Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-8
Cechy ziarna owsa jako surowca do produkcji otrąb owsianych
MARIA LUTOWSKA
MALWINA TYRANOWSKA
JAN KIRYLUK
AGNIESZKA MAKOWSKA
nr katalogowy: 37058
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-9
Ogólna charakterystyka procesu przemiału ziarna
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 37704
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Dodawanie enzymów bezpośrednio do ziarna przyszłością skutecznego kondycjonowania i przemiału
nr katalogowy: 142586
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Dodawanie enzymów bezpośrednio do ziarna przyszłością skutecznego kondycjonowania i przemiału
nr katalogowy: 142586
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-2
Ocena wartości technologicznej ziarna pszenicy pochodzącego od różnych grup producentów
Jerzy Kuchciak
Anna Czubaszek
nr katalogowy: 97762
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-7
Wpływ układu przemiału i intensywności rozdrabniania ziarna na wydajność i skład chemiczny produktów przemiału
Elżbieta KONIECZNA
Jan KIRYLUK
nr katalogowy: 6333
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-1
Rozdział 2. Przemiał ziarna pszenicy 2.1 Ogólna charakterystyka procesu przemiału ziarna
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 73916
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-10
Rozdział 1. Przygotowanie surowca do przemiału 1.7. Przykładowe schematy konwencjonalnej technologii przygotowania ziarna pszenicy do przemiału
Roman Jurga
nr katalogowy: 71471
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-3
Zmiany struktury branży młynarskiej w Niemczech
nr katalogowy: 33842
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-4
Ocena efektywności przemiału ziarna
Roman JURGA
nr katalogowy: 20101
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Wpływ pochodzenia ziarna pszenicy i okresu dojrzewania pożniwnego na wydajność i jakość mąki
Jerzy Kuchciak
Anna Czubaszek
nr katalogowy: 115166
dojrzewanie pożniwne
pochodzenie ziarna
wydajność procesu przemiału
jakość mąki
post-harvest maturation
origin of grain
efficiency of the milling process
flour quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-8
Wpływ zabiegów hydrotermicznych na wydajność i jakość uzyskanych produktów przemiału ziarna jęczmienia
Zuzanna SZMYT
Jan KIRYLUK
nr katalogowy: 14103
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-4
POLARIS - Nowość w Sztuce Młynarskiej Trzecia z wschodzących gwiazd
nr katalogowy: 43810
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-1
Znaczenie twardości ziarna dla procesu jego przygotowania do przemiału
nr katalogowy: 23479
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-9
Nawilżanie niezbędnym warunkiem optymalnego przygotowania ziarna pszenicy do przemiału. Duża różnorodność nawilżaczy oferowanych na rynku
nr katalogowy: 62050
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-9
Ocena wyników przemiału
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 70532
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-6
Prawidłowa regulacja i konserwacja mlewników walcowych poprawiają efektywność ich pracy, maksymalizując wyciąg mąk w młynie
nr katalogowy: 68279
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-4
Kukurydza.Przemiał kukurydzy "na sucho"
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 43804
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-9
Optymalna higiena dzięki zastosowaniu poliuretanu (PUR)
nr katalogowy: 37688
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-10
Rozdział 2. Przemiał ziarna pszenicy 2.5. Podstawowe zasady, charakterystyka parametrów i efektywność przemiału pszenicy
Roman Jurga
nr katalogowy: 79526
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-12
Przydatność oceny alweograficznej do kontroli procesu komponowania mąki końcowej
DANUTA ABRAMCZYK
nr katalogowy: 31902
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-5
Do Redakcji "Przeglądu Zbożowo-Młynarskiego"
Tomasz Sitkowski
nr katalogowy: 25871
SZKŁO I CERAMIKA 2007-2
Energooszczędne technologie przygotowania ceramicznych mas granulowanych
STANISŁAW SERKOWSKI
PIOTR IZAK
nr katalogowy: 25170
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-7
Charakterystyka produktów przemiału kukurydzy na sucho
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 14087
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-2
Stopień uszkodzenia skrobi w ocenie jakości mąki
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 124726
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-5
Jakość ziarna pszenicy ze zbiorów 2014 roku w Polsce
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 90786
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-3
Wpływ warunków granulacji rozpuszczalnej kawy zbożowej na wydajność procesu i jakość produktu
PIOTR WESOŁOWSKI
JOLANTA GAWAŁEK
nr katalogowy: 33542
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-2
Wydajność i selektywność procesu syntezy wyższych alkoholi prowadzonego na katalizatorze miedziowym w reaktorze zawiesinowym
LECH NOWICKI
BARBARA KLAJNERT
JACEK ŁYŻWA
nr katalogowy: 43564
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-8
Fermentacja z mikrofiltracją
ANDRZEJ B. JARZĘBSKI
JANUSZ J. MALINOWSKI
nr katalogowy: 107116
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-3
Optymalizacja procesowa przemiału kamienia wapiennego przeznaczonego do produkcji nawozów mineralnych
Tomasz P. Olejnik
Elżbieta Sobiecka
Jerzy Kwiatek
Robert Siuda
nr katalogowy: 125273
10.15199/62.2020.3.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2000-7
Wpływ podstawowych parametrów procesu na równowagową wydajność eteru metylowego w reakcji bezpośredniej syntezy z ditlenku węgla i wodoru
MARIA KULAWSKA
JERZY SKRZYPEK
MIROSŁAW GRZESIK
nr katalogowy: 42765
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-5
Wartość przemiałowa i efektywność przemiału pszenicy
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 44465
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Wpływ stopnia uszkodzenia skrobi na wartość technologiczną mąki pszennej
Anna Szafr ańska
nr katalogowy: 109908
jakość mąki
precyzja metody
stopień uszkodzenia skrobi
wymagania jakościowe
flour quality
precision of the method
starch damage
quality requirements
CHŁODNICTWO 2019-5
GEFCO i ArtiShock tworzą aplikację rozszerzonej rzeczywistości, która zwiększa wydajność łańcucha dostaw WIADOMOŚCI WIADOMOŚCI GEFCO i ArtiShock tworzą aplikację rozszerzonej rzeczywistości, która zwiększa wydajność łańcucha dostaw
nr katalogowy: 123150
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-9
Mieszanki mączne poszerzają ofertę młyna
Roman Jurga
nr katalogowy: 86413
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-7
Tworzenie mieszanek mącznych poszerza możliwości młyna
Roman Jurga
nr katalogowy: 60749
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
Ocena wartości przemiałowej ziarna pszenicy
Tomasz Sitkowski
nr katalogowy: 50874
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-7
Charakterystyka niektórych parametrów przemiału
Roman Jurga
nr katalogowy: 45169
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-10
Właściwości fizyczne i zmiany jakości mąki pszennej
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 47108
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-4
Jak właściwie dobrany pomiar ciśnienia może wpłynąć na wydajność procesu?
Andrzej Brodowicz
nr katalogowy: 83607
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-11
Jakość higieniczna produktów przemiału wykorzystywanych do produkcji makaronów
nr katalogowy: 6442
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2006-11
Wpływ parametrów technologicznych procesu walcowania na geometrię i wydajność cieplną rur żebrowanych
Pasierb A.
Szajding A.
nr katalogowy: 22475
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1995-10
Otrzymywanie czystego siarczanu glinu z popiołów turoszowskich
JAN BŁASZCZAK
ANDRZEJ KRYSZTAFKIEWICZ
MAREK MAIK
nr katalogowy: 43035
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-10
Zastosowania nieżywnościowe produktów przemiału kukurydzy na sucho (część 5)
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 14152
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-7
Rozdział 1. Przygotowanie ziarna do przemiału 1.5. Nawilżanie i kondycjonowanie ziarna
Roman Jurga
nr katalogowy: 68977
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-6
Transport mąki z młyna
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 98570
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-1
Analiza technologii przemiału pszenicy za pomocą stopnia wyciągu bielma
G.A. JEGOROW
nr katalogowy: 20145
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-8
Wykorzystanie produktów przemiału kukurydzy na sucho w przetwórstwie (część 3)
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 14106
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-2
Nowa linia przemiału żyta o zdolności produkcyjnej 100 tdobę
Roman Jurga
nr katalogowy: 13987
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-8
Podstawowe informacje o azjatyckich makaronach typu noodles
nr katalogowy: 69722
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-5
Osłony konwekcyjne maszyn z cylindrem Yankee – nowe rozwiązania
Mariusz Reczulski
nr katalogowy: 137712
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-2
Wpływ zawartości pszenicy miękkiej w mieszance z pszenicą twardą na wyciąg i jakość mąki oraz makaronów
nr katalogowy: 65586
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-11
Możliwości sterowania jakością mąki w młynie
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 55370
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-9
Diamant International Polska - Młyny Stanisława Grygiera uruchomiły nową linię przemiału pszenicy o zdolności 140 t-dobę
Roman Jurga
nr katalogowy: 6386
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-6
Jak producent pieczywa powinien rozumieć mąkę?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 137856
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Technika pomiaru stanu walców 15 tys. punktów pomiarowych na 15 mm
nr katalogowy: 130214
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2019-3
WIADOMOŚCI TECHNOLOGICZNE
nr katalogowy: 119385
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Sposób pasteryzacji zbóż i produkcji pasteryzowanych produktów zbożowych
nr katalogowy: 79011
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Bühler AG - Grain Milling Rozwiązanie startowe do produkcji mąki atta
Nicholas Trounce
nr katalogowy: 126431
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Niektóre aspekty związane z projektowaniem systemu porcjowania i mieszania pasz
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 102731
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-5
Optymalizacja procesu otrzymywania tioalkoholu 2-chloroallilowego z 2,3-dichloropropenu
EUGENIUSZ MILCHERT
JOLANTA STEFAŃSKA
nr katalogowy: 43603
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2000-4
Przemysłowa synteza ozonu w wyładowaniach elektrycznych
KRZYSZTOF SCHMIDT-SZAŁOWSKI
nr katalogowy: 42732
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-6
Podstawowe zasady przemiału pszenicy
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 44911
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-8
Mlewnik ANTARES - nowy krok w sztuce przemiału
nr katalogowy: 37061
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Efektywne rozwiązanie dla młyna właściwego Nowy mlewnik walcowy Diorit z nowoczesnym sterownikiem
Nicholas Trounce
nr katalogowy: 123786
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-11
Wydajność nanoszenia cienkich warstw związków metodą reaktywnego impulsowego magnetronowego rozpylania - zjawiska na powierzchni targetu
Katarzyna Tadaszak
Witold M. Posadowski
Artur Wiatrowski
nr katalogowy: 64050
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-8
Technologia jednoczesnego zgrzewania i cięcia włóknin wielowarstwowych w sposób ciągły na przykładzie urządzenia AZW-10
Maciej Brylski
Piotr Gawryś
Łukasz Krzemiński
Bohdan Młynarski
nr katalogowy: 70167
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-6
Czyszczenie tzw. "czarne" i sortowanie ziarna pszenicy
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 35963
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-5
Wpływ wybranych parametrów procesu na efekt rozdrabniania materiałów drobnoziarnistych w młynie strumieniowo-fluidalnym
Tomasz WYLECIAŁ
Dariusz URBANIAK
nr katalogowy: 76920
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-4
Badania nad wykorzystaniem glicerolu w syntezie organicznej.Cz. II. Konwersja glicerolu do jego tert-butylowych eterów
JACEK KIJEŃSKI
MAŁGORZATA E. JAMRÓZ
WITOLD TĘCZA
nr katalogowy: 25408
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-6
Oryginalne czy nieoryginalne? Bezpieczne czy tańsze? Pewne czy obarczone ryzykiem?
nr katalogowy: 60529
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-3
Zasady produkcji mąki białej drobnej i grubej oraz kaszki i zarodków Część 1. Schemat przemiałowy – produkty pierwszej jakośc
Kazimierz Bogaczyńsk i
nr katalogowy: 50400
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-6
Wymagania jakościowe dla mąk pszennych o specjalnym przeznaczeniu
Roman Jurga
nr katalogowy: 91645
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-9
Oryginalne czy nieoryginalne? Bezpieczne czy tańsze? Pewne czy obarczone ryzykiem?
nr katalogowy: 54441
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Wpływ mocznika na stan równowagi w układach par soli zwrotnych
Mieczysław Trypuć
Krzysztof Mazurek
nr katalogowy: 20232
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-2
Wpływ stopnia uszkodzenia skrobi w semolinie i niektóych parametrów procesu produkcyjnego na własności makaronów
nr katalogowy: 41567
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-6
Przetwórstwo kukurydzy Część 2. Możliwości wykorzystania w przemiale i wtórnym przetwórstwie
Roman Jurga
nr katalogowy: 84588
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-7
Utlenianie metanolu do formaldehydu na katalizatorach srebrowych modyfikowanych glinem
MIECZYSŁAW SZUSTAKOWSKI
nr katalogowy: 107277
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-1-2
Z tej mąki będzie chleb
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 89398
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-6
Transport mąki z młyna
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 60022
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-4
Skuteczność miesienia ciasta mącznego
Józef Sadkiewicz
Andrzej Tomporowski*
Józef Flizikowski
Weronika Kruszelnicka
nr katalogowy: 119572
10.15199/62.2019.4.16
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-9
Revent - niezmiennie dobry piec
nr katalogowy: 93309
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-2
Kontrola procesu produkcji i ocena jakości pieczywa
Magdalena Kot
nr katalogowy: 49803
GAZETA CUKROWNICZA 2012-2
Zastosowanie nanofiltracji do zagęszczania soków cukrowniczych
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 67259
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-10
Automatyczny układ podawania powietrza do zbiorników aseptycznych
nr katalogowy: 30672
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-4
Automatyczny układ podawania powietrza do zbiorników aseptycznych
nr katalogowy: 25469
CHŁODNICTWO 2013-6
Air Products wprowadza na polski rynek wielofunkcyjny tunel zamrażalniczy Freshline MP
nr katalogowy: 77426
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-11
Perspektywy rozwoju technologii produkcji bioetanolu z surowców skrobiowych
WŁODZIMIERZ GRAJEK
MAŁGORZATA GUMIENNA
MAŁGORZATA LASIK
ZBIGNIEW CZARNECKI
nr katalogowy: 39043
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-1
Zastosowanie algorytmu ewolucyjnego do sterowania okresowego z ograniczeniami energetycznymi
MAREK SKOWRON
nr katalogowy: 23411
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-5
Osłony konwekcyjne maszyn z cylindrem Yankee – nowe rozwiązania
Mariusz Reczulski
nr katalogowy: 137712
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-6
Rozdział 1. Przygotowanie ziarna do przemiału 1.4. Czyszczenie tzw. czarne i sortowanie ziarna pszenicy
Roman Jurga
nr katalogowy: 68284
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
Sorghum grain as raw material for bioethanol production Ziarno sorgo jako surowiec do produkcji bioetanolu
Joanna Chmielewska
Ewelina Dziuba
Barbara Foszczyńska
Józef Sowiński
nr katalogowy: 86109
10.12916/przemchem.2014.1390
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1998-11
Unieszkodliwianie wybranych organicznych związków siarki, azotu i chloru metodą termokatalitycznego utleniania
MAREK KAŹMIERCZAK
ZBIGNIEW GORZKA
ANDRZEJ ŻARCZYŃSKI
nr katalogowy: 43488
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1995-6
Katalizatory tlenkowe bezpośredniego utleniania metanu do metanolu i formaldehydu
DANUTA GEBAUER
ANNA KAŹMIERCZAK
TADEUSZ PARYJCZAK
JACEK RYNKOWSKI
nr katalogowy: 42980
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-7
Ekonomiczna metoda otrzymywania dokserkalcyferolu
MICHAŁ CHODYŃSKI
HANNA FITAK
KRZYSZTOF KRAJEWSKI
KINGA LESZCZYŃSKA
ANDRZEJ KUTNER
nr katalogowy: 36681
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-7
Badanie procesu ekstrakcji polisacharydów z Pleurotus geesteranus
Sen Shen
Shuying Liu
Xiaobing Hu
nr katalogowy: 144108
10.15199/62.2023.7.3
Pleurotus geesteranus
ekstrakcja
polisacharydy
Pleurotus geesteranus
extraction
polysaccharides
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-7
Badanie procesu ekstrakcji polisacharydów z Pleurotus geesteranus
Sen Shen
Shuying Liu
Xiaobing Hu
nr katalogowy: 144108
10.15199/62.2023.7.3
Pleurotus geesteranus
ekstrakcja
polisacharydy
Pleurotus geesteranus
extraction
polysaccharides
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-11
Przemiał kamienia wapiennego wykorzystywanego jako surowiec do produkcji mineralnych nawozów na bazie gipsu pochodzącego z energetyki konwencjonalnej
Tomasz P. Olejnik
Elżbieta Sobiecka
Andrzej Obraniak
Robert Siuda
Jerzy Kwiatek
nr katalogowy: 129138
10.15199/62.2020.11.11
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-11
Przemiał kamienia wapiennego wykorzystywanego jako surowiec do produkcji mineralnych nawozów na bazie gipsu pochodzącego z energetyki konwencjonalnej
Tomasz P. Olejnik
Elżbieta Sobiecka
Andrzej Obraniak
Robert Siuda
Jerzy Kwiatek
nr katalogowy: 129138
10.15199/62.2020.11.11
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-12
Wpływ niektórych czynników na wydajność krystalizacji kwasu askorbinowego z roztworów wodnych
ANDRZEJ MATYNIA
BOGUSŁAWA WIERZBOWSKA
nr katalogowy: 108287
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-5
Badania utleniania jonów SO2-na anodach ołowianych o rozwiniętej powierzchni
KRZYSZTOF WANDACHOWICZ
RAFAŁ DYLEWSKI
nr katalogowy: 43606
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1998-2
Przetwarzanie biogazu z odpadów komunalnych na metanol do paliw do silników Otta
WOLFGANG FECHNER
WŁODZIMIERZ KOTOWSKI
nr katalogowy: 43391
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-9
Badania nad syntezą i spektroskopową charakterystyką wielościennych nanorurek węglowych domieszkowanych azotem
ALICJA BACHMATIUK
MARK H. RUEMMELI
EWA BOROWIAK-PALEN
nr katalogowy: 30016
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-8
Prosta metoda syntezy substancji farmaceutycznej aripiprazol w oczekiwanej formie polimorficznej
ŁUKASZ KACZMAREK
KATARZYNA BADOWSKA-ROSŁONEK
MARTA ŁASZCZ
nr katalogowy: 29232
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-2
Redukcja kwasów karboksylowych do alkoholi i aldehydów pod ciśnieniem normalnym
JACEK KIJEŃSKI
JUSTYNA SZKUTA
PIOTR WINIAREK
nr katalogowy: 28863
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Charakterystyka branży młynarskiej w Niemczech
nr katalogowy: 109914
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-8
Wpływ sposobu łączenia produktów przemiału ziarna żyta na ich skład chemiczny
Jan Kiryluk
Elżb ieta Konieczna
Agnieszka Makowska
nr katalogowy: 53671
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-10
Badania naprężeń powstających w warstwie klejowej grzbietu oprawy podczas rozkrywania kartek książki
Jerzy PetriaszWili
nr katalogowy: 47882
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Kinetyka procesu biosorpcji jonów Cr(III) przez niebieskozieloną algę Spirulina maxima
AGNIESZKA ZIELIŃSKA
KATARZYNA CHOJNACKA
nr katalogowy: 49083
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-12
Niekonwencjonalne symulacje oraz analizy przemieszczania odpadów po procesie okrawania
Marcin HOJNY
Dariusz JĘDRZEJCZYK
Tomasz DĘBIŃSKI
nr katalogowy: 95982
10.15199/24.2015.12.3
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-5
Rozdział 2. Przemiał ziarna pszenicy 2.2. Rozdrabnianie ziarna w mlewnikach walcowych 2.2.4. Wpływ obciążenia walców na wyciąg i jakość mlewa oraz na efektywność przemiału
Roman Jurga
nr katalogowy: 76479
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-2
Metodyka oceny wartości przemiałowej ziarna na podstawie wyników przemiału laboratoryjnego
Tomasz Sitkowski
nr katalogowy: 57353
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-6
Zastosowanie anionitów słabo i silnie zasadowych w procesie usuwania indygokarminu z roztworów wodnych
MONIKA WAWRZKIEWICZ
ZBIGNIEW HUBICKI
nr katalogowy: 35983
DOZÓR TECHNICZNY 2023-4
Nowe aluminiowe filtro-regulatory firmy Emerson
nr katalogowy: 144672
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-12
Kleistość makaronu - przyczyny i przeciwdziałanie
nr katalogowy: 6474
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-2
Peletyzacja produktów ubocznych młyna
nr katalogowy: 6238
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-3
Ciągły pomiar jakości mąki
nr katalogowy: 6263
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Ocena możliwości wykorzystania zamrażania jako obróbki wstępnej przed tłoczeniem miazg owocowych
Andrzej Cendrowski
Zuzanna Dombrowska
nr katalogowy: 142044
10.15199/64.2023.1.4
jabłko
miazga
sok
obróbka wstępna
zamrażanie
tłoczenie
apple
pulp
juice
pre-treatment
freezing
pressing
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Ocena możliwości wykorzystania zamrażania jako obróbki wstępnej przed tłoczeniem miazg owocowych
Andrzej Cendrowski
Zuzanna Dombrowska
nr katalogowy: 142044
10.15199/64.2023.1.4
jabłko
miazga
sok
obróbka wstępna
zamrażanie
tłoczenie
apple
pulp
juice
pre-treatment
freezing
pressing
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-1
Nową linię przemiału pszenicy o wydajności 400 t/dobę uruchomiono w młynie Szymanów - firmy "Polskie Młyny S.A.”
nr katalogowy: 40829
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-1
Chleba ci u nas dostatek
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 40670
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-1
Uwagi końcowe do "Techniki i technologii przemiału pszenicy"
Roman Jurga
nr katalogowy: 49107
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-5
W próżni Próżniowe pakowanie żywności
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 18559
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-9
Ciągły pomiar jakości mąki w młynie
nr katalogowy: 14118
OPAKOWANIE 2011-8
Szybki system niskiej paletyzacji SP 1000 HS
nr katalogowy: 61740
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-10
Wpływ twardości ziarna pszenicy na wartość przemiałową ziarna i wartość technologiczną mąki
Roman Jurga
nr katalogowy: 54872
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-8
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 99744
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-11
Sprawozdanie z panelu dyskusyjnego przetwórców zbóż na Targach POLAGRA 2004
Roman Jurga
nr katalogowy: 6451
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-9
Firma Biihler oferuje nowy odsiewacz SYRIUS
nr katalogowy: 6384
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-12
Wpływ stopnia rozdrobnienia (granulacji) mąki na jej własności wypiekowe
Roman Jurga
nr katalogowy: 14186
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-1
Wpływ stopnia rozdrobnienia mąki żytniej na jakość pieczywa żytniego
Elżbieta Słow ik
Małgorzata Mielcarz
Magdalena Kot
nr katalogowy: 49098
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Vitaris – modułowy system do najlepszego czyszczenia zboża
Sabrina Würsch
nr katalogowy: 128440
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-5
Jak zadbać o bezpieczeństwo instalacji i sieci elektroenergetycznych?
Szymon Szczur
nr katalogowy: 143310
10.15199/74.2023.5.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-7
Chromatographic analysis of products of ethanol fermentation of corn mashes Analiza chromatograficzna produktów fermentacji etanolowej zacierów kukurydzianych
Joanna Kawa-Rygielska
Elżbieta Pląskowska
Hanna Gołębiowska
nr katalogowy: 85704
10.12916/przemchem.2014.1228
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-3
Oxydation of 1-(4-nitrophenyl)-2-acetylaminoethanol with ozone in an organic solvent Utlenianie 1-(4-nitrofenylo)-2-acetyloaminoetanolu ozonem w rozpuszczalniku organicznym
Tatyana Galstyan
Andrew Galstyan
Halyna Marshalok
nr katalogowy: 104649
10.15199/62.2017.3.14
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-7
Argumenty na rzecz promocji produktów przemiału żyta w Niemczech
nr katalogowy: 6346
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-7
Współczesne systemy przemiału żyta
Zbigniew Kostecki
nr katalogowy: 6336
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-11
Możliwości wytwarzania mąki o specjalnym przeznaczeniu oraz mąki o podwyższonej wodochłonności
Roman Jurga
nr katalogowy: 14173
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-6
Optymalizacja właściwości technologicznych mąki pszennej i mieszanek mącznych
Roman Jurga
nr katalogowy: 14068
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-2
Perspektywy handlu zagranicznego zbożami
RoJ
nr katalogowy: 13986
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-2
Modyfikacja właściwości mąki pod wpływem ciepła szansą na urozmaicenie oferty produkcyjnej
MARTIN SCHLAURI
nr katalogowy: 6229
OPAKOWANIE 2021-4
Eksperci od trudnych odpadów
nr katalogowy: 131385
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-3
Ocena efektywności przemiału ziarna pszenicy na podstawie zależności zawartości popiołu i barwy mąki
Roman Jurga
nr katalogowy: 20108
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-5
Wytwórcy produktów przemiału zbóż mogą uzyskać dotacje inwestycyjne z sektorowego programu operacyjnego SPO RÓL
nr katalogowy: 6304
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-9
Przykłady łuszczarek uderzeniowych umożliwiających wydzielanie zarodków w procesie przemiału kukurydzy na sucho (część 4)
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 14125
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-5
Rosyjskie propozycje przemiału żyta na mąki jasne o podwyższonym wyciągu
nr katalogowy: 59417
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-7
Procesy dozowania i mieszania przy produkcji karmy dla psów i kotów
nr katalogowy: 60742
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-2
Właściwości technologiczne mąki pszennej i możliwości ich modyfikacji
Roman Jurga
nr katalogowy: 82295
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-4
Produkty uboczne przemiału zbóż na cele paszowe – aktualne wymagania
Waldemar Korol
nr katalogowy: 66835
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-9
Podstawowe wyróżniki jakości mąk pszennych i zmiany ich właściwości
Roman Jurga
nr katalogowy: 93458
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-12
Wykorzystanie analizy zużycia energii w młynach pszennych do obniżenia energochłonności produkcji
Jan Kiryluk
Tomasz Pawlak
Alina Borlikowska
nr katalogowy: 56215
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-11
Zaawansowane projektowanie procesu walcowania kuźniczego
JAN SIŃCZAK
ANETA ŁUKASZEK-SOŁEK
SYLWIA BEDNAREK
PAWEŁ CHYŁA
nr katalogowy: 55966
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-10
Piekarstwo krok po kroku. Skąd się biorą typy mąki
Henryk Piesiewicz
Mariusz Zieliński
nr katalogowy: 22118
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2014-3
Technologia Sponge-Jet - skuteczność, wydajność, bezpieczeństwo
nr katalogowy: 83019
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
Ishida. OrganikAgro Food usprawnia proces naważania i kontroli jakości
nr katalogowy: 127887
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-4
Dojrzewanie mąki pszennej a jakość pieczywa
Alicja CEGLIŃSKA
Tadeusz HABER
Grażyna CACAK-PIETRZAK
Agnieszka ZMYSŁOWSKA
nr katalogowy: 20094
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-2
Automatyczny system dostarczający masę celulozową w postaci bel do hydropulpera
MARIUSZ RECZULSKI
nr katalogowy: 118741
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Rozdział 4. Podstawowe wyróżniki fizyczne jakości mąk pszennych i produkcja mąk o specjalnym przeznaczeniu
Roman Jurga
nr katalogowy: 81096
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-9
Przetwórstwo kukurydzy - możliwości wykorzystania
nr katalogowy: 70535
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-10
Prawie wszystko o przetwórstwie ziarna kukurydzy
Roman Jurga
nr katalogowy: 62929
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-1
nr katalogowy: 56859
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-10
Nowy młyn kukurydziany o zdt 200 t dobę już pracuje
Roman Jurga
nr katalogowy: 14154
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Optymalizacja warunków wbudowania jodu do drożdży Saccharomyces cerevisiae
Barbara Dolińska
Michał Zieliński
Sebastian Opaliński
Mariusz Korczyński
Zbigniew Dobrzański
Florian Ryszka
nr katalogowy: 59852
CHŁODNICTWO 2017-7-8
Specyficzne wymagania dla różnych procesów chłodzenia
nr katalogowy: 109038
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-1
Puffing vs. ziarno
Agnieszka Mularczyk
nr katalogowy: 88773
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
Ishida. OrganikAgro Food usprawnia proces naważania i kontroli jakości
nr katalogowy: 127887
OPAKOWANIE 2022-9
Oprogramowanie sMArt link firmy Mark Andy
nr katalogowy: 139571
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-3
Masowanie mięsa z wykorzystaniem ultradźwięków
Marian K. Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 104730
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-1
O jakości makaronu - na przykładzie Włoch
nr katalogowy: 56851
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-10
Koncepcja ekstrakcyjnej fermentacji butanolowo-acetonowej
WINFRIED HARTMEIER
nr katalogowy: 107148
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-7
Efektywność pracy kolumn karbonizacyjnych
HENRYK KONECZNY
nr katalogowy: 107096
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 8)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 134847
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-9
Sygnały o technice
nr katalogowy: 25780
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Udana edycja VICTAM International i GRAPAS Europe 2022!
nr katalogowy: 138728
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-6
Przemiał żyta i pszenżyta na cele przemysłowe
nr katalogowy: 27177
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-5
Karaczany zagrożeniem dla właściwych warunków sanitarno-higienicznych w młynie
nr katalogowy: 35244
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-5
Modernizacja młyna w Kluczborku
nr katalogowy: 35237
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-7
Charakterystyka produktów hydropirolizy węgla brunatnego z kopalni "Turów", "Bełchatów", "Konin" i "Sieniawa"
nr katalogowy: 107095
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2013-10
Obliczenia cieplno-przepływowe wyparnych chłodnic cieczy Część I
WOJCIECH ZALEWSKI
BEATA NIEZGODA-ŻELASKO
nr katalogowy: 79665
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
Skuteczność i optymalizacja procesów mycia w zakładzie
Małgorzata Galczak
nr katalogowy: 78781
OPAKOWANIE 2024-10
Wydajna automatyzacja. Zaplanuj opakowanie od podstaw
nr katalogowy: 151260
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-6
Walidowana filtracja wody mineralnej
nr katalogowy: 126831
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-3
Anachronizmy w koncepcji oceny jakościowej ziarna i przetworów zbożowych. Kwasowość
MiIeczysław Jankiewicz
nr katalogowy: 33830
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-9
Przemysł młynarski Wielkiej Brytanii w 2007 roku
nr katalogowy: 29982
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-5
Tworzenie mieszanek mącznych poszerza możliwości młyna
nr katalogowy: 25860
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-1
Korzyści dla środowiska i konsumenta wynikające z uprawy żyta
nr katalogowy: 124778
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-6
Skażenie mikrobiologiczne surowców a konieczność pasteryzacji świeżych makaronów
nr katalogowy: 77122
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-4
Zasady optymalnej eksploatacji wialni kaszkowych
nr katalogowy: 58931
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-12
Roczny spis treści miesięcznika "Przegląd Zbożowo-Młynarski" Rocznik LVI – 2012 r.
nr katalogowy: 72907
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-11
Rozdział 1. Przygotowanie surowca do przemiału 1.8. Nowe techniki przygotowania ziarna pszenicy do przemiału gwarancją jakości przetworów
Roman Jurga
nr katalogowy: 72187
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-3
Co dalej z mąką i pieczywem żytnim?
nr katalogowy: 58122
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-10
Impact of conditions of membrane filtration of a used synthetic oil on its recovering efficiency and quality Wpływ warunków prowadzenia filtracji membranowej zużytego oleju syntetycznego na wydajność procesu i jakość odzyskiwanego oleju
Tomasz Lubera
Andrzej Włodarczyk
nr katalogowy: 101539
10.15199/62.2016.10.46
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-7
Removal efficiency of the gaseous pollutants in cold plasma reactors
Ryszard KACPRZYK
Tomasz CZAPKA
Witold MIELCAREK
nr katalogowy: 53400
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-4
Próba oceny pracy przemysłowych reaktorów do utleniania cykloheksanu powietrzem
ANTONI JANUSZ GUCWA
WITOLD MIJAŁ i MARIAN GUCWA
nr katalogowy: 105903
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-8
Gas chromatography as tool to control of extrusion process of polymeric materials Chromatografia gazowa jako narzędzie kontroli procesu wytłaczania materiałów polimerowych
Krzysztof Formela
Michał Gągol
Józef Haponiuk
nr katalogowy: 93006
10.15199/62.2015.8.9
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-8
Nawilżanie i kondycjonowanie ziarna
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 37066
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-5
Przygotowanie ziarna do przemiału
Roman Jurga
nr katalogowy: 35250
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-3
Możliwości sterowania jakością mąki w młynie Przemiał wielo- czy jednogatunkowy?
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 24527
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-3
Możliwości sterowania jakością mąki w młynie Przemiał wielo- czy jednogatunkowy?
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 24527
CHŁODNICTWO 2014-6
Wydajność energetyczna La Copmpagnie des Fromages stawia na innowacyjne technologie Emerson Group
nr katalogowy: 85147
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH