Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-9
Detergenty do mycia naczyń w konsumenckich zmywarkach automatycznych
Damian Lisowski
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 144972
10.15199/62.2023.9.5
chemia gospodarcza
związki powierzchniowo czynne
detergent do zmywarek
automatyczne mycie naczyń
household chemicals
surfactants
dishwasher detergent
automatic dishwashing
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-9
Detergenty do mycia naczyń w konsumenckich zmywarkach automatycznych
Damian Lisowski
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 144972
10.15199/62.2023.9.5
chemia gospodarcza
związki powierzchniowo czynne
detergent do zmywarek
automatyczne mycie naczyń
household chemicals
surfactants
dishwasher detergent
automatic dishwashing
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-7
Glikolipidy jako alternatywne surowce dla zrównoważonych środowiskowo preparatów do automatycznego mycia naczyń
Damian Lisowski
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 149455
10.15199/62.2024.7.5
chemia gospodarcza
biosurfaktant
glikolipid
so forolipid
ramnolipid
detergent do automatycznego mycia naczyń
household chemicals
biosurfactant
glycolipid
sophoroli pid
rhamnolipid
automatic dishwashing detergent
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-7
Glikolipidy jako alternatywne surowce dla zrównoważonych środowiskowo preparatów do automatycznego mycia naczyń
Damian Lisowski
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 149455
10.15199/62.2024.7.5
chemia gospodarcza
biosurfaktant
glikolipid
so forolipid
ramnolipid
detergent do automatycznego mycia naczyń
household chemicals
biosurfactant
glycolipid
sophoroli pid
rhamnolipid
automatic dishwashing detergent
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-9
Czyste innowacje
nr katalogowy: 115757
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Czynniki wpływające na jakość mycia naczyń Czyste zależności
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 97689
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-11
Czystość z połyskiem
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 110316
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-10
Pora na zmywanie
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 47111
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-11
Wybieramy zmywarkę
nr katalogowy: 123641
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-10
Zmywanie na błysk(I) Maszyny do mycia naczyń
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 4270
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-10
Skuteczność na zmywaku
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 86992
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-4
Effect of the hydrophobic plant extract and sodium chloride content on the rheological properties of hand dishwashing liquids Znaczenie hydrofobowych ekstraktów roślinnych i stężenia chlorku sodu w kształtowaniu właściwości reologicznych płynów do ręcznego mycia naczyń
Tomasz Wasilewski
Artur Seweryn
nr katalogowy: 97898
10.15199/62.2016.4.13
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-7
Badania nad właściwościami agregacyjnymi surfaktantów w kontekście projektowania i wytwarzania detergentów przeznaczonych do mycia owoców i warzyw, z uwzględnieniem wysokiej zdolności usuwania pozostałości pestycydów
Zofia Hordyjewicz-Baran
Tomasz Wasilewski
Magdalena Zarębska
Artur Seweryn
Natalia Stanek-Wandzel
Ewa Zajszły-Turko
Justyna Chrobak
nr katalogowy: 144112
10.15199/62.2023.7.7
detergenty
pestycydy
surfaktanty niejonowe
detergents
pesticides
non-ionic surfactants
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-7
Badania nad właściwościami agregacyjnymi surfaktantów w kontekście projektowania i wytwarzania detergentów przeznaczonych do mycia owoców i warzyw, z uwzględnieniem wysokiej zdolności usuwania pozostałości pestycydów
Zofia Hordyjewicz-Baran
Tomasz Wasilewski
Magdalena Zarębska
Artur Seweryn
Natalia Stanek-Wandzel
Ewa Zajszły-Turko
Justyna Chrobak
nr katalogowy: 144112
10.15199/62.2023.7.7
detergenty
pestycydy
surfaktanty niejonowe
detergents
pesticides
non-ionic surfactants
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-7
Badania nad właściwościami agregacyjnymi surfaktantów w kontekście projektowania i wytwarzania detergentów przeznaczonych do mycia owoców i warzyw, z uwzględnieniem wysokiej zdolności usuwania pozostałości pestycydów
Zofia Hordyjewicz-Baran
Tomasz Wasilewski
Magdalena Zarębska
Artur Seweryn
Natalia Stanek-Wandzel
Ewa Zajszły-Turko
Justyna Chrobak
nr katalogowy: 144112
10.15199/62.2023.7.7
detergenty
pestycydy
surfaktanty niejonowe
detergents
pesticides
non-ionic surfactants
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-7
Badania nad właściwościami agregacyjnymi surfaktantów w kontekście projektowania i wytwarzania detergentów przeznaczonych do mycia owoców i warzyw, z uwzględnieniem wysokiej zdolności usuwania pozostałości pestycydów
Zofia Hordyjewicz-Baran
Tomasz Wasilewski
Magdalena Zarębska
Artur Seweryn
Natalia Stanek-Wandzel
Ewa Zajszły-Turko
Justyna Chrobak
nr katalogowy: 144112
10.15199/62.2023.7.7
detergenty
pestycydy
surfaktanty niejonowe
detergents
pesticides
non-ionic surfactants
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-8
Wykorzystanie soli magnezowych kwasu lauryloeterosiarkowego i kwasu alkilobenzenosulfonowego do wytwarzania płynów do ręcznego mycia naczyń
TOMASZ WASILEWSKI
JAN PRZONDO
JUSTYNA GORZELAK
nr katalogowy: 61525
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-2
Na zmywaku(I) Mycie naczyń
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 18665
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-9
Zmywanie - duży problem
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 29640
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-7
Zmywarki do naczyń z przenośnikiem
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 121265
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-11
Im starszy, tym lepszy
nr katalogowy: 22044
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-4
Ważna decyzja
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 18607
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-11
Zmywanie na błysk
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 4329
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-4
Mycie naczyń w zmywarce nigdy nie było tak proste i tanie
nr katalogowy: 18606
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Strefa czystości
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 92436
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
Mycie, czyszczenie - a potem sprawdzenie Słów kilka o walidacji procesów mycia i dezynfekcji
Bartłomiej Koźniewski
nr katalogowy: 116218
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-5
O zmywalniach raz jeszcze Projektując zmywalnię warto pamiętać, by nie wymyślać zagrożeń na siłę.
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 18579
SZKŁO I CERAMIKA 2010-3
Odporność wybranych rodzajów zdobienia szkła gospodarczego na proces zmywania mechanicznego
DAMIAN DUBIS
nr katalogowy: 53255
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-4
Higieniczne ABC
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 119627
gastronomia
czystość i higiena
środki chemiczne
mycie
płukanie
dezynfekcja
odkamienianie
usuwanie przypaleń
czyszczenie
gastronomy
cleanliness and hygiene
chemical agents
washing
rinsing
disinfecting
descaling
removing burns
cleaning
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-9
Wpływ wybranych czynników na bezzwrotne zużycie wody w gospodarstwach wiejskich
Tomasz Bergel
Piotr Bugajski
nr katalogowy: 38124
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-11
An innovative method for assessment of quality and economic parameters of hand dishwashing liquids Innowacyjna metoda jakościowej i ekonomicznej oceny płynów do ręcznego mycia naczyń
Wiesław Hreczuch
Emilia Kazek
Arkadiusz Chruściel
Karolina Dąbrowska
nr katalogowy: 95017
10.15199/62.2015.11.19
OPAKOWANIE 2020-9
Opakowania wielokrotnego użytku tematem dialogu
nr katalogowy: 128115
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-3
Produkty chemii gospodarczej jako źródło zagrożenia środowiskowego i zdrowotnego
Jarosław Chmielewski
Monika Szpringer
Arkadiusz Rutkowski
Tomasz Wójcik
Igor Kondzielski
Agnieszka Gonczaryk
Jarogniew J. Łuszczki
Barbara Gworek
Grażyna Nowak-Starz
nr katalogowy: 125287
10.15199/62.2020.3.18
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-7
Application of Atmospheric-pressure Non-equilibrium Microwave Discharge Plasma for Decomposition of Sodium Dodecyl Sulfate in Aqueous Solution
Somchai ARUNRUNGRUSMI
Wittawat POONTHONG
Apidat SONGRUK
Narong MUNGKUNG
Nutte THUNGSUK
Kongsak ANUNTAHIRANRATH
Toshifumi YUJI
nr katalogowy: 132426
10.15199/48.2021.07.14
Atmospheric-nonequilibrium plasma
Surfactant
pH value
Ar+H2 mixture gas
Microwave discharge.
mikrofalowe wyładowanie plazmowe
detergenty
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-10
TOP najlepszych zmywarek dla gastronomii
nr katalogowy: 145619
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-5
Czym umyć grill?
Magdalena Borek-Daruk
nr katalogowy: 44258
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-10
Ocena przydatności wybranych cech sygnału mowy w systemach automatycznego rozpoznawania mówcy
Andrzej P. DOBROWOLSKI
Ewelina MAJDA
nr katalogowy: 63394
OPAKOWANIE 2022-6
Producenci muszą wdrożyć dwutorowe podejście do opakowań
nr katalogowy: 138063
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-1
Z ŻYCIA ZAKŁADÓW PRZEMYSŁOWYCH
nr katalogowy: 108036
OPAKOWANIE 2022-6
Producenci muszą wdrożyć dwutorowe podejście do opakowań
nr katalogowy: 138063
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-7
Mycie i dezynfekcja – efektywność i skuteczność działania środków myjących wobec drobnoustrojów
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 127262
środki myjące
surfaktanty
mycie
dezynfekcja
przetrwalniki
cleaning agents
surfactants
washing
disinfection
spores
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-12
Synteza N,N-di(polioksyetyleno)alkiloamin i ich N-tlenków
WOJCIECH MISIURNY
WOJCIECH JERZYKIEWICZ
nr katalogowy: 106926
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-9
Alternatywne rozwiązania w procesie projektowania zrównoważonych produktów detergentowych
Bibianna Nowak
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 150560
10.15199/62.2024.9.4
detergenty
środki powierzchniowo czynne
kon centracja detergentów
detergents
surfactants
concentration of the detergent
SZKŁO I CERAMIKA 2009-3
Techno-stylistyczne kategorie ceramiki wczesnośredniowiecznej z północnych rejonów Śląska w świetle analiz fizykochemicznych
HENRYK STOKSIK
MARCIN PATERNOGA
nr katalogowy: 44942
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-1
Proces mycia w browarze referencyjnym Część 2. Postępy i wyzwania
Maciej Wawrzyniak
Dariusz Piotrowski
nr katalogowy: 96249
10.15199/64.2016.1.2
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-3
Zmyślne zmywanie(II) Mycie naczyń - organizacja zmywalni naczyń stołowych
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 18635
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
Skuteczność i optymalizacja procesów mycia w zakładzie
Małgorzata Galczak
nr katalogowy: 78781
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-2
Effect of addition of selected supercritical CO2 plant extracts on properties of shampoos Wpływ dodatku wybranych ekstraktów roślinnych, otrzymanych przez ekstrakcję CO2 w warunkach nadkrytycznych, na właściwości szamponów do włosów
Elżbieta Sikora
Marta Olszańska
Jan Ogonowski
nr katalogowy: 82427
10.12916/przemchem.2014.212
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-12
Analiza i optymalizacja procesów mycia
nr katalogowy: 141093
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-4
CCP mycia i dezynfekcji w zakładach przetwarzających warzywa i owoce
Marek Pasik
nr katalogowy: 98018
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Centralne stacje CIP kontrola zbiorników i czujników pomiarowych
Joanna Piepiórka
Iwona Wojtasik
nr katalogowy: 46507
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-4
Kryteria skuteczności mycia i dezynfekcji
Robert Palka
nr katalogowy: 42880
SZKŁO I CERAMIKA 2014-5
SZKLANE I CERAMICZNE NACZYNIA STOŁOWE POD LUPĄ
nr katalogowy: 87112
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-12
Analiza i optymalizacja procesów mycia
nr katalogowy: 141093
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-6
Programy mycia i dezynfekcji w browarach
JOANNA PIEPIÓRKA
nr katalogowy: 36007
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-3
Szklany problem Szkło w restauracjach i barach
Ryszard Berent
nr katalogowy: 97180
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2012-3
Implanty naczyń krwionośnych
nr katalogowy: 68444
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-3
Mycie płytowych wymienników ciepła
Joanna Piepiórka-Stepuk
nr katalogowy: 75466
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-11
Oddziaływania mechaniczne Joanna Piepiórka-Stepuk, Maciej Wawrzyniak, Dariusz Piotrowski
Joanna Piepiórka-Stepuk
Maciej Wawrzyniak
Dariusz Piotrowski
nr katalogowy: 102271
10.15199/65.2016.11.8
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2021-11
Mniejszy jednostkowy koszt mycia dzięki wyższej wydajności i niższemu zużyciu energii
nr katalogowy: 134636
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-7
Ekologia w procesie mycia – zmywarki Multiwasher
Konrad Kazanecki
nr katalogowy: 149416
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Regulacje prawne dotyczące mycia żywności
Aleksandra Jasieniak
nr katalogowy: 141059
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Regulacje prawne dotyczące mycia żywności
Aleksandra Jasieniak
nr katalogowy: 141059
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-4
Centralny System Mycia - fakty i mity
nr katalogowy: 67525
ELEKTROINSTALATOR 2024-2
SYSTEM AUTOMATYCZNEGO ŁADOWANIA POJAZDÓW ELEKTRYCZNYCH
nr katalogowy: 147519
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-6
Zmywarki Multiwasher – ekologia i ekonomia w procesie mycia
Konrad Kazanecki
nr katalogowy: 143447
DOZÓR TECHNICZNY 2024-3
Problematyka mycia elementów obrabianych po operacjach docierania jednotarczowego powierzchni płaskich
Adam Barylski
nr katalogowy: 148953
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-11
Multi Washer - wielofunkcyjne zmywarki wózkowe dla piekarni i cukierni
nr katalogowy: 116905
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-7-8
Abstrakcja, czy pragmatyka?
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 36829
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2008-11
Nowoczesny system mycia zbiorników dla zakładów celulozowo-papierniczych
nr katalogowy: 39515
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-3
Use of turbidymetry for assessing turbidity of ethanol-containing gasoline with a detergent additive package Wykorzystanie turbidymetrii do oceny zmętnienia benzyn silnikowych zawierających etanol i uszlachetnionych pakietami dodatków detergentowych
Grażyna Żak
Celina Bujas
Michał Wojtasik
Leszek Ziemiański
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 104642
10.15199/62.2017.3.7
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-4
Sterole roślinne w żywieniu i przemyśle spożywczym
Izabela Podgórska
Ewa Solarska
nr katalogowy: 105775
10.15199/65.2017.4.7
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-5
Urządzenia do mycia matryc. Perfekcyjne czyszczenie w krótszym czasie
nr katalogowy: 101319
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2006-2
Symulacja pracy jednotorowej stacji mycia
Jacek Plichta
nr katalogowy: 17297
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
Prozdrowotne polifenole w chorobach serca i naczyń krwionośnych
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 29443
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Multi Washer – efektywne mycie koszy
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 127409
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-7
Nowocześnie i skutecznie - pianowa technika mycia
Marian K. Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 107969
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-7-8
Nowa jakość dozowania
nr katalogowy: 46077
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Multi Washer – efektywne mycie koszy
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 127409
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-1
Wykorzystanie metod inżynierii materiałowej w analizie ceramiki starożytnej – badania makro- i mikroskopowe
Katarzyna Konopka
Agnieszka Biernacka
Dorota Riegert
Urszula Kobylińska
nr katalogowy: 49855
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2007-12
Wpływ procesu prostowania na jakość taśm przeznaczonych do tłoczenia automatycznego elementów pojazdów
Jan ŁUKOWSKI
Maciej BOLDYS
nr katalogowy: 32152
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-2
Patenty i projekty
nr katalogowy: 74
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-11-12
Proces mycia w browarze referencyjnym Część I. Uwarunkowania higieniczne i projektowe
Maciej Wawrzyniak
Dariusz Piotrowski
nr katalogowy: 95660
10.15199/64.2015.11-12.5
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-10
Wpływ ładunku elektrycznego na potencjał elektrokinetyczny na granicy faz: proteza naczyń krwionośnych-krew
Bożena ŁOWKIS
Beata ZBOROMIRSKA-WNUKIEWICZ
Katarzyna GRYZŁO
nr katalogowy: 38643
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-4
MACADEN system automatycznego układania pap
nr katalogowy: 25897
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-3
Niebezpieczna homocysteina
Ewa Sicińska
nr katalogowy: 5237
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-1
Prasy dwuwałowe w celulozowni
Mariusz Reczulski
nr katalogowy: 130100
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-1
Prasy dwuwałowe w celulozowni
Mariusz Reczulski
nr katalogowy: 130100
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-7
Układ załączania źródła rezerwowego w lokalnych sieciach Smart Grid
Krzysztof Broda
Andrzej Gacek
Paweł Wlazło
nr katalogowy: 85784
10.15199/ELE-2014-068
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
By-products of the bioethanol manufacturing process from cereals. Produkty uboczne procesu wytwarzania bioetanolu ze zbóż
Stefania Kinal
Barbara Król
Alina Majewska-Pinda
nr katalogowy: 77344
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-8
Walidacja metody HPLC stosowanej dla kontroli procesu mycia aparatury przy wytwarzaniu substancji farmaceutycznej
PIOTR A. BARAN
ANNA BIELEJEWSKA
MAGDALENA M. GLICE
HANNA BECZKOWICZ
WIOLETA MARUSZAK
BOŻENNA KOSMACIŃSKA
PIOTR GOŁĘBIEWSKI
nr katalogowy: 29226
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-6
Zmywarki Multiwasher – ekologia i ekonomia w procesie mycia
Konrad Kazanecki
nr katalogowy: 143447
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-2
Stabilność oksydacyjna olejów napędowych zawierających biokomponenty. Cz. I. Wpływ dodatku detergentowo-dyspergującego
Grażyna Żak
Michał Wojtasik
Magdalena Żółty
Celina Bujas
nr katalogowy: 112285
10.15199/62.2018.2.11
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-2
Wykorzystanie bogatego w lewan ekstraktu z pofermentu do wytwarzania bezpiecznych w stosowaniu i funkcjonalnych, ekologicznych żeli do mycia twarzy
Artur Seweryn
Tomasz Wasilewski
nr katalogowy: 141966
10.15199/62.2023.2.2
Bacillus subtilis
żel do mycia twarzy
ekstrakty roślinne
bezpieczeństwo
podrażnienie skóry
Bacillus subtilis
facial gel
plant extracts
quality
safety
skin irritation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-2
Wykorzystanie bogatego w lewan ekstraktu z pofermentu do wytwarzania bezpiecznych w stosowaniu i funkcjonalnych, ekologicznych żeli do mycia twarzy
Artur Seweryn
Tomasz Wasilewski
nr katalogowy: 141966
10.15199/62.2023.2.2
Bacillus subtilis
żel do mycia twarzy
ekstrakty roślinne
bezpieczeństwo
podrażnienie skóry
Bacillus subtilis
facial gel
plant extracts
quality
safety
skin irritation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-2
Wykorzystanie bogatego w lewan ekstraktu z pofermentu do wytwarzania bezpiecznych w stosowaniu i funkcjonalnych, ekologicznych żeli do mycia twarzy
Artur Seweryn
Tomasz Wasilewski
nr katalogowy: 141966
10.15199/62.2023.2.2
Bacillus subtilis
żel do mycia twarzy
ekstrakty roślinne
bezpieczeństwo
podrażnienie skóry
Bacillus subtilis
facial gel
plant extracts
quality
safety
skin irritation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-2
Wykorzystanie bogatego w lewan ekstraktu z pofermentu do wytwarzania bezpiecznych w stosowaniu i funkcjonalnych, ekologicznych żeli do mycia twarzy
Artur Seweryn
Tomasz Wasilewski
nr katalogowy: 141966
10.15199/62.2023.2.2
Bacillus subtilis
żel do mycia twarzy
ekstrakty roślinne
bezpieczeństwo
podrażnienie skóry
Bacillus subtilis
facial gel
plant extracts
quality
safety
skin irritation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-2
Wykorzystanie bogatego w lewan ekstraktu z pofermentu do wytwarzania bezpiecznych w stosowaniu i funkcjonalnych, ekologicznych żeli do mycia twarzy
Artur Seweryn
Tomasz Wasilewski
nr katalogowy: 141966
10.15199/62.2023.2.2
Bacillus subtilis
żel do mycia twarzy
ekstrakty roślinne
bezpieczeństwo
podrażnienie skóry
Bacillus subtilis
facial gel
plant extracts
quality
safety
skin irritation
SZKŁO I CERAMIKA 2014-3
Dawnych naczyń czar
DANUTA SAGA TOMASZEWSKA
nr katalogowy: 84826
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-2
Rozkład dodecylobenzenosulfonianu sodu w procesach pogłębionego utleniania
Jan Perkowski
Michał Piotrowski
Magdalena Szadkowska-Nicze
nr katalogowy: 65847
SZKŁO I CERAMIKA 2005-4
Patenty zgłoszone w UP RP
nr katalogowy: 15159
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-2
Melamina jako składnik naczyń i przyborów kuchennych. Analiza przypadków produktów niebezpiecznych dla zdrowia konsumentów
Małgorzata A. Jarossová
Paulina Krnáčová
Małgorzata Krzywonos
Anna Cierniak-Emerych
Alica Lacková
Szymon T. Dziuba
nr katalogowy: 124849
10.15199/62.2020.2.14
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2023-10
WYKORZYSTANIE DETEKCJI WYCHWYTU ELEKTRONÓW DO BADANIA MIGRACJI ZWIĄZKÓW KARBONYLOWYCH Z NACZYŃ EKOLOGICZNYCH DO ŻYWNOŚCI
Karolina Brończyk
Agata Dąbrowska
Adam Dąbrowski
nr katalogowy: 145694
10.15199/13.2023.10.4
naczynia ekologiczne
związki karbonylowe
migracja
profil sensoryczny kawy
ecological vessels
carbonyl compounds
migration
sensory profile of coffee
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2015-4
Nanowłókna celulozowe o właściwościach hemostatycznych
ANNA PINAR
ROMUALDA KOŹMIŃSKA
nr katalogowy: 90938
10.15199/60.2015.4.3
GOSPODARKA WODNA 2012-2
INFORMACJE NOWOŚCI INFORMACJE
nr katalogowy: 65680
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-4
Techniki mycia stosowane w przemyśle mięsnym
Joanna Piepiórka
Jarosław Diakun
Mariusz S. Kubiak
Mariusz Sencio
nr katalogowy: 42879
CHŁODNICTWO 2013-10
Dobra Praktyka Higieniczna i Dobra Praktyka Produkcyjna -; podstawowe systemy zapewnienia bezpieczeństwa żywności Część 2. Zapewnienie i monitoring higieny środowiska produkcji
Joanna Królasik
Anna Szosland -Fałtyn
nr katalogowy: 80074
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-11
Mikroprocesorowy układ sterowania częstotliwością fali napięcia wyjściowego zasilającej zespół przetworników ultradźwiękowych w urządzeniach do mycia technologicznego
Paweł FABIJAŃSKI
Ryszard ŁAGODA
nr katalogowy: 80704
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-7
Czekoladowy świat Joanny Profus
nr katalogowy: 132515
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-2
Analiza zanieczyszczeń oraz dobór środków myjąco-dezynfekujących
JOANNA PIEPIÓRKA
nr katalogowy: 33024
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-4
Mycie enzymatyczne w przemyśle spożywczym
Joanna Piepiórka-Stepuk
Sylwia Mierzejewska
Mariusz Wlazło
nr katalogowy: 97876
10.15199/65.2016.4.7
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-8
Srebro jako biocyd stosowany we włókiennictwie
M. Gonciarz-Wach
nr katalogowy: 19775
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-1
Kuchenne porządki
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 40669
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-7
Czekoladowy świat Joanny Profus
nr katalogowy: 132515
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-3
Krótki przegląd technik biometrycznych do rozpoznawania osób
Mirosława Plucińska
nr katalogowy: 83105
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-9
Twój nowy Piecowy!
nr katalogowy: 29575
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-10
Z czego wynika popularność zmywarek Multi Washer w Polsce?
Konrad Kazanecki
nr katalogowy: 150829
SZKŁO I CERAMIKA 2012-5
"Początki ceramiki artystycznej pogranicza Śląska i Łużyc"
Muzeum Ceramiki
nr katalogowy: 71882
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2017-6
Wpływ stałego pola magnetycznego na proces ozonolizy niejonowych substancji powierzchniowo - czynnych (ROKAfenol n8/n40/n8p14) w roztworach wodnych
Magdalena Rokicka
Marcin Zieliński
Marcin Dębowski
nr katalogowy: 106408
10.15199/17.2017.6.5
oczyszczanie ścieków
ozonoliza
pole magnetyczne
Wastewater treatment
ozonolysis
magnetic fi eld
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2024-8
Metoda automatycznego prowadzenia maszyn rolniczych z wykorzystaniem technologii RTK (Real Time Kinematics)
Piotr Chudzik-Lipka
Zbigniew Piotrowski
nr katalogowy: 150177
10.15199/13.2024.8.7
RTK
Real Time Kinematics
Prowadzenie równoległe
Automatyczne prowadzenie i kierowanie maszyn
RTK
Real Time Kinematics
Parallel guidance
Automatic machine guidance and steering.
AURA 2023-2
Mała szczoteczka, a duży problem
Alejanda Borunda
nr katalogowy: 141758
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-8
Zmywarki komorowe - wygodnie, szybko i ekonomicznie
nr katalogowy: 92623
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-11
Urządzenie do automatycznego pomiaru natężenia przecieku w instalacji sprężonego powietrza
Ryszard DINDORF
Piotr WOŚ
nr katalogowy: 101988
10.15199/48.2016.11.46
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-12
Przystępna jakość
nr katalogowy: 39713
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-4
Fruitlogistica 2015 - nowoczesne maszyny do owoców i przetworów
Tomasz Kodłubański
nr katalogowy: 90893
OPAKOWANIE 2005-1
BioWare - korzystając z mądrości Natury
nr katalogowy: 11066
OPAKOWANIE 2005-1
BioWare - korzystając z mądrości Natury
nr katalogowy: 11066
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-7-8
NOWOŚCI
nr katalogowy: 36858
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-4
Higieniczne wykończenie tekstyliów nanocząstkami srebra
EVELYN RENNÉ
nr katalogowy: 34786
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-10
Nie czekaj - myj! Nowe myjki komorowe na polskim rynku
nr katalogowy: 71376
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-4
Światowy standard oferty
E. Smoliński
nr katalogowy: 7069
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Twój nowy Piecowy!
nr katalogowy: 45421
OPAKOWANIE 2020-7
Webinar SOMA: Optima2 w centrum uwagi
nr katalogowy: 127242
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2004-4
Nie bój się remontu łazienki
nr katalogowy: 7835
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-18
Najdawniejsze sztuczne tworzywa
Bolesław Orłowski
nr katalogowy: 54486
AURA 2023-2
Mała szczoteczka, a duży problem
Alejanda Borunda
nr katalogowy: 141758
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-11
Ibis. Nowoczesny system załadunku i rozładunku pieców termoolejowych ATLAS
nr katalogowy: 140148
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-10
Urządzenie do szybkiego oznaczania formaldehydu uwalnianego z naczyń ekologicznych do żywności
Adam KONIECZKA
Karolina BROŃCZYK
Michał ADAMSKI
Agata DĄBROWSKA
Adam DĄBROWSKI
nr katalogowy: 150766
10.15199/48.2024.10.40
formaldehyd
naczynia ekologiczne
czujniki elektrochemiczne
analiza GC-ECD
formaldehyde
ecological vessels
electrochemical sensors
GC-ECD analysis
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2004-3
Wrzeciono z pomiarem drogi
nr katalogowy: 2227
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-10
Higiena Absolutna Coś Całkiem Prostego
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 4297
OPAKOWANIE 2004-9
Wykorzystanie naczyń i opakowań w kuchenkach mikrofalowych
Krzysztof Melski
nr katalogowy: 3332
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2006-9
System automatycznego odczytu liczników energii elektrycznej AMRsystem Apator
Maciej Zalewski
nr katalogowy: 21041
OPAKOWANIE 2007-12
Flakony perfumeryjne Historia najstarszych opakowań do przechowywania Historia najstarszych opakowań do przechowywania
Beata Hoffmann
nr katalogowy: 32070
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-3
Opis i wizualizacja sieci naczyń krwionośnych
Dzmitry SANKO
AIexander TUZIKOV
nr katalogowy: 11666
AURA 2022-11
Zużycie prądu w domu
nr katalogowy: 140552
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-3
Saponins of horse chestnuts. Traditional herbal medicine as a renewable chemical raw material Saponiny kasztanowca. Tradycyjny lek roślinny w roli odnawialnego surowca chemicznego
Mariusz M. Gruza
Kamil Jatczak
Bogdan Zagrodzki
Katarzyna Filip
Grzegorz Grynkiewicz
nr katalogowy: 90068
10.15199/62.2015.3.15
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2010-4
Jednostki operatorskie z IP69K
nr katalogowy: 53848
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-10
WYBRANE PROBLEMY UTRZYMANIA CZYSTOŚCI I HIGIENY W ZAKŁADACH MIĘSNYCH
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 145524
czystość i higiena w zakładach mięsnych
środki czystości
metody
sposoby i techniki mycia
cleanliness and hygiene in meat processing plants
cleaning agents
methods
ways and techniques of washing
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2021-9
Wpływ płynu do mycia szyb na destrukcję powłok akrylowych nadwozi samochodowych
DANUTA KOTNAROWSKA
PAULINA URBAN
nr katalogowy: 133454
10.15199/40.2021.9.2
powłoki akrylowe
starzenie klimatyczne
starzenie płynem do mycia szyb
destrukcja
acrylic coatings
climatic ageing
screenwash
destruction
OPAKOWANIE 2006-10
Opakowanie z dozownikiem stanowi doskonałe rozwiązanie dla płynów do mycia rąk
nr katalogowy: 21896
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-4
Dobrze zaprojektowane
nr katalogowy: 125919
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2004-2
Sterowanie sekwencyjne SIMATIC PCS 7-SFC
Steffen Leidel
nr katalogowy: 2222
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-9
Top najlepszych zmywarek dla piekarni i cukierni
nr katalogowy: 144834
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Analiza i badania rezonansowego falownika szeregowego zasilającego urządzenia do mycia technologicznego
P. Fabijański
R. Łagoda
nr katalogowy: 1115
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Wykorzystanie temporalnych baz danych w monitorowaniu klasy czystości cieczy roboczych
Barbara Dębska
Lucjan Dobrowolski
nr katalogowy: 20296
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2016-4
Kurs programu Audytor C.O.
MICHAŁ STRZESZEWSKI
nr katalogowy: 97634
OPAKOWANIE 2015-7
WSTĘP
Anna Naruszko
nr katalogowy: 92400
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-6
Kelner czy samoobsługa?
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 114527
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-2
Higiena i bezpieczeństwo w procesie wytwarzania żywności
Anna Koziróg
nr katalogowy: 66170
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-11
Dezynfekcja w przetwórstwie mięsnym
Joanna Piepiórka
Mariusz Wlazło
nr katalogowy: 55867
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-7
Mycie komorowe stosowane w zakładach przetwórstwa mięsa
Joanna Piepiórka -Stepuk
Mariusz Wlazło
nr katalogowy: 92608
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-4
Analiza pracy i badania eksperymentalne układu falownika rezonansowego zasilającego ultradźwiękowe urządzenia do mycia technologicznego
Paweł FABIJAŃSKI
Ryszard ŁAGODA
nr katalogowy: 3727
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2017-8-9
METODA AUTOMATYCZNEGO ROZPOZNAWANIA RADIOWYCH SYSTEMÓW TRANSMISYJNYCH
Leszek Nowosielski
Bogdan Uljasz
nr katalogowy: 109544
10.15199/59.2017.8-9.83
rozpoznanie systemów radiowych
radiokomunikacji.
recognition radio systems
radiocommunication
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-3
Wykorzystanie przetwarzania obrazu jako metody analizy naczyń krwionośnych wraz z obrazami angiograficznymi
Bogusław OBARA
Rafał T. NIŻANKOWSK
nr katalogowy: 11675
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2017-2
System automatycznego lądowania pojazdów bezzałogowych
KRZYSZTOF CHABKO
JAKUB ZAWIŚLAK
nr katalogowy: 104239
10.15199/13.2017.2.5
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-6
Jak monitorować i weryfikować higienę w zakładach mięsnych
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 126895
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-6
Małe, ale groźne Drobnoustroje w żywności - znajomość tych zagadnień jest niezbędna dla prawidłowego prowadzenia procesów mycia i dezynfekcji oraz wdrażania systemu HACCP
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 4160
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-10
Wstępne oczyszczanie ścieków z wodnego mycia pojemników po olejach roślinnych
Sławomir Żak
nr katalogowy: 151019
10.15199/62.2024.10.2
ścieki z wodnego mycia pojemników po olejach roślinnych
separacja olejów
wstępne oczyszczanie ścieków
taśmowy zbierak olejów
flotacja
wastewater from water cleaning of vegetable oil containers
oil separation
wastewater pretreatment
belt oil skimmer
flotation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-11
Współczesne sorpcyjne metody unieszkodliwiania ścieków zawierających pestycydy
DANUTA PAWLIKOWSKA
nr katalogowy: 108274
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-6
Bezpieczeństwo w Twoich rękach
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 91735
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Nowa seria PT od Winterhalter: bezkompromisowe zmywarki kapturowe
nr katalogowy: 132662
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Nowa seria PT od Winterhalter: bezkompromisowe zmywarki kapturowe
nr katalogowy: 133972
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-5
Historia mydła. Cz. I. Początki
Adam Wojtyło
Janusz Ryczkowski
nr katalogowy: 143280
10.15199/62.2023.5.2
mydło
historia mydła
początki produkcji mydła
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-2
Ocena skuteczności procesów mycia w przemyśle spożywczym
Joanna Piepiórka
nr katalogowy: 41831
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-1-2
Sztuka ekspedycji
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 82357
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1994-5
Zastosowanie środków powierzchniowo czynnych do usuwania tłuszczów i olejów z powierzchni metalowych
EWA ŁĘKAWSKA
EWA ZIELIŃSKA
nr katalogowy: 43128
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Zmywarki Multi Washer, czyli jak obniżyć koszty mycia
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 141609
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-9
Multi Washer pozwala podnieść poziom higieny i obniżyć koszty mycia
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 144833
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-1
Elektroanaliza metyloizotiazolinonu w wodnych farbach ściennych
Magdalena Jakubczyk
Agata Skorupa
Sławomir Michałkiewicz
nr katalogowy: 146988
10.15199/62.2024.1.9
elektroanaliza
woltamperometria
metyloizotiazolinon
wodne farby ścienne
electroanalysis
voltammetry
methylisothiazolinone
water-based wall paints
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2011-11
Broker częstotliwości w procesie automatycznego przydziału danych radiowych na przykładzie wybranych systemów łączności bezprzewodowej
Marek Suchański
Paweł Kaniewski
Robert Matyszkiel
Adam Woronowicz
nr katalogowy: 63785
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2017-1
PROBLEMY MONTOWALNOŚCI MASZYN W MONTAŻU AUTOMATYCZNYM
Jerzy ŁUNARSKI
nr katalogowy: 104069
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-3
Pracownik obory
Iwona Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 58168
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-11
Do wszystkiego JEDNA. Komorowa myjka Guggenberger
nr katalogowy: 94482
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-2
Skuteczność procesów mycia w przemyśle spożywczym
P. P. Lewicki
nr katalogowy: 20847
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-2
Kontrola mikrobiologiczna w browarze (2)
J. Baranowska
nr katalogowy: 20680
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-2
Automatyka Festo dla przemysłu spożywczego
nr katalogowy: 33027
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-11
Automatyka Festo dla przemysłu spożywczego
nr katalogowy: 31127
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-10
Posadzki UCRETE gwarancją utrzymania najwyższych standardów higieny
nr katalogowy: 30677
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-8
Automatyka Festo dla przemysłu spożywczego
nr katalogowy: 29261
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-8
Nowoczesne rozwiązania mycia i dezynfekcji
KATARZYNA GODLEWSKA
nr katalogowy: 29259
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-5
Kombinacja różnych funkcji - nowy zawór spustowy Unique-TO
nr katalogowy: 20805
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-4
Higiena rąk w przemyśle mięsnym
Robert Palka
Hanna Bartnicka
nr katalogowy: 119686
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-2
Parametryzacja sygnału mowy w algorytmach rozpoznawania mowy
JAROSŁAW WOJTUŃ
JAROSŁAW OŚKA
ZBIGNIEW PIOTROWSKI
MICHAŁ BERNAT
nr katalogowy: 89680
10.15199/13.2015.2.7
OPAKOWANIE 2019-12
Opakowania produktów do podgrzewania w wysokich temperaturach - część 1.
Ewa Rajnsz
nr katalogowy: 124289
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-10
Wpuszczone w kanał
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 30186
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-7
Nowości
nr katalogowy: 36591
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Ocena rozkładów prędkości przepływu w modelach naczyń krwionośnych ze stentami
D. Liepsch
A. Sakurai
Th. Tiefenbacher
H. Berger
Th. Kleinschmidt
O. Greil
nr katalogowy: 1095
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-4
Nowości
nr katalogowy: 51066
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
GEA prezentuje nowe kompaktowe maszyny do mycia matryc, usuwające resztki makaronu i przekąsek
nr katalogowy: 129587
OPAKOWANIE 2011-12
Nowy poziom automatyzacji produkcji
nr katalogowy: 65061
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH