Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
AURA 2019-2
Zmiany klimatu i ryzyko wymarcia tygrysów
Piotr Skubała
nr katalogowy: 118531
10.15199/2.2019.2.4
populacja tygrysów
globalne zmiany klimatu
emisja gazów cieplarnianych
tiger population
global climate change
greenhouse gas emissions
AURA 2008-9
Pytania testowe etapu centralnego XXIII Olimpiady Wiedzy Ekologicznej
nr katalogowy: 37970
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-1
Wzloty i upadki polskiego rynku książki
Piotr Dobrołęcki
nr katalogowy: 141596
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-21-22
IWIS światowcem
nr katalogowy: 80491
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-2
Kafejka w kraju mandarynek
nr katalogowy: 18643
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-4
Strategia na rzecz Odpowiedzialnego Rozwoju, czyli jak planować rozwój
nr katalogowy: 118623
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-10
Garbowanie strusi... i co dalej
J. Targowski
nr katalogowy: 6126
OPAKOWANIE 2018-10
Opakowaniowy potencjał Ukrainy
nr katalogowy: 116761
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-7
Klinem w bezrobotnego
Andrzej Kalinowski
nr katalogowy: 13070
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-24
Czeski segment Orlenu
Henryk Piekut
nr katalogowy: 31488
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-3
Produkty innowacyjne i nietradycyjne makarony
nr katalogowy: 24529
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-3
Produkty innowacyjne i nietradycyjne makarony
nr katalogowy: 24529
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-6
Napoje funkcjonalne i dodatki - maj 2008 r.
nr katalogowy: 36228
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Z półki księgarskiej
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 141530
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Polska – Europa – Świat
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 139850
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Polska – Europa – Świat
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 139850
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Rosnące zapotrzebowanie na białko zwierzęce może stanowić zagrożenie dla środowiska naturalnego
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 142590
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Rosnące zapotrzebowanie na białko zwierzęce może stanowić zagrożenie dla środowiska naturalnego
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 142590
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-7
Zrównoważona produkcja mięsa rozpoczyna się poprzez akceptację odpowiedzialności
nr katalogowy: 127261
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2009-3
Ekologiczne aspekty eksploatacji transformatorów energetycznych
Franciszek Mosiński
nr katalogowy: 41847
AURA 2022-6
Społeczne zaangażowanie w transformację energetyczną
Zbigniew BOHDANOWICZ
nr katalogowy: 137940
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Z półki księgarskiej
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 141530
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-12
Poza horyzont zrównoważonego rozwoju
Jerzy Zwoździak
nr katalogowy: 120588
AURA 2011-12
Politycy nie interesują się ochroną środowiska
Edward GARŚCIA
nr katalogowy: 64157
AURA 2022-12
Milion gatunków zagrożony wyginięciem
Marta Smoreda
nr katalogowy: 140878
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-7
Charakterystyka jakości mięsa bobra europejskiego
Natalia Skiepko
Iwona Chwastowska -Siwiecka
Janusz F. Pomianowski
Łukasz Mroziński
nr katalogowy: 99850
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
OSWAJANIE DEMOGRAFII czyli jak najlepiej opodatkować robota?
Ewa Kakiet-Springer
nr katalogowy: 136726
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-1
Wzloty i upadki polskiego rynku książki
Piotr Dobrołęcki
nr katalogowy: 141596
GOSPODARKA WODNA 2013-12
INFORMACJE - NOWOŚCI - INFORMACJE
Anita Radziszewska
Katarzyna Tyczko
nr katalogowy: 81081
AURA 2013-9
RECENZJE
Kinga BONENBERG
nr katalogowy: 79201
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-2
Pokolenie 50+ może uratować rynek pracy
nr katalogowy: 147273
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-11
Felieton
Franciszek Kładź
nr katalogowy: 102463
AURA 2015-8
WIADOMOŚCI Z INTERNETU
Adam WIECZOREK
nr katalogowy: 93145
AURA 2012-8
Ratowanie wielorybów
Tomasz ŻYLICZ
nr katalogowy: 69863
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-6
Czy zasmakujemy w owadzich przysmakach?
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 77437
AURA 2018-7
Wyrok Trybunału z 12 kwietnia 2018 r. w sprawie oddziaływania przyłączy farmy wiatrowej do sieci energetycznej na obszar Natura 2000 w Irlandii, C - 323/17
nr katalogowy: 114799
AURA 2017-5
Ile dla przyrody i gospodarki człowieka warte są żuki gnojarze?
Piotr Skubała
nr katalogowy: 105563
10.15199/2.2017.5.3
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-5
NIE MA POLOWAŃ NA ŻUBRY
Henryk Piekut
nr katalogowy: 104697
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-2
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 112313
AURA 2012-10
Epidemie wczoraj, dziś i jutro
Mirosław TWARDOWSKI
nr katalogowy: 71252
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-2-3
Wyrzuć papierosy
Irena Fober
nr katalogowy: 96345
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Polska – Europa – Świat
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 139850
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-10
Perspektywy wykorzystania owadów i produktów ich przerobu w żywieniu człowieka oraz w różnych gałęziach przemysłu
Anna K. Żołnierczyk
Aleksandra J. Smorowska
Klaudia Gabryelska
nr katalogowy: 128490
10.15199/62.2020.10.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-10
Perspektywy wykorzystania owadów i produktów ich przerobu w żywieniu człowieka oraz w różnych gałęziach przemysłu
Anna K. Żołnierczyk
Aleksandra J. Smorowska
Klaudia Gabryelska
nr katalogowy: 128490
10.15199/62.2020.10.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-10
Perspektywy wykorzystania owadów i produktów ich przerobu w żywieniu człowieka oraz w różnych gałęziach przemysłu
Anna K. Żołnierczyk
Aleksandra J. Smorowska
Klaudia Gabryelska
nr katalogowy: 128490
10.15199/62.2020.10.6
AURA 2021-10
Wyrok Trybunału z 4 marca 2021 r. w sprawie wycinki lasu w Szwecji, zamieszkałego przez gatunki dzikiego ptactwa, C-473/19
Adam HABUDA
nr katalogowy: 133683
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-1
Tuszki i mięso bażanta łownego - wykwintny produkt dla wymagającego konsumenta
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 111832
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2019-3
Trzy trendy na 2019 rok, które zmienią filozofię produkcji, zarządzanie i zużycie energii
Jacek Łukaszewski
nr katalogowy: 119250
CHŁODNICTWO 2023-1
Lodówki zasilane energią słoneczną w krajach rozwijających się, mogą zmniejszyć głód i spowolnić zmiany klimatu
Mohan Ganguly
nr katalogowy: 141996
AURA 2023-3
Przyspieszenie zmian w ochronie i gospodarowaniu zasobami wodnymi
Andrzej Mizera
nr katalogowy: 142193
GOSPODARKA WODNA 2020-5
Rozmowa z dr. Benim Lewim, izraelskim naukowcem z Volcani Center1)
nr katalogowy: 126355
AURA 2017-12
Lis (Vulpes vulpes)
Agnieszka Bywalec
nr katalogowy: 110897
AURA 2015-8
Istota ekologizmu i jego społeczne znaczenie
Kinga Bonenbe rg
nr katalogowy: 93134
10.15199/2.2015.8.4
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-10
Wyzwania środowiskowe w branży opakowań do płynnej żywności Innowacyjne rozwiązania w praktyce
MONIKA SOMMER
nr katalogowy: 145755
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-2
Wykrywanie Pseudomonas aeruginosa.Bezpieczeństwo zdrowotne wód butelkowanych
Anna Rygała
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 82579
OPAKOWANIE 2014-5
Przemysł spożywczy i napojów: rozwój gwarantowany
nr katalogowy: 84320
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-4
Chemistry for Agriculture
nr katalogowy: 66991
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-4
Łańcuch dostaw kreowany przez zapotrzebowanie. Planowanie i harmonogramowanie w przemyśle chemicznym
Lara Rokhol
nr katalogowy: 66985
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-6
Bezpieczeństwo mikrobiologiczne surowców ziołowych
Alina Kunicka-Styczyńska
Krzysztof Śmigielski
nr katalogowy: 60534
SZKŁO I CERAMIKA 2010-6
Efektywność odzysku entalpii spalin jako czynnik intensyfikacji procesu topienia w płomieniowych piecach szklarskich
Zbigniew Bulga
Roman Mączek
Łukasz Bulga
nr katalogowy: 56260
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-10
Ekstrakty roślinne w produktach mlecznych
Dorota Zaręba
Mariola Kozłowska
Małgorzata Ziarno
nr katalogowy: 55112
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2010-9
Rozwiązywanie obwodów prądu stałego z nieliniowymi źródłami sterowanymi z wykorzystaniem obliczeń ewolucyjnych
Mirosław Gajer
nr katalogowy: 53951
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-8
Pozyskiwanie i jakość mięsa wielbłąda
nr katalogowy: 100645
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-5
Mało poznany grzyb pleśniowy Galactomyces geotrichum w wyrobach mlecznych
Anna Grygier
Kamila Myszka
Magdalena Rudzińska
nr katalogowy: 98612
10.15199/65.2016.5.6
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-1
Nowe kierunki rozwoju produkcji piekarskiej
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 88923
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-8
Zastosowanie reaktorów biochemicznych do oczyszczania ścieków
ANDRZEJ GAWDZIK
BARBARA TAL-FIGIEL
WIESŁAW FIGIEL
DANUTA CIAK
nr katalogowy: 107906
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-8
Zastosowanie reaktorów biochemicznych do oczyszczania ścieków
ANDRZEJ GAWDZIK
BARBARA TAL-FIGIEL
WIESŁAW FIGIEL
DANUTA CIAK
nr katalogowy: 107695
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2015-12
Fotowoltaika w warunkach polskich
Radosław Gutowski
nr katalogowy: 95434
10.15199/74.2015.12.1
GOSPODARKA WODNA 2015-9
Określenie wartości przepływów charakterystycznych poniżej zbiornika Racibórz z zastosowaniem metod Monte Carlo opartych na funkcjach copula Część I
BERNARD TWARÓG
nr katalogowy: 93545
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-1
Elektromagnetyzm w polityce ochrony zdrowia osób starszych
Anna PŁAWIAK-MOWNA
Wojciech ZAJĄC
Grzegorz ANDRZEJEWSKI
nr katalogowy: 88908
10.15199/48.2015.01.43
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-11
Zmiana budynku energooszczędnego na budynek o niemal zerowym zużyciu energii oraz sposobu jego użytkowania z funkcji biurowej na mieszkalną
Przemysław Markiewicz-Zahorski
Joanna Rucińska
Małgorzata Fedorczak-Cisak
nr katalogowy: 129095
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2020-7-8
Czytelnictwo i COW w czasach zarazy – cd.
Marian Rubik
nr katalogowy: 127211
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2018-12
Elektromobilność - czy stoimy u progu nowej rewolucji?
Marcin Hołub
nr katalogowy: 117575
10.15199/74.2018.12.3
AURA 2017-9
Rozród kotów - naturalny czy kontrolowany?
Ewa PETER
Natasza ŚWIĘCICKA
Henryka BERNACKA
Dominika GULDA
nr katalogowy: 109076
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-12
KONFERENCJE - Saletra 2013
nr katalogowy: 81273
GOSPODARKA WODNA 2012-3
Inżynieria wodna w imperium Khmerów - rozwój i upadek Angkoru
AGNIESZKA KARCZMARCZYK
nr katalogowy: 66275
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Słone i pikantne przekąski na rynkach Polski i świata
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 59563
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-12
Mikrobiologiczne źródła EPA
Iwona Gientka
Przemysław Grela
Anna M. Kot
Lidia Stasiak-Różańska
nr katalogowy: 102846
10.15199/65.2016.12.6
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2015-7
Gaz łupkowy- wpływ wierceń na środowisko
Artur Pawłowski
Lucjan Pawłowski
Marek Gromiec
Stanisław Baran
nr katalogowy: 92530
10.15199/17.2015.7.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-5
O metodzie najmniejszych kwadratów z pominięciem nauki algebry macierzy i krakowianów na jednym z trzech poziomów edukacji geodezyjnej – część I
Jerzy Gajdek
nr katalogowy: 143074
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-12
TE WYSTANE W MROZIE SZYNKI
Ewa Kakiet-Springer
nr katalogowy: 146359
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-5
Zastosowanie testu U Manna-Whitneya w analizie klientów branży e-commerce
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 150882
AURA 2019-8
"Jaką część planety powinniśmy wziąć pod ochronę?"
Piotr Skubała
nr katalogowy: 121739
10.15199/2.2019.8.4
szóste wielkie wymieranie
kryzys klimatyczny i środowiskowy
różnorodność biologiczna
ochrona
six mass extinction
climate and environmental crisis
biodiversity
protection
AURA 2020-2
Ekstremalne zjawiska pogodowe i ich wpływ na przyrodę w Polsce
Piotr Skubała
nr katalogowy: 124897
10.15199/2.2020.2.2
zmiany klimatu
ulewne deszcze
powodzie
silne wiatry
pożary
climate change
heavy rains
floods
strong winds
fires
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-5
Antyzbrylacze do nawozów saletrzanych. Cz. I. Zjawisko zbrylania
Aleksandra Tyc
Józef Hoffmann
Andrzej Biskupski
nr katalogowy: 120229
10.15199/62.2019.5.15
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-7
Systemy pomiarowe wykorzystywane w bezzałogowych statkach powietrznych do badania jakości powietrza
Krzysztof Cygańczuk
Paweł Janik
nr katalogowy: 127045
10.15199/62.2020.7.2
AURA 2021-10
Technomasa versus biomasa
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 133686
10.15199/2.2021.10.2
antropocen
masa antropogeniczna
biomasa
beton
plastik
anthropocene
anthropogenic mass
biomass
concrete
plastic
AURA 2024-7
Połowy na Bałtyku
Tomasz ŻYLICZ
nr katalogowy: 149592
AURA 2018-4
Bociany na wysypiskach śmieci
Joanna WOŹNA
nr katalogowy: 113186
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-7
Systemy pomiarowe wykorzystywane w bezzałogowych statkach powietrznych do badania jakości powietrza
Krzysztof Cygańczuk
Paweł Janik
nr katalogowy: 127045
10.15199/62.2020.7.2
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-12
Wpływ jednoczesnego oddziaływania pól elektromagnetycznych generowanych przez linie przesyłowe wysokiego napięcia prądu zmiennego oraz telefon komórkowy na równowagę prooksydacyjno-antyoksydacyjną w strukturach mózgu szczurów
Grzegorz CIEŚLARI
Karolina SIEROŃ
Aleksander SIEROŃ
Paweł SOWA
nr katalogowy: 134763
10.15199/48.2021.12.18
linie przesyłowe wysokiego napięcia prądu zmiennego
telefon komórkowy
równowaga prooksydayjno-antyoksydacyjna
mózg szczura
high voltage alternating current transmission lines
mobile phone
prooxidant-antioxidant balance
rat brain
AURA 2024-7
Historia pewnej bakterii z gejzerów w Yellowstone
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 149593
10.15199/2.2024.7.2
termofile
DNA
PCR
inżynieria genetyczna
Yellowstone
thermophiles
DNA
PCR
genetic engineering
Yellowstone
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Zagrożenia mikrobiologiczne w żywności
Katarzyna Leja
Kamila Szudera-Kończal
Katarzyna Czaczyk
nr katalogowy: 122457
10.15199/65.2019.9.6
patogeny żywności
zanieczyszczenie mikrobiologiczne
choroby przenoszone przez żywność
food pathogens
microbial contamination
food-borne diseases
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-12
Trendy w produkcji żywności
Patrycja Łusiak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 146436
10.15199/65.2023.12.3
żywność
innowacje
produkcja
utylizacja
food
innovations
production
utilization
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2020-2
Omówienie zagadnień związanych z potencjalnym wpływem generacji połączonej z siecią przez układy energoelektroniczne na funkcje zabezpieczeń linii przesyłowych
Marek Głaz
nr katalogowy: 124948
10.15199/74.2020.2.1
zabezpieczenia linii przesyłowych
generacja
układy energoelektroniczne
line security operability
generation
power electronics components
GOSPODARKA WODNA 2024-1
Wpływ zmiany klimatu na przyszłość zasobów wodnych w Polsce
ZBIGNIEW KUNDZEWICZ
nr katalogowy: 146810
10.15199/22.2024.1.3
zmiana klimatu
zasoby wodne
gospodarka wodna
ekstrema hydrologiczne
climate change
water resources
water management
hydrological extremes
GOSPODARKA WODNA 2024-1
Wpływ zmiany klimatu na przyszłość zasobów wodnych w Polsce
ZBIGNIEW KUNDZEWICZ
nr katalogowy: 146810
10.15199/22.2024.1.3
zmiana klimatu
zasoby wodne
gospodarka wodna
ekstrema hydrologiczne
climate change
water resources
water management
hydrological extremes
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2017-6
Internet rzeczy w medycynie i dla podniesienia komfortu życia
Sławomir Hausman
Piotr Korbel
nr katalogowy: 106239
10.15199/59.2017.6.1
Internet rzeczy
IoT
wąskopasmowy Internet rzeczy
NB-IoT
systemy komórkowe 5G
zastosowania medyczne
opiekuńcze otoczenie
Internet of Things
IoT
Narrow-Band Internet of Things
NB-IoT
cellular 5G systems
medical applications
Ambient Assisted Living
AAL
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-2
Badania ankietowe kobiet Spożycie produktów fermentowanych
Małgorzata Drywień
Jadwiga Hamułka
Magdalena Górnicka
Agata Wawrzyniak
Joanna Frąckiewicz
Agnieszka Woźniak
Anna Ciecierska
nr katalogowy: 112324
10.15199/65.2018.2.5
produkty fermentowane
spożycie
kobiety
fermented products
consumption
women
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-3
Kolor włókna alpak i jego określenie z wykorzystaniem kolorymetru
Anna Morales Villavicencio
Roman Niżnikowski
nr katalogowy: 132316
10.151199/60.2021.3.1
alpaka
włókno
naturalne kolory
kolorymetr
CIELab
alpaca
fiber
natural colors
colorimeter
CIELab
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-3
Kolor włókna alpak i jego określenie z wykorzystaniem kolorymetru
Anna Morales Villavicencio
Roman Niżnikowski
nr katalogowy: 132316
10.151199/60.2021.3.1
alpaka
włókno
naturalne kolory
kolorymetr
CIELab
alpaca
fiber
natural colors
colorimeter
CIELab
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-9
Alternatywne źródła białka w produkcji żywności
Beata Drużyńska
nr katalogowy: 145291
10.15199/65.2023.9.5
białko
białka jednokomórkowców
owady jadalne
algi
protein
unicellular proteins
edible insects
algae
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Chiny strategiczny partner Polski w handlu z krajami spoza UE
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 111719
10.15199/65.2018.1.2
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
Polska
Chiny
foreign trade
agri-food products
Poland
China
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-3
Owady - żywność przyszłości
Anna Florowska
Tomasz Florowski
nr katalogowy: 125599
10.15199/65.2020.3.6
owady jadalne
entomofagia
novel food
edible insects
entomophagy
novel food
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2024-10
Modyfikacje systemów ciepłowniczych zmierzające do osiągnięcia neutralności węglowej
ŁUKASZ TRZCIŃSKI
MICHAŁ TURSKI
nr katalogowy: 150966
10.15199/9.2024.10.2
miasta inteligentne
miasta przyszłości
miejskie systemy ciepłownicze
systemy energetyczne
neutralność węglowa
smart cities
cities of the future
urban heating systems
energy systems
carbon neutrality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-10
Kierunki rozwoju opakowań w mleczarstwie
Marta LENARTOWICZ-KLIK
Izabela GAJLEWICZ
nr katalogowy: 150987
10.15199/65.2024.10.3
produkty mleczne
okres przydatności do spożycia
inteligentne opakowania
aktywne opakowania
MAP
opakowania antybakteryjne
powłoki jadalne.
dairy products
shelf life
intelligent packaging
active packaging
MAP
antibacterial packaging
edible coatings
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-10
Kierunki rozwoju opakowań w mleczarstwie
Marta LENARTOWICZ-KLIK
Izabela GAJLEWICZ
nr katalogowy: 150987
10.15199/65.2024.10.3
produkty mleczne
okres przydatności do spożycia
inteligentne opakowania
aktywne opakowania
MAP
opakowania antybakteryjne
powłoki jadalne.
dairy products
shelf life
intelligent packaging
active packaging
MAP
antibacterial packaging
edible coatings
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2024-10
Modyfikacje systemów ciepłowniczych zmierzające do osiągnięcia neutralności węglowej
ŁUKASZ TRZCIŃSKI
MICHAŁ TURSKI
nr katalogowy: 150966
10.15199/9.2024.10.2
miasta inteligentne
miasta przyszłości
miejskie systemy ciepłownicze
systemy energetyczne
neutralność węglowa
smart cities
cities of the future
urban heating systems
energy systems
carbon neutrality
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-10
Potencjał retencyjny miasta. Część 1: Metody
Paulina Rybka
Jakub Jurasz
Marcin Wdowikowski
nr katalogowy: 145675
10.15199/17.2023.10.3
retencja
miasto
spływ powierzchniowy
hydrologia miejska
zmiany klimatyczne
retention
city
surface runoff
urban hydrology
cliamte change
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH