta w procesie oceny jakości usług medycznych
Paweł Zeller
Wojciech Kapała
nr katalogowy: 3453
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-11
Konsumencka ocena jakości żywności i ogólna ocena jakości
Adam Olszewski
nr katalogowy: 123399
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-1
Praktyczna metoda oceny jakości styropianu na rynku budowlanym
Andrzej Kaputa
Jan Mamczur
nr katalogowy: 65254
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-3
Ocena jakości mas rdzeniowych i powłok ochronnych w podwyższonej temperaturze
JAROSŁAW JAKUBSKI
STANISŁAW M. DOBOSZ
nr katalogowy: 17195
OPAKOWANIE 2005-1
Ocena właściwości folii z tworzyw sztucznych, w tym wielowarstwowych barierowych folii giętkich (WBFG), wykorzystywanych w przemyśle spożywczym
Bohdan Czerniawski
nr katalogowy: 11061
OPAKOWANIE 2005-1
Ocena właściwości folii z tworzyw sztucznych, w tym wielowarstwowych barierowych folii giętkich (WBFG), wykorzystywanych w przemyśle spożywczym
Bohdan Czerniawski
nr katalogowy: 11061
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-2
Ocena przyczepności metodą impact-echo w układach naprawionych
Tomasz Piotrowski
Andrzej Garbacz
nr katalogowy: 49860
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2006-7-8
Problemy wiarygodności oceny parametrów technicznych w badaniu jakości energii elektrycznej
Przemysław OTOMAŃSKI
nr katalogowy: 18316
PROBLEMY JAKOŚCI 2008-4
Ocena metod pomiaru jakości usług
Wiesław URBAN
nr katalogowy: 34747
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-11
Ocena zespolenia warstw betonowych w przedsionku mroźni
Łukasz Sadowski
nr katalogowy: 102345
10.15199/33.2016.11.52
AURA 2005-6
MONITORING WÓD POWIERZCHNIOWYCH I OCENA ICH STANU -ZMIANY PRAWNE
Przemysław Gruszecki
nr katalogowy: 8448
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-18
Dyrektywy medyczne
Agnieszka Wiktorowska-Jezierska
nr katalogowy: 79111
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2005-4
Ocena jakości ochrony cieplnej pomieszczeń mieszkalnych i im podobnych poza sezonem ogrzewczym
Leszek Laskowski
nr katalogowy: 8786
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Ocena jakości akustycznej pomieszczeń restauracyjnych na etapie projektowania
Elżbieta Nowicka
nr katalogowy: 138895
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-11
Sprawna ocena
JOANNA SADLOK-LONC
nr katalogowy: 31188
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Ocena jakości akustycznej pomieszczeń restauracyjnych na etapie projektowania
Elżbieta Nowicka
nr katalogowy: 138895
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Ocena jakości akustycznej pomieszczeń restauracyjnych na etapie projektowania
Elżbieta Nowicka
nr katalogowy: 138895
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-25
Mierzenie jakości usług
Agnieszka Oleksiak
nr katalogowy: 31862
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2008-12
Nowa generacja sterowników polowych z analizatorem jakości energii MUPASZ 710 i MUPASZ 810 extreme
Monika Kosyra
Krzysztof Broda
Tomasz Głuszak
nr katalogowy: 39807
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-6
Ocena jakościowa komórek rozrodczych zwierząt hodowlanych z wykorzystaniem mikrocytometru typu lab-chip
PATRYCJA SZCZEPAŃSKA
RAFAŁ WALCZAK
JAN A. DZIUBAN
BARTOSZ KEMPISTY
MARTA JACKOWSKA
PAWEŁ ANTOSIK
JĘDRZEJ JAŚKOWSKI
SYLWESTER BARGIEL
nr katalogowy: 52273
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2007-7-8
Ocena jakości charakterystyki energetycznej okien
LESZEK LASKOWSKI
nr katalogowy: 27954
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Ocena jakości zbiorów w Brazylii
nr katalogowy: 129578
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-1
Ocena jakości mąki - przegląd najczęściej stosowanych metod badania mąki (część 2)
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 23323
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Ocena jakości zbiorów w Brazylii
nr katalogowy: 129578
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-12
Zróżnicowanie cech reologicznych mąki pszennej w ostatnich latach
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 72900
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Monitoring jakości drożdży
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 30033
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-1
Chemizacja przetworów mięsnych
Jacek Zin
nr katalogowy: 9483
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-4
Przegląd czasopism polskich
nr katalogowy: 9534
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-1
Chemizacja przetworów mięsnych
Jacek Zin
nr katalogowy: 9483
PROBLEMY JAKOŚCI 2007-12
Ocena modeli grupowego wdrażania systemów jakości w MŚP
Piotr GRUDOWSKI
nr katalogowy: 31716
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-5
Parametry sygnałów synchronizacji i metody ich wyznaczania
ANDRZEJ DOBROGOWSKI
MICHAŁ KASZNIA
nr katalogowy: 35086
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2007-6
Ocena jakości charakterystyki energetycznej okien - Część I: Podstawy teoretyczne i algorytm obliczeń
LESZEK LASKOWSKI
nr katalogowy: 26908
OPAKOWANIE 2007-4
Ocena jakości metalowych opakowań transportowych
Stefan Jakowski:
nr katalogowy: 25378
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-9
Evaluation of software product quality based on ISO standards
Iwona DUBIELEWICZ
Bogumiła HNATKOWSKA
Zbigniew HUZAR
Lech TUZINKIEWICZ
nr katalogowy: 55532
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-9
Ocena funkcjonowania systemu certyfikacji jakościowej IFS
nr katalogowy: 20006
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-4
Ocena efektywności przemiału ziarna
Roman JURGA
nr katalogowy: 20101
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-10
Ocena robót wykonanych w technologii suchej zabudowy
nr katalogowy: 21776
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-3
Ocena jakości powierzchni przed nakładaniem powłok lakierowych
A. Baraniak
nr katalogowy: 17810
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-11
Ocena jakości tulejki metalowej z wykorzystaniem wybranych narzędzi jakości
Edyta KARDAS
nr katalogowy: 88034
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-2
Nauczanie w szkole wyższej i jego jakość
Seweryn CICHOŃ
nr katalogowy: 56785
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-7
Czy obecność otrąbek w mące jest podstawą do reklamacji
nr katalogowy: 6331
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2004-12
Kartony wielowarstwowe - ocena jakości odbitek drukowych
Dominika Maruszak
Janina Leks-Stępień
nr katalogowy: 4718
CHŁODNICTWO 2004-1-2
Ocena jakości zamrożonych truskawek
DANUTA BIAŁASIEWICZ
GRAŻYNA RUTKOWSKA
nr katalogowy: 684
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-12
Ocena jakości mięsa jagnięcego
Bogdan Klepacki
Tomasz Rokicki
nr katalogowy: 9662
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-10
Ocena jakości użytkowej oprogramowania biznesowego
Aleksander Lotko
nr katalogowy: 62934
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-7
Integracja z NATO i UE
Andrzej Świderski
nr katalogowy: 18157
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2006-3
Ocena jakości fabrycznego zabezpieczenia powierzchni gresów polerowanych
PIOTR KRÓL
nr katalogowy: 21228
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2024-3
Ocena możliwości poprawy jakości wód powierzchniowych
Małgorzata Marciniewicz-Mykieta
nr katalogowy: 147950
wody powierzchniowe
monitorowanie
jakość wody
ocena
ochrona wód
surface waters
monitoring
water quality
assessment
water pollution control
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-11
Ocena jakości mąki - przegląd najczęściej stosowanych metod badania mąki (cz. 1)
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 22142
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2006-3
Wrażliwość w układach trójfazowej kompensacji pasywnej
Dawid Buła
Marcin Maciążek
Marian Pasko
nr katalogowy: 21142
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-9
Piekarstwo krok po kroku. Ocena jakości mąki bezpośrednio w piekarni
Henryk Piesiewicz
Mariusz Zieliński
nr katalogowy: 19000
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-7-8
Ocena jakości soków, nektarów i napojów oraz interpretacja wyników analiz
S. Wallrauch
nr katalogowy: 6871
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-6
Ocena jakości soków, nektarów i napojów oraz interpretacja wyników analiz
S. Wallrauch
nr katalogowy: 6829
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-12
Przepływ strumienia informacji a doskonalenie jakości procesu
Magdalena Wierzbicka
Jacek Mazurkiewicz
nr katalogowy: 11599
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-2
System monitorowania jakości dostawy energii elektrycznej - ocena techniczna i warunki kontraktu
Marek ROGÓŻ
Zbigniew HANZELKA
nr katalogowy: 33431
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-5
Ocena jakości mąki - przegląd najczęściej stosowanych metod badania mąki (część 4)
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 25597
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-10
Ocena jakości użytkowej oprogramowania na przykładzie systemu klasy ERP
Aleksander Lotko
Łukasz Komorowski
nr katalogowy: 55039
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-6
Rola pacjenta w ocenie jakości usług medycznych
Bożena Skotnicka-Zasadzień
Dorota Glenc
nr katalogowy: 18167
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-2
Zanieczyszczenia chemiczne żywności - krytyczne wyróżniki jakości i bezpieczeństwa żywności
M.W. Obiedziński
M. Korzycka-lwanow
nr katalogowy: 14761
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-12
Pomagamy lepszym
nr katalogowy: 48947
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2018-5
NEW BOOKS NOWE KSIĄŻKI
nr katalogowy: 116746
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-9
Systemowa i szybka ocena jakości ziarna zbóż
STANISŁAW J. KUBACKI
STANISŁAW KOS
ADAM A. KRAUSE
nr katalogowy: 6380
ODZIEŻ 2005-3
Ocena porównawcza maszyn szyjących I i II generacji do montażu rękawa w odzieży ciężkiej
Renata Krasowska
Marian Rybicki
nr katalogowy: 11016
GOSPODARKA WODNA 2024-3
Ocena możliwości poprawy jakości wód powierzchniowych
MAŁGORZATA MARCINIEWICZ-MYKIETA
nr katalogowy: 147711
10.15199/22.2024.3.2
wody powierzchniowe
monitorowanie
jakość wody
ocena
ochrona wód
surface waters
monitoring
water quality
assessment
water protection
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-3
Wyniki kontroli Inspekcji Handlowej
nr katalogowy: 112590
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-6
Ocena konsumencka i rola nauki w przemyśle mięsnym
nr katalogowy: 68845
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-6
BADANIE MOŻLIWOŚCI CROWDSOURCINGOWEJ OCENY JAKOŚCI ZDJĘĆ
Michał Zajdel
Mikołaj Leszczuk
nr katalogowy: 101801
10.15199/59.2016.6.77
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-10
Badania jakościowe w ocenie usług transportowych w sferze cywilnej i wojskowej
Ewa DĘBICKA
Tomasz JAŁOWIEC
nr katalogowy: 101340
10.15199/47.2016.10.5
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-10
Ocena jakości oferty handlowej z perspektywy klienta indywidualnego
Paweł Dobski
nr katalogowy: 47492
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-10
Niezawodność i stabilność procesu oczyszczania ścieków z wykorzystaniem statystycznej kontroli jakości
Piotr Bugajski
Andrzej Wałęga
nr katalogowy: 71557
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-5
Ocena systemu zarządzania jakością wyrobów i usług - wyniki ekonomiczno-finansowe firmy (według metodyki standardu ISO 10014-DIS-2005)
Krystyna Lisiecka
nr katalogowy: 18194
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-12
Smak - najważniejszy - Ocena jakości pieczywa metodą "za smak"
Elżbieta Słowik
Magdalena Mart
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 31681
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-8
Dynamiczna kontrola jakości tkanin
STANISŁAW LEWANDOWSKI
nr katalogowy: 29426
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-9
Ocena jakości powłok ochronnych powlekanych blach cienkich trapezowych
grzegorz STRADOMSKI
Krzysztof jANOSZEK
nr katalogowy: 62541
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-5
Smak tłuszczu
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 51702
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Ocena jakości metalicznego proszku kobaltowego wykorzystywanego w stomatologii za pomocą mikroskopii optycznej i analizy charakterystyki ziarnowej
Tymoteusz Turlej
Joanna Augustyn-Nadzieja
nr katalogowy: 140465
10.15199/62.2022.11.14
analiza morfologiczna
Co
Cr
elementy protetyczne
SEM
mikroskopia optyczna
druk 3D
morphological analysis
Co
Cr
prosthetic elements
SEM
optical microscopy
3D printing
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Ocena rozwiązań technologicznych w gospodarce odpadami komunalnymi z wykorzystaniem wskaźników jakości technologicznej i analizy wielokryterialnej
Agnieszka Generowicz
Zygmunt Kowalski
Joanna Kulczycka
Marcin Banach
nr katalogowy: 59855
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-2
Czynniki obniżające jakość pieczywa - część I
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 65582
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-10
Ocena zanieczyszczenia terenów pod budownictwo - etap V
Anna Urbanek-Szopa
Krzysztof Traczyński
nr katalogowy: 122919
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 3)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 130206
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-7
Ocena jakości ziarna pszenicy i mąki pszennej za pomocą aparatu mixolab
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 45163
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-5
IJHARS: jakość pieczywa dobra, niewłaściwe oznakowanie
nr katalogowy: 44364
AURA 2014-5
Zastosowanie modelowania matematycznego w analizie zmian stężeń biogenów w korycie rzecznym
Sebastian R. BIELAK
nr katalogowy: 84517
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-6
Ocena jakości wody do spożycia dostarczanej przez wodociągi wiejskie
Janina Piekutin
nr katalogowy: 68346
GAZETA CUKROWNICZA 2008-10
Ocena mikrobiologiczna cukru białego na przestrzeni lat 2005-2008
Alina Kunicka-Styczyńska
Zofia Żakowska
nr katalogowy: 38540
PROBLEMY JAKOŚCI 2008-9
Kryteria oceny procesów usługowych
Alicja GĘBCZYŃSKA
nr katalogowy: 38308
PROBLEMY JAKOŚCI 2007-5
Ocena skuteczności SZJ - jako narzędzie jego doskonalenia
Aneta KUCIŃSKA
nr katalogowy: 26195
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Ocena farinograficzna w ofercie badań ZPZiP IBPRS
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 81090
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Ocena jakości handlowych makaronów ekologicznych formy świderki
Grażyna Cacak-Pietrzak
Daria Romankiewicz
Alicja Ceglińska
Emilia Lenart
nr katalogowy: 98707
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-8
Wymagania dotyczące opakowań wynikające z ustawodawstwa unijnego
Renata Gasparska
nr katalogowy: 53343
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-12
Właściwości wypiekowe mąki żytniej i ich ocena na podstawie badania krzywych pęcznienia
Elżbieta Słowik
Małgorzata Mielcarz
nr katalogowy: 31678
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-8
Ocena jakości zdrowotnej papierów i tektur przeznaczonych do kontaktu z żywnością
MACIEJ CIEPLIŃSKI
nr katalogowy: 29489
OPAKOWANIE 2007-6
Ocena jakości opakowań transportowych z tworzyw sztucznych
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 27380
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-12
Ocena stopnia wykorzystania przepustowości istniejących miejskich oczyszczalni ścieków w Polsce
Zbigniew Heidrich
Tomasz Kozak
nr katalogowy: 40298
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-10
Wśród książek
Bożena Gajdzik
nr katalogowy: 38830
PROBLEMY JAKOŚCI 2008-5
Ocena skuteczności systemów zarządzania jakością
Jerzy SZKODA
Andrzej ŚWIDERSKI
nr katalogowy: 35549
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2007-4
Elektrochemiczna ocena jakości powłok fosforanowych
JANUSZ FLIS
nr katalogowy: 25495
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-4
Kukurydza Część 2. Właściwości fizyczne pojedynczych ziarniaków
HenryK GĄSiOrOWSKi
nr katalogowy: 25154
ODZIEŻ 2007-1
Ocena wpływu działania światła sztucznego i sztucznej pogody na tekstylia
Jerzy Piestrzeniewicz
nr katalogowy: 24426
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
Ocena jakości mąki - przegląd najczęściej stosowanych metod badania mąki (część 3)
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 23757
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-3
Prawie jedna trzecia wyrobów zakwestionowana
nr katalogowy: 119170
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-10
Gawęda o marketingu Część III
nr katalogowy: 63182
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2019-4
Planowanie eksperymentu uczenia maszynowego
Cezary Jankowski
nr katalogowy: 119824
10.15199/59.2019.4.2
uczenie maszynowe
walidacja
ocena jakości
teleinformatyka
machine learning
validation
performance evaluation
data mining
infocommunications
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-2
Co wpływa na jakość pasz
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 148055
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-1
Ocena jakości katalizatora Cr2O3/Al2O3 w procesie hydrodealkilacji toluenu i frakcji toluenowej
JERZY WALENDZIEWSKI
JERZY GRZECHOWIAK
BOHDAN RADOMYSKI
nr katalogowy: 42547
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-1
Jakość hamburgerów dostępnych na polskim rynku
KRZYSZTOF KRYGIER
KATARZYNA MAKSIMOWICZ
nr katalogowy: 32544
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2007-9
Napęd rozdzielnicy CGM Cosmos - wygoda, bezpieczeństwo i pewność działania
Przemysław Szywała
nr katalogowy: 30068
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-12
Ocena jakości surowców zbożowych wykorzystywanych do produkcji makaronu
WIKTOR OBUCHOWSKI
nr katalogowy: 39789
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-9
Kompleksowa ocena struktury jakości odkuwki matrycowej z wykorzystaniem modelowania numerycznego
Aneta ŁUKASZEK-SOŁEK
Sylwia BEDNAREK
nr katalogowy: 38136
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-5
Ocena jakości skratek i zawiesiny mineralnej z oczyszczalni ścieków w aspekcie ich unieszkodliwiania
Sylwia Fudala-Książek
Adam Boguski
nr katalogowy: 35116
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2007-3
OCENA JAKOŚCI RUR SPAWANYCH LASEROWO
STANISŁAW NOWAK
KRZYSZTOF ŻABA
BEATA KRAWCZYK
nr katalogowy: 24568
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-2
Ocena odpadów z linii technologicznej przerobu makulatury z uwzględnieniem zawartości metali ciężkich
JACEK CZECHOWSKI
KONRAD OLEJNIK
nr katalogowy: 28815
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-7
Jakość skórki
nr katalogowy: 77283
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2009-6
Sprawozdanie z Konferencji "Harmonizacja baz danych georeferencyjnych"
Krzysztof Mączewski
Ewa Janczar
nr katalogowy: 44886
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-12
Proces certyfikacji w ocenie klientów
Radosław WOLNIAK
Łukasz PAJOR
nr katalogowy: 48748
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-2
Diagnostyka obiektów budowlanych
Lesław Brunarski
Leonard Runkiewicz
nr katalogowy: 57502
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-1
Ocena farinograficzna, jako wskaźnik oceny jakości mąki pszennej
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 103875
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-12
Wartość technologiczna ziarna odmian pszenicy uprawianych w Polsce na podstawie oceny ziarna ze zbiorów lat 2007-2011
Danuta Abramczyk
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 72899
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-12
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ozimej i jarej uprawianej w Polsce na podstawie oceny ziarna ze zbiorów lat 2008–2010
Danuta Abramczyk
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 64148
GOSPODARKA WODNA 2013-7
Ocena jakości wody pitnej w powiecie mińskim
Elżbieta Radzka
Jolanta Jankowska
Jacek Rak
nr katalogowy: 77741
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-4
Standardy w druku natryskowym
Svitlana Khadzhynova
Łukasz Kubiak
nr katalogowy: 59307
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
Czynniki warunkujące proces peklowania
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 119300
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-11
Ocena poziomu zadowolenia klienta przedsiębiorstwa hutniczego
Bożena Gajdzik
nr katalogowy: 80395
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-5
Badanie właściwości metrologicznych analizatora jakości energii elektrycznej z uwzględnieniem zjawiska przecieku widma
Przemysław OTOMAŃSKI
nr katalogowy: 131571
10.15199/48.2021.05.13
analizator jakości energii elektrycznej
budżet niepewności
okno pomiarowe
przeciek widma
power quality analyser
uncertainty budget
measurement window
spectrum leakage
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2024-4
SPÓJNA CZASOWO OBIEKTYWNA MIARA JAKOŚCI DLA WIZJI WSZECHOGARNIAJĄCEJ
Jakub Stankowski
Bartosz Sojka
Tomasz Grajek
Adrian Dziembowski
nr katalogowy: 150609
10.15199/59.2024.4.70
wizja wszechogarniająca
ocena jakości wizji
obiektywny pomiar jakości
immersive video
video quality evaluation
ob- jective quality assessment
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2018-6
OCENA JAKOŚCI POŁĄCZEŃ GŁOSOWYCH NA PODSTAWIE POMIARÓW URZĄDZENIEM SWISSQUAL DIVERSITY BENCHMARKER
Małgorzata Langer
Politechnika Łódzka
nr katalogowy: 114347
10.15199/59.2018.6.37
Diversity Benchmarker
QoE
usługi głosowe.
Diversity Benchmarker
listening services
QoE.
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-6
Ocena jakości mąki (część 5)
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 27050
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2008-11
OCENA JAKOŚCI INSTALACYJNYCH RUR MIEDZIANYCH
BOŻENA BORYCZKO
JAN OSIKA
KRZYSZTOF ŻABA
nr katalogowy: 39257
GOSPODARKA WODNA 2008-10
Ramowa Dyrektywa Wodna w praktyce - Makrofitowa metoda oceny rzek w monitoringu wód płynących w Wielkopolsce
KAROL PIETRUCZUK
KRZYSZTOF SZOSZKIEWICZ
nr katalogowy: 38493
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-5
Metoda badania jakości betonu w elementach konstrukcyjnych budynków wielkopłytowych
Justyna Sobczak-Piąstka
nr katalogowy: 105650
10.15199/33.2017.05.14
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-7
Możliwości zastosowania faktoringu dla branży mięsnej
nr katalogowy: 85727
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 6)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 132876
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-2
55 lat w służbie jakości (BZJ - CBJW - PCBC - PCBC SA)
Wojciech Henrykowski
nr katalogowy: 74542
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
Ocena wartości przemiałowej ziarna pszenicy
Tomasz Sitkowski
nr katalogowy: 50874
CHŁODNICTWO 2009-12
Uniwersalny przyrząd do pomiarów parametrów wentylacji i jakości powietrza w pomieszczeniach testo 435
nr katalogowy: 48668
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-9
Próbny wypiek laboratoryjny - ostatnie ogniwo sprawdzania jakości mąki
MAŁGORZATA MIELCARZ
nr katalogowy: 47013
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2009-8-9
Ocena postrzeganej jakości usług strumieniowania wideo w scenariuszu bez referencji ze skalowaniem przepływności
Lucjan JANOWSKI
Mikołaj LESZCZUK
Zdzisław PAPIR
Piotr ROMANIAK
nr katalogowy: 46282
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-8
Złoty inżynier 2022
nr katalogowy: 139200
GOSPODARKA WODNA 2011-6
Ocena jakości wody pitnej w powiecie siedleckim w latach 2005-2007
JOLANTA JANKOWSKA
GRZEGORZ KOC
JACEK RAK
ELŻBIETA RADZKA
nr katalogowy: 60259
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-9
Opinie kadry kierowniczej jako ocena systemu zarządzania jakością
Leszek MAZGAJ
nr katalogowy: 79028
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
Image and video quality assessment with the use of various verification databases
Krzysztof OKARMA
nr katalogowy: 75333
OPAKOWANIE 2019-12
Jakość postrzegana i wizerunek dostępnych na polskim rynku marek środków do zmywania w zmywarkach automatycznych
Andrzej Pawluk
nr katalogowy: 124297
10.15199/42.2019.12.2
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 3)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 130206
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-1
Zastosowanie alweografu do oceny jakości mąki pszennej
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 124322
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2008-11
OCENA JAKOŚCI TAŚMY STALOWEJ Z POWŁOKĄ AL-SI PRZEZNACZONEJ NA RURY ZGRZEWANE
KRZYSZTOF ŻABA
nr katalogowy: 39248
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-2
Ocena ekstensograficzna jako wskaźnik oceny jakości mąki pszennej
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 105089
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-6
Krajowy rynek soków pomarańczowych - ocena autentyczności i tożsamości
Grzegorz Suwała
nr katalogowy: 85106
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Bezpieczeństwo transakcji elektronicznych a ocena dostawców usług zaufania (TSP)
nr katalogowy: 137238
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-1
Marketingowa istota jakości usług
Andrzej Kłosowski
nr katalogowy: 73777
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-1
Korzyści i koszty wdrażania systemów zapewnienia jakości
Agnieszka Tabor - Smardzewska
nr katalogowy: 56970
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-11
Evaluation of the accuracy of hysteresis models by the use of relative residual analysis
Zdzisław WŁODARSKI
Andrzej BRYKALSKI
Jadwiga WŁODARSKA
nr katalogowy: 31310
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-11
Korzyści z aplikowania o nagrody jakości
Dorota BOBIK
Piotr ROGALA
nr katalogowy: 48735
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-11
Struktura uboju bydła wg klasy EUROP w Polsce (lata 2005-2010)
Jolanta J. Sienkiewicz
nr katalogowy: 72616
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-6
SUBIEKTYWNA OCENA WPŁYWU TECHNIKI KODOWANIA NA JAKOŚĆ SYGNAŁU MUZYCZNEGO
Stefan Brachmański
Andrzej Dobrucki
nr katalogowy: 101802
10.15199/59.2016.6.78
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Ocena jakości handlowej mąki tortowej różnych producentów
Grażyna Cacak-Pietrzak
Daria Romankiewicz
Alicja Ceglińska
nr katalogowy: 99946
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-9
Czym jest jakość w XXI wieku ? Wg Platona jakość to "Pewien stopień doskonałości"
nr katalogowy: 109359
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-1
Środki wspierania zrównoważonego budownictwa
Łukasz Adamus
nr katalogowy: 82109
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-10
Kryteria bezpieczeństwa żywności i higieny produkcji
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 80060
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-11
Analiza energii elektrycznej pobieranej w obiektach użyteczności publicznej
Marek SUPRONIUK
Jacek PAŚ
nr katalogowy: 123238
10.15199/48.2019.11.26
jakość energii elektrycznej
instalacje elektryczne.
electrical quality
electrical installation.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-6
Ocena jakości wysokogatunkowego koksu wielkopiecowego w skali zintegrowanego testu reakcyjności i wytrzymałości NSC
ANDRZEJ MIANOWSKI
TOMASZ RADKO
ANDRZEJ KOSZOREK
nr katalogowy: 44921
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-11
Ocena akustyczna pomieszczeń użyteczności publicznej na etapie projektowania
Elżbieta Nowicka
nr katalogowy: 95073
10.15199/33.2015.11.11
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-3
Jakość zdrowotna materiałów opakowaniowych i opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością
Monika KACZMARCZYK
Katarzyna SAMSONOWSKA
nr katalogowy: 97116
10.15199/47.2016.3.3
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 7)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 133694
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-11
Ocena jakości logistyki usług i jej egzemplifikacja
Joanna PIORUNOWSKA-KOKOSZKO*
nr katalogowy: 129186
10.15199/46.2020.11.2
proces usługowy
logistyka usług
jakość
services process
logistics in services
quality
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2017-6
Główne parametry eksploatacyjne wpływające na jakość wydruku w technologii FDM
WOJCIECH KIŃSKI
PAWEŁ PIETKIEWICZ
nr katalogowy: 106797
10.15199/148.2017.6.12
drukarka 3D
analiza jakości wydruku
FDM
3D printer
the analysis of the print quality
FDM
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-1
Assessing electric power quality parameters in street lighting system using LED-type light sources
Małgorzata ŁATKA
nr katalogowy: 81890
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 7)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 133694
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-10
Ocena jakości scalenia gruntów we wsi Rzymkowice, powiat nyski, województwo opolskie
Jarosław TASZAKOWSKI
Arkadiusz DOROŻ
Anna ŁOJAN
Stefan TOKARCZYK
nr katalogowy: 145372
10.15199/50.2023.10.1
scalenie
grunty rolne
ocena jakości
consolidation
agricultural land
quality assessment
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-10
Ocena jakości scalenia gruntów we wsi Rzymkowice, powiat nyski, województwo opolskie
Jarosław TASZAKOWSKI
Arkadiusz DOROŻ
Anna ŁOJAN
Stefan TOKARCZYK
nr katalogowy: 145372
10.15199/50.2023.10.1
scalenie
grunty rolne
ocena jakości
consolidation
agricultural land
quality assessment
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-10
Ocena jakości scalenia gruntów we wsi Rzymkowice, powiat nyski, województwo opolskie
Jarosław TASZAKOWSKI
Arkadiusz DOROŻ
Anna ŁOJAN
Stefan TOKARCZYK
nr katalogowy: 145372
10.15199/50.2023.10.1
scalenie
grunty rolne
ocena jakości
consolidation
agricultural land
quality assessment
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2018-6
SUBIEKTYWNA OCENA WPŁYWU SZYBKOŚCI BITOWEJ NA JAKOŚĆ SYGNAŁU MUZYCZNEGO KODOWANEGO W STANDARDZIE AAC
Stefan Brachmański
nr katalogowy: 114366
10.15199/59.2018.6.56
jakość muzyki
kodowanie sygnału muzycznego
metody oceny jakości muzyki
ocena jakości muzyki
kodowanie AAC
assessment of musical quality
audio quality assessment methods
audio coding
audio quality
AAC coding
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 2)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 128432
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2009-4
Ocena jakości projektowanej ochrony pomieszczeń przed przegrzewaniem w porze letniej
LESZEK LASKOWSKI
nr katalogowy: 42821
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2009-3
Ocena jakości projektowanej ochrony pomieszczeń przed przegrzewaniem w porze letniej
LeSZeK LASKOWSKI
nr katalogowy: 42002
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-6
Spis treści / Contents
nr katalogowy: 60108
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
System oceny i zapewnienia jakości badań biegłości laboratoriów przy ich akredytacji
Eugenij Volodarsky
Zygmunt Warsza
Larysa Kosheva
nr katalogowy: 86079
10.12916/przemchem.2014.1252
AURA 2021-5
Porosty w krakowskich parkach miejskich
Aleksandra DUDA
Wiktoria SOBCZYK
nr katalogowy: 131813
10.15199/2.2021.5.2
porosty
bioindykacja
Kraków
lichens
bioindication
Krakow
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-3
Ocena alweograficzna, jako wskaźnik oceny jakości mąki pszennej
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 106433
jakość mąki
ocena alweograficzna
precyzja metody
równania regresji
the quality of flour
alveograph evaluation
precision of the method
regression equations
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2017-6
METODY OCENY JAKOŚCI ŁĄCZA WIFI NA POTRZEBY SIECI ŁĄCZNOŚCI BEZPRZEWODOWEJ NA MORZU
Krzysztof Bronk
Adam Lipka
Rafał Niski
Błażej Wereszko
Kacper Wereszko
Krzysztof Żurek
nr katalogowy: 106318
10.15199/59.2017.6.18
sieci WiFi
radiokomunikacja morska
jakość łącza
WiFi networks
maritime radiocommunications
link quality
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-9
Nowe formy analizowania jakości przędz przy użyciu zestawu aparaturowego Uster Classimat 5
STANISŁAW LEWANDOWSKI
IGNACY JÓZKOWICZ
nr katalogowy: 116111
10.15199/60.2018.09.2
USTER CLASSIMAT 5
yarn body
okresowe błędy przędzy
affected share
outliers
dense areas
clearing index
USTER CLASSIMAT 5
yarn body
periodic faults of yarn
affected share
out-liers
dense areas
clearing index
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-5
Model matematyczny jakości usług medycznych
Nadia MACHUGA
nr katalogowy: 76456
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-1
Ocena sensoryczna
Małgorzata Bartelak
nr katalogowy: 88785
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 6)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 132876
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-3
Jakościowa ocena ryzyka projektów inwestycyjnych branży ciepłowniczej
Anna Chęć
Bożena Babiarz
nr katalogowy: 136746
10.15199/9.2022.3.2
systemy ciepłownicze
projekt
jakościowa ocena ryzyka
district heating systems
project
qualitative risk assessment
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-3
Możliwości wykorzystania wyników oceny alweograficznej w piekarni
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 147652
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-4
Zastosowanie metody analizy sensorycznej w ocenie jakości wody
Paweł Turek
Artur Jachimowski
nr katalogowy: 113380
10.15199/17.2018.4.7
woda pitna
jakość wody
analiza sensoryczna wody
metoda trójkątowa
drinking water
water quality
sensory analysis of water
triangular method
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
Ocena jakości handlowej mąki pszennej typ 450 krupczatka
Grażyna Cacak -Pietrzak
Alicja Ceglińska
Sylwia Stępniewska
Klaudia Kuciara
nr katalogowy: 118510
pszenica
mąka handlowa
popiół
białko
gluten
aktywność amylolityczna
wheat
commercial flour
ash
protein
gluten
amylolytic activity
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2023-4
ANALIZA WPŁYWU MIKRO-STRUKTURY PREZENTACJI TREŚCI NA SUBIEKTYWNĄ OCENĘ JAKOŚCI WIDEO I JEJ STABILNOŚĆ
Tomasz Konaszyński
Dawid Juszka
Mikołaj Leszczuk
nr katalogowy: 144801
10.15199/59.2023.4.73
mikro-struktura treści
Absolute Category Rating
ocena subiektywna
QoE
content micro-structure
Absolute Category Rating
Quality of Experience (QoE)
subjective assessment
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-5
Statystyczna kontrola jakości prefabrykowanych wyrobów betonowych
Izabela Skrzypczak
nr katalogowy: 137638
10.15199/33.2022.05.01
statystyczna kontrola jakości
prefabrykaty betonowe
plany badań
ocena alternatywna
statistical quality control
precast concrete
acceptance sampling plans
alternative assessment.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-5
Statystyczna kontrola jakości prefabrykowanych wyrobów betonowych
Izabela Skrzypczak
nr katalogowy: 137638
10.15199/33.2022.05.01
statystyczna kontrola jakości
prefabrykaty betonowe
plany badań
ocena alternatywna
statistical quality control
precast concrete
acceptance sampling plans
alternative assessment.
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH