Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
CHŁODNICTWO 2008-8
Właściwości prozdrowotne błonnika pokarmowego i możliwości zastosowania w przetwórstwie chłodzonych przetworów mięsnych.
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
nr katalogowy: 37307
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Nowe składniki żywności przegląd decyzji Komisji Europejskiej. Cz. I
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 59550
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-4
Składniki Żywności Europa Centralna i Wschodnia 2004
nr katalogowy: 6281
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-4
Składniki Żywności Europa Centralna i Wschodnia 2004
nr katalogowy: 1618
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-9
Nieoczywiste składniki
nr katalogowy: 122292
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-12
Pieczywo funkcjonalne - dlaczego należy je spożywać? (+ errata)
Hanna Kowalska Agata Marzec Monika Janowicz Malwina Mucha
nr katalogowy: 56224
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-8
Znakowanie wyrobów piekarskich i ciastkarskich na podstawie prawa unijnego i krajowego (cz. II)
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 99716
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-5
Wprowadzanie na rynek żywnościowy wzbogacanych środków spożywczych
Monika Zagrajek
nr katalogowy: 98688
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2008-6
Czym pachnie papier?
TOMASZ ŁOJEWSKI
TOMASZ SAWOSZCZUK
nr katalogowy: 36187
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-11
Składniki gazowe dymów spawalniczych
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 39460
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-9
Napoje funkcjonalne i składniki - sierpień 2008 r.
nr katalogowy: 38256
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-5
Zasady stosowania oświadczeń żywieniowych zdrowotnych dotyczących produktów spożywczych - nowe regulacje Wspólnoty Europejskiej (cz.I)
Janusz Ciok
nr katalogowy: 25593
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-4
Nowa żywność i nowe składniki żywności
KATARZYNA STOŚ
LUCJAN SZPONAR
HANNA KUNACHOWICZ
WIOLETTA BOGUSZ
nr katalogowy: 25463
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-6
Pasta do zębów. Cz. II. Składniki aktywne
Elżbieta Kociołek-Balawejder
Marta K. Żebrowska
nr katalogowy: 60212
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-3
Dodawanie do żywności witamin i składników mineralnych oraz niektórych innych substancji - rozporządzenie PE i RU nr 1925/2006
nr katalogowy: 24523
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-3
Dodawanie do żywności witamin i składników mineralnych oraz niektórych innych substancji - rozporządzenie PE i RU nr 1925/2006
nr katalogowy: 24523
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-3
Żyjmy dłużej
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 74951
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Chmielenie piwa na zimno - kolejne doniesienia
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 119746
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
Odpowiednie rozdrobnienie surowców ważnym etapem w produkcji pasz
nr katalogowy: 118513
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-12
Charakterystyka przypraw Naturalne przyprawy roślinne skład chemiczny i właściwości prozdrowotne
Marek Kardas
Katarzyna Toczyńska
Elżbieta Grochowska-Niedworok
nr katalogowy: 102848
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Czy surowce kopalne mogą być zastąpione odpadami?
Katarzyna Chojnacka
Juliusz Winiarski
Hanna Fałtynowicz
Katarzyna Pstrowska
Małgorzata Mironiuk
Anna Niciejewska
Dawid Skrzypczak
nr katalogowy: 140442
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-12
Mistrzowie polecają na święta
nr katalogowy: 81257
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
"Chemia żywności"
Zbigniew Duda
nr katalogowy: 95185
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-12
"Chemia żywności"
Zbigniew Duda
nr katalogowy: 95037
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Składniki obowiązkowe KPP 2023
nr katalogowy: 144998
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-2
Zadrukowane opakowania do żywności - zagrożenia dla zdrowia i bezpieczeństwa żywności
KAZIMIERA ĆWIEK-LUDWICKA
nr katalogowy: 57723
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-2
Wartość odżywcza pieczywa wzbogaconego produktami naturalnymi
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 49662
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-7
Otrzymywanie i właściwości liposomów
JÓZEF SĄGAŁA
ALINA BAZAN
nr katalogowy: 45407
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-4
Serwatka firmy Carbery na polskim rynku
nr katalogowy: 43852
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-11
Nowości wydawnicze
Zbigniew Duda
nr katalogowy: 95381
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-9
Tajniki perfekcyjnych lodów - Tworzenie sorbetów: kluczowe aspekty produkcji lodów na bazie wody
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 150319
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
Jak podawać wartość odżywczą w oznakowaniu żywności?
Alicja Walkiewicz
Hanna Kunachowicz
nr katalogowy: 76642
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Propozycje zmian w rozporządzeniu o nowej żywności
Katarzyna Stoś
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 51877
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Bioaktywne składniki mleka właściwości i możliwości otrzymywania za pomocą technik membranowych
Agata Zajączkowska
Jarosław Kowalik
Justyna Żulewska
Adriana Łobacz
nr katalogowy: 128773
10.15199/65.2020.10.2
procesy membranowe
bioaktywne składniki
mleko
membrane processes
bioactive components
milk
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Bioaktywne składniki mleka właściwości i możliwości otrzymywania za pomocą technik membranowych
Agata Zajączkowska
Jarosław Kowalik
Justyna Żulewska
Adriana Łobacz
nr katalogowy: 128773
10.15199/65.2020.10.2
procesy membranowe
bioaktywne składniki
mleko
membrane processes
bioactive components
milk
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2004-8
Przegląd zgłoszeń patentowych
Mirosława Koperska
nr katalogowy: 6622
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Plastyfikatory polimerowe o właściwościach powierzchniowo czynnych jako składniki biodegradowalnych materiałów polimerowych
Paulina Szczepaniak
nr katalogowy: 141542
10.15199/62.2023.1.11
biodegradowalne materiały polimerowe
plastyfikatory polimerowe
właściwości powierzchniowo czynne
biodegradable polymeric materials
polymeric plasticizers
surface-active properties
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-12
Sadze - kominowa i techniczna
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 407
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-14-15
Niematerialne składniki organizacji
JAROSŁAW DOMANSKI
nr katalogowy: 19387
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-5
Jaja inaczej
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 51615
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-6
Cukierniczy As
nr katalogowy: 4171
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-2
Preparat do naprawy karoserii
Andrzej Bądkowski
nr katalogowy: 7923
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-1-2
KRUSZWICA Olej z Esencją Masła - nowość dla profesjonalistów
nr katalogowy: 112140
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-1
RECEPTURA KOMPLET. Faworki i Ciastka
nr katalogowy: 118039
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-12
Produkty mleczarskie wzbogacone w magnez
M. Ziarno
nr katalogowy: 7241
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-11
Czy, znakując pieczywo, można w wykazie składników nie wymienić określonych składników?
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 47774
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-12
Polski Kongres Napojowy
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 102830
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Recenzja wydawnicza akademickiego podręcznika "Chemia żywności" praca zbiorowa pod redakcją Zdzisława E. Sikorskiego i Hanny Staroszczyk
Zbigniew Duda
nr katalogowy: 94961
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-3
PN na mąki pszenne. Co z tym popiołem
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 19198
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-1
Oddzielanie zanieczyszczeń z ziarna zbóż
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 13973
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-6
Smar penetrujący w aerozolu
Andrzej Bądkowskl
nr katalogowy: 207
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-12
Tendencje światowego chmielarstwa
M. Stasiak
nr katalogowy: 14720
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-1
Oddzielanie zanieczyszczeń z ziarna zbóż
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 13973
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-6
Unifine. Trufle
nr katalogowy: 12702
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-5
Suplementy diety w ochronie zdrowia konsumenta
K. Stoś
L. Szponar
nr katalogowy: 20803
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Badanie pirolizy biomasy z wykorzystaniem termograwimetrii i spektrometrii masowej
Paweł Stolarek
Stanisław Ledakowicz
nr katalogowy: 20319
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-10
Właściwości żywieniowe i zdrowotne szarłatu (amarantusa) dla ludzi i zwierząt
Ryszard RYWOTYCKI
nr katalogowy: 14148
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-12
Master Martini. Śmietankowa kopuła
nr katalogowy: 12872
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 14508
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-4
Składniki bioaktywne w żywności funkcjonalnej
F
Świderski
B. Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 14804
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 14508
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Ekstrakty drożdżowe - substancje aromatyzujące
Elżbieta Dłużewska
Anna Florowska
nr katalogowy: 59554
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-7
Współczesne systemy przemiału żyta
Zbigniew Kostecki
nr katalogowy: 6336
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-4
Składniki Żywności Europa Centralna i Wschodnia - międzynarodowe targi żywności
nr katalogowy: 7071
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-10
Master Martini. Ciasto Panettone
nr katalogowy: 12816
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2006-1
Przydatność fragmentaryzowanej skrobi jako środka wiążącego w mieszankach pigmentowych
Erich Gruber
Vinka Handarto
V. Geismann
Karl Ludwig Woll
nr katalogowy: 18959
GAZETA CUKROWNICZA 2006-3
Aktualne zagadnienia dotyczące jakości w przemyśle cukrowniczym Zakopane 2005 - część 2
K. Wasińska
nr katalogowy: 16645
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-11
Unifine. Czarna Róża
nr katalogowy: 12845
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-4
DIETA - Czy musimy suplementować dietę? (Część 1)
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 148026
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-8
Piekarz
Iwona Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 61499
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-10
Mieszanki funkcjonalne. Część 2
Jerzy WAJDZIK
nr katalogowy: 151150
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-4
Unifine. Torcik Wielkanocny z musem mascarpone i czerwoną porzeczką
nr katalogowy: 12652
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Ambasador 92 dla wegan i wegetarian
nr katalogowy: 96440
AURA 2006-11
"Cudze chwalicie swego nie znacie" Od A do Z o Suwalskim Parku Krajobrazowym
AGNIESZKA PIESZALSKA
AGNIESZKA JOSZCZYK-NIKITIUK
nr katalogowy: 21402
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2006-7
Wpływ wody na papiery o różnym składzie. Cz. 1. Składniki i struktura papieru - rys historyczny
Tomasz Kozielec
nr katalogowy: 18859
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-11
Przepisy Mirosława Pelczara z Mistrzostw Świata Młodych Cukierników
nr katalogowy: 5133
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2004-10
Wpływ metod pogłębionego utleniania na degradację kwasów żywicznych występujących w ściekach celulozowo-papierniczych
Agnieszka Jagiełła
Małgorzata Michniewicz
Stanisław Ledakowicz
nr katalogowy: 4676
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-1
Biologiczne prekursory dla tzw. drewnianych ceramik (woodceramics) - otrzymywanie i właściwości
MARTA KRZESIŃSKA
BARBARA PILAWA
SŁAWOMIRA PUSZ
JONATHAN NG
nr katalogowy: 17235
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
INNOWACJE W MARYNOWANIU - naturalne składniki przeciwdrobnoustrojowe i przeciwutleniające
Jakub Rutkowski
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 137697
marynowanie
jakość mikrobiologiczna mięsa
składniki marynat
marinating
microbiological quality of meat
marinades ingredients
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
INNOWACJE W MARYNOWANIU - naturalne składniki przeciwdrobnoustrojowe i przeciwutleniające
Jakub Rutkowski
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 137697
marynowanie
jakość mikrobiologiczna mięsa
składniki marynat
marinating
microbiological quality of meat
marinades ingredients
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-3
Markery peptydowe na tropie mięsa i składników niemięsnych w produktach mięsnych Peptydy na tropie...
Magdalena Montowska
nr katalogowy: 104683
10.15199/65.2017.3.6
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-2
Dodatki stosowane w mlecznych napojach fermentowanych
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 66079
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
Międzynarodowa konferencja "Produkty zbożowe w zdrowej diecie"
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 95175
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-2
Składniki żywności a aktywność psychofizyczna człowieka
Tomasz Czernecki
Aneta Brodziak
nr katalogowy: 96826
10.15199/65.2016.2.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Czy surowce kopalne mogą być zastąpione odpadami?
Katarzyna Chojnacka
Juliusz Winiarski
Hanna Fałtynowicz
Katarzyna Pstrowska
Małgorzata Mironiuk
Anna Niciejewska
Dawid Skrzypczak
nr katalogowy: 140442
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-9
NOWOŚCI
nr katalogowy: 37750
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-7
"Żywność prozdrowotna - składniki i technologia"
nr katalogowy: 85268
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-3
Analiza własności napawanych laserowo powierzchni przylgni zaworów wylotowych silników okrętowych po korozji w powietrzu i w gazach spalinowych
HANNA SMOLEŃSKA
WŁODZIMIERZ KOŃCZEWICZ
nr katalogowy: 17142
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-9
Zastosowanie włóknistego bemitu do wytwarzania powłok w platynowych katalizatorach do dopalania zanieczyszczeń w gazach
ZOFIA JAWQRSKA-GALAS
STANISŁAW JANIAK
JÓZEF WRZYSZCZ
nr katalogowy: 107311
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-1
Karta charakterystyki w służbie bhp cz. 1 cz. 3 Sekcja 3 - skład/informacja o składnikach
Anna Łuczak
nr katalogowy: 103417
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-11
Przyszłość owoców
nr katalogowy: 39238
CHŁODNICTWO 2004-9
Czynniki wpływające na trwałość mleka i produktów mlecznych. Część 1. Skład chemiczny i podstawowe reakcje, zanieczyszczenie mikrobiologiczne oraz aktywność enzymatyczna w mleku
Jan Pikul
nr katalogowy: 756
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-5
PLACKI I PYZY zawojują rynek HoReCa
Elżbieta Wójcik
nr katalogowy: 67380
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Wrocławski Browar Profesja wciąż eksperymentuje
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 134189
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Dieta na stawy
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 137383
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-4
Melamina jako substancja odżywcza roślin
GRAHAM G. ALLAN
BOGUMIŁ ŁASZKIEWICZ
nr katalogowy: 108112
CHŁODNICTWO 2012-11
Możliwości wykorzystania składników funkcjonalnych mleka krowiego
MARTA DROŻDŻAL
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 72835
CHŁODNICTWO 2012-9
Mleko jako źródło składników funkcjonalnych
MARTA DROŻDŻAL
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 71025
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-11
Niedoceniony łubin cenne właściwości roślin strączkowych
Eleonora Lampart-Szczapa
Jarosław Czubiński
nr katalogowy: 63774
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-6
Nowe składniki żywności przegląd decyzji Komisji Europejskiej. Cz. II
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 60519
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-6
Pasta do zębów. Cz. I. Składniki podstawowe
Elżbieta Kociołek-Balawejder
Marta K. Żebrowska
nr katalogowy: 60211
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Ziołowe surowce przyprawowe w przetwórstwie żywności
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
Iwona Kasprzyk
nr katalogowy: 94954
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
TECHNOLOGIA PRODUKCJI KARMY DLA PSÓW – wpływ procesu ekstruzji na składniki pokarmowe diety
Monika Bogusławska-Tryk
Joanna Bogucka
nr katalogowy: 144003
pies
karma
ekstruzja
składniki pokarmowe
dog
food
extrusion
nutrients
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
TECHNOLOGIA PRODUKCJI KARMY DLA PSÓW – wpływ procesu ekstruzji na składniki pokarmowe diety
Monika Bogusławska-Tryk
Joanna Bogucka
nr katalogowy: 144003
pies
karma
ekstruzja
składniki pokarmowe
dog
food
extrusion
nutrients
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-1
Nasz chleb powszedni źródłem zdrowia
Anna Diowksz
nr katalogowy: 32298
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-22
Biologiczne oczyszczanie ścieków z produkcji erytromycyny wspomagane wysokoefektywnymi procesami utleniania
Agnieszka Tomaszewska
nr katalogowy: 31419
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-7-8
Drogocenne ingrediencje
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 29141
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-6
Właściwości wybranych mieszanin równowagowych nitroceluloza–dinitrotoluen
TOMASZ WOLSZAKIEWICZ
nr katalogowy: 27199
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-8
Wpływ niektórych składników dodatkowych na udarność nanokompozytów polilaktydowych
MARIAN ŻENKIEWICZ
JÓZEF RICHERT
nr katalogowy: 37050
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-3
Mrożonki - niezbędne składniki zdrowej, współczesnej diety
nr katalogowy: 25013
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-2
Zastosowanie torkretowania w naprawie obiektów
nr katalogowy: 24207
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-2
Gotowanie z namaczaniem
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 23955
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-1
Przepisy dietetyka
nr katalogowy: 89085
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1998-1
Apretura do tkanin bawełnianych i mieszankowych
ZYGMUNT HEHN
JAN GNIADY
nr katalogowy: 43379
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-1
Lody rzemieślnicze - lekcja 13
nr katalogowy: 32332
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-11-12
Parlament 492 milionów
nr katalogowy: 27157
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-12
Eutrofizacja wód - problem cywilizacji
Łukasz Gałczyński
nr katalogowy: 40303
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-11
Cement portlandzki wapienny CEM II/A-LL 42,5R w prefabrykacji
Zbigniew Giergiczny
Marcin Sokołowski
nr katalogowy: 39393
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-10
Proces doskonalenia kadr i jego składniki w zarządzaniu przedsiębiorstwem hutniczym
BOżENA GAJDZIK
nr katalogowy: 38829
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-9
Napoje energetyzujące i ich składniki funkcjonalne
MONIKA HOFFMANN
FRANCISZEK ŚWIDERSKI
nr katalogowy: 38038
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Układy pęczniejące jako efektywne bariery przeciwogniowe
MARIA WŁADYKA-PRZYBYLAK
DOROTA WESOŁEK
RYSZARD KOZŁOWSKI
nr katalogowy: 28771
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-6
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 28402
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-3
Składniki żywności i wymagania prawne
nr katalogowy: 97377
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-1
Z półki księgarskiej - Praca zbiorowa (red. Zdzisław E. Sikorski, Hanna Staroszczyk) CHEMIA ŻYWNOŚCI. Tom 1. Główne składniki żywności, Tom 2. Biologiczne właściwości składników żywności
nr katalogowy: 111641
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-9
Wpływ dolistnego dokarmiania roślin chmielu na plon i poziom alfa-kwasów
Mieczysław Stasiak
nr katalogowy: 54442
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-3
Spiekanie jako sposób utylizacji pyłów stalowniczych o dużej zawartości tlenków cynku
Zdzisław WOŹNIACKI
Tadeusz TELEJKO
Rudolf KENIG
nr katalogowy: 83115
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12b
Determination of power indices for a three-phase induction motor with a phase-wound rotor through particular losses components
Mykhaylo ZAGIRNYAK
Viacheslav PRUS
Ihor KOLOTYLO
Damijan MILJAVEC
nr katalogowy: 73152
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-9
Owoce, warzywa, soki - ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze Cz. 1. Kaloryczność i mit o wpływie na otyłość
Jarosław Markowski
Witold Płocharski
Urszula Pytasz
Krzysztof Rutkowski
nr katalogowy: 71064
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-6
Produkty zbożowe źródłem składników mineralnych w diecie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 68271
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-4
Składniki mineralne mleka i jego przetworów
Dorota Zaręba
Emilia Trebnio
Małgorzata Ziarno
nr katalogowy: 67528
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-6
Odporność korozyjna powłok Zn-Al-Cu o różnej grubości
Raffał MichaLik
aGniEsZka ToMasZEWska
hEnryk WoŹnica
nr katalogowy: 61674
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-12
Jakość godna pucharu
nr katalogowy: 110904
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-4
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
IWONA WRZEŚNIEWSKA-WAL
nr katalogowy: 34584
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-4
Elastyczne systemy pakujące - innowacyjne rozwiązania dla przemysłu młynarskiego
nr katalogowy: 34488
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-4
Kukurydza.Część 5. Składniki mineralne
Henryk Gąsiorowski
nr katalogowy: 34487
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-2
Przez nerki do serca
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 33373
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-1
Jedz, co chcesz
nr katalogowy: 32370
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-11
Dodatki do betonu w świetle wymagań normowych
Zbigniew Giergiczny
nr katalogowy: 31586
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-9
Pieczywo prozdrowotne - wykorzystanie zbóż niechlebowych oraz nasion roślin oleistych
Magdalena Kot
nr katalogowy: 29561
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-12
Metody badania właściwości ochronnych betonu oraz zagrożenia zbrojenia korozją
Katarzyna Domagała
Adam Zybura
nr katalogowy: 39898
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-11
Gryka - Część 4. Aspekty zdrowotne i różne sposoby wykorzystania
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 39056
OPAKOWANIE 2008-10
Bakteriocyny jako składniki opakowań o działaniu przeciwdrobnoustrojowym
Anna Sip
Piotr Jusik
nr katalogowy: 38589
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-9
Temperatura przemiany szklistej - parametr stabilności żywności
ZBIGNIEW PAŁACHA
IWONA SITKIEWICZ
nr katalogowy: 38043
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-7-8
Warunki graniczne dla efektywność natleniania i mieszania w reaktorach biologicznych
Jan Borowski
nr katalogowy: 36362
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-7-8
Warunki graniczne dla efektywność natleniania i mieszania w reaktorach biologicznych
Jan Borowski
nr katalogowy: 36361
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-6
Woda w żywieniu i w handlu
Tadeusz Wojtaszek
nr katalogowy: 36227
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-2
Nadtlenek wodoru i jego addukty ze związkami wielkocząsteczkowymi
ROMUALD BOGOCZEK
ANNA MOLENDA
nr katalogowy: 24182
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-8
Zastosowanie metod chromatograficznych do przemysłowego rozdziału wybranych mieszanin poreakcyjnych dwupodstawiowych izomerów benzenu
WOJCIECH ZAPAŁA
ROMAN PETRUS
nr katalogowy: 43636
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-8
Biologicznie aktywne składniki żywności wspomagające redukcję masy ciała Cz. II. Mechanizmy działania
BOŻENA WASZKIEWICZ-ROBAK
FRANCISZEK ŚWIDERSKI
PIOTR SERAFIN
nr katalogowy: 29255
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-8
Z czego składają się lody (c.d.)
nr katalogowy: 28988
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-9
Aktualności cz.2
nr katalogowy: 38257
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
Napoje i składniki pomocne w zarządzaniu wagą
Adam Bogacz
nr katalogowy: 37621
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2007-3
Propozycja systemu sterowania i nadzoru dla hybrydowego systemu grzewczego z pompą ciepła i kolektorami słonecznymi
JACEK ZIMNY
PIOTR MICHALAK
nr katalogowy: 24819
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-1
Wzbogacanie żywności - wartości deklarowane a rzeczywiste
DOROTA JANTARSKA
BARBARA RATKOVSKA
HANNA KUNACHOWICZ
nr katalogowy: 23595
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-1
Sweet Heart
nr katalogowy: 23349
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2001-10
Oligomerowe pochodne kwasów tłuszczowych jako potencjalne składniki cieczy roboczych i smarów plastycznych
BOGDAN WIŚLICKI
BOŻENNA ZDRODOWSKA
WIESŁAWA WALISIEWICZ-NIEDBALSKA
BARBARA CHMIELARZ
nr katalogowy: 28280
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2019-3
WYBRANE ZGŁOSZENIA PATENTOWE Z DZIEDZINY METALI NIEŻELAZNYCH (WG BIULETYNU URZĘDU PATENTOWEGO NR 1, 2, 3 z 2019 R.)
nr katalogowy: 119387
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-1
Drożdżówka Radziwiłłówka dociera do sklepików szkolnych
nr katalogowy: 103076
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-7
Składniki pod lupą konsumentów
nr katalogowy: 92527
AUTO MOTO SERWIS 2020-TS-1
Nowości
nr katalogowy: 133836
ELEKTROINSTALATOR 2022-5
SMART HOME – INTELIGENTNY BUDYNEK DLA KAŻDEGO. WPROWADZENIE DO PRAKTYKI KONFIGUROWANIA FUNKCJONALNOŚCI – cz. 2
PAWEŁ KWASNOWSKI
nr katalogowy: 137735
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-8
Niektóre aspekty wzbogacania makaronu w bioaktywne składniki
Wiktor Obuchowski
nr katalogowy: 85835
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
Naturalne składniki roślin o właściwościach konserwujących
Bożena Sosnowska
nr katalogowy: 64620
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-5
Uwagi do etykiety "Chleb pytlowy ze słonecznikiem"
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 67465
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
Składniki funkcjonalne napojów energetycznych i energetyzujących
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 77515
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Analiza zmian zawartości składników pokarmowych w glebie pod kątem możliwości stosowania zmiennej aplikacji nawozów mineralnych
Adam J. Lipiński
Jerzy Koronczok
Marek Oblicki
Dariusz J. Choszcz
Stanisław Konopka
Ewelina Kolankowska
Krzysztof Jadwisieńczak
Joanna Majkowska-Gadomska
nr katalogowy: 113862
10.15199/62.2018.5.17
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Hydrożele białkowo-polisacharydowe jako nośniki substancji bioaktywnych na przykładzie kurkuminy
Adonis Hilal
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 141290
10.15199/65.2022.12.2
wzbogacenie
składniki bioaktywne
żywność roślinna
żywność funkcjonalna
fortification
bioactive substances
plant-based food
functional food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Hydrożele białkowo-polisacharydowe jako nośniki substancji bioaktywnych na przykładzie kurkuminy
Adonis Hilal
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 141290
10.15199/65.2022.12.2
wzbogacenie
składniki bioaktywne
żywność roślinna
żywność funkcjonalna
fortification
bioactive substances
plant-based food
functional food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Hydrożele białkowo-polisacharydowe jako nośniki substancji bioaktywnych na przykładzie kurkuminy
Adonis Hilal
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 141290
10.15199/65.2022.12.2
wzbogacenie
składniki bioaktywne
żywność roślinna
żywność funkcjonalna
fortification
bioactive substances
plant-based food
functional food
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-1
Eliminowanie alergenów wyzwaniem dla producentów wyrobów cukierniczych i przetworów zbożowych
nr katalogowy: 118019
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1994-8
Zeolity wysokokrzemowe jako składniki katalizatorów syntezy małocząsteczkowych olefin metodą Fischera-Tropscha
STANISŁAW BENBENEK
ELŻBIETA FEDORYNSKA
PIOTR WINIAREK
nr katalogowy: 43165
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1996-8
Katalizatory selektywnej redukcji tlenków azotu osadzone na TiO2
JERZY STRASZKO
MAREK GALANTOWICZ
BOŻENA KALISIAK
nr katalogowy: 42144
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-4
Włączmy się w akcję promocji programu "5 x dziennie owoce i warzywa!"
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 25439
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
Z czego składają się lody.
nr katalogowy: 23786
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-5
Brakujące elementy
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 83916
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-10
Producent przekąsek przyznaje firmie Ishida najwyższą ocenę za zmniejszenie strat
nr katalogowy: 87298
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-9
Piwne mieszanki napojowe - jak wybrać najlepszą?
nr katalogowy: 71057
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-6
Na najwyższym poziomie
nr katalogowy: 77107
ELEKTROINSTALATOR 2022-2
WYDARZENIA
nr katalogowy: 136480
AUTO MOTO SERWIS 2022-8
Folia – innowacyjność, ekologia i oszczędność
nr katalogowy: 140402
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-1
Pasteryzacja bazy lodowej – od tego zaczyna się smak lodów
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 146837
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-12
Składniki bioaktywne pochodzące z cykorii i ich wpływ na zdrowie człowieka
Andrzej Jaśkiewicz
Grażyna Budryn
Agnieszka Nowak
nr katalogowy: 123887
10.15199/64.2019.12.4
cykoria podróżnik
inulina
bioaktywne składniki
aktywność biologiczna
laktony seskwiterpenów
chicory common
inulin
bioactive ingredients
biological activity
sesquiterpenes lactones
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1996-12
Jednoczesne oznaczanie zawartości mrówczanu sodu i 2-etylo-2-hydroksymetylopropanu-1,3-diolu (TMP) metodą wysoko sprawnej chromatografii cieczowej
PIOTR WOSZCZYŃSKI
JAN POSKROBKO
WITOLD MISZKIEWICZ
nr katalogowy: 42207
GAZETA CUKROWNICZA 2007-12
Składniki melasotwórcze w burakach oznaczane na podstawie analizy dygeratów miazgi klarowanej siarczanem glinu i porównawczo zasadowym octanem ołowiu
Bożena Wnuk
nr katalogowy: 32079
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-3
JAKOŚĆ I ŚWIEŻOŚĆ - przepis na sukces każdej restauracji
nr katalogowy: 97171
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-5
Warzymy odpowiedzialnie
nr katalogowy: 145706
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-8
Komentarz do polskiej normy "Ziarno zbóż - kukurydza" na tle norm w USA i Kanadzie
nr katalogowy: 61317
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-12
Wędzenie tradycyjne i preparatem dymu wędzarniczego a zawartość WWA
Halina Makała
nr katalogowy: 95689
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-3
Nowości Comprital 2022
nr katalogowy: 136606
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-7
Biologicznie aktywne składniki żywności wspomagające redukcję masy ciała. Cz. I
BOŻENA WASZKIEWICZ-ROBAK
FRANCISZEK ŚWIDERSKI
PIOTR SERAFIN
nr katalogowy: 27942
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2007-7
Wpływ rodzaju obróbki cieplnej wielowarstwowych powłok SiO2 otrzymanych metodą zol-żel na zachowanie korozyjne stali nierdzewnej typu 316L
JACEK GRZEGORZ CHĘCMANOWSKI
BOGDAN SZCZYGIEŁ
nr katalogowy: 27912
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-6
Synteza powłok wieloskładnikowych (Ti,Al)N, (Ti,Al)C, (Ti, Al)CN w plazmie niskociśnieniowego stałoprądowego wyładowania łukowego
MAREK BETIUK
TOMASZ BOROWSKI
KRYSPIN BURDYŃSKI
nr katalogowy: 40459
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-3
Mistrzowie polecają na Wielkanoc
nr katalogowy: 83129
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-11
Chleb dla Niej i Chleb dla Niego - produkty idealnie dopasowane
nr katalogowy: 80085
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Badania przyczyn nadwrażliwości na składniki pszenicy oraz możliwości uzyskania lepiej tolerowanych odmian
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 99933
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Receptury wewnętrzne nr 21
nr katalogowy: 130892
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-3
Nowości Comprital 2022
nr katalogowy: 136606
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-10
Owies – płatki, otręby, mąka i kasza – na problemy z cholesterolem i trawieniem
nr katalogowy: 145684
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-3
Zastosowanie fitobiotyków w profilaktyce zwierząt
Robert Kupczyński
Antoni Szumny
nr katalogowy: 125271
10.15199/62.2020.3.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-5
Carlsberg odtworzył piwo z drożdży sprzed 133 lat!
nr katalogowy: 98685
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH