Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-2
Słody ciemne – wpływ na jakość brzeczki i przebieg procesu fermentacji
Justyna Paszkot
Adam Głowacki
Joanna Kawa-Rygielska
nr katalogowy: 148466
10.15199/64.2024.2.2
słody ciemne
piwa ciemne
związki Maillarda
dark malts
dark beers
Maillard reaction compounds
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-3
Słody karmelowe - produkcja, cechy jakościowe i wpływ na właściwości piwa
Władysław Jamborowicz
nr katalogowy: 58625
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-7
Jakość technologiczna słodów niskobiałkowych
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 121518
10.15199/64.2019.7.3
słody niskobiałkowe
jakość technologiczna
low protein malts
technological quality
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-9
Produkcja wyciągów barwiących w warunkach warzelni
Józef Błażewicz
Agnieszka Zembold-Guła
nr katalogowy: 62803
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-5
Europejski barometr cenowy
nr katalogowy: 25617
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-10
Właściwości fizyczne i zmiany jakości mąki pszennej
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 47108
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Wpływ agrotechniki jęczmienia jarego na jakość słodów typu pilzneńskiego
Józef Błażewicz
Marek Liszewski
nr katalogowy: 87587
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Słody żytnie w ocenie technologicznej
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
Alan Gasiński
nr katalogowy: 122465
10.15199/64.2019.8-9.1
czas słodowania
słody żytnie karmelowe i pilzneńskie
brzeczka
wydajność zacierania
malting time
caramel rye malt
pilsener rye malt
wort
mashing efficiency
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Jakość piwa w dobie kryzysu energetycznego
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 140093
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-7
Najważniejsze wskaźniki jakości mąki pszennej
Roman Jurga
nr katalogowy: 69069
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-1-2
Słody specjalne z owsa nagiego
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
Danuta Leszczyńska
Justyna Gąsior
Alan Gasiński
nr katalogowy: 125133
10.15199/64.2020.1–2.3
słody z owsa nagiego
ekstraktywność
brzeczka
wydajność warzelni
naked oat malts
extractivity
wort
mashing efficiency
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-12
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do ŻywnoŚci
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 123890
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-1
nr katalogowy: 56859
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
Słody a bogata paleta piwnych barw
Marek Suliga
nr katalogowy: 64614
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Wpływ wykorzystania słodów specjalnych na przebieg zacierania i parametry jakościowe brzeczki
Aneta Ciosek
Anna Pliś
nr katalogowy: 136367
10.15199/64.2022.1.1
słody specjalne
parametry fizykochemiczne
zacier
brzeczka
special malts
physicochemical parameters
mash
wort
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Wpływ wykorzystania słodów specjalnych na przebieg zacierania i parametry jakościowe brzeczki
Aneta Ciosek
Anna Pliś
nr katalogowy: 136367
10.15199/64.2022.1.1
słody specjalne
parametry fizykochemiczne
zacier
brzeczka
special malts
physicochemical parameters
mash
wort
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Wpływ wykorzystania słodów specjalnych na przebieg zacierania i parametry jakościowe brzeczki
Aneta Ciosek
Anna Pliś
nr katalogowy: 136367
10.15199/64.2022.1.1
słody specjalne
parametry fizykochemiczne
zacier
brzeczka
special malts
physicochemical parameters
mash
wort
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-9
Alternatywne surowce wykorzystywane w browarnictwie
Paulina Bogdan
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 86639
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-5
Na słodkim szlaku
Witt Wilczyński
nr katalogowy: 113665
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-7
Przydatność technologiczna słodów typu pilzneńskiego z ziarna o nadmiernej zawartości białka
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
Ewa Trzepizur
Andrzej Dawidowicz
nr katalogowy: 108398
ziarno
słód
brzeczka
wydajność warzelni
grain
malt
wort
mashing efficiency
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-9
Jakość surowców i kontrola procesu w aspekcie zapewniania stabilności sensorycznej piwa, cz. 1
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 71060
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Pienistość piw otrzymywanych w technologii high gravity brewing (HGB)
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 87589
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
Zalety technologiczne nietypowo suszonych słodów specjalnych
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
nr katalogowy: 116202
10.15199/64.2018.8-9.2
słody specjalne
brzeczka
azot alfa-aminokwasowy
polifenole
special malts
wort
free amino nitrogen (FAN)
polyphenol
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
Amarantus i komosa ryżowa jako niesłodowane dodatki w produkcji piwa
Paulina Bogdan
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 93073
10.15199/64.2015.7-8.1
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-11
Słody specjalne z nasion roślin strączkowych
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
Justyna Gąsior
nr katalogowy: 123999
10.15199/64.2019.11.1
groch
soczewica
wyka
słód
brzeczka
wydajność warzelni
peas
lentils
vetches
malt
wort
brewhouse efficiency
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Wpływ nawadniania roślin jęczmienia na przydatność technologiczną ziarna, słodów typu pilzneńskiego i brzeczek kongresowych
dr hab. inż. Józef Błażewicz
prof. nadzw.
prof. dr hab. inż. Joanna Kawa-Rygielska
mgr inż. Alan Gasiński
nr katalogowy: 130551
10.15199/64.2021.1.1
nawadnianie
ziarno
słód
brzeczka
wydajność warzelni
irrigation
grain
malt
wort
brewhouse efficiency
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Wpływ nawadniania roślin jęczmienia na przydatność technologiczną ziarna, słodów typu pilzneńskiego i brzeczek kongresowych
dr hab. inż. Józef Błażewicz
prof. nadzw.
prof. dr hab. inż. Joanna Kawa-Rygielska
mgr inż. Alan Gasiński
nr katalogowy: 130551
10.15199/64.2021.1.1
nawadnianie
ziarno
słód
brzeczka
wydajność warzelni
irrigation
grain
malt
wort
brewhouse efficiency
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH