Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-2
Gryzki (Psocoptera) - ich szkodliwość w magazynach zbożowych i zwalczanie
Stanisław Ignatowicz
nr katalogowy: 113065
gryzki
psotniki
Psocoptera
szkodnik
zboże
przechowywane produkty
zwalczanie szkodników.
Psocids
Psocoptera
pest
grain
stored products
pest control.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-6
Co zagraża ziarnu zbóż w okresie przechowywania
Alicja Sułek
nr katalogowy: 60165
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-9
Analiza naprężeń termicznych w żelbetowych ścianach silosów na zboże
Jolanta Anna Prusiel
nr katalogowy: 93677
10.15199/33.2015.09.17
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-1
Wołki i ich zwalczanie
nr katalogowy: 124785
wołki
Sitophilus sp.
przechowywane zboże
straty
dobra praktyka higieniczna
fumigacja
insektycydy kontaktowe
grain weevils
Sitophilus sp.
stored grain
economic losses
good storage hygiene
fumigation
contact insecticides
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-5
Odroczony wypiek pieczywa Część II. Metoda odroczonego rozrostu
Magdalena Mart
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 76262
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-7
Integrowane metody zwalczania szkodników w pustych magazynach
Stanisław Ignatowicz
nr katalogowy: 77655
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-6
O organizacji, warunkach i bezpieczeństwie w środowisku pracy rolników od poł. XIX do poł. XX w. (cz. 1)
Roman Adler
nr katalogowy: 143526
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Planowania eksperymentu. Szacowanie wielkości próbki dla uzyskania optymalnej mocy testu statystycznego
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 139835
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-1
Wartość odżywcza i wykorzystanie pszenżyta
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 49097
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-8
Wczesne wykrywanie procesu psucia się magazynowanego ziarna poprzez monitorowanie zawartości dwutlenku węgla (CO2)
nr katalogowy: 61312
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-6
Czyszczenie zboża przeznaczonego na mąkę
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 68283
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-8
Polskie zboże do Polskich Młynów
nr katalogowy: 6367
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-6
Przygotowanie ciasta chlebowego
Elżbieta Staszewska
Mieczysława Janik
nr katalogowy: 68238
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-3
Owies - zboże o ukrytym potencjale żywieniowym
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 14016
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-11-12
Laboratoria OLPP
Henryk Piekut
nr katalogowy: 45187
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-12
Aby piwo nie popsuło miłej atmosfery na przyjęciu towarzyskim
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 81726
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-5
Pszenica orkisz - zboże ekologiczne
Henryk GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 6299
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-4
Możliwości wykorzystania teffu w produkcji bezglutenowej żywności
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 90411
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-2
Potencjał zbożowo-paszowy Niemiec
MAREK ZIELNIK
nr katalogowy: 13993
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-11
Implozje w stalowych zbiornikach bezciśnieniowych na podgrzewane ciecze
Eugeniusz Hotała
nr katalogowy: 10736
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Co to jest „zboże techniczne”?
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 143473
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-10
Strategia IPM (Integrated Pest Management - Zintegrowane Zwalczanie Szkodników) ważnym, a często niedocenianym elementem utrzymania warunków higieniczno-sanitarnych w młynie
nr katalogowy: 6418
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Prognozy na 2023 rok. Mąka tańsza nie będzie
nr katalogowy: 142581
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-2
Stopień koncentracji przemysłu młynarskiego w Wielkiej Brytanii - jednym z najwyższych w świecie
nr katalogowy: 6230
CHŁODNICTWO 2023-2
5 najlepszych praktyk w chłodni
Jerzy Kalinowski
nr katalogowy: 142836
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Wpływ rolnictwa na celiakię
nr katalogowy: 136047
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Monitorowanie temperatury składowanego zboża jednym z kluczowych czynników w ochronie przed jego zepsuciem
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 141698
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-14-15
Ostatnia deska ratunku
Tadeusz Szafarz
nr katalogowy: 13207
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-9
Higiena Absolutna Coś Całkiem Prostego
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 4267
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-1
Czyste zboże - bezpieczna żywność
nr katalogowy: 64971
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-8
Wpływ procesu magazynowania na właściwości komponentów paszowych
JAN KARCZEWSKI
PIOTR DRELA
MAŁGORZATA GADZIŃSKA
ANNA SZYMKOWIAK
nr katalogowy: 14108
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Wpływ rolnictwa na celiakię
nr katalogowy: 136047
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Proso – zboże o niewykorzystanym potencjale plonowania i zastosowania w żywieniu ludzi i zwierząt
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 140651
proso
wartość odżywcza
wartość paszowa
millet
nutritional value
feed value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Proso – zboże o niewykorzystanym potencjale plonowania i zastosowania w żywieniu ludzi i zwierząt
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 140651
proso
wartość odżywcza
wartość paszowa
millet
nutritional value
feed value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Proso – zboże o niewykorzystanym potencjale plonowania i zastosowania w żywieniu ludzi i zwierząt
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 140651
proso
wartość odżywcza
wartość paszowa
millet
nutritional value
feed value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-6
Kukurydza Część 4. Normy na kukurydzę
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 27172
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-6
Doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 35960
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-7
Problemy surowcowe branż zbożowo-młynarskiej oraz piekarskiej i cukierniczej w Polsce
MIECZYSŁAW JANKIEWICZ
nr katalogowy: 27806
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-11
Wykorzystanie pszenicy w różnych gałęziach przemysłu spożywczego - wymagania technologiczne
GRAŻYNA CACAK-PIETRZAK
nr katalogowy: 39055
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-4
teff - zboże afrykańskie, z którego wyrabia się indżerę
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 25163
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Monitorowanie temperatury składowanego zboża jednym z kluczowych czynników w ochronie przed jego zepsuciem
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 141698
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Buszując w zbożu
nr katalogowy: 76502
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-20
Inteligentne analizy biznesowe
Tadeusz Szafarz
nr katalogowy: 29712
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-8
Wybrane doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 85842
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Co to jest „zboże techniczne”?
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 143473
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Środki myjące w browarach i zagrożenia związane z ich stosowaniem
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 122468
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-8
Możliwości pozyskania ziarna zbóż na rynku światowym w roku gospodarczym 2008/2009
MARIAN BOREK
nr katalogowy: 37064
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-5
Teff - zboże afrykańskie, z którego wyrabia się indżerę
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 25599
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-10
Odpowiedzialność przedsiębiorcy za bezpieczeństwo wyrobów
HALlINA TURLEJSKA
nr katalogowy: 30241
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-7
Bez kurzu na butelkach
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 115047
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1996-3
150-lecie pierwszego polskiego podręcznika technologii chemicznej
Marian Kwiatkowski
nr katalogowy: 41311
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-3
Anachronizmy w koncepcji oceny jakościowej ziarna i przetworów zbożowych. Kwasowość
MiIeczysław Jankiewicz
nr katalogowy: 33830
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-10
Metody określania trwałości przetworów zbożowych
ANNA SZAFRAŃSKA
nr katalogowy: 30253
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2007-6
Materiały - Urządzenia - Technologie
nr katalogowy: 27025
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2014-1
Wpływ parametrów mikroklimatu w komorze chłodniczej na skład chemiczny owoców i warzyw Część 1. Parametry mikroklimatu
KATARZYNA GŁADYSZEWSKA-FIEDORUK
DOROTA ANNA KRAWCZYK
ANDRZEJ GAJEWSKI
TOMASZ CHOIŃSKI4)
nr katalogowy: 81856
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-8
Komentarz do polskiej normy "Ziarno zbóż - kukurydza" na tle norm w USA i Kanadzie
nr katalogowy: 61317
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Planowania eksperymentu. Szacowanie wielkości próbki dla uzyskania optymalnej mocy testu statystycznego
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 139835
OPAKOWANIE 2018-5
Technologia współwtrysku - nowe zastosowanie
nr katalogowy: 113712
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-3
Trojszyki w piekarni i cukierni oraz ich zwalczanie
Stanisław Ignatowicz
nr katalogowy: 33731
CHŁODNICTWO 2008-7
Nowoczesne sterowanie komór chłodniczych
Krzysztof Klepacki
nr katalogowy: 36334
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-10
Owies – płatki, otręby, mąka i kasza – na problemy z cholesterolem i trawieniem
nr katalogowy: 145684
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Pszenica na zdrowie
nr katalogowy: 145009
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-7
Zamrażanie żywności
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 77291
CHŁODNICTWO 2023-2
5 najlepszych praktyk w chłodni
Jerzy Kalinowski
nr katalogowy: 142836
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Prognozy na 2023 rok. Mąka tańsza nie będzie
nr katalogowy: 142581
CHŁODNICTWO 2021-1
Czym kierować się przy wyborze regałów chłodniczych
Szymon Mydlarz
nr katalogowy: 130456
CHŁODNICTWO 2007-10
MAT kurtyna powietrzna do mroźni firmy Biddle Twoja droga do otwartych drzwi
nr katalogowy: 30785
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-8
Piknik z AGRĄ 2008 VII spotkanie piekarzy, cukierników i restauratorów
nr katalogowy: 37343
-
nr katalogowy:
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Owies
Aneta Popek
nr katalogowy: 123775
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-1
Małe młyny elektryczne walczą o przetrwanie
Tomasz Kodłubański
nr katalogowy: 103878
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Polska – Europa – Świat
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 137879
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Polska – Europa – Świat
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 137879
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-3
Pszenżyto - zbożem wypiekowym
Witold Brzeziński
Henryk Woś
nr katalogowy: 57892
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Rośnie zainteresowanie rewelacyjną pierwotną pszenicą okrągłoziarnową
Czesław Meus
nr katalogowy: 131270
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Rośnie zainteresowanie rewelacyjną pierwotną pszenicą okrągłoziarnową
Czesław Meus
nr katalogowy: 131655
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-5
Wyniki kontroli jakości przetworów zbożowych
nr katalogowy: 150888
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-2
Ochrona przeciwpożarowa w instalacji silosów
nr katalogowy: 120568
CHŁODNICTWO 2010-4
Informacje
nr katalogowy: 51212
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-2
Orkisz - cudowne ziarno
Karolina Christa
nr katalogowy: 49661
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Sposób pasteryzacji zbóż i produkcji pasteryzowanych produktów zbożowych
nr katalogowy: 79011
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Rośnie zainteresowanie rewelacyjną pierwotną pszenicą okrągłoziarnową
Czesław Meus
nr katalogowy: 131270
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Rośnie zainteresowanie rewelacyjną pierwotną pszenicą okrągłoziarnową
Czesław Meus
nr katalogowy: 131655
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-6
O sytuacji na rynku mąki. Rozmowa z Przemysławem Specjalskim, Prezesem Gdańskich Młynów
nr katalogowy: 137859
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-4
Chemizacja rolnictwa w Polsce
BOŻENNA E. KOWALSKA
JERZY PAPROCKI
nr katalogowy: 107609
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-1
Porady prawne
nr katalogowy: 81775
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Orkisz zdrowa żywność ekstrudowana
Tomasz Żelaziński
Adam Ekielski
Adam Siwek
nr katalogowy: 101000
10.15199/65.2016.8.7
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-7
Rejestrator zdarzeń w urządzeniach elektroenergetycznej automatyki zabezpieczeniowej i sposoby jego zabezpieczania przed nieuprawnionym skasowaniem
Leszek Książek
Andrzej Gacek
nr katalogowy: 85794
10.15199/ELE-2014-078
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-7-8
Magazynowanie chemikaliów
Grzegorz Brylonek
nr katalogowy: 149906
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-3
Charakterystyka wysokobłonnikowych wyrobów ekstrudowanych wytworzonych z dodatkiem produktów przemiału pszenżyta
Agnieszka Makowska
nr katalogowy: 50392
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-10
Młyn
nr katalogowy: 87058
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-11
Wybrane doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 48399
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-10
Chleb z kukurydzy u Indian - meandry adaptowania i upowszechnienia przez osadników
MICHAEL ABDALLA
nr katalogowy: 47104
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-4
Zielona baza
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 75776
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-7
Sorgo - zboże o szerokich możliwościach wykorzystania. Zaawansowane badania w USA nad odmianami o lepszym plonowaniu
nr katalogowy: 92248
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Polska – Europa – Świat
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 137879
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-10
Rośliny oleiste wspomagają bilans zbożowy w Polsce
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 62927
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-10
Jeszcze raz o miłce abisyńskiej (Eragrostis tef) - cennym afrykańskim zbożu
nr katalogowy: 93984
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Potencjał wykorzystania ziarna Tritordeum
Marcin Różewicz
Marta Wyzińska
nr katalogowy: 137882
Tritordeum
uprawa
wartość odżywcza
Tritordeum
cultivation
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Potencjał wykorzystania ziarna Tritordeum
Marcin Różewicz
Marta Wyzińska
nr katalogowy: 137882
Tritordeum
uprawa
wartość odżywcza
Tritordeum
cultivation
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Potencjał wykorzystania ziarna Tritordeum
Marcin Różewicz
Marta Wyzińska
nr katalogowy: 137882
Tritordeum
uprawa
wartość odżywcza
Tritordeum
cultivation
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Potencjał wykorzystania ziarna Tritordeum
Marcin Różewicz
Marta Wyzińska
nr katalogowy: 137882
Tritordeum
uprawa
wartość odżywcza
Tritordeum
cultivation
nutritional value
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-11
Wyposażenie techniczne magazynów w zakładach mięsnych
Adam Wojciechowski
nr katalogowy: 80782
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-9
Zasady bezpieczeństwa pracy w magazynach zbożowych
nr katalogowy: 62048
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-5
Nowe zboże tritordeum - mieszaniec pszenicy i jęczmienia
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 116498
krzyżowanie
plon
alergenność
luteina
crossing
yield
allergenicity
lutein
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-25
Więcej pamięci
Tadeusz Szafarz
nr katalogowy: 48528
OPAKOWANIE 2016-10
INFORMACJE MIESIĄCA
nr katalogowy: 101451
CHŁODNICTWO 2023-5
Chłodziarki medyczne
nr katalogowy: 145904
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2017-3
Źródła danych dla budowy i aktualizacji matematycznych modeli sieci wodociągowych
Mirosław Sudoł
nr katalogowy: 104521
10.15199/17.2017.3.4
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-2
Właściwa temperatura
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 49825
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2009-3
Parametry psychrometryczne powietrza wewnętrznego w budynku bez instalacji ogrzewania na przykładzie kościoła
MACIEJ PASZKIEWICZ
MACIEJ MIJAKOWSKI
nr katalogowy: 42007
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-1
Przechowywanie i konserwacja ziarna zbóż
Woj ciech Górniak
nr katalogowy: 49103
CHŁODNICTWO 2009-11
Zmiany wartości odżywczej zamrożonych warzyw w czasie przechowywania (praca badawcza)
TOMASZ PUKSZTA
nr katalogowy: 47914
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-10
Uren Novaberry, Polska - wzrost rentowności dzięki sorterom BEST
nr katalogowy: 54901
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-4
Soki cold pressed - światowy trend w sokownictwie
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 90888
AUTO MOTO SERWIS 2021-5
Elektroniczna książka serwisowa – krok po kroku (cz. 4) – Mazda
Ryszard Polit
nr katalogowy: 134475
CHŁODNICTWO 2012-7-8
Wpływ metody pakowania i czasu chłodniczego przechowywania na właściwości fizykochemiczne i sensoryczne mięsa króliczego
Iwona Chwast owska-Siwiecka
Iwona Bar yczka
Natalia Skiepko
nr katalogowy: 70338
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Wpływ przeciwutleniaczy i atmosfery pakowania na przeżywalność immobilizowanych probiotyków
Małgorzata Mizielińska
Katarzyna Sobecka
Michał Jarosz
Dawid Urbański
Magdalena Stobińska
nr katalogowy: 101001
10.15199/65.2016.8.8
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2015-6
Wpływ parametrów mikroklimatu w chłodni na jakościowe wskaźniki owoców i warzyw Zawartość cukrów i dwutlenku węgla
KATARZYNA GŁADYSZEWSKA-FIEDORUK
TOMASZ TELESZEWSKI
DOROTA KRAWCZYK
ANDRZEJ GAJEWSKI
IWONA SKOCZKO
nr katalogowy: 91791
10.15199/9.2015.6.6
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-7
Badania obciążenia ogniowego przyjmowanego do obliczeń
Bartłomiej Papis
Andrzej Kolbrecki
nr katalogowy: 121378
10.15199/33.2019.07.01
reakcja na ogień
bezpieczeństwo pożarowe
badania materiałów
klasyfikacja
obciążenie ogniowe.
reaction to fire
fire safety
tests of materials
classification
fire loa
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-2
Dietetyczne hity (część 1)
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 111921
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-10
Międzynarodowy handel pszenicą - prognoza podwojenia obrotów do 2050 roku
nr katalogowy: 62922
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-12
Dieta to „sposób bycia”
Franciszek Kładź
nr katalogowy: 129671
CHŁODNICTWO 2009-10
Zmiany aktywności biologicznej liofilizowanych owoców dzikiej róży w czasie chłodniczego przechowywania (praca badawcza)
ILONA GAŁĄZKA-CZARNECKA
LUCJAN KRALA
nr katalogowy: 47476
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-10
Elektronika SA - Technika Chłodnicza przedstawia Nowoczesne komory przechowalnicze ...w telegraficznym skrócie...
nr katalogowy: 80273
CHŁODNICTWO 2023-2
Niesamowite funkcje lodówek
nr katalogowy: 142830
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-9
Jasne odmiany hybrydowe żyta zawierają więcej białka i mniej pentozanów, dzięki czemu mogą być lepiej wykorzystane na cele paszowe
nr katalogowy: 62042
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-2
Lokalne młyny wiejskie znajdują swoje miejsce na rynku
Tomasz Kodłubański
nr katalogowy: 97774
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-6
O sytuacji na rynku mąki. Rozmowa z Przemysławem Specjalskim, Prezesem Gdańskich Młynów
nr katalogowy: 137859
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-7
Defekty w kawie
Małgorzata Bartelak
nr katalogowy: 85199
AUTO MOTO SERWIS 2021-5
Elektroniczna książka serwisowa – krok po kroku (cz. 4) – Mazda
Ryszard Polit
nr katalogowy: 134475
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-3
Krajenka. Czy młyn ożyje?
Szymon Chwaliszewski
nr katalogowy: 82849
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-6
Jakość ziarna zbóż i kukurydzy w okresie przechowywania
nr katalogowy: 60166
OPAKOWANIE 2016-3
Zwyciężać dzięki kobietom: puszka Strawster na polskim rynku
nr katalogowy: 97997
CHŁODNICTWO 2010-1-2
Chłodnicze przechowywanie kiełków lucerny (Medicago sativa L.) w powietrzu i w modyfi kowanej atmosferze
ILONA GAŁĄZKA-CZARNECKA
LUCJAN KRALA
nr katalogowy: 50032
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-1
Badania nad uproszczoną metodą oznaczenia przepuszczalności pary wodnej skór. Cz. III
Krzysztof Śmiechowski
Jan Żarłok
Sławomir Janas
Ewa Drzewicka
nr katalogowy: 49496
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-2
Mikotoksyny w paszach
nr katalogowy: 89332
OPAKOWANIE 2021-9
Symulacja i testowanie opakowań w ofercie Metsä Board
nr katalogowy: 133429
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-5
Magazynier – robotnik magazynowy (cz. 9)
Lesław Zieliński
nr katalogowy: 137495
DOZÓR TECHNICZNY 2023-4
Zdalne monitorowanie statusu maszyn i systemów
nr katalogowy: 144671
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Skutki sąsiedzkiej kłótni (korespondencja z Holandii)
Anna Wytrykus
nr katalogowy: 115174
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-10
Angielski dla behapowców - Lekcja 34
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 71664
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Piekarze stanęli na wysokości zadania - Rozmowa z Krystyną Prószyńską-Kryk, Prezesem zarządu Backaldrin Polska
nr katalogowy: 129434
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Piekarze stanęli na wysokości zadania - Rozmowa z Krystyną Prószyńską-Kryk, Prezesem zarządu Backaldrin Polska
nr katalogowy: 129434
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-4
Tajniki perfekcyjnych lodów - Kompensacja – istotny proces w tworzeniu lodów
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 148041
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-10
ADM - partner w innowacjach
nr katalogowy: 71381
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-6
Ocena możliwości wykorzystania mąki z ziarna płaskurki
Katarzyna Majewska
Ewa Dąbkowska
nr katalogowy: 60025
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Pszenica - zboże wyjątkowe
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 123773
OPAKOWANIE 2014-8
Dunapack inwestuje w jakość
nr katalogowy: 86145
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2012-3
Pamięci magnetorezystancyjne
nr katalogowy: 68430
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-3
Zwalczanie szkodników w metalowych silosach i wokół nich
Stanisław Ignatowicz
nr katalogowy: 58130
CHŁODNICTWO 2024-3
Efektywne magazynowanie w ujemnej temperaturze
Michał Lasoń
nr katalogowy: 149172
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-6
Wypadki przy pracach ziemnych
Bogdan Solawa
nr katalogowy: 114555
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Pszenica – zboże o największym znaczeniu gospodarczym
Piotr Kostiw
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 143485
zboża
pszenica
postęp hodowlany
potencjał plonowania
wartość technologiczna ziarna
cereals
wheat
breeding progress
yield potential
technological value of grain
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Pszenica – zboże o największym znaczeniu gospodarczym
Piotr Kostiw
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 143485
zboża
pszenica
postęp hodowlany
potencjał plonowania
wartość technologiczna ziarna
cereals
wheat
breeding progress
yield potential
technological value of grain
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Pszenica – zboże o największym znaczeniu gospodarczym
Piotr Kostiw
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 143485
zboża
pszenica
postęp hodowlany
potencjał plonowania
wartość technologiczna ziarna
cereals
wheat
breeding progress
yield potential
technological value of grain
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-6
Relacyjna baza danych wspomagająca kosztorysowanie na podstawie wnioskowania z przypadków
Krzysztof Zima
nr katalogowy: 99304
10.15199/33.2016.06.48
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-1
Proso - charakterystyka, uprawa, wykorzystanie
Lidia Stasiak-Różańska
Karolina Kraśniewska
Agnieszka Miszczykowska
nr katalogowy: 111946
proso
kasza jaglana
peptydy
aktywność przeciwdrobnoustrojowa
millet
millet groat
antimicrobial peptides
antimicrobial properties
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-7
Badania obciążenia ogniowego przyjmowanego do obliczeń
Bartłomiej Papis
Andrzej Kolbrecki
nr katalogowy: 132621
10.15199/33.2021.07.03
pożar
gęstość obciążenia ogniowego
fire
fire load density
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-7
Badania obciążenia ogniowego przyjmowanego do obliczeń
Bartłomiej Papis
Andrzej Kolbrecki
nr katalogowy: 132621
10.15199/33.2021.07.03
pożar
gęstość obciążenia ogniowego
fire
fire load density
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-8
Porównanie metod pobierania materiału z betonu samozagęszczalnego w analizie FTIR
Hubert Witkowski
Marcin Koniorczyk
nr katalogowy: 115450
10.15199/33.2018.08.20
karbonatyzacja betonu
FTIR
beton SCC
TG/DTA.
concrete carbonation
FTIR
SCC
TG/DTA.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-6
Produkcja skrobi z ziarna sorgo, ryżu, żyta i jęczmienia Część II. Produkcja skrobi z ziarna żyta i jęczmienia
Wiktor Berski
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 60160
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-2
Połączone metody czyszczenia, jako nowoczesne rozwiązanie dla obniżenia poziomu mikotoksyn w ziarnie zbóż
Matthias Gräber
nr katalogowy: 97767
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Polska – Europa – Świat
nr katalogowy: 129595
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Polska – Europa – Świat
nr katalogowy: 129595
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2012-11
Kto jest właścicielem danych pomiarowych?
Krzysztof Billewicz
nr katalogowy: 72157
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-8-9
Leśne Mapy Numeryczne
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 67157
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-6
Polski patent na 90 krajów innowacyjnej puszki PET
nr katalogowy: 60648
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-9
Wykwintne, choć pracochłonne
Grzegorz Russak
nr katalogowy: 78855
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-8
Aspekty jakości konserw mięsnych
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 78756
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-2
Odpowiedzialność materialna pracownika
Aleksandra Lejko
nr katalogowy: 130323
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-2
Mechanizmy wsparcia standardu JSON dla przechowywania i przetwarzania danych w środowisku Oracle
Paweł DRZYMAŁA
Henryk WELFLE
nr katalogowy: 124707
10.15199/48.2020.02.34
Oracle
JSON (JavaScript Object Notation)
indeksowanie danych JSON.
Oracle
JSON (JavaScript Object Notation)
indexing JSON data.
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-7
Zrównoważona produkcja mięsa rozpoczyna się poprzez akceptację odpowiedzialności
nr katalogowy: 127261
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Polska – Europa – Świat
nr katalogowy: 129595
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-12
Czy opłaca się koalicja z nieuczciwą firmą? Przykład zastosowania teorii gier Lloyda S. Shapleya
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 151912
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-10
Wpływ modyfikowanej atmosfery na jakość i trwałość pieczywa
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 62783
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2013-8
Od redakcji
nr katalogowy: 78717
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-3
Nowoczesne komory przechowalnicze ...w telegraficznym skrócie...
nr katalogowy: 90184
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-3
Stan techniczny budynku a obowiązek przechowywania dokumentacji obiektu budowlanego
Bartłomiej Zgorzelski
Jacek Szer
nr katalogowy: 130977
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-5
Magazynier – robotnik magazynowy (cz. 9)
Lesław Zieliński
nr katalogowy: 137495
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Mechanizmy wsparcia standardu JSON w celu wydajnego przechowywania i przetwarzania danych w środowisku IBM DB2
Paweł Drzymała
Henryk Welfle
nr katalogowy: 141855
10.15199/48.2023.02.33
IBM DB2
JSON (JavaScript Object Notation)
indeksowanie danych JSON.
IBM DB2
JSON (JavaScript Object Notation)
indexing JSON data.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Mechanizmy wsparcia standardu JSON w celu wydajnego przechowywania i przetwarzania danych w środowisku IBM DB2
Paweł Drzymała
Henryk Welfle
nr katalogowy: 141855
10.15199/48.2023.02.33
IBM DB2
JSON (JavaScript Object Notation)
indeksowanie danych JSON.
IBM DB2
JSON (JavaScript Object Notation)
indexing JSON data.
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-9
Piekarzu, czy wiesz, że...
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 109048
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-9
Niewłaściwa obsługa kombajnu zbożowego
Piotr Kaczmarek
nr katalogowy: 79074
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-1
Przechowywanie i jakość ziarna
Lesław Janowicz
Monika Janowicz
nr katalogowy: 103874
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Dobre pieczywo to zdrowie
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 137378
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-12
Wina z Libanu – jakość i terroir
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 140785
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-1
Zaawansowane mechanizmy wymiany i przetwarzania danych w środowisku SQL Server i Azure SQL Database z użyciem standardu JSON
Paweł DRZYMAŁA
Henryk WELFLE
nr katalogowy: 117944
10.15199/48.2019.01.07
SQL Server 2016
SQL Database
JSON (JavaScript Object Notation)
indeksowanie danych JSON.
SQL Server 2016
SQL Database
JSON (JavaScript Object Notation)
indexing JSON data
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-12
Analiza zmian składu chemicznego oleju z orzechów włoskich tłoczonego na zimno w trakcie przechowywania w różnych temperaturach
Joanna Banaś
nr katalogowy: 123971
10.15199/62.2019.12.21
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-11
Ogólne zasady postępowania z dokumentacją w chemicznym laboratorium badawczym z uwzględnieniem wymogów ochrony danych osobowych - RODO
Andrzej Wyciślik
Bożena Gajdzik
nr katalogowy: 117193
10.15199/62.2018.11.2
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-10
Kierunki rozwoju modeli wyznaczania czasu retencji gazów gaśniczych
Przemysław Kubica
nr katalogowy: 87545
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-8
Technologie utrwalania mięsa świeżego
nr katalogowy: 61713
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Sekrety rybnych zup
Grzegorz Russak
nr katalogowy: 76503
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-1
Antidotum na zły smak
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 56981
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-12
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 55913
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-9
Bezpieczeństwo transportu i magazynowania w zakładach mięsnych
Ryszard Bryła
nr katalogowy: 101042
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Higiena zgodnie z prawem
Joanna Obara
nr katalogowy: 96468
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-6
E-bezpieczeństwo i ochrona zdrowia
Dariusz Smoliński
nr katalogowy: 126585
CHŁODNICTWO 2024-5
Usterki w chłodniach
nr katalogowy: 151282
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-5
Prognoza światowych zapasów zbóż na koniec roku gospodarczego 2011/2012
Marian Borek
nr katalogowy: 67410
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH