Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Od azotanów do N-nitrozoamin
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 78102
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-10
Nitrozoaminy w przetworach mięsnych
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 87480
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-12
Perspektywy stosowania azotynów i azotanów w przetwórstwie mięsa
Piotr Szymański
nr katalogowy: 117811
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-11
Sok z buraka ćwikłowego.Wpływ masy i części korzenia buraka na wyróżniki soku
Janusz Czapski
Katarzyna Gościnna
Marcin Kidoń
nr katalogowy: 63783
AURA 2014-1
WIADOMOŚCI Z INTERNETU
Adam WIECZOREK
nr katalogowy: 81799
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2005-5
Technologie uzdatniania wybranych wód wgłębnych z ponadnormatywną zawartością azotanów
JADWIGA KALETA
DOROTA PAPCIAK
nr katalogowy: 9265
AURA 2015-2
Wyrok Trybunału z 20 listopada 2014 r. w sprawie ochrony wód przed polskimi zanieczyszczeniami pochodzenia rolniczego, C - 356/13
Adam Habu da
nr katalogowy: 89311
10.15199/2.2015.2.7
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-3
Szkodliwość soli w zawilgoconych przegrodach
Bartłomiej Monczyński
nr katalogowy: 125428
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-3
Zdrowe nawyki
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 89942
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-3
Barwa peklowanych przetworów mięsnych
nr katalogowy: 112885
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-7
Obniżanie wybuchowości nawozowej saletry amonowej
BOGDAN ZYGMUNT
DANIEL BUCZKOWSKI
nr katalogowy: 28095
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-4
Azotyny w procesie peklowania mięsa - funkcje, aspekty zdrowotne, peklowanie bezazotynowe
Marek Cierach
nr katalogowy: 25370
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-10
Substancje chemiczne w żywności jako zagrożenie zdrowotne
Ewa Ochwanowska
Małgorzata Czarny-Działak
Ilona Żeber-Dzikowska
Boże na Wójtowicz
Barbara Gworek
Halina Król
Małgorzata Dziechciaż
Monika Szpringer
Jarosław Chmielewski
nr katalogowy: 122844
10.15199/62.2019.10.17
GOSPODARKA WODNA 2008-2
Związki azotu w wodach studziennych powiatu łosickiego
JOLANTA RACZUK
ELŻBIETA BIARDZKA
BEATA CHARYTONIUK
nr katalogowy: 33119
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2007-9
Problematyka występowania i usuwania azotanów z wód
Krystyna Żeglin-Kurbiel
Włodzimierz Wójcik
nr katalogowy: 29861
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2007-1
Bez zarzutu- Wykwity na powłokach farb fasadowych i wypacanie składników na powierzchnię
nr katalogowy: 23701
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-5
Sezonowe zmiany jakości wód ujściowego odcinka rzeki Wiśniówki
MAŁGORZATA BONISŁAWSKA
MAGDALENA SZMUKAŁA
DANIELA SZANIAWSKA
nr katalogowy: 35000
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-12
Solanki peklujące w produkcji wędzonek
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 111267
GOSPODARKA WODNA 2013-11
Zanieczyszczenia związkami azotu pochodzenia rolniczego wód powierzchniowych w Polsce - wybrane problemy oceny jakości wód
JOANNA GĘBALA
PAULINA ORLIŃSKA-WOŹNIAK
PAWEŁ WILK
nr katalogowy: 80418
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Ocena zawartości azotanów w mięsie drobiowym poddanym obróbce termicznej
Sylwia Bagińska
Małgorzata Kowczyk-Sadowy
Jolanta Piekut
Małgorzata Krasowska
Sławomir Obidziński
Gabriela Woroniecka
nr katalogowy: 136788
10.15199/62.2022.3.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Ocena zawartości azotanów w mięsie drobiowym poddanym obróbce termicznej
Sylwia Bagińska
Małgorzata Kowczyk-Sadowy
Jolanta Piekut
Małgorzata Krasowska
Sławomir Obidziński
Gabriela Woroniecka
nr katalogowy: 136788
10.15199/62.2022.3.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Ocena zawartości azotanów w mięsie drobiowym poddanym obróbce termicznej
Sylwia Bagińska
Małgorzata Kowczyk-Sadowy
Jolanta Piekut
Małgorzata Krasowska
Sławomir Obidziński
Gabriela Woroniecka
nr katalogowy: 136788
10.15199/62.2022.3.4
GOSPODARKA WODNA 2012-9
Optymalizacja procesu wdrażania Dyrektywy Azotanowej
BARBARA MOŃKA
KATARZYNA PASTUSZCZAK
nr katalogowy: 70558
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-6
Ocena jakości wody do spożycia dostarczanej przez wodociągi wiejskie
Janina Piekutin
nr katalogowy: 68346
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-1
Produkcyjne i poprodukcyjne kształtowanie barwy wędlin surowych dojrzewających
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 130134
barwa wędlin surowych dojrzewających
barwniki hemowe
przemiany barwników hemowych
wybarwienie peklownicze
wędzenie
dojrzewanie
aged raw cured meats colour
heme pigments
heme pigments changes
cured meat colour
smoking
aging
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-12
Aktualne tendencje w technologii wytwarzania nawozów azotowych oraz zużycie azotu z nawozów mineralnych w Polsce
nr katalogowy: 64582
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-11
Azotany pod lupą
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 72211
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-1
Badania właściwości wybranych związków fosforoorganicznych jako inhibitorów korozji
Magdalena Klakočar-Ciepacz
Bartosz Pięta
Damian Kułakowski
Wojciech Pruszczyński
Jakub Zieliński
Krystyna Hoffmann
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 130029
10.15199/62.2021.1.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-1
Badania właściwości wybranych związków fosforoorganicznych jako inhibitorów korozji
Magdalena Klakočar-Ciepacz
Bartosz Pięta
Damian Kułakowski
Wojciech Pruszczyński
Jakub Zieliński
Krystyna Hoffmann
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 130029
10.15199/62.2021.1.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-1
Badania właściwości wybranych związków fosforoorganicznych jako inhibitorów korozji
Magdalena Klakočar-Ciepacz
Bartosz Pięta
Damian Kułakowski
Wojciech Pruszczyński
Jakub Zieliński
Krystyna Hoffmann
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 130029
10.15199/62.2021.1.5
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-12
Wpływ dymu wędzarniczego na barwę produktu i straty dostępnej lizyny
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 95688
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-11
Wybrane aspekty dotyczące kontroli stosowania azotynów i azotanów w przetwórstwie mięsa
Piotr Szymański
nr katalogowy: 102458
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-4
Biosorpcja barwników z użyciem materiałów pochodzenia roślinnego
nr katalogowy: 67024
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-6
Badania wilgotności zasolonej cegły ceramicznej nieniszczącą metodą dielektryczną
Adelajda Pala
nr katalogowy: 77474
GOSPODARKA WODNA 2021-7
Ocena skuteczności programu azotanowego na podstawie sprawozdania z realizacji dyrektywy 91/676/EWG w Polsce w latach 2016–2020
MAŁGORZATA BOGUCKA-SZYMALSKA
PIOTR PIÓRKOWSKI
nr katalogowy: 132647
azotany
biogeny
gospodarka wodna
ochrona wód
rolnictwo
nitrates
biogenes
water management
water protection
agriculture
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-3
Ekologiczny chów świń
Mariusz Soszka
nr katalogowy: 83131
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-10
Rola i znaczenie barwników w przetwórstwie mięsa
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 101638
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
ZDROWOTNE ASPEKTY peklowania
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 136728
peklowanie
dodatki do żywności
zdrowie
curing
food additives
health
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
ZDROWOTNE ASPEKTY peklowania
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 136728
peklowanie
dodatki do żywności
zdrowie
curing
food additives
health
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-5
Peklowanie mięsa
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Klaudia Wołyńczuk
nr katalogowy: 114008
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-4
Otrzymywanie soli potasowych z polihaliłu przez krystalizację z roztworów poekstrakcyjnych w obecności mocznika
KRYSTYNA DOMAŃSKA
nr katalogowy: 108111
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2014-2
Techniki immobilizacji stosowane w biotechnologiach ochrony środowiska. Część II. Immobilizowane procesy nitryfikacji, denitryfikacji i defosfatacji
Krzysztof Wojciechowski
Tomasz Czaiński
nr katalogowy: 82477
GOSPODARKA WODNA 2014-3
Identyfikacja presji ze źródeł komunalnych i rolniczych w zlewni Pilicy jako punkt wyjścia dla ograniczenia zanieczyszczeń obszarowych
WOJCIECH FRĄTCZAK
KATARZYNA IZYDORCZYK
LOUIS COURSEAU
MACIEJ ZALEWSKI
nr katalogowy: 82953
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-3
Analiza zmian stężeń związków azotu w wody do picia z ujęć własnych w gospodarstwach wsi Przeździedza
Katarzyna Pawęska
Beata Malczewska
Barbara Teżyk
nr katalogowy: 75169
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-2
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii
nr katalogowy: 57625
GOSPODARKA WODNA 2010-11
Wdrażanie Dyrektywy Azotanowej w Polsce na przykładzie współpracy RZGW we Wrocławiu oraz RZGW w Poznaniu
Katarzyna Pastuszczak
Jolanta Nagrabska
nr katalogowy: 55658
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
Wpływ odmiany na zawartość barwników betalainowych, betainy, azotanów i cechy sensoryczne soków z buraka ćwikłowego
Katarzyna Gościnna
Janusz Czapski
nr katalogowy: 81120
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-12
Studies on energetic processes in mixtures of sodium chlorate(V) and gas oil Badania wysokoenergetycznych procesów w mieszaninach chloranu(V) sodu i oleju napędowego
Andrzej Maranda
Józef M. Paszula
Andrzej Dębski
nr katalogowy: 88684
10.12916/przemchem.2014.2176
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-10
Możliwości kształtowania barwy produktów mięsnych
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 123019
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-12
Biologiczne oczyszczanie ścieków zawierających formaldehyd. Cz. II**. Oczyszczanie w warunkach niedotlenionych i beztlenowych. Wspomaganie fizyczno-chemiczne
Tomasz Baczyński
nr katalogowy: 129572
10.15199/62.2020.12.12
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-12
Biologiczne oczyszczanie ścieków zawierających formaldehyd. Cz. II**. Oczyszczanie w warunkach niedotlenionych i beztlenowych. Wspomaganie fizyczno-chemiczne
Tomasz Baczyński
nr katalogowy: 129572
10.15199/62.2020.12.12
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-9
Limitowanie azotanów w produktach mięsnych
Adam Kostecki
nr katalogowy: 128139
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-1
Systemy filtracji powietrza. Cześć 2. Wentylacja
DEMIS PANDELIDIS
nr katalogowy: 130040
10.15199/9.2021.1.2
filtracja powietrza
wentylacja
klimatyzacja
air filtration
ventilation air conditioning
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-9
Zanieczyszczenia chemiczne powietrza w fermie drobiu
Dominika Kopiec
Karolina Kuzioła
Sebastian Jaguszewski
Katarzyna Karpińska
Bożena Nowakowicz-Dębek
nr katalogowy: 144980
10.15199/62.2023.9.13
ferma drobiu
zanieczyszczenia powietrza
zapylenie powietrza
NH3
CO2
LZO
poultry farm
air pollution
air dust
NH3
CO2
VOC
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-8
Zanieczyszczenie wód i osadów dennych związkami WWA i ich pochodnymi. Przegląd literaturowy
Małgorzata Kryłów
Justyna Kwaśny
Wojciech Balcerzak
nr katalogowy: 108886
10.15199/62.2017.8.14
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-9
Dobór zasypek egzotermiczno-izolacyjnych dla odlewów ze stopów żelaza
Adam Czech
Bartosz Czech
Marian Banaś
Mariusz Holtzer
Grzegorz Piwowarski
Magdalena Kasprzyk
Grzegorz Łagoda
Sławomir Różycki
Tymoteusz Turlej
nr katalogowy: 122256
10.15199/62.2019.9.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-12
Oczyszczanie ścieków z instalacji odsiarczania spalin z wykorzystaniem Fe0/H2O2
Jan Bogacki
Piotr Marcinowski
Jarosław Zawadzki
Maciej Majewski
Sridhar Sivakumar
nr katalogowy: 111426
10.15199/62.2017.12.17
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-1
Modyfikacja parametrów detonacyjnych materiałów wybuchowych emulsyjnych przez dodatek układu utleniacz-składnik palny
Andrzej Maranda
Aleksandra Czerwińska
Józef M. Paszula
Paweł Jóżwik
nr katalogowy: 124457
10.15199/62.2020.1.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-9
Wpływ procesów utleniania na zawartość związków nieorganicznych w wodzie basenowej
Agnieszka Włodyka-Bergier
Tomasz Bergier
nr katalogowy: 122276
10.15199/62.2019.9.26
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2020-7-8
Pandemia COVID-19 a występowanie bakterii Legionella sp. w systemach wody ciepłej – ocena ryzyka
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 127538
10.15199/17.2020.7-8.6
Legionella
sieć wodociągowa
zastoiny
pandemia COVID-19
Legionella
water supply system
stagnation
pandemic COVID-19
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Naturalne konserwanty pochodzenia drobnoustrojowego
Ewelina Pawlikowska
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 115041
10.15199/65.2018.7.6
biokontrola
metabolity
bakterie kwasu mlekowego
drożdże
biocontrol
metabolites
lactic acid bacteria
yeasts
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-4
Postępowanie z odpadami poubojowymi – kierunki zagospodarowania i unieszkodliwiania
Marian PANASIEWICZ
Jacek MAZUR
nr katalogowy: 148324
poubojowe odpady mięsne
podział
sposoby i kierunki zagospodarowania
post-slaughterhouse meat waste
division
methods and directions of management
GOSPODARKA WODNA 2019-5
Analiza stężeń wybranych anionów w wodach ujmowanych do celów wodociągowych na terenie gminy Hajnówka
EWA RAUBA
RAFAŁ MIŁASZEWSKI
nr katalogowy: 120258
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-2
Składniki fitochemiczne i działanie przeciwutleniające przypraw poprawiających jakość mięsa i jego produktów
Agnieszka Starek-Wójcicka
Aleksandra Rolewicz
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 147305
zioła i przyprawy
przeciwutleniacze
jakość mięsa
trwałość produktów pochodzenia zwierzęcego
herbs and spices
antioxidants
meat quality
durability of animal products
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-8
Antropogeniczne źródła rtęci w Morzu Bałtyckim. Realne zagrożenie dla bezpieczeństwa i programy działań
Zbigniew Dobrzański
Przemysław Cwynar
Marek Bodziany
Tadeusz Trziszka
Norbert Świętochowski
Alicja Kowalczyk
Krzysztof Formicki
Mirosław Zawadzki
nr katalogowy: 150067
10.15199/62.2024.8.4
Morze Bałtyckie
rtęć
źródła antropogeniczne
stę żenia
program działania
Baltic Sea
mercury
anthropogenic sources
concentration
action programmes
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2024-1
Zagrożenia środowiskowe stanu tkanki miejskiej – przegląd literaturowy
PATRYCJA WIERCIŃSKA
ROBERT CICHOWICZ
nr katalogowy: 146902
10.15199/9.2024.1.5
zanieczyszczenie powietrza
pył zawieszony
jakość powietrza
degradacja budynków
tkanka miejska
air pollution
particulate matter
air quality
building degradation
urban fabric
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH