Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2020-12
Rozwój hodowli i przetwórstwa jedwabiu naturalnego w Polsce
Zdzisław Czaplicki
Eulalia Gliścińska
nr katalogowy: 129765
jedwab naturalny
grena
greża
morwa
hodowla jedwabników
technologie przetwarzania jedwabiu
historia rozwoju jedwabnictwa
natural silk
grena
grega
mulberry
silkworm farming
silk processing technologies
history of silk development
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2020-12
Rozwój hodowli i przetwórstwa jedwabiu naturalnego w Polsce
Zdzisław Czaplicki
Eulalia Gliścińska
nr katalogowy: 129765
jedwab naturalny
grena
greża
morwa
hodowla jedwabników
technologie przetwarzania jedwabiu
historia rozwoju jedwabnictwa
natural silk
grena
grega
mulberry
silkworm farming
silk processing technologies
history of silk development
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-10
Jedwab naturalny jako surowiec włókienniczy Część I
ANDRZEJ SAPIEJA
BARBARA BINKOWSKA
ROMUALDA MARSZAŁEK
AGNIESZKA PATEJUK-DUDA
nr katalogowy: 38605
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-2
Pszenżyto jare
Andrzej Najewski
nr katalogowy: 120555
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-13
Pożytki z piór i skorup
nr katalogowy: 52580
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-5
Ocena przydatności kulinarnej mięsa strusia podlaskiego
ADAM OLSZEWSKI
nr katalogowy: 98645
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-20
Radosław Michał Brzozowski
hp
nr katalogowy: 5558
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-5
Złoty Inżynier 2003
nr katalogowy: 5283
AURA 2004-1
TAJEMNICE ZDROWIA ŻYWE SREBRO ZAGRAŻAJĄCE ŻYCIU
Krystyna Bonenberg
nr katalogowy: 429
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-10
Czy powinniśmy bać się substancji dodatkowych w żywności (cz.2)
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 22111
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-5
Ekologiczne soki Maurera
M. J. Przegalińska
nr katalogowy: 20616
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-10
Garbowanie strusi... i co dalej
J. Targowski
nr katalogowy: 6126
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-20
TWÓRCZA HODOWLA
Edward Arseniuk
nr katalogowy: 29721
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-6
Z bizonem w herbie
nr katalogowy: 35786
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-12
Hodowla bydła mięsnego
Piotr Wójcik
nr katalogowy: 64453
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-10
Wartość odżywcza i zastosowanie mięsa króliczego
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 94534
AURA 2008-7
Ochrona przyrody i krajobrazu w działaniach NFOŚiGW w latach 1989-2007
nr katalogowy: 36309
AURA 2008-9
Gospodarka wodno-ściekowa w Polsce w świetle danych statystycznych
KAZIMIERZ GÓRKA
nr katalogowy: 37955
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-9
Charakterystyka ilościowa ścieków dopływających do przydomowej oczyszczalni z pojedynczego gospodarstwa wiejskiego
Krzysztof Chmielowski
Ryszard Ślizowski
nr katalogowy: 38109
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-6
Neuronowa hodowla in vitro na matrycach mikroelektrod (MEAS) jako biosensor do detekcji toksyn i neurotoksyn
TOMASZ SOBAŃSKI
HELENA HOGBERG
MAURICE WHELAN
ANNA PRICE
nr katalogowy: 35601
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Smak tradycji
nr katalogowy: 78108
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-16-17
Akwarium
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 92744
AURA 2022-2
Zwierzęta hodowlane w antropocenie
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 136238
10.15199/2.2022.2.3
udomowienie
hodowla zwierząt
rasy hodowlane
„dieta planetarna”
domestication
animal husbandry
breeds
“planetary diet”
AURA 2022-2
Zwierzęta hodowlane w antropocenie
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 136238
10.15199/2.2022.2.3
udomowienie
hodowla zwierząt
rasy hodowlane
„dieta planetarna”
domestication
animal husbandry
breeds
“planetary diet”
AURA 2021-9
Morwa biała, czyli historia tkana jedwabiem
Małgorzata FALENCKA-JABŁOŃSKA
nr katalogowy: 133420
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-9
Wpływ sposobu regulacji natężenia przepływu wody w Recyrkulacyjnych Systemach Akwakulturowych (RAS) na straty energii
Łukasz Józefowicz
Anna Janicka
Maciej Zawiślak
Agnieszka Sobianowska-Turek
nr katalogowy: 145155
10.15199/17.2023.9.4
recyrkulujący system akwakulturowy (RAS)
straty energii
zawór kulowy
zawór gilotynowy
recirculating aquaculture system (RAS)
energy loss
ball valve
guillotine valve
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-2
ZŁOTY INŻYNIER 2012 - Kandydaci
nr katalogowy: 73935
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-5-6
Biodegradowalne rusztowania kostne
nr katalogowy: 42323
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2013-1
Rozwój energetyki w Patagonii
Stefan Gierlotka
nr katalogowy: 73647
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-7-8
POSTĘP BIOLOGICZNY ZE STRZELC
Henryk Piekut
nr katalogowy: 83663
GOSPODARKA WODNA 2017-3
Biotest z zastosowaniem synchronicznej hodowli glonów Chlorella vulgaris w kontroli jakości środowiska
ANNA CZAPLICKA
JOLANTA LODOWSKA
nr katalogowy: 104831
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-11-12
Hodowla alpak w Polsce
ZDZISŁAW CZAPLICKI
nr katalogowy: 64846
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-11
Mięso nutrii - wartość odżywcza i zastosowanie
nr katalogowy: 95374
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-3
Owady - żywność przyszłości
Anna Florowska
Tomasz Florowski
nr katalogowy: 125599
10.15199/65.2020.3.6
owady jadalne
entomofagia
novel food
edible insects
entomophagy
novel food
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-7
Parametry technologiczne stanowiska do monokrystalizacji SiC
MAREK ORZYŁOWSKI
ZBIGNIEW RUDOLF
nr katalogowy: 45499
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-9
Odmiany chmielu nośnikiem postępu krajowego chmielarstwa
Andrzej Lewandowski
nr katalogowy: 47055
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-2
Włókno alpak w maskach przeciwpyłowych i przeciwwirusowych
Anna Morales Villavicencio
nr katalogowy: 131221
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-4
Na tropie przedhistorycznych źródeł kultury pracy – epoka brązu
Roman Adler
nr katalogowy: 137104
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-4
Na tropie przedhistorycznych źródeł kultury pracy – epoka brązu
Roman Adler
nr katalogowy: 137104
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-4
Na tropie przedhistorycznych źródeł kultury pracy – epoka brązu
Roman Adler
nr katalogowy: 137104
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-2
Włókno alpak w maskach przeciwpyłowych i przeciwwirusowych
Anna Morales Villavicencio
nr katalogowy: 131221
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-9
”Papier z gumy”
Magdalena Kmiotek
Tomasz P. Olejnik
Marta Pietras
Katarzyna Śliżewska
nr katalogowy: 139444
10.15199/54.2022.9.2
papier
celuloza bakteryjna
przepuszczalność powietrza
paper
bacterial cellulose
air permeability
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-9
”Papier z gumy”
Magdalena Kmiotek
Tomasz P. Olejnik
Marta Pietras
Katarzyna Śliżewska
nr katalogowy: 139444
10.15199/54.2022.9.2
papier
celuloza bakteryjna
przepuszczalność powietrza
paper
bacterial cellulose
air permeability
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-9
”Papier z gumy”
Magdalena Kmiotek
Tomasz P. Olejnik
Marta Pietras
Katarzyna Śliżewska
nr katalogowy: 139444
10.15199/54.2022.9.2
papier
celuloza bakteryjna
przepuszczalność powietrza
paper
bacterial cellulose
air permeability
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-9
”Papier z gumy”
Magdalena Kmiotek
Tomasz P. Olejnik
Marta Pietras
Katarzyna Śliżewska
nr katalogowy: 139444
10.15199/54.2022.9.2
papier
celuloza bakteryjna
przepuszczalność powietrza
paper
bacterial cellulose
air permeability
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-9
”Papier z gumy”
Magdalena Kmiotek
Tomasz P. Olejnik
Marta Pietras
Katarzyna Śliżewska
nr katalogowy: 139444
10.15199/54.2022.9.2
papier
celuloza bakteryjna
przepuszczalność powietrza
paper
bacterial cellulose
air permeability
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Wpływ systemu utrzymania świń na emisje gazowych zanieczyszczeń powietrza
LESZEK TYMCZYNA
ANNA CHMIELOWIEC–
KORZENIOWSKA
AGATA DRABIK
nr katalogowy: 49076
AURA 2019-7
Owady alternatywnym źródłem białka dla ludzi i zwierząt gospodarskich
Janusz R. Mroczek
Mariusz Rudy
Karolina Mroczek
nr katalogowy: 121445
10.15199/2.2019.7.1
gospodarka żywnościowa
białko
owady
food economy
protein
insects
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-12
Jakość pieczywa ma zachęcać do jego spożywania. Ale czy tak jest?
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 72838
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-7-8
Czerwone bogactwo szlacheckich stołów
Magdalena Spychaj
nr katalogowy: 61441
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Światowy przemysł paszowy widziany okiem IFIF
Beata Marchand
nr katalogowy: 99952
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-4
Zmiany w składce wypadkowej
nr katalogowy: 113166
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Międzynarodowa Konferencja w IHAR-PIB w Radzikowie Biologia, hodowla i produkcja pszenżyta
nr katalogowy: 109911
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-6
Zasady rekompensowania strat spowodowanych zwalczaniem chorób zakaźnych zwierząt
Łukasz Kania
Kamil Stolarski
nr katalogowy: 92049
GOSPODARKA WODNA 2022-12
Rola działalności człowieka w rozprzestrzenianiu się oporności na antybiotyki w środowiskach wodnych
Katarzyna Tyczko
Robert Radziszewski
nr katalogowy: 140896
GOSPODARKA WODNA 2022-12
Rola działalności człowieka w rozprzestrzenianiu się oporności na antybiotyki w środowiskach wodnych
Katarzyna Tyczko
Robert Radziszewski
nr katalogowy: 140896
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-12
The possibility of using Fenton reagent for purification of the liquid phase derived from processed waste from pig farming Ocena możliwości zastosowania odczynnika Fentona do oczyszczania fazy ciekłej pochodzącej z przetworzonych odpadów z hodowli trzody chlewnej
Marta Marszałek
Zygmunt Kowalski
nr katalogowy: 95919
10.15199/62.2015.12.41
AURA 2017-12
Nasz polski żubr
nr katalogowy: 110890
GOSPODARKA WODNA 2019-11
Rozmowa z prof. dr hab. inż. Andrzejem Drabińskim
nr katalogowy: 123386
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-1
Las czuły jak chronometr – czy leśnictwo wymaga zegarmistrzowskiej precyzji?
Marek Ksepko
nr katalogowy: 135787
GOSPODARKA WODNA 2022-12
Rola działalności człowieka w rozprzestrzenianiu się oporności na antybiotyki w środowiskach wodnych
Katarzyna Tyczko
Robert Radziszewski
nr katalogowy: 140896
AURA 2019-5
Rolnictwo i zmiany klimatu - w zaklętym kręgu
Piotr Skubała
nr katalogowy: 120103
10.15199/2.2019.5.4
rolnictwo wielkoobszarowe
przemysłowa hodowla zwierząt
zmiany klimatu
gazy cieplarniane
large-scale farming
animal husbandry industry
climate change
greenhouse gases
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-5
Nauczyciel praktycznej nauki zawodów leśnych
Zygmunt Jeliński
nr katalogowy: 76609
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Narażenie zawodowe hodowców krów mlecznych na czynniki chemiczne występujące w budynkach inwentarskich
Katarzyna Karpińska
Sebastian Jaguszewski
Łukasz Wlazło
Mateusz Ossowski
Bożena Nowakowicz-Dębek
nr katalogowy: 138695
10.15199/62.2022.7.6
hodowla bydła
zanieczyszczenie powietrza
NH3
CH4
H2S
cattle farm
air pollution
NH3
CH4
H2S
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Narażenie zawodowe hodowców krów mlecznych na czynniki chemiczne występujące w budynkach inwentarskich
Katarzyna Karpińska
Sebastian Jaguszewski
Łukasz Wlazło
Mateusz Ossowski
Bożena Nowakowicz-Dębek
nr katalogowy: 138695
10.15199/62.2022.7.6
hodowla bydła
zanieczyszczenie powietrza
NH3
CH4
H2S
cattle farm
air pollution
NH3
CH4
H2S
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Narażenie zawodowe hodowców krów mlecznych na czynniki chemiczne występujące w budynkach inwentarskich
Katarzyna Karpińska
Sebastian Jaguszewski
Łukasz Wlazło
Mateusz Ossowski
Bożena Nowakowicz-Dębek
nr katalogowy: 138695
10.15199/62.2022.7.6
hodowla bydła
zanieczyszczenie powietrza
NH3
CH4
H2S
cattle farm
air pollution
NH3
CH4
H2S
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-9
Odmiany chmielu Puławski i Magnat Cz. II. Skład chemiczny surowca
Urszula Skomra
Mieczysław Stasiak
nr katalogowy: 79260
AURA 2013-9
Poznawanie przez działanie Propozycje dla uczniów szkół podstawowych.Zanieczyszczenia wody (2)
Elżbieta TYRALSKA-WOJTYCZA
nr katalogowy: 79204
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2013-7
O alpakach w Łaniętach
B.K.
nr katalogowy: 78162
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-7
KRONIKA
nr katalogowy: 77757
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-5
Aktualne wyzwania dla produkcji chmielu w Polsce (cz. 2)
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 98681
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-18
70 lat postępu genetycznego i technicznego
Henryk Piekut
nr katalogowy: 93201
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-1
Las czuły jak chronometr – czy leśnictwo wymaga zegarmistrzowskiej precyzji?
Marek Ksepko
nr katalogowy: 135787
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-4
Wypadki w rolnictwie.Część 2
Leszek Pysznik
nr katalogowy: 58998
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-2
Efekty produkcyjne mieszańców bydła ras mięsnych
Piotr Wójcik
nr katalogowy: 65706
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-11
Oko w oko z jelonkiem
nr katalogowy: 80333
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-12
Aplikacja pola elektromagnetycznego zakresu mikrofalowego w badaniach eksperymentalnych in vitro
Jaromir SOBIECH
Jarosław KIELISZEK
Marek P. DĄBROWSKI
Wanda STANKIEWICZ-SZYMCZAK
nr katalogowy: 56641
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-9
Catering dla najmłodszych
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 93436
AURA 2019-8
Skład chemiczny morwy białej oraz wykorzystanie związków bioaktywnych na bazie tej rośliny
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
nr katalogowy: 121730
10.15199/2.2019.8.1
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-9
Nowa metoda identyfikacji odmian chmielu z użyciem technik biologii molekularnej
Hanna Olszak-Przybyś
Grażyna Korbecka
Urszula Skomra
nr katalogowy: 86642
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-10
Tradycja i nowoczesność w identyfikacji drobnoustrojów
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 71994
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
Walory odżywcze mięsa drobiowego
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 66662
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-3
Charakterystyka oraz możliwości wykorzystania mięsa dwóch rodzimych ras bydła - polska czerwono-biała i polska czarno-biała
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 125598
10.15199/65.2020.3.5
bydło
rasy rodzime
bioróżnorodność
jakość mięsa
cattle
native breeds
biodiversity
meat quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-7
Rola i wyzwania dla przemysłu chemicznego w kontekście niskoemisyjnej produkcji zwierzęcej
Arkadiusz Piwowar
nr katalogowy: 114908
10.15199/62.2018.7.1
AURA 2014-1
Archipelag alandzki - przyroda na szkierowych wyspach Bałtyku
Krzysztof PAWEŁKO
nr katalogowy: 81790
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-7
Identyfikacja pieca do monokrystalizacji SiC jako obiektu sterowania
Marek Orzyłowski
nr katalogowy: 91942
GAZETA CUKROWNICZA 2011-4
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 61690
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-6
Ogólna charakterystyka oraz właściwości prozdrowotne gryki
Danuta Dojczew
Katarzyna Kowalczyk
nr katalogowy: 60162
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-3
Bezpieczeństwo pracy w rolnictwie
Piotr Kaczmarek
nr katalogowy: 58147
AURA 2018-11
Czy lepsze są skóry zwierząt futerkowych, czy sztuczne "ekologiczne"
Janusz Jerzy KUŹNIEWICZ
nr katalogowy: 117034
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
POLSKA - EUROPA - ŚWIAT
nr katalogowy: 109927
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-11
Węglik krzemu w energoelektronice – nadzieje i ograniczenia
Włodzimierz JANKE
nr katalogowy: 63894
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-8
Porównanie wydajności rzeźnej ciepłej oraz uformowania i otłuszczenia tusz bydła ras mlecznych i mięsnych oraz ich mieszańców
Fabian Magda
nr katalogowy: 70133
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-6
Algi. Źródło energii i substancji chemicznych
Bartłomiej Igliński
Roman Buczkowski
Grzegorz Piechota
nr katalogowy: 60213
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Zmiany zawartości składników błonnika i metabolitów polarnych w jasnej mące pszennej, uzyskanej z ziarna odmian pszenicy uprawianych na przestrzeni ostatnich 200 lat w Wielkiej Brytanii
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 126425
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-3
Morphological engineering techniques for enhancing productivity of metabolites by filamentous fungi in a submerged cultures Techniki inżynierii morfologicznej dla zwiększania wydajności tworzenia metabolitów przez grzyby strzępkowe w hodowlach wgłębnych
Marcin Bizukojć
nr katalogowy: 104666
10.15199/62.2017.3.31
AURA 2015-11
Uwarunkowania hodowli siewek drzew leśnych metodami in vitro
Katarzyna NAWROT-CHORABIK
nr katalogowy: 94973
10.15199/2.2015.11.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-1
Mikroalgi źródłem dodatków bioaktywnych do żywności
Anna Florowska
Elżbieta Dłużewska
nr katalogowy: 96223
10.15199/65.2016.1.6
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-8
Dekada polskiej branży mięsnej w Unii Europejskiej - sukces czy porażka?
Marian Winiarski
nr katalogowy: 93159
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-8
Aktualna wartość odżywcza mięsa wieprzowego
Tadeusz Blicharski
Anna Hammermeister
Agnieszka Warda
nr katalogowy: 86267
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Analiza chromatograficzna lotnych frakcji 14 kultywarów bazylii (Ocimum basilicum L.)
Antoni Szumny
Maciej Adamski
Katarzyna Wińska
Alicja Z. Kucharska
Anna Sokół-Łętowska
Anita Biesiada
Angel Antonio Carbonell-Barrachina
nr katalogowy: 68204
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-7
Comparison of an effectiveness of aqueous and alcoholic silver nanoparticle suspensions in decreasing the ammonia emissions from poultry litter. Porównanie skuteczności wodnej i alkoholowej zawiesiny nanocząstek srebra w zmniejszaniu emisji amoniaku z odchodów drobiowych
Katarzyna Czyż
Zbigniew Dobrzański
Bożena Patkowska-Sokoła
Sebastian Opaliński
nr katalogowy: 77822
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Use of field inspections and inverse distance weighted method to assess the odor impact of a selected pig farm. Zastosowanie badań terenowych oraz metody ważonych odwrotności odległości do oceny zapachowego oddziaływania wybranej fermy hodowli świń
Izabela Sówka
Zygmunt Kowalski
Maria Skrętowicz
Agnieszka Makara
Piotr Sobczyński
Katarzyna Stokłosa
nr katalogowy: 77373
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-2
Przetwarzanie i utrwalanie mięsa w dziejach świata (część I)
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 74706
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-2
Rasy rodzime świń jako źródło surowca mięsnego o unikalnych walorach sensorycznych i przetwórczych
Marek Zin
Karolina Mroczek
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 125172
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-12
Gęsina siła i mądrość tradycji. Cz. 1
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 95677
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-10
Lab-on-a-chip jako uniwersalne narzędzie do hodowli i badań potencjału biologicznego mikroorganizmów
Agnieszka PODWIN
Wojciech KUBICKI
Jan A. DZIUBAN
nr katalogowy: 101674
10.15199/13.2016.10.21
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-4
Hyaluronic acid. Structure, properties and uses Kwas hialuronowy. Budowa, właściwości i zastosowanie
Monika Dymarska
Weronika Juros
Tomasz Janeczko
Edyta Kostrzewa-Susłow
nr katalogowy: 97904
10.15199/62.2016.4.19
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-3
Wybrane korzyści wynikające ze stosowania biopaliw transportowych w Polsce Cz. I. Surowce odpadowe i uboczne do produkcji biopaliw transportowych
Ewa Golisz
Karol Tucki
Maria Majkowska
Agata Żak
nr katalogowy: 90192
10.15199/64.2015.3.6
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-4
Na tropie przedhistorycznych źródeł kultury pracy – epoka brązu
Roman Adler
nr katalogowy: 137104
AURA 2023-12
Kupując karpie chronisz ptaki
Damian CZECHOWSKI
Jacek BETLEJA
Mateusz LEDWOŃ
nr katalogowy: 146428
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-12
Roczny spis treści miesięcznika "Przegląd Zbożowo-Młynarski" Rocznik LIV – 2010 r.
nr katalogowy: 56219
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-10
Purification of the filtrate from a processed pig slurry with liquid aluminium sulfate and modified coagulants Oczyszczanie filtratu z przetworzonej gnojowicy świńskiej przy użyciu płynnego siarczanu glinu oraz koagulantów modyfikowanych
Marta Marszałek
Zygmunt Kowalski
Agnieszka Makara
nr katalogowy: 101499
10.15199/62.2016.10.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-7
Monitoring jakości powietrza wokół fermy bydła za pomocą mobilnego systemu pomiarowego
Sebastian Jaguszewski
Maciej Wilk
Mateusz Gancarz
Martyna Cenian
Katarzyna Karpińska
Bożena Nowakowicz-Dębek
nr katalogowy: 149453
10.15199/62.2024.7.3
zanieczyszczenia
hodowla bydła
środowisko
pollutants
cattle farm
environment
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-7
Monitoring jakości powietrza wokół fermy bydła za pomocą mobilnego systemu pomiarowego
Sebastian Jaguszewski
Maciej Wilk
Mateusz Gancarz
Martyna Cenian
Katarzyna Karpińska
Bożena Nowakowicz-Dębek
nr katalogowy: 149453
10.15199/62.2024.7.3
zanieczyszczenia
hodowla bydła
środowisko
pollutants
cattle farm
environment
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-5
Antyzbrylacze do nawozów saletrzanych. Cz. I. Zjawisko zbrylania
Aleksandra Tyc
Józef Hoffmann
Andrzej Biskupski
nr katalogowy: 120229
10.15199/62.2019.5.15
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-3
Koncentracja gazów śladowych w pomieszczeniach dla koni rekreacyjno-sportowych
Bożena Nowakowicz-Dębek
Katarzyna Karpińska
Wojciech Ospałek
Ján Kachnič
Mateusz Ossowski
Łukasz Wlazło
nr katalogowy: 147829
10.15199/62.2024.3.8
stajnie
ujeżdżalnie
zagrożenie chemiczne
zanieczyszczenie powietrza
gazy śladowe
stables
riding halls
chemical hazards
air pollution
trace gases
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-8
Perspektywy grzejnictwa indukcyjnego w elektrotechnologiach i elektrociepłownictwie - dwóch dziedzinowych rynkach elektroprosumeryzmu
Krzysztof KONOPKA
Zdzisław KONOPKA
nr katalogowy: 149746
10.15199/48.2024.08.25
kocioł indukcyjny
elektroprosumeryzm
elektrociepłownictwo
transformacja energetyczna
induction boiler
electroprosumerism
electroheating
energy transformation
AURA 2020-1
Choroba Minamata 45-letnia japońsko-polska współpraca
Jan W. Dobrowolski
nr katalogowy: 124435
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-10
Perspektywy wykorzystania owadów i produktów ich przerobu w żywieniu człowieka oraz w różnych gałęziach przemysłu
Anna K. Żołnierczyk
Aleksandra J. Smorowska
Klaudia Gabryelska
nr katalogowy: 128490
10.15199/62.2020.10.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-10
Perspektywy wykorzystania owadów i produktów ich przerobu w żywieniu człowieka oraz w różnych gałęziach przemysłu
Anna K. Żołnierczyk
Aleksandra J. Smorowska
Klaudia Gabryelska
nr katalogowy: 128490
10.15199/62.2020.10.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-10
Perspektywy wykorzystania owadów i produktów ich przerobu w żywieniu człowieka oraz w różnych gałęziach przemysłu
Anna K. Żołnierczyk
Aleksandra J. Smorowska
Klaudia Gabryelska
nr katalogowy: 128490
10.15199/62.2020.10.6
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-12
Wyznaczanie precyzji i dokładności lokalizacji obiektu na przykładzie systemu lokalizacji wewnątrzbudynkowej Dimension4 firmy Ubisense
Dariusz ELJASZ
Jacek TKACZ
Tomasz GRATKOWSKI
Michał DOLIGALSKI
nr katalogowy: 117310
10.15199/48.2018.12.13
ILS
RTLS
lokalizacja
precyzja
dokładność
niepewność pomiaru
ILS
RTLS
localization
precision
accuracy
measurement uncertainty
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-3
Sztuczne mięso - nowe wyzwania i dylematy
Halina Makała
nr katalogowy: 147901
mięso
hodowla komórkowa mięsa
inżynieria tkankowa
meat
cell culture of meat
tissue engineering techniques
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-11
Oczyszczanie ścieków pochodzących z przydomowej oczyszczalni z wykorzystaniem Chlorella vulgaris i Arthrospira platensis
Karolina Szwarc
Dawid Szwarc
Marcin Zieliński
nr katalogowy: 117145
10.15199/17.2018.11.3
mikroglony
cyjanobakterie
ścieki
microalgae
cyanobacteria
waste
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-9
Wpływ wielkości komórek na dezintegrację drożdży piekarniczych w młynie perełkowym
Agnieszka Trawińska
Anna Kacprowicz
Marek Solecki
nr katalogowy: 109322
10.15199/62.2017.9.16
GOSPODARKA WODNA 2023-9
Przegląd działań i rozwiązań technicznych wdrażających zasady idei zrównoważonego rozwoju w eksploatacji zapór
JULIA SAPRYK
KONRAD BARTOSZEWICZ
KAROLINA CHAŁAS
KAROLINA KACZMAREK
KACPER BERNAT
ANNA STAŃCZUK
JAN ANTCZAK
AGATHA JAROSIŃSKA
MAŁGORZATA JAROŃSKA
mgr inż. KAMIL JABŁOŃSKI
nr katalogowy: 144862
10.15199/22.2023.9.2
zrównoważony rozwój
kompensacje przyrodnicze
środowisko
zapory
zbiorniki zaporowe
sustainable development
ecological compensations
environment
dams
dammed reservoirs
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-26
Alpaki - atrakcja i nowość w hodowli oraz przetwórstwie wełny w Polsce i świecie
Zdzisław Czaplicki
nr katalogowy: 123918
alpaka
rasy alpak
wełna alpaki
właściwości wełny
wyroby z wełny alpak
alpaca
breed of alpaca
wool of alpaca
wool properties
alpaca wool products
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2020-4-5
Włókno alpak na światowym rynku
ANNA MORALES VILLAVICENCIO
nr katalogowy: 126352
10.15199/60.2020.04-05.1
alpaka
włókno
surowiec
skala produkcji
alpaca
fiber
raw material
production scale
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2020-4-5
Włókno alpak na światowym rynku
ANNA MORALES VILLAVICENCIO
nr katalogowy: 126352
10.15199/60.2020.04-05.1
alpaka
włókno
surowiec
skala produkcji
alpaca
fiber
raw material
production scale
AURA 2022-1
Ocena zmienności rodowej świerka pospolitego z Beskidu Śląskiego
Jolanta BUBAK-LANGE
nr katalogowy: 135521
10.15199/2.2022.1.2
ród
potomstwo
badania proweniencyjne
genetyka
parentage
progeny
investigation study
genetics
plastic
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-12
CZYNNIKI WPŁYWAJĄCE NA POWSTAWANIE zapachu knura, regulacje prawne, metody wykrywania
Katarzyna Tkacz
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 146360
zapach knura
androstenon
skatol
kastracja
boar taint
androstenone
skatole
castration
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-9
Kondensatory grzebieniowe z miedzi do monitorowania funkcji życiowych komórek hodowlanych
Andrzej KOCIUBIŃSKI
Dawid ZARZECZNY
Maciej SZYPULSKI
nr katalogowy: 115814
10.15199/48.2018.09.15
kondensator grzebieniowy
miedź
ECIS
pomiar impedancji komórek
MEMS
Comb capacitor
Copper
ECIS
Cell impedance measurement
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Charakterystyka oraz możliwości wykorzystania mięsa dwóch rodzimych ras bydła - białogrzbietej i polskiej czerwonej
Małgorzata Pasternak
Maria Walczycka
nr katalogowy: 122452
10.15199/65.2019.9.4
rasy rodzime
bioróżnorodność
jakość mięsa
native breeds
biodiversity
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-9
Alternatywne źródła białka w produkcji żywności
Beata Drużyńska
nr katalogowy: 145291
10.15199/65.2023.9.5
białko
białka jednokomórkowców
owady jadalne
algi
protein
unicellular proteins
edible insects
algae
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
Wpływ wybranych czynników na jakość ziarna pszenicy zbieranego w Polsce
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 118507
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-11
Enhancing the Cultivation of Moina sp.: An Integration of Aeration System with Green Water Detection and pH Monitoring
M.F. Baharom
Mohd Ihwan Zakariah
Nazmin
F.A. Saparudin
R.Ambar
S. A. Rahman
nr katalogowy: 151345
10.15199/48.2024.11.20
Moina sp.
live feed
Internet of Things (IoT)
Aquaculture
water parameter
Moina sp.
transmisja na żywo
Internet Rzeczy (IoT)
Akwakultura
parametry wody
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-7
Nowa technologia zagospodarowania korpusu drobiowego – nowa jakość mięsa odkostnionego mechanicznie
Joanna Markowska
Robert Słonina
Łukasz Majczak
Agata Bednarek
Paweł Boniecki
nr katalogowy: 149402
10.15199/65.2024.7.4
mięsa drobiowe odkostnione mechanicznie (mDom)
mrożenie
standardy jakościowe
bezpieczeństwo żywności
mechanically separated poultry meats (mDom)
freezing
quality standards
food safety
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH