Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
ODZIEŻ 2006-4
Nowości
nr katalogowy: 17852
AURA 2009-5
Plany gospodarowania wodami w obszarach dorzeczy
MAŁGORZATA SZCZEPKA
nr katalogowy: 44203
GOSPODARKA WODNA 2013-4
Zaopatrzenie w wodę w świetle zrównoważonego rozwoju
ARTUR PAWŁOWSKI
LUCJAN PAWŁOWSKI
nr katalogowy: 75941
AURA 2014-4
Ochrona wód (3)
Elżbieta Tyralska-Wojtycza
nr katalogowy: 83378
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-9
Trwałość wyrobów czekoladowych (2)
nr katalogowy: 144844
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-2
Słodkie rzeczy
nr katalogowy: 6738
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-6
PORADNIK Wino dla inżyniera (46)
winny maniak
nr katalogowy: 50664
AURA 2016-6
Cykl hydrologiczny w przyrodzie i jego skutki
Agnieszka Thier
nr katalogowy: 98873
10.15199/2.2016.6.1
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-2
Słodkie wina stołowe
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 111930
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2014-3
Instrumenty prawne odpowiedzialności administracyjnej w ochronie środowiska, ze szczególnym uwzględnieniem ochrony wód. Cz. II
Marcin Sobota
Anna Budny
nr katalogowy: 82944
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-9
Owoce w cukiernictwie. Rodzaje i słodkie inspiracje
Karol Sobkowiak
nr katalogowy: 144838
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-2
Wody podziemne zlewni Gwdy - struktura wykorzystania i zagrożenia
Tomasz Kotowski
Stefan Satora
nr katalogowy: 65625
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-3
Słodkie stoły
nr katalogowy: 118891
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-6
Słodki smak podróży, czyli pięć cukierni, które warto odwiedzić podróżując po Europie
nr katalogowy: 98581
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-8
Ciekawe zwyczaje ze słodkościami w tle
Karol Sobkowiak
nr katalogowy: 144330
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-3
Słodkie rzeczy
nr katalogowy: 6758
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-6
Słodkie przyciąganie
nr katalogowy: 18544
AURA 2021-12
Doktorów trzech
Olgierd WIECZOREK
nr katalogowy: 134983
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-1
Słodkie dwa lata
nr katalogowy: 40678
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-7-8
Wytrawne i słodkie
nr katalogowy: 18525
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-5
Owocowe akcenty
nr katalogowy: 11982
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-3
Słodkie sekrety
nr katalogowy: 11921
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-9-10
Zanieczyszczenia fizyczne: zagrożenia dla ekosystemów śródlądowych
Agnieszka Stradecka
nr katalogowy: 105486
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-3
Słodkie trunki
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 18631
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-2
Słodkie lenistwo
Waldemar Marek Bielski
nr katalogowy: 5223
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-4
Lodowe sukcesy
nr katalogowy: 4083
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-12
Torty na każdą okazję
nr katalogowy: 12156
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-1
OFERTA SPECJALNA DLA PIEKARNI
nr katalogowy: 4743
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-2
Słodkie, bo polskie
Roman Kwiatkowski
nr katalogowy: 7910
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-12
Jesienne spotkania z książką
A. Kuźmicki
nr katalogowy: 88831
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-12
Dieta przeciwzapalna
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 146305
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-2
Karnawałowe nadzienia z Prospony
nr katalogowy: 19249
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-11
Słodkie co nieco
DG
nr katalogowy: 12132
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-2
Desery od serca
DOMINIKA GASIK
nr katalogowy: 18644
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-4
Słodkie spotkanie w Cracovii
Anna Korfel
nr katalogowy: 4857
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-3
Ciasta z sercem
JÓZEF NARÓĆ
nr katalogowy: 4059
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-4
Ciasteczkowe Inspiracje Igi Sarzyńskiej-Komorowskiej
nr katalogowy: 136994
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-10
Holenderska specjalność- stroopwafel
Anna Wytrykus
nr katalogowy: 22130
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-5
Słodkie dzieła sztuki Czasem aż trudno uwierzyć, jakie cuda można wyczarować w pracowni cukierniczej
DG
nr katalogowy: 18570
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Drodzy Czytelnicy!
Redakcja
nr katalogowy: 136034
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-10
Słodkie Las Vegas Miasto, które nigdy nie śpi
JOANNA NOWICKA
nr katalogowy: 4278
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-6
A może śniadania z innych zakątków świata?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 148919
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-12
Słodkie Święta
nr katalogowy: 95509
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-4
Ciasteczkowe Inspiracje Igi Sarzyńskiej-Komorowskiej
nr katalogowy: 136994
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-4
Ciasteczkowe Inspiracje Igi Sarzyńskiej-Komorowskiej
nr katalogowy: 136994
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Drodzy Czytelnicy!
Redakcja
nr katalogowy: 136034
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-1
Konkurs „Szarlotka”
nr katalogowy: 147605
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-3
Słodkie stoły - ślubny hit
Marek Perzyński
nr katalogowy: 96695
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-10
Ciasteczkowe Inspiracje Igi Sarzynskiej-Komorowskiej ´ Jesienny minimalizm
nr katalogowy: 145350
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-1
Tłusty czwartek Smażymy idealne pączki
nr katalogowy: 124337
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-8
Wpływ eksploatacji wód termalnych na zmiany ich chemizmu oraz możliwości wykorzystania na przykładzie Bańskiej Niżnej
Tomasz Kotowski
Stefan Satora
nr katalogowy: 69931
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-6
Kreatywni Cukiernicy
nr katalogowy: 27100
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-10
Expo Sweet hojnie rozdaje nagrody!
nr katalogowy: 116358
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-10
Słodkie bezpieczeństwo
nr katalogowy: 30538
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-12
NOWOŚCI
nr katalogowy: 40338
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-12
Rogale świętomarcińskie rodem z Poznania
nr katalogowy: 102519
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-10
Dwa słodkie dni w Hamburgu
nr katalogowy: 30231
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-6
Desery to nasza pasja
nr katalogowy: 27099
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-11
Słodkie "Pożegnanie z Afryką"
Bożenna Sikoń
nr katalogowy: 38980
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-7-8
Desery to nasza pasja
nr katalogowy: 36846
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-8
Do kawy coś słodkiego...
Maria Pawlik
nr katalogowy: 138665
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-2
Wina dla smakoszy
nr katalogowy: 33389
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-12
Holenderska specjalność: poff ertjes
Anna Wytrykus
nr katalogowy: 31694
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-11
Jeszcze o porto
nr katalogowy: 31192
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
UNIFINE - desery to nasza pasja
nr katalogowy: 23770
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-1
Wszystkie smaki pączków
Maria Pawlik
nr katalogowy: 135318
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-8
Do kawy coś słodkiego...
Maria Pawlik
nr katalogowy: 138665
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Nauka sugarcraftingu z Jowitą Woszczyńską
nr katalogowy: 129446
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Nauka sugarcraftingu z Jowitą Woszczyńską
nr katalogowy: 129446
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Ciasteczkowe Inspiracje Igi Sarzyńkiej-Komorowskiej
nr katalogowy: 136056
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Ciasteczkowe Inspiracje Igi Sarzyńkiej-Komorowskiej
nr katalogowy: 136056
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-5
Dlaczego coraz bardziej kochamy wegańskie desery?
Karol Sobkowiak
nr katalogowy: 142957
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-7
Na czym polega technologia smacznej bułki?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 143926
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
Przekąski Wolf ButterBack - jakość prosto z pieca
nr katalogowy: 85526
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-1
Rogale świętomarcińskie
Katarzyna Mojzykiewicz
nr katalogowy: 64988
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-3
Serena. Włoskie gelato ma konkurencję
nr katalogowy: 130796
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
Słodkie smaki i aromaty, które królują na wielkanocnym stole
Karol Sobkowiak
nr katalogowy: 142142
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Rozwój na rynku batonów - pikantny zamiast słodkiego
nr katalogowy: 67956
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-1
Wypiek pieczywa w punkcie sprzedaży
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 129965
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-3
Serena. Włoskie gelato ma konkurencję
nr katalogowy: 130796
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-5
Święte wino z Toskanii
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 97859
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-1
Wszystkie smaki pączków
Maria Pawlik
nr katalogowy: 135318
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-12
Słodkie szopki bożonarodzeniowe w Rzeszowie
Małgorzata Słowińska
nr katalogowy: 140777
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-4
Smak, jakość czy cena? Za co konsumenci cenią piwo z polskich browarów?
nr katalogowy: 144700
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-9
Dostawa, czyli jak zadbać o logistykę
Paulina Steklińska
nr katalogowy: 115677
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-4
Słodkie oblicze historii cukiernictwa
nr katalogowy: 104874
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-7
Słodkie lenistwo, czyli urlop w duchu slow movement
nr katalogowy: 69078
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-7
Nowości Martin Braun
nr katalogowy: 60704
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-8
Jeśli coś zjeść, to w piekarni!
nr katalogowy: 121618
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-1
Wypiek pieczywa w punkcie sprzedaży
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 129965
AURA 2022-3
Niezwykłe figowce i słodkie figi
Małgorzata FALENCKA-JABŁOŃSKA
nr katalogowy: 136699
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-5
Dlaczego coraz bardziej kochamy wegańskie desery?
Karol Sobkowiak
nr katalogowy: 142957
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-12
Słodkie szopki bożonarodzeniowe w Rzeszowie
Małgorzata Słowińska
nr katalogowy: 140777
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Substancje intensywnie słodzące w żywności
Katarzyna Świąder
Bożena Waszkiewicz-Robak
Franciszek Świderski
nr katalogowy: 59556
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-5
Słodkie targi w Katowicach
nr katalogowy: 97855
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-12
PORADNIK Wino dla inżyniera (149) Sauternes
winny maniak
nr katalogowy: 91761
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-11
Czas na rogale świętomarcińskie
nr katalogowy: 151401
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-9
Sweet quaternary derivatives of vitamin PP. Słodkie czwartorzędowe pochodne witaminy PP
Monika Stasiewicz
nr katalogowy: 79429
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-3
Słodycze nie tylko słodkie (cz. I)
Marta Stus
nr katalogowy: 50254
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-3
"Bułka dla ucznia"
Grzegorz Nowakowski
nr katalogowy: 50236
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-2
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 49829
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-2
Słodkie perspektywy
nr katalogowy: 49820
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-1
Jesienne impresje w Polmarkusie
Lucyna Kubicka
nr katalogowy: 49456
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-2
Tajniki serca
nr katalogowy: 41516
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-4
Spotkanie mistrzów cukiernictwa
nr katalogowy: 58743
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-3
Francuzi potentatami w produkcji i handlu ciasteczkami
nr katalogowy: 57905
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-4
Słodkie targi w Katowicach
nr katalogowy: 90371
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-7
Niemcy od A do Z
nr katalogowy: 114711
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-7
Jeśli wino, to tylko z Bordeaux...Sauternes - napój bogów
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 69086
AURA 2020-4
Jak (nie)przeciwdziałać skutkom suszy?
Cezary J. TAJER
nr katalogowy: 125827
wody słodkie
zasoby wodne
susza
zmiana klimatu
różnorodność biologiczna
ochrona przyrody
freshwaters
water resources
drought
climate change
biodiversity
nature conservation
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-4
Słodycze nie tylko słodkie (cz. II)
Marta Stus
nr katalogowy: 50858
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-2
PIERNIKI, SŁODKA SZOPKA I STU POMOCNIKÓW MIKOŁAJA
Maria Banasik
nr katalogowy: 41666
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-1-2
Klejnot z Douro
winny maniak
nr katalogowy: 73897
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-6
Muzeum czekolady w Kolonii
Mirosław Bohdan
nr katalogowy: 52421
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
Słodkie smaki i aromaty, które królują na wielkanocnym stole
Karol Sobkowiak
nr katalogowy: 142142
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-9
Cydr - jabłko z "mocą"
Ilona Schneider
nr katalogowy: 93609
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
Piwo smakowe - rozwój kategorii w Polsce
Maciej Chołdrych
nr katalogowy: 64609
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-9
Use of algae in agriculture and food industry Wykorzystanie glonów w rolnictwie i przemyśle spożywczym
Łukasz Biłos
Sabina Golla
Agnieszka Patyna
nr katalogowy: 100783
10.15199/62.2016.9.28
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-3
Wino i potrawy
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 50258
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-2
Świdośliwa – jeszcze jeden wartościowy krzew owocowy do masowej uprawy
Augustyn Mika
nr katalogowy: 50132
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-3
Słodkie rewolucje na krańcu Europy
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 83261
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-2
Dobro zaklęte w kruszynie chleba
Władysław Migdał
nr katalogowy: 41639
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-3
PORADNIK Wino dla inżyniera
winny maniak
nr katalogowy: 41558
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-23
PORADNIK Wino dla inżyniera (38)
winny maniak
nr katalogowy: 48484
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-6
Nazwy mięsnych przekąsek
nr katalogowy: 120748
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 139115
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-5
Dlaczego zapominamy o owocach?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 105338
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-7
Jak odnieść sukces online? Dowiedz się, jak działać na swoją korzyść!
Paulina Steklińska
nr katalogowy: 114702
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-6
Nowości
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 84371
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-9
Konkurs na znak rozstrzygnięty!
Władysław Serwatowski
nr katalogowy: 62229
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-6
Dwa łyki Portugalii
winny maniak
nr katalogowy: 60156
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-3
W styczniu br. już po raz czwarty Międzybranżowa Rada Win z Roussillon – we współpracy z Międzybranżową Radą Win z Langwedocji oraz francuskim Związkiem Producentów Win Słodkich - zorganizowała „Śródziemnomorskie Spotkania z Muskatem”.
nr katalogowy: 58085
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-1
Jak jeść słodycze, aby było zdrowo?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 95786
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-7
Słodkie tradycje, czyli rzecz o najdziwniejszych deserach świata
nr katalogowy: 99156
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-7
Na czym polega technologia smacznej bułki?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 143926
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-12
Mocno wysmakowane
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 81047
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-4
Znane i nieznane wina z Chile
winny maniak
nr katalogowy: 66923
AURA 2022-3
Niezwykłe figowce i słodkie figi
Małgorzata FALENCKA-JABŁOŃSKA
nr katalogowy: 136699
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-8
Słodkie punkty na mapie Toronto
Iga Sarzyńska
nr katalogowy: 78302
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-12
O piernikach raz jeszcze
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 123746
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-12
Wina z Luksemburga
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 134821
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
FRITSCH. Serenada z ciastem. Już niemal od 100 lat
nr katalogowy: 137380
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-12
Co piekarz wiedzieć powinien - Pierniki to wypieki mające korzenie w piekarstwie
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 146299
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-4
Słodkości na chlebek
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 104864
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-2
10 lat minęło, czyli wspomnienia z narodzin Akademii Mistrza
nr katalogowy: 111925
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-9
Bezglutenowe wypieki na rynku amerykańskim
Bogdan Achremowicz
nr katalogowy: 86250
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-8
Wartość odżywcza i walory zdrowotne kiełków zbożowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 69714
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Zapraszamy na brunch!
Arletta Kowalik
nr katalogowy: 133981
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-5
Opinia GUS nie chroni przed fiskusem
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 105327
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-5
Czy Francuzi robili głupstwa, czyli kilka słów o specjalności Nord-Pas-de-Calais
Beata Marchand
nr katalogowy: 90807
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-9
Zastosowanie ozonu i nadtlenku wodoru w procesie uzdatniania wody infiltracyjnej
Jacek Leszczyński
nr katalogowy: 38120
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Słodkie napoje bez cukru
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 120740
10.15199/64.2019.5-6.5
napoje bezalkoholowe
cukier
substancje intensywnie słodzące
oświadczenia żywieniowe
beverages
sugar
intense sweeteners
nutrition claims
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-6
Imponująca oferta
nr katalogowy: 106247
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-12
Jak wykorzystać święta by docenić pracowników i zadbać o poprawę atmosfery w firmie?
Justyna Stefańska
nr katalogowy: 117393
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-11
Piekarzu, czy wiesz, że... dobrze znane i lubiane, szczególnie w okresie Bożego Narodzenia, pierniki to tak naprawdę pieczywo mające swe korzenie w piekarstwie?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 116892
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-1-2
Wisienka na torcie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 73878
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-6
Zielona królowa sałatek
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 60143
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-5
Nie całkiem słodkie 100 lat
Henryk Piekut
nr katalogowy: 118856
OPAKOWANIE 2015-6
Produkcja krótkich serii pudeł - bez pudła!
nr katalogowy: 92382
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Chorwacja – czerwone odmiany endemiczne i kariera dziewięciu ocalałych krzewów
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 128343
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-5
„Rośniemy Mądrze” – Cukiernia Sowa ogłosiła strategię rozwoju do 2026 r.
nr katalogowy: 150903
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2014-11
Pośrednia metoda określania ubytków wody w sieci ciepłowniczej
OLGIERD NIEMYJSKI
nr katalogowy: 87685
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2016-7
Analiza strat wody w systemie wodociągowym eksploatowanym przez Przedsiębiorstwo Wodociągów i Kanalizacji Okręgu Częstochowskiego S.A.
Ewa Ociepa
Konrad Merc
nr katalogowy: 99695
10.15199/17.2016.7.3
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-1
Procesy oczyszczania wody stosowane w krajowych wodociągach
Marek Mołczan
Elżbieta Grochulska-Segal
Henryk Małysa
Wojciech Adamski
Andrzej Biłyk
nr katalogowy: 32286
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-8
Analiza wskaźnikowa strat wody wodociągowej w gminach wiejskich i miejsko-wiejskich w Polsce (cz. 1)
Tomasz Bergel
nr katalogowy: 69926
GOSPODARKA WODNA 2005-3
ŚWIATOWY DZIEŃ WODY 2005
Wojciech Majewski
nr katalogowy: 9700
AURA 2018-2
KRONIKA EKOLOGICZNA
nr katalogowy: 112101
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2017-4
Analiza zmian produkcji oraz zużycia wody w miastach powiatowych południowo-wschodniej Polski
Dawid Szpak
Barbara Tchórzewska-Cieślak
nr katalogowy: 105116
10.15199/17.2017.4.16
AURA 2008-8
Rozwój zrównoważony w programie zajęć koła ekologicznego w gimnazjum
MAŁGORZATA ŻBIK
nr katalogowy: 37227
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-8
Zmiany jakości mikrobiologicznej wody podczas stagnacji w instalacji wodociągowej budynku użyteczności publicznej
Agnieszka Rożej
Arkadiusz Aftyka
nr katalogowy: 78400
GOSPODARKA WODNA 2015-4
Recyrkulacja wód potechnologicznych na przykładzie zakładu oczyszczania wody w Lubiczu
GRAŻYNA TOTCZYK
ŁUKASZ GÓRSKI
KATARZYNA KOKORZYCKA
nr katalogowy: 90625
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2015-9
Analiza zużycia wody w różnych typach krytych pływalni
Florian G. Piechurski
nr katalogowy: 93918
10.15199/17.2015.9.1
AURA 2014-3
Ochrona wód (2)
Elżbieta TYRALSKA-WOJTYCZA
nr katalogowy: 82673
AURA 2017-4
Światowy Dzień Wody
nr katalogowy: 104966
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-10
Analiza awaryjności sieci wodociągowej miasta Sanoka z uwzględnieniem strat wody
Izabela Piegdoń
Barbara Tchórzewska-Cieślak
nr katalogowy: 71567
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-5
Uzdatnianie wody powierzchniowej metodą ozonowania i filtracji przez biologicznie aktywne węgle
BOŻENA SEREDYŃSKA-SOBECKA
AGATA MARKOWSKA
MARIA U. TOMASZEWSKA
nr katalogowy: 35041
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-4
Analiza parametrów jakości wody w wybranych sieciach wodociągowych w Polsce pod względem potrzeby jej doczyszczania
Maciej Malarski
Agata Drzazga
Magdalena Matusiak
Marta Strzelczyk
Paulina Pająk
nr katalogowy: 75955
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-10
Wpływ uzdatniania wody na oszczędną eksploatację kotłów parowych i jakość pary w przemyśle spożywczym
nr katalogowy: 128629
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-8-9
Wpływ aktywności wody na wzrost drobnoustrojów
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 71078
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-4
Badania mikrostacji uzdatniania wody w systemie eSpring
Witold Olszewski
Ewa Zborowska
Rafał Grochowski
nr katalogowy: 58832
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2006-12
Realizacja priorytetu ciepłej wody użytkowej
Ryszard Śnieżyk
nr katalogowy: 22642
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-10
Retencja wody w mięsie
Tadeusz Kołczak
nr katalogowy: 30656
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-7
Mobilny modułowy system uzdatniania i przechowywania wody pitnej w sytuacjach kryzysowych (powodzie, katastrofy naturalne lub techniczne)
Krzysztof Cygańczuk
Jacek Roguski
Maria Zielecka
nr katalogowy: 127064
10.15199/62.2020.7.19
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-2
Doczyszczanie wody w hotelach
Małgorzata Perchuć
Agnieszka Podniesińska
nr katalogowy: 49776
GOSPODARKA WODNA 2009-6
Prognozowanie jakości wody zlewni górskiej retencjonowanej w zbiorniku do celów wodociągowych
ADAM RAK
nr katalogowy: 44805
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-2
Zużycie wody w wiejskich i miejsko-wiejskich wodociągach w Polsce
Tomasz Bergel
nr katalogowy: 74531
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-10
Anpan i pierwsza japońska piekarnia w stylu zachodnim
Beata Marchand
nr katalogowy: 109754
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-9
Oliwki i... jeszcze raz oliwki
nr katalogowy: 86454
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-1
Jeśli wino, to tylko z Bordeaux
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 65005
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-8
Wino - jak opisać smak
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 61404
SZKŁO I CERAMIKA 2013-3
CZESŁAW SEWERYŃSKI artysta ludowy - Oskar z Odrowąża. CODZIENNOŚĆ MISTRZA CERAMIKI
MARIAN J. KLUSEK
nr katalogowy: 77271
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-1
Estetyka i mnóstwo możliwości
nr katalogowy: 103080
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-2
ZOPF - ukochany warkocz Szwajcarów
Beata Marchand
nr katalogowy: 96416
GOSPODARKA WODNA 2008-11
Obliczanie rozkładu prędkości przepływu wody w obszarze z roślinnością sprężystą
ELŻBIETA KUBRAK
nr katalogowy: 39145
CHŁODNICTWO 2023-1
Systemy wody lodowej – działanie i zastosowanie agregatu wody lodowej
nr katalogowy: 142000
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-7-8
Niezbędne jak woda
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 99750
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-6
Woda butelkowana a wodociągowa skład chemiczny, właściwości, przeznaczenie
Teresa Latour
nr katalogowy: 91998
10.15199/65.2015.6.5
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2005-1
Celsius Plus Ś podgrzewacz wody sterowany pilotem. Nowe rynki Danfoss LPM Sp. z o.o
nr katalogowy: 8751
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2005-1
Celsius Plus Ś podgrzewacz wody sterowany pilotem. Nowe rynki Danfoss LPM Sp. z o.o
nr katalogowy: 8751
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-6
Oznaczanie aktywności wody kiełbas typu salami
Krzysztof Ćwietniewski
Hanna Przybył
Krzysztof Egierski
nr katalogowy: 1632
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH