Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-1
Skład napojów funkcjonalnych a ich stabilność mikrobiologiczna
Hubert Antolak
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 103650
10.15199/65.2017.1.3
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-4
Mięso i przetwory mięsne żywnością funkcjonalną
Miros ław Słowiński
Leonard Jankiewicz
nr katalogowy: 59062
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-12
"Żywność funkcjonalna w Polsce - dziś i jutro"
Anna Karwowska
Adam Bogacz
nr katalogowy: 32215
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-5
Żywność funkcjonalna obecnie i w przyszłości
KRZYSZTOF KRYGIER
ANNA FLOROWSKA
nr katalogowy: 35489
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2015-9
Nowe Wydawnictwa
nr katalogowy: 93880
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-1
Żywność funkcjonalna - aspekty prawne
Iwona Wrześniewska-Wal
nr katalogowy: 41091
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-3
Znakowanie i reklama żywności funkcjonalnej - czyli jak zgodnie z przepisami podkreślić właściwości prozdrowotne żywności
Izabela Tańska
nr katalogowy: 119340
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-6
Integracja funkcjonalna instrumentem doskonalenia zarządzania
Jerzy Baruk
nr katalogowy: 11509
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-9
Żywność funkcjonalna - żywność poszukiwana
Marta Stus
nr katalogowy: 18989
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-7
Wartość mięsa jagnięcego
Tomasz Rokicki
nr katalogowy: 16703
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-4
Żywność funkcjonalna
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 9535
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-8
Jak sprawdzić jakość okien?
Jerzy Płoński
nr katalogowy: 108727
10.15199/33.2017.08.49
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2004-11
LEKSYKON (2) podstaw architechnologii budynków niskoenergochłonnych
Leszek Laskowski
nr katalogowy: 908
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-4
Składniki bioaktywne w żywności funkcjonalnej
F
Świderski
B. Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 14804
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-10
Żywność funkcjonalna w opinii polskich i belgijskich konsumentów
E. Sosińska
K. Terlicka
K. Krygier
nr katalogowy: 22438
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-2
Mięso i przetwory mięsne jako żywność funkcjonalna
Halina Makała
nr katalogowy: 82519
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-10
Żywność funkcjonalna
nr katalogowy: 62914
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Organizacja działu marketingu
nr katalogowy: 109925
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
New Product Development - jak opracowywać nowe napoje funkcjonalne, cz. I
Adam Bogacz
nr katalogowy: 70383
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-6
Funkcjonalna powłoka powierzchni do odzieży ochronnej
nr katalogowy: 146613
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-9
Organizacja działu marketingu
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 109055
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Żywność funkcjonalna i jej znaczenie na współczesnym rynku
Halina Makała
nr katalogowy: 111722
10.15199/65.2018.1.4
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
innowacyjne rozwiązania
functional foods
bioactive ingredients
innovative solutions
OPAKOWANIE 2011-10
Woda w butelce z metalu
nr katalogowy: 63197
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-5
Żywność funkcjonalna na rynku amerykańskim
Bohdan Achremowicz
Adam P. Kuczyński
nr katalogowy: 91372
10.15199/65.2015.5.5
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2008-4
Ale wkoło jest wesoło
Edyta Kruhlik
nr katalogowy: 39313
GOSPODARKA WODNA 2008-10
Łodzie koszące - nowa odsłona...
nr katalogowy: 38502
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Mleko i przetwory mleczne w żywności funkcjonalnej – wybrane zagadnienia prawne dotyczące składu, znakowania i reklamy
Paweł Mirosz
nr katalogowy: 135123
10.15199/65.2021.12.2
mleko
żywność funkcjonalna
probiotyk
oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
milk
functional food
probiotic
nutrition and health claims
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Mleko i przetwory mleczne w żywności funkcjonalnej – wybrane zagadnienia prawne dotyczące składu, znakowania i reklamy
Paweł Mirosz
nr katalogowy: 135123
10.15199/65.2021.12.2
mleko
żywność funkcjonalna
probiotyk
oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
milk
functional food
probiotic
nutrition and health claims
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Mleko i przetwory mleczne w żywności funkcjonalnej – wybrane zagadnienia prawne dotyczące składu, znakowania i reklamy
Paweł Mirosz
nr katalogowy: 135123
10.15199/65.2021.12.2
mleko
żywność funkcjonalna
probiotyk
oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
milk
functional food
probiotic
nutrition and health claims
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-4
Przemiany w procesie starzenia się piwa (1)
T. Kuchciak
P. Antkiewicz
nr katalogowy: 14565
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-1
Produkty mleczne jako żywność funkcjonalna
nr katalogowy: 118243
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-9
Pieczywo prozdrowotne - wykorzystanie zbóż niechlebowych oraz nasion roślin oleistych
Magdalena Kot
nr katalogowy: 29561
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
PRODUKTY MIESIĄCA
nr katalogowy: 119303
OPAKOWANIE 2023-3
UniNATURE Water-Oil – nowa powłoka barierowa
nr katalogowy: 142549
SZKŁO I CERAMIKA 2009-1
Wpływ domieszek manganu na stabilność termiczną i chemiczną, spiekalność oraz właściwości mechaniczne bioceramiki hydroksyapatytowej
DAWID PIJOCHA
ZOFIA PASZKIEWICZ
WALDEMAR MRÓZ
ANNA ŚLÓSARCZYK
nr katalogowy: 41765
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-2
Żywność funkcjonalna - dyskusyjnie
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 32764
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2000-7
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 42772
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2012-4
Jak powiększyć małą łazienkę?
Anna Aftyka-Pietrzyk
nr katalogowy: 72728
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2017-9
Zabezpieczenie szyn zbiorczych w nowych i modernizowanych rozdzielniach 400 i 220 kV zbudowanych w układzie 3/2W
Jerzy Fyda
nr katalogowy: 109204
10.15199/74.2017.9.12
rozdzielnie NN
układ szyn półtorawyłącznikowych
zabezpieczenia szyn zbiorczych
HV switchgears
switchgear with 3/2-breaker arrangement
busbar protection
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-3
Określenie zespołów wytwórczych krytycznych dla stabilności kątowej systemu elektroenergetycznego
Piotr PRUSKI
Stefan PASZEK
nr katalogowy: 130657
10.15199/48.2021.03.09
system elektroenergetyczny
elektromechaniczne wartości własne
stany nieustalone
stabilność kątowa.
power system
electromechanical eigenvalues
transient states
angular stability.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-10
Structure Optimization of Functionally Sustainable Electromechanical Systems
Viktor CHUMAKEVYCH
Volodymyr POHREBENNYK
Oleg MASHKOV
Jakub TAKOSOGLU
Vadym PTASHNYK
nr katalogowy: 128270
10.15199/48.2020.10.32
functional stability
restoration
electromechanical system
stabilność funkcjonalna
przywracanie
układ elektromechaniczny
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-7
Prozdrowotne właściwości mięsa i jego przetworów
Beata Grabowska
nr katalogowy: 92611
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-3
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 96703
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2006-11
Stabilność rezystorów RuO2+szkło do zastosowań kriogenicznych
D. Rycerz
K. Mleczko
Z. Zawiślak
D. Żak
nr katalogowy: 21490
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2009-4
SCADA Reliance
nr katalogowy: 45958
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-6
Chleb "orientalny" jako żywność funkcjonalna
Iwona Wawer
nr katalogowy: 68232
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2015-9
Od redakcji
Małgorzata Zubielewicz
nr katalogowy: 93871
OPAKOWANIE 2023-3
UniNATURE Water-Oil – nowa powłoka barierowa
nr katalogowy: 142549
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Biotechnologia i nanotechnologia w produkcji żywności
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 67953
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-3
Efektywność zastosowania włókien stalowych w elementach żelbetowych
Szymon Zbylut
nr katalogowy: 50546
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-8-9
STABILNOŚĆ BUFOROWANYCH PÓL KOMUTACYJNYCH CLOSA STABILITY OF BUFFERED CLOS-NETWORK SWITCHES
Janusz Kleban
Jarosław Warczyński
nr katalogowy: 101898
10.15199/59.2016.8-9.45
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2008-1
Wydawnictwa - Regulacja i stabilność systemu elektroenergetycznego
Krzysztof Woliński
nr katalogowy: 32472
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-19
Najważniejsza jest stabilność
Andrzej Arendarski
nr katalogowy: 79619
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2009-12
PowerLogic ION7550/ION7650 - mierniki energii i jakości zasilania
Hubert Adamkiewicz
nr katalogowy: 48379
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2022-3
Saturn Lis Ceramika rozwija internetową sprzedaż płytek ceramicznych
nr katalogowy: 139749
ELEKTROINSTALATOR 2024-10
Trendy w bramach zdalnie sterowanych
Wiesław Noga
nr katalogowy: 151170
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-4
Produkty mleczne nośnikami składników prozdrowotnych
Justyna Żulewska
nr katalogowy: 76482
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-2
Badania stabilności modyfikowanego katalizatora wanadowo-magnezowego w reakcji utleniającego odwodornienia etylobenzenu
WALDEMAR OGANOWSKI
nr katalogowy: 42559
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-3
Wpływ procesu technologicznego na stabilność piany piwa (2)
EDYTA KORDIALIK-BOGACKA
nr katalogowy: 25006
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-1
Wpływ organicznego rozcieńczalnika i rozpuszczalnika na stabilność wodnych dyspersji plastizolu poli(chlorku winylu)
EDWIN MAKAREWICZ
KRZYSZTOF JAŃCZAK
nr katalogowy: 23375
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2019-1
Dekompozycja funkcjonalna w syntezie funkcji generowania indeksów
Tadeusz ŁUBA
Tomasz MAZUR KIEWICZ
nr katalogowy: 118169
10.15199/59.2019.1.3
funkcje generowania indeksów
dekompozycja funkcjonalna
redukcja argumentów
synteza na pamięciach ROM
Index Generation Functions
functional decomposition
argument reduction
ROM based synthesis
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-1
Rozważania na temat stabilizacji jakości mąki w młynie
Wiesław Kowalewski
nr katalogowy: 23480
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-4
Badania wpływu grup karboksylowych i amidowych w kopolimerze akrylanowym na stabilność wodnych dyspersji
EDWIN MAKAREWICZ
JOANNA KOWALIK
nr katalogowy: 28545
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Żywność funkcjonalna: chleb dla wątroby
Iwona Wawer
nr katalogowy: 45409
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-3
Ekspandowane i ekstrudowane wyroby zbożowe - definicje podstawowe i możliwości zastosowań
KAROLINA CHRISTA
nr katalogowy: 41876
OPAKOWANIE 2023-8
FunctionalBarrier Paper – nowy asortyment opakowań od Mondi
nr katalogowy: 144646
CHŁODNICTWO 2023-5
Chłodziarki medyczne
nr katalogowy: 145904
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-5
Wpływ polimeryzacji termicznej oleju rzepakowego na jego właściwości smarne i stabilność chemiczną
JOLANTA SAJEWICZ
JAN GNIADY
MARIAN KOZUPA
JOLANTA DRABIK
EWA PAWELEC
nr katalogowy: 25645
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Żywność funkcjonalna - co to dziś oznacza?
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 59552
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-8
Stabilność systemu elektroenergetycznego z farmami wiatrowymi
Zbigniew LUBOŚNY
nr katalogowy: 53701
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2016-11
Otwarcie Wydziału Tworzenia Oprogramowania Departamentu Informatyki ARiMR w Lublinie
nr katalogowy: 102150
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-3
Konsumenci wobec żywności Healthy & Wellness
nr katalogowy: 50238
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-6-7
Ocena zjawiska pillingu dzianin bawełnianych przeznaczonych na odzież sportową
MONIKA CZADERSKA
ANDRZEJ WŁOCHOWICZ
ROBERT DROBINA
KAMILA MAŃDOK
nr katalogowy: 45272
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
Nowe trendy w produkcji soków i nektarów jabłkowych
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 43994
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2009-4
W pełni funkcjonalna warstwa transportowa sygnalizacji - protokół GIST
Paweł NIEMIEC
Andrzej JAJSZCZYK
nr katalogowy: 43980
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-4
Możliwość zastosowania gryki jako surowca w procesie ekstruzji
KAROLINA CHRISTA
nr katalogowy: 43805
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-10
Pieczywo jako żywność funkcjonalna (cz. 2)
Anna Diowksz
nr katalogowy: 54810
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-7
CO NOWEGO w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 121521
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2000-9
Wpływ obecności zanieczyszczeń w solance na stabilność uzyskiwanych z niej roztworów chloru aktywnego i na wskaźniki ich otrzymywania
SABINA NIEMCZYK-BAŁTRO
RAFAŁ DYLEWSKI
nr katalogowy: 42789
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-2
Stabilność fizykochemiczna piwa - wybrane aspekty praktyczne
nr katalogowy: 82782
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-2-3
Innowacyjna technologia produkcji prozdrowotnych wyrobów mięsnych
nr katalogowy: 103843
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Nowe trendy w stabilizacji koloidalnej piwa
Reiner Gaub
nr katalogowy: 128803
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
WPŁYW ZASOLENIA WODY NA WYTRZYMAŁOŚĆ I STABILNOŚĆ WYBRANYCH NOŚNIKÓW HYDROŻELOWYCH ORAZ PRZEŻYWALNOŚĆ KOMÓREK PSEUDOMONAS AERUGINOSA
Małgorzata Mizielińska
Artur Bartkowiak
nr katalogowy: 70863
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-6
XVII Szkoła Technologii Fermentacji Stabilność piwa wyzwaniem dla browarnictwa XXI wieku
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 85129
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-6
Dynamic Stability Analysis with Real Data of Hybrid RES Integration in Southwest Algeria Power System Using Etap Software
Seddik Zemitte
Messaoud Hamouda
Fatima Zohra Arama
nr katalogowy: 143778
10.15199/48.2023.06.47
Dynamic Stability
transient stability
PV-Wind penetration
Etap.
Stabilność dynamiczna
stabilność przejściowa
penetracja PV-Wind
Etap.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-6
Dynamic Stability Analysis with Real Data of Hybrid RES Integration in Southwest Algeria Power System Using Etap Software
Seddik Zemitte
Messaoud Hamouda
Fatima Zohra Arama
nr katalogowy: 143778
10.15199/48.2023.06.47
Dynamic Stability
transient stability
PV-Wind penetration
Etap.
Stabilność dynamiczna
stabilność przejściowa
penetracja PV-Wind
Etap.
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2023-2
Modernistycznie i zielono
Magdalena Kaliszuk-Barańska
nr katalogowy: 143861
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-6
Spis treści
nr katalogowy: 60775
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-3
Optymalizacja filtracji piwa
Grzegorz Pasztaleniec
nr katalogowy: 42375
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
Czynniki surowcowe i technologiczne wpływające na jakość i stabilność sensoryczną piwa (cz. 2)
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 67229
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Nowe trendy w stabilizacji koloidalnej piwa
Reiner Gaub
nr katalogowy: 128803
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-9
Badanie długotrwałej stabilności czasowej monochromatycznych diod LED w zastosowaniach OSL
Ewa Mandowska
Arkadiusz Mandowski
Bartosz Nitsze
nr katalogowy: 86761
10.15199/ELE-2014-141
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-12
Nowe książki Analiza modalna wybranych przebiegów zakłóceniowych w systemie elektroenergetycznym. Wyznaczanie wskaźników stabilności kątowej. Piotr Pruski i Stefan Paszek
Tadeusz Glinka
nr katalogowy: 102664
OPAKOWANIE 2021-6
Alternatywna podstawa butelki dla płaskich pojemników PET
nr katalogowy: 132225
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-10
Suche mieszanki gipsowe w budownictwie
Jacek Urban
nr katalogowy: 10702
CHŁODNICTWO 2011-10
Badania elektrostatycznej separacji mgły olejowej w układach chłodniczych.Część 2 Wpływ wyładowania koronowego na stabilność chemiczną czynnika chłodniczego
Marcin Lackowski
Jarosław Karwacki
Dariusz Butrymowicz
Kamil Śmierciew
nr katalogowy: 63277
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-7
System stabilizacji ładunków na paletach za pomocą klejów topliwych
nr katalogowy: 14873
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2005-5
Inżynieria procesów metastabilnych
K. Przybyłowicz
W. Depczyński
nr katalogowy: 10092
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-12
Ilość przeszła w jakość
E. Szczerbicki
nr katalogowy: 6185
OPAKOWANIE 2022-1
Barwy druku. Offset arkuszowy Lakiery – część 8.
Ewa Rajnsz
nr katalogowy: 136022
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2023-4
STABILNOŚĆ CZĘSTOTLIWOŚCI NISKOBUDŻETOWYCH PLATFORM SDR W PROCEDURACH LOKALIZACJI OPARTYCH O METODY DOPPLEROWSKIE
Kacper Bednarz
Jarosław Wojtuń
nr katalogowy: 144784
10.15199/59.2023.4.56
efekt Dopplera
lokalizacja
łączność bezprzewodowa
radio definiowane programowo
stabilność częstotliwości.
Doppler effect
frequency stability
localization
software-defined radios
wireless communication.
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-2
HITEK. Piec Leonardo
nr katalogowy: 19250
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-9
speedBAR
nr katalogowy: 93435
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-10
Mleko i produkty mleczne źródłem składników biologicznie czynnych
Aneta Brodziak
Jolanta Król
Joanna Barłowska
nr katalogowy: 110158
10.15199/65.2017.10.2
kazeina
białka serwatkowe
peptydy
kwasy tłuszczowe
witaminy
składniki mineralne
casein
whey proteins
peptides
fatty acids
vitamins
elements
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-12
Krzysztof Pielichowski, James Njuguna THERMAL DEGRADATION OF POLYMERIC MATERIALS
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 14488
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-3
Białka decydujące o stabilności piany piwa
E. Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 20663
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-7
Badanie odporności wybranych pigmentów na kompleksowe działanie składników powietrza w mieście przemysłowym
Anna Tomaszkiewicz-Potępa
Anna Wróbel
nr katalogowy: 20394
SZKŁO I CERAMIKA 2004-2
Rozdrobnienie pigmentów a barwa szkliw ceramicznych
C. Dziubak
R. Gebel
A. Gąsiński
nr katalogowy: 7428
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-2
Czynniki surowcowe i technologiczne wpływające na jakość i stabilność sensoryczną piwa (cz. 1)
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 66088
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2005-5
Stabilność termiczna struktury amorficznej i właściwości mechanicznych taśm ze stopu na bazie Co
Z. Bałaga
nr katalogowy: 10165
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-12
Frytura pod kontrolą (IV) Czynniki wpływające na stabilność tłuszczów smażalniczych
MONIKA HOFFMANN
nr katalogowy: 4333
CHŁODNICTWO 2004-11
Stabilność mrożonego mięsa indyków w funkcji temperatury przechowywania
Jolanta Klimczak
Zbigniew Irzyniec
nr katalogowy: 777
SZKŁO I CERAMIKA 2004-5
Badania nad otrzymywaniem tlenku cynku ZnO w postaci nanoproszku z przeznaczeniem do wytwarzania ceramiki cynkitowej
Z. Puff
nr katalogowy: 7472
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-11
Wpływ warunków propagacji strefy rezystywnej na stabilność pracy cewki nadprzewodnikowej
Paweł SURDACKI
nr katalogowy: 3920
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2005-2
Analiza stabilności procesu ciągnienia rur w kręgach
DYJA H.
ASHYKHMIN G.
GAŁKIN A.
JENIKEJEV R.
nr katalogowy: 9857
CHŁODNICTWO 2011-8
Chłodnice Alfa Laval pozwalają zmniejszyć zużycie energii w centrum logistycznym w Niemczech
nr katalogowy: 61700
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-5
Bezpieczeństwo instalacji prosumenckich i sieci elektroenergetycznych
Marcin Fronc
Jakub Ogrodnik
nr katalogowy: 143306
10.15199/74.2023.5.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-9
Flammability and thermal stability of vulcanized rubber mixes. Palność i stabilność termiczna usieciowanych mieszanek elastomerowych
Magdalena Kmiotek
Dariusz Bielińskia
Rafał Anyszka
Joanna Kleczewska
Mariusz Sicińskia
nr katalogowy: 79446
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-11
Słodkie sole 1-alkoksymetylo- 3-hydroksypirydyniowe. Synteza i stabilność
MONIKA STASIEWICZ
nr katalogowy: 55583
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-2
Use of dispersing additives for improving stability of residual fuels Zastosowanie dodatków dyspergujących w celu poprawy stabilności paliw pozostałościowych
Anna Duda
Leszek Ziemiański
Grażyna Żak
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 96637
10.15199/62.2016.2.20
ELEKTROINSTALATOR 2018-6
Funkcjonalna instalacja elektryczna w kuchni
nr katalogowy: 116679
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-11
Nos – nasz osobisty, wysokowydajny system klimatyzacji i potężny obrońca
Walter Hugentobler
nr katalogowy: 140434
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-7
Hitek. Tradycyjny wypiek w supernowoczesnym piecu rurorwym Leonardo firmy Europa
nr katalogowy: 19057
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-1
Wódki kolorowe. Fotostabilność barwnika truskawek w wódkach
A. Pizło
H. Pizło
nr katalogowy: 6709
CHŁODNICTWO 2006-9
Technologia przechowalnicza - Stabilność aktywnych biologicznie mikroskładników mrożonych soków jeżynowych w funkcji temperatury przechowywania
JOLANTA KLIMCZAK
ZBIGNIEW IRZYNIEC
nr katalogowy: 16072
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-5
Bezczujnikowe sterowanie i stabilność silników indukcyjnych
Rolf OTTERSTEN
Lennart HARNEFORS
nr katalogowy: 3763
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-3
Stabilność termiczna oraz własności amorficznego stopu Cu68.5Ni12P19.5 przy podwyższonych temperaturach
KRZYSZTOF ZIEWIEC
PAWEŁ KURTYKA
KRZYSZTOF BRYŁA
SŁAWOMIR KĄC
nr katalogowy: 17079
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2005-9
Zależność skuteczności zapłonu ciężkich paliw płynnych od konstrukcji palnika i rodzaju stabilizatora
Henryk Karcz
Zbigniew Wojtiuk
Jan Butmankiewicz
Czesław Andryjowicz
nr katalogowy: 8857
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-5
Wpływ surowców do produkcji piwa na jego stabilność smakowo-zapachową
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 105838
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Zastosowanie dyfrakcji laserowej do badania stabilności emulsji typu olej w wodzie w przemyśle mleczarskim
Adriana Bomba
Andrzej Babuchowski
Marek Adamczak
nr katalogowy: 134158
10.15199/65.2021.10.4
mikroskopia optyczna
dyfrakcja laserowa (LD)
rozkład wielkości cząstek (PSD)
stabilność emulsji
optical microscopy
laser diffraction (LD)
particle size distribution (PSD)
emulsion stability
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Zastosowanie dyfrakcji laserowej do badania stabilności emulsji typu olej w wodzie w przemyśle mleczarskim
Adriana Bomba
Andrzej Babuchowski
Marek Adamczak
nr katalogowy: 134158
10.15199/65.2021.10.4
mikroskopia optyczna
dyfrakcja laserowa (LD)
rozkład wielkości cząstek (PSD)
stabilność emulsji
optical microscopy
laser diffraction (LD)
particle size distribution (PSD)
emulsion stability
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Zastosowanie dyfrakcji laserowej do badania stabilności emulsji typu olej w wodzie w przemyśle mleczarskim
Adriana Bomba
Andrzej Babuchowski
Marek Adamczak
nr katalogowy: 134158
10.15199/65.2021.10.4
mikroskopia optyczna
dyfrakcja laserowa (LD)
rozkład wielkości cząstek (PSD)
stabilność emulsji
optical microscopy
laser diffraction (LD)
particle size distribution (PSD)
emulsion stability
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Zastosowanie dyfrakcji laserowej do badania stabilności emulsji typu olej w wodzie w przemyśle mleczarskim
Adriana Bomba
Andrzej Babuchowski
Marek Adamczak
nr katalogowy: 134158
10.15199/65.2021.10.4
mikroskopia optyczna
dyfrakcja laserowa (LD)
rozkład wielkości cząstek (PSD)
stabilność emulsji
optical microscopy
laser diffraction (LD)
particle size distribution (PSD)
emulsion stability
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Zastosowanie dyfrakcji laserowej do badania stabilności emulsji typu olej w wodzie w przemyśle mleczarskim
Adriana Bomba
Andrzej Babuchowski
Marek Adamczak
nr katalogowy: 134158
10.15199/65.2021.10.4
mikroskopia optyczna
dyfrakcja laserowa (LD)
rozkład wielkości cząstek (PSD)
stabilność emulsji
optical microscopy
laser diffraction (LD)
particle size distribution (PSD)
emulsion stability
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Zastosowanie dyfrakcji laserowej do badania stabilności emulsji typu olej w wodzie w przemyśle mleczarskim
Adriana Bomba
Andrzej Babuchowski
Marek Adamczak
nr katalogowy: 134158
10.15199/65.2021.10.4
mikroskopia optyczna
dyfrakcja laserowa (LD)
rozkład wielkości cząstek (PSD)
stabilność emulsji
optical microscopy
laser diffraction (LD)
particle size distribution (PSD)
emulsion stability
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Zastosowanie dyfrakcji laserowej do badania stabilności emulsji typu olej w wodzie w przemyśle mleczarskim
Adriana Bomba
Andrzej Babuchowski
Marek Adamczak
nr katalogowy: 134158
10.15199/65.2021.10.4
mikroskopia optyczna
dyfrakcja laserowa (LD)
rozkład wielkości cząstek (PSD)
stabilność emulsji
optical microscopy
laser diffraction (LD)
particle size distribution (PSD)
emulsion stability
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Zastosowanie dyfrakcji laserowej do badania stabilności emulsji typu olej w wodzie w przemyśle mleczarskim
Adriana Bomba
Andrzej Babuchowski
Marek Adamczak
nr katalogowy: 134158
10.15199/65.2021.10.4
mikroskopia optyczna
dyfrakcja laserowa (LD)
rozkład wielkości cząstek (PSD)
stabilność emulsji
optical microscopy
laser diffraction (LD)
particle size distribution (PSD)
emulsion stability
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Zastosowanie dyfrakcji laserowej do badania stabilności emulsji typu olej w wodzie w przemyśle mleczarskim
Adriana Bomba
Andrzej Babuchowski
Marek Adamczak
nr katalogowy: 134158
10.15199/65.2021.10.4
mikroskopia optyczna
dyfrakcja laserowa (LD)
rozkład wielkości cząstek (PSD)
stabilność emulsji
optical microscopy
laser diffraction (LD)
particle size distribution (PSD)
emulsion stability
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-9
Jakość surowców i kontrola procesu w aspekcie zapewniania stabilności sensorycznej piwa, cz. 1
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 71060
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-10
Wybrane właściwości elektryczne i stabilność elementów biernych wbudowanych w płytki obwodów drukowanych
Andrzej DZIEDZIC
Adam KŁOSSOWICZ
Paweł WINIARSKI
Karol NITSCH
Tomasz PIASECKI
Grażyna KOZIOŁ
Wojciech STĘPLEWSKI
nr katalogowy: 63353
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-5
Stabilność mikrobiologiczna wybranych piw niefiltrowanych i niepasteryzowanych
Małgorzata Makarewicz
Aleksander Poreda
Iwona Drożdż
Marek Zdaniewicz
nr katalogowy: 60289
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-9
Synthesis and properties of didecyldimethylammonium salts of amino acids. Synteza i właściwości didecylodimetyloamoniowych soli aminokwasów
Paula Ossowicz
Ewa Janus
Zbigniew Rozwadowski
Ryszard Pilawka
nr katalogowy: 79425
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-12
Planowanie pracy dużych źródeł elektrowni wiatrowych w trybie adaptacji do poprawy stabilności napięciowej
Michał Połecki
nr katalogowy: 102963
10.15199/13.2016.12.12
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-9
Podkłady podłogowe z zaprawy izolacyjnej
nr katalogowy: 38151
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-10
Analiza zjawisk i czynników wpływających na stabilność sedymentacyjną i reologię wodnych dyspersji ksylenowego roztworu kopolimeru MMA-BA-MAA
Edwin Makarewicz
Anna Zalewska
nr katalogowy: 14429
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-3
Kontrola procesu krystalizacji mocznika za pomocą mierników izotopowych
JAN MARCINIAK
STANISŁAW IWAŃCZUK
ROMAN POSŁUSZNY
JAN NAWROT
nr katalogowy: 105895
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-7
Badania trójkomorowego termostatu do ultrastabilnych generatorów kwarcowych
LUCJAN NAFALSKI
nr katalogowy: 61171
OPAKOWANIE 2020-2
Jaki powinien być system MIS/ERP
Bogusław Lichoński
nr katalogowy: 125160
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-18
W sprawie prawa
Andrzej Arendarski
nr katalogowy: 108813
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-6
Amonizacja kwasu polifosforowego
JANINA MACHEJ
BARBARA CICHY
nr katalogowy: 43615
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2008-2
Stabilność nieliniowej interpolacji właściwości pary wodnej
KAZIMIERZ ŻARSKI
nr katalogowy: 33359
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2007-6
Komunikaty
nr katalogowy: 27026
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2005-2-3
Stabilność termiczna ultracienkich warstw tlenko-azotków osadzanych metodą PECVD
R. Mroczyński
M. Cuch
T. Bieniek
R. B. Beck
A. Jakubowski
nr katalogowy: 9011
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12a
Positive stable descriptor continuous-discrete 2D linear system
Tadeusz KACZOREK
nr katalogowy: 73078
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3a
Wpływ modelowania odbioru kompleksowego na stabilność napięciową systemu elektroenergetycznego
Konrad GRYSZPANOWICZ
nr katalogowy: 75046
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-4
Stability of a proportional observer with additional integrators on the example of the flux observer of induction motor
Tadeusz BIAŁOŃ
Arkadiusz LEWICKI
Roman NIESTRÓJ
Marian PASKO
nr katalogowy: 59148
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-8
Stabilność kątowa systemu elektroenergetycznego z zainstalowanymi źródłami fotowoltaicznymi
Grzegorz MŁYNARZ
Sylwester ROBAK
nr katalogowy: 92771
10.15199/48.2015.08.01
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-11
Pieczywo jako żywność funkcjonalna (cz. 3)
Anna Diowksz
nr katalogowy: 55239
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-9
Pieczywo jako żywność funkcjonalna (cz. I)
Anna Diowksz
nr katalogowy: 54411
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-11
Stopnie naukowe przyznane w dyscyplinach architektura i urbanistyka oraz inżynieria lądowa i transport w III kwartale 2020 roku
nr katalogowy: 129107
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Probiotyki w fermentowanych napojach owocowych – przegląd
Urszula T. Jasińska
nr katalogowy: 135251
10.15199/64.2021.6.3
fermentowane napoje owocowe
żywność funkcjonalna
probiotyki
weganizm
fermented fruit beverages
functional food
probiotics
veganism
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Probiotyki w fermentowanych napojach owocowych – przegląd
Urszula T. Jasińska
nr katalogowy: 135251
10.15199/64.2021.6.3
fermentowane napoje owocowe
żywność funkcjonalna
probiotyki
weganizm
fermented fruit beverages
functional food
probiotics
veganism
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2022-3
Saturn Lis Ceramika rozwija internetową sprzedaż płytek ceramicznych
nr katalogowy: 139749
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-6
POLSKA I ŚWIAT- Wydarzenia
nr katalogowy: 83269
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-12
Plastyfikatory poliestrowe do PVC
ELŻBIETA WARDZIŃSKA
PIOTR PENCZEK
nr katalogowy: 28493
AUTO MOTO SERWIS 2020-8
Nowoczesne rozwiązania w zgodzie z ochroną środowiska
nr katalogowy: 135628
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-8
Wykorzystanie turbidymetrii statycznej do oceny kompatybilności różnych gatunków ropy naftowej
Michał Dołębski
Robert Grabarczyk
Przemysław Jarosiński
Paweł Masztakowski
Jacek Wernik
nr katalogowy: 144530
10.15199/62.2023.8.6
ropa naftowa
stabilność fazowa
kompatybilność
turbidymetria
crude oil
phase stability
compatibility
turbidimetry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-10
Automatyczny układ podawania powietrza do zbiorników aseptycznych
nr katalogowy: 30672
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-5
Hydrokoloidy we współczesnej produkcji żywności
ELŻBIETA DŁUŻEWSKA
KRZYSZTOF KRYGIER
nr katalogowy: 25845
AURA 2007-4
Rola zadrzewień w krajobrazie rolniczym
ANDRZEJ LATOS
nr katalogowy: 25557
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-4
Automatyczny układ podawania powietrza do zbiorników aseptycznych
nr katalogowy: 25469
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-11
Wpływ zagęszczaczy na stabilność wodnych dyspersji kopolimerów akrylowych
ANNA ZALEWSKA
EDWIN MAKAREWICZ
nr katalogowy: 39048
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-10
Zdalny pomiar napięcia na stanowisku probierczym w laboratorium wysokich napięć
Krzysztof WALCZAK
nr katalogowy: 38670
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-6
Optymalizacja procesu uczenia fourierowskich sieci neuronowych przy wykorzystaniu algorytmu najszybszego spadku
Krzysztof HALAWA
nr katalogowy: 35759
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-3
Z półki księgarskiej
nr katalogowy: 28910
OPAKOWANIE 2016-7
WSTĘP
Anna Naruszko
nr katalogowy: 99595
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Standaryzacja barwy oraz długoterminowa stabilność koncentratu – Adsorber ADS XL
nr katalogowy: 133166
AUTO MOTO SERWIS 2023-7
Technologia UFI Filters do Revuelto, pierwszej hybrydy Lamborghini typu plug-in
nr katalogowy: 145463
CHŁODNICTWO 2012-11
Stabilność barwy przetworów mięsnych peklowanych bez azotanów
Anna Bagnowska
Lucjan Krala
nr katalogowy: 72834
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-9-10
Wpływ dodatków na stabilność termiczną materiałów polimerowych poddanych działaniu sztucznego promieniowania słonecznego
Anna BRZOZOWSKA-STANUCH
Stanisław RABIEJ
nr katalogowy: 98228
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2018-5
Synteza generatorów indeksów metodami dekompozycji liniowej i funkcjonalnej
Tadeusz ŁUBA
Tomasz MAZURKIEWICZ
nr katalogowy: 113633
10.15199/59.2018.5.3
funkcje generowania indeksów
dekompozycja liniowa
dekompozycja funkcjonalna
redukcja argumentów
index generation functions
linear decomposition
functional decomposition
argument reduction
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1998-12
Wpływ segmentowej budowy kopolimerów akrylanowych na stabilność ich wodnych emulsji
JOANNA KOWALIK
EDWIN MAKAREWICZ
nr katalogowy: 43521
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-1
Poli(nadkwasy karboksylowe) i ich sole sodowe jako kompleksony i dezynfektanty
BEATA BARBARA KŁOPOTEK
nr katalogowy: 43498
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1995-3
Utleniająca konwersja metanu w wyższe węglowodory
ANDRZEJ MACHOCKI
TADEUSZ BOROWIECKI
ANDRZEJ DENIS
nr katalogowy: 42945
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-3
Freon R-134a - nie zawierający chloru czynnik chłodniczy
STANISŁAW BINIAK
JANUSZ SIEDLEWSKI
JAROSŁAW GACEK
nr katalogowy: 42570
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2008-11
Wydawnictwa - Dynamika systemów elektroenergetycznych: stabilność i regulacja.
Krzysztof Woliński
nr katalogowy: 39018
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-6
Analiza dynamiki prądowego estymatora MRAS strumienia i prędkości wirnika silnika indukcyjnego
Mateusz DYBKOWSKI
Teresa ORŁOWSKA-KOWALSKA
nr katalogowy: 35769
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-6
Czujnik pola magnetycznego z nanokrystalicznym rdzeniem o specjalnej konstrukcji
STANISŁAW MOSKOWICZ
nr katalogowy: 35665
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Stabilność termiczna utwardzonej żywicy alkidowej modyfikowanej związkiem fosforowym
TOMASZ SZCZUREK
DANUTA ŻUCHOWSKA
JÓZEF HOFFMANN
nr katalogowy: 28768
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-3
Badania porównawcze wybranych metod oceny stabilności paliw zawiesinowych
Jolanta Robak
Karina Ignasiak
Przemysław Pawłowski
Krzysztof Supernok
nr katalogowy: 112752
10.15199/62.2018.3.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-8
Wykorzystanie turbidymetrii statycznej do oceny kompatybilności różnych gatunków ropy naftowej
Michał Dołębski
Robert Grabarczyk
Przemysław Jarosiński
Paweł Masztakowski
Jacek Wernik
nr katalogowy: 144530
10.15199/62.2023.8.6
ropa naftowa
stabilność fazowa
kompatybilność
turbidymetria
crude oil
phase stability
compatibility
turbidimetry
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-11
The impact of the power management technique on the transient stability of the electrical network
Hocine GUENTRI
Abdeldjalil DAHBI
Tayeb ALLAOUI
nr katalogowy: 146205
10.15199/48.2023.11.19
Renewable energy
control
Power management
Transient stability
ETAP
Energia odnawialna
kontrola
Zarządzanie energią
Stabilność przejściowa
ETAP
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-12
ProBioKap - z myślą o zdrowiu konsumenta
nr katalogowy: 81360
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-2
Przywództwo w nowoczesnych organizacjach
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 147261
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2018-2
Diamentowe produkty firmy Rubi
nr katalogowy: 114408
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1998-4
Wpływ substancji powierzchniowo czynnych na szybkość procesu stabilizacji nitrocelulozy
RUDOLF KUBOSZEK
TOMASZ NOWAK
WOJCIECH PAWŁOWSKI
MICHAŁ SYCZEWSKI
nr katalogowy: 43414
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-1
Ocena jakości katalizatora Cr2O3/Al2O3 w procesie hydrodealkilacji toluenu i frakcji toluenowej
JERZY WALENDZIEWSKI
JERZY GRZECHOWIAK
BOHDAN RADOMYSKI
nr katalogowy: 42547
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-4
Analiza stabilności i korozyjności w procesie uzdatniania wody powierzchniowej charakterystycznej dla zlewni górskiej
Adam Rak
nr katalogowy: 34243
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
Mięsne innowacje
nr katalogowy: 78778
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-1
Pytania na Nowy Rok
Andrzej Arendarski
nr katalogowy: 96073
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH