Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-5
Łuska gryczana jako dodatek do biszkoptów
KATARZYNA SUJKA
nr katalogowy: 150890
10.15199/61.2024.5.6
biszkopt
łuska gryczana
gryka
tekstura
barwa
sponge cake
buckwheat hull
buckwheat
texture
color
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-4
Kasza gryczana - produkt o podwyższonej wartości odżywczej
nr katalogowy: 83384
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-10
Charakterystyka i zastosowanie kaszy krakowskiej
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 93983
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2006-1
Problematyka wykorzystania frakcji glicerynowej jako paliwa w ciepłownictwie
Lucjan Furtak
Marian Rosiński
Adam Łuska
Andrzej Stępień
nr katalogowy: 16260
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-5
Smak tradycji
nr katalogowy: 44262
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-12
Określenie możliwości wykorzystania łuski gryczanej w przemyśle spożywczym
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 146438
10.15199/65.2023.12.5
gryka
kasza
łuska
produkty uboczne
żywność
buckwheat
groats
husk
waste products
food
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-2
Wykorzystanie wyrobów z gryki w produkcji pieczywa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 74248
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-11
Kasza gryczana
ANNA MAMOŃ
nr katalogowy: 4318
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-5
Kasze znane i mniej znane
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 91206
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-8
Żywieniowo-profilaktyczna wartość ziarniaków gryki oraz produktów gryczanych
KAROLINA CHRISTA
nr katalogowy: 37062
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-6
Wpływ dodatku mąki gryczanej na jakość chleba z mąki jasnej pszennej
nr katalogowy: 27171
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-12
ATEST niczym łuska
Zofia Lejko
nr katalogowy: 56110
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-11
Badanie procesu granulowania odpadów zbożowych
Sławomir Obidziński
Roman Hejft
Magdalena Dołżyńska
nr katalogowy: 110756
10.15199/62.2017.11.28
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-11
Menu bez glutenu
Ewa Czarniecka-Skubina
Marlena Pielak
nr katalogowy: 110315
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Jedz na zdrowie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 92438
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-2
Badania relogiczne pszennej mąki razowej
nr katalogowy: 41566
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-7
O tym jak papier może być groźny – łuska papierowa do amunicji wielokrotnego użycia
Marzanna Marcinkowska
nr katalogowy: 132737
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Zawartość niklu (Ni) w przetworach zbożowych
Bohdan ACHREMOWICZ
Joanna KASZUBA
Czesław PUCHALSKI
nr katalogowy: 99943
SZKŁO I CERAMIKA 2009-1
Ceramik mgr inż. Eugeniusz Necel
RAJMUND STANISŁAW JURCZYK
nr katalogowy: 41773
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-7
O tym jak papier może być groźny – łuska papierowa do amunicji wielokrotnego użycia
Marzanna Marcinkowska
nr katalogowy: 132737
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-7
O tym jak papier może być groźny – łuska papierowa do amunicji wielokrotnego użycia
Marzanna Marcinkowska
nr katalogowy: 132737
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-7
O tym jak papier może być groźny – łuska papierowa do amunicji wielokrotnego użycia
Marzanna Marcinkowska
nr katalogowy: 132737
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-3
Wpływ dodatku mąki gryczanej na jakość chleba z mąki pszennej jasnej
nr katalogowy: 42459
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-9
WYDARZENIA Polska - Unia - Świat
nr katalogowy: 54157
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-11
Produkcja skrobi kukurydzianej
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 55355
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-10
Produkcja skrobi pszennej
Bohdan Achremowicz
Jarosław Korus
nr katalogowy: 54860
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-12
Kasza gryczana prażona i nieprażona
Beata Borkowska
Anna Robaszewska
nr katalogowy: 88431
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-6
Zastosowanie substancji emulgujących w makaronach
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 84590
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-3
Prawie wszystko o kaszach
Roman Jurga
nr katalogowy: 82846
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-1
Zróżnicowanie jakości technologicznej kasz gryczanej i jęczmiennej dostępnych na polskim rynku
Angelika Fredo
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 103877
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-1
Chleb prozdrowotny O dobrodziejstwach jakie dają mąka chia i gryczana
Beata Marchand
nr katalogowy: 95783
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-7-8
Podstawa żywienia
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 99748
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-6
Jakość wędlin podrobowych
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 92043
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Nietypowe rodzaje mąki – charakterystyka i możliwości wykorzystania w przemyśle spożywczym
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 133699
mąka pszenna
mąka bananowa
mąka gryczana
mąka kasztanowa
mąka kokosowa
mąka z pestek dyni
wheat flour
banana flour
buckwheat flour
chestnut flour
coconut flour
pumpkin seed flour
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Nietypowe rodzaje mąki – charakterystyka i możliwości wykorzystania w przemyśle spożywczym
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 133699
mąka pszenna
mąka bananowa
mąka gryczana
mąka kasztanowa
mąka kokosowa
mąka z pestek dyni
wheat flour
banana flour
buckwheat flour
chestnut flour
coconut flour
pumpkin seed flour
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Nietypowe rodzaje mąki – charakterystyka i możliwości wykorzystania w przemyśle spożywczym
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 133699
mąka pszenna
mąka bananowa
mąka gryczana
mąka kasztanowa
mąka kokosowa
mąka z pestek dyni
wheat flour
banana flour
buckwheat flour
chestnut flour
coconut flour
pumpkin seed flour
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-9
Wybrane informacje o produkcji, jakości i zastosowaniu kasz – ze szczególnym omówieniem kasz gryczanych
Roman Jurga
nr katalogowy: 70531
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Analiza preferencji konsumentów na rynku kasz
Katarzyna Sujka
Joanna Kowalik
nr katalogowy: 133703
kasza
preferencje konsumentów
spożycie
groats
consumer preferences
consumption
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Analiza preferencji konsumentów na rynku kasz
Katarzyna Sujka
Joanna Kowalik
nr katalogowy: 133703
kasza
preferencje konsumentów
spożycie
groats
consumer preferences
consumption
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Analiza preferencji konsumentów na rynku kasz
Katarzyna Sujka
Joanna Kowalik
nr katalogowy: 133703
kasza
preferencje konsumentów
spożycie
groats
consumer preferences
consumption
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Analiza preferencji konsumentów na rynku kasz
Katarzyna Sujka
Joanna Kowalik
nr katalogowy: 133703
kasza
preferencje konsumentów
spożycie
groats
consumer preferences
consumption
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-10
Usuwanie jonów Cu2+ z roztworów wodnych za pomocą wybranych sorbentów
Agnieszka Bożęcka
Monika Orlof-Naturalna
Aleksander Korpalski
nr katalogowy: 128496
10.15199/62.2020.10.12
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-10
Usuwanie jonów Cu2+ z roztworów wodnych za pomocą wybranych sorbentów
Agnieszka Bożęcka
Monika Orlof-Naturalna
Aleksander Korpalski
nr katalogowy: 128496
10.15199/62.2020.10.12
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-9
Ocena przydatności wybranych sorbentów do usuwania jonów Co2+ z roztworów wodnych
Agnieszka Bożęcka
Adam Surdek
Piotr Bożęcki
nr katalogowy: 116167
10.15199/62.2018.9.36
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2018-4
Analiza porównawcza użyteczności energetycznej wybranych rodzajów biomasy oraz węgla
PRZEMYSŁAW RAJCA
KORNELIUSZ ŁUKASIAK
MAGDALENA KOCYBA
DOROTA MUSIAŁ
nr katalogowy: 113246
10.15199/9.2018.4.3
pellety
łuska słonecznika
słoma
drewno
ekogroszek
wartość opałowa
pellets
sunflower husk
straw
wood
eco-pea coal
calorific value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Porównanie lepkości i procesu kleikowania wybranych skrobi naturalnych oraz skrobiowych mąk niechlebowych
Anita Demby
Iwona Konopka
nr katalogowy: 123782
skrobia
mąki niechlebowe
kleikowanie
żel
amylograf
starch
starch flours
gelatinization
gel
amylograph
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Wartość odżywcza i zastosowanie mąk z warzyw w przemyśle zbożowym i piekarskim
Aleksandra Purkiewicz
Piotr Jakuć
Joanna Ciborska
nr katalogowy: 129584
mąka z warzyw
wartość odżywcza
żywienie
technologia
vegetable flour
nutritional value
nutrition
technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Wartość odżywcza i zastosowanie mąk z warzyw w przemyśle zbożowym i piekarskim
Aleksandra Purkiewicz
Piotr Jakuć
Joanna Ciborska
nr katalogowy: 129584
mąka z warzyw
wartość odżywcza
żywienie
technologia
vegetable flour
nutritional value
nutrition
technology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Czarnuszka siewna, tarczyca bajkalska, łuska gryki – potencjalne źródła naturalnych przeciwutleniaczy
Adam Zwolan
nr katalogowy: 138326
10.15199/65.2022.6.7
utlenianie lipidów
przeciwutleniacze
czarnuszka
tarczyca bajkalska
gryka
lipid oxidation
antioxidants
black cumin
baikal skullcap
buckwheat
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Czarnuszka siewna, tarczyca bajkalska, łuska gryki – potencjalne źródła naturalnych przeciwutleniaczy
Adam Zwolan
nr katalogowy: 138326
10.15199/65.2022.6.7
utlenianie lipidów
przeciwutleniacze
czarnuszka
tarczyca bajkalska
gryka
lipid oxidation
antioxidants
black cumin
baikal skullcap
buckwheat
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Czarnuszka siewna, tarczyca bajkalska, łuska gryki – potencjalne źródła naturalnych przeciwutleniaczy
Adam Zwolan
nr katalogowy: 138326
10.15199/65.2022.6.7
utlenianie lipidów
przeciwutleniacze
czarnuszka
tarczyca bajkalska
gryka
lipid oxidation
antioxidants
black cumin
baikal skullcap
buckwheat
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Czarnuszka siewna, tarczyca bajkalska, łuska gryki – potencjalne źródła naturalnych przeciwutleniaczy
Adam Zwolan
nr katalogowy: 138326
10.15199/65.2022.6.7
utlenianie lipidów
przeciwutleniacze
czarnuszka
tarczyca bajkalska
gryka
lipid oxidation
antioxidants
black cumin
baikal skullcap
buckwheat
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-5
Gryka - alternatywny surowiec w piekarstwie
Aleksandra Sadowska
Anna Diowksz
nr katalogowy: 116502
gryka
mąka bezglutenowa
chleb gryczany
żywność funkcjonalna
buckwheat
gluten-free flour
buckwheat bread
functional foods
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH