Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-10
Fruktoza, syrop fruktozowy
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 54812
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-10
Miód - najstarsza substancja słodząca - zastosowanie w przemyśle fermentacyjnym
Krystyna Nowak
Barbara Żmudzińska-Żurek
nr katalogowy: 38929
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-6
Miód - najstarsza substancja słodząca - zastosowanie w przemyśle fermentacyjnym
Krystyna Nowak
Barbara Żmudzińska-Żurek
nr katalogowy: 36243
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-6
Glikozydy stewiolowe - nowa substancja słodząca
Katarzyna Kuźma
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Agnieszka Świtka
nr katalogowy: 68729
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-7
Nowe przepisy dotyczące substancji dodatkowych do żywności (cz. II)
Joanna Gajda-Wyrębek
nr katalogowy: 77280
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-6
Ile cukru w cukrze?
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 60144
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-4
Słodkości na chlebek
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 104864
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-7-8
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 86195
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Roślinne substancje słodzące atrakcyjnym zamiennikiem sacharozy
Paulina Nowicka
Aneta Wojdyło
nr katalogowy: 84843
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-6
Oznakowanie soków, nektarów, napojów w świetle zmieniającego się prawa
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 68726
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Dodatek do żywności czy substancja pomocnicza w przetwórstwie?
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 100983
10.15199/65.2016.8.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-7
Ważne elementy dotyczące obowiązków wynikających z rozporządzenia reach Część IV: Odpady i substancje odzyskiwane z odpadów
Anna Bańkowska
Marcela Palczewska-Tulińska
Marta Piskorz
Andrzej Krześlak
nr katalogowy: 52857
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-9
Prawie wszystko o uszkodzeniu skrobi w mące
Roman Jurga
nr katalogowy: 6379
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-4
Naturalne dodatki do żywności
map
nr katalogowy: 14571
SZKŁO I CERAMIKA 2004-2
Czerwone pigmenty ceramiczne odporne na wysokie temperatury wypalania
E. Stobierska
J. Lis
nr katalogowy: 7426
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-5
Wymagania prawne i projekt przewodnika Komisji Europejskiej Zasada przenoszenia substancji dodatkowych
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 98607
10.15199/65.2016.5.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-8
Optymalizacja źródła azotu w podłożu hodowlanym z odpadowym glicerolem do otrzymywania dihydroksyacetonu
Katarzyna Górska
Zbigniew Garncarek
nr katalogowy: 121953
10.15199/62.2019.8.20
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-1
Ekologiczne aspekty rozszczepiania sopstoku
SŁAWOMIR FAJKISA
KRZYSZTOF BARBUSIŃSKIB
nr katalogowy: 32450
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-5
Stara substancja, nowa funkcja
Andrzej Bulanda
nr katalogowy: 25937
AURA 2011-1
Ostrożnie ze spalaniem słomy
Teofi l MAZUR
nr katalogowy: 56873
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Substancje słodzące w napojach funkcjonalnych - jak znakować?
Joanna Olszak
nr katalogowy: 120739
10.15199/64.2019.5-6.4
napój funkcjonalny
substancja słodząca
dodatek do żywności
stewia
glikozydy stewiolowe
owoc mnicha
Siraitia grosvenorii
functional beverage
sweetener
food additive
stevia
steviol glycosides
monk fruit
Siraitia grosvenorii
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-4-5
Substancje słodzące w żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
nr katalogowy: 126508
10.15199/64.2020.4-5.5
substancje słodzące
ADI
oświadczenia żywieniowe
bez dodatku cukru
o obniżonej wartości energetycznej
sweeteners
ADI
nutrition claims
with no added sugars
energy-reduced
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Miód pszczeli w żywieniu i profilaktyce zdrowotnej
Małgorzata Dżugan
Michał Miłek
Ewelina Sidor
Monika Tomczyk
nr katalogowy: 130989
10.15199/65.2021.3.4
miód
działanie antybakteryjne
aktywność antyoksydacyjna
dekrystalizacja
właściwości lecznicze
honey
antibacterial activity
antioxidant activity
decrystallization
therapeutic properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Miód pszczeli w żywieniu i profilaktyce zdrowotnej
Małgorzata Dżugan
Michał Miłek
Ewelina Sidor
Monika Tomczyk
nr katalogowy: 130989
10.15199/65.2021.3.4
miód
działanie antybakteryjne
aktywność antyoksydacyjna
dekrystalizacja
właściwości lecznicze
honey
antibacterial activity
antioxidant activity
decrystallization
therapeutic properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-2
Czynniki wpływające na wybór testu do szybkiego oznaczania mykotoksyn
nr katalogowy: 113068
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Ekstrakcja żelaza(III) w modelowych układach ekstrakcyjnych z fosforoorganicznymi ekstrahentami
RYSZARD CIERPISZEWSKI
KRYSTYNA PROCHASKA
nr katalogowy: 28685
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-4
Woda substancja znana i nieznana
JANINA LEKS-STĘPIEŃ
nr katalogowy: 25429
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-2
Woda substancja znana i nieznana
Janina Leks - Stępień
nr katalogowy: 24407
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Glutaminian sodu – czarny charakter na czystej etykiecie produktu
nr katalogowy: 128166
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-8
Woda w przemyśle spożywczym analiza wybranych zastosowań
Emilia Janiszewska-Turak
Dominika Sierszak
Maria Hankus
Zbigniew Pałacha
nr katalogowy: 108783
10.15199/65.2017.8.5
woda do picia
przemysł spożywczy
dezynfektant
woda elektrolizowana
water for drinking
food industry
disinfectant
electrolysis water
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Glutaminian sodu – czarny charakter na czystej etykiecie produktu
nr katalogowy: 128166
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje pomocnicze w przetwórstwie – wymagania prawne i zasady stosowania w żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 133090
10.15199/65.2021.8.3
substancja pomocnicza w przetwórstwie
prawo UE
Kodeks Żywnościowy
processing aid
EU legislation
Codex Alimentarius
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje pomocnicze w przetwórstwie – wymagania prawne i zasady stosowania w żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 133090
10.15199/65.2021.8.3
substancja pomocnicza w przetwórstwie
prawo UE
Kodeks Żywnościowy
processing aid
EU legislation
Codex Alimentarius
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje pomocnicze w przetwórstwie – wymagania prawne i zasady stosowania w żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 133090
10.15199/65.2021.8.3
substancja pomocnicza w przetwórstwie
prawo UE
Kodeks Żywnościowy
processing aid
EU legislation
Codex Alimentarius
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje pomocnicze w przetwórstwie – wymagania prawne i zasady stosowania w żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 133090
10.15199/65.2021.8.3
substancja pomocnicza w przetwórstwie
prawo UE
Kodeks Żywnościowy
processing aid
EU legislation
Codex Alimentarius
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje pomocnicze w przetwórstwie – wymagania prawne i zasady stosowania w żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 133090
10.15199/65.2021.8.3
substancja pomocnicza w przetwórstwie
prawo UE
Kodeks Żywnościowy
processing aid
EU legislation
Codex Alimentarius
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje pomocnicze w przetwórstwie – wymagania prawne i zasady stosowania w żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 133090
10.15199/65.2021.8.3
substancja pomocnicza w przetwórstwie
prawo UE
Kodeks Żywnościowy
processing aid
EU legislation
Codex Alimentarius
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje pomocnicze w przetwórstwie – wymagania prawne i zasady stosowania w żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 133090
10.15199/65.2021.8.3
substancja pomocnicza w przetwórstwie
prawo UE
Kodeks Żywnościowy
processing aid
EU legislation
Codex Alimentarius
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-2
Znakowanie napojów bezalkoholowych w zakresie aromatów
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 82787
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-7
Wykorzystanie inuliny w produkcji makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 85272
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-6
Ocena efektywności biologicznego oczyszczania ścieków zawierających związki chromu za pomocą wskaźników tlenowych. Cz. I
Barbara Felicjaniak
Maciej Urbaniak
nr katalogowy: 52610
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-7
Konopie - najbardziej uniwersalna roślina na świecie Cz. 2
nr katalogowy: 121484
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Napoje z konopiami - szansa dla producenta i konsumenta
Adam Bogacz
nr katalogowy: 120738
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-9
Substancje dodatkowe w produktach spożywczych. Cz. II
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 62564
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-7
Benzen
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 45810
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-5-6
Mikrocząstki do kontrolowanego podawania leku
nr katalogowy: 42319
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-10
Chemizm związków organicznych w glebie i jego znaczenie dla środowiska
Aleksandra Badora
nr katalogowy: 63091
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
Substancja dodatkowa czy wzbogacająca?
Joanna Olszak
nr katalogowy: 78773
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Dodatki do żywności naturalne = bezpieczne?
Janusz Czapski
nr katalogowy: 51867
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-2
Nutraceutyki szansa dla zdrowia współczesnych konsumentów
Małgorzata Kostecka
Tomasz Czernecki
Paweł Szot
nr katalogowy: 103970
10.15199/65.2017.2.6
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2016-12
Zanieczyszczenia czynnika ziębniczego i ich jakościowa i ilościowa identyfikacja
DOROTA SKRZYNIOWSKA
nr katalogowy: 102811
10.15199/9.2016.12.6
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-6
Postępowanie z substancjami i mieszaninami chemicznymi – stanowiskowa instrukcja bhp
Bogusław Ziędalski
nr katalogowy: 149046
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-9
Substancje reprotoksyczne – zmiany przepisów wykonawczych
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 150530
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-4
Rozróżnienie substancji pomocniczych i dodatkowych Ważne przy znakowaniu żywności
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 50840
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-1
Pokrycia papowe nowej generacji - Szybki Syntan SBS
Paweł Mieczkowski
nr katalogowy: 49272
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-7
Akryloamid - fakty i opinie
Roman Jurga
nr katalogowy: 45159
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-12
Badanie efektywności odkwaszania papierów metodą Bookkeeper Cz.1. Obserwacje mikroskopowe
Tomasz Kozielec
nr katalogowy: 48933
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-8
Stroboskopowa rejestracja sygnałów fotoakustycznych
TOMASZ STARECKI
nr katalogowy: 46353
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-1
Żywność z dodatkami aktualne problemy
Joanna Olszak
nr katalogowy: 82177
AURA 2014-5
Istota ksenobiotyku
Andrzej Mizera
nr katalogowy: 84518
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-7
Ważne elementy dotyczące obowiązków wynikających z rozporządzenia reach Część VI. Karty charakterystyki substancji i mieszanin - Rozporządzenie Komisji (UE) nr 453/2010 z dnia 20 maja 2010 r.
Marcela PALCZEWSKA-TULIŃSKA
Izabela OSTROWSKA
Andrzej KRZEŚLAK
nr katalogowy: 61067
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-11
Recycling of metal complex catalysts immobilized on polymer supports. Recykling metalokompleksowych katalizatorów immobilizowanych na nośnikach polimerowych
Natalia Bączek
Krzysztof Strzelec
Karolina Wąsikowska
nr katalogowy: 80441
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
Możliwości chemicznej ochrony przed organizmami szkodliwymi produktów przechowywanych w magazynach
EWA MATYJASZCZYK
nr katalogowy: 54207
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Konopie - najbardziej uniwersalna roślina na świecie. Cz. 1
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 120737
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-10
Zastosowanie krzemionkowej mezokomórkowej pianki oraz krzemionki koloidalnej jako adsorbentów lidokainy. Studium porównawcze
Michał Moritz
Marta Bartnicka
Marcin Klag
Małgorzata Geszke-Moritz
nr katalogowy: 151021
10.15199/62.2024.10.
adsorpcja
krzemionka
dopasowanie nieliniowe
leki miejscowo znieczulające
adsorption
silica
nonlinear fitting analysis
local anesthetic drugs
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-10
Zastosowanie krzemionkowej mezokomórkowej pianki oraz krzemionki koloidalnej jako adsorbentów lidokainy. Studium porównawcze
Michał Moritz
Marta Bartnicka
Marcin Klag
Małgorzata Geszke-Moritz
nr katalogowy: 151021
10.15199/62.2024.10.
adsorpcja
krzemionka
dopasowanie nieliniowe
leki miejscowo znieczulające
adsorption
silica
nonlinear fitting analysis
local anesthetic drugs
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-9
Odwadnianie ługu zielonego Redukcja kosztów instalacyjnych i operacyjnych na dekanterach Alfa Laval
nr katalogowy: 109594
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-7-8
Analiza elementarna osadów ściekowych z wybranych oczyszczalni ścieków woj. pomorskiego
Arkadiusz Ostojski
nr katalogowy: 45662
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Aromaty naturalne wyizolowane z surowców roślinnych
Krystyna Nowak
Barbara Żmudzińska-Żurek
nr katalogowy: 44555
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-2
Papier z udziałem piór drobiowych
MARZANNA MARCINKOWSKA
KRYSTYNA WRZEŚNIEWSKA-TOSIK
MAREK SZADKOWSKI
nr katalogowy: 41817
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-12
Surowce i procesy w pozyskiwaniu wodoru
Witold Warowny
Michał Duszyński
nr katalogowy: 48538
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-24
Apteczka w mikrobąblach
Irena Fober
nr katalogowy: 48505
AURA 2009-12
Źródła poważnych awarii przemysłowych w Polsce
nr katalogowy: 48306
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-1
Woda w piekarstwie
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 135309
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-6
Nowe substancje aktywne insektycydów stosowane w Polsce
Ewa Matyjaszczyk
Joanna Sobczak
nr katalogowy: 107076
10.15199/62.2017.6.30
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-1
Novel herbicide active substances on the Polish market Nowe substancje aktywne herbicydów stosowane w Polsce
Ewa Matyjaszczyk
Joanna Sobczak
nr katalogowy: 103403
10.15199/62.2017.1.31
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-12
Evaluation of toxicity of selected pesticides, their metabolites and production impurities to the human white and red blood cells Ocena toksyczności wybranych pestycydów, ich metabolitów i zanieczyszczeń produkcyjnych w stosunku do białych i czerwonych krwinek człowieka
Bogumiła Huras
Bożena Sosnowska
Marta Kwiatkowska
Bożena Bukowska
nr katalogowy: 103100
10.15199/62.2016.12.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-9
The problems of waste management of EPS and XPS insulation boards Problemy gospodarki odpadami płyt EPS i XPS
Anna Bojanowicz-Bablok
Barbara Gworek
Aleksandra Hajduk
nr katalogowy: 93602
10.15199/62.2015.9.40
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
O dodatkach do żywności nieco inaczej
Lech Adamczak
nr katalogowy: 140176
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
O dodatkach do żywności nieco inaczej
Lech Adamczak
nr katalogowy: 140176
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-2
Pektyny - błonnik rozpuszczalny
Marta Mitek
Andrzej Gasik
nr katalogowy: 73945
AURA 2012-2
WIADOMOŚCI Z INTERNETU
Adam WIECZOREK
nr katalogowy: 65651
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-10
Proviera
nr katalogowy: 116833
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-3
Kwas mlekowy (E 270) - substancja nie tylko dla przemysłu spożywczego
Katarzyna Mitka
nr katalogowy: 42382
AURA 2012-3
WIADOMOŚCI Z INTERNETU
Adam WIECZOREK
nr katalogowy: 66251
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-9
O tym, jak papier może być groźny – kapiszony w opakowaniu z papieru celulozowego
Marzanna Marcinkowska
nr katalogowy: 133610
AURA 2018-12
Utrata statusu odpadów
Aleksandra Wdowczyk
Paweł Wdowczyk
nr katalogowy: 117506
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-6
Nowe substancje aktywne fungicydów stosowanych w Polsce
Ewa Matyjaszczyk
Joanna Sobczak
nr katalogowy: 107085
10.15199/62.2017.6.39
AURA 2015-12
Wyrok Trybunału z 10 września 2015 r. w sprawie informowania o obecności w produktach substancji wzbudzających szczególnie duże obawy, C- 106/14.
Adam Habuda
nr katalogowy: 95332
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-9
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodat ków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 71069
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-10
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 101694
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Dobry kwas piekarski to skarb naszego chleba codziennego
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 134220
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-4
Dodatek tłuszczu do ciasta wzmacnia smak i jest istotny technologicznie
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 136977
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-6
Piekarzu, czy wiesz, że...
nr katalogowy: 106081
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-5-6
Napoje funkcjonalne
nr katalogowy: 114524
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-2
ABK o niskiej przewodności cieplnej
Berit Straube
Hartmut Walther
nr katalogowy: 74733
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-1
Woda w piekarstwie
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 135309
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-8
Formulacja jako czynnik modyfikujący działanie tebukonazolu
Zuzanna Sawinska
Marcin Urbaniak
Tomasz Kosiada
Robert Idziak
Zenon Woźnica
nr katalogowy: 115528
10.15199/62.2018.8.28
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-1
Modelowanie procesu adsorpcji kwasu synapinowego na mezoporowatej krzemionce SBA-15 modyfikowanej [3-(metyloamino)propylo]trimetoksysilanem
Małgorzata Geszke-Moritz
Michał Moritz
nr katalogowy: 118328
10.15199/62.2019.1.12
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-9
Modelowanie procesu adsorpcji boldyny na mezoporowatej krzemionce MCM-48
Michał Moritz
Weronika Lis
Małgorzata Geszke-Moritz
nr katalogowy: 144979
10.15199/62.2023.9.12
MCM-48
krzemionka
adsorpcja leków
modelowanie adsorpcji
MCM-48
silica
drug adsorption
adsorption modeling
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-10
Substancje o działaniu reprotoksycznym w środowisku pracy
Joanna Guziałowska-Tic
Wilhelm Jan Tic
nr katalogowy: 151037
10.15199/62.2024.10.20
substancje reprotoksyczne
środowisko pracy
regulacje prawne
obowiązki pracodawców
reprotoxic substances
work environment
legal regulations
obligations of employers
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-1
Z jak zagrożenie wybuchem.Część 3
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 65026
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-3
Znaczenie badań polimorfizmu substancji farmaceutycznych
Marta Łaszcz
Kinga Trzcińska
Magdalena Bodziachowska-Panfil
Wioleta Maruszak
nr katalogowy: 66455
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-6
Gospodarowanie odpadami - kolejne biurokratyczne obowiązki przedsiębiorców
JACEK PAPROCKI
nr katalogowy: 60047
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-6
Zagrożenia mikrobiologiczne i fizykochemiczne w przemyśle piekarskim i ciastkarskim (cz. I)
Anna Bugajewska
nr katalogowy: 60018
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-6
Gorzka strona miodu
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 77101
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-11
MARTPOL
nr katalogowy: 123413
AURA 2020-5
Wyrok Trybunału z 24 października 2019 r. w sprawie możliwości wykorzystania zużytego oleju roślinnego jako źródła zasilania elektrowni we włoskim Piemoncie, C–212/18
Adam Habuda
nr katalogowy: 126240
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-4
Aktualności
nr katalogowy: 131412
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-12
Badania zadrukowanej tektury falistej przeznaczonej do kontaktu z żywnością – metodologia FEFCO
Agnieszka Werner
nr katalogowy: 135095
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2023-5
MADE IN POLAND
nr katalogowy: 145590
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-8
Ocena zgazowania frakcji gęstościowych węgla
Grzegorz Czerski
Przemysław Grzywacz
nr katalogowy: 115531
10.15199/62.2018.8.31
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-10
Modelowanie procesu adsorpcji lidokainy na mezoporowatej krzemionce SBA-15
Małgorzata Geszke-Moritz
Emilia Sokołowska
Michał Moritz
nr katalogowy: 151025
10.15199/62.2024.10.8
adsorpcja
mezoporowata krzemionka
modelowanie
optymalizacja nieliniowa
leki miejscowo znieczulają
adsorption
mesoporous silica
modeling
nonlinear fitting analysis
local anesthetic drugs
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-11
Zasady wykorzystania sprzętu elektronicznego w warunkach skażeń - profilaktyka i unikanie skażeń
Robert PICH
Agnieszka GONCIARZ
Małgorzata KUDLIŃSKA
nr katalogowy: 151357
10.15199/48.2024.11.32
dekontaminacja urządzeń elektronicznych
jednorazowe osłony przed skażeniami
dobór urządzeń elektronicznych do wykorzystania w strefie skażeń
decontamination of electronic devices
single-use covers against contamination
selection of electronic devices to be used in the contaminated zone
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-12
Przepisy bhp w praktyce laboratoryjnej {3}
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 64393
AURA 2011-2
Zmysły a zdrowie
Krystyna BONENBERG
nr katalogowy: 57497
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-1-2
(Nie)bezpieczna przyprawa?
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 89394
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje pomocnicze w przetwórstwie – wymagania prawne i zasady stosowania w żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 133090
10.15199/65.2021.8.3
substancja pomocnicza w przetwórstwie
prawo UE
Kodeks Żywnościowy
processing aid
EU legislation
Codex Alimentarius
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Preparaty do mycia o działaniu przeciwdrobnoustrojowym na bazie nadtlenku wodoru
Magdalena Korol
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 139550
10.15199/62.2022.9.6
biocydy
Sars-CoV-2
działanie przeciwdrobnoustrojowe
nadtlenek wodoru
właściwości dezynfekujące
biocides
Sars-CoV-2
biocidal activity
H2O2
disinfecting properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Preparaty do mycia o działaniu przeciwdrobnoustrojowym na bazie nadtlenku wodoru
Magdalena Korol
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 139550
10.15199/62.2022.9.6
biocydy
Sars-CoV-2
działanie przeciwdrobnoustrojowe
nadtlenek wodoru
właściwości dezynfekujące
biocides
Sars-CoV-2
biocidal activity
H2O2
disinfecting properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Preparaty do mycia o działaniu przeciwdrobnoustrojowym na bazie nadtlenku wodoru
Magdalena Korol
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 139550
10.15199/62.2022.9.6
biocydy
Sars-CoV-2
działanie przeciwdrobnoustrojowe
nadtlenek wodoru
właściwości dezynfekujące
biocides
Sars-CoV-2
biocidal activity
H2O2
disinfecting properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Preparaty do mycia o działaniu przeciwdrobnoustrojowym na bazie nadtlenku wodoru
Magdalena Korol
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 139550
10.15199/62.2022.9.6
biocydy
Sars-CoV-2
działanie przeciwdrobnoustrojowe
nadtlenek wodoru
właściwości dezynfekujące
biocides
Sars-CoV-2
biocidal activity
H2O2
disinfecting properties
AURA 2023-7
Depozyty cywilizacyjnych zanieczyszczeń w wodach podziemnych
Bohdan ŁYP
nr katalogowy: 144236
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-8
Modelowanie procesu adsorpcji kwasu rozmarynowego na krzemionce SBA-15 modyfikowanej (3-aminopropylo)trietoksysilanem
Michał Moritz
Małgorzata Geszke-Moritz
nr katalogowy: 108907
10.15199/62.2017.8.35
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-12
Technologia wytwarzania pigmentu żelazowo-wapniowego i jego zastosowanie
nr katalogowy: 106194
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-9
Zastosowanie transglutaminazy w piekarstwie
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 78877
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-9
Inteligentne tekstylia o właściwościach termoregulacyjnych Część Ib. Materiały przemiany fazowej
Wiesława Bendkowska
nr katalogowy: 54530
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Dobry kwas piekarski to skarb naszego chleba codziennego
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 134220
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-4
Piekarzu, czy wiesz, że.....dobry kwas piekarski to skarb naszego chleba codziennego? Dominują w nim dwa kwasy: mlekowy i octowy.
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 104855
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-3
Otrzymywanie aldehydu 2,2-difenylowego i jego zastosowanie
RYSZARD GLINKA
KRZYSZTOF WALCZYŃSKI
nr katalogowy: 107597
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-3
Akryloamid pod kontrolą
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 83244
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-9
Substancje skażające alkohol etylowy, mające wpływ na jego popyt
Aleksandra Roszak
Katarzyna Kotarska
nr katalogowy: 86645
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-1
Źródła zanieczyszczeń mikrobiologicznych w produkcji mięsa i przetworów
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 65235
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-11
Hybrid polylactide composites for medical applications. Hybrydowe kompozyty PLA do zastosowań medycznych
Maria Mucha
Iwona Michalak
Michał Tylman
nr katalogowy: 80449
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-4
Wykorzystanie inuliny w przetwórstwie mięsa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 59064
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2019-11
Guma GOODYEARa z geodezją w tle?
Ryszard RUS
nr katalogowy: 123351
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-9
Guma guar - właściwości prozdrowotne i polepszające jakość pieczywa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 93303
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-11
Poradnik ochrony przeciwpożarowej (cz. 29)
Krzysztof T. Kociołek
nr katalogowy: 128870
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-12
Wywiad z prof. dr. hab. inż. Robertem Sekretem, redaktorem tematycznym naszego czasopisma
nr katalogowy: 134921
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2024-3
MADE IN POLAND
Anna Skurzewska
nr katalogowy: 149595
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-3
Miód w proszku - sposoby otrzymywania i najnowsze osiągnięcia
Katarzyna Samborska
Alicja Barańska
nr katalogowy: 125597
10.15199/65.2020.3.4
suszenie rozpyłowe
nośnik
przemiana szklista
spray drying
carrier
glass transition
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-3
Wpływ peklowania na jakość produktów mięsnych
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 112887
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-6
Współczesne chemiczne i biologiczne metody unieszkodliwiania pestycydów w ściekach
DANUTA PAWLIKOWSKA
nr katalogowy: 107871
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-1
Krystalizacja z jednoczesną reakcją chemiczną
JERZY SYNOWIEC
nr katalogowy: 107179
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-7
Zastosowanie produktów interkalacji minerałów ilastych
TADEUSZ SŁONKA
nr katalogowy: 107089
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-12
Skrobie modyfikowane - charakterystyka, zastosowanie w przetworach zbożowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 64146
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2012-7
Filozofia budownictwa zrównoważonego w praktyce inżynierskiej Część III
MAREK SPRINGER
nr katalogowy: 68983
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-6
Wpływ biopreparatu BIOSAN KZ 2000 na efektywność oczyszczania ścieków w przydomowej oczyszczalni ze złożem hydrofitowym
Katarzyna Ignatowicz
Monika Puchlik
nr katalogowy: 68341
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-9
Stan wyposażenia mieszkań w instalacje sanitarne
Mirosław Gorczyca
nr katalogowy: 79223
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
Skrobie modyfikowane nowa odsłona
Violetta Schube
Katarzyna Ratusz
nr katalogowy: 76643
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-2
Zagrożenia dla zdrowia stwarzane przez formaldehyd
Jolanta Skowroń
nr katalogowy: 74900
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2019-12
Z PRASY TECHNICZNEJ
nr katalogowy: 123827
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-10
Środki funkcjonalne w produkcji wędlin
Łukasz Grabowski
nr katalogowy: 94527
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-3
Co warto wiedzieć o wodzie i jej działaniu na dachach
Krzysztof Patoka
nr katalogowy: 130971
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-12
Badania zadrukowanej tektury falistej przeznaczonej do kontaktu z żywnością – metodologia FEFCO
Agnieszka Werner
nr katalogowy: 135095
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-5
Piwo gruit – zapomniany średniowieczny napój
Krystian Klimczak
Monika Cioch-Skoneczny
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 145717
10.15199/64.2023.5.5
piwo gruit
zioła
fermentacja spontaniczna
koncentrat słodowy
gruit beer
herbs
spontaneous fermentation
malt concentrate
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2017-4
Strefy zagrożenia wybuchem na gazociągach wysokiego ciśnienia
Łukasz Zabrzeski
Łukasz Drążkiewicz
Rafał Kowalski
Krystian Liszka
nr katalogowy: 105104
10.15199/17.2017.4.4
AURA 2018-4
Dynamiczne modele komputerowe w nauczaniu przyrody
Ingrid PAŚKO
Jan Rajmund
nr katalogowy: 113198
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-9
Ochrona klimatu a obowiązki użytkowników urządzeń chłodniczych i klimatyzacyjnych
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 109047
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-7
Audyt usługodawcy - firma zwalczająca szkodniki
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 107971
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-9
Ciepło i energia adsorpcji amoniaku na smektytach interkalowanych hydroksykationami chromowymi jako wskaźnik chemicznego charakteru powierzchni
TERESA BANDOSZ
JACEK JAGIEŁŁO
MIECZYSŁAW ŻYŁA
nr katalogowy: 107318
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
Znakowanie napojów bezalkoholowych zawierających dodatki do żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
Katarzyna Kuźma
Agnieszka Świtka
nr katalogowy: 81123
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-8
Znakowanie enzymów spożywczych
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 86359
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-6
Karageny w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 85159
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-2
Wytyczne do stosowania złóż hydrofitowych do oczyszczania odcieków z odwadniania przefermentowanych osadów ściekowych
Magdalena Gajewska
nr katalogowy: 65622
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-4
Przegląd kryteriów klasyfikacji substancji chemicznych z punktu widzenia trwałości, zdolności do biokumulacji i toksyczności
Magdalena Bielasik-Rosińska
Andrzej Barański
nr katalogowy: 66986
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-3
Analiza wodzianów substancji czynnych
Marta Łaszcz
Anna B. Witkowska
Kinga Trzcińska
Marek Kubiszewski
Krzysztof Kuziak
nr katalogowy: 66447
OPAKOWANIE 2011-10
Opakowania sztywne z tworzyw spienionych
BOHDAN CZERNIAWSKI
nr katalogowy: 63221
CHŁODNICTWO 2011-8
Krioprotekcyjny wpływ lecytyny na właściwości mrożonego mięsa
Radosław Mostowski
Anna Bagnowska
Lucjan Krala
nr katalogowy: 61703
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-11
Karta charakterystyki
Agnieszka Piega
nr katalogowy: 80544
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-11
Wpływ surfaktantu z grupy oksyetylenowanych alkoholi na aktywność enzymatyczną osadu czynnego w technologii oczyszczania ścieków
Izabela Kruszelnicka
Dobrochna Ginter-Kramarczyk
Zbysław Dymaczewski
nr katalogowy: 80384
OPAKOWANIE 2013-3
Aktywny i inteligentny jak... opakowanie
EWA OSTROWSKA
nr katalogowy: 75698
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-2
Wykorzystanie odpadów z przemysłu mięsnego w produkcji biogazu
Kinga Borek
nr katalogowy: 74704
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-3
Patulina w sokach jabłkowych - zapobieganie i redukcja
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 58632
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-5
Ochrona przeciwpożarowa w gospodarce odpadami
Wioletta Żmuda-Czerwonka
nr katalogowy: 126197
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-11
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii
nr katalogowy: 94998
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-11
Aromaty naturalne przepisy prawne i zasady znakowania
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 102264
10.15199/65.2016.11.3
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-7-8
Akryloamid we frytkach i ziemniakach Wciąż aktualne zagrożenie
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 99746
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-7
Marsala - wino, które zmieniło historię Europy
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 99159
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-6
Przemysł lotniczy w Polsce wobec wprowadzenia Rozporządzenia REACH***
Andrzej Krześlak
Krzysztof Raga
Andrzej Sobkowiak
nr katalogowy: 98937
10.15199/62.2016.6.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-6
Substancje dodatkowe w piekarstwie i ciastkarstwie
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak-Pietrzak
Paulina Karczewska
nr katalogowy: 91997
10.15199/65.2015.6.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-1
Bezpieczeństwo żywności: łańcuch dostaw jako kluczowa strefa odpowiedzialności
Agnieszka Wryk
nr katalogowy: 146889
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2017-5
Tlenowy osad granulowany jako efektywna technologia usuwania bisfenolu A (BPA)
Agnieszka Cydzik-Kwiatkowska
Magdalena Zielińska
Katarzyna Bernat
Katarzyna Bułkowska
Irena Wojnowska-Baryła
nr katalogowy: 105547
10.15199/17.2017.5.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-8
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego nr 9 i 10 z 2017 r.
nr katalogowy: 108874
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-8
Piekarzu, czy wiesz, że...
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 108419
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-10
Z PÓŁKI KSIĘGARSKIEJ
nr katalogowy: 108273
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-4
Melamina jako substancja odżywcza roślin
GRAHAM G. ALLAN
BOGUMIŁ ŁASZKIEWICZ
nr katalogowy: 108112
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-3
Porównanie fizykochemicznych właściwości zużytego i świeżego katalizatora syntezy octanu winylu
ZDZISŁAW CZARNY
MARTA REPELEWICZ
JADWIGA WOLCZKO
nr katalogowy: 106970
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-4
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 105918
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2010-4
Biuletyn Instytutu Metali Nieżelaznych
nr katalogowy: 51088
OPAKOWANIE 2014-2
Aktywność antymikrobiologiczna powłok otrzymanych z modyfikowanego chitozanu względem bakterii E. coli oraz S. aureus
PATRYCJA SUMIŃSKA
MAŁGORZATA MIZIELIŃSKA
ARTUR BARTKOWIAK
nr katalogowy: 82548
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-2
Jakie dodatki można stosować do pieczywa od czerwca 2013 r.?
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 82195
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-11
Problem of heat explosions in the chemical industry Problematyka wybuchów cieplnych w przemyśle chemicznym
Andrzej Gawdzika
Józef Wróbel
Alicja Gawdzik
Paweł Ratuszny
Jarosław Gawdzik
nr katalogowy: 87921
10.12916/przemchem.2014.1894
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-12
UWAGA! ADR zmienia filozofię funkcjonowania?
Bolesław Hancyk
nr katalogowy: 72981
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-9
Obowiązek informowania o zawartości substancji niebezpiecznych w wyrobach budowlanych wynikający z rozporządzeń UE nr 1907/2006 i nr 305/2011
Małgorzata Głowacz
Halina Prejzner
Jadwiga Tworek
nr katalogowy: 71125
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
ZASADY REJESTRACJI PRODUKTÓW BIOBÓJCZYCH W POLSCE
Elżbieta Buchmiet
nr katalogowy: 70876
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-8
Azbest nadal aktualny problem
Marta Konieczna
nr katalogowy: 70024
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-6
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego, nr 5 i 6 z 2012 r.)
nr katalogowy: 68510
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-3
Fotograficzne papiery barytowe
Tomasz Kozielec
nr katalogowy: 66809
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-3
Zastosowanie akceleratorowej spektrometrii mas (AMS) w przedklinicznych badaniach leków. Cz. II. Synteza i certyfikacja związków znakowanych 14C
Grzegorz Lipner
Wojciech Łuniewski
Wioletta Maruszak
Grzegorz Grynkiewicz
nr katalogowy: 66445
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH