Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Wpływ mikronizacji błonnika na jego właściwości fizykochemiczne
Jacek Anioła
nr katalogowy: 120371
10.15199/65.2019.5.8
błonnik pokarmowy
preparaty wysokobłonnikowe
mikronizacja
właściwości funkcjonalne
dietary fiber
high-fiber preparations
micronization
functional properties
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-6
Chleb "orientalny" jako żywność funkcjonalna
Iwona Wawer
nr katalogowy: 68232
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-4
Wpływ surowca na właściwości preparatów wysokobłonnikowych
Jacek Anioła
nr katalogowy: 119828
10.15199/65.2019.4.2
błonnik pokarmowy
preparaty wysokobłonnikowe
źródła błonnika
właściwości fizjologiczne
dietary fiber
high-fiber preparations
sources of fiber
physiological properties
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-6
Preparaty dymu wędzarniczego w przemyśle mięsnym
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 16716
CHŁODNICTWO 2016-5
Preparaty do dezynfekcji i czyszczenia klimatyzacji Rectorseal
nr katalogowy: 98553
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-3
Bakteryjne preparaty enzymatyczne w technologii żywności Cz. 2. Zastosowanie enzymów
Lidia Stasiak-Różańska
Stanisław Błażejak
Agnieszka Dmowska
Iwona Gientka
nr katalogowy: 90146
10.15199/65.2015.3.4
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-7-8
Właściwości błonnika pokarmowego
nr katalogowy: 121416
błonnik pokarmowy
właściwości żywieniowe i technologiczne
preparaty wysokobłonnikowe.
dietary fiber
nutritional and technological properties
fiber-rich preparations.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-5
Enzymy Novozymes dla gorzelnictwa - nowoczesne preparaty scukrzające z grupy SAN oraz enzymy pomocnicze
T. Kapela
L. Solarek
nr katalogowy: 6799
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-12
Środki natłuszczające do skór bez akcyzy!
nr katalogowy: 123902
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-12
Preparaty dymu wędzarniczego - większe możliwości
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 55982
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-11
Dym wędzarniczy w płynie - jakość produkcji
nr katalogowy: 55869
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-9
Preparaty dymu wędzarniczego
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 133508
wędzenie
preparaty dymu wędzarniczego
WWA
bezpieczeństwo zdrowotne wędzenia
meat
processed meat products
packaging systems
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-10
B2B - Deutsch - Praktyczny niemiecki dla biznesu
nr katalogowy: 72001
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2005-2-3
Nowe preparaty chemiczne firmy ISOCHEM
nr katalogowy: 13492
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-1
Preparaty gorsze od AIDS
nr katalogowy: 1
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
WSZYSTKO O DYMIE WĘDZARNICZYM
Paweł Sobczak
Konrad Żukiewicz
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Anna Domańska
nr katalogowy: 138460
dym wędzarniczy
preparaty dymu wędzarniczego
piroliza
wędzenie
smoke
smoke preparations
pyrolysis
smoking
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
WSZYSTKO O DYMIE WĘDZARNICZYM
Paweł Sobczak
Konrad Żukiewicz
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Anna Domańska
nr katalogowy: 138460
dym wędzarniczy
preparaty dymu wędzarniczego
piroliza
wędzenie
smoke
smoke preparations
pyrolysis
smoking
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-10
Preparat w aerozolu do odblokowywania części mechanicznych
Aleksander Bądkowski
nr katalogowy: 8249
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-3
Preparat do smarowania pasków napędowych
Andrzej Bądkowski
nr katalogowy: 7964
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-10
Preparat chroniący podwozia
A. Bądkowski
nr katalogowy: 339
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-3
Medyczny odczynnik analityczny
A. Bądkowski
nr katalogowy: 15776
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2005-1
Nowa generacja środków chemicznych Znakowanie przewodów elektrycznych
nr katalogowy: 10246
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2005-1
Nowa generacja środków chemicznych Znakowanie przewodów elektrycznych
nr katalogowy: 10246
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2006-6
Kompleksowa modyfikacja siluminu EN AC-AlSi7Mg dodatkami złożonymi
Piątkowski J.
nr katalogowy: 20919
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-11
Ochrona obiektów przed oblodzeniem
B. Cichy
J. Kwiecień
L. Kwiatkowski
nr katalogowy: 21864
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-5
Jakość komponentów owocowych
R. Zadernowski
nr katalogowy: 7079
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-4
Kultury starterowe w przetwórstwie żywności pochodzenia zwierzęcego
M. Ziarno
nr katalogowy: 14805
AURA 2005-5
ZABÓJCZE, CHOĆ MAJĄ CHRONIĆ
Jolanta Zientek-Varga
nr katalogowy: 8432
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-5
AB Enzymes u progu nowego sezonu sokowniczego
nr katalogowy: 20622
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-4
Zakaźne choroby zawodowe w Polsce
Barbara Otto
nr katalogowy: 143
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-4
Sojowe preparaty białkowe - otrzymywanie i zastosowanie
E. Dłużewska
K. Krygier
nr katalogowy: 14806
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2005-1
Zatrzymać działanie czasu. Preparaty i farby silikonowe do ochrony materiałów budowlanych
M. Zielecka
A. Miazga
nr katalogowy: 10804
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-5
Zastosowanie lecytyny rzepakowej w ciekłych kompozycjach detergentowych
Sebastian Pastewski
Krystyna Mędrzycka
Jolanta Zimoch
nr katalogowy: 14303
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2005-1
Zatrzymać działanie czasu. Preparaty i farby silikonowe do ochrony materiałów budowlanych
M. Zielecka
A. Miazga
nr katalogowy: 10804
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-4
Postęp w produkcji i stosowaniu preparatów dymu wędzarniczego. Część II. Właściwości, zakres i aspekty zdrowotne stosowania
A. Borys
nr katalogowy: 14808
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-5
Metody i preparaty stosowane do czyszczenia, dezynfekcji i sterylizacji urządzeń stosowanych w przetwórstwie
T. Kozłowski
nr katalogowy: 20625
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 85542
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-1
PERSONALIA
nr katalogowy: 57054
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-2
Bakteryjne preparaty enzymatyczne w technologii żywności Cz. 1. Otrzymywanie enzymów
Lidia Stasiak-Różańska
Stanisław Błażejak
Agnieszka Dmowska
Iwona Gientka
nr katalogowy: 89571
10.15199/65.2015.2.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-6
Od redakcji
nr katalogowy: 27183
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-2
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego, nr 23 i 24 z 2014 r.)
nr katalogowy: 89488
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-3
Odtwarzanie izolacji poziomych w istniejących budynkach metodą parafinowej iniekcji termohermetycznej
Robert Wójcik
nr katalogowy: 33893
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1994-10
NOTATKI
nr katalogowy: 43187
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-8
Stosowanie preparatów białkowych w przetwórstwie mięsa
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 29127
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
SKUTECZNA, BEZPIECZNA I DŁUGOTRWAŁA DEZYNFEKCJA W SEKTORZE SPOŻYWCZYM
nr katalogowy: 123064
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-10
Substancje dodatkowe stosowane w serowarstwie
MAŁGORZATA ZIARNO
DOROTA ZARĘBA
nr katalogowy: 30674
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-7
Skarb z owcy i maku
Irena Fober
nr katalogowy: 25055
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-1
Oznaczanie zawartości pestycydów chloroorganicznych brojlerów kurzych o różnych genotypach i sposobach żywienia
Ewelina Węsierska
Agnieszka Raj
nr katalogowy: 23522
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-6
Naturalne pestycydy i ich zastosowanie w ochronie roślin
TADEUSZ WOLSKI
AGNIESZKA LUDWICZUK
nr katalogowy: 28394
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
SKUTECZNA, BEZPIECZNA I DŁUGOTRWAŁA DEZYNFEKCJA W SEKTORZE SPOŻYWCZYM
nr katalogowy: 121982
OPAKOWANIE 2017-1
Lepsza efektywność i wykorzystanie zasobów dla branży spożywczej
nr katalogowy: 103735
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Technologia wytwarzania i skład chemiczny preparatów wapniowych ze skorup jaj i dolomitu
Barbara Dolińska
Agnieszka Mikulska
Szymon Dragan
Zbigniew Dobrzański
Tadeusz Trziszka
Florian Ryszka
nr katalogowy: 59851
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-9
Tendencje w stosowaniu nowych dodatków
nr katalogowy: 100589
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-3
SILTEN RENO certyfikowany system renowacji murów
nr katalogowy: 90220
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1998-11
Chromatograficzne badanie skuteczności regeneracji gruboziarnistych preparatów węgla aktywnego przeprowadzonej za pomocą CO2 w stanie nadkrytycznym
HENRYK GRAJEK
ZYGFRYD WITKIEWICZ
HELENA JANKOWSKA
ANDRZEJ ŚWIĄTKOWSKI
nr katalogowy: 43487
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-10
Zastosowanie modyfikowanego węgla aktywnego jako materiału elektrodowego do badań układu redoks Cu(II)/Cu(O)
WITOLD DARLEWSKI
ANDRZEJ ŚWIĄTKOWSKI
nr katalogowy: 43345
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-5
Badanie właściwości enzymów unieruchomionych metodą szybkiej immobilizacji na złożach do chromatografii powinowactwa
ANDRZEJ K.M. KABZIŃSKI
TADEUSZ PARYJCZAK
nr katalogowy: 42602
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-11
Nadtlenki organiczne Czy ich stosowanie jest bezpieczne? część I
Bolesław Hancyk
nr katalogowy: 80542
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-3
Zastosowanie preparatów pektynowych
Andrzej Gasik
Marta Mitek
nr katalogowy: 74635
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-10
Polska i Świat Wydarzenia
nr katalogowy: 113610
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-4
Adsorpcja z roztworów metanol + benzen, aceton + benzen i metanol + aceton na chemicznie modyfikowanym węglu aktywnym
JACEK GOWOREK
ANDRZEJ SWIĄTKOWSKI
STANISŁAW BINIAK
nr katalogowy: 43261
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-9
Postęp techniczny w konstrukcji maszyn i urządzeń do obróbki cieplnej w przemyśle mięsnym
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Edward Lesiak
nr katalogowy: 38218
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1998-11
Badania nad otrzymywaniem nowej generacji uniwersalnego i ekologicznego płynu do chłodnic samochodowych
JANUSZ ZIELIŃSKI
PAWEŁ KRZYSZTOFIK
MACIEJ GARDZIŃSKI
WOJCIECH KOKOSIŃSKI
BARBARA LISZYŃSKA
TADEUSZ KARPIŃSKI
BARBARA MARKIEWICZ
nr katalogowy: 43489
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-4
Pakiet higieny
nr katalogowy: 51051
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-6
Współczesne osiągnięcia w syntezie i produkcji herbicydów do zwalczania chwastów jednoliściennych
JAN LEGOCKI
nr katalogowy: 107258
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Możliwości wykorzystania hydrokoloidów w produkcji makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 81085
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-2
Dermatolog - wenerolog - cd.
Iwona Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 74511
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-2
Innowacje produktowe fi rmy Nutrimix
nr katalogowy: 56939
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-2
FERMA 2020 - zboża podstawą polskiej produkcji rolniczej
Tomasz Kodłubański
nr katalogowy: 125846
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-7
Ochrona środowiska w Zakładach Scheringa
T. Brzozowski
nr katalogowy: 107100
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-6
Produkcja skrobi z ziarna sorgo, ryżu, żyta i jęczmienia Część II. Produkcja skrobi z ziarna żyta i jęczmienia
Wiktor Berski
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 60160
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Wpływ dodatków środków przeciwzbryleniowych na skłonność do zbrylania technicznych soli magnezu
Andrzej Biskupskia
Przemysław Malinowski
Piotr Biskupski
Piotr Rusek
nr katalogowy: 59844
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-6
Pozostałości pestycydów w żywności
Marek Roszko
Krystyna Szymczyk
nr katalogowy: 52489
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-7
Znaczenie preparatów dymu wędzarniczego
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 121375
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-9
Klasyfikacja niebezpiecznych chemikaliów
Bolesław Hancyk
nr katalogowy: 46767
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-12
Przygotowanie powierzchni
nr katalogowy: 73042
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-4
Zagrożenia pozostałościami pestycydów dla przemysłu przetwórczego wynikające z zastosowania środków ochrony roślin w uprawach
Artur Miszczak
nr katalogowy: 59099
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-3
Produkty chemii gospodarczej jako źródło zagrożenia środowiskowego i zdrowotnego
Jarosław Chmielewski
Monika Szpringer
Arkadiusz Rutkowski
Tomasz Wójcik
Igor Kondzielski
Agnieszka Gonczaryk
Jarogniew J. Łuszczki
Barbara Gworek
Grażyna Nowak-Starz
nr katalogowy: 125287
10.15199/62.2020.3.18
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Bonigrasa - składnik najlepszych receptur
nr katalogowy: 44559
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-10
Bonigrasa - składnik najlepszych receptur
nr katalogowy: 47384
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-7-8
Nowa jakość dozowania
nr katalogowy: 46077
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-3
Markery peptydowe na tropie mięsa i składników niemięsnych w produktach mięsnych Peptydy na tropie...
Magdalena Montowska
nr katalogowy: 104683
10.15199/65.2017.3.6
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-6
Specjalne wymagania
nr katalogowy: 114539
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-4
Metoksuron o kontrolowanym działaniu chwastobójczym osadzony na nośniku z odpadowego węgla drzewnego
ANTONI NIEKRASZEWICZ
HENRYK STRUSZCZYK
nr katalogowy: 107623
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-12
A comparison of methods for assessment of textile garment whiteness. Visual and instrumental measurements Porównanie metod oceny białości wyrobów włókienniczych. Pomiar wzrokowy i instrumentalny
nr katalogowy: 81316
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-11
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 87345
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-3
Zastosowanie modyfikowanych glin w usuwaniu związków odorowych z powietrza
Zenon Sarbak
nr katalogowy: 50720
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-7
Otrzymywanie i właściwości liposomów
JÓZEF SĄGAŁA
ALINA BAZAN
nr katalogowy: 45407
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-16
Biotechnologia lecznicza
Tomasz Krawczyk
nr katalogowy: 46630
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-2-3
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 57384
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Dodawanie płynnych składników do pasz
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 99953
AURA 2020-9
Pigułka…
Olgierd WIECZOREK
nr katalogowy: 127937
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-1
Skuteczność biocydów do zastosowań zewnętrznych w budownictwie
MARLENA PIONTEK
KATARZYNA ŁUSZCZYŃSKA
HANNA LECHÓW
ANNA SZUSZKIEWICZ
WANDA CZYŻEWSKA
nr katalogowy: 65274
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Chromatograficzna analiza produktów fermentacji opornych dekstryn
Katarzyna Śliżewska
Renata Barczyńska
Kamila Jochym
Janusz Kapuśniak
nr katalogowy: 59919
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-10
The introduction of biostimulants on the Polish market. The present situation and legal requirements Wprowadzanie biostymulatorów do obrotu handlowego w Polsce. Sytuacja bieżąca i uwarunkowania prawne
Ewa Matyjaszczyk
nr katalogowy: 94470
10.15199/62.2015.10.40
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-2
Use of functional protein-mineral preparations in the food and feed industry Zastosowanie funkcjonalnych preparatów białkowo-mineralnych w przemyśle żywnościowym i paszowym
Marek Szołtysik
Robert Kupczyński
Anna Dąbrowska
Józefa Chrzanowska
Danuta Figurska-Ciura
Aleksandra Zambrowicz
Barbara Buda
nr katalogowy: 96633
10.15199/62.2016.2.16
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-6
BECOPAD - duży postęp w filtracji
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 45291
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
AMCOsystem E "0" oparty na naturalnych składnikach nieoznaczonych symbolem E
nr katalogowy: 66664
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2018-9
Technologie chemicznej obróbki powierzchni metali oparte na rozpuszczalnikach organicznych
Antonina Kozłowska
nr katalogowy: 115918
technologie bezściekowe
odtłuszczanie
fosforanowanie
usuwanie powłok lakierowych.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-6
Nowe substancje aktywne insektycydów stosowane w Polsce
Ewa Matyjaszczyk
Joanna Sobczak
nr katalogowy: 107076
10.15199/62.2017.6.30
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-8
Wpływ rodzaju i stężenia rozpuszczalnika organicznego na właściwości użytkowe mleczek czyszczących zawierających mikrosferę
Marian W. Sułek
Tomasz Wasilewski
Emilia Klimaszewska
nr katalogowy: 53324
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2020-3
Przedsiębiorco sprawdź, czy nie musisz mieć wpisu w Rejestrze BDO
Monika FLISEK
Leszek FLISEK
nr katalogowy: 125653
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-10
Study on effectiveness of chemical and biological preparations used for disinfection against pathogenic fungi Badanie skuteczności preparatów chemicznych i biologicznych wykorzystywanych do celów dezynfekcyjnych przeciwko patogenicznym grzybom
Barbara Breza-Boruta
Zbigniew Paluszak
Beata Szala
nr katalogowy: 94457
10.15199/62.2015.10.27
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-3
Wpływ obróbki enzymatycznej miazgi na zawartość związków polifenolowych, aktywność przeciwutleniającą i jakość mętnego soku jabłkowego
Paweł Rubiński
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 50732
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-1
Transglutaminaza. Jak wykorzystać zalety enzymu w piekarstwie?
Beata Marchand
nr katalogowy: 95777
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-2
Unia Europejska reaguje na COVID-19
nr katalogowy: 130294
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-7
Opracowanie receptury i technologii wytwarzania mikroemulsyjnego, wielofunkcyjnego ekopreparatu przeznaczonego do mycia twardych powierzchni
Anita Bocho-Janiszewska
Katarzyna Sarna
Tomasz Wasilewski
Artur Seweryn
Jolanta Jasińska
Monika Pęksa
nr katalogowy: 114932
10.15199/62.2018.7.14
OPAKOWANIE 2012-10
PrawdziwyLEK walczy z fałszerzami
nr katalogowy: 71918
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-6
Seminarium Grupy Merkur dla specjalistów i technologów przemysłu sokowniczego
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 92023
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-5
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 113454
AURA 2014-7
Pisaliśmy o tym... 1980
nr katalogowy: 85244
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-6
Seminarium dla specjalistów i technologów przemysłu sokowniczego Grupy Merkur
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 99250
AURA 2015-5
Woda
Agnieszka Bywalec
nr katalogowy: 90854
10.15199/2.2015.5.9
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-9
Widmo innowacji krąży nad rynkiem napojów. Cz. 2
nr katalogowy: 93612
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-2
Unia Europejska reaguje na COVID-19
nr katalogowy: 130294
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-4
DIETA - Czy musimy suplementować dietę? (Część 1)
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 148026
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-11-12
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 111185
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-3
Z ŻYCIA NASZYCH ZAKŁADÓW PRZEMYSŁOWYCH
nr katalogowy: 107604
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Produkty uboczne przemysłu spożywczego jako źródło biologicznie aktywnych peptydów
Agnieszka Ryznar-Luty
nr katalogowy: 136786
10.15199/62.2022.3.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Produkty uboczne przemysłu spożywczego jako źródło biologicznie aktywnych peptydów
Agnieszka Ryznar-Luty
nr katalogowy: 136786
10.15199/62.2022.3.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Produkty uboczne przemysłu spożywczego jako źródło biologicznie aktywnych peptydów
Agnieszka Ryznar-Luty
nr katalogowy: 136786
10.15199/62.2022.3.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Produkty uboczne przemysłu spożywczego jako źródło biologicznie aktywnych peptydów
Agnieszka Ryznar-Luty
nr katalogowy: 136786
10.15199/62.2022.3.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Produkty uboczne przemysłu spożywczego jako źródło biologicznie aktywnych peptydów
Agnieszka Ryznar-Luty
nr katalogowy: 136786
10.15199/62.2022.3.2
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-5
Czy musimy suplementować dietę? (Część 2)
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 148553
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-2
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 96865
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-1
Substancje i preparaty chemiczne wykorzystywane do inaktywacji fosforu w ekosystemach jeziornych
Małgorzata Gałczyńska
Marta Buśko
nr katalogowy: 111660
10.15199/62.2018.1.19
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-10
Choroby neurologiczne a dieta
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 116352
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-9
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 109575
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2014-2
Żywice poliamfolitowe jako nowe inhibitory korozji w obojętnych środowiskach wodnych
ALICJA SKOCZYLAS
PIOTR FALEWICZ
nr katalogowy: 82565
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-6
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 85141
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-3
Hydrofobizacja cegły ręcznie formowanej
Danuta Barnat-Hunek
Beata Klimek
nr katalogowy: 66682
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-9
Ocena efektywności preparatów na bazie kwasu ortokrzemowego do wzmacniania zabytkowych tynków
Beata Klimek
Danuta Barnat-Hunek
nr katalogowy: 62591
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-3
Dodawanie enzymów i mikroelementów do mąki coraz częstszą praktyką na świecie
nr katalogowy: 58124
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-5
Perspektywy stosowania aromatów dymu wędzarniczego w żywności
JOANNA GAJDA –WYRĘBEK
nr katalogowy: 148722
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-13
Czy stosowanie srebra rozwiąże problem zagrożenia mikrobiologicznego systemów klimatyzacyjnych i wentylacyjnych?
Jerzy Peszke
nr katalogowy: 120712
preparat srebrowy
mikroorganizm
patogen.
silver preparation
microorganism
pathogen
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-6
Wpływ oleju kreozotowego na aktywność oddechową osadu czynnego
Marcin Głodniok
Małgorzata Deska
nr katalogowy: 126681
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-5
Przyjęto definicję piwa istotnie przywracającą zapisy z nieobowiązującej Polskiej Normy PN-A-79098:1995
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 105836
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-4
Napoje z cząstkami - nowe wyzwanie dla branży napojowej
Ireneusz Lichota
Adam Bogacz
nr katalogowy: 105147
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-9
Technologia wytwarzania benzoesanu sodowego - konserwantu dla rolnictwa
ZOFIA POKORSKA
RENATA FISZER
PAWEŁ SMOCZYŃSKI
FRANCISZEK BŁASZKIEWICZ
nr katalogowy: 107721
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-7
Ekologiczna ocena zagrożenia wód zmiękczaczami tkanin
Elżbieta Grabińska-Sota
nr katalogowy: 52877
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-5
Nowe materiały włókiennicze o właściwościach barierowych przed promieniowaniem nadfioletowym i drobnoustrojami. Cz. II
JADWIGA SÓJKA-LEDAKOWICZ
JOANNA OLCZYK
ANETTA WALAWSKA
IRENA KAMIŃSKA BEATA GUTAROWSKA
ZOFIA ŻAKOWSKA
ELŻBIETA KOZANECKA
nr katalogowy: 51959
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-11
Ekohydrofobizacja strukturalna betonów
Tomasz Błaszczyński
Michał Babiak
Mateusz Plich
Jacek Kosno
nr katalogowy: 102340
10.15199/33.2016.11.47
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Model statystycznej optymalizacji składu przemysłowych preparatów myjących na bazie surowców pochodzenia naturalnego z wykorzystaniem metody planowanego eksperymentu (DOE)
Anna Jędrzejczyka
Robert Pełech
Ewa Janus
nr katalogowy: 141533
10.15199/62.2023.1.2
przemysłowe preparaty do mycia
skład formulacji
metoda planowanego eksperymentu
industrial cleaning agents
formulation composition
design of experiments
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Model statystycznej optymalizacji składu przemysłowych preparatów myjących na bazie surowców pochodzenia naturalnego z wykorzystaniem metody planowanego eksperymentu (DOE)
Anna Jędrzejczyka
Robert Pełech
Ewa Janus
nr katalogowy: 141533
10.15199/62.2023.1.2
przemysłowe preparaty do mycia
skład formulacji
metoda planowanego eksperymentu
industrial cleaning agents
formulation composition
design of experiments
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Model statystycznej optymalizacji składu przemysłowych preparatów myjących na bazie surowców pochodzenia naturalnego z wykorzystaniem metody planowanego eksperymentu (DOE)
Anna Jędrzejczyka
Robert Pełech
Ewa Janus
nr katalogowy: 141533
10.15199/62.2023.1.2
przemysłowe preparaty do mycia
skład formulacji
metoda planowanego eksperymentu
industrial cleaning agents
formulation composition
design of experiments
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Preparaty do mycia o działaniu przeciwdrobnoustrojowym na bazie nadtlenku wodoru
Magdalena Korol
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 139550
10.15199/62.2022.9.6
biocydy
Sars-CoV-2
działanie przeciwdrobnoustrojowe
nadtlenek wodoru
właściwości dezynfekujące
biocides
Sars-CoV-2
biocidal activity
H2O2
disinfecting properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Preparaty do mycia o działaniu przeciwdrobnoustrojowym na bazie nadtlenku wodoru
Magdalena Korol
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 139550
10.15199/62.2022.9.6
biocydy
Sars-CoV-2
działanie przeciwdrobnoustrojowe
nadtlenek wodoru
właściwości dezynfekujące
biocides
Sars-CoV-2
biocidal activity
H2O2
disinfecting properties
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Organiczne wina z Południowej Afryki
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 138284
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Preparaty do mycia o działaniu przeciwdrobnoustrojowym na bazie nadtlenku wodoru
Magdalena Korol
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 139550
10.15199/62.2022.9.6
biocydy
Sars-CoV-2
działanie przeciwdrobnoustrojowe
nadtlenek wodoru
właściwości dezynfekujące
biocides
Sars-CoV-2
biocidal activity
H2O2
disinfecting properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Preparaty do mycia o działaniu przeciwdrobnoustrojowym na bazie nadtlenku wodoru
Magdalena Korol
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 139550
10.15199/62.2022.9.6
biocydy
Sars-CoV-2
działanie przeciwdrobnoustrojowe
nadtlenek wodoru
właściwości dezynfekujące
biocides
Sars-CoV-2
biocidal activity
H2O2
disinfecting properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-3
Wpływ granulowania na wybrane właściwości fizyczno-chemiczne perzu
Jolanta Piekut
nr katalogowy: 112764
10.15199/62.2018.3.17
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Wpływ dodatku wycierki ziemniaczanej na proces zagęszczania mieszanek perzu
Małgorzata Kowczyk-Sadowy
Jolanta Piekut*
Sławomir Obidziński
nr katalogowy: 113861
10.15199/62.2018.5.16
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-2
Wykorzystanie odpadów z różnych dziedzin przemysłu jako komponentów wysokowartościowych mas wodo- i chemoodpornych
Kazimierz Truchan
Elżbieta Wyszyńska
nr katalogowy: 82835
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-1
Obróka drewna - pomiary czynników szkodliwych część 1
Piotr Kaczmarek
nr katalogowy: 73726
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-12
Bakterie fermentacji mlekowej w technologii mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 73015
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-9
Środki przeciw graffiti
Teresa Szymura
Danuta Barnat-Hunek
nr katalogowy: 62588
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-9
Ciecze jonowe jako deterenty pokarmowe szkodników magazynowych
Jan Nawrot
Tomasz Klejdysz
nr katalogowy: 79423
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-9
Zastosowanie transglutaminazy w piekarstwie
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 78877
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-7
Od redakcji
Andrzej Jan Szyprowski
nr katalogowy: 77789
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-12
Wędzenie tradycyjne i preparatem dymu wędzarniczego a zawartość WWA
Halina Makała
nr katalogowy: 95689
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-9
Zamienniki tłuszczu w przetwórstwie mięsa i ich funkcje
Adam Olszewski
nr katalogowy: 101045
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-1
Naturalne enzymy ziaren zbóż
Aleksandra Kępińska
nr katalogowy: 88924
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-2
Z prasy zagranicznej
Dr inż. Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 130366
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
FUNKCJONALNE DODATKI do żywności
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 141558
dodatki do żywności
konserwanty
emulgatory
ustawodawstwo
food additives
preservatives
emulsifiers
legislation
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
FUNKCJONALNE DODATKI do żywności
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 141558
dodatki do żywności
konserwanty
emulgatory
ustawodawstwo
food additives
preservatives
emulsifiers
legislation
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
FUNKCJONALNE DODATKI do żywności
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 141558
dodatki do żywności
konserwanty
emulgatory
ustawodawstwo
food additives
preservatives
emulsifiers
legislation
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-4
KARAGENY JAKO SKŁADNIK preparatów funkcjonalnych
Justyna Osiecka
Adam Kostecki
Lech Adamczak
nr katalogowy: 142887
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-8
Możliwości biologicznego rozkładu wybranych pestycydów fosforoorganicznych w wodzie i ściekach
MARIA WANDA ZDYBIEWSKA
nr katalogowy: 107914
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-8
Możliwości biologicznego rozkładu wybranych pestycydów fosforoorganicznych w wodzie i ściekach
MARIA WANDA ZDYBIEWSK A
nr katalogowy: 107703
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-11
Badania stabilności enzymów w proszkach do prania
LECHOSŁAW BOLIŃSKI
nr katalogowy: 107350
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Od redakcji
Andrzej Jan Szyprowski
nr katalogowy: 68120
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-12
Od redakcji
Andrzej Jan Szyprowski
nr katalogowy: 103092
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Zawansowane procesy rewitalizacji wody w zbiorniku zaporowym Pasternik w Starachowicach
Robert Mazur
Zbigniew Kowalewski
Aleksandra Wagner
Agnieszka Włodyka-Bergier
nr katalogowy: 139554
10.15199/62.2022.9.10
procesy rewitalizacji
rewitalizacja
remediacja
bio- preparaty
osady denne
zbiornik zaporowy Pasternik
revitalization processes
revitalization
dredging process
biomixtures
Pasternik reservoir
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Zawansowane procesy rewitalizacji wody w zbiorniku zaporowym Pasternik w Starachowicach
Robert Mazur
Zbigniew Kowalewski
Aleksandra Wagner
Agnieszka Włodyka-Bergier
nr katalogowy: 139554
10.15199/62.2022.9.10
procesy rewitalizacji
rewitalizacja
remediacja
bio- preparaty
osady denne
zbiornik zaporowy Pasternik
revitalization processes
revitalization
dredging process
biomixtures
Pasternik reservoir
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Zawansowane procesy rewitalizacji wody w zbiorniku zaporowym Pasternik w Starachowicach
Robert Mazur
Zbigniew Kowalewski
Aleksandra Wagner
Agnieszka Włodyka-Bergier
nr katalogowy: 139554
10.15199/62.2022.9.10
procesy rewitalizacji
rewitalizacja
remediacja
bio- preparaty
osady denne
zbiornik zaporowy Pasternik
revitalization processes
revitalization
dredging process
biomixtures
Pasternik reservoir
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Zawansowane procesy rewitalizacji wody w zbiorniku zaporowym Pasternik w Starachowicach
Robert Mazur
Zbigniew Kowalewski
Aleksandra Wagner
Agnieszka Włodyka-Bergier
nr katalogowy: 139554
10.15199/62.2022.9.10
procesy rewitalizacji
rewitalizacja
remediacja
bio- preparaty
osady denne
zbiornik zaporowy Pasternik
revitalization processes
revitalization
dredging process
biomixtures
Pasternik reservoir
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-10
Istotne nieprawidłowości w nowo wykonanej bezspoinowej posadzce przemysłowej
Justyna Sobczak-Piąstka
Adam Podhorecki
nr katalogowy: 151126
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-2
Charakterystyka składu chemicznego i wartości żywieniowej handlowych otrąb żytnich dostępnych na polskim rynku
Piotr Kołodziejczyk
Jan Michniewicz
nr katalogowy: 113064
handlowe otręby żytnie
właściwości fizyczne
skład chemiczny
błonnik pokarmowy
składniki bioaktywne
commercial rye brans
physical properties
proximate composition
dietary fibre
bioactive components
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-12
Wybrane enzymy pochodzenia mikrobiologicznego stosowane w przemyśle spożywczym
Monika Pytka
Piotr Janas
Monika Kordowska-Wiater
nr katalogowy: 124144
10.15199/65.2019.12.4
enzymy spożywcze
amylazy
ksylanazy
celulazy
pektynazy
ß-glukanazy
food enzymes
amylases
xylanases
cellulases
pectinases
ß-glucanases
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-9
Nowy sposób wprowadzania srebra do płaskich wyrobów włókienniczych metodą wykończalniczą. Cz. I
Barbara Filipowska
Anetta Walawska
Michał Miklas
nr katalogowy: 62745
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-7
Stosowanie rodentycydów - technika "pulsacyjna"
Stanisław Ignatowicz
nr katalogowy: 61127
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-9
Stosowanie preparatów białkowych w przetwórstwie mięsnym
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 79233
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-2
Zagrożenia dla zdrowia stwarzane przez formaldehyd
Jolanta Skowroń
nr katalogowy: 74900
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-4
Kazeinomakropeptyd właściwości technologiczne i żywieniowe
Justyna Kozioł
Waldemar Gustaw
nr katalogowy: 58957
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-11
Wpływ czwartorzędowych soli amoniowych na pracę oczyszczalni ścieków
ELŻBIETA GRABIŃSKA-SOTA
nr katalogowy: 55568
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-10
Możliwości dopasowujących się algorytmów w analizie parametrów obrazów medycznych
Grażyna GILEWSKA
nr katalogowy: 55176
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-11
Bezpieczeństwo materiałów włókienniczych - potencjalne i realne zagrożenia
Jerzy Piestrzeniewicz
nr katalogowy: 102203
10.15199/60.2016.11.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-1
Preparaty enzymatyczne w technologii produkcji wyrobów rybnych
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
Iwona Kasprzyk
nr katalogowy: 89203
10.15199/65.2015.1.4
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-6
Zastosowanie zewnętrznego źródła węgla do wspomagania procesu denitryfi kacji na oczyszczalni ścieków "Czajka" w Warszawie
Katarzyna Umiejewska
Weronika Jęksa
Monika Filipowicz-Wrocławska
Bartłomiej Batkowski
nr katalogowy: 114496
10.15199/17.2018.6.8
external carbon source
WWTP
denitrifi cation
external carbon source
WWTP
denitrifi cation
AURA 2020-4
Bez czarny - właściwości prozdrowotne i zastosowanie
Janusz R. Mroczek
Karolina Mroczek
nr katalogowy: 125828
10.15199/2.2020.4.1
bez czarny
skład
składniki bioaktywne
właściwości lecznicze
black elderberry
composition
bioactive ingredients
medicinal properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-3
Z PÓŁKI KSIĘGARSKIEJ
nr katalogowy: 108102
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-8
Sposób wytwarzania nowego inhibitora korozji do ochrony instalacji wodnych
ANDRZEJ MATYNIA
PIOTR FALEWICZ
SCHOLASTYKA KUCZKOWSKA
JAROSŁAW KOT
nr katalogowy: 107907
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-8
Sposób wytwarzania nowego inhibitora korozji do ochrony instalacji wodnych
ANDRZEJ MATYNIA
PIOTR FALEWICZ
SCHOLASTYKA KUCZKOWSKA
JAROSŁAW KOT
nr katalogowy: 107696
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-4
Nieorganiczne fungicydy miedziowe - stan obecny i perspektywy ich stosowania
TADEUSZ WIŚNIEWSKI
BOGUMIŁA ZIEMBA-ŻÓŁTOWSKA
nr katalogowy: 107614
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-11
Badania nad wpływem chemicznej modyfikacji powierzchni węgla aktywnego na jego właściwości utleniająco-redukujące*
HELENA JANKOWSKA
ANDRZEJ ŚWIĄTKOWSKI
ZDZISŁAW SZEGLOWSKI
JERZY K. GARBACZ
nr katalogowy: 107346
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-10
Wpływ zmian ilości tlenowych grup funkcyjnych na powierzchni węgla aktywnego na jego właściwości adsorpcyjne względem par benzenu
STANISŁAW BINIAK
MACIEJ PAKUŁA
ANDRZEJ ŚWIĄTKOWSKI
STEFAN ZIĘTEK
nr katalogowy: 107333
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-8
Nowe aktywatory procesu sieciowania mieszanek gumowych stosowane w Dębickich Zakładach Opon Samochodowych "Stomil"
nr katalogowy: 107294
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-6
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 107273
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-4
KONFERENCJE, NARADY, WYSTAWY
nr katalogowy: 106996
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-9
Główne kierunki badań w dziedzinie pestycydów w kraju
REGINA DOBRZENIECKA
nr katalogowy: 106878
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH