Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-7
Współspalanie biomasy. Droga do spełnienia unijnych wymagań
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 121309
10.15199/62.2019.7.12
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-6
Cenosfery. Uniwersalny materiał konstrukcyjny
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 121030
10.15199/62.2019.6.16
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-5
Porównanie metod pomiaru wytrzymałości mechanicznej peletów z biomasy
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 137684
10.15199/62.2022.5.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-5
Porównanie metod pomiaru wytrzymałości mechanicznej peletów z biomasy
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 137684
10.15199/62.2022.5.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-5
Porównanie metod pomiaru wytrzymałości mechanicznej peletów z biomasy
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 137684
10.15199/62.2022.5.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-5
Porównanie metod pomiaru wytrzymałości mechanicznej peletów z biomasy
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 137684
10.15199/62.2022.5.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-5
Porównanie metod pomiaru wytrzymałości mechanicznej peletów z biomasy
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 137684
10.15199/62.2022.5.4
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-10
Czy przemysłowy sad jabłoniowy się opłaci?
Jarosław Markowski
Witold Płocharski
nr katalogowy: 116712
10.15199/64.2018.10.3
jabłka
zbiory
ceny
soki
perspektywy
apples
crops
prices
juices
perspectives
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-1
Naturalna żywność jednego kliknięcia
Marek Tarnowski
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 111763
10.15199/64.2018.1.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-6
Microwave-assisted organic synthesis Wykorzystanie promieniowania mikrofalowego w syntezie organicznej
Jarosław Markowski
Joanna Oleksik
nr katalogowy: 85009
10.12916/przemchem.2014.934
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-5
Synthesis of new surface-active substances Synteza wybranych typów substancji powierzchniowo czynnych
Jarosław Markowski
Wojciech Krasodomski
nr katalogowy: 98488
10.15199/62.2016.5.4
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8a
Autentyczność soków bezpośrednich (NFC)
Jarosław Markowski
Witold Płocharski
nr katalogowy: 93102
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
Znakowanie żywności - systemy i kontrowersje dotyczące znakowania produktów spożywczych Cz. 3. Znakowanie produktów - pomiędzy marketingiem a promocją zdrowego odżywiania
Jarosław Markowski
Witold Płocharski
Katarzyna Stoś
nr katalogowy: 116205
10.15199/64.2018.8-9.3
znakowanie żywności
świadomy wybór
kampanie uświadamiające
marketing
food labelling
conscious choice
informations campaigns
marketing
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-5-6
Znakowanie żywności - systemy i kontrowersje dotyczące znakowania produktów spożywczych Cz. 2. Kontrowersje dotyczące znakowania produktów
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Janusz Ciok
nr katalogowy: 114515
10.15199/64.2018.5-6.2
profile składników
propozycje znakowania
napoje
zagrożenia
reformulacja żywności
marketing
nutrients profiles
labelling proposals
drinks
threats
food reformulation
marketing
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-8
Aktualne możliwości uzyskania wsparcia finansowego dla rozwoju przetwórstwa owoców i warzyw
Agnieszka Pełka
Jarosław Markowski
Sylwia Skąpska
nr katalogowy: 108771
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-10
Metoda i stanowisko do badania skuteczności mycia filtrów cząstek stałych
Jarosław Markowski
Wojciech Krasodomski
Zbigniew Stępień
nr katalogowy: 110075
10.15199/62.2017.10.16
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-10
Mieszanki etanolu z olejem napędowym jako paliwo dla silników wysokoprężnych
Jarosław Markowski
Michał Wojtasik
Grażyna Żak
nr katalogowy: 110074
10.15199/62.2017.10.15
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-6
Use of dynamic light scattering (DLS) for determination of critical micelle concentration Zastosowanie techniki dynamicznego rozpraszania światła laserowego (DLS) do wyznaczania krytycznego stężenia micelizacji
Michał Wojtasik
Grażyna Żak
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 84998
10.12916/przemchem.2014.882
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Deklaracje producentów dotyczące wartości odżywczej soków
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Barbara Groele
nr katalogowy: 61768
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-3
Owoce, warzywa, soki - ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze Cz. 4. Konsumpcja soków i nektarów i perspektywy jej rozwoju
Witold Płocharski
Barbara Groele
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 75478
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-2
Wpływ stopnia utleniania żelaza w katalizatorach na efektywność utleniania sadzy
Michał Wojtasik
Grażyna Żak
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 118598
10.15199/62.2019.2.16
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-2
Industrial use of ferrofluids Przemysłowe zastosowanie cieczy ferromagnetycznych
Michał Wojtasik
Grażyna Żak
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 104028
10.15199/62.2017.2.33
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-2
Autentyczność i kontrola rynku soków w Polsce
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Barbara Groele
nr katalogowy: 103966
10.15199/65.2017.2.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-4
Soki i napoje w zaleceniach żywieniowych różnych krajów
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Barbara Groele
nr katalogowy: 98016
10.15199/64.2016.4.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-5
Społeczna odpowiedzialność producenta
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Barbara Groele
nr katalogowy: 98605
10.15199/65.2016.5.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-7
Use of renewable raw materials for improving petroleum products Zastosowanie surowców odnawialnych do uszlachetniania produktów naftowych
Michał Wojtasik
Grażyna Żak
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 92483
10.15199/62.2015.7.4
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2007-6
Fizyczne modelowanie walcowania normalizującego blach grubych ze stali S355J2G3
Jarosław Markowski
Marcin Knapiński
Bartosz Koczurkiewicz
Tadeusz Frączek
nr katalogowy: 26965
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-4
Aktywność antyoksydacyjna owoców i przetworów z jabłek
Jarosław Markowski
Monika Mieszczakowska
Monika Fastyn
Witold Płocharski
nr katalogowy: 34811
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-1
12 lat aktywności Dobrowolnego Systemu Kontroli Jakości soków i nektarów (DSK)
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Sylwia Skąpska
Barbara Groele
nr katalogowy: 89211
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-1
Owoce, warzywa, soki - ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze Cz. 2. Wartość odżywcza i zdrowotna w świetle dozwolonych oświadczeń zdrowotnych
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Urszula Pytasz
Krzysztof Rutkowski
nr katalogowy: 74021
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-9
Owoce, warzywa, soki - ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze Cz. 1. Kaloryczność i mit o wpływie na otyłość
Jarosław Markowski
Witold Płocharski
Urszula Pytasz
Krzysztof Rutkowski
nr katalogowy: 71064
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-2
Use of dispersing additives for improving stability of residual fuels Zastosowanie dodatków dyspergujących w celu poprawy stabilności paliw pozostałościowych
Anna Duda
Leszek Ziemiański
Grażyna Żak
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 96637
10.15199/62.2016.2.20
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Jakie czynniki kształtują barwę cydru?
Iwona Ścibisz
Marta Mitek
Małgorzata Ziarno
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 100333
10.15199/64.2016.7-8.5
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Owoce, warzywa i soki w zaleceniach żywieniowych - kontrowersje dotyczące spożycia
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Barbara Groele
Katarzyna Stoś
nr katalogowy: 100323
10.15199/64.2016.7-8.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Katalityczna dekompozycja metanu jako źródło cennego wodoru
Michał Wojtasik
Jarosław Markowski
Wojciech Krasodomski
Grażyna Żak
nr katalogowy: 136758
10.15199/62.2022.3.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Katalityczna dekompozycja metanu jako źródło cennego wodoru
Michał Wojtasik
Jarosław Markowski
Wojciech Krasodomski
Grażyna Żak
nr katalogowy: 136758
10.15199/62.2022.3.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Katalityczna dekompozycja metanu jako źródło cennego wodoru
Michał Wojtasik
Jarosław Markowski
Wojciech Krasodomski
Grażyna Żak
nr katalogowy: 136758
10.15199/62.2022.3.1
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-4
Możliwości zwiększenia konsumpcji soków owocowych poprzez wprowadzenie nowych asortymentów – mętne soki śliwkowe
Monika Fastyn
Jarosław Markowski
Monika Mieszczakowska-Frąc
Witold Płocharski
nr katalogowy: 51264
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-4
Znakowanie żywności - systemy i kontrowersje dotyczące znakowania produktów żywnościowych Cz. 1. Znakowanie żywności - różne podejścia i sposoby informowania konsumentów
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Barbara Groele
Janusz Ciok
Katarzyna Stoś
nr katalogowy: 113411
10.15199/64.2018.4.1
cele znakowania
systemy
sprzeczność interesów
efekty zdrowotne
labelling aims
systems
conflict of interests
health effects
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-4
Owoce, warzywa, soki - ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze Cz. VI. Znakowanie – jego możliwe oddziaływanie na wybór produktów przez konsumentów
Witold Płocharski
Janusz Ciokb
Barbara Groele
Jarosław Markowski
Krzysztof Rutkowski
nr katalogowy: 83791
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-9
Innowacyjne funkcjonalne produkty z owoców, wzbogacone w dodatkowe składniki
Ronan Gormley
Derek Keenan
Christian Rößle
Nigel Brunton
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 47062
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-2
Owoce, warzywa, soki - ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze Cz. 3. Możliwości poprawy wartości odżywczej i zdrowotnej soków i ich rynkowego wizerunku a znakowanie produktów
Witold Płocharski
Janusz Ciok
Jarosław Markowski
Urszula Pytasz
Krzysztof Rutkowski
nr katalogowy: 75891
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-3
Use of turbidymetry for assessing turbidity of ethanol-containing gasoline with a detergent additive package Wykorzystanie turbidymetrii do oceny zmętnienia benzyn silnikowych zawierających etanol i uszlachetnionych pakietami dodatków detergentowych
Grażyna Żak
Celina Bujas
Michał Wojtasik
Leszek Ziemiański
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 104642
10.15199/62.2017.3.7
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-4
Soki, nektary, napoje - aspekty rynkowe i zdrowotne
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Barbara Groele
Katarzyna Stoś
Agnieszka Kozioł-Kozakowska
nr katalogowy: 105146
10.15199/64.2017.4.1
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-2
Jakość smoothies jabłkowych w zależności od odmiany
Jarosław Markowski
Monika Mieszczakowska-Frąc
Karolina Celejewska
Krzysztof Rutkowski
Witold Płocharski
nr katalogowy: 104082
10.15199/64.2017.2.1
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-11
Możliwości zwiększenia konsumpcji soków jabłkowych w UE
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Katarzyna Jesionkowska
Monika Mieszczakowska
Ronan Symoneaux
Lars Dragsted
nr katalogowy: 48279
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-4
Owoce, warzywa, soki - ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze Cz. 5. Spożycie składników odżywczych w owocach, warzywach i przetworach z owoców i warzyw
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Bożena Nosecka
Urszula Pytasz
Krzysztof Rutkowski
Katarzyna Stoś
nr katalogowy: 76236
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Dekarbonizacja metanu z udziałem katalizatorów na bazie żelaza
Michał Wojtasik
Grażyna Żak
Jarosław Markowski
Zygmunt Burnus
Wojciech Krasodomski
Wojciech Pakieła
nr katalogowy: 142407
10.15199/62.2023.3.4
piroliza
metan
wodór
katalizator żelazowy
grafityzacja węgli
pyrolysis
methane
hydrogen
iron catalyst
graphitization of the carbons
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Dekarbonizacja metanu z udziałem katalizatorów na bazie żelaza
Michał Wojtasik
Grażyna Żak
Jarosław Markowski
Zygmunt Burnus
Wojciech Krasodomski
Wojciech Pakieła
nr katalogowy: 142407
10.15199/62.2023.3.4
piroliza
metan
wodór
katalizator żelazowy
grafityzacja węgli
pyrolysis
methane
hydrogen
iron catalyst
graphitization of the carbons
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Dekarbonizacja metanu z udziałem katalizatorów na bazie żelaza
Michał Wojtasik
Grażyna Żak
Jarosław Markowski
Zygmunt Burnus
Wojciech Krasodomski
Wojciech Pakieła
nr katalogowy: 142407
10.15199/62.2023.3.4
piroliza
metan
wodór
katalizator żelazowy
grafityzacja węgli
pyrolysis
methane
hydrogen
iron catalyst
graphitization of the carbons
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Dekarbonizacja metanu z udziałem katalizatorów na bazie żelaza
Michał Wojtasik
Grażyna Żak
Jarosław Markowski
Zygmunt Burnus
Wojciech Krasodomski
Wojciech Pakieła
nr katalogowy: 142407
10.15199/62.2023.3.4
piroliza
metan
wodór
katalizator żelazowy
grafityzacja węgli
pyrolysis
methane
hydrogen
iron catalyst
graphitization of the carbons
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Dekarbonizacja metanu z udziałem katalizatorów na bazie żelaza
Michał Wojtasik
Grażyna Żak
Jarosław Markowski
Zygmunt Burnus
Wojciech Krasodomski
Wojciech Pakieła
nr katalogowy: 142407
10.15199/62.2023.3.4
piroliza
metan
wodór
katalizator żelazowy
grafityzacja węgli
pyrolysis
methane
hydrogen
iron catalyst
graphitization of the carbons
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Dekarbonizacja metanu z udziałem katalizatorów na bazie żelaza
Michał Wojtasik
Grażyna Żak
Jarosław Markowski
Zygmunt Burnus
Wojciech Krasodomski
Wojciech Pakieła
nr katalogowy: 142407
10.15199/62.2023.3.4
piroliza
metan
wodór
katalizator żelazowy
grafityzacja węgli
pyrolysis
methane
hydrogen
iron catalyst
graphitization of the carbons
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-2
Thermogravimetric study of the impact of additives on the biomass combustion process Badania termograwimetryczne wpływu dodatków na proces spalania biomasy
Leszek Ziemiański
Anna Duda
Grażyna Żak
Michał Wojtasik
Wojciech Krasodomski
Jarosław Markowski
Łukasz Jęczmionek
nr katalogowy: 104026
10.15199/62.2017.2.31
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-9
Wpływ odmiany jabłek na barwę cydru
Iwona Ścibisz
Marta Mitek
Małgorzata Ziarno
Agnieszka Grzejszczak
Monika Latawiec
Jarosław Markowski
Dorota Kruczyńska
nr katalogowy: 101018
10.15199/64.2016.9.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-9
Use of X-ray spectrometry to assess the content of some elements in biofuel additives Zastosowanie metody spektrometrii rentgenowskiej w ocenie zawartości wybranych pierwiastków w dodatkach uszlachetniających biopaliwa stałe
Leszek Ziemiański
Anna Duda
Grażyna Żak
Michał Wojtasik
Jarosław Markowski*
Agnieszka Wieczorek
Aleksander Kopydłowski
nr katalogowy: 93595
10.15199/62.2015.9.33
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-11
Evaluation of tracheostomy tube degradation processes using scanning microscopy and X-ray spectrometry in patients following ENT surgery
WOJCIECH SMÓŁKA
BARTOSZ CHMIELA
JAN PILCH
WIRGINIA LIKUS
JAROSŁAW MARKOWSKI
ALICJA WOJTYSIAK
MARIA SOZAŃSKA
nr katalogowy: 145916
10.15199/40.2023.11.1
tracheostomy tubes
deterioration of tracheostomy tubes
rurki tracheostomijne
niszczenie rurek tracheostomijnych
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-11
Evaluation of tracheostomy tube degradation processes using scanning microscopy and X-ray spectrometry in patients following ENT surgery
WOJCIECH SMÓŁKA
BARTOSZ CHMIELA
JAN PILCH
WIRGINIA LIKUS
JAROSŁAW MARKOWSKI
ALICJA WOJTYSIAK
MARIA SOZAŃSKA
nr katalogowy: 145916
10.15199/40.2023.11.1
tracheostomy tubes
deterioration of tracheostomy tubes
rurki tracheostomijne
niszczenie rurek tracheostomijnych
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-11-12
Świdośliwa - mało znany gatunek owoców - wstępna ocena przydatności dla przetwórstwa
Dorota Konopacka
Jan Piecko
Monika Mieszczakowska-Frąc
Jarosław Markowski
Krzysztof Rutkowski
Dorota Kruczyńska
Maria Buczek
nr katalogowy: 111170
10.15199/64.2017.11-12.1
świdośliwa
antocyjany
utrwalanie
przeciery
suszenie mikrofalowo-podciśnieniowe
Saskatoon berry
anthocyanins
preservation
puree
vacuum-microwave drying
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-12
Otrzymywanie ekstraktów olejowych z nasion owoców jagodowych z wykorzystaniem CO2 w warunkach nadkrytycznych
EDWARD RÓJ
AGNIESZKA DOBRZYŃSKA-INGER
DOROTA KOSTRZEWA
KRZYSZTOF KOŁODZIEJCZYK
MICHAŁ SÓJKA
BOGUSŁAW KRÓL
ARTUR MISZCZAK
JAROSŁAW MARKOWSKI
nr katalogowy: 48415
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH