Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-2
Prawdziwy kraniec Polski
TERESA KOKOCIŃSKA
nr katalogowy: 23972
AURA 2022-7
Po co nam w miastach chaszcze?
nr katalogowy: 138569
AURA 2022-7
Po co nam w miastach chaszcze?
nr katalogowy: 138569
AURA 2024-5
Ekspertka przestrzega przed inwazją nawłoci
Ludwika TOMALA
nr katalogowy: 148582
AURA 2022-8
Czwarta przyroda i jej znaczenie w miastach
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 138756
10.15199/2.2022.8.1
dzika przyroda
miasta
betonoza
renaturyzacja
parki
wildlife
cities
concreteosis
restoration
parks
AURA 2022-8
Czwarta przyroda i jej znaczenie w miastach
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 138756
10.15199/2.2022.8.1
dzika przyroda
miasta
betonoza
renaturyzacja
parki
wildlife
cities
concreteosis
restoration
parks
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-3
Supertoskany
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 96699
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-11
Złotnik
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 87862
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-1
Wieprzowiny wizytówka
Waldemar Jaworski
nr katalogowy: 96235
AURA 2021-12
Róża dzika – cenna roślina w lecznictwie i krajobrazie
Mariusz SZMAGARA
Marek KOPACKI
Barbara MARCINEK
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
nr katalogowy: 134973
10.15199/2.2021.12.1
róża dzika
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
róża w krajobrazie
tradycja
symbolika roślin
obrzędowość
wild rose
pro-health properties
healing properties
rose in the landscape
tradition
plant symbolism
rituals
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-7-8
Dzika rywalizacja
nr katalogowy: 46082
AURA 2015-5
Kulturowe podstawy oraz motywy ochrony przyrody w kontekście współczesnych wyzwań cywilizacyjnych
Zbigniew Mirek
nr katalogowy: 90843
10.15199/2.2015.5.1
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-7
Teksty-Preteksty
nr katalogowy: 85397
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2004-7-8
Tworzenie prawa
Jerzy Kosieradzki
nr katalogowy: 881
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-7-8
Perła Pomorza Zachodniego Wypoczynek nad Bałtykiem- Międzyzdroje
TERESA KOKOCIŃSKA
nr katalogowy: 18500
AURA 2014-2
Wpływ człowieka na środowisko Scenariusz lekcji, II etap edukacyjny (klasy IV - VI)
Anna BATORCZAK
nr katalogowy: 82247
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-6
Wileńsko-mazurska nuta
JÓZEF ANDRZEJ NARÓĆ
nr katalogowy: 12019
AURA 2011-8
Świadomi zagrożenia?
nr katalogowy: 61560
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Wpływ zmian technologicznych na instalacji hydroodsiarczania oleju napędowego na właściwości hydrorafinatów
Jolanta R. Grzechowiak
Aleksandra Masalska
Karolina Mrozińska
Grzegorz Sulej
nr katalogowy: 20325
AURA 2017-4
Dzik (Sus scrofa)
Agnieszka Bywalec
nr katalogowy: 104971
AURA 2014-2
Rośliny w naszym życiu codziennym Scenariusz lekcji, II etap edukacyjny (klasy IV - VI)
Anna BATORCZAK
nr katalogowy: 82248
CHŁODNICTWO 2010-7
Wpływ zamrażalniczego przechowywania na właściwości technologiczne mięsa dzika (Sus scrofa scrofa)
Lucjan Krala
Radosław Mostowski
nr katalogowy: 53039
AURA 2009-3
Człowiek a przyroda
KINGA BONENBERG
nr katalogowy: 42031
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-9
Czekoladowy świat Joanny Profus
nr katalogowy: 144846
AURA 2018-9
Przyroda największym sprzymierzeńcem w walce ze zmianami klimatu
Piotr Skubała
nr katalogowy: 115743
10.15199/2.2018.9.4
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-2
Siedmiokrotni zwycięzcy
EWA MARGIEL
nr katalogowy: 18649
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-3
Wystarczy trzymać poziom
nr katalogowy: 58079
AURA 2009-11
Ludzie i przyroda w Polsce a rozwój gospodarczy
PIOTR SKUBAŁA
nr katalogowy: 47884
AURA 2021-9
Ochrona bioróżnorodności albo ekocyd
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 133422
różnorodność biologiczna
dzika przyroda
cele Aichi
restauracja przyrody
biodiversity
wildlife
Aichi targets
nature restoration
AURA 2006-5
O lubuskiej przyrodzie
ALFRED RÖSLER
nr katalogowy: 15957
AURA 2006-10
PRZEBUDOWA DRZEWOSTANÓW; "POPRAWIANIE" PRZYRODY W PUSZCZY BIAŁOWIESKIEJ
Andrzej Bobiec
nr katalogowy: 21368
AURA 2006-9
Przyroda wiśnickiego zamku
DAGMARA KLIMCZAK
nr katalogowy: 15880
AURA 2005-8
RECENZJE. OCHRONA PRZYRODY, WYDAWNICTWA INSTYTUTU NA RZECZ EKOROZWOJU, W MOJEJ MAŁEJ OJCZYŹNIE
nr katalogowy: 8502
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-7-8
Kulinarny Puchar Polski
nr katalogowy: 53150
AURA 2006-9
Student i przyroda - symbioza czy neutralność, z przymrużeniem oka
MAŁGORZATA FALENCKA-JABŁOŃSKA
nr katalogowy: 15881
AURA 2005-9
RECENZJE. ATLAS DO PRZYRODY- ŚWIAT W PORACH ROKU, BUDOWNICTWO DLA OSÓB STARSZYCH I NIEPEŁNOSPRAWNYCH, DOM DLA ALERGIKA
nr katalogowy: 8521
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-4
Laboratoria akredytowane wykonujące badania środowiska pracy
nr katalogowy: 97746
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-3
Rynek produktów z dzikiej róży
Stanisław Kalisz
nr katalogowy: 149357
10.15199/64.2024.3.4
dzika róża
witamina C
asortyment
rynek
rosehip
vitamin C
assortment
market
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-10
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 43664
AURA 2008-4
Parki i ogrody
MONIKA BOGDANOWSKA
nr katalogowy: 34228
AURA 2007-7
"Ekozabawa to wielka sprawa"
PIOTR PĘKAŁA
nr katalogowy: 27690
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-3
Ona i On
nr katalogowy: 125314
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-23
Radosne święto
nr katalogowy: 31426
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2007-1
Separacja wybranych kwaśnych składników mieszanin gazowych z wykorzystaniem zjawiska hydratacji
Maciej Lorenc
nr katalogowy: 23507
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-10
Moda na dzika
Magdalena Borek-Daruk
nr katalogowy: 54646
AURA 2015-10
Jaszczury
Olgierd WIECZOREK
nr katalogowy: 94107
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2016-6
Propozycja metody oceny bezpieczeństwa użytkowania rekreacyjnego obiektu wodnego typu "dzika rzeka"
Anna Siedlecka
Michał Szydłowski
nr katalogowy: 99190
10.15199/17.2016.6.5
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-3
Eksploatacja urządzeń do infiltracji wód opadowych
Ewa Burszta-Adamiak
nr katalogowy: 33500
AURA 2007-2
Ziemia maszyna bez części zamiennych...
nr katalogowy: 24028
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-3
Idzie wiosna!
Maria Pawlik
nr katalogowy: 136592
AURA 2024-3
John Muir i konieczność ochrony przyrody
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 147701
10.15199/2.2024.3.1
dzika przyroda
parki narodowe
ochrona
Sierra Club
wildlife
national parks
conservation
Sierra Club
AURA 2008-10
Pytania ustnego finału centralnego XXIII Olimpiady Wiedzy Ekologicznej
nr katalogowy: 38526
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-3
Idzie wiosna!
Maria Pawlik
nr katalogowy: 136592
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2024-11
Przyroda okiem geodety
Jan OLCHÓWKA
nr katalogowy: 151310
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-6
Na Karaiby nie tylko po słońce
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 35916
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-5-6
Aglianico
winny maniak
nr katalogowy: 126747
AURA 2018-7
Bajki w zielonych spodenkach
Kinga BONENBERG
nr katalogowy: 114808
AURA 2011-6
PARAGRAF I ŚRODOWISKO
nr katalogowy: 60330
AURA 2015-1
Symbolika drzew Scenariusz lekcji, II etap edukacyjny (klasy IV - VI)
Anna Batorczak
nr katalogowy: 88864
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-8-9
Recykling
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 67173
AURA 2019-11
Niezwykła przyroda Rybnej (dzielnica tarnowskich Gór)
Marta BOROŃ
Rafał SIMON
nr katalogowy: 123370
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-21
Kopalnia
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 101360
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-4
Inspiracja pochodzi z natury
Józef Trzionka
Erwin Halentz
nr katalogowy: 137432
AURA 2014-11
Dzika strona jedzenia. Utracone ogniwo zdrowego odżywiania
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 87631
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-4
Warto wiedzieć o pszenżycie ABC pszenżyta
Monika Bukowska
nr katalogowy: 75658
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-11
Piątka z południa Włoch
winny maniak
nr katalogowy: 126403
AURA 2022-6
Sąsiedzi jeżdżą razem
Piotr KRUPA
nr katalogowy: 137941
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Nieoczekiwane smaki
nr katalogowy: 138819
AURA 2017-11
Podstawy rekultywacji leśnej
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 110390
AURA 2014-3
O AURZE
nr katalogowy: 82674
AURA 2009-4
Parki narodowe w strukturze organizacyjnej kraju
LESZEK LUBCZYŃSKI
nr katalogowy: 44051
AURA 2020-11
Przyroda Europy nadal pod presją
Elżbieta Koniuszy
nr katalogowy: 128903
AURA 2013-10
Międzynarodowa współpraca ekologiczna oczami ekonomisty
Tomasz ŻYLICZ
nr katalogowy: 79502
GOSPODARKA WODNA 2018-9
Co dalej z regulacją Wisły?
Jerzy Zieliński
nr katalogowy: 116249
AURA 2010-10
Przywłaszczanie upolowanej zwierzyny
Wojciech RADECKI
nr katalogowy: 54593
AURA 2009-6
Parki narodowe w Polsce w ujęciu statystycznym
KAZIMIERZ GÓRKA
nr katalogowy: 45369
AURA 2020-4
Przyrodnicze podstawy gospodarki przestrzennej. Ujęcie proekologiczne
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 125838
AURA 2020-3
Sumienie
Olgierd WIECZOREK
nr katalogowy: 125332
AURA 2016-4
Wpływ imisji przemysłowych na strukturę lasów i zmiany komponentów środowiska
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 97577
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-1
Osiągnięte wyniki potwierdzają słuszność strategii przyjętej przez branżę przetwórczą.
Zbigniew Kacprzyk
nr katalogowy: 96241
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Nieoczekiwane smaki
nr katalogowy: 138819
AURA 2017-10
Paragraf i środowisko - Trofea łowieckie
Wojciech Radecki
nr katalogowy: 109816
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-1
"Andropol" na targach Heimtextil
nr katalogowy: 41037
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2009-6
Prostowanie kręgosłupa
Jerzy Kosieradzki
nr katalogowy: 44798
AURA 2009-10
Pytania ustnego finału centralnego XXIV Olimpiady Wiedzy Ekologicznej
nr katalogowy: 47631
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-21-22
Czerwona kartka
nr katalogowy: 47508
AURA 2016-3
prof. Walery Goetel Pionier sozologii
Olgierd WIECZOREK
nr katalogowy: 97057
AURA 2015-4
Pisaliśmy o tym... 1981
nr katalogowy: 90314
AURA 2023-4
50 lat temu ukazał się pierwszy numer AURY!
nr katalogowy: 142641
AURA 2014-5
RECENZJE
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 84534
GOSPODARKA WODNA 2009-12
Przegląd Wydawnictw - Der Neckar. Das Land und sein Fluss
Zdzisław Mikulski
nr katalogowy: 48561
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-9
Dodatki do żywności
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 46775
AURA 2013-1
Zasypią nas śmieci
Ewa MAŃKIEWICZ-CUDNY
nr katalogowy: 73597
AURA 2016-1
RECENZJE
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 96101
AURA 2015-2
RECENZJE
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 89319
AURA 2021-2
Cywilizacyjny ekskrement
Olgierd WIECZOREK
nr katalogowy: 130606
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2024-11
Natura upomni się o swoje
Jolanta Czudak
nr katalogowy: 151623
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-1-2
Spis treści Przeglądu Gastronomicznego za 2016 rok
nr katalogowy: 103541
AURA 2015-6
Pisaliśmy o tym...1982
nr katalogowy: 91636
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-7-8
Nie zaniedbujmy edukacji!
nr katalogowy: 53151
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-10
Dziki rarytas na talerzu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 54775
AURA 2014-1
Świat roztoczy w Twoim mieszkaniu
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 81791
AURA 2015-6
Różnorodność przyrody ożywionej
Tomasz ŻYLICZ
nr katalogowy: 91631
10.15199/2.2015.6.4
AURA 2021-7-8
Zaczęło się od Tatr. Historia i współczesność ochrony przyrody w Polsce
Kinga BONENBERG
nr katalogowy: 132787
AURA 2022-8
Cenne areały przyrodnicze warto kupić
Rafał JANKOWSKI
nr katalogowy: 138757
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-8
Dzikie zwierzęta przyczyną wyłączeń zasilania
Piotr Olszowiec
nr katalogowy: 144492
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-4
Chleb w obrzędach dorocznych i zwyczajach ludowych. Wiosna w polu - pierwsze prace rolnicze
Elżbieta Staszewska
Mieczysława Janik
nr katalogowy: 97326
AURA 2015-4
Powstaje Krajowy Program Ochrony Powietrza
Edward Garścia
nr katalogowy: 90299
AURA 2010-4
Partnerstwo Wschodnie: czy jest w nim miejsce dla ochrony środowiska?
Jakub Łoginow
nr katalogowy: 51019
AURA 2013-2
Naczynia połączone
Tomasz ŻYLICZ
nr katalogowy: 74286
AURA 2012-5
Reguła Hotellinga
Tomasz ŻYLICZ
nr katalogowy: 67541
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2020-5
Góra Połom
Jerzy LESZCZUK
nr katalogowy: 126228
AURA 2017-2
Zasoby naturalne na giełdzie
Piotr Skubała
nr katalogowy: 104060
10.15199/2.2017.2.4
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-4
Wiosna, pączek i pendolino
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 90362
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-8
Mięso danieli – niedoceniane w kuchni i przetwórstwie
Dominika Opat
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 144666
10.15199/65.2023.8.7
mięso danieli
warunki pozyskania
jakość
fallow deer meat
conditions of meat production
quality
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-1
Wspomnienia inspektora pracy z lat 1991–2011 (cz. 9)
Jacek Koszteyn
nr katalogowy: 135504
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2012-10
"Amber Gold" do kwadratu - niebawem w gospodarce gruntami
Zdzisław Adamczewski
nr katalogowy: 71627
AURA 2011-5
Do Uczestników XXIV Kongresu Techników Polskich Do członków Stowarzyszeń Naukowo-Technicznych Naczelnej Organizacji Technicznej
Edward GARŚCIA
nr katalogowy: 59706
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-4
Inspiracja pochodzi z natury
Józef Trzionka
Erwin Halentz
nr katalogowy: 137432
AURA 2021-6
Najlepszy model rozwoju kraju w dobie kryzysu klimatycznego i środowiskowego
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 132010
10.15199/2.2021.6.3
PKB
wskaźniki ekologiczne
ślad ekologiczny
szczęście
GDP
ecological indicators
ecological footprint
happiness
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Na dziko
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140247
dziczyzna
sarna
dzik jeleń
wartość odżywcza
obróbka termiczna
przyprawy i dodatki do dziczyzny
potrawy z dziczyzny
venison
roe deer
wild boar deer
nutritional value
heat treatment
spices and game additives
venison dishes
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2017-8
Z Danutą Konopką - Geodetą Województwa, Dyrektorem Departamentu Geodezji i Gospodarki Nieruchomościami Urzędu Marszałkowskiego Województwa Podlaskiego rozmawia redaktor "Przeglądu Geodezyjnego" Stanisław Marcin Wiliński
nr katalogowy: 108469
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-7-8
Kto utworzy bibliotekę sztuki kulinarnej?
Władysław Serwatowski
nr katalogowy: 53163
AURA 2016-5
Polskie zwyczaje związane z Zielonymi Świątkami
Czesława Trąba
Krzysztof Rogut
nr katalogowy: 98259
AURA 2016-7-8
Nasze ciało i przyroda
Piotr Skubała
nr katalogowy: 99835
10.15199/2.2016.7-8.8
AURA 2018-1
Nauka idzie w ogród - scenariusze lekcji
Kamila Musiatowicz
Ewa Pełnia-Iwanicka
Ewa Pełnia-Iwanicka
Daniela Grzesińska
nr katalogowy: 111800
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-10
Uczta Lukullusa w diamentowym blasku
Alina Koppa
Natalia Weimann
nr katalogowy: 71385
AURA 2011-10
Po prostu kochamy Mazury
Krystyna FOROWICZ
nr katalogowy: 62842
AURA 2024-1
Fundacja WWF Polska i Air Wick tworzą kolejny obszar chroniony
Marta SMORĘDA
nr katalogowy: 146848
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-4
Historia zawodu rzeźnika i cechów rzeźniczych w zarysie
Aleksandra Marciniak
Marian Winiarski
nr katalogowy: 83746
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-1-2
Myśliwskie menu Potrawy z dziczyzny
Ewa Czarniecka-Skubina
Jadwiga Hamułka
nr katalogowy: 103526
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-11
Dzika kuchnia
Ewa Czarniecka-Skubina
Jadwiga Hamułka
nr katalogowy: 102067
GOSPODARKA WODNA 2016-5
IV Naukowo-Samorządowa Konferencja "Gospodarka wodna w dobie zmian klimatu"
STANISŁAW WROŃSKI
LESZEK TUROWSKI
MARTA KUNICKA
ŻANETA MARCINIAK
nr katalogowy: 98531
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Na dziko
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140247
dziczyzna
sarna
dzik jeleń
wartość odżywcza
obróbka termiczna
przyprawy i dodatki do dziczyzny
potrawy z dziczyzny
venison
roe deer
wild boar deer
nutritional value
heat treatment
spices and game additives
venison dishes
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2012-8
Zgromadzenie Związku Powiatów Województwa Kujawsko-Pomorskiego
nr katalogowy: 70267
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-7-8
Po spokój i ciszę do Nowej Zelandii
Barbara Czarnecka
nr katalogowy: 61433
AURA 2010-7
LISTY DO REDAKCJI
Roman GRABOWSKI
nr katalogowy: 53945
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-7
E jak ergonomia
Zbigniew Jóźwiak
nr katalogowy: 99533
AURA 2012-11
Słoneczna Kreta kosmetycznie
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 72200
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-2
Mięso dzika surowcem do przetwórstwa
Tomasz Żmijewski
Janusz F. Pomianowski
Adam Więk
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 118692
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-3
MANOMIN Historia pewnej "dzikiej kultury"
Beata Marchand
nr katalogowy: 89833
AURA 2014-5
Turystyka i rekreacja a ochrona środowiska - konflikt interesów
Lidia Loranc-Wiśniewska
nr katalogowy: 84523
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-5
Zastosowanie operatora krzyżowania równomiernego w przypadku algorytmów ewolucyjnych z krzyżowaniem wieloosobniczym
Zbigniew Handzel
Mirosław Gajer
nr katalogowy: 84086
10.15199/ELE-2014-027
AURA 2012-10
Całoroczne święto ogrodów Tulln (Austria)
Jacek H. GRAFF
nr katalogowy: 71260
AURA 2011-2
Odpowiedzialność mediów za kształtowanie świadomości ekologicznej
Adam KOWALAK
nr katalogowy: 57495
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-12
Agresywna kolonia chwastów jako biomimetyczna metoda optymalizacji globalnej
Krzysztof CHWASTEK
nr katalogowy: 95249
10.15199/48.2015.12.13
AURA 2022-6
Sąsiedzi jeżdżą razem
Piotr KRUPA
nr katalogowy: 137941
AURA 2014-1
Archipelag alandzki - przyroda na szkierowych wyspach Bałtyku
Krzysztof PAWEŁKO
nr katalogowy: 81790
AURA 2012-4
Kształtowanie świadomego stosunku człowieka do środowiska (7)
Jadwiga MICHALCZYK
nr katalogowy: 67517
AURA 2011-10
Program Natura 2000 i jego funkcjonowanie w Polsce
Urszula WĄSIKIEWICZ-RUSNAK
nr katalogowy: 62836
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2011-8
XIII Konferencja Ośrodki dgik Modelowania geodezji ciąg dalszy
Stanisław Marcin Wiliński
nr katalogowy: 61374
AURA 2013-7
Zagadnienia ekologiczne w nowej podstawie programowej na II etapie edukacyjnym (klasy IV - VI szkoły podstawowej)
Danuta MACIEJOWSKA-MIAS
nr katalogowy: 77711
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-3
Podczyszczanie ścieków opadowych – rozwiązania, możliwości, efekty Część I. Charakterystyka ścieków opadowych. Usuwanie zawiesiny
Jadwiga Królikowska
nr katalogowy: 58177
AURA 2016-5
Ekonomia a środowisko
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 98254
10.15199/2.2016.5.2
AURA 2015-8
Mierzeja Helska - przyroda i ludzie
Bronisław Janiec
nr katalogowy: 93132
10.15199/2.2015.8.2
AURA 2022-6
„Naturalne słodziki i mądrość natury”
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137935
10.15199/2.2022.6.1
biały cukier
sacharoza
naturalne i syntetyczne słodziki
zdrowie człowieka
stewia
white sugar
sucrose
natural and synthetic sweeteners
human health
stevia
AURA 2022-6
„Naturalne słodziki i mądrość natury”
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137935
10.15199/2.2022.6.1
biały cukier
sacharoza
naturalne i syntetyczne słodziki
zdrowie człowieka
stewia
white sugar
sucrose
natural and synthetic sweeteners
human health
stevia
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-3
Tradycyjne wyroby mięsne wysokiej jakości
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 66707
AURA 2011-6
Mamy sukcesy, ale wiele jeszcze do zrobienia
Norbert RÖTTGEN
nr katalogowy: 60312
AURA 2013-11
Biotechnologia w ochronie środowiska
Wiesław BARABASZ
Anna PIKULICKA
Agnieszka GALUS-BARCHAN
nr katalogowy: 80349
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2019-9
Stulecie czasopisma Przegląd Elektrotechniczny (1919-2019) - geneza czasopisma i lata działalności (1919-1946)
Jerzy Hickiewicz
Przemysław Sadłowski
Piotr Rataj
nr katalogowy: 122234
10.15199/74.2019.9.18
AURA 2015-12
Utworzenie parku narodowego de lege lata
Daria Danecka
nr katalogowy: 95325
10.15199/2.2015.12.2
AURA 2022-1
Rośliny lecznicze w Rodopach Zachodnich
Piotr SIWEK
nr katalogowy: 135525
AURA 2023-1
Wymyślmy papier na nowo
Piotr Skubała
nr katalogowy: 141420
10.15199/2.2023.1.1
papier
skażenie środowiska
lasy gospodarcze
kenaf
konopie włókniste
paper
environmental pollution
managed forests
kenaf
hemp
AURA 2023-1
Wymyślmy papier na nowo
Piotr Skubała
nr katalogowy: 141420
10.15199/2.2023.1.1
papier
skażenie środowiska
lasy gospodarcze
kenaf
konopie włókniste
paper
environmental pollution
managed forests
kenaf
hemp
AURA 2023-1
Wymyślmy papier na nowo
Piotr Skubała
nr katalogowy: 141420
10.15199/2.2023.1.1
papier
skażenie środowiska
lasy gospodarcze
kenaf
konopie włókniste
paper
environmental pollution
managed forests
kenaf
hemp
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-8
Oleje odpadowe jako źródło zagrożeń środowiskowych i zdrowotnych
Jarosław Chmielewski
Alicja Walosik
Ilona Żeber-Dzikowska
Bożena Wójtowicz
Magdalena Florek-Łuszczki
Małgorzata Czarny-Działak
Barbara Gworek
Monika Szpringer
nr katalogowy: 121957
10.15199/62.2019.8.24
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-3
Zmiany wyróżników jakościowych herbat owocowych w zależności od czasu parzenia
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Aleksandra Bozowska
Monika Janowicz
Justyna Kadzińska
nr katalogowy: 112847
10.15199/64.2018.3.3
herbaty owocowe
polifenole
aktywność przeciwutleniająca
barwa
fruit teas
polyphenols
antioxidant activity
colour
GOSPODARKA WODNA 2021-3
Czym jest woda dla przyrody?
PRZEMYSŁAW NAWROCKI
ALICJA PAWELEC
ALEKSANDER WINIECKI
nr katalogowy: 130886
przyroda
ekosystemy wodne
różnorodność biologiczna
zagrożenia organizmów wodnych
nature
water ecosystems
biodiversity
threats to aquatic organisms
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-9
Wpływ rozporządzenia REACH na produkcję substancji chemicznych w Polsce w latach 2007–2018
Joanna Guziałowska-Tic
nr katalogowy: 127917
10.15199/62.2020.9.11
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-9
Wpływ rozporządzenia REACH na produkcję substancji chemicznych w Polsce w latach 2007–2018
Joanna Guziałowska-Tic
nr katalogowy: 127917
10.15199/62.2020.9.11
AURA 2020-11
Porosty – grzyby o niezwykłych właściwościach
Wiesław FAŁTYNOWICZ
nr katalogowy: 128904
10.15199/2.2020.11.1
właściwości chemiczne
zagrożenia
bioindykacja
rola w przyrodzie
lichens
chemical properties
threats
bioindication
role in natur
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-10
Substancje o działaniu reprotoksycznym w środowisku pracy
Joanna Guziałowska-Tic
Wilhelm Jan Tic
nr katalogowy: 151037
10.15199/62.2024.10.20
substancje reprotoksyczne
środowisko pracy
regulacje prawne
obowiązki pracodawców
reprotoxic substances
work environment
legal regulations
obligations of employers
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Analiza wybranych wyróżników jakości herbat liściastych
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Michał Sowiński
Weronika Bieniek
Katarzyna Żbikowska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 138322
10.15199/65.2022.6.5
herbata
składniki bioaktywne herbaty
ocena organoleptyczna
barwa
teas
bioactive compounds of tea
organoleptic assessment
color
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Analiza wybranych wyróżników jakości herbat liściastych
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Michał Sowiński
Weronika Bieniek
Katarzyna Żbikowska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 138322
10.15199/65.2022.6.5
herbata
składniki bioaktywne herbaty
ocena organoleptyczna
barwa
teas
bioactive compounds of tea
organoleptic assessment
color
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Analiza wybranych wyróżników jakości herbat liściastych
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Michał Sowiński
Weronika Bieniek
Katarzyna Żbikowska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 138322
10.15199/65.2022.6.5
herbata
składniki bioaktywne herbaty
ocena organoleptyczna
barwa
teas
bioactive compounds of tea
organoleptic assessment
color
AURA 2020-2
Ochrona środowiska leśnego jako zadanie ochrony przeciwpożarowej
Wioletta Żmuda-Czerwonka
nr katalogowy: 124892
las
ochrona przeciwpożarowa
nadleśnictwo
służby leśne
forest
fire protection
forest inspectorate
forest services.
AURA 2021-5
Jeszcze o trwałym rozwoju
Tomasz ŻYLICZ
nr katalogowy: 131814
AURA 2024-10
Biomimikra, czyli czego możemy nauczyć się od natury
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 150958
10.15199/2.2024.10.1
biomimikra
innowacje
natura
Janine Benyus
biomimicry
innovation
nature
Janine Benyus
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-8
Produkty handlowe z bzu czarnego ocena właściwości bioaktywnych
Karolina Młynarczyk
Dorota Walkowiak-Tomczak
nr katalogowy: 115599
10.15199/65.2018.8.10
bez czarny
aktywność przeciwutleniająca
polifenole
antocyjany
elderberry
antioxidant activity
polyphenols
anthocyanins
AURA 2021-7-8
Biebrzański Park Narodowy rok po pożodze na tle kampanii „Stop pożarom traw”
Patrycja MAJEWSKA
Andrzej ŻARCZYŃSKI
nr katalogowy: 132775
Biebrzański Park Narodowy
wypalanie traw
pożary lasu
ochrona środowiska
Biebrza National Park
burning the grass
forest fires
environmental protection.
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2020-2
Gospodarowanie wodami opadowymi na obszarach zurbanizowanych
Jadwiga Królikowska
nr katalogowy: 125101
10.15199/17.2020.2.4
wody opadowe
ryzyko
zielona infrastruktura
stormwater
risk
green infrastructure
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-3
Czystsza produkcja determinantą sukcesu środowiskowego przedsiębiorstw
Joanna ROSAK-SZYROCKA
nr katalogowy: 112640
10.15199/48.2018.3.2
czystsza produkcja
przedsiębiorstwo
środowisko
zrównoważony rozwój
cleaner production
enterprise
environment
sustainable development
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH