Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-8
Gluten Free Expo - targi skromne, ale potrzebne
Marta Stus
nr katalogowy: 61382
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-10
Racjonalizacja organizacji w przedsiębiorstwie Kroeswang
nr katalogowy: 30673
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-5
Domowe smaki
nr katalogowy: 105501
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-1
Mąka przede wszystkim
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 49030
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-6
Kuchnie świata
hp
nr katalogowy: 13033
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-11
Charakterystyka mieszanek mącznych zastępujących mąkę pszenną
nr katalogowy: 6434
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-2
Makarony, wyroby ekstrudowane i wyroby specjalne produkowane na bazie innych niż mąka pszenna surowców
nr katalogowy: 57346
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-7
Wyroby makaronowe, pieczywo, wyroby dietetyczne z wykorzystaniem mieszanek mącznych z innych (niż mąka pszenna) surowców
nr katalogowy: 68968
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-7-8
Z tej mąki będzie chleb
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 121413
produkty zbożowe
mąka
zagęszczające właściwości mąki
pieczywo
makarony
wyroby mączne
kasze
cereals
flour
bread
pasta
pizza dough
thickenig properties of flour
groats
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Włoskie specjały
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 137467
kuchnia włoska
potrawy mączne
pizza
makarony
pierożki
pieczywo
mąka pszenna typ 00
semolina
Italian cuisine
flour dishes
pizza
pasta
dumplings
bread
wheat flour type 00
semolina
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Włoskie specjały
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 137467
kuchnia włoska
potrawy mączne
pizza
makarony
pierożki
pieczywo
mąka pszenna typ 00
semolina
Italian cuisine
flour dishes
pizza
pasta
dumplings
bread
wheat flour type 00
semolina
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-12
Najczęściej wybierane marki na rynku żywności mrożonej
HANNA GÓRSKA-WARSEWICZ
nr katalogowy: 40047
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-1
Propozycje zastępowania mąki pszennej w produkcji pieczywa i makaronów oraz w produkcji żywności dietetycznej
nr katalogowy: 23478
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-7-8
OD REDAKCJI
nr katalogowy: 121409
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-3
Indonezja - rozwój przemysłu młynarskiego związany ze wzrostem popytu na produkty pszenno-mączne
nr katalogowy: 114134
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-10
Odsiewacz płaski dla bezpieczeństwa produktów końcowych MPAS Seginus firmy Bühler: napęd bezpośredni zamiast pasów, poliuretan zamiast drewna
Ralph Wagner
nr katalogowy: 93985
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-6
Strategia zapobiegania
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 44849
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-3
Propozycje zastępowania mąki pszennej w produkcji makaronów oraz wyrobów ekstrudowanych
nr katalogowy: 50391
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-2
Ochrona obiektów zbożowo-młynarskich przed gryzoniami w okresie jesienno-zimowym wymaga wzmożonej czujnośc
nr katalogowy: 65595
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-2
Ochrona obiektów zbożowo-młynarskich przed gryzoniami w okresie jesienno-zimowym wymaga wzmożonej czujności
nr katalogowy: 65592
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-3
Pieczywo, makarony, produkty dietetyczne i ekstrudowane produkowane nie tylko z mąki pszennej
nr katalogowy: 41878
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Wygoda i bezpieczeństwo
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 131702
żywność wygodna
metody utrwalania
koronawirus
gotowe dania restauracyjne
zestawy do samodzielnego przygotowania
oferta sklepowa gastronomii
convenience food
preservation methods
coronavirus
ready-made restaurant dishes
do it yourself kits
gastronomy offer for stores
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Wygoda i bezpieczeństwo
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 131702
żywność wygodna
metody utrwalania
koronawirus
gotowe dania restauracyjne
zestawy do samodzielnego przygotowania
oferta sklepowa gastronomii
convenience food
preservation methods
coronavirus
ready-made restaurant dishes
do it yourself kits
gastronomy offer for stores
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-4
Sortowanie (odsiewanie) produktów rozdrabniania Część 3. Sortowanie i czyszczenie kaszek, wialnie kaszkowe i inne maszyny odsiewające
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 43816
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-2
Inteligentna logistyka
Adam Steć
nr katalogowy: 97765
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-4
Inteligentna logistyka
nr katalogowy: 97315
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia ukraińska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 136213
kuchnie regionalne
kuchnia ukraińska
charakterystyka
regional cuisine
Ukrainian cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia ukraińska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 136213
kuchnie regionalne
kuchnia ukraińska
charakterystyka
regional cuisine
Ukrainian cuisine
characteristic
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-6
Wafle i herbatniki
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 68230
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-6
Problemy związane z interpretacją norm europejskich dotyczących wyrobów do pokryć dachowych i izolacji części podziemnych budynków
Barbara Francke
Jolanta Sowińska
nr katalogowy: 45037
SZKŁO I CERAMIKA 2010-4
Wykaz certyfikatów wyrobów ze szkła i ceramiki wydanych przez Zakład Certyfikacji Instytutu Ceramiki i Materiałów Budowlanych w Warszawie
nr katalogowy: 53688
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-9
Gotowanie bez glutenu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 122291
nietolerancje
gluten
celiakia
zboża bezglutenowe
posiłki
gastronomia.
intolerance
gluten
celiac disease
gluten free cereals
dishes
gastronomy
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-1
Nowe rozwiązania izolacji termicznych
Tomasz Steidl
nr katalogowy: 57787
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-10
NORMA LIZACJA
nr katalogowy: 55028
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-1
Zagrożenie wybuchem pyłu pochodzenia zbożowego
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 147247
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2007-7
NORMALIZACJA
nr katalogowy: 27906
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-5
Kontrola rynku wyrobów budowlanych w 2009 roku
nr katalogowy: 51991
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-5
Do jakich środków spożywczych można stosować barwniki: E150a, E150b, E150c, E150d?
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 51652
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-6
Zasady projektowania, wykonywania i odbioru pokryć dachowych z pap i gontów asfaltowych
Barbara Francke
nr katalogowy: 35823
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-6
Dobór wyrobów ze styropianu do stosowania wg PN-B-20132:2005
Robert Geryło
nr katalogowy: 27000
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-7
Wyroby cukiernicze w Indochinach
Mirosław Bohdan
nr katalogowy: 69084
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2006-1
NORMALIZACJA
nr katalogowy: 17024
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-10
Wyroby gipsowe Alpol
nr katalogowy: 10706
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2004-4
Seminarium Wyroby budowlane z oznakowaniem CE
nr katalogowy: 2885
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2005-10
NORMALIZACJA
nr katalogowy: 9980
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-8
Zdrowotne wyroby pończosznicze
E. Masłowski
nr katalogowy: 6029
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-11
Jak realizujemy wymagania ISO/TS 16949 w POLMO ŁOMIANKI S.A.?
Mirosława Borzęcka
nr katalogowy: 102117
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-3
Nowe kierunki zastosowania dzianin
J. Grębowski
nr katalogowy: 19925
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2006-2
NORMALIZACJA
nr katalogowy: 17011
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2005-6
NORMALIZACJA
nr katalogowy: 9932
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2005-1
Wyroby stosowane obecnie do ochrony powierzchniowej betonu
A. Sokalska
nr katalogowy: 10798
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-12
BLFHLER AG - Produkcja zbożowej galanterii śniadaniowej
LESZEK MOŚCICKI
nr katalogowy: 6465
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2004-6
NORMALIZACJA
nr katalogowy: 2019
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2005-1
Wyroby stosowane obecnie do ochrony powierzchniowej betonu
A. Sokalska
nr katalogowy: 10798
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-12
Wyroby czekoladowe w grupie żywności funkcjonalnej
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 12865
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-6
Wyroby makaronowe w USA i krajach Azji
nr katalogowy: 20061
SZKŁO I CERAMIKA 2004-2
Szklane pieczęcie
R. Popławski
nr katalogowy: 7429
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-3
Wyroby makaronowe w USA i krajach Azji
nr katalogowy: 6252
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-6
Normy europejskie dotyczące badań i wymagań na wyroby do izolacji wodochronnej dachów
J. Głowacka
nr katalogowy: 2586
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-1
Nowe oznaczenia i wymagania dotyczące styropianu
Jacek Rutkowski
nr katalogowy: 10398
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-1
Nowe oznaczenia i wymagania dotyczące styropianu
Jacek Rutkowski
nr katalogowy: 10398
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-10
Gips i wyroby gipsowe w świetle wymagań EN
S. Chłądzyński
P. Pichniarczyk
nr katalogowy: 21784
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-6
Analiza norm zharmonizowanych na wyroby hydroizolacyjne do pokryć dachowych
J. Sowińska
nr katalogowy: 17491
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2004-6
Warsztaty "System Duplex i wyroby lakierowe z niską zawartością VOC
nr katalogowy: 2924
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2006-3
Materiały i wyroby do kontaktu z żywnością - wymagania w świetle obowiązujących regulacji prawnych
Kazimiera Ćwiek-Ludwicka
nr katalogowy: 18929
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-6
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 77428
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-8
Kontrola jakości wyrobów czekoladowych
nr katalogowy: 53365
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-2
NORMALIZACJA
nr katalogowy: 66521
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2014-11
Badanie odporności na zapalenie materiałów włókienniczych przeznaczonych na duże namioty, markizy i inne podobne wyroby
Małgorzata Szejna
Agnieszka Hulewicz
nr katalogowy: 88360
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-6
Normy europejskie dotyczące pokryć dachowych wprowadzone do zbioru Polskich Norm metodą tłumaczenia do 2005 roku
Małgorzata Litwa
nr katalogowy: 10558
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-12
PRODUKTY MIESIĄCA
nr katalogowy: 102865
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-2
Specjalne wyroby magnezjowo-chromitowe
WŁADYSŁAW BIEDA
EWA MALINA
nr katalogowy: 42563
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2008-4
Wszechstronna piła
nr katalogowy: 36988
SZKŁO I CERAMIKA 2004-5
Efekty wprowadzenia technologii New Bone China w ZPS Karolina Sp. z o.o
K. Hoffmann
B. Mechla
B. Biliniewicz
A. Piątkowski
J. Hoffmann
nr katalogowy: 7467
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-4
Tworzywo na trudne warunki
nr katalogowy: 50046
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2009-3
Wyroby klinkierowe
Henryk Pieczarowski
nr katalogowy: 46146
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2010-8
Wysokonapełnione kompozyty z tworzyw recyklatowych do zastosowań na wyroby elektrotechniczne
Zenon Tartakowski
Janusz Michalski
nr katalogowy: 53292
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-5
Badanie właściwości barierowych włókienniczych wyrobów powlekanych i układów zawierających wyroby powlekane poddanych działaniu warunków imitujących użytkowanie odzieży i konserwację. Cz. II
Teresa Nowak
Grażyna Malinowska
nr katalogowy: 59666
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1994-10
Nowe materiały małotonażowego przemysłu nieorganicznego
STEFAN ZIELIŃSKI
nr katalogowy: 43178
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1995-4
I Giełda Technologii Chemicznych PROCHEMIA '94
PIOTR K. WRONA
nr katalogowy: 42956
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2008-8
Polityka personalna
nr katalogowy: 37780
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-6
Ocena właściwości membran wstępnego krycia
Krzysztof Patoka
nr katalogowy: 35833
OPAKOWANIE 2006-9
Porównawcze wyniki badań migracji globalnej z folii opakowaniowych z tworzyw sztucznych do płynów modelowych imitujących tłuszcze oraz do mediów badawczych w teście alternatywnym
Grażyna Kamińska-Bach
nr katalogowy: 17901
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-3
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego, nr 24 i 25 z 2009 r.)
nr katalogowy: 50716
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-4
VAT na ciastka
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 58702
CHŁODNICTWO 2012-10
HANSEN, RFF dostawcy ZTCh na targach Chillventa 2012.Pełna gama automatyki, armatury, odpowietrzników dla chłodnictwa przemysłowego i średniego z NH3, R404A... CO2
nr katalogowy: 72003
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-12
Zmiana wymagań dotyczących wprowadzania do obrotu wyrobów do wentylacji i klimatyzacji
Edyta Staniszewska-Chlebowska
Sebastian Wall
nr katalogowy: 135186
10.15199/33.2021.12.07
wyroby do wentylacji i klimatyzacji
wyroby budowlane
znak budowlany
CE.
ventilation and air-conditioning products
construction mark
CE
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-3
Zaparzanie mąki
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 33736
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-22
50 lat Polskiego Centrum Badań i Certyfikacji
nr katalogowy: 39076
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-8
Bezpieczne materiały i wyroby do kontaktu z żywnością
ZOFIA POGORZELSKA
nr katalogowy: 37398
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-5
Materiały i wyroby do kontaktu z żywnością
Renata Gasparska
nr katalogowy: 34888
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-1
Sposoby zapewnienia jakości w polskich przedsiębiorstwach
Sylwia Wiśniewska
nr katalogowy: 23474
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Przysmaki Krainy Wielkich Jezior
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 63449
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-5
Przędze mieszankowe trudnopalne przeznaczone na techniczne wyroby uszczelniające
DANUTA CYNIAK
JERZY CZEKALSKI
TADEUSZ JACKOWSKI
JERZY KOWALSKI
RYSZARD MAJ
nr katalogowy: 26071
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Zdrowe słodkości
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136206
wyroby cukiernicze
dodatki prozdrowotne
produkty bezcukrowe
zamienniki sacharozy
produkty wegańskie
confectionery
health-promoting additives
sugar-free products
sucrose substitutes
vegan products
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Zdrowe słodkości
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136206
wyroby cukiernicze
dodatki prozdrowotne
produkty bezcukrowe
zamienniki sacharozy
produkty wegańskie
confectionery
health-promoting additives
sugar-free products
sucrose substitutes
vegan products
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Zdrowe słodkości
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136206
wyroby cukiernicze
dodatki prozdrowotne
produkty bezcukrowe
zamienniki sacharozy
produkty wegańskie
confectionery
health-promoting additives
sugar-free products
sucrose substitutes
vegan products
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-9
Wiele dostaw - jedna faktura
JACEK PAPROCKI
nr katalogowy: 115692
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-12
Zaprawy budowlane na bazie gipsu i anhydrytu
Ewa Gapys
Mariusz Hynowski
nr katalogowy: 117765
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-1
Eliminowanie alergenów wyzwaniem dla producentów wyrobów cukierniczych i przetworów zbożowych
nr katalogowy: 118019
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-2
Zastosowanie programu komputerowej analizy obrazu do rejestracji i oceny zjawiska statycznego rozdzierania w tkaninach bawełnianych
BEATA WITKOWSKA
IRENA KAMIŃSKA
IWONA FRYDRYCH
nr katalogowy: 24386
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-11
Technika i technologia produkcji ryżu oraz zbożowych kasz i płatków błyskawicznych
nr katalogowy: 55364
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-5
NORMALIZACJA
nr katalogowy: 84260
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-3
W stronę ekologii
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 66218
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-10
Wyroby skórzane w pralni
MIROSŁAW BRYCH
nr katalogowy: 122786
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-5
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 90818
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-6
Wpływ dodatku polietylenoglikolu na właściwości użytkowe wyrobów wapienno-piaskowych
Ryszard Dachowski
Paulina Kostrzewa
nr katalogowy: 99287
10.15199/33.2016.06.31
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-4
Ściany z ociepleniem w systemie SOLBET
Tomasz Rybarczyk
nr katalogowy: 105595
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2014-1
Nowe techniki badań wyrobów włókienniczych powszechnego użytku w aspekcie oceny ich właściwości użytkowych
Patrycja Bąk
Krystyna Wierus
Ewa Gontarska
nr katalogowy: 82169
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-6
Błędy w realizacji dachu płaskiego ze styropapy
Paweł Krause
Agnieszka Szymanowska-Gwiżdż
nr katalogowy: 149113
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-9
Mieszanki mączne poszerzają ofertę młyna
Roman Jurga
nr katalogowy: 86413
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Substancje krioochronne w chłodniczej obróbce żywności wygodnej i funkcjonalnej
Katarzyna Kozłowicz
Franciszek Kluza
Dariusz Góral
nr katalogowy: 87607
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-9
Żywność mrożona a zachowania nabywcze konsumentów
Hanna Górska-Warsewicz
nr katalogowy: 62557
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-6
"Polexim" Nie tylko do odzieży
nr katalogowy: 68713
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-3
Piekarzu, czy wiesz, że... receptura piekarska to wynik połączenia wielu złożonych składowych, takich jak surowce, warunki lokalowe i techniczne zakładu, wiedza i umiejętności pracowników, tradycje lokalnego środowiska, świadomość jakie znaczenie zdrowotne mają produkowane wyroby, wreszcie aspekt ekonomiczny...
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 118883
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-12
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 95060
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-9
Skromne targi Organic Marketing Forum roślina
Marta Stus
nr katalogowy: 62013
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-10
Produkty gipsowe SOLBET
Tomasz Rybarczyk
nr katalogowy: 101567
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-9
Efektywny proces sprzedaży
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 93318
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-4
Wyroby letnie wg portugalskich projektantów
Grzegorz Bednarski
nr katalogowy: 144550
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-9
EKOGALA pachnąca piernikami
Barbara Samolewicz
nr katalogowy: 56392
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-6
Braas dla środowiska
Krystyna Wiśniewska
nr katalogowy: 60426
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-4
Preferencyjna stawka VAT nie może zależeć od trwałości produktu
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 75341
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-3
Z ŻYCIA POLSKIEJ IZBY PRZEMYSŁU CHEMICZNEGO
nr katalogowy: 90047
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Nurkowski. MultiWasher – efektywny proces mycia
Konrad Kazanecki
nr katalogowy: 131194
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Znakowanie czekolad i wyrobów kakaowych
nr katalogowy: 139676
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-6
ENKEV promuje hasło: Zero – Waste
nr katalogowy: 141015
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-4
Wyroby letnie wg portugalskich projektantów
Grzegorz Bednarski
nr katalogowy: 144550
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-1
Praktyczna metoda oceny jakości styropianu na rynku budowlanym
Andrzej Kaputa
Jan Mamczur
nr katalogowy: 65254
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-6
ENKEV promuje hasło: Zero – Waste
nr katalogowy: 141015
OPAKOWANIE 2010-3
Eko-butelki wielokrotnego użytku
nr katalogowy: 50636
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2009-3
Polscy producenci płytek klinkierowych
Bogumił Predoń
nr katalogowy: 46144
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Nurkowski. MultiWasher – efektywny proces mycia
Konrad Kazanecki
nr katalogowy: 131194
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
Czy pieczywo jest dobrym źródłem naturalnych składników mineralnych?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 142138
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-7
Postęp techniczny w udostępnianiu składników odżywczych zawartych w warstwie aleuronowej w żywieniu człowieka
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 85270
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-11
Smaki Italii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 94672
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1a
Biodegradowalne kompozyty PLA do zastosowań na wyroby elektrotechniczne
Jan BURSA
Zenon TARTAKOWSKI
Mateusz KOSYL
nr katalogowy: 74166
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-8
Przewodnik Dobrej Praktyki Higienicznej w produkcji ciastkarskiej (cz. I)
Elżbieta Staszewska
Mieczysława Janik
nr katalogowy: 61383
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-6
Wysokonapełnione kompozyty z tworzyw recyklatowych do zastosowań na wyroby elektrotechniczne
Zenon TARTAKOWSKI
Janusz MICHALSKI
nr katalogowy: 52955
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-4
Wielowarstwowe wyroby tkaninowo-gumowe
Maria Rajkiewicz
Ludomir Ślusarski
Urszula Ostaszewska
nr katalogowy: 58883
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2015-6
Z prasy technicznej
nr katalogowy: 91806
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-9
Analiza środowiskowa spoiwa hydraulicznego na bazie popiołu lotnego z energetyki na podstawie normy PN-EN 15804
Michał Piasecki
nr katalogowy: 109457
10.15199/33.2017.09.31
ocena środowiskowa
LCA
CCP
spoiwa hydrauliczne
zrównoważone wyroby.
environmental assessment
LCA
UPS
hydraulic binders
sustainable materials.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-6
Bezpieczeństwo zdrowotne opakowań żywności - wymagania prawne
Marzena Pawlicka
Andrzej Starski
Małgorzata Mazańska
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 121093
10.15199/65.2019.6.2
materiały i wyroby do kontaktu z żywnością
opakowania żywności
przepisy UE
migracja
materials and products for contact with food
food packaging
EU legislation
migration
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-14-15
Odrodzenie Pomorza przemysłowego
Zbigniew Zienowicz
nr katalogowy: 107373
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-6
Mierny stan przygotowań do Euro 2012
nr katalogowy: 45058
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2009-6
Nowe normy
nr katalogowy: 44796
CHŁODNICTWO 2009-3
Certyfikacja opakowań stosowanych do chłodzonej i mrożonej żywności
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
JOANNA PIEKARSKA
nr katalogowy: 42297
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-3
Co nowego w Klubie w klubie POLSKIE FORUM ISO 9000
nr katalogowy: 41925
GAZETA CUKROWNICZA 2009-1-2
Katalog firm 2009 Oferta dla cukrownictwa
nr katalogowy: 41276
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-12
Barwienie papieru barwnikami reaktywnymi
Kazimierz Blus
Jacek Czechowski
nr katalogowy: 48935
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-10
Komunikat
nr katalogowy: 47659
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-19
SYGNAŁY O TECHNICE
nr katalogowy: 46699
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Smak domowej roboty
nr katalogowy: 46503
SZKŁO I CERAMIKA 2009-4
Pilkington Polska Sp. z o.o.
nr katalogowy: 45987
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-9
UPEM- Jakość jest sztuką, sztuka jakości!
nr katalogowy: 79530
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-9
Jakość jest sztuką, sztuka jakości!
nr katalogowy: 79239
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-4
System budowlany Nowoczesne SILIKATY
nr katalogowy: 75981
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-12
Wisan S.A. Dobre wyniki na jubileusz
Anna Zakrzewska
nr katalogowy: 102995
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-2
Wikliniarstwo
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 96559
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-6
Oznakowanie pokryć dachowych, świetlików, okien dachowych i wyrobów pomocniczych oraz zestawów dachowych
Martyna Kłos
Karolina Nowakowska
nr katalogowy: 126772
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-11
Sweet Brasil International
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 71834
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-2
Nowe ekologiczne modyfikacje ogniochronne materiałów epoksydowych utworzone z Epidianu 5
Marzena Półka
Aneta Łukaszek-Chmielewska
Daniel Małozięć
nr katalogowy: 65837
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-12
Polska Nagroda Jakości dla firmy Lantmannen Unibake Poland
Janusz B. Berdowski
nr katalogowy: 64432
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2012-2
Główny Urząd Nadzoru Budowlanego wyjaśnia Jakie wymagania powinny spełniać mozaiki ceramiczne, kamienne i szklane oraz jak powinny być oznakowane?
nr katalogowy: 68738
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-10
Wymagania przepisów przeciwpożarowych w stosunku do włókienniczych wyrobów zasłonowych stosowanych w obiektach użyteczności publicznej
Małgorzata Szejna
nr katalogowy: 63507
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2004-11
MATERIAŁY- URZĄDZENIA- TECHNOLOGIE
nr katalogowy: 3008
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2006-6
NORMALIZACJA
nr katalogowy: 20924
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-2
Jak ograniczyć wydzielanie zapachów
nr katalogowy: 19951
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-7
Aktywne wyroby włókiennicze
W. Michałowski
nr katalogowy: 19796
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-10
Poznaj Dobrą Żywność
nr katalogowy: 4283
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-19-20
Obrazki z IFY 2019
nr katalogowy: 122331
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-7
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 99163
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-3
NOWOîCI - INFORMACJE
nr katalogowy: 17811
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2004-1
Ceramika techniczna, Dekoracje w technologii vetromasy
nr katalogowy: 7736
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2004-5
NORMALIZACJA
nr katalogowy: 7307
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-6
Ciężka notyfikacja
jaz
nr katalogowy: 5303
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-12
Kakao i czekolada pod lupą
nr katalogowy: 5164
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2004-7
Polski rynek bibułki tissue
Maria Żubrzak
nr katalogowy: 4635
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-4
Silikaty - doskonały materiał ścienny
nr katalogowy: 2513
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-3
Rodzaje izolacji technicznych Paroc
nr katalogowy: 2423
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-3
INFORMACJE BIZNESOWE
nr katalogowy: 14801
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-3
Światowy rynek wyrobów higienicznych
nr katalogowy: 83414
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-9
HUG AG zwiększa wydajność produkcji i efektywność kompletacji
nr katalogowy: 86238
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-10
ZPM MIAZEK - rodzinny biznes szansą na sukces
Joanna Miazek
nr katalogowy: 87489
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-2
Rozwój przemysłu papierniczego w Królestwie Polskim do wybuchu I wojny światowej
RAFAŁ KOWALCZYK
nr katalogowy: 41822
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-12
"Wyroby cukiernicze a zdrowie" IV Seminarium Naukowe z zakresu cukiernictwa
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 48360
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-8
NORMALIZACJA
nr katalogowy: 62830
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-9
Zakład Mięsny Wiesbauer wyznacza standardy wspierane przez innowacyjne koncepcje i rozwiązania techniczne CSB-System
nr katalogowy: 54308
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-9
W nowym miejscu
nr katalogowy: 101033
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-9
Ciąg dalszy odpowiedzi na polemikę mgr. inż. Krzysztofa Patoki z artykułem "Wybrane elementy problematyki trwałości pokryć dachowych wykonywanych z dachówek ceramicznych i cementowych [1]"
Barbara Francke
nr katalogowy: 100872
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-6
"Kuguar" Bezpieczne skóry dla górników
Zdzisław Marzec
nr katalogowy: 99031
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2023-3
Reakcja na ogień płytek ceramicznych
Lucyna Badura
nr katalogowy: 145320
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-11
Stosowanie substancji dodatkowych do surowych wyrobów mięsnych
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Agnieszka Świtka
Katarzyna Kuźma
nr katalogowy: 87958
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-8
Thin wall products made of modified high density polyethylene Cienkościenne wyroby z modyfikowanego polietylenu dużej gęstości
Tomasz KlepkaRegina Jeziórska
Agnieszka Szadkowska
nr katalogowy: 93018
10.15199/62.2015.8.21
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-2
Magazynier – robotnik magazynowy (cz. 4)
Lesław Zieliński
nr katalogowy: 130325
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-5
Dobrodziejstwa mąki Przetwory mączne i ich wykorzystanie w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 105500
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-12
Roczny spis treści miesięcznika "Przegląd Zbożowo-Młynarski" Rocznik LVIII - 2014 r.
nr katalogowy: 88264
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-10
Rozwój rynków zbóż w kontekście odnawialnych surowców i bioenergii w N iemczech
nr katalogowy: 86964
CHŁODNICTWO 2012-10
Instalacje chłodnicze dla marketów.Część 4
Bartosz Nowacki
nr katalogowy: 72008
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-10
ALPOL Gips - piękne ściany i posadzki
nr katalogowy: 21781
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH