Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-12
Hodowla bydła mięsnego
Piotr Wójcik
nr katalogowy: 64453
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-2
Efekty produkcyjne mieszańców bydła ras mięsnych
Piotr Wójcik
nr katalogowy: 65706
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-8
Porównanie wydajności rzeźnej ciepłej oraz uformowania i otłuszczenia tusz bydła ras mlecznych i mięsnych oraz ich mieszańców
Fabian Magda
nr katalogowy: 70133
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2013-1
Rozwój energetyki w Patagonii
Stefan Gierlotka
nr katalogowy: 73647
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Narażenie zawodowe hodowców krów mlecznych na czynniki chemiczne występujące w budynkach inwentarskich
Katarzyna Karpińska
Sebastian Jaguszewski
Łukasz Wlazło
Mateusz Ossowski
Bożena Nowakowicz-Dębek
nr katalogowy: 138695
10.15199/62.2022.7.6
hodowla bydła
zanieczyszczenie powietrza
NH3
CH4
H2S
cattle farm
air pollution
NH3
CH4
H2S
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Narażenie zawodowe hodowców krów mlecznych na czynniki chemiczne występujące w budynkach inwentarskich
Katarzyna Karpińska
Sebastian Jaguszewski
Łukasz Wlazło
Mateusz Ossowski
Bożena Nowakowicz-Dębek
nr katalogowy: 138695
10.15199/62.2022.7.6
hodowla bydła
zanieczyszczenie powietrza
NH3
CH4
H2S
cattle farm
air pollution
NH3
CH4
H2S
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Narażenie zawodowe hodowców krów mlecznych na czynniki chemiczne występujące w budynkach inwentarskich
Katarzyna Karpińska
Sebastian Jaguszewski
Łukasz Wlazło
Mateusz Ossowski
Bożena Nowakowicz-Dębek
nr katalogowy: 138695
10.15199/62.2022.7.6
hodowla bydła
zanieczyszczenie powietrza
NH3
CH4
H2S
cattle farm
air pollution
NH3
CH4
H2S
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-3
Charakterystyka oraz możliwości wykorzystania mięsa dwóch rodzimych ras bydła - polska czerwono-biała i polska czarno-biała
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 125598
10.15199/65.2020.3.5
bydło
rasy rodzime
bioróżnorodność
jakość mięsa
cattle
native breeds
biodiversity
meat quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-7
Monitoring jakości powietrza wokół fermy bydła za pomocą mobilnego systemu pomiarowego
Sebastian Jaguszewski
Maciej Wilk
Mateusz Gancarz
Martyna Cenian
Katarzyna Karpińska
Bożena Nowakowicz-Dębek
nr katalogowy: 149453
10.15199/62.2024.7.3
zanieczyszczenia
hodowla bydła
środowisko
pollutants
cattle farm
environment
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-7
Monitoring jakości powietrza wokół fermy bydła za pomocą mobilnego systemu pomiarowego
Sebastian Jaguszewski
Maciej Wilk
Mateusz Gancarz
Martyna Cenian
Katarzyna Karpińska
Bożena Nowakowicz-Dębek
nr katalogowy: 149453
10.15199/62.2024.7.3
zanieczyszczenia
hodowla bydła
środowisko
pollutants
cattle farm
environment
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-2
Przetwarzanie i utrwalanie mięsa w dziejach świata (część I)
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 74706
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-8
Produkcja kulinarnego mięsa wołowego z bydła rasy limousin
Stanisław Wajda
nr katalogowy: 29126
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Charakterystyka oraz możliwości wykorzystania mięsa dwóch rodzimych ras bydła - białogrzbietej i polskiej czerwonej
Małgorzata Pasternak
Maria Walczycka
nr katalogowy: 122452
10.15199/65.2019.9.4
rasy rodzime
bioróżnorodność
jakość mięsa
native breeds
biodiversity
meat quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-10
Charakterystyka użytkowanych ras bydła mięsnego w Polsce
Piotr Wójcik
nr katalogowy: 63175
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-7
Wskaźnik wydajności rzeźnej bydła
Stanisław Wajda
nr katalogowy: 53051
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-8
50 lat temu pisaliśmy
nr katalogowy: 16700
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-6
personalia
nr katalogowy: 126891
AURA 2014-1
Archipelag alandzki - przyroda na szkierowych wyspach Bałtyku
Krzysztof PAWEŁKO
nr katalogowy: 81790
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-9
Porównanie jakości różnych mięśni tusz młodego bydła rzeźnego rasy ncb
Eugenia Grześkowiak
Karol Borzuta
Jerzy Strzelecki
nr katalogowy: 16672
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-3
Uzależnienie cen bydła rzeźnego od wartości rzeźnej ich tusz
Stanisław Wajda
nr katalogowy: 16760
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-2
Pszenżyto jare
Andrzej Najewski
nr katalogowy: 120555
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-21
Złoty inżynier 2007
nr katalogowy: 30496
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-3
50 lat temu pisaliśmy
nr katalogowy: 24910
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Wołowina kulinarna czynniki poubojowe
Marek Cierach
Maciej Borzyszkowski
Jacek Niedźwiedź
nr katalogowy: 46504
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-13
Pożytki z piór i skorup
nr katalogowy: 52580
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-5
Ocena przydatności kulinarnej mięsa strusia podlaskiego
ADAM OLSZEWSKI
nr katalogowy: 98645
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-20
Radosław Michał Brzozowski
hp
nr katalogowy: 5558
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-5
Złoty Inżynier 2003
nr katalogowy: 5283
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-10
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 80005
AURA 2004-1
TAJEMNICE ZDROWIA ŻYWE SREBRO ZAGRAŻAJĄCE ŻYCIU
Krystyna Bonenberg
nr katalogowy: 429
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-12
Rynek bydła w Unii Europejskiej
nr katalogowy: 152023
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-10
Czy powinniśmy bać się substancji dodatkowych w żywności (cz.2)
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 22111
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-9
Wartość rzeźna buhajków i jałówek
Stanisław Wajda
Ewa Burczyk
nr katalogowy: 79229
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-4
Analiza zmian właściwości fizykochemicznych mięsa byczków o zróżnicowanej rasie i wieku
Fabian Magda
nr katalogowy: 76019
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-5
Ekologiczne soki Maurera
M. J. Przegalińska
nr katalogowy: 20616
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-10
Garbowanie strusi... i co dalej
J. Targowski
nr katalogowy: 6126
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
Światowy rynek wołowiny zmiany i wnioski dla Polski
Danuta Zawadzka
nr katalogowy: 76648
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-5
Struktura ubojni trzody i bydła w Polsce
Dariusz Lisiak
nr katalogowy: 91531
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Mitygacja gazów cieplarnianych z produkcji zwierzęcej
Jacek Walczak
Eugeniusz Herbut
Wojciech Krawczyk
nr katalogowy: 59921
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-2
Wołowina kulinarna cz. I – czynniki wpływające na jakość mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 130544
rasy bydła
jakość mięsa
dojrzewanie
obróbka cieplna
beef breeds
meat quality
ageing
thermal treatment
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-9
Wołowina kulinarna czynniki poubojowe a jakość mięsa
Marek Cierach
Jacek Niedźwiedź
Maciej Borzyszkowski
nr katalogowy: 47075
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-8
ABP Poland z inicjatywą na rzecz rozwoju zrównoważonej produkcji wołowiny w Polsce
nr katalogowy: 144568
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-1
Przewidywane zmiany na polskim rynku wołowiny
Danuta Rycombel
nr katalogowy: 65238
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-20
TWÓRCZA HODOWLA
Edward Arseniuk
nr katalogowy: 29721
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-6
Z bizonem w herbie
nr katalogowy: 35786
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-10
Wartość odżywcza i zastosowanie mięsa króliczego
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 94534
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-2
Przyczyny powstawania mięsa typu DFD u bydła
Jerzy Denaburski
Tomasz Koronkiewicz
nr katalogowy: 41446
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-8
Szczyt Hodowlany SOMMET DE UELEAGE
nr katalogowy: 1697
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-9
Technika uboju bydła
Eugeniusz Piotrowski
Karol Borzuta
nr katalogowy: 16671
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-4
Produkcja mięsa czerwonego w Polsce
Robert Mroczek
nr katalogowy: 90729
10.15199/65.2015.4.1
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-4
Obroty żywcem wołowym na rynku krajowym po akcesji do UE
Krzysztof Serdeyn
nr katalogowy: 16749
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-8
Szczyt Hodowlany SOMMET DE LĺELEVAGE 2006
nr katalogowy: 16694
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-8
Szczyt hodowlany SOMMET DE L'ELEVAGE 2005
nr katalogowy: 9602
AURA 2008-7
Ochrona przyrody i krajobrazu w działaniach NFOŚiGW w latach 1989-2007
nr katalogowy: 36309
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-7
Rynek paszowy Unii Europejskiej po poszerzeniu do 25 państw
nr katalogowy: 6341
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-8
Jakość podstawowych elementów kulinarnych tusz młodego bydła
Eugenia Grześkowiak
Jerzy Strzelecki
Karol Borzuta
Andrzej Borys
nr katalogowy: 16682
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-1
System HACCP w liniach uboju świń i bydła w Irlandii
Stefan Kien
nr katalogowy: 1540
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-3
Zmiany cen żywca wołowego oraz struktury uboju bydła w Polsce
Krzysztof Seredyn
nr katalogowy: 16761
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-12
Atak prionów
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 81037
AURA 2008-9
Gospodarka wodno-ściekowa w Polsce w świetle danych statystycznych
KAZIMIERZ GÓRKA
nr katalogowy: 37955
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-10
Najlepsze na steki i befsztyki
EWA CZARNIECKA-SKUBINA
nr katalogowy: 22012
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-6
Modyfikacja systemu rozbioru półtusz z młodego bydła rzeźnego
Jerzy Strzelecki
Stanisław Tyszkiewicz
Karol Borzuta
Andrzej Borys
Eugenia Grześkowiak
nr katalogowy: 16718
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-1
Produkcja pasz przemysłowych w Unii Europejskiej
nr katalogowy: 81780
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-11
Produkcja pasz i stan sektora pasz przemysłowych w Polsce
nr katalogowy: 48397
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-9
Charakterystyka ilościowa ścieków dopływających do przydomowej oczyszczalni z pojedynczego gospodarstwa wiejskiego
Krzysztof Chmielowski
Ryszard Ślizowski
nr katalogowy: 38109
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-6
Neuronowa hodowla in vitro na matrycach mikroelektrod (MEAS) jako biosensor do detekcji toksyn i neurotoksyn
TOMASZ SOBAŃSKI
HELENA HOGBERG
MAURICE WHELAN
ANNA PRICE
nr katalogowy: 35601
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Smak tradycji
nr katalogowy: 78108
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-16-17
Akwarium
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 92744
AURA 2022-2
Zwierzęta hodowlane w antropocenie
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 136238
10.15199/2.2022.2.3
udomowienie
hodowla zwierząt
rasy hodowlane
„dieta planetarna”
domestication
animal husbandry
breeds
“planetary diet”
AURA 2022-2
Zwierzęta hodowlane w antropocenie
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 136238
10.15199/2.2022.2.3
udomowienie
hodowla zwierząt
rasy hodowlane
„dieta planetarna”
domestication
animal husbandry
breeds
“planetary diet”
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-5
Przemysłowe metody kształtowania kruchości i soczystości mięsa wołowego
Maciej Borzyszkowski
nr katalogowy: 91536
AURA 2019-1
Wyrok Trybunału z 7 listopada 2018 r. w sprawie wypasu bydła i nawożenia gruntów w pobliżu obszaru Natura 2000 w Niderlandach, C - 293/17 i C - 294/17
Adam Habuda
nr katalogowy: 118266
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-10
Branding - podstawy
Adam Bogacz
nr katalogowy: 110190
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-5
Światowy rynek mięsa – prognozy
nr katalogowy: 148719
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-9
Wpływ sposobu regulacji natężenia przepływu wody w Recyrkulacyjnych Systemach Akwakulturowych (RAS) na straty energii
Łukasz Józefowicz
Anna Janicka
Maciej Zawiślak
Agnieszka Sobianowska-Turek
nr katalogowy: 145155
10.15199/17.2023.9.4
recyrkulujący system akwakulturowy (RAS)
straty energii
zawór kulowy
zawór gilotynowy
recirculating aquaculture system (RAS)
energy loss
ball valve
guillotine valve
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-5
Właściwości odżywcze wołowiny kulinarnej
Marek Cierach
nr katalogowy: 35404
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-19
Uwaga, pryszczyca!
nr katalogowy: 30917
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-10
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 87478
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-4
Szefowie kuchni na szlaku polskiej wołowiny
nr katalogowy: 125921
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-3
Udział Polski w międzynarodowym handlu wołowiną
Stanisław Urban
nr katalogowy: 33847
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-10
Składowanie wołowiny odkostnionej przed wywozem
Andrzej Puka
nr katalogowy: 30658
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-9
Polska - Unia -Świat
nr katalogowy: 29767
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-12
Powrót do smaków dawnej Polski
nr katalogowy: 72885
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-8
Dojrzewanie poubojowe a jakość wołowiny
Natalia Piaskowska
Katarzyna Śmiecińska
nr katalogowy: 93154
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-5
Wartość rzeźna i jakość mięsa tusz buhajków zakwalifikowanych w systemie EUROP do różnych klas otłuszczenia
Stanisław Wajda
Ewa Burczyk
Rafał Winarski
nr katalogowy: 114007
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-3
Klasa uformowania tusz buhajków rasy holsztyńsko-fryzyjskiej intensywnie żywionych
Stanisław Wajda
Ewa Burczyk
nr katalogowy: 83132
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-11
Struktura uboju bydła wg klasy EUROP w Polsce (lata 2005-2010)
Jolanta J. Sienkiewicz
nr katalogowy: 72616
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-2
ZŁOTY INŻYNIER 2012 - Kandydaci
nr katalogowy: 73935
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-7
SIAL Paris 2014 - idea wspólnej promocji
nr katalogowy: 85713
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Sery z mleka krów ras lokalnych jako cenne źródło składników odżywczych*
Aneta Brodziak
Jolanta Król
Anna Teter
Joanna Barłowska
Monika Kędzierska-Matysek
nr katalogowy: 120369
10.15199/65.2019.5.7
mleko
rasy lokalne
wartość odżywcza
przydatność technologiczna
milk
local breeds
nutritional value
technological suitability
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-7
Z dziejów kunsztu rzeźnickiego - od Rzymian do polskich cechów rzeźniczych
Andrzej Zarzycki
nr katalogowy: 36766
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-6
Europejski przemysł mięsny w obliczu rynkowych uwarunkowań
Jerzy Denaburski
nr katalogowy: 36081
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-3
Polski handel zagraniczny wołowiną, wieprzowiną i drobiem
DANUTA RYCOMBEL
nr katalogowy: 24738
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Złoty medal dla dr inż. Edyty Bauer oraz jej Zespołu za zainicjowanie prac nad opracowaniem innowacyjnej metody wczesnego wykrywania podklinicznych stanów chorobowych u bydła mlecznego
nr katalogowy: 129152
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Złoty medal dla dr inż. Edyty Bauer oraz jej Zespołu za zainicjowanie prac nad opracowaniem innowacyjnej metody wczesnego wykrywania podklinicznych stanów chorobowych u bydła mlecznego
nr katalogowy: 129152
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-12
Food truck czy rower
nr katalogowy: 87983
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-10
Świat osłonek w przemyśle mięsnym
Maciej Borzyszkowski
nr katalogowy: 63176
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-8
Sytuacja podażowo-popytowa i cenowa na rynku wołowiny
Marzena Trajer
nr katalogowy: 127701
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-5-6
Biodegradowalne rusztowania kostne
nr katalogowy: 42323
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Sorgo - duży potencjał wzrostu wykorzystania w produkcji pasz i biopaliw
nr katalogowy: 110961
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-9
Z wizytą w łódzkim zakładzie PIEMONTES
Krzysztof Łękawski
Małgorzata Witek
nr katalogowy: 38221
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-5
Technologia i technika uboju bydła oraz zagrożenia bezpieczeństwa pracy
Eugeniusz Piotrowski
Karol Borzuta
nr katalogowy: 35402
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-3
Kulinarna podróż w czasie
Agnieszka Chacińska
nr katalogowy: 83265
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-12
Za nami spotkanie branży wołowej
nr katalogowy: 95697
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-21-22
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 94275
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-12
Produkcja pasz przemysłowych i stan ekonomiczno-finansowy przedsiębiorstw przemysłu paszowego
nr katalogowy: 31906
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-1
Rynek zbożowo-młynarski Argentyny
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 111940
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-7-8
POSTĘP BIOLOGICZNY ZE STRZELC
Henryk Piekut
nr katalogowy: 83663
GOSPODARKA WODNA 2017-3
Biotest z zastosowaniem synchronicznej hodowli glonów Chlorella vulgaris w kontroli jakości środowiska
ANNA CZAPLICKA
JOLANTA LODOWSKA
nr katalogowy: 104831
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-11-12
Hodowla alpak w Polsce
ZDZISŁAW CZAPLICKI
nr katalogowy: 64846
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-11
Mięso nutrii - wartość odżywcza i zastosowanie
nr katalogowy: 95374
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-5
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 91529
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-3
Owady - żywność przyszłości
Anna Florowska
Tomasz Florowski
nr katalogowy: 125599
10.15199/65.2020.3.6
owady jadalne
entomofagia
novel food
edible insects
entomophagy
novel food
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-1
Złoty inżynier 2017
nr katalogowy: 111529
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-10
Złoty Inżynier 2018
nr katalogowy: 113626
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-7
Parametry technologiczne stanowiska do monokrystalizacji SiC
MAREK ORZYŁOWSKI
ZBIGNIEW RUDOLF
nr katalogowy: 45499
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-9
Odmiany chmielu nośnikiem postępu krajowego chmielarstwa
Andrzej Lewandowski
nr katalogowy: 47055
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-2
Włókno alpak w maskach przeciwpyłowych i przeciwwirusowych
Anna Morales Villavicencio
nr katalogowy: 131221
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-4
Na tropie przedhistorycznych źródeł kultury pracy – epoka brązu
Roman Adler
nr katalogowy: 137104
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-4
Na tropie przedhistorycznych źródeł kultury pracy – epoka brązu
Roman Adler
nr katalogowy: 137104
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-4
Na tropie przedhistorycznych źródeł kultury pracy – epoka brązu
Roman Adler
nr katalogowy: 137104
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Nowy test Delvotest BLF rzetelne wyniki w pięć minut
nr katalogowy: 67952
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-6
Krwiste, czy wysmażone?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 77103
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
STAN I PERSPEKTYWY ROZWOJOWE rolnictwa ściany wschodniej kraju
Adam Olszewski
nr katalogowy: 136300
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
STAN I PERSPEKTYWY ROZWOJOWE rolnictwa ściany wschodniej kraju
Adam Olszewski
nr katalogowy: 136300
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-1
Projekt "Przyszłość Rozwojowa Żywności" zrealizowany z sukcesem
Magdalena Łopieńska
nr katalogowy: 82176
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Wołowina godna zaufania
nr katalogowy: 76514
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-4
System jakości wołowiny - QMP promuje PZPBM
nr katalogowy: 76490
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-12-13
PORADNIK Wino dla inżyniera (239) Napa Valley
winny maniak
nr katalogowy: 126718
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-2
Forum Sektora Wołowiny
nr katalogowy: 147307
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-9
75 lat „GOSPODARKI MIĘSNEJ"
Barbara Mikusińska
nr katalogowy: 150476
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-1
Wpływ żywienia bydła na jakość mięsa
Joanna Brzozowska
nr katalogowy: 73861
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-2
Włókno alpak w maskach przeciwpyłowych i przeciwwirusowych
Anna Morales Villavicencio
nr katalogowy: 131221
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-9
”Papier z gumy”
Magdalena Kmiotek
Tomasz P. Olejnik
Marta Pietras
Katarzyna Śliżewska
nr katalogowy: 139444
10.15199/54.2022.9.2
papier
celuloza bakteryjna
przepuszczalność powietrza
paper
bacterial cellulose
air permeability
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-9
”Papier z gumy”
Magdalena Kmiotek
Tomasz P. Olejnik
Marta Pietras
Katarzyna Śliżewska
nr katalogowy: 139444
10.15199/54.2022.9.2
papier
celuloza bakteryjna
przepuszczalność powietrza
paper
bacterial cellulose
air permeability
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-9
”Papier z gumy”
Magdalena Kmiotek
Tomasz P. Olejnik
Marta Pietras
Katarzyna Śliżewska
nr katalogowy: 139444
10.15199/54.2022.9.2
papier
celuloza bakteryjna
przepuszczalność powietrza
paper
bacterial cellulose
air permeability
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-9
”Papier z gumy”
Magdalena Kmiotek
Tomasz P. Olejnik
Marta Pietras
Katarzyna Śliżewska
nr katalogowy: 139444
10.15199/54.2022.9.2
papier
celuloza bakteryjna
przepuszczalność powietrza
paper
bacterial cellulose
air permeability
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-9
”Papier z gumy”
Magdalena Kmiotek
Tomasz P. Olejnik
Marta Pietras
Katarzyna Śliżewska
nr katalogowy: 139444
10.15199/54.2022.9.2
papier
celuloza bakteryjna
przepuszczalność powietrza
paper
bacterial cellulose
air permeability
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Trudno utrzymać gospodarstwo tylko z produkcji mąki
Tomasz Kodłubański
nr katalogowy: 99959
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-2
Forum Sektora Wołowiny
nr katalogowy: 147307
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-10
Podsumowanie projektu o mleku A2A2
nr katalogowy: 150991
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Wpływ systemu utrzymania świń na emisje gazowych zanieczyszczeń powietrza
LESZEK TYMCZYNA
ANNA CHMIELOWIEC–
KORZENIOWSKA
AGATA DRABIK
nr katalogowy: 49076
AURA 2019-7
Owady alternatywnym źródłem białka dla ludzi i zwierząt gospodarskich
Janusz R. Mroczek
Mariusz Rudy
Karolina Mroczek
nr katalogowy: 121445
10.15199/2.2019.7.1
gospodarka żywnościowa
białko
owady
food economy
protein
insects
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-12
Jakość pieczywa ma zachęcać do jego spożywania. Ale czy tak jest?
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 72838
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-7-8
Czerwone bogactwo szlacheckich stołów
Magdalena Spychaj
nr katalogowy: 61441
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Światowy przemysł paszowy widziany okiem IFIF
Beata Marchand
nr katalogowy: 99952
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-1
Zarządzanie badaniami sektora produkcji żywności
nr katalogowy: 82174
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-7
Import śruty sojowej do Polski jest konieczny
nr katalogowy: 85271
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-8
WIPASZ i wiesz co jesz!
Jolanta Wilczak
nr katalogowy: 78762
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
"Przyszłość Rozwojowa Żywności" projekt dla kreatywnych naukowców
nr katalogowy: 76645
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-1
II Forum Sektora Wołowiny
nr katalogowy: 96227
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-5
Zasady postępowania z bydłem w czasie obrotu przedubojowego
Stanisław Wajda
Ewa Bur czyk
nr katalogowy: 105806
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-4
Zmiany w składce wypadkowej
nr katalogowy: 113166
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Międzynarodowa Konferencja w IHAR-PIB w Radzikowie Biologia, hodowla i produkcja pszenżyta
nr katalogowy: 109911
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-6
Zasady rekompensowania strat spowodowanych zwalczaniem chorób zakaźnych zwierząt
Łukasz Kania
Kamil Stolarski
nr katalogowy: 92049
GOSPODARKA WODNA 2022-12
Rola działalności człowieka w rozprzestrzenianiu się oporności na antybiotyki w środowiskach wodnych
Katarzyna Tyczko
Robert Radziszewski
nr katalogowy: 140896
GOSPODARKA WODNA 2022-12
Rola działalności człowieka w rozprzestrzenianiu się oporności na antybiotyki w środowiskach wodnych
Katarzyna Tyczko
Robert Radziszewski
nr katalogowy: 140896
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-12
The possibility of using Fenton reagent for purification of the liquid phase derived from processed waste from pig farming Ocena możliwości zastosowania odczynnika Fentona do oczyszczania fazy ciekłej pochodzącej z przetworzonych odpadów z hodowli trzody chlewnej
Marta Marszałek
Zygmunt Kowalski
nr katalogowy: 95919
10.15199/62.2015.12.41
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-3
Nastawieni na jakość!
Magdalena Borek-Daruk
Małgorzata Witek
nr katalogowy: 50788
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-4
Udana przebudowa spedycji na przykładzie wytwórni pasz w Mannheim
nr katalogowy: 83388
AURA 2009-7
Rośliny motylkowe - walory użytkowe
CZESŁAWA TRĄBA
nr katalogowy: 45522
AURA 2009-7
Lotnisko Rakowice-Czyżyny - największy park Małopolski
KAROL CHAJDYS
nr katalogowy: 45516
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-2
System zarządzania jakością firmy Lantmännen Unibake
Janusz B. BERDOWSKI
Łukasz CHMIEL
Witold LISIECKI
nr katalogowy: 41786
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-3
NOWOŚCI
nr katalogowy: 58141
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-7
Produkcja pasz przemysłowych na świecie, w UE i Polsce
nr katalogowy: 85274
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-11
Cielęcina - wartość odżywcza i zastosowanie
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 87951
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-10
Ocena stanu produkcji oraz ceny żywca rzeźnego w Polsce w 2013 roku
Robert Mroczek
nr katalogowy: 80012
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-8
Rynek mięsa w Polsce w 2019 r.
Marzena Trajer
nr katalogowy: 122022
AURA 2017-12
Nasz polski żubr
nr katalogowy: 110890
GOSPODARKA WODNA 2019-11
Rozmowa z prof. dr hab. inż. Andrzejem Drabińskim
nr katalogowy: 123386
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-1
Las czuły jak chronometr – czy leśnictwo wymaga zegarmistrzowskiej precyzji?
Marek Ksepko
nr katalogowy: 135787
GOSPODARKA WODNA 2022-12
Rola działalności człowieka w rozprzestrzenianiu się oporności na antybiotyki w środowiskach wodnych
Katarzyna Tyczko
Robert Radziszewski
nr katalogowy: 140896
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-6
Baza surowcowa i spożycie mięsa czerwonego w Polsce
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 44875
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Wołowina kulinarna QMP kontra wołowina nieznanej jakości
nr katalogowy: 67962
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Kanada wykorzystuje boom na rynku owsa i wysoki popyt na produkty owsiane, w tym szczególnie mleczko z owsa
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 142582
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-10
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 145522
AURA 2019-5
Rolnictwo i zmiany klimatu - w zaklętym kręgu
Piotr Skubała
nr katalogowy: 120103
10.15199/2.2019.5.4
rolnictwo wielkoobszarowe
przemysłowa hodowla zwierząt
zmiany klimatu
gazy cieplarniane
large-scale farming
animal husbandry industry
climate change
greenhouse gases
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-10
Przemysł mięsny bazą surowcową przemysłu farmaceutycznego
Adam Olszewski
nr katalogowy: 123021
AURA 2020-9
Słoneczne instalacje grzewcze
Ryszard TYTKO
nr katalogowy: 127935
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-10
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 151146
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-5
Nauczyciel praktycznej nauki zawodów leśnych
Zygmunt Jeliński
nr katalogowy: 76609
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-1-2
Potencjalne zagrożenie na talerzu
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 82356
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-7
Możliwości zastosowania faktoringu dla branży mięsnej
nr katalogowy: 85727
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-6
Produkcja pasz i stan ekonomiczno-finansowy przemysłu paszowego w Polsce
nr katalogowy: 44901
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-4
Przepływ informacji steruje przepływem towaru
nr katalogowy: 67051
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-11
Felieton
Franciszek Kładź
nr katalogowy: 102463
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Kanada wykorzystuje boom na rynku owsa i wysoki popyt na produkty owsiane, w tym szczególnie mleczko z owsa
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 142582
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-10
Tendencje rozwojowe bazy surowcowej polskiego przemysłu mleczarskiego
Piotr SZAJNER
nr katalogowy: 150984
10.15199/65.2024.10.2
przemysł mleczarski
chów krów
produkcja mleka
skup mleka
dairy sector
cow breeding
milk production
milk procurement market
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-10
Tendencje rozwojowe bazy surowcowej polskiego przemysłu mleczarskiego
Piotr SZAJNER
nr katalogowy: 150984
10.15199/65.2024.10.2
przemysł mleczarski
chów krów
produkcja mleka
skup mleka
dairy sector
cow breeding
milk production
milk procurement market
AURA 2015-12
Tłuszcze zwierzęce
Agnieszka Bywalec
nr katalogowy: 95334
10.15199/2.2015.12.7
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-9
Odmiany chmielu Puławski i Magnat Cz. II. Skład chemiczny surowca
Urszula Skomra
Mieczysław Stasiak
nr katalogowy: 79260
AURA 2013-9
Poznawanie przez działanie Propozycje dla uczniów szkół podstawowych.Zanieczyszczenia wody (2)
Elżbieta TYRALSKA-WOJTYCZA
nr katalogowy: 79204
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2013-7
O alpakach w Łaniętach
B.K.
nr katalogowy: 78162
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-7
KRONIKA
nr katalogowy: 77757
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-5
Aktualne wyzwania dla produkcji chmielu w Polsce (cz. 2)
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 98681
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-18
70 lat postępu genetycznego i technicznego
Henryk Piekut
nr katalogowy: 93201
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-1
Las czuły jak chronometr – czy leśnictwo wymaga zegarmistrzowskiej precyzji?
Marek Ksepko
nr katalogowy: 135787
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-9
Współpracuj z najlepszymi - wybór jest prosty - tylko MPS
Kinga Borek
nr katalogowy: 79237
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-3
W Polsce wzrasta popularność uprawy kukurydzy na cele spożywcze
Henryk Piekut
nr katalogowy: 130775
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2020-12
Rozwój hodowli i przetwórstwa jedwabiu naturalnego w Polsce
Zdzisław Czaplicki
Eulalia Gliścińska
nr katalogowy: 129765
jedwab naturalny
grena
greża
morwa
hodowla jedwabników
technologie przetwarzania jedwabiu
historia rozwoju jedwabnictwa
natural silk
grena
grega
mulberry
silkworm farming
silk processing technologies
history of silk development
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH