Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PROBLEMY JAKOŚCI 2007-7
Jakość w procesie rozwoju innowacji produktowych
Maciej URBANIAK
nr katalogowy: 28045
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-4
Postrzeganie jakości żywności przez konsumentów
Magdalena Niewczas
nr katalogowy: 75850
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-3
Wpływ warunków granulacji rozpuszczalnej kawy zbożowej na wydajność procesu i jakość produktu
PIOTR WESOŁOWSKI
JOLANTA GAWAŁEK
nr katalogowy: 33542
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-7
Odpowiedzialność za jakość produktu
Marek Bachorski - Rudnicki
nr katalogowy: 52988
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-11
Analiza niezgodności w wybranych przedsiębiorstwach
Urszula BALON
Paweł NOWICKI
Piotr KAFEL
nr katalogowy: 88620
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-9
Identyfikacja i ocena wybranych produktów żywnościowych
Mariola Grzybowska-Brzezińska
nr katalogowy: 86667
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-1
HACCP narzędziem codziennego doskonalenia
Małgorzata Galczak
nr katalogowy: 73855
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Sterylizacja napojów z zastosowaniem płyt filtracyjnych
Janusz Mazur
nr katalogowy: 70385
OPAKOWANIE 2015-9
Wpływ pakowania w modyfikowanej atmosferze na jakość mięsa i produktów mięsnych
ALEKSANDRA LIPIŃSKA
JOANNA ŁOPACKA
ANNA SAKOWSKA
URSZULA RAFALSKA
KATARZYNA ŻONTAŁA
nr katalogowy: 94364
10.15199/42.2015.9.1
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-4
Wrażenia z pobytu Kontrola jakości w hotelarstwie
ARLETTA KOWALIK
nr katalogowy: 4108
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Wysoka jakość oraz optymalizacja kosztów w branży mleczarskiej
Zbigniew Forjasz
nr katalogowy: 128776
GAZETA CUKROWNICZA 2006-8
Jakość cukru białego wyprodukowanego podczas kampanii 2005
A. Baryga
T. Sumińska
J. Strębska-Zając
nr katalogowy: 16591
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-7
XXXI Konferencja w Krynicy Morskiej na temat: "Jakość produktu finalnego elementem sukcesu przedsiębiorstwa"
nr katalogowy: 52972
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
JAK ZACHOWAĆ ŚWIEŻOŚĆ I JAKOŚĆ artykułów spożywczych poradnik dla producenta
nr katalogowy: 123535
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-4
Jakość mąki - bezustanne wyzwanie
Wojciech Górniak
nr katalogowy: 66741
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-3
Sortowanie wg barwy - receptą na wysoką jakość produktu
nr katalogowy: 58131
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Wysoka jakość oraz optymalizacja kosztów w branży mleczarskiej
Zbigniew Forjasz
nr katalogowy: 128776
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-9
"Jakość Tradycja" - także dla piekarzy i cukierników
Marta Stus
nr katalogowy: 54415
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Cyfryzacja analogowych punktów pomiaru przepływu – wyższa jakość produktu i szczegółowa wiedza diagnostyczna
nr katalogowy: 133170
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-2
Inteligentne Sortowniki Optyczne ASM
nr katalogowy: 120558
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-23-24
Oblicza jakości
Ewa Górska
nr katalogowy: 94811
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-8
Rynek żywności luksusowej w Polsce
nr katalogowy: 37330
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-10
Tunele fluidyzacyjne do mrożenia IQF - nowoczesna technologia
nr katalogowy: 47534
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-3
Jakość jako obszar wartości produktu luksusowego
Wioleta DRYL
Piotr JUCHNIEWICZ
nr katalogowy: 149870
10.15199/46.2024.3.3
jakość postrzegana
produkt luksusowy
wartość produktu luksusowego
perceived quality
luxury product
value of luxury product
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-12
Jakość produktów z tworzyw sztucznych w kontekście procesu doboru i przygotowania surowców
Bożena Skotnicka-Zasadzień
Radosław Wolniak
nr katalogowy: 111400
10.15199/62.2017.12.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-8
Odkryj zapakowaną świeżość
Maria Bonikowska
Piotr Śnieżawski
nr katalogowy: 37393
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-7
Promocja jakości
E. Smoliński
nr katalogowy: 7126
OPAKOWANIE 2005-8-2
Opakujemy wszystko...
nr katalogowy: 11398
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-8
Znak "Jakość Tradycja" łatwy do uzyskania
Marta Stus
nr katalogowy: 61379
OPAKOWANIE 2016-1
Opakowania do żywności z tworzyw sztucznych na polskim rynku
KATARZYNA SAMSONOWSKA
MONIKA KACZMARCZYK
nr katalogowy: 96381
10.15199/42.2016.1.3
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-6
Między rękopisem a komputerem
nr katalogowy: 19474
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-8
Najekonomiczniejszy system otrzymywania wody laboratoryjnej
nr katalogowy: 7153
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Cyfryzacja analogowych punktów pomiaru przepływu – wyższa jakość produktu i szczegółowa wiedza diagnostyczna
nr katalogowy: 133170
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-12
Wysoka jakość produktu uzyskiwana w niskiej temperaturze
Laurent Guerindon
nr katalogowy: 31938
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-2
Wpływ napięcia powierzchniowego cieczy zwilżającej na jakość produktu granulacji bębnowej
ANDRZEJ HEIM
TADEUSZ GLUBA
ANDRZEJ OBRANIAK
MICHAŁ BŁASZCZYK
ESTERA GAWOT-MŁYNARCZYK
nr katalogowy: 32995
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2004-4
PACSystemsÖ Control Memory Xchange, Silniejszy sterownik, Komputer do wizualizacji
nr katalogowy: 2272
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-6
Gorreri - postaw na jakość i powtarzalność wyrobów cukierniczych
nr katalogowy: 114045
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-2
Cykl Bez zarzutu - Nieodpowiednia filtracja
nr katalogowy: 17818
OPAKOWANIE 2022-5
Zabezpiecz swoje opakowanie
Dorota Witthuhn
nr katalogowy: 137831
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-9
Opakowanie jako element strategii produktu w marketingu
Anita Fajczak-Kowalska
Anna Sowińska
Piotr Wolankiewicz
nr katalogowy: 70495
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-8
Funkcje opakowania a wizerunek produktu
M. Świątkowska
H. Górska-Warsewicz
K. Krajewski
nr katalogowy: 20763
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-4
Kilka słów o suszeniu makaronu
WIKTOR OBUCHOWSKI
nr katalogowy: 6288
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-3
Jakość produktu jako instrument rywalizacji rynkowej spółek joint venture
Renata Oczkowska
nr katalogowy: 11457
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-8
Maszyny do pakowania mięsa i przetworów mięsnych
Mariusz S. Kubiak
Radosław Grala
Tom asz Borowy
nr katalogowy: 61711
PROBLEMY JAKOŚCI 2004-10
Ocena rozwiązań ustawy konsumenckiej w zakresie odpowiedzialności za jakość produktu
Krzysztof Zymonik
nr katalogowy: 3601
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-11
Kawa pachnąca luksusem
nr katalogowy: 12130
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-22-23
Teraz Polska znaczy jakość!
nr katalogowy: 110252
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-2
Jakość produktu pod względem zdolności transportowej i układania arkuszy w stosy
nr katalogowy: 57730
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-5
Cechy sensoryczne i czynniki warunkujące jakość mięsa
Magdalena Górska
nr katalogowy: 98641
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-8
Jakość produktów papierowych
KRZYSZTOF GŁOWACKI
nr katalogowy: 100460
10.15199/54.2016.8.1
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-12
Jakość ziarna - aspekty istotne dla produkcji piekarskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 55873
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-23
Bunt wyrobów?
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 48471
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2005-2
Schemat przewidywania długości suszarni do suszenia drukowych papierów powlekanych
Anna Stanisławska
Ewa Drzewińska
nr katalogowy: 12377
OPAKOWANIE 2024-3
O bezpieczeństwie opakowań i produktu zapakowanego
nr katalogowy: 147925
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-9
Glimek. Jakość obsługi a wyrobiona marka produktu
Jacek SZCZEPANIAK
nr katalogowy: 5050
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-6
Wybór metody wytwarzania dymu a ochrona środowiska i jakość wędzonego produktu
Elżbieta Klawitter
Natasza Bafia
nr katalogowy: 16717
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Jakość pomiaru to sukces produktu
Łukasz Wołoszyn
nr katalogowy: 118817
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-1
Woreczki Cryovac Grip & Tear oraz Quick Rip Łatwo otwierane woreczki termokurczliwe
nr katalogowy: 82087
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-10
Fizyczne i chemiczne metody konserwacji skór. Część I. Skóry świeże - fizyczne metody konserwacji
B. Felicjaniak
K. Kosińska
nr katalogowy: 13876
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-1
Czy jakość opłaca się piekarzowi?
Jarosław Gajda
nr katalogowy: 56323
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-5
Jakość surowca warunkiem jakości produktu finalnego
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 76267
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-11
Automatyczny pomiar zawartości ekstraktu w brzeczce podczas produkcji piwa
Dariusz Figiel
nr katalogowy: 102288
OPAKOWANIE 2022-5
Zabezpiecz swoje opakowanie
Dorota Witthuhn
nr katalogowy: 137831
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-9
Czym jest jakość w XXI wieku ? Wg Platona jakość to "Pewien stopień doskonałości"
nr katalogowy: 109359
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-3
Z lodem Ci się upiecze
nr katalogowy: 50244
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-9
Towaroznawcza ocena wpływu opakowania na jakość ciastek kruchych w aspekcie pomiaru zawartości wody
Małgorzata KOWALSKA
Sławomir JANAS
Magdalena PAŹDZIOR
nr katalogowy: 116062
10.15199/48.2018.9.20
opakowanie
zawartość wody
ciastka kruche
pomiar masy
jakość produktu
packaging
water content
shortbread cookies
mass measurement
product quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-9
Opakowania stosowane w przemyśle mięsnym
Małgorzata Nowacka
Katarzyna Śwircz
nr katalogowy: 116034
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Kompetencje menedżera. Kompetencje zarządcze (7)
Jarosław Ropiejko
nr katalogowy: 132755
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2019-1
Analiza wymagań normy ISO 9001: 2015 w odniesieniu do przedsiębiorstwa hutniczego
Robert WIESZAŁA
Jarosław PIĄTKOWSKI
Mateusz CZEREPAK
nr katalogowy: 118365
10.15199/24.2019.1.6
system zarządzania jakością
ISO 9001
jakość
quality system
ISO 9001
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
Produkcja mąki w obliczu wymagań jakościowych rynku
nr katalogowy: 50876
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-2
Wewnętrzny transport w zakładach mięsnych
Władysław Migdał
nr katalogowy: 49790
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-10
Jakość żywności sprytnie przemyślana
Bogdan SZPONAR
Piotr KSIĄŻEK
nr katalogowy: 47644
OPAKOWANIE 2022-12
Zafascynuj się tekturami Alaska® i Adriatica
nr katalogowy: 141143
OPAKOWANIE 2022-6
Czy zadruk tektury technologią InkJet jest lekarstwem na niskie wolumeny druku?
nr katalogowy: 138056
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-1
System optymalizacji procesu produkcyjnego z zastosowaniem agentowego systemu przetwarzania informacji
Gabriel ROJEK
Jan KUSIAK
nr katalogowy: 65114
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1995-7
Badania nad poprawą składu granulometrycznego masowo wytwarzanych produktów krystalicznych
JERZY SYNOWIEC
PIOTR SYNOWIEC
nr katalogowy: 42996
PROBLEMY JAKOŚCI 2008-2
Nowa kultura obsługi klienta w przedsiębiorstwie produkcyjnym
Bożena GAJDZIK
nr katalogowy: 32957
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-1
Problematyka wdrażania Dyrektywy 2002/91/EC Parlamentu
nr katalogowy: 32496
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-6
Urządzenia chłodniczo-mroźnicze w piekarstwie i cukiernictwie
nr katalogowy: 27067
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-4
Wpływ rodzaju papieru na jakość odbitki offsetowej
JANINA LEKS-STĘPIEŃ
MARCIN PIETRZAK
nr katalogowy: 25436
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-7
Wpływ sposobu powlekania na jakość papieru
nr katalogowy: 61231
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-3
Podstawowe właściwości papierów higienicznych
nr katalogowy: 136870
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-2
Zwiększona produktywność, stała wysoka jakość i wyższy stopień automatyzacji
nr katalogowy: 125058
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-10
TPM (Total Productive Maintenance) – krok trzeci. Wpływ smarowania i regulacji maszyn na jakość produktu
Agnieszka FONFARA
nr katalogowy: 128732
OPAKOWANIE 2014-2
Spółka ABB przedstawia nową technologię robotyczną
nr katalogowy: 82545
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-11
Warto kupować produkty ze znakiem jakości
nr katalogowy: 80675
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Międzynarodowe trofea potwierdzają jakość Extra Żytniej
nr katalogowy: 61790
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-12
Termometr w rzemieślniczej piekarni to niezbędny przyrząd pomiarowy
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 140766
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-3
Charakterystyka wybranych czynników wpływających na jakość kiełbas surowych
Agnieszka Kalinowska-Dohojda
Teresa Banaszkiewicz
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 58467
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-7-8
Rozmowa 11: O herbacianych drinkach...
nr katalogowy: 29153
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-6
Herbaciane terroir: Watte
nr katalogowy: 27103
OPAKOWANIE 2008-9
Rozwiązania zwiększające wydajność i jakość produkcji
nr katalogowy: 37935
PROBLEMY JAKOŚCI 2007-5
Unikanie niepewności a wdrażanie koncepcji zarządzania jakością
Radosław WOLNIAK
nr katalogowy: 26196
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-5
O herbacianych terroir
nr katalogowy: 25746
CHŁODNICTWO 2007-4
Znakowanie chłodzonych produktów spożywczych jako instrument stymulujący ich jakość (część II)
JACEK KONDRATOWICZ
IZABELA BRAKONIECKA
nr katalogowy: 25581
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-4
Kolory herbaty - czarny
nr katalogowy: 25264
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-3
Kolory herbaty - zielony
nr katalogowy: 24635
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-2
Kolory herbaty - ulung
nr katalogowy: 23968
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-1
Kolory herbaty - biały
nr katalogowy: 23301
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-9
INFORMACJE Z PRZEMYSŁU CHEMICZNEGO
nr katalogowy: 28441
CHŁODNICTWO 2021-1
Pompy ciepła Panasonic Aquarea z certyfikatem Keymark
nr katalogowy: 130465
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-6
Optymalizacja efektywności energetycznej pasteryzatorów Zastosowanie bardzo szybkich czujników temperatury iTHERM QuickSens
Andrzej Brodowicz
nr katalogowy: 85099
OPAKOWANIE 2011-12
Opakowanie produktu a decyzja konsumenta o zakupie
MAR TYNA OSUCH
JOANNA IZDEBSKA
HALINA PODSIADŁO
nr katalogowy: 65075
OPAKOWANIE 2012-4
Wymień walce na tuleje
nr katalogowy: 67112
OPAKOWANIE 2022-12
Zafascynuj się tekturami Alaska® i Adriatica
nr katalogowy: 141143
OPAKOWANIE 2024-6
IPACK Strong Pro: doskonały wybór dla ekologicznych rozwiązań opakowaniowych
nr katalogowy: 149295
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-12
Potwierdzenie autentyczności i zafałszowania na przykładzie mięsa i przetworów mięsnych
Halina Makała
nr katalogowy: 81261
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-4
Budowanie silnej pozycji marki na rynku poprzez właściwe wyznaczanie trwałości produktów Przegląd badań stosowanych do oceny trwałości Cz. I. Podstawy prawne, ogólne zasady, podział metod
Anna Bugajewska
nr katalogowy: 90890
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-10
Promass Q - tam, gdzie jakość procesu produkcji jest kluczowa
nr katalogowy: 116707
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-4
W trosce o jakość żywności
Marta Stus
nr katalogowy: 50839
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-9
Uczenie się w organizacji z perspektywy zarządzania jakością
Jan FAZLAGIĆ
nr katalogowy: 46847
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-11
Kodeks Dobrego Piwa Próba stworzenia sytemu certyfikacji piw wysokiej jakości
nr katalogowy: 102275
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Promass Q – tam, gdzie jakość procesu produkcji jest kluczowa
nr katalogowy: 128805
GAZETA CUKROWNICZA 2007-8
Zagrożenia mikrobiologiczne w przechowywanym soku gęstym w Cukrowni Glinojeck BSO Polska S.A.
Alina Kunicka
Magdalena Irach
nr katalogowy: 29346
AURA 2014-7
Nowy pochłaniacz tlenu - wynalazek badaczy z UEP
nr katalogowy: 85237
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Czekoladowe ABC. O tym trzeba pamiętać!
nr katalogowy: 128334
OPAKOWANIE 2009-3
Technologia drukarska w marketingu opakowań
Mirosław Bohdan
nr katalogowy: 42258
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-7-8
Co wybrać: dekanter czy prasę taśmową?
nr katalogowy: 53822
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-9
Zdrowo wysmażone
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 70511
OPAKOWANIE 2015-12
Pakowanie próżniowe jako metoda przedłużenia trwałości mięsa i produktów mięsnych
ALEKSANDRA LIPIŃSKA
KATARZYNA ŻONTAŁA
JOANNA ŁOPACKA
URSZULA RAFALSKA
ANNA SAKOWSKA
nr katalogowy: 95537
10.15199/42.2015.12.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-3
Nowoczesne technologie pakowania dla przemysłu mięsnego
Patrycja Sumińska
Marek Kotowicz
Małgorzata Mizielińska
Sławomir Lisiecki
nr katalogowy: 90148
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-3
Jakość produktu kosmetycznego
Radosław Wolniak
Agata Moskaluk-Grochowicz
nr katalogowy: 89968
10.15199/46.2015.3.5
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-3
ARTEZEN DOUGH HANDLING doświadczony pracownik
nr katalogowy: 112491
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-11
Dystrybucja nie mniej ważna od produkcji
nr katalogowy: 71823
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-4
Jakość a cena Wyzwania dla branży spożywczej
nr katalogowy: 51255
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-4
Obróbka cieplna komponentów mieszanek paszowych polepszająca ich jakość higieniczną
nr katalogowy: 83387
OPAKOWANIE 2014-9
AP-Tec - papiery i kartony opakowaniowe w ofercie Arctic Paper
nr katalogowy: 86730
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Promass Q – tam, gdzie jakość procesu produkcji jest kluczowa
nr katalogowy: 128805
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Kompetencje menedżera. Kompetencje zarządcze (7)
Jarosław Ropiejko
nr katalogowy: 132755
ELEKTROINSTALATOR 2022-5
POMIARY ELEKTRYCZNE W KONTEKŚCIE PARAMETRÓW JAKOŚCI ENERGII ELEKTRYCZNEJ
ANDRZEJ KSIĄŻKIEWICZ
nr katalogowy: 137738
OPAKOWANIE 2018-5
Etykiety IML i rola elektryczności statycznej
nr katalogowy: 113720
OPAKOWANIE 2014-9
Opakowania - ma być atrakcyjnie i bezpiecznie
nr katalogowy: 86732
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-4
Inline quality control - pomiary bezpośrednio w procesie
nr katalogowy: 97871
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-7-8
Gwarantem jakości dostawy jest odpowiednie opakowanie spełniające niezbędne wymagania
Agata Szurgit
nr katalogowy: 100037
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Vitaris – modułowy system do najlepszego czyszczenia zboża
Sabrina Würsch
nr katalogowy: 128440
OPAKOWANIE 2010-9
Opakowanie - ważny element konkurencyjności na rynku świeżych owoców i warzyw
Andrzej Hejduk
Tadeusz Cąderek
nr katalogowy: 54386
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-3
Test personifikacji opakowania i jego zastosowanie
Małgorzata Z. WIŚNIEWSKA
nr katalogowy: 97115
10.15199/47.2016.3.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-2
Metody oceny jakości tłuszczów stosowanych do smażenia
Anna Wątroba
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 50153
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-10
Dzielarki Benier - ekstremalnie luźne ciasta
Jacek Szczepaniak
nr katalogowy: 54822
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-8
UPEMI - System Gwarantowanej Jakości Żywności QAFP
nr katalogowy: 78766
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-3
Rynek cebuli w Polsce
Grażyna Stępka
nr katalogowy: 58636
OPAKOWANIE 2013-11
Outsourcing szansą rozwoju
MARIUSZ SZPOTAŃSKI
nr katalogowy: 80601
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-1
Testy przechowalnicze w prognozowaniu trwałości żywności
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 82181
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-3
Wybrane aspekty zarządzania procesem rozwoju nowego produktu
Jerzy Baruk
nr katalogowy: 89967
10.15199/46.2015.3.4
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-5
KOMA to jakość
nr katalogowy: 90796
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-11
Wpływ wybranych czynników na jakość makaronów instant
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Grzegorz Ciszek
nr katalogowy: 63781
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-11
Mikrobrowar osiągnął stałą jakość i wyższą wydajność dzięki rozwiązaniu SUPRAdiscTM II
nr katalogowy: 102290
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-5
Obróbka materiałów kompozytowych bez niespodzianek
nr katalogowy: 133854
CHŁODNICTWO 2023-2
Jaki jest wpływ mrożenia i zamrażania na jakość żywności?
nr katalogowy: 142834
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2017-11
Analiza jakości blach grubych z wykorzystaniem wybranych narzędzi analitycznych
Edyta KARDAS
nr katalogowy: 110883
10.15199/24.2017.11.12
blacha gruba
jakość
niezgodność
analiza
plate
quality
non-conformance
analysis
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-9
Evaluation of software product quality based on ISO standards
Iwona DUBIELEWICZ
Bogumiła HNATKOWSKA
Zbigniew HUZAR
Lech TUZINKIEWICZ
nr katalogowy: 55532
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-4-5
Kontrola jakości systemów napełniania puszek
nr katalogowy: 126503
OPAKOWANIE 2014-9
Renesans szklanych opakowań
nr katalogowy: 86717
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-7
Procesy dozowania i mieszania przy produkcji karmy dla psów i kotów
nr katalogowy: 60742
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-21-22
Promuje nas jakość
Henryk Piekut
nr katalogowy: 80479
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-3
Bo każda kropla jest cenna...
Aneta Brodzik
nr katalogowy: 58072
PROBLEMY JAKOŚCI 2021-5
Produkt i jego jakość jako symbol
Małgorzata Z. WIŚNIEWSKA
nr katalogowy: 131884
10.15199/46.2021.5.1
produkt
towar
usługa
symbol
jakość postrzegana
product
commodity
service
symbol
perceived quality
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-1
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 81769
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-8
Modyfikowana atmosfera - metoda pakowania
Joanna Brzozowska
nr katalogowy: 86270
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-11-12
INNOWACJE W OPAKOWANIACH
Adam Bogacz
nr katalogowy: 88511
OPAKOWANIE 2012-4
Barwa w tożsamości korporacji
DOROTA ARMIAK
nr katalogowy: 67106
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
Definitywne rozwiązanie problemu ACB Filtracja soków i koncentratów za pomocą filtrów wgłębnych - metodologia zwalczania Alicyclobacillus spp.
nr katalogowy: 116208
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-11
Produkt firmowy
Jarosław Ropiejko
nr katalogowy: 101616
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-9
Ewolucja pojęcia "jakość mąki" w rozwoju technologii zbóż
Mieczysław Jankiewicz
nr katalogowy: 70530
OPAKOWANIE 2017-8
Esko usprawnia procesy workflow
nr katalogowy: 108841
OPAKOWANIE 2011-1
Zdrowie w opakowaniu
nr katalogowy: 57275
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-6
Efektywna filtracja wody i napojów zapewniająca stabilność, doskonały wygląd i smak
Łukasz Owczarek
Małgorzata Gawryś
nr katalogowy: 92018
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-4
Kilka słów o największej zawartości czystego "styropianu w styropianie"
nr katalogowy: 90756
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-3
Nowoczesne rozwiązania w nawijakach maszyn tissue
Mariusz Reczulski
nr katalogowy: 131087
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-7
Retrospektywne spojrzenie na kształtowanie jakości wędlin
Adam Olszewski
nr katalogowy: 61128
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-12
Termometr w rzemieślniczej piekarni to niezbędny przyrząd pomiarowy
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 140766
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-10
Gawęda o marketingu Część III
nr katalogowy: 63182
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-1
Marketingowa istota jakości usług
Andrzej Kłosowski
nr katalogowy: 73777
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Vitaris – modułowy system do najlepszego czyszczenia zboża
Sabrina Würsch
nr katalogowy: 128440
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-5
Badanie zawartości wypełniaczy w papierze i tekturze w niecałą minutę: metoda nieniszcząca, dokładna i niezawodna
Giselher Grűner
Alexander Grűner
nr katalogowy: 143425
OPAKOWANIE 2024-7
Rynek puszek aluminiowych do 2032 r.
nr katalogowy: 149700
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-2
Ishida X-ray zapewnia wysoką jakość pierników
nr katalogowy: 111923
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-9
Legendarne trofeum dla nowatorskich rozwiązań
nr katalogowy: 86644
OPAKOWANIE 2012-9
Nowa jakość etykiety - optymalizacja kosztów
MACIEJ WOJTASZEK
nr katalogowy: 71147
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-9
Nowy (stary) chleb - ciekawy pomysł KZRS "SCh"
Marta Stus
nr katalogowy: 54423
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-4
Tynki gipsowe DOLINY NIDY jednym z ważnych elementów budownictwa zrównoważonego
Marek Tomasik
nr katalogowy: 90758
10.15199/33.2015.04.10
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-5
Urządzenie Wilo-SiClean Comfort w układzie oczyszczania nośnika w instalacji chłodzenia komór testowych w zakładzie produkcyjnym LG Electronics w Mławie
nr katalogowy: 137694
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-5
Przyszłość
Błażej Fidrocki
nr katalogowy: 143315
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-12
Otrzymywanie dikarboksylowych bloków oligoamidowych stosowanych do syntezy termoplastycznych elastomerów multiblokowych
Ryszard Ukielski
Joanna Rokicka
nr katalogowy: 73287
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-8
Zastosowanie homogenizacji wysokociśnieniowej do utrwalania soków owocowych i warzywnych
Marta Duda
Barbara Sokołowska
nr katalogowy: 108774
10.15199/64.2017.8.3
homogenizacja wysokociśnieniowa (HPH)
soki owocowe i warzywne
jakość mikrobiologiczna
uszkodzenia subletalne
high pressure homogenization (HPH)
fruit and vegetable juices
microbiological quality
sublethal injuries
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-7
Chemical reactions in the phosphorite-sulfuric acid-urea-water system in relation to process security and product quality. Part 1. System CO(NH2)2-H2SO4-H2O Reakcje chemiczne w układzie fosforyt-kwas siarkowy-mocznik-woda a bezpieczeństwo procesowe i jakość produktu. Cz. I. Układ CO(NH2)2-H2SO4-H2O
Andrzej Biskupski
Sebastian Schab
Mieczysław Borowik
Piotr Rusek
Przemysław Malinowski
nr katalogowy: 92494
10.15199/62.2015.7.15
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2016-4
Jakość energii elektrycznej w wybranej elektrowni wiatrowej na podstawie wyników badań jej parametrów i standardów
Ryszard Skliński
nr katalogowy: 97779
10.15199/74.2016.4.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-2
Laboratorium badawcze w przemyśle spożywczym
Monika Żmudzka
Danuta Juszczakiewicz
Romualda Dolińska
Anna Bugajewska
nr katalogowy: 57740
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 8)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 134847
GAZETA CUKROWNICZA 2011-1
Jakość cukru białego wyprodukowanego podczas kampanii 2009
Teresa Sumińska
Jadwiga Strębska-Zając
nr katalogowy: 57428
PROBLEMY JAKOŚCI 2021-2
Proces reklamacji jako narzędzie doskonalenia produktu na przykładzie wyrobu medycznego
Paulina PSZCZÓŁKOWSKA
nr katalogowy: 130483
10.15199/46.2021.2.2
proces reklamacji
doskonalenie wyrobu medycznego
cykl Deminga – PDCA
complaint process
medical device improvement
Deming cycle – PDCA
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-3
Osłonki do wędlin
Fabian Magda
nr katalogowy: 75374
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-3
Uzdatnianie wody w browarnictwie
Jacek Grzech
nr katalogowy: 50729
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-2
Identyfikacja kryteriów oceny jakości oferty przedsiębiorstw handlu detalicznego
Paweł DOBSKI
nr katalogowy: 41787
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2009-5
SIMATIC IT Unilab
Wojciech Grzelka
nr katalogowy: 47270
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-9
Pomocne zamieszanie
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 70508
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-12
,,,Bo każda kropla jest cenna,,,
Aneta Brodzik
nr katalogowy: 64518
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-6
Transport mąki z młyna
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 98570
OPAKOWANIE 2020-12
Nacisk na autentyczność zmienia opakowania farmaceutyczne
nr katalogowy: 129473
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-10
Wydajna, zrównoważona i elastyczna obróbka powierzchniowa spełniająca określone wymagania
nr katalogowy: 139911
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH