Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
CHŁODNICTWO 2007-10
MAT kurtyna powietrzna do mroźni firmy Biddle Twoja droga do otwartych drzwi
nr katalogowy: 30785
OPAKOWANIE 2006-3
Nowe opakowanie do kostek lodu
Marian Feldman
nr katalogowy: 18041
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-1
Technologia czyszczenia suchym lodem Cold Jet
A. Witkowski
nr katalogowy: 20866
CHŁODNICTWO 2021-2
Nowa solarna maszyna do produkcji lodu
nr katalogowy: 131367
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2019-10
The Effect of Heat Transfer Coefficient on Ice layer Thickness on Water Surface (Communication)
CZESŁAW OLEŚKOWICZ POPIEL
JANUSZ WOJTKOWIAK
nr katalogowy: 122938
10.15199/9.2019.10.4
Ice layer on water surface
time of ice layer creation
warstwa lodu na powierzchni wody
czas tworzenia się warstwy lodu
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-12
Technologia czyszczenia strumieniem cząstek suchego lodu
A. Witkowski
nr katalogowy: 14951
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-7-8
Lato z kostkami lodu
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 12036
CHŁODNICTWO 2024-3
Co to są systemy chłodnicze
Adriano Francisco Ronzoni
nr katalogowy: 149168
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2019-2
Obliczenia cieplne parowaczy typu "sopel lodu"
WOJCIECH ZALEWSKI
nr katalogowy: 118701
10.15199/9.2019.2.4
pompa ciepła
parowacz typu "sopel lodu"
obliczenia cieplne
heat pump
"icestick" type evaporator
thermal calculations
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Chłodno i bezpiecznie
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 85459
CHŁODNICTWO 2007-9
Efekty zastosowania zamrażania dwustronnego w termoelektrycznych wytwornicach lodu. Część 1
MICHAŁ CHMIELOWSKI
SERGIY FILIN
nr katalogowy: 29929
CHŁODNICTWO 2022-6
Układy chłodnicze z lodem zawiesinowym
Adam Ruciński
nr katalogowy: 140787
10.1599/8.2022.6.1
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-3
Intrygujące kształty
nr katalogowy: 24620
CHŁODNICTWO 2023-5
Lodówka
Alan Prints
nr katalogowy: 145898
AURA 2008-5
WIADOMOŚCI Z INTERNETU
ADAM WIECZOREK
nr katalogowy: 35394
AURA 2010-4
WIADOMOŚCI Z INTERNETU
Adam Wieczorek
nr katalogowy: 51032
GOSPODARKA WODNA 2020-10
Modelowanie matematyczne transportu lodu w rejonie projektowanego Stopnia Wodnego Siarzewo
TOMASZ KOLERSKI
KRZYSZTOF WRZOSEK
PRZEMYSŁAW SOBIESAK
KRZYSZTOF POLAK
nr katalogowy: 128742
stopień Siarzewo
dynamika lodów
modelowanie matematyczne
symulacje numeryczne
Siarzewo dam
ice dynamics
mathematical modeling
numerical simulations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-9
Współczesne wytwornice lodu dla przemysłu spożywczego
S. Filin
M. Chmielowski
nr katalogowy: 7169
CHŁODNICTWO 2022-6
Nigdzie wcześniej nie zastosowano lodu binarnego na taką skalę
Maciej Dorosiński
nr katalogowy: 140789
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2014-2
Materiały - Urządzenia - Technologie
nr katalogowy: 82569
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-8
B2B - Deutsch - Praktyczny niemiecki dla biznesu
nr katalogowy: 70143
CHŁODNICTWO 2017-9-10
Zawiesiny lodowe - proces produkcji i możliwości zastosowań
Wojciech Przedworski
nr katalogowy: 110092
10.15199/8.2017.9-10.2
zawiesiny lodowe
lód binarny
generator lodu
ice slurry
binary ice
ice generator
CHŁODNICTWO 2007-6
Badania eksperymentalne wytwornicy lodu ZB-15
SERGIY FILIN
nr katalogowy: 27347
CHŁODNICTWO 2023-2
Jaki jest wpływ mrożenia i zamrażania na jakość żywności?
nr katalogowy: 142834
CHŁODNICTWO 2022-6
Nigdzie wcześniej nie zastosowano lodu binarnego na taką skalę
Maciej Dorosiński
nr katalogowy: 140789
CHŁODNICTWO 2022-6
Nigdzie wcześniej nie zastosowano lodu binarnego na taką skalę
Maciej Dorosiński
nr katalogowy: 140789
CHŁODNICTWO 2007-12
Efekty zastosowania zamrażania dwustronnego w termoelektrycznych wytwornicach lodu
MICHAŁ CHMIELOWSKI
SERGIY FILIN
nr katalogowy: 32184
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-4
Lody a może lód?
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 58733
AURA 2010-6
Niespokojna Ziemia
Krystyna BONENBERG
nr katalogowy: 52188
GOSPODARKA WODNA 2022-12
Przepływ w kanałach otwartych z pokrywą lodową
Wojciech Majewski
nr katalogowy: 140897
10.15199/22.2022.12.1
tworzenie się lodu
formy pokrywy lodowej
współczynnik szorstkości dolnej powierzchni pokrywy lodowej
rozkład prędkości pod pokrywą lodową
obliczenia hydrauliczne z pokrywą lodową
lód w kanałach derywacyjnych
ice formation
ice cover forms
ice cover bottom surface roughness coefficient
velocity distribution under ice cover
hydraulic calculations with ice cover
ice in derivative channels
GOSPODARKA WODNA 2022-12
Przepływ w kanałach otwartych z pokrywą lodową
Wojciech Majewski
nr katalogowy: 140897
10.15199/22.2022.12.1
tworzenie się lodu
formy pokrywy lodowej
współczynnik szorstkości dolnej powierzchni pokrywy lodowej
rozkład prędkości pod pokrywą lodową
obliczenia hydrauliczne z pokrywą lodową
lód w kanałach derywacyjnych
ice formation
ice cover forms
ice cover bottom surface roughness coefficient
velocity distribution under ice cover
hydraulic calculations with ice cover
ice in derivative channels
GOSPODARKA WODNA 2022-12
Przepływ w kanałach otwartych z pokrywą lodową
Wojciech Majewski
nr katalogowy: 140897
10.15199/22.2022.12.1
tworzenie się lodu
formy pokrywy lodowej
współczynnik szorstkości dolnej powierzchni pokrywy lodowej
rozkład prędkości pod pokrywą lodową
obliczenia hydrauliczne z pokrywą lodową
lód w kanałach derywacyjnych
ice formation
ice cover forms
ice cover bottom surface roughness coefficient
velocity distribution under ice cover
hydraulic calculations with ice cover
ice in derivative channels
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-8
Współczesne techniki zamrażania - możliwości poprawy kinetyki procesu oraz przebiegu krystalizacji
Julia Bogdanowicz
Wacław Mozolewski
Sylwester Rybaczek
nr katalogowy: 115590
10.15199/65.2018.8.5
zaawansowane techniki mrożenia
mikrostruktura
zarodkowanie lodu
przechłodzenie
advanced freezing techniques
microstructure
ice nucleation
supercooling
AURA 2004-5
UE - KROK W DOBRYM KIERUNKU
Edward Garścia
nr katalogowy: 521
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-8
Wpływ procesu wymrażania na skład chemiczny piwa typu eisbock
Olga Szczepanik
Aleksander Poreda
Aneta Pater
nr katalogowy: 108762
10.15199/64.2017.8.1
piwo
eisbock
piwo lodowe
kriokoncentracja
beer
eisbock
ice beer
cryoconcentration
GOSPODARKA WODNA 2020-4
Zjawiska lodowe na Zbiorniku Włocławskim i ich wpływ na warunki hydrauliczne i bezpieczeństwo
WOJCIECH MAJEWSKI
nr katalogowy: 126041
Wisła dolna
zagrożenia powodziowe
kaskada
zjawiska lodowe
Lower Vistula
flood threat
cascade
ice phenomena
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-3
Z prasy technicznej
nr katalogowy: 41935
CHŁODNICTWO 2023-5
Wpływ zamrażania na jakość żywności
Janusz Jakubowski
nr katalogowy: 145897
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-10
Lód od zaraz
nr katalogowy: 79806
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-8
Drodzy Czytelnicy!
REDAKCJA
nr katalogowy: 70130
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-4
Poubojowe wychładzanie tusz zwierząt rzeźnych
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Natalia Skiepko
nr katalogowy: 83740
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-3
Zmrożona perfekcja
nr katalogowy: 18634
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-11
Ocena przydatności dotychczasowych wzorów na natężenie opadów deszczowych do projektowania odwodnień terenów w Polsce
Andrzej Kotowski
Bartosz Kaźmierczak
nr katalogowy: 47738
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Warsztaty z Jowitą Woszczyńską. Geoda, czyli kryształy
nr katalogowy: 131215
AURA 2007-2
Czystość na przystankach komunikacyjnych
WOJCIECH RADECKI
nr katalogowy: 24022
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-4
Suszarki sublimacyjne do żywności
DOROTA WITROWA-RAJCHERT
nr katalogowy: 34572
CHŁODNICTWO 2007-4
Lód binarny- stan wiedzy
Paul Rivet
nr katalogowy: 25573
OPAKOWANIE 2023-10
Innowacyjne opakowanie z butelką wewnątrz bloku lodu
nr katalogowy: 145602
OPAKOWANIE 2023-10
Innowacyjne opakowanie z butelką wewnątrz bloku lodu
nr katalogowy: 145602
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-7-8
Trochę zimy latem
TERESA KOKOCIŃSKA
nr katalogowy: 18505
CHŁODNICTWO 2005-3
Nota techniczna na temat technologii chłodniczych. Lód binarny obiecująca technologia
nr katalogowy: 8629
CHŁODNICTWO 2017-1-2
Badanie przepływu zawiesiny lodowej przez zawór kulowy
Lena Krawczyk
nr katalogowy: 104209
10.15199/8.2017.1-2.4
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-11
Lód od zaraz
nr katalogowy: 80332
CHŁODNICTWO 2005-4
Analiza teoretyczna termodynamicznych uwarunkowań krystalizacji lodu w produktach o dużej zawartości wody
Krzysztof Banasiak
Joachim Kozioł
nr katalogowy: 8644
AURA 2021-3
Obowiązek uprzątnięcia błota, śniegu, lodu i innych zanieczyszczeń z chodników położonych wzdłuż nieruchomości
Daria DANECKA
nr katalogowy: 131061
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-6
Kawa z lodem. Kawa jest dobra na każdą porę dnia i każdą porę roku.
ANNA SZELĄG
nr katalogowy: 18546
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2017-3
Tarasy i balkony z profilamy balkonowymi KREISEL
Bartosz Polaczyk
nr katalogowy: 109380
CHŁODNICTWO 2022-6
Lód binarny – nowa technologia chłodzenia
nr katalogowy: 140790
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-1
Praca prototypowego urządzenia indukcyjnego ogrzewania rozjazdów kolejowych przy różnych częstotliwościach roboczych
Robert ŻELAZNY
Paweł JABŁOŃSKI
nr katalogowy: 129861
10.15199/48.2021.01.40
elektryczne ogrzewanie rozjazdów kolejowych
indukcyjne ogrzewanie
bezpieczeństwo ruchu kolejowego
electric heating of rail crossover
induction heating
safety of rail traffic
GOSPODARKA WODNA 2013-11
Przebieg zlodzenia dolnej Wisły zimą 2013 r. na odcinku powyżej zapory we Włocławku
BOGUSŁAW PAWŁOWSKI
TOMASZ STRZYŻEWSKI
nr katalogowy: 80417
ODZIEŻ 2004-5
Tworzenie i wprowadzanie innowacji
Józef Penc
nr katalogowy: 3076
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2015-1
Tarasy i balkony z profilami firmy KREISEL
Bartosz Polaczyk
nr katalogowy: 90167
CHŁODNICTWO 2022-6
Lód binarny – nowa technologia chłodzenia
nr katalogowy: 140790
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-4
Suchy lód - wydajny i łatwy w stosowaniu środek chłodniczy
MARIUSZ STACHOWICZ
nr katalogowy: 25467
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-6
Letnie ochłodzenie
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 106246
AUTO MOTO SERWIS 2020-2
Nowości
nr katalogowy: 135403
CHŁODNICTWO 2007-9
Informacje
nr katalogowy: 29932
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Warsztaty z Jowitą Woszczyńską. Geoda, czyli kryształy
nr katalogowy: 131215
CHŁODNICTWO 2014-1
Porównanie możliwości zamrażalniczych ogniw Peltiera (5A) z zamrażaniem immersyjnym, owiewowym i z użyciem suchego lodu
nr katalogowy: 82222
CHŁODNICTWO 2022-5
Lodowiska – chłodzenie na dużą skalę
nr katalogowy: 140328
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2005-6
Wpływ wanadu na tworzenie się austenitu w stalach o słabym i silnym tle innych pierwiastków stopowych
DĄBROWSKI R.
PACYNA J.
nr katalogowy: 9927
CHŁODNICTWO 2008-12
Możliwości wykorzystania zimna - niskotemperaturowej energii odpadowej w chłodnictwie
BOGUSŁAW ZAKRZEWSKI
TOMASZ ŁOKIETEK
nr katalogowy: 40269
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-9
Metody ograniczania krystalizacji lodu w procesie zamrażania
ANNA KAMIŃSKA
PIOTR P. LEWICKI
nr katalogowy: 38041
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-2
Nowe podejście w normach serii DIN 18533 do zabezpieczeń wodochronnych części budynków zagłębionych w gruncie
Maciej Rokiel
nr katalogowy: 136278
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-25
Kryształ
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 72811
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2010-9
Metody doboru i analizy warunków eksploatacyjnych ogrzewania murawy boiska piłkarskiego
DOBROSŁAWA KACZOREK
HALINA KOCZYK
nr katalogowy: 54073
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Chłodnym okiem
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 133968
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2010-9
Metody doboru i analizy warunków eksploatacyjnych ogrzewania murawy boiska piłkarskiego
DOBROSŁAWA KACZOREK
HALINA KOCZYK
nr katalogowy: 54073
GOSPODARKA WODNA 2013-6
Problemy lodowe ujściowego odcinka Odry
ANDRZEJ KREFT
nr katalogowy: 77162
CHŁODNICTWO 2010-4
Technologiczne aspekty procesu liofilizacji
Jacek Kondratowicz
Ewa Burczyk
nr katalogowy: 51213
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-6
Magazynowe urządzenia chłodnicze Powiew chłodu
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 120656
AURA 2020-11
Dżdżownice i rozmarzanie Arktyki
Piotr Skubała
nr katalogowy: 128913
10.15199/2.2020.11.3
Arktyka
zmiany klimatu
dżdżownice
gatunek zawleczony
albedo
Arctic
climate change
earthworms
introduced species
albedo
CHŁODNICTWO 2010-11
GEA Refrigeration na targach Chillventa w Norymberdze
nr katalogowy: 55859
ELEKTROINSTALATOR 2023-12
KONSEKWENCJE ATAKU ZIMY TO TEŻ SPORA ODPOWIEDZIALNOŚĆ PO STRONIE FIRM
W&W Consulting
nr katalogowy: 146488
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-5
Tworzenie mieszanek mącznych poszerza możliwości młyna
nr katalogowy: 25860
OPAKOWANIE 2008-2
Raporty rynkowe - jak to się robi?
Piotr Dobrołęcki
nr katalogowy: 33276
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-5
Justification of ice melting capacity on 6-10kV OPL distributing power networks based on fuzzy modeling
Oleksandr A. SAVCHENKO
Oleksandr O. MIROSHNYK
Stanislav V. DYUBKO
Taras SHCHUR
Paweł KOMADA
Kanat MUSSABEKOV
nr katalogowy: 119947
10.15199/48.2019.05.26
melting of ice
fuzzy sets
electric networks.
topienie lodu
zbiory rozmyte
sieci elektryczne
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-1
Katastrofa hali targowej w Chorzowie
JAN ZAMOROWSKI
nr katalogowy: 40728
CHŁODNICTWO 2009-4
Kinetyka suszenia sublimacyjnego piekarskiej kultury starterowej
PIOTR DZIUGAN
nr katalogowy: 44073
CHŁODNICTWO 2024-5
Niezastąpione w gospodarstwie domowym
nr katalogowy: 151280
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-12
Nowoczesne metody usuwania śniegu i lodu z powierzchni użytkowych
Rafał Andrzejczyk
Tomasz Muszyński
Przemysław Kozak
nr katalogowy: 88800
10.15199/33.2014.12.05
CHŁODNICTWO 2023-3
CO2, które chłodzi
nr katalogowy: 143887
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2014-8
Wpływ dezintegracji osadu nadmiernego suchym lodem na uwalnianie materii organicznej i nieorganicznej
Ewelina Nowicka
Alicja Machnicka
nr katalogowy: 86160
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-9
Wpływ stabilizatorów na ograniczenie rekrystalizacji w lodach typu sorbet
Anna Kamińska-Dwórznicka
Katarzyna Samborska
Ewa Gondek
Ewa Jakubczyk
nr katalogowy: 101007
10.15199/65.2016.9.4
CHŁODNICTWO 2010-4
Nowe rozwiązania i urządzenia Tecumseh
nr katalogowy: 51204
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-7-8
Targi Alkoholi "Wine & Spirits 2009"
nr katalogowy: 46208
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-7-8
Akademia Espresso
nr katalogowy: 46092
CHŁODNICTWO 2022-6
Układy chłodnicze z lodem zawiesinowym
Adam Ruciński
nr katalogowy: 140787
10.1599/8.2022.6.1
CHŁODNICTWO 2022-6
Układy chłodnicze z lodem zawiesinowym
Adam Ruciński
nr katalogowy: 140787
10.1599/8.2022.6.1
CHŁODNICTWO 2009-5
Aspekty budowy, doboru, montażu i użytkowania agregatów do wytwarzania lodu łuskowego firmy ZIEGRA
GRZEGORZ FILODA
DORATA FROHMBERG
BOLESŁAW GAZIŃSKI
nr katalogowy: 44585
OPAKOWANIE 2012-8
"Winna" i nieprzemakalna etykieta od Avery Dennison
nr katalogowy: 70242
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-8
Woda w przetwórstwie mięsnym
Radosław Sutkowski
nr katalogowy: 70134
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-6
Dach odporny na grad
Maciej Brzozowski
nr katalogowy: 143792
AURA 2016-2
Wrony na śniegu
Olgierd WIECZOREK
nr katalogowy: 96503
OPAKOWANIE 2020-1
Innowacje w ofercie produktowej firmy TREPKO
nr katalogowy: 124644
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-12
Wykorzystanie suchego lodu do czyszczenia urządzeń i instalacji elektrycznych pracujących pod napięciem
Antoni CIEŚLA
Wojciech KRASZEWSKI
Mikołaj SKOWRON
Przemysław SYREK
nr katalogowy: 102588
10.15199/48.2016.12.05
AURA 2010-3
Ochrona klimatu w polityce USA i Unii Europejskiej
KAZIMIERZ GÓRKA
nr katalogowy: 50272
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-8
Wytwarzanie pary czystej
Jarosław Janów
nr katalogowy: 70136
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-3
REACH – meandry rejestracji substancji
Bolesław Hancyk
nr katalogowy: 50568
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-3
Status związkowy w wykładni Sądu Najwyższego
nr katalogowy: 24862
OPAKOWANIE 2023-1
Maszyny pakujące – nowe rozwiązania od Trepko
nr katalogowy: 141685
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-2
Uwaga gorący tłuszcz!
MONIKA HOFFMANN
nr katalogowy: 11885
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2004-7-8
Tworzenie prawa
Jerzy Kosieradzki
nr katalogowy: 881
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-3
Gorący okres - "nie" zostań na lodzie
nr katalogowy: 112492
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-2-3
Przejścia przez zero
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 49533
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-2
teksty-preteksty
nr katalogowy: 57534
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-6
Gorący okres - "nie" zostań na lodzie
nr katalogowy: 98567
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-6
Gorący okres - "nie" zostań na lodzie
nr katalogowy: 91496
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Chłodnym okiem
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 133968
CHŁODNICTWO 2009-6
Wodne pompy ciepła
BOGUSŁAW ZAKRZEWSKI
WOJCIECH TUCHOWSKI
nr katalogowy: 45011
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-7
Zależność punktu krioskopowego mięsa wołowego od pH: komunikat
nr katalogowy: 77751
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2015-2
Wynalazek Einsteina ogrzewa domy! - czyli krótka historia pomp ciepła
nr katalogowy: 89430
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-10-11
Fizycy wspomagają ekonomistów
Maciej Kamyk
nr katalogowy: 13125
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-11
Synteza kwasu 2-metylofenoksyoctowego w reakcji Williamsona Optymalizacja parametrów reakcji z zastosowaniem funkcji regresji
WIESŁAW MOSZCZYŃSKI
nr katalogowy: 43667
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
EXBERRY. Tworzenie sensacyjnych kolorów przy użyciu Żywności Barwiącej pochodzenia roślinnego
nr katalogowy: 131207
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2004-1
Tworzenie Przyszłości
nr katalogowy: 7735
AURA 2022-10
Od ponad 20 lat nie powstał w Polsce żaden park narodowy
Wojciech Kość
nr katalogowy: 139894
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
EXBERRY. Tworzenie sensacyjnych kolorów przy użyciu Żywności Barwiącej pochodzenia roślinnego
nr katalogowy: 131207
OPAKOWANIE 2023-1
Maszyny pakujące – nowe rozwiązania od Trepko
nr katalogowy: 141685
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2006-4
Problematyka szacowania nieruchomości w Chinach
Wojciech Wilkowski
nr katalogowy: 18765
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-6
Z wiśniowych czarne
J. Palka
nr katalogowy: 5972
AURA 2013-3
WIADOMOŚCI Z INTERNETU
nr katalogowy: 75506
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-7
Stabilna sytuacja ekonomiczna
nr katalogowy: 5993
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2014-12
Z prasy technicznej
nr katalogowy: 88251
AURA 2023-8
Wciąż można zobaczyć „spadające gwiazdy”
nr katalogowy: 144503
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-9
Zwłoka w reformowaniu systemu kontroli żywności groźna dla jej producentów
nr katalogowy: 20535
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-4
KARAGENY - SUBSTANCJE KSZTAŁTUJĘCE TEKSTURĘ PRZETWORÓW MIĘSNYCH
Ryszard Kowalski
Jolanta Malczak-Solińska
nr katalogowy: 42885
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Chłodzenie żywności – zastosowanie suchego lodu
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 133091
10.15199/65.2021.8.4
chłodzenie żywności
suchy lód
obszary zastosowania
przechowywanie suchego lodu
food refrigeration
dry ice
application areas
storage of dry ice
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Chłodzenie żywności – zastosowanie suchego lodu
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 133091
10.15199/65.2021.8.4
chłodzenie żywności
suchy lód
obszary zastosowania
przechowywanie suchego lodu
food refrigeration
dry ice
application areas
storage of dry ice
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Chłodzenie żywności – zastosowanie suchego lodu
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 133091
10.15199/65.2021.8.4
chłodzenie żywności
suchy lód
obszary zastosowania
przechowywanie suchego lodu
food refrigeration
dry ice
application areas
storage of dry ice
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-7
Dramat z pięknem w tle
Krzysztof Fronczak
nr katalogowy: 51111
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-4
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii
Mirosława Koperska
nr katalogowy: 14292
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-25
Rządy się zmieniają, problemy pozostają
nr katalogowy: 95409
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-9
Domieszkowanie ZnO na typ p przy użyciu N i Ag: tworzenie wytrąceń i rola wodoru
OKSANA VOLNIAŃSKA
PIOTR BOGUSŁAWSKI
nr katalogowy: 62679
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2006-10
Korzystanie z aktów prawnych w zakresie projektowania, budowy i eksploatacji środków ochrony przeciwporażeniowej
Brunon Lejdy
nr katalogowy: 22512
AURA 2013-9
PARAGRAF I ŚRODOWISKO - Odpowiedzialność za czystość dróg publicznych
Wojciech RADECKI
nr katalogowy: 79198
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-5
Powiew lata w kawowym menu
Elżbieta Citak
nr katalogowy: 76274
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-6
Wczytywanie przedmiarów zapisanych w formacie PDF
nr katalogowy: 60428
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-12
Ewolucja maszyn do produkcji lodów
nr katalogowy: 48367
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-4
Mikrostruktura i właściwości mechaniczne warstwy wierzchniej nadstopu niklu po procesie aluminiowania metodą CVD
Małgorzata Zielińska
Jan Sieniawski
Ryszard Filip
Maryana Yavorska
nr katalogowy: 57189
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-2
Metody usuwania biofilmów bakteryjnych z powierzchni stałych
KAMILA MYSZKA
KATARZYNA CZACZYK
nr katalogowy: 24315
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-5
Wpływ kontroli i regulacji potencjału azotowego w okresie nagrzewania na tworzenie się warstw azotowanych w stalach stopowych
JERZY MICHALSKI
PIOTR WACH
JAN TACIKOWSKI
JERZY RATAJSKI
nr katalogowy: 21685
GOSPODARKA WODNA 2011-4
Hydrauliczne i konstrukcyjne parametry małych jazów
SŁAWOMIR BAJKOWSKI
nr katalogowy: 58846
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-1
Wykorzystanie zasobnika ciepła/chłodu z materiałem zmiennofazowym (PCM) w instalacji ogrzewania i klimatyzacji budynku Małopolskiego Centrum Nauki Cogiteon w Krakowie
Radosław Radziecki
nr katalogowy: 135992
CHŁODNICTWO 2017-4-5
Danfoss i General Electric łączą siły
nr katalogowy: 106015
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-4
Polityka i biznes
Andrzej Arendarski
nr katalogowy: 96758
CHŁODNICTWO 2018-3
Badanie zależności współczynników strat miejscowych w zaworach kulowych od liczby Reynoldsa z modelu Binghama
Lena Krawczyk
nr katalogowy: 114899
10.15199/8.2018.3.2
zawiesina lodowa
opory przepływu
zakres laminarny
straty miejscowe
zawór kulowy
model Binghama
ice slurry
flow resistance
viscous flow
loss coefficients
ball valve
Bingham model
CHŁODNICTWO 2022-5
Lodowiska – chłodzenie na dużą skalę
nr katalogowy: 140328
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-2
Nowości techniki
nr katalogowy: 33198
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-9
Rola domieszek chemicznych w prefabrykacji betonowej
Konrad Kisielewski
nr katalogowy: 150658
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2007-6
Wydawnictwa - Przemysłowe sieci elektroenergetyczne, Tworzenie filmu z programem Movie Maker 2
nr katalogowy: 27320
PROBLEMY JAKOŚCI 2008-9
Zarządzanie wiedzą a tworzenie oprogramowania
Karol CHRABAŃSKI
nr katalogowy: 38303
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1996-4
Międzynarodowa działalność Instytutu Chemii Przemysłowej im. Prof. I. Mościckiego
WOJCIECH LUBIEWA-WIELEŻYŃSKI
nr katalogowy: 41327
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-10
Metody i środki zmierzające do likwidacji piany i kożucha z urządzeń do biologicznego oczyszczania ścieków
nr katalogowy: 38534
OPAKOWANIE 2016-5
Arziro zabezpiecza produkty masowego użytku
nr katalogowy: 98735
AURA 2022-10
Od ponad 20 lat nie powstał w Polsce żaden park narodowy
Wojciech Kość
nr katalogowy: 139894
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-11
Nowości techniki
nr katalogowy: 31109
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-5
Na chłodno. Chłodnictwo w gastronomii
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 98392
CHŁODNICTWO 2023-3
CO2, które chłodzi
nr katalogowy: 143887
ODZIEŻ 2005-2
Tworzenie i wprowadzanie innowacji (Część III)
Józef Penc
nr katalogowy: 11005
OPAKOWANIE 2008-12
Możliwości stosowania RFID w branży papierniczej
Krzysztof Bar
nr katalogowy: 40414
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-9
Zalety stosowania inhibitora powstawania błony biologicznej związane z jednoczesnym działaniem trzech różnych mechanizmów
THORD HASSLER
MAGNUS LINDBERG
ACHIM SCHENKER
nr katalogowy: 30107
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-26
Dodatek Specjalny Agencji Rozwoju Przemysłu
nr katalogowy: 13455
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2018-6
Wysokonapięciowe linie napowietrzne a osad lodowy na przewodach
Aleksandra Rakowska
nr katalogowy: 114240
10.15199/74.2018.6.1
wysokonapięciowe linie napowietrzne
osad lodowy
zimowe warunki atmosferyczne a linie napowietrzne
high voltage overhead lines
ice loading
winter conditions
overhead lines
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-9
Chłodzenie podczas kutrowania
Fabian Magda
nr katalogowy: 54303
AUTO MOTO SERWIS 2020-2
Nowości
nr katalogowy: 135403
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-4
Jak wypracować przewagę konkurencyjną w piekarni i cukierni
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 142505
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2007-12
Tworzenie baz danych elektronicznych map nawigacyjnych ENC dla potrzeb systemu ECDIS
Adam WEINTRIT
nr katalogowy: 32200
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-21
Tworzenie prawa w Unii Europejskiej
Anna Maria Szerenos
nr katalogowy: 30485
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-8
Zalety zmywarek firmy Winterhalter
nr katalogowy: 28980
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2007-4
Innowacyjność w organizacji.Teoria i praktyka
Agnieszka WĘCŁAWEK
Katarzyna PTAK
nr katalogowy: 25492
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-10
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 28608
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-9
Top najlepszych zmywarek dla piekarni i cukierni
nr katalogowy: 144834
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2007-2
Badania porównawcze dotyczące tworzenia się koloidalnych krzemianów manganu i żelaza w aspekcie antykorozyjnego działania szkieł wodnych sodowych
WIESŁAW KOŹLAK
nr katalogowy: 24169
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-3
Tworzenie stron internetowych za pomocą aplikacji WordPress
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 136588
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-3
Tworzenie stron internetowych za pomocą aplikacji WordPress
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 136588
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-12
Japońska rewolucja jakości - tworzenie koncepcji Quality Control
Zofia Zymonik
nr katalogowy: 22872
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-4
NOWOŚCI TECHNIKI
nr katalogowy: 1036
OPAKOWANIE 2018-12
Wyróżnić się wśród konkurencji
nr katalogowy: 117922
CHŁODNICTWO 2014-2
Syntetyczne oleje smarne dla nowoczesnego chłodnictwa
nr katalogowy: 82592
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-5
Zmrożona świeżość
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 83915
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-5
Turystyka regeneracyjna w programie CE4RT Iceland
Bohdan Juchniewicz
nr katalogowy: 150906
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2006-3
Tworzenie schematów elektrycznych z wykorzystaniem oprogramowania typu CAD-CAE
Ireneusz Surówka
nr katalogowy: 21134
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-2
Obniżka kosztów wraz ze wzrostem mobilności
A. Krzywiński
H. Schalk
nr katalogowy: 20846
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2005-7-8
Tworzenie podstaw gospodarki cieplnej w Radomiu-zarys historyczny
Ryszard Skarbek
nr katalogowy: 8823
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-2
Paski z firmy Laconga
E. Szczerbicki
nr katalogowy: 19960
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2004-4
Zmiany personalne w Opocznie S.A.
nr katalogowy: 7826
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-10
Studium typologii aliansów strategicznych przedsiębiorstw
Anna Pietruszka-Ortyl
nr katalogowy: 11564
ODZIEŻ 2005-6
Spis treści rocznika Odzieży
nr katalogowy: 11046
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-3
Co nowego w prawie?
Adriana Lotolc
nr katalogowy: 149473
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH