Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-8
Zarodki żytnie - skład chemiczny i wykorzystanie
Henryk GĄSIOROWSKI
Piotr KOŁODZIEJCZYK
nr katalogowy: 14096
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-6
O czym każdy przechowalnik ziarna zbóż wiedzieć powinien (część 2) Masa ziarnowa - skład i właściwości
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 117557
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-10
Wartość technologiczna i żywieniowa ziarna owsa
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 79514
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
O czym każdy przechowalnik ziarna zbóż wiedzieć powinien (część 4)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 119591
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-5
O czym każdy przechowalnik ziarna zbóż wiedzieć powinien (część 1)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 116493
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-1
Straty i marnotrawstwo żywności w produkcji zbóż konsumpcyjnych
Sylwia Łaba
Grażyna Cacak-Pietrzak
Krystian Szczepański
Alicja Sułek
nr katalogowy: 124784
straty żywności
marnotrawstwo żywności
zboża konsumpcyjne
produkcja podstawowa
food loss
food waste
consumer cereals
primary production
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-3
Wartość technologiczna i żywieniowa ziarna pszenżyta
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 89831
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-9
Działalność Komitetu Technicznego 36 ds. Zbóż i Przetworów Zbożowych
Wojciech Górniak
nr katalogowy: 70537
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-8
Wzrost cen kakao wyhamowuje
nr katalogowy: 150108
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Nie z każdej mąki pszennej dobre pieczywo
Roman Jurga
nr katalogowy: 81092
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-2
Rozwijanie biznesu
K. Kubiak
nr katalogowy: 19938
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-12
Tradycyjna Medycyna Chińska (TMC) o zbożach
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 87982
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-9
Szanse na rozwój rynku orkiszu w Niemczech
nr katalogowy: 29994
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-12
Wykorzystanie wybranych zbóż w produkcji piekarskiej
Alicja Cegli ńska
Aleksandra Dubicka
nr katalogowy: 48612
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-1
Mykotoksyny - niebezpieczne zanieczyszczenie ziarna i produktów zbożowych
Jerzy Kuchciak
Anna Czubaszek
nr katalogowy: 111949
pleśnie
mykotoksyny
zboża
produkty przemiału
filamentous fungi
mycotoxins
cereal
milling products
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Światowy handel mąką pszenną
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 110968
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-9
Eliminowanie ryzyka przez pobieranie i podział próbek przy ocenie jakości zboża
Lothar Pfeuffer
nr katalogowy: 20008
AURA 2023-4
Robot do hodowli owadów
Lech Kryszałowicz
nr katalogowy: 142630
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Poziom stężenia dwutlenku węgla w magazynie zbożowym wskazuje na aktywność szkodników
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 128429
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Poziom stężenia dwutlenku węgla w magazynie zbożowym wskazuje na aktywność szkodników
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 128429
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-1
Gwarancja lidera branży czyli bezpieczeństwo inwestora na najwyższym poziomie
nr katalogowy: 32518
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-9
NIE PRZESZKADZAĆ HUTOM
nr katalogowy: 35187
CHŁODNICTWO 2023-3
Jak zarządzać chłodnią
nr katalogowy: 143897
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-10
Ziarna dające siłę
nr katalogowy: 116448
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-10
Globalne rynki zbożowe zmieniają się
nr katalogowy: 62924
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-9
Dodawanie mikroelementów do mąki coraz częstszą praktyką na świecie
nr katalogowy: 37696
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-7
Struktura sektora młynarskiego w Niemczech - rok gospodarczy 2008/09
Agn ieszka Bezat
nr katalogowy: 52975
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-10
Czynniki wpływające na optymalne przechowywanie zboża
nr katalogowy: 71466
SZKŁO I CERAMIKA 2007-2
AMBIENTE 2007 Kolejna edycja Targów - lepsza czy gorsza dla polskich producentów?
nr katalogowy: 25172
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-1
Forum Sprzedaży McLane Polska
Renata Gasparska
nr katalogowy: 23345
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Pszenica - zboże wyjątkowe
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 123773
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Zakupy interwencyjne zbóż
nr katalogowy: 32439
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Zakupy interwencyjne zbóż
nr katalogowy: 32437
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Zasady transportu i uboju drobiu
Mirosław Michalski
nr katalogowy: 139486
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-9
Zapewnianie jakości ziarna zbóż oraz ziarna roślin strączkowych i oleistych dzięki konserwacji chłodzeniem
nr katalogowy: 29988
OPAKOWANIE 2018-5
Opakowania giętkie bardziej ekologiczne
nr katalogowy: 113726
AURA 2023-4
Robot do hodowli owadów
Lech Kryszałowicz
nr katalogowy: 142630
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-2
Systemy ochrony przed szkodnikami w młynie także w strefie rozładunkowo-załadunkowej
nr katalogowy: 120570
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Ekonomiczna konieczność zabezpieczania magazynowanego ziarna
nr katalogowy: 99939
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-1
Podwojenie wydajności Nowy punkt skupu zboża w Moser Agrar w Großmehring w Niemczech
nr katalogowy: 124790
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Planowania eksperymentu. Szacowanie wielkości próbki dla uzyskania optymalnej mocy testu statystycznego
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 139835
CHŁODNICTWO 2023-3
Jak zarządzać chłodnią
nr katalogowy: 143897
AURA 2008-10
...by dwa kłosy zboża rosły tam, gdzie tylko jeden rósł
KRYSTYNA BONENBERG
nr katalogowy: 38518
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Tendencje zmian w gospodarce zbożowej Polski od 1950 roku
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 79020
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-9
Tani i efektywny sposób zapewnienia jakości wilgotnego ziarna zbóż paszowych
nr katalogowy: 62040
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Gdańskie Młyny. Nowy trend – prastare zboża, funkcjonalne dodatki
nr katalogowy: 127402
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Gdańskie Młyny. Nowy trend – prastare zboża, funkcjonalne dodatki
nr katalogowy: 127402
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-9
„Przyszłość chleba tkwi w tradycji” – dosłownie!
Czesław Meus
nr katalogowy: 144829
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-1
O przyszłości bhp w inteligentnej fabryce
Stanisław Kowalewski
nr katalogowy: 118048
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Ikonografia zboża i chleba w polskiej tradycji dożynkowej
nr katalogowy: 127620
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-3
Wartość technologiczna nowych odmian pszenicy
Andrzej Najewski
Anna Skrzypek
nr katalogowy: 148944
10.15199/61.2024.3.1
pszenica
Krajowy rejestr
wartość technologiczna ziarna
postęp hodowlany
wheat
Polish National List
technological value of grain
breeding progress
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-5
Stały rozwój młynów handlowych w Ł ęczycy i Chociszewie
Tomasz Kodłubański
nr katalogowy: 101321
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-1
Pojęcie satysfakcji
Grzegorz Biesok
Jolanta Wyród-Wróbel
nr katalogowy: 56969
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-1
Sektor młynarski w N iemczech - rok gospodarczy 2009/10
Sebas tian Jarzębowski
nr katalogowy: 64963
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Warsztaty dla piekarzy
nr katalogowy: 128001
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Warsztaty dla piekarzy
nr katalogowy: 128001
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-6
Ze środka Polski lepiej widać problemy małych młynów
Tomasz Kodłubański
nr katalogowy: 117567
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Sposób pasteryzacji zbóż i produkcji pasteryzowanych produktów zbożowych
nr katalogowy: 79011
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Planowania eksperymentu. Szacowanie wielkości próbki dla uzyskania optymalnej mocy testu statystycznego
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 139835
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-12
Zawartość białka a ilość glutenu - na podstawie badań ZPZiP IBPRS
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 72901
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-9
Lojalność i konsumencki patriotyzm a działalność przemysłu mięsnego
Stanisław Urban
nr katalogowy: 62723
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-2
Przyrodniczo - organizacyjne uwarunkowania produkcji zbóż w Polsce
FRANCISZEK KAPUSTA
nr katalogowy: 41572
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-11
Znak firmowy - zdaniem Ślązaków
nr katalogowy: 63532
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Pieczywo z pradawnych zbóż
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 132753
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-7
Struktura sektora młynarskiego w Niemczech – rok gospodarczy 2010/11
nr katalogowy: 68966
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-10
Struktura sektora młynarskiego w N iemczech - rok gospodarczy 2011/12
Sebastian Jarzębowski
nr katalogowy: 79524
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-3
Zmiany w rejestracji środków do ochrony zbóż
Ewa Matyjaszczyk
nr katalogowy: 89836
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-6
Czyszczenie zboża przeznaczonego na mąkę
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 68283
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-12
Nowoczesne hutnictwo stalowe w Polsce wobec globalnego kryzysu ekonomicznego
ROMUALD TALAREK
nr katalogowy: 48701
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-8
Możliwość zastosowania produktów przemiału pszenżyta do produkcji wyrobów ekstrudowanych
AGNIESZKA MAKOWSKA
HANNA STACHOWIAK
nr katalogowy: 45899
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-2
Przechowywanie ziarna - rodzaje, wady i zalety magazynów zbożowych
PRZEMYSłAW BOCHAT
ADAM KUPCZYK
nr katalogowy: 41569
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-9
Sektor zbożowy w obliczu kryzysu gospodarczego
ROMAN URBAN
nr katalogowy: 47004
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-1
Precyzja wyników oznaczania zawartości białka i ilości glutenu za pomocą urządzeń pomiarowych techniki NIR
Anna Szafrańska
Jadwiga Rothkaehl
Ewa Jastrzębska
nr katalogowy: 111945
jakość ziarna
pszenica
precyzja metody
technika bliskiej podczerwieni
quality of grain
wheat
precision of the method
near infrared technique
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-2
Utrzymanie maksymalnego dopuszczalnego poziomu mykotoksyn w partiach zboża
nr katalogowy: 20125
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-7
Działania interwencyjne ARR na rynku zbóż
nr katalogowy: 6342
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-3
Piekarnia Bezglutenowe i HACCP
Jan Kępka
nr katalogowy: 12625
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-12
BLFHLER AG - Produkcja zbożowej galanterii śniadaniowej
LESZEK MOŚCICKI
nr katalogowy: 6465
AURA 2004-1
PARAGRAF i ŚRODOWISKO HAŁAŚLIWA I PYLĄCA CZYSZCZALNIAŻA
Wojciech Radecki
nr katalogowy: 433
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-5
Wzrost konkurencji na krajowym rynku mąki
nr katalogowy: 14049
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-2
Awaryjność silosów z blachy falistej
E. Hotała
nr katalogowy: 17633
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-12
Zawartość mikotoksyn-nowy parametr oceny jakości zbóż
nr katalogowy: 14187
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-5
Moje życie i praca - czyli wspomnienia młynarza starszego pokolenia (cz. 5)
Jerzy POL
nr katalogowy: 14057
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-4
Warto wiedzieć o pszenżycie ABC pszenżyta
Monika Bukowska
nr katalogowy: 75658
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-1
Konferencja PZPRZ pt. "Rynek zbóż - stan obecny i perspektywy"
nr katalogowy: 88927
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-12
Stan i perspektywy krajowego rynku zbóż
nr katalogowy: 6479
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Ikonografia zboża i chleba w polskiej tradycji dożynkowej
nr katalogowy: 127663
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-8
Ekoprojektowanie opakowań – teraźniejszość czy przyszłość?
Agnieszka Werner
nr katalogowy: 139217
CHŁODNICTWO 2023-3
Zalety chłodni
Jan Wiśniewski
nr katalogowy: 143889
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-5
Przetwórstwo kukurydzy Część 1. Właściwości fizyczne i wymagania jakościowe ziarna kukurydzy
nr katalogowy: 83995
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-11
Podstawowe wymagania jakościowe dla ziarna pszenicy i mąk pszennych
Roman Jurga
nr katalogowy: 87635
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-11
Wymagania jakościowe dla pszenicy przeznaczonej do produkcji mąki i chleba
Roman Jurga
nr katalogowy: 63570
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-8
Fundusz Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych
nr katalogowy: 78274
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-2
Każdy jest w czymś najlepszy - przegląd tendencji rozwojowych na europejskim rynku papierów higienicznych
Krzysztof Głowacki
nr katalogowy: 96870
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-12
Kukurydza (cz. 11) Historia kukurydzy w Polsce i na świecie
Henryk GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 23091
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-11
Prognozy zbiorów zbóż w wybranych krajach
nr katalogowy: 6455
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-11
Aktualna sytuacja krajowego szkolnictwa w zakresie przetwórstwa zbóż
Jolanta Hermanowska
nr katalogowy: 14161
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-6
Zmiany zachowań konsumpcyjnych dotyczących produktów młynarskich
nr katalogowy: 14075
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-12
Targi AGF - konferencja. Wystąpienie Władysława Serafina, prezesa Krajowego Związku Rolników, Kółek i Organizacji Rolniczych
nr katalogowy: 6978
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-2
Możliwości większego wykorzystania żyta w produkcji pasz
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 13982
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Warsztaty dla piekarzy
nr katalogowy: 127668
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-12
Zbiory żyta i pszenicy w Niemczech w roku 2010
nr katalogowy: 56207
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-11
Baza odmianowa dla produkcji zbóż do przetwórstwa w Polsce
Karol MARCINIAK
Zofia BANASZAK
nr katalogowy: 22329
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-10
Kukurydza (cz. 10) Pieczywo (chleb plackowy i chleb bochenkowy)
Henryk GĄSIOROWSKI
Alicja KAWKA
nr katalogowy: 22315
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-2
Czy w tekturze też już kryzys?
Ryszard Kołodziejski
nr katalogowy: 41813
CHŁODNICTWO 2023-2
5 najlepszych praktyk w chłodni
Jerzy Kalinowski
nr katalogowy: 142836
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-6
Czy wiesz, że...
nr katalogowy: 52057
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-10
Zboża jako surowiec do produkcji funkcjonalnych napojów fermentowanych
Paulina Pawłowska
Anna Diowksz
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 54905
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-8
Prognoza zbiorów zbóż w sezonie 2005 06
BOGDAN JUDZINSKI
nr katalogowy: 14110
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Umowa brexitowa z UE przyjęta z ulgą przez brytyjskich młynarzy
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 132045
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Wpływ rolnictwa na celiakię
nr katalogowy: 136047
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Monitorowanie temperatury składowanego zboża jednym z kluczowych czynników w ochronie przed jego zepsuciem
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 141698
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-8
Doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 69724
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Sytuacja na rynku zbóż konsumpcyjnych w Niemczech
Sebastian Jarzębowski
nr katalogowy: 79018
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-1
Wstęp do budowy modeli prognozujących ceny zboża i produktów zbożowych
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 124772
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Pieczywo z pradawnych zbóż
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 132753
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 5)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 132047
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-3
Wybrane doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 50396
OPAKOWANIE 2013-1
Technologia RFID w walce z podróbkami markowych alkoholi
nr katalogowy: 73758
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-11
Rozwój sytuacji podażowo-popytowej i cenowej w roku 2012/2013
Marian Borek
nr katalogowy: 72184
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-4
Zboża w rolnictwie i gospodarce Polski
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 58924
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-9
Spożycie produktów zbożowych w Polsce - poziom, struktura, determinanty
Marlena Piekut
nr katalogowy: 93453
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-12
Co piszą inni?
nr katalogowy: 40317
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Umowa brexitowa z UE przyjęta z ulgą przez brytyjskich młynarzy
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 132045
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Rosja ogranicza eksport pszenicy
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 131277
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-6
Kukurydza - Klasyfikacja, pochodzenie i rozpowszechnienie
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 35949
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-2
Oddzielacz kamieni Combistoner firmy Bühler
nr katalogowy: 120567
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Nowe rozwiązanie poprawiające czystość mikrobiologiczną ziarna
nr katalogowy: 32426
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-8
Możliwości wykorzystania szarłatu
ALICJA CEGLIŃSKA
JULITA KARDIALIK
nr katalogowy: 29210
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-7
Schładzanie, przewietrzanie i mieszanie ziarna składowanego w silosach
PRZEMYSŁAW BOCHAT
nr katalogowy: 36751
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
Ikonografia zboża i chleba w polskiej tradycji
nr katalogowy: 127880
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Wpływ rolnictwa na celiakię
nr katalogowy: 136047
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-1
Pełne ziarna - holistyczny wybór
Pauline Taggart
nr katalogowy: 57024
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-10
Nauka o pradawnych zbożach
nr katalogowy: 101145
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Przygotowanie magazynów do przyjęcia zboża
Stanisław Ignatowicz
nr katalogowy: 132877
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-1
Zmniejszenie dynamiki wzrostu zużycia nawozów sztucznych w świecie
JERZY GDYNIA
nr katalogowy: 107178
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-11
Gatunkowanie mąk piekarskich u naszych wschodnich sąsiadów
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 87637
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-2
Podstawowe informacje o mykotoksynach i innych zanieczyszczeniach szkodliwych dla zdrowia
nr katalogowy: 32978
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-10
Wzrost cen surowców spowoduje wzrost cen wyrobów czekoladowo-cukierniczych
Marek Przeździak
nr katalogowy: 30229
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-8
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 29243
DOZÓR TECHNICZNY 2008-6
Awaria zbiornika
Jan Boksa
Henryk Kłopotowski
nr katalogowy: 39880
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-11
Gryka - Część 4. Aspekty zdrowotne i różne sposoby wykorzystania
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 39056
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
Ewolucja koncepcji wykorzystania zbóż w gospodarce i żywieniu człowieka
Mieczysław Jankiewicz
nr katalogowy: 23753
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-5
Maksymalna precyzja czyszczenia na minimalnej powierzchni
nr katalogowy: 67402
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Ikonografia zboża i chleba w polskiej tradycji dożynkowej
nr katalogowy: 127398
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Ikonografia zboża i chleba w polskiej tradycji dożynkowej
nr katalogowy: 127398
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Ikonografia zboża i chleba w polskiej tradycji dożynkowej
nr katalogowy: 128011
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
Ikonografia zboża i chleba w polskiej tradycji
nr katalogowy: 127880
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Ikonografia zboża i chleba w polskiej tradycji dożynkowej
nr katalogowy: 127370
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Polska – Europa – Świat
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 138741
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-8
Wartości potrzebne od zaraz
Jarosław Franciszek Gajda
nr katalogowy: 53347
AURA 2008-6
Czerwcowy spacer wśród kwiatów
MARIA ROJEK
nr katalogowy: 36118
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-5
Doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 35248
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-11
Dożynki spółdzielcze - z szacunkiem do chleba
Krystyna Chojnowska
nr katalogowy: 87324
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Ikonografia zboża i chleba w polskiej tradycji dożynkowej
nr katalogowy: 128011
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Rosja ogranicza eksport pszenicy
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 131277
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Zgłębnik – sonda ręczna ze wspomaganiem elektrycznym do pobierania próbek zbóż
Józef Sadkiewicz
nr katalogowy: 132059
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Monitorowanie temperatury składowanego zboża jednym z kluczowych czynników w ochronie przed jego zepsuciem
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 141698
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Pradawne zboża – skarby na nowo odkryte
Bohdan Juchniewicz
Czesław Meus
nr katalogowy: 149819
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-6
Wybrane doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 52061
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-8
Możliwości pozyskania ziarna zbóż na rynku światowym w roku gospodarczym 2008/2009
MARIAN BOREK
nr katalogowy: 37064
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-6
UE ograniczy stosowanie pestycydów
nr katalogowy: 77391
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Ikonografia zboża i chleba w polskiej tradycji dożynkowej
nr katalogowy: 127370
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Ikonografia zboża i chleba w polskiej tradycji dożynkowej
nr katalogowy: 127370
CHŁODNICTWO 2013-9
Wpływ czasu chłodniczego przechowywania na barwę jaj gotowanych pakowanych próżniowo
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Natalia Skiepko
Katarzyna Klekotko
nr katalogowy: 79213
AURA 2015-7
PARAGRAF I ŚRODOWISKO Wędkowanie bez zabierania złowionych ryb
Wojciech Radecki
nr katalogowy: 92235
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-7
Kontrola jakości zboża i mąki w zakładach Polskich Młynów S.A. w zakresie bezpieczeństwa zdrowotnego żywności
Elżbieta Sitkowska
nr katalogowy: 27772
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-10
Gryka (cz. 3.) Produkcja gryki w Polsce i aspekty prozdrowotne
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 38777
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-3
Zasiewy zbóż w Polsce
nr katalogowy: 66132
OPAKOWANIE 2016-9
Bosch Packaging Technology: proekologiczna innowacja
nr katalogowy: 101434
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Zagrożenie pożarem magazynowanego zboża – przyczyny i działania prewencyjne
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 132883
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Zagrożenie wybuchem pyłów w zakładach młynarskich
nr katalogowy: 98709
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
Substancje zanieczyszczające w ziarnie zbóż i przetworach zbożowych - regulacje prawne
Karolina Dąbkowska
nr katalogowy: 118511
mikotoksyny
metale ciężkie
pestycydy
akryloamid
alkaloidy sporyszu Contaminants in cereal grains and
mycotoxins
heavy metals
pesticides
acrylamide
ergot alkaloids
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-5
SORTEX B - wydajność siedmiu modułów
nr katalogowy: 116503
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-6
Zagrożenie wybuchem pyłu zbożowego nadal aktualne
nr katalogowy: 91649
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-1
Arabia Saudyjska - stopniowa likwidacja uprawy pszenicy; największy import jęczmienia na świecie
nr katalogowy: 88932
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Zgłębnik – sonda ręczna ze wspomaganiem elektrycznym do pobierania próbek zbóż
Józef Sadkiewicz
nr katalogowy: 132059
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-12
Zbiory 2007 roku i jakość pszenicy i żyta w wybranych krajach europejskich
nr katalogowy: 31900
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-2
FERMA 2020 - zboża podstawą polskiej produkcji rolniczej
Tomasz Kodłubański
nr katalogowy: 125846
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Piekarz młynarzem
nr katalogowy: 98699
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-6
Wpływ rodzaju zboża i metody prowadzenia ciasta na cechy jakościowe pieczywa
PAULNA KARCZEWSKA
ALICJA CEGLIŃSKA
JOANNA ROLCZYK ANNA RAJKOWSKA
nr katalogowy: 77117
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-8
Odpiek sklepowy a zmieniające się gusta i trendy
nr katalogowy: 69597
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Forum mikotoksyn
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 128430
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-4
Producenci zbóż na Premierach!
Milena Zacharzewska
nr katalogowy: 83392
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
Ishida. OrganikAgro Food usprawnia proces naważania i kontroli jakości
nr katalogowy: 127887
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-2
Żyta pełne dobrodziejstwo...
nr katalogowy: 82193
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-6
Spotkanie KRPiC z udziałem europosła Wojciecha Olejniczaka
Bronisław Wesołowski
nr katalogowy: 60015
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Owoc niezakazany
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 78110
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-3
Słaba opłacalność produkcji mąki pogrąża małe młyny
Tomasz Kodłubański
nr katalogowy: 58135
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
Odpowiednie rozdrobnienie surowców ważnym etapem w produkcji pasz
nr katalogowy: 118513
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-9
Przechowalnictwo
nr katalogowy: 93461
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-7
Ograniczanie strat magazynowych zbóż nadal aktualne wobec stale rosnącej populacji świata
nr katalogowy: 92245
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
Ishida. OrganikAgro Food usprawnia proces naważania i kontroli jakości
nr katalogowy: 127887
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Polska – Europa – Świat
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 140658
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-10
Metody oceny jakości ziarna pszenicy stosowane w Zakładzie Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa IBPRS oraz w Uniwersytecie Stanowym Północnej Dakoty
Anna Szafrańska
Woj ciech Górniak
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 62917
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-7
Sytuacja podażowo popytowa w roku gospodarczym 2010/2011
Marian Borek
nr katalogowy: 52974
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Przygotowanie magazynów do przyjęcia zboża
Stanisław Ignatowicz
nr katalogowy: 132877
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-5
Mikrobiologiczne zagrożenia występujące w ziarnie zbóż i produktach zbożowych
Anna Czubaszek
Jerzy Kuchciak
nr katalogowy: 116499
zboża i produkty zbożowe
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
mikotoksyny
cereals and cereal products
microbial contamination
mycotoxins
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-4
Porównanie składu chemicznego i wartości pokarmowej fonio z szarłatem i teffem
Marek Bury
Magdalena Sobolewska
nr katalogowy: 144370
fonio
teff
szarłat
skład mineralny
wartość odżywcza
fonio
teff
amaranth
mineral composition
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Kampania żniwna 2017 z nowymi regulacjami prawnymi
nr katalogowy: 108634
CHŁODNICTWO 2023-1
Amerykańskie wagony chłodnie
nr katalogowy: 142003
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH