Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2004-11
Cykl Bez zarzutu. Zbyt mała zawartość części stałych
nr katalogowy: 3011
SZKŁO I CERAMIKA 2004-2
Rozdrobnienie pigmentów a barwa szkliw ceramicznych
C. Dziubak
R. Gebel
A. Gąsiński
nr katalogowy: 7428
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2004-11
Autokolimacyjna metoda badania warunków osiowych ustawiania walcarki typu Sendzimir ZR
Wojciech Anigacz
Kazimierz Ćmielewski
nr katalogowy: 4507
OPAKOWANIE 2004-9
Jakościowe wymagania i kontrola opakowań szklanych w Rexam Szkło Gostyń S.A.
Olga Lorek
nr katalogowy: 3342
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-3
Badania jakościowe soków w ramach Dobrowolnego Systemu Kontroli
W.Plocharski
B. Niewiarowicz
A. Jakubowski
nr katalogowy: 6754
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-3
Wyznaczanie siły rozdzierającej skór -jaką metodę stosować
A. Pierzgalska
L. Korowajczyk
nr katalogowy: 13647
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-2
Badania jakościowe soków w ramach Dobrowolnego Systemu Kontroli
W. Plocharski
B. Niewiarowicz
A. Jakubowski
nr katalogowy: 6730
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-4
O metodzie
Małgorzata Lotko
nr katalogowy: 142601
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2007-8
Seminarium szkoleniowe "Standardy jakościowe i badania parametrów technicznych jakości energii elektrycznej w świetle aktualnych norm i przepisów"
Krzysztof Woliński
nr katalogowy: 29371
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2010-9
Badania jakościowe rejestratorów zakłóceń
Zygmunt Kuran
Sławomir Skrodzki
Grzegorz Kubiak
nr katalogowy: 53959
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2019-11
Badania i analiza nowego formatu smartfona Cliphone w ujęciu projektu badawczo-rozwojowego
Andrzej KIERSKI
Adam GOŁĄBEK
Jarosław SMYŁA
Maria DZIEDZIC
nr katalogowy: 123665
10.15199/59.2019.11.3
smartfon
badania jakościowe
badania ilościowe
badania prototypów
smartphone
qualitative research
quantitative research
prototype
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Nie z każdej mąki pszennej dobre pieczywo
Roman Jurga
nr katalogowy: 81092
GAZETA CUKROWNICZA 2005-11
Wymagania jakościowe dotyczące cukru w świetle obowiązujących aktów normatywnych
K.Lisik
nr katalogowy: 9465
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2021-3
BOSMAL Badania odporności korozyjnej w rękach specjalistów
nr katalogowy: 130815
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-7-8
Cicha woda Wody butelkowane - aktualne wymagania jakościowe i technologiczne
TERESA LATOUR
nr katalogowy: 18495
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-10
Badania jakościowe w ocenie usług transportowych w sferze cywilnej i wojskowej
Ewa DĘBICKA
Tomasz JAŁOWIEC
nr katalogowy: 101340
10.15199/47.2016.10.5
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2015-4
Wpływ parametrów mikroklimatu w komorze chłodniczej na jakościowe wskaźniki owoców i warzyw Zawartość witaminy C i E
KATARZYNA GŁADYSZEWSKA-FIEDORUK
TOMASZ TELESZEWSKI
DOROTA KRAWCZYK
ANDRZEJ GAJEWSKI
nr katalogowy: 90384
10.15199/9.2015.4.6
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-2
Papiery do produkcji tektur falistych wg CEPI
KRZYSZTOF GŁOWACKI
nr katalogowy: 104257
OPAKOWANIE 2009-6
Znajomość opakowań z tworzyw sztucznych wśród konsumentów indywidualnych na przykładzie zakupów mleka
Jadwiga Szymczak
Magdalena Ankiel-Homa
nr katalogowy: 45077
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-8
Jakościowe problemy produkcji nadrenianu amonu
RYSZARD CHAMER
EWA SZYDŁOWSKA-BRASZAK
nr katalogowy: 37049
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-1
Aspekty jakościowe wyrobu determinantą osiągania wysokiej niezawodności eksploatacji maszyn i urządzeń elektrycznych
Bogusław WĘGRZYN
nr katalogowy: 49774
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-7
Ocena jakości ziarna pszenicy i mąki pszennej za pomocą aparatu mixolab
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 45163
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-7
Modelowanie zachowania się przepływu w dwuwylewowej kadzi pośredniej COS - badania numeryczne i fizyczne
TOMASZ MERDER
BEATA OLEKSIAK
PIEPRZYCA
nr katalogowy: 45867
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-11
Jakość pszenicy i mąki oraz produkcja i spożycie przetworów zbożowych w R osji
nr katalogowy: 63571
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-4
Jakość zagęszczonych soków owocowych a wymagania międzynarodowe
Piotr Podoba
nr katalogowy: 67205
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-3
Zmiany ilościowe i jakościowe mięsa w trakcie jego pozyskiwania i przetwarzania
Andrzej Pisula
Tomasz Florowski
nr katalogowy: 33845
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-2
Zmiany ilościowe i jakościowe mięsa w trakcie jego pozyskiwania i przetwarzania
Andrzej Pisula
Tomasz Florowski
nr katalogowy: 33105
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-12
Opakowania szklane najlepiej zachowują wartości odżywcze i zdrowotne żywności dla dzieci - omówienie wyników badań
nr katalogowy: 48974
DOZÓR TECHNICZNY 2024-4
Badania złączy spawanych z materiałów austenitycznych – dlaczego warto stosować nowoczesne techniki badań
Maciej Szeremeta
nr katalogowy: 149685
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-1
Wyzwania jakościowe związane z produkcją i przechowywaniem całoziarnowej mąki pszennej
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 96576
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Wady jakościowe w produkcji opakowań do żywności z papieru i tektury
Aneta Szumicka
nr katalogowy: 137237
10.15199/46.2022.2.3
opakowania do żywności
opakowania z papieru i tektury
wady jakościowe
wady druku
food packaging
paper and cardboard packaging
quality defects
printing defects
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Wady jakościowe w produkcji opakowań do żywności z papieru i tektury
Aneta Szumicka
nr katalogowy: 137237
10.15199/46.2022.2.3
opakowania do żywności
opakowania z papieru i tektury
wady jakościowe
wady druku
food packaging
paper and cardboard packaging
quality defects
printing defects
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Wady jakościowe w produkcji opakowań do żywności z papieru i tektury
Aneta Szumicka
nr katalogowy: 137237
10.15199/46.2022.2.3
opakowania do żywności
opakowania z papieru i tektury
wady jakościowe
wady druku
food packaging
paper and cardboard packaging
quality defects
printing defects
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Wady jakościowe w produkcji opakowań do żywności z papieru i tektury
Aneta Szumicka
nr katalogowy: 137237
10.15199/46.2022.2.3
opakowania do żywności
opakowania z papieru i tektury
wady jakościowe
wady druku
food packaging
paper and cardboard packaging
quality defects
printing defects
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-12
Zróżnicowanie cech reologicznych mąki pszennej w ostatnich latach
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 72900
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-5
Badania testowe procesu przedmuchiwania stali gazem obojętnym w kadzi stalowniczej
Paulina SOJDA
Marek WARZECHA
Jacek PIEPRZYCA
Bartłomiej JĘDRYSIAK
Jacek SYGIT
nr katalogowy: 91235
10.15199/24.2015.5.6
CHŁODNICTWO 2016-12
Wpływ zamrażalniczego przechowywania na wybrane cechy jakościowe pieczywa mieszanego
Aneta Ocieczek
Tomasz Pukszta
Joanna Nebel
nr katalogowy: 102984
10.15199/8.2016.12.1
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2021-7-8
Wpływ rodzaju nawierzchni na wybrane parametry hydrauliczne i jakościowe kanalizacji deszczowej
Magda Sabat
Anna Musz-Pomorska
Marcin K. Widomski
nr katalogowy: 133033
10.15199/17.2021.7–8.3
LID
powierzchnie wodoprzepuszczalne
SWMM
kanalizacja deszczowa
LID
water-permeable surfaces
SWMM
storm water drainage system
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Wpływ wykorzystania słodów specjalnych na przebieg zacierania i parametry jakościowe brzeczki
Aneta Ciosek
Anna Pliś
nr katalogowy: 136367
10.15199/64.2022.1.1
słody specjalne
parametry fizykochemiczne
zacier
brzeczka
special malts
physicochemical parameters
mash
wort
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-6
Wymagania jakościowe i przemiałowe surowców pszennych używanych do produkcji makaronu
nr katalogowy: 44904
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-9
Jakościowe dylematy konsumenta w sprzedaży detalicznej mięsa i jego przetworów
Adam Olszewski
nr katalogowy: 122551
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Technika pomiaru stanu walców 15 tys. punktów pomiarowych na 15 mm
nr katalogowy: 130214
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2004-1-2
Czujniki do pomiaru odległości w przemyśle
nr katalogowy: 7511
OPAKOWANIE 2017-4
Technologia farb i lakierów UV - część I
Marcin Marchewka
nr katalogowy: 105190
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-2
NOWE WYDAWNICTWA
Małgorzata Zubielewicz
nr katalogowy: 57579
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-3
Piekarzu, czy wiesz, że... receptura piekarska to wynik połączenia wielu złożonych składowych, takich jak surowce, warunki lokalowe i techniczne zakładu, wiedza i umiejętności pracowników, tradycje lokalnego środowiska, świadomość jakie znaczenie zdrowotne mają produkowane wyroby, wreszcie aspekt ekonomiczny...
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 118883
OPAKOWANIE 2005-12
Wymagania jakościowe dotyczące opakowań transportowych
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 11353
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-10
Zmiany jakościowe mąki pszennej w czasie przechowywania
Alicja CEGLIŃSKA
nr katalogowy: 22306
GAZETA CUKROWNICZA 2006-7
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 16607
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2005-7
Postęp w budowie wysokowydajnych osłon konwekcyjnych
Aleksander Klepaczka
WiktorianTarnawski
nr katalogowy: 12460
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-11
Kierunki rozwoju lakierowych powłok antykorozyjnych
M. Zubielewicz
nr katalogowy: 21869
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-1
Projekt CORPROT - wydarzenia w roku 2005
nr katalogowy: 17842
PROBLEMY JAKOŚCI 2004-4
Rynek NATO - wymagania jakościowe
Maciej Kozłowski
Edward Gancarz
Stefan Wojciechowski
nr katalogowy: 3498
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-9
Jakościowe i ilościowe metody pomiaru kapitału intelektualnego
Amir FazIagić
nr katalogowy: 11559
OPAKOWANIE 2006-3
Zespoły drukujące w maszynach offsetowych firmy Heidelberg PM 74, SM 74 i CD 74
nr katalogowy: 18050
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-21
Orlen - jakościowe podejście
Henryk Piekut
nr katalogowy: 5570
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-9
Aspekty zdrowotne i jakościowe mięsa drobiowego
Adam Olszewski
nr katalogowy: 1704
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-4
Oczyszczanie wód podziemnych z zastosowaniem modyfikowanego zeolitu naturalnego
JADWIGA KALETA
nr katalogowy: 16523
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-9
Kompletne obiekty młynarskie dostarczane przez FP SPOMAX S.A.
Marek Lewicki
nr katalogowy: 14119
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11a
Próby i badania instalacji elektrycznych w kontekście jakości i niezawodności zasilania
Tadeusz DASZCZYŃSKI
Waldemar CHMIELAK
nr katalogowy: 72075
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-10
Wpływ wybranych metod NDT na rozkład temperatury obiektu badanego
Karol Onoszko
nr katalogowy: 79991
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-1
Poznawajmy przemiany jakościowe
Romuald Kolman
nr katalogowy: 11410
GOSPODARKA WODNA 2004-11
Gospodarowanie zasobami wodnymi w Iranie
Marek Jerzy Gromiec
nr katalogowy: 1932
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-7
Nowy system do oceny jakości ziarna zbóż
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 14078
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-4
Pasze średniobiałkowe jako ilościowo-jakościowe uwarunkowania produkcji zwierzęcej
Zbigniew BRYŚ
nr katalogowy: 14032
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-1
Poznawajmy przemiany jakościowe
Romuald Kolman
nr katalogowy: 11410
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-8
Odbiory jakościowe sprzętu i materiałów dla wojska
Krzysztof Mariankowski
nr katalogowy: 8173
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-2
Wymagania jakościowe ziarna kukurydzy w przetwórstwie młynarskim
Tadeusz MICHALSKI
nr katalogowy: 20122
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-2
Standardy jakościowe ziarna pszenicy stosowane w krajach Unii Europejskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 6234
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-2
Aktualne wymagania jakościowe dla surowców, półproduktów i wyrobów czekoladowych
Renata Gasparska
nr katalogowy: 4782
SZKŁO I CERAMIKA 2006-1
Wymagania jakościowe dla szkieł kryształowych
E. Grochal
E. Żelazowska
W. Łachman
nr katalogowy: 21023
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-10
Przejrzysty system identyfikacji w firmie Tópfer GmbH
J. Szablewski
H. Schalk
nr katalogowy: 14921
ODZIEŻ 2004-1
Wspomaganie komputerowe w małych firmach odzieżowych
Elżbieta Gabryszak
nr katalogowy: 3040
CHŁODNICTWO 2005-3
Mięso ryb jest nie tylko źródłem białka
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 8634
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-10
Gorąca linia. Udana transformacja- z nieczynnej masarni - nowoczesna piekarnia
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 22115
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-4
Jakościowe aspekty komunikowania się ludzi w organizacji
Jakub Palka
nr katalogowy: 18195
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2004-7-8
Zagadnienia regulacji układów wodociągowych z zastosowaniem automatycznych zaworów Claytona
CZESŁAW GRABARCZYK
ADAM KSYTA
nr katalogowy: 1342
CHŁODNICTWO 2006-1-2
Technologie gazowe Linde dla przemysłu mięsnego. Chłodzenie i mrożenie z wykorzystaniem gazów ciekłych
nr katalogowy: 16143
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-3
Zmiany jakościowe surowca wieprzowego w Polsce w ostatnim dziesięcioleciu
K. Borzuta
nr katalogowy: 14790
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-10
Wymagania jakościowe dla pszenicy i mąki na cele makaronowe w Rosji
nr katalogowy: 22313
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2006-4
Zastosowanie naturalnych minerałów - bentonitów do sorpcji metali ciężkich ze ścieków przemysłowych
Willner J.
Pacholewska M.
nr katalogowy: 20953
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-9
Uwarunkowania prawne i wymagania jakościowe dla otrąb zbożowych na cele paszowe
Waldemar KOROL
nr katalogowy: 20019
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-2
Aktualne wymagania jakościowe dla surowców, półproduktów i wyrobów czekoladowych
Renata Gasparska
nr katalogowy: 4785
GAZETA CUKROWNICZA 2006-8
Jakość cukru białego wyprodukowanego podczas kampanii 2005
A. Baryga
T. Sumińska
J. Strębska-Zając
nr katalogowy: 16591
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-7
VARIA
nr katalogowy: 114881
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-5
Pszenica na chleb
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 51654
OPAKOWANIE 2015-2
Badania kontrolno-jakościowe opakowań typu pudełka i wiadra z pokrywkami z przeznaczeniem dla produktów spożywczych w warunkach przemysłowych
IWONA MICHALSKA-POŻOGA
JAROSŁAW DIAKUN
nr katalogowy: 89887
10.15199/42.2015.2.1
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-3
Jakość pszenicy konsumpcyjnej i żyta ze zbiorów 2003 r. w Czechach
Małgorzata Kamińska
nr katalogowy: 6270
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-5
Podejście jakościowe Emocjonalny masaż w restauracji jest tak samo ważny, jak dobra karta menu
WIESŁAWA SZCZEP
nr katalogowy: 4145
GOSPODARKA WODNA 2012-8
Metodyka kompleksowej oceny stanu wałów przeciwpowodziowych
URSZULA KOŁODZIEJCZYK
ANNA ASANI
nr katalogowy: 69947
OPAKOWANIE 2015-6
Metoda predykcji parametrów nawijania etykiet termokurczliwych
KRZYSZTOF KRYSTOSIAK
nr katalogowy: 92397
10.15199/42.2015.6.2
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-5
Wpływ różnych poziomów nawożenia azotem i siarką na parametry jakościowe ziarna pszenicy
GRAŻYNA CACAK-PIETRZAK
ALICJA CEGLIŃSKA
TADEUSZ HABER
MARIUSZ LISIECKI
ANNA PODLEŚNA
nr katalogowy: 6303
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-9
Rozporządzenie Komisji Europejskiej WE nr 1068 2005 zmieniające rozporządzenie WE nr 824 2000 ustanawiające procedury przejęcia zbóż
Roman Jurga
nr katalogowy: 14134
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-7
XVIII Naukowo-Techniczna Krajowa Konferencja Spawalnicza zatytułowana "Postęp, innowacje i wymagania jakościowe procesów spajania". (Międzyzdroje, 22÷24 maja 2012)
Joanna Wyciślik
nr katalogowy: 69427
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2014-2
Wpływ parametrów mikroklimatu w komorze chłodniczej na skład chemiczny owoców i warzyw Część 2. Badania owoców i warzyw
KATARZYNA GŁADYSZEWSKA-FIEDORUK
DOROTA ANNA KRAWCZYK
Iwona Skoczko
ANDRZEJ GAJEWSKI
TOMASZ CHOIŃSKI
nr katalogowy: 82400
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-6
Badania nad termicznym odzyskiem odpadowych jonitów w procesie kopirolizy
Ryszard Wasielewski
Aleksander Sobolewski
nr katalogowy: 52466
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2015-6
Wpływ parametrów mikroklimatu w chłodni na jakościowe wskaźniki owoców i warzyw Zawartość cukrów i dwutlenku węgla
KATARZYNA GŁADYSZEWSKA-FIEDORUK
TOMASZ TELESZEWSKI
DOROTA KRAWCZYK
ANDRZEJ GAJEWSKI
IWONA SKOCZKO
nr katalogowy: 91791
10.15199/9.2015.6.6
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2007-4
Wytłaczanie powierzchniowe blach
nr katalogowy: 29086
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2008-11
Parametry jakościowe energii elektrycznej
Krzysztof Billewicz
nr katalogowy: 39020
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-5
Właściwości odżywcze wołowiny kulinarnej
Marek Cierach
nr katalogowy: 35404
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-5
DECHEMA - Raporty o trendach rozwojowych
nr katalogowy: 28554
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-1
Wymagania jakościowe w stosunku do tekstyliów określone przez dyrektywy Unii Europejskiej na przykładzie odzieży ochronnej i ekologicznej
Anita Fajczak-Kowalska
nr katalogowy: 11412
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-1
Wymagania jakościowe w stosunku do tekstyliów określone przez dyrektywy Unii Europejskiej na przykładzie odzieży ochronnej i ekologicznej
Anita Fajczak-Kowalska
nr katalogowy: 11412
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-7
Doskonała trwałość i niewielkie koszty
Krystyna Szymaniak
nr katalogowy: 92569
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2017-5
Automatyzacja pogłębiania wstecznego
nr katalogowy: 106064
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-7
Współczesne przechowalnictwo ziarna zbóż
LESŁAW JANOWICZ
nr katalogowy: 27941
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-11
Logika rozmyta w diagnostyce urządzeń elektronicznych
JÓZEF DRABAREK
RAFAŁ MAŃKA
WIESŁAW MADEJ
nr katalogowy: 39667
PROBLEMY JAKOŚCI 2007-3
Blueprinting
Lech NIEŻURAWSKI
Bożena PAWŁOWSKA
nr katalogowy: 24943
OPAKOWANIE 2016-6
Klej "szyty na miarę"
nr katalogowy: 99093
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-7-8
Triada: jakość, innowacje i etyka
Marek BUGDOL
nr katalogowy: 69435
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-10
Z PRASY TECHNICZNEJ
nr katalogowy: 63055
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-10
Badania i analiza uwarunkowań propagacji fal radiowych w wybranych środowiskach zamkniętych
Paweł Kosz
Sławomir J. Ambroziak
nr katalogowy: 101657
10.15199/13.2016.10.4
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2015-4
OCENA SKUTECZNOŚCI DZIAŁANIA SYSTEMU ROZPOZNAWANIA MÓWCY JAKO SYSTEMU PRACUJĄCEGO NIEZALEŻNIE OD ZAREJESTROWANEGO JĘZYKA WYPOWIEDZI
Ewelina Majda-Zdancewicz
Andrzej Dobrowolski
nr katalogowy: 90420
10.15199/59.2015.4.14
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-12
Opakowania - niezbędny element w obrocie towarowym
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 31755
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-11
Dobre praktyki
WALDEMAR DZWOLAK
nr katalogowy: 31169
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-9
Barwa mięsa
Tadeusz Kołczak
nr katalogowy: 29831
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-2
Inteligentne Sortowniki Optyczne ASM
nr katalogowy: 120558
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-11
Sieci neuronowe jako narzędzie wyszukujące źródło pochodzenia benzyn silnikowych
Bogusław Haducha
Ryszard Tadeusiewicz
nr katalogowy: 117205
10.15199/62.2018.11.5
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-11
Analiza Okrężna dla laboratoriów oceniających ziarno zbóż i przetwory zbożowe
ANNA SZAFRAŃSKA
nr katalogowy: 31062
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2007-6
Ekonomiczne i jakościowe aspekty procesu azotowania gazowego
Zbigniew Wencel
Ryszard Budzik
Cezary Kolmasiak
nr katalogowy: 26972
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-12
Sterownik PLC w procesie pomiaru reakcyjności koksu
RAFAŁ KIEŁCZEWSKI
nr katalogowy: 40373
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-3
Najwyższa jakość z "Kuźni"
Halina Maj
nr katalogowy: 23999
PROBLEMY JAKOŚCI 2007-1
Satysfakcja klienta w polskich organizacjach w świetle badań ankietowych
Mariusz GIEMZA
nr katalogowy: 23275
PROBLEMY JAKOŚCI 2007-1
Metoda KJ w rozwiązywaniu problemów jakościowych
Marek ĆWIKLICKI
nr katalogowy: 23265
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-3
Połączenie zapewniające lepszą produktywność i konkurencyjność
nr katalogowy: 136737
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2016-3
JAKOŚCIOWE ASPEKTY DZIAŁAŃ GOSPODARCZYCH
Jerzy ŁUNARSKI
nr katalogowy: 100649
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-7
Perspektywy nowoczesnej diagnostyki połączeń dźwigarów mostowych z wykorzystaniem fal sprężystych
Rafał Kędra
Magdalena Rucka
nr katalogowy: 99788
10.15199/33.2016.07.12
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 2)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 128432
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-11
Podstawowe wymagania jakościowe dla ziarna pszenicy i mąk pszennych
Roman Jurga
nr katalogowy: 87635
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-11
Wymagania jakościowe dla pszenicy przeznaczonej do produkcji mąki i chleba
Roman Jurga
nr katalogowy: 63570
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-7
Metody zwiększania gęstości nasypowej tripolifosforanu sodu
Katarzyna Gorazda
Marcin Banach
Agnieszka Makara
Zbigniew Wzorek
nr katalogowy: 61048
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-4
Określenie wpływu dodatku kwasu askorbinowego na wybrane cechy jakościowe błyskawicznych makaronów ekstrudowanych
Agnieszka Wójtowicz
nr katalogowy: 34490
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-4
Podstawowe surowce piekarskie:Mąka (cz. I)
nr katalogowy: 34455
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-2
Wpływ ozonu na jakość produktów spożywczych i napojów
Robert Muszański
nr katalogowy: 33424
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-1
Aspekty jakościowe standardów obsługi klienta jako indywidualnego użytkownika instalacji elektrycznej i odbiorcy energii elektrycznej
Bogusław WĘGRZYN
nr katalogowy: 32345
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-7
Między prawem a życiem!
KAZIMIERZ KLEPACZEWSKI
nr katalogowy: 29519
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-6
System oceny przydatnych do upowszechnienia zaawansowanych technologii i wyrobów włókninowych
JAN WOJTYSIAK
nr katalogowy: 27127
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
The issue of environmental qualities of lighting
Jiří HABEL
Petr ŽÁK
Tomáš SOUSEDÍK
nr katalogowy: 37103
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-5
Wpływ zawracania odcieków z odwadniania osadów ściekowych na pracę oczyszczalni ścieków
MAGDALENA GAJEWSKA
HANNA OBARSKA-PEMPKOWIAK
nr katalogowy: 35008
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2007-4
Wprowadzenie do zagadnień analizy jakości energii elektrycznej
Marian Pasko
Marcin Maciążek
Dawid Buła
nr katalogowy: 25309
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2007-2
Oddziaływanie napięcia odkształconego na pracę baterii kondensatorów energetycznych
Marek Olesz
nr katalogowy: 23939
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-2
Badanie składu chemicznego oraz wybranych cech strukturalnych ligniny drewna wykopaliskowego
MAGDALENA ZBOROWSKA
WŁODZIMIERZ PRĄDZYŃSKI
BOGUSŁAWA WALISZEWSKA
nr katalogowy: 28835
OPAKOWANIE 2013-8
Opakowania tekturowe i etykiety samoprzylepne dla sektora kosmetycznego - wymagania jakościowe i ich badanie część I
KAMIL MAZUREK
STEFAN JAKUCEWICZ
nr katalogowy: 78680
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nadchodzące zmiany w prawie winiarskim – krajowa ustawa winiarska
Sylwia Bonin
nr katalogowy: 132372
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nadchodzące zmiany w prawie winiarskim – krajowa ustawa winiarska
Sylwia Bonin
nr katalogowy: 132372
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-8
Wykorzystanie metody liczbowej podczas kontroli odbiorczej betonu i wyrobów betonowych
Małgorzata Lenart
nr katalogowy: 92971
10.15199/33.2015.08.19
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-6
Naprężenia własne występujące w obszarze temperatury generowanej w przedmiocie obrabianym podczas frezowania
WOJCIECH STACHURSKI
PIOTR ZGÓRNIAK
JACEK SAWICKI
DARIUSZ OSTROWSKI
BARTŁOMIEJ JANUSZEWICZ
nr katalogowy: 81525
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2012-5
Baltest-M nowa metoda badawcza do oceny jakości struktury powierzchni powłok PVD i CVD
Marek Betiuk
nr katalogowy: 71618
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-7-8
Formy pomocy mśp w dostępie do zewnętrznych źródeł kapitału własnego
Maciej WOŹNIAK
nr katalogowy: 69440
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-10
Wybrane właściwości mechaniczne i naprężenia resztkowe w szynach podsuwnicowych typu A65, 75, A100 walcowanych na gorąco
TOMASZ ZYGMUNT
JOLANTA RADZISZEWSKA-WOLIŃSKA ANDRZEJ ZAWISZA
nr katalogowy: 55022
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-4
Dobra jakość ziarna to dobra mąka dla piekarzy
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 34428
GAZETA CUKROWNICZA 2007-8
Zagrożenia mikrobiologiczne w przechowywanym soku gęstym w Cukrowni Glinojeck BSO Polska S.A.
Alina Kunicka
Magdalena Irach
nr katalogowy: 29346
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-11
Metody jakościowe oceny aktywności przeciwdrobnoustrojowej wyrobów włókienniczych
MARZENA DYMEL
BEATA GUTAROWSKA
MARZENA WIĘCKOWSKA-SZAKIEL
DANUTA CIECHAŃSKA
nr katalogowy: 39338
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
Parametry ilościowe i jakościowe symulatora D65 zbudowanego na bazie wysokoprężnej lampy wyładowczej - metalohalogenkowej
Lucyna HEMKA
Lech PIOTROWSKI
Ryszard ŁUKASIAK
nr katalogowy: 37142
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-9
Chleb zakopiański
Hanna Lubczyńska
nr katalogowy: 56366
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-5
Profilaktyczna konserwacja maszyn solidną inwestycją
nr katalogowy: 51687
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2013-5
Trendy rozwoju technologii wykorzystywanych do analizy zużycia i jakości energii elektrycznej na przykładzie systemu EMwise
Tomasz Klucznik
Jacek Popławski
nr katalogowy: 76387
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-11
Wymagania jakościowe dla papierowych opakowań do żywności
Ewa Kopania
nr katalogowy: 146284
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-11
Wymagania jakościowe dla papierowych opakowań do żywności
Ewa Kopania
nr katalogowy: 146284
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-3
Zarządzanie ryzykiem dla oczyszczalni ścieków - Część II: Jak należy zarządzać ryzykiem dla oczyszczalni ścieków
Ryszarda Iwanejko
Stanisław M. Rybicki
nr katalogowy: 33502
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-10
Wymagania jakościowe dla odpadów z papieru i tektury
ZBIGNIEW FORNALSKI
KATARZYNA GODLEWSKA
nr katalogowy: 30868
CHŁODNICTWO 2007-7
Zastosowanie różnorodnych technologii do mrożenia wadliwego mięsa wieprzowego (część 1)
JACEK KONDRATOWICZ
EWELINA ŁAŃCZKOWSKA
nr katalogowy: 27843
ELEKTROINSTALATOR 2022-6
SZYBKIE ZMIANY NAPIĘCIA W UKŁADACH ELEKTROENERGETYCZNYCH
Radosław Wiśniewski
Grzegorz Hołdyński
Zbigniew Skibko
nr katalogowy: 138134
ELEKTROINSTALATOR 2022-6
SZYBKIE ZMIANY NAPIĘCIA W UKŁADACH ELEKTROENERGETYCZNYCH
Radosław Wiśniewski
Grzegorz Hołdyński
Zbigniew Skibko
nr katalogowy: 138134
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Zasady transportu i uboju drobiu
Mirosław Michalski
nr katalogowy: 139486
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-10
Zmiany jakościowe oleju wytłoczonego z ozonowanych nasion rzepaku
Monika Sachadyn-Król
Izabella Jackowska
Monika Bojanowska
nr katalogowy: 116821
10.15199/62.2018.10.29
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2012-10
BADANIA MOŻLIWOŚCI ODZYSKU INDU ZE SZLIKRÓW MIEDZIOWYCH Z RAFINACJI OŁOWIU
KSAWERY BECKER
ZBIGNIEW SZOŁOMICKI
LESZEK GOTFRYD
KATARZYNA LESZCZYŃSKA-SEJDA
JUSTYNA PIWOWOŃSKA
GRZEGORZ PIETEK
nr katalogowy: 71766
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-11
Ocena pracy stacji usuwania azotanów na ujęciu Wierzchowisko w Częstochowie
Grzegorz Malina
Jerzy Mizera
Marcin Folwaczny
Agnieszka Mazur
nr katalogowy: 80380
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-7
Kontrola jakości zboża i mąki w zakładach Polskich Młynów S.A. w zakresie bezpieczeństwa zdrowotnego żywności
Elżbieta Sitkowska
nr katalogowy: 27772
OPAKOWANIE 2013-8
Opakowania aktywne, funkcjonalność i wygoda użytkowania
MARIUSZ S. KUBIAK
TOMASZ BOROWY
nr katalogowy: 78682
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2015-1
Analiza jakości i zużycia energii elektrycznej w obiektach o różnym charakterze
Marcin Wardach
Andrzej Kiryluk
Piotr Cierzniewski
Tomasz Zarębski
nr katalogowy: 89003
10.15199/74.2015.1.3
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Ocena ekstensograficzna ziarna pszenicy i mąki pszennej
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 81091
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-7
Najważniejsze wskaźniki jakości mąki pszennej
Roman Jurga
nr katalogowy: 69069
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-11
Pomiarowe i normatywne aspekty badań kompatybilności elektromagnetycznej
Damian GONSCZ
nr katalogowy: 146235
10.15199/48.2023.11.49
kompatybilność elektromagnetyczna (KEM)
pomiary poziomów emisji
testy odporności
dokładność badań
electromagnetic compatibility
measurement of emission levels
immunity tests
testing accuracy
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-8
Habilitacja dr inż. Konrada Olejnika
nr katalogowy: 71797
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-8
Jakość połączeń kluczem do lepszej obsługi gości EURO 2012
nr katalogowy: 70188
CHŁODNICTWO 2018-1
Autentyczność chłodzonych surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Jacek Kondratowicz
Paulina Woźniak
Ewa Burczyk
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Marlena Baryczka
nr katalogowy: 112352
10.15199/8.2018.1.1
autentyczność
mięso
produkty mięsne
mleko
produkty mleczne
authenticity
meat
meat products
milk
dairy products
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Niektóre aspekty jakościowe w produkcji pelletów paszowych
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 132061
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Niektóre aspekty jakościowe w produkcji pelletów paszowych
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 132061
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-3
Połączenie zapewniające lepszą produktywność i konkurencyjność
nr katalogowy: 136737
ELEKTROINSTALATOR 2024-6
OD REDAKCJI
Tomasz Charążka
nr katalogowy: 149254
OPAKOWANIE 2018-10
BADANIA I ROZWÓJ: Wpływ technik pakowania na jakość mięsnych wyrobów garmażeryjnych w trakcie przechowywania
Patrycja Miszta
Iwona Michalska-Pożoga
Tomasz Rydzkowski
nr katalogowy: 116781
10.15199/42.2018.10.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-12
Effectivness of demulsifiers in hydraulic oils Efektywność działania demulgatorów w olejach hydraulicznych
Anna Zajezierska
nr katalogowy: 81318
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Atestacja analizatorów NIR
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 81089
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-3
Jakość w procesie pakowania
Antonina Małgorzata KOŁOWSKA
Małgorzata GOTOWSKA
nr katalogowy: 97117
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-11
PORADNIK Wino dla inżyniera (201) Wina bratanków
winny maniak
nr katalogowy: 113969
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-2
DEMANTEX - złoże filtracyjne do odmanganiania wody
nr katalogowy: 82779
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
DEMANTEX - złoże filtracyjne do odmanganiania wody
Ewa Łasińska
Piotr Częścik
Jarosław Ostrowski
nr katalogowy: 77513
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-4
DEMANTEX - złoże filtracyjne do odmanganiania wody
nr katalogowy: 98023
OPAKOWANIE 2022-4
Rewolucja w uszlachetnianiu etykiet i opakowań
nr katalogowy: 137319
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-2
Stabilność fizykochemiczna piwa - wybrane aspekty praktyczne
nr katalogowy: 82782
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-4
Atrybuty jakościowe informacji w zarządzaniu
Aleksander Lotko
nr katalogowy: 75848
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2020-2
BADANIE ODPORNOŚCI URZĄDZEŃ MEDYCZNYCH NA PROMIENIOWANE POLE ELEKTROMAGNETYCZNE O CZĘSTOTLIWOŚCI RADIOWEJ
Dawid Dąbrowski
Leszek Nowosielski
nr katalogowy: 125090
10.15199/13.2020.2.1
urządzenia medyczne
kompatybilność elektromagnetyczna
zaburzenia o częstotliwości radiowej
medical equipment
electromagnetic compatibility
radiofrequency interference
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2014-1
Weryfikacja poprawności działania elektrohydraulicznego regulatora mocy turbiny kondensacyjnej, biorącej udział w regulacji systemu elektroenergetycznego
Jacek Karczewski
Mariusz Pawlak
nr katalogowy: 81812
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-12
A comparison of methods for assessment of textile garment whiteness. Visual and instrumental measurements Porównanie metod oceny białości wyrobów włókienniczych. Pomiar wzrokowy i instrumentalny
nr katalogowy: 81316
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2014-9
Kierunki rozwoju i oczekiwania przemysłu dotyczące farb antykorozyjnych
MAŁGORZATA ZUBIELEWICZ
nr katalogowy: 86611
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-9
Czyste wytyczne
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 86442
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12a
Podejście do badania właściwości estru syntetycznego w warunkach skoncentrowanego strumienia cieplnego
Paweł RÓZGA
nr katalogowy: 73089
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-12
Zawartość białka a ilość glutenu - na podstawie badań ZPZiP IBPRS
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 72901
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-7
Problematyka miary jakości
Romuald Kolman
nr katalogowy: 60986
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH