Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-9
Nowa ubojnia drobiu Zakładu Przetwórstwa Mięsnego ŁUKOSZ
nr katalogowy: 9619
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-12
Flotacyjne oczyszczanie wstępne ścieków z przetwórstwa mięsnego w mobilnym zestawie badawczym
Sławomir Żak
nr katalogowy: 146566
10.15199/62.2023.12.14
ścieki z zakładu przetwórstwa mięsnego
wstępne oczyszczanie ścieków
nadtlenek wapnia
flotacja
mobilny zestaw badawczy
meat processing plant wastewater
wastewater pre-treatment
calcium peroxide
flotation
mobile test setup
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
GROT Smakuje. Wyśmienicie!
Magdalena Borek -Daruk
nr katalogowy: 66671
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-17-18
Edward Łukosz
hp
nr katalogowy: 13281
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-12
Flotacyjne oczyszczanie wstępne ścieków z przetwórstwa mięsnego w mobilnym zestawie badawczym
Sławomir Żak
nr katalogowy: 146566
10.15199/62.2023.12.14
ścieki z zakładu przetwórstwa mięsnego
wstępne oczyszczanie ścieków
nadtlenek wapnia
flotacja
mobilny zestaw badawczy
meat processing plant wastewater
wastewater pre-treatment
calcium peroxide
flotation
mobile test setup
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-4
Techniki mycia stosowane w przemyśle mięsnym
Joanna Piepiórka
Jarosław Diakun
Mariusz S. Kubiak
Mariusz Sencio
nr katalogowy: 42879
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-11
Nowy Zakład Grotów
nr katalogowy: 1745
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-10
ŁUKOSZ - zdrowie z natury
Magdalena Borek-Daruk
nr katalogowy: 71997
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-2
Zdarzenia wypadkowe w zakładach przetwórstwa mięsnego
Ryszard Bryła
nr katalogowy: 9502
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-3
Jakie wędliny najczęściej goszczą na Wielkanocnych stołach w poszczególnych regionach Polski?
nr katalogowy: 75370
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-12
Planowanie finansowe w zakładach mięsnych - zarys problemu
Michał Soliwoda
nr katalogowy: 81262
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-5
Wyroby ZPM MRO CZEK smakują zarówno Polakom, jak i Niemcom
Magdalena Borek-Daruk
nr katalogowy: 59764
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-11
Czynniki decydujące o wyniku finansowym zakładu mięsnego
Marian Winiarski
nr katalogowy: 1737
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-1
Punkt rentowności i analiza rentowności w aspekcie racjonalizacji działalności gospodarczej zakładu mięsnego
Marian Winiarski
nr katalogowy: 1537
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-3
BPSC informatyzuje Zakłady Przemysłu Mięsnego Tarczyński
nr katalogowy: 1598
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-6
Innowacje i wyzwania
nr katalogowy: 120659
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-2
Dla ochrony środowiska
Kazimierz Klepaczewski
nr katalogowy: 50083
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2006-4
Chemoodporne okładziny z zastosowaniem produktów mira
JAROSŁAW KOTULA
nr katalogowy: 22557
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2005-11
Klimatyzacja w przemyśle spożywczym-zakłady przetwórstwa mięsnego
Anna Napiórkowska
Agnieszka Isańska-Ćwiek
nr katalogowy: 8878
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-8
Mistrzowskie wyroby Tadeusza Wieczorkowskiego
Magdalena Borek-Daruk
Małgorzata Witek
nr katalogowy: 46324
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-12
Polska gospodarka mięsna po wejściu do UE
Roman Urban
nr katalogowy: 9659
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-4
Metody oczyszczania ścieków pochodzących z przemysłu mięsnego
Kinga Szymanowska
Dobrochna Ginter Kramarczyk
Izabela Kruszelnicka
nr katalogowy: 113403
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-12
Regionalne zróżnicowanie przetwórstwa produktów pochodzenia zwierzęcego
ROBERT MROCZEK
nr katalogowy: 31943
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-11
KRONIKA
nr katalogowy: 72546
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-3
Sytuacja polskich zakładów przetwórstwa rolno-spożywczego - sektor przetwórstwa mięsnego
J. Leonkiewicz
nr katalogowy: 7036
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-11
Kronika
nr katalogowy: 47927
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-11
Dezynfekcja w przetwórstwie mięsnym
Joanna Piepiórka
Mariusz Wlazło
nr katalogowy: 55867
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
Innowacyjne podejście w oczyszczaniu ścieków z przetwórstwa owocowo-warzywnego
nr katalogowy: 77509
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-2
Analiza ekonomiczna kosztów produkcji w działalności zakładu mięsnego
Marian Winiarski
nr katalogowy: 33104
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-9
Z działalności firmy Sharman
nr katalogowy: 9620
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-12
PRODUKTY MIESIĄCA
nr katalogowy: 102865
OPAKOWANIE 2005-7
Zaprosili nas
M.M.
nr katalogowy: 11248
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-8
Kilka refleksji sprzed lady....
Marzena Rutkowska
nr katalogowy: 37284
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-9
Nasz klient nasz pan - czyżby
Franciszek Kładź
nr katalogowy: 1713
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-7
KRONIKA
nr katalogowy: 99851
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-6
Przemysł mięsny migawki z przeszłości, teraźniejszości i ...
Franciszek Kładź
nr katalogowy: 9553
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-7
Zarządzanie produktem mięsnym - szansa dla przetwórstwa
Karol Krajewski
nr katalogowy: 85731
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2004-2
Sterowanie maszyną do rozdrabniania mięsa
Grzegorz Lisowski
nr katalogowy: 2221
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-12
Firma rodzinna WITMAS
Krzysztof Łękawski
Małgorzata Witek
nr katalogowy: 22718
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-8
Ryzyko w działalności gospodarczej zakładu mięsnego
Michał Soliwoda
nr katalogowy: 78759
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Oddział Technologii Mięsa i Tłuszczu
nr katalogowy: 70397
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-8
Briefing prasowy MORLIN
nr katalogowy: 1692
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-1
Ważne i potrzebne spotkanie
nr katalogowy: 9491
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-1
Ważne i potrzebne spotkanie
nr katalogowy: 9491
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-1
Ważne i potrzebne spotkanie
j.m.
nr katalogowy: 13975
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-1
Ważne i potrzebne spotkanie
j.m.
nr katalogowy: 13975
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-1
Pałucka tradycja i smak
nr katalogowy: 56901
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-1
Polska i Rosja - partnerstwo perspektywiczne i pewne
nr katalogowy: 14747
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-1
Polska i Rosja - partnerstwo perspektywiczne i pewne
nr katalogowy: 14747
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-7
POLFOOD 2005
nr katalogowy: 9579
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-3
Certyfikaty dla GROTA
nr katalogowy: 1596
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-8
Jubileusz Stanisława Śpiewaka
nr katalogowy: 16698
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-4
Znaczenie analizy ekonomicznej zdolności produkcyjnych zakładu mięsnego
Marian Winiarski
nr katalogowy: 34307
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-4
bhp w sieci
nr katalogowy: 50946
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-12
DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO po raz 52
nr katalogowy: 123992
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-6
DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO POWRÓCIŁY PO PANDEMICZNEJ PRZERWIE
Piotr Szymański
nr katalogowy: 138124
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-4
Laureaci XXV Plebiscytu Czytelników "Przeglądu Technicznego"
nr katalogowy: 118624
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-12
Polska i Rosja są dla siebie perspektywicznymi i pewnymi partnerami
j.m.
nr katalogowy: 6960
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-7
KOWALCZYK - Naszą pasją jest wołowina!
Magdalena Borek-Daruk
nr katalogowy: 69412
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-1-2
"Meet the Best"
nr katalogowy: 118549
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-2
Polskie mięso jest bezpieczne!
REDAKCJA
nr katalogowy: 118688
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Targi IFFA - podsumowanie
nr katalogowy: 120372
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-1
"Nie ma procesów bez IT"
nr katalogowy: 73869
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
i-Linker & i-Conveyor - nowy wymiar produkcji kiełbasek
nr katalogowy: 66665
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-8
Przenośniki taśmowe w zakładach przetwórstwa mięsa
Marian K. Panasiewicz
Ryszard Kulig
nr katalogowy: 133027
przenośniki taśmowe
wykorzystanie
bezpieczeństwo eksploatacji
belt conveyors
use
operational safety
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-9
Działalność naukowo-badawcza i współpraca z przemysłem Zakładu Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa
WOJCIECH GORNIAK
nr katalogowy: 6396
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-5
PRODUKTY MIESIĄCA NA GRILLA
nr katalogowy: 98647
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-12
Deskowania ULMA na budowie oczyszczalni ścieków "Janówek" weWrocławiu
nr katalogowy: 64798
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-6
Wpływ modernizacji oczyszczalni ścieków na frakcje ChZT oraz sprawność procesu oczyszczania
Joanna Struk-Sokołowska
nr katalogowy: 68348
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-12
Międzynarodowe Targi - Polagra Food, Pakfood
Anna Karwowska
nr katalogowy: 32219
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-8
U GRABOWSKICH w województwie zachodniopomorskim
Krzysztof Łękawski
nr katalogowy: 37286
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-5
Szkolenie pracowników z zakresu BHP w zakładach mięsnych
nr katalogowy: 35403
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Kierunki rozwoju przemysłu przetwórstwa zbóż w Polsce na bazie doświadczeń pięciu lat funkcjonowania Polski w strukturach UE
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 45412
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-8
Zasady i procedury właściwego doboru maszyn i urządzeń w zakładach mięsnych
Marian K. Panasiewicz
Kamil Wilczyński
nr katalogowy: 109011
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-3
WALDI - tradycja i nowoczesność
Krzysztof Łękawski
Małgorzata Witek
nr katalogowy: 33861
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-12
Rozmawiamy z ANDRZEJEM MARCHEWKĄ Prezesem firmy PROMAR w Łomiankach
nr katalogowy: 31750
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-9
U Majerowiczów po pięciu latach...
Krzysztof Łękawski
Małgorzata Witek
nr katalogowy: 29834
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-2
Informacje
nr katalogowy: 24126
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-5
PHU ADAM od sklepu do koncernu mięsnego
Magdalena Borek-Daruk
Wioletta Kłopotek
nr katalogowy: 84418
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-3
Sektor mięsny beneficjentem integracji z Unią Europejską
ROBERT MROCZEK
ROMAN URBAN
nr katalogowy: 24736
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-8
Transport wewnętrzny w zakładach mięsnych - postęp techniczny. Część I
Marek Cierach
Grażyna Gozdecka
nr katalogowy: 109012
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-6
54 DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO
nr katalogowy: 143582
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-1
Żeby chleb był lepszy. Konferencja Zakładu Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa IBPRS Wpływ cech ziarna na jakość chleba
nr katalogowy: 4728
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-12
Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa IBPRS - w 2008 roku - 60 lat działalności
WOJCIECH GÓRNIAK
nr katalogowy: 31901
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-4
Bezpieczne i ergonomiczne mycie przy użyciu węży
Stanisław Nieświec
nr katalogowy: 34575
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa
nr katalogowy: 70393
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-14
Wiesław Rosa
hp
nr katalogowy: 5444
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-11-12
Zakład Przetwórstwa Owoców i Warzyw oficjalne otwarcie
nr katalogowy: 95653
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-3
Liderzy przetwórstwa produktów zwierzęcych
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 42532
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-11
Znaczenie analizy ekonomicznej produkcji zakładu mięsnego
Marian Winiarski
nr katalogowy: 31193
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-8
Ocena sytuacji ekonomiczno-finansowej przemysłu mięsnego i drobiarskiego
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 46318
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-6
DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO POWRÓCIŁY PO PANDEMICZNEJ PRZERWIE
Piotr Szymański
nr katalogowy: 138124
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-6
DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO POWRÓCIŁY PO PANDEMICZNEJ PRZERWIE
Piotr Szymański
nr katalogowy: 138124
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-12
Bardzo dobra jakość u GROTA
Krzysztof Łękawski
Małgorzata Witek
nr katalogowy: 40316
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-2
Zakład Przetwórstwa Mięsnego "Majerowicz" przykładem rozwoju sektora przetwórczego
Damian Knecht
Przemysław Zelek
nr katalogowy: 24117
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-10
Kronika
nr katalogowy: 72000
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-6
XXXIII Dni Przemysłu Mięsnego
Piotr Szymański
nr katalogowy: 52219
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-3
Zintegrowane systemy kontroli mięsa i drobiu na linii produkcyjnej
nr katalogowy: 97382
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-7
Posiedzenie rady Programowej "Przeglądu Zbożowo-Młynarskiego"
nr katalogowy: 27821
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-1
XLIV Dni Przemysłu Mięsnego
nr katalogowy: 96236
CHŁODNICTWO 2008-11
Aktualne poglądy na temat zastosowania dwutlenku węgla do kształtowania jakości mięsa wieprzowego
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
nr katalogowy: 39382
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-8
CSB-System troszczy się o bezpieczeństwo konsumenta i producenta
Arkadiusz Krzywiński
Hermann Schalk
nr katalogowy: 37395
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-5
Nowicki z ofertą dla piekarzy i cukierników
nr katalogowy: 67474
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-6
Rodzinna atmosfera w ZM Lenarcik
Magdalena Borek-Daruk
Małgorzata Witek
nr katalogowy: 44879
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-11
Sytuacja ekonomiczno-finansowa przemysłu mięsnego i drobiarskiego w I połowie 2014 roku
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 87950
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
Targi IFFA
nr katalogowy: 119309
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-9
Czy klient przy półce zachowuje się irracjonalnie?
nr katalogowy: 54302
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-3
Polska gospodarka mięsna stan i problemy
Roman Urban
nr katalogowy: 66709
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-12
Biofilmy w instalacji wodnej w praktyce zakładu mięsnego
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 123989
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2012-3
CHARAKTERYSTYKA I OBSZAR DZIAŁALNOŚCI ZAKŁADU TECHNOLOGII PRZETWÓRSTWA METALI I STOPÓW
LUDWIK CIURA
nr katalogowy: 66500
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-5
Jak to robią w zakładach pracy?
nr katalogowy: 76585
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-8
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 61704
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-11
Wykorzystanie odpadów poubojowych do produkcji biogazu
nr katalogowy: 87945
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-1
XLII Dni Przemysłu Mięsnego
nr katalogowy: 89086
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2017-10
DZIAŁALNOŚĆ BADAWCZO-NAUKOWA ZAKŁADU TECHNOLOGII PRZETWÓRSTWA METALI I STOPÓW IMN
BARBARA JUSZCZYK
ŁUKASZ WIERZBICKI
JOANNA KULASA
nr katalogowy: 110132
10.15199/67.2017.10.13
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-7
Złoty Inżynier 2018
nr katalogowy: 112950
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-9
Wpływ procesu Fentona na wybrane parametry mikrobiologiczne i fizykochemiczne oczyszczanych ścieków z przemysłu drobiarskiego
Agnieszka Makara
Zygmunt Kowalski
Agnieszka Generowicz
Marcin Mala
nr katalogowy: 144977
10.15199/62.2023.9.10
proces Fentona
ścieki
oczyszczanie ścieków
przemysł drobiarski
Fenton process
wastewater
wastewater treatment
poultry industry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-9
Wpływ procesu Fentona na wybrane parametry mikrobiologiczne i fizykochemiczne oczyszczanych ścieków z przemysłu drobiarskiego
Agnieszka Makara
Zygmunt Kowalski
Agnieszka Generowicz
Marcin Mala
nr katalogowy: 144977
10.15199/62.2023.9.10
proces Fentona
ścieki
oczyszczanie ścieków
przemysł drobiarski
Fenton process
wastewater
wastewater treatment
poultry industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-5
Produktywność i efektywność przetwórstwa mięsnego w Polsce
Roman Urban
nr katalogowy: 68046
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-11
Kronika
nr katalogowy: 55960
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-11
Zarabiam na pasje
nr katalogowy: 55866
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa IBPRS
Wojciech Górniak
nr katalogowy: 81087
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-11
Felieton
Franciszek Kładź
nr katalogowy: 102463
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-5
Modernizacja żelbetowego zbiornika na ścieki przemysłowe po czterdziestu latach eksploatacji
Adam Klimek
Zygmunt Matkowski
nr katalogowy: 105645
10.15199/33.2017.05.09
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-5
41. Konferencja przetwórstwa zbóż i piekarstwa
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 145402
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-7
XXXI Konferencja w Krynicy Morskiej na temat: "Jakość produktu finalnego elementem sukcesu przedsiębiorstwa"
nr katalogowy: 52972
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-7
Największe targi branży mięsnej
nr katalogowy: 100964
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-2
Orły Agrobiznesu
nr katalogowy: 41450
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-6
42. Konferencja przetwórstwa zbóż i piekarstwa
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 151858
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-6
Wytyczne do projektów branżowych związanych z budową zakładu przetwórstwa spożywczego
Eugeniusz Piotrowski
nr katalogowy: 26942
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-5
Analiza ekonomiczna gospodarki surowcowo-materiałowej
Marian Winiarski
nr katalogowy: 44259
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-1
Zarządzanie badaniami sektora produkcji żywności
nr katalogowy: 82174
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-6
Nowoczesna Szkoła Mistrzów
Anna Wrona
Cezary Skalski
nr katalogowy: 52079
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-5
Jubileusz 70-lecia Zakładu Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa IBPRS
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 116497
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-2
Lamix - producent profesjonalnej higieny przemysłowej
nr katalogowy: 24394
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-12
"Ziarno zbóż, mąka, pieczywo - na polskim rynku"
nr katalogowy: 48344
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2014-1
Ocena możliwości wykorzystania wybranych ścieków przemysłowych jako źródło węgla organicznego dla denitryfikacji
Joanna Głodek
nr katalogowy: 81845
GOSPODARKA WODNA 2013-10
Przegląd wydawnictw - Z. Michalczyk (red.): Ocena warunków występowania wody i tworzenia się spływu powierzchniowego w Lublinie
Marek Jarosław Łoś
nr katalogowy: 79929
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-9
The use of electrotechnical equipment for food production wastewater treatment
Natalia ZAIETS
Volodymyr SHTEPA
Ihor KONDRATENKO
Andrii ZHYLTSOV
Andrii ROHOVIK
nr katalogowy: 133246
10.15199/48.2021.09.22
emergencies
electrophlotocoagulation
electrodialysis
environmental safety
oczyszczanie ścieków
elektrodializa
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-1
Produkcja wołowiny współpraca przemysłu z nauką
Jean-François Hocquette
Jerzy Wierzbicki
Rod Polkinghorne
Isabelle Legrand
David Pethick
nr katalogowy: 96225
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-6
Jak salami to tylko z PAMAS-u
nr katalogowy: 60583
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-3
Kronika
nr katalogowy: 42108
OPAKOWANIE 2012-6
Inwestycje w jakość
ANNA NARUSZKO
nr katalogowy: 68635
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-2-3
Zgodnie z gustami konsumentów
Henryk Piekut
nr katalogowy: 118205
GOSPODARKA WODNA 2019-6
Analiza możliwości wykorzystania potencjału energetycznego strumienia ścieków w układzie przesyłu ścieków z lewobrzeżnej Warszawy do oczyszczalni ścieków "Czajka"
Bartosz Bednarz
Bartłomiej Królak
nr katalogowy: 120801
GOSPODARKA WODNA 2013-11
Przegląd Wydawnictw - Z. Michalczyk (red.): Ocena warunków występowania wody i tworzenia się spływu powierzchniowego w Lublinie Wydawnictwo UMCS Lublin 2012, stron 268, rycin 108, tabel 65, obszerna bibliografia
Marek Jarosław Łoś
nr katalogowy: 80421
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-10
Kobieta wynalazca 2007 - kandydatki
nr katalogowy: 26254
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-5
Przegląd innowacyjnych rozwiązań w procesie rozdrabniania mięsa
Marek Szeląg
nr katalogowy: 84410
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2014-10
Oczyszczanie ścieków kosmetycznych z wykorzystaniem procesów koagulacji i Fentona
Piotr Marcinowski
Jan Bogacki
Jeremi Naumczyk
nr katalogowy: 87180
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 137138
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2012-3
PRZETWÓRSTWO METALI I INŻYNIERIA MATERIAŁOWA JAKO OBSZAR DZIAŁALNOŚCI IMN
MIECZYSŁAW WOCH
nr katalogowy: 66499
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-5
Od polskiego rolnika do Twojego koszyka
Bogdan Nowak
nr katalogowy: 68048
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-12
Oczyszczanie ścieków z produkcji PTA na przykładzie Zakładu ANWIL we Włocławku
Katarzyna Umiejewska
Marta Kraszewska
Edyta Soszyńska
nr katalogowy: 81223
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-12
Rodzinny biznes
nr katalogowy: 48697
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-7
Program ochrony budynków zakładu mięsnego przed szkodnikami
Stanisław Ignatowicz
nr katalogowy: 92610
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-6
DEVRO jadalne osłonki najwyższej jakości
Małgorzata Ławniczak
nr katalogowy: 106582
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-11
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 110528
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-11
Air Products uruchomił nową wytwórnię ciekłego tlenu i azotu
nr katalogowy: 48047
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-18
Wędliny niezwyczajne
Henryk Piekut
nr katalogowy: 54497
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-12
Sukcesja w branży mięsnej
Piotr Gąsiorowski
nr katalogowy: 152030
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-10
ZPM MIAZEK - rodzinny biznes szansą na sukces
Joanna Miazek
nr katalogowy: 87489
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-10
Branżowe narzędzia informatyczne dla przemysłu mięsnego
nr katalogowy: 63178
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-4
Ryzyko strat żywności w zakładach przetwórstwa mięsnego
Beata Bilska
Marzena Tomaszewska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 125971
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-3
Zaplecze surowcowe polskiego przetwórstwa mięsa wieprzowego
Magdalena Kozera-Kowalska
nr katalogowy: 125594
10.15199/65.2020.3.2
przetwórstwo wieprzowiny
produkcja trzody chlewnej
import
konkurencja
pig meat processing
pig production
import
competition
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-2
Przyczyny powstawania mięsa typu DFD u bydła
Jerzy Denaburski
Tomasz Koronkiewicz
nr katalogowy: 41446
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-11
Wzrost efektywnooeci maszyn i linii produkcyjnych (OEE)
nr katalogowy: 80080
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-8
Przydatność technologiczna ziarna pszenicy uprawianej w Polsce na przestrzeni ostatnich lat - według badań Zakładu Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa IBPRS
Sywia Stępniewska
nr katalogowy: 45894
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-5
Wpływ odczynu ścieków przemysłu mleczarskiego na pracę osadu czynnego
Anna M. Anielak
nr katalogowy: 44240
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-3
Historia Zakładu Zamiejscowego w Brzozowie
JÓZEF ADAMOWSKI
KAZIMIERZ WIĘCH
nr katalogowy: 107829
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-4
Znowu razem
Magdalena Mart
nr katalogowy: 75348
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Oczyszczanie ścieków w zakładach mleczarskich
Paweł Reder
Izabela Kruszelnicka
Dobrochna Ginter-Kramarczyk
nr katalogowy: 116671
10.151.99/65.2018.10.5
przemysł mleczarski
ścieki mleczarskie
metody lub technologie oczyszczania
dairy industry
dairy sewage
cleaning methods or technologies
GOSPODARKA WODNA 2014-5
Jubileusz 155-lecia Wodociągów Sankt Petersburga Rosja, 9-10 października 2013 r.
Marek Gromiec
nr katalogowy: 84151
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-8
CSB System - Efektywność maszyn i linii produkcyjnych (OEE) na najwyższym poziomie
nr katalogowy: 78757
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Pożegnanie śp. Stanisława Stępniewskiego
nr katalogowy: 130560
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-8
Przydatność technologiczna odmian pszenic rekomendowanych do uprawy w Polsce na 2008 rok według badań Zakładu Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa IBPRS
SYLWIA STĘPNIEWSKA
nr katalogowy: 37055
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Układy napędowe zapewniają moc dla transportu w młynie zbożowym
nr katalogowy: 100986
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-3
Zakłady przemysłu spożywczego w jak najlepszym świetle
nr katalogowy: 106439
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-5
Zakłady przemysłu spożywczego w jak najlepszym świetle
nr katalogowy: 105326
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Pożegnanie śp. Stanisława Stępniewskiego
nr katalogowy: 130560
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-4
Nowy zakład przetwórczy o dużym potencjale
nr katalogowy: 90891
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-1
XXII Dni Przemysłu Mięsnego
M.SZ.
D.C.
nr katalogowy: 14759
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-1
XXII Dni Przemysłu Mięsnego
M.SZ.
D.C.
nr katalogowy: 14759
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-8
50-lecie Instytutu Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego
Stanisław Tyszkiewicz
Andrzej Borys
nr katalogowy: 9605
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-2
40. Konferencja przetwórstwa zbóż i piekarstwa w Krynicy Morskiej
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 120554
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-11-12
Zaawansowane rozwiązania zintegrowane
nr katalogowy: 95652
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-9
W krainie przypraw firmy ZALTECH
nr katalogowy: 79232
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2019-3
BIULETYN INSTYTUTU METALI NIEŻELAZNYCH
nr katalogowy: 119384
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2016-11
Możliwości odzyskiwania ciepła z układów chłodzenia sprężarek i wykorzystania go do ogrzewania i przygotowania c.w.u. w przedsiębiorstwie przemysłowym
MACIEJ WESOŁOWSKI
MACIEJ CIBOROWSKI
nr katalogowy: 102187
10.15199/9.2016.11.5
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-5
Czy Polskie Normy przedmiotowe i na metody badań są potrzebne młynarzom i piekarzom?
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 84003
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-6
Mały zakład z dużym potencjałem.
Magdalena Borek-Daruk
Małgorzata Witek
nr katalogowy: 52224
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-6
Sytuacja ekonomiczno-finansowa producentów mięsa i jego przetworów w 2015 roku
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 99380
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-10
KRONIKA
nr katalogowy: 80015
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-12
Innowacje i trendy w technologii przetwarzania surowców pochodzenia zwierzęcego
Marian K. Panasiewicz
Kamil Wilczyński
nr katalogowy: 102859
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w okresie ostatnich turbulencji rynkowych
Robert Mroczek
nr katalogowy: 143005
10.15199/65.2023.4.1
produkcja mięsa
branża mięsna
branża drobiarska
pandemia COViD-19
wojna w Ukrainie
meat production
meat industry
poultry industry
pandemic COViD-19
war in Ukraine
CHŁODNICTWO 2011-1-2
Wpływ środowiska i stosowanych technologii na właściwości odżywcze oraz zdrowotne produktów mięsnych a substancje zanieczyszczające żywność
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 57682
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-7
Mycie komorowe stosowane w zakładach przetwórstwa mięsa
Joanna Piepiórka -Stepuk
Mariusz Wlazło
nr katalogowy: 92608
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-6
Kodeks podstawowy
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 84671
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-19-20
MROŻONKOWY POTENTAT Z PODKARPACIA
Henryk Piekut
nr katalogowy: 109255
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-6
XXIX Dni Przemysłu Mięsnego
Piotr Szymański
nr katalogowy: 36088
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-1
Aktualności
nr katalogowy: 49211
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH