Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-9
BHP W SIECI
nr katalogowy: 62174
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-6
Kultura bezpieczeństwa
Małgorzata Lotko
nr katalogowy: 143524
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-2
Kultura bezpieczeństwa pracy w przemyśle piekarskim i ciastkarskim
Monika Zagórska
Elżbieta Biniszewska
nr katalogowy: 65754
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-6
Problemy pomiaru kultury bezpieczeństwa i klimatu bezpieczeństwa
Aleksander Lotko
nr katalogowy: 138227
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-6
Problemy pomiaru kultury bezpieczeństwa i klimatu bezpieczeństwa
Aleksander Lotko
nr katalogowy: 138227
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-6
Problemy pomiaru kultury bezpieczeństwa i klimatu bezpieczeństwa
Aleksander Lotko
nr katalogowy: 138227
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-6
Problemy pomiaru kultury bezpieczeństwa i klimatu bezpieczeństwa
Aleksander Lotko
nr katalogowy: 138227
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-8
Kultura bezpieczeństwa w przedsiębiorstwie
Zofia Lejko
nr katalogowy: 53574
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-4
Kultura bezpieczeństwa to zysk
Guenther Kirschstein
Justyna Kostka
nr katalogowy: 75820
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-2
Kultura bezpieczeństwa i ochrony zdrowia na budowie
Jerzy Obolewicz
Adam Baryłka
nr katalogowy: 136121
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-6
Kultura bezpieczeństwa
Małgorzata Lotko
nr katalogowy: 143524
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-6
Kultura bezpieczeństwa
Małgorzata Lotko
nr katalogowy: 143524
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-6
Kultura bezpieczeństwa
Małgorzata Lotko
nr katalogowy: 143524
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-8
wydarzenia
nr katalogowy: 92874
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-5
Kultura bezpieczeństwa – wspólna sprawa
nr katalogowy: 137502
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-9
Dlaczego w pracy ludzie stosują się do zasad bhp, a w domu – nie zawsze?
Włodzimierz Biel
nr katalogowy: 139063
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-3
Wspólny język komunikowania zamierzeń strategicznych w dążeniu do wizji „Zero Wypadków”
Aleksandra Wilk
nr katalogowy: 147678
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-6
Kultura bezpieczeństwa w praktyce
Bronisław Bieś
nr katalogowy: 36139
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-12
Nagrody za kulturę bezpieczeństwa
nr katalogowy: 81194
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-5
28 kwietnia
Robert Kozela
nr katalogowy: 137487
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-10
O kulturze bhp
Edyta Bączek
nr katalogowy: 151091
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-7-8
Pozytywny klimat bezpieczeństwa pracy a kultura bezpieczeństwa
Aleksandra Wilk
nr katalogowy: 149915
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-5
Kultura bezpieczeństwa – wspólna sprawa
nr katalogowy: 137502
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-5
28 kwietnia
Robert Kozela
nr katalogowy: 137487
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-9
Dzień zdrowia i bezpieczeństwa w RECARO Polska
Beata Waśko
nr katalogowy: 144930
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-8
Piąty element...! "Kultura Bezpieczeństwa. Materiały pomocnicze dla szkół ponadgimnazjalnych" - uwagi życzliwego krytyka
Roman Adler
nr katalogowy: 70031
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-11
Kultura bezpieczeństwa żywności w teorii i praktyce
Małgorzata Z. WIŚNIEWSKA
Ewa MALINOWSKA
Kinga PIEKARSKA
nr katalogowy: 116997
10.15199/48.2018.11.1
kultura organizacyjna
kultura bezpieczeństwa żywności
pomiar
organizational culture
food safety culture
assessment
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-19
Kultura organizacyjna a etyczna kultura jakości
GRAŻYNA OŻAREK
nr katalogowy: 38069
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-2
Kultura bezpieczeństwa i ochrony zdrowia na budowie
Jerzy Obolewicz
Adam Baryłka
nr katalogowy: 136121
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-2
wydarzenia
nr katalogowy: 65716
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-11
Obecne możliwości rozwoju etosu i kultury pracy.Część 4
Roman Adler
nr katalogowy: 63733
ODZIEŻ 2006-3
Kultura organizacji czasu zmiany i odnowy
Józef Penc
nr katalogowy: 17860
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-11
Kultura organizacyjna firmy
Marzena Matuszewska
nr katalogowy: 95370
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-22-23
Rośnie kultura produkcji
nr katalogowy: 102022
PROBLEMY JAKOŚCI 2021-1
Kultura bezpieczeństwa żywności w świetle standardów uznanych przez GFSI
Małgorzata Z. WIŚNIEWSKA
Tomasz GRYBEK
nr katalogowy: 130121
10.15199/46.2021.1.1
kultura bezpieczeństwa żywności
standardy GFSI
pomiar kultury bezpieczeństwa żywności
food safety culture
GFSI standards
food safety culture assessment
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-8
Bhp jako narzędzie antykryzysowe
Robert Kozela
nr katalogowy: 61488
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-1
Kultura picia kawy
PAWEŁ MANISTA
nr katalogowy: 23299
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Biznesowy savoir-vivre
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 138739
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-19
Początki informatyki w Polsce (13) Kultura informatyczna
nr katalogowy: 118931
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-7
Pracownicy omawiają wypadki
Robert Kozela
nr katalogowy: 53197
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Program edukacji kulturalnej w warszawskiej szkole gastronomicznej Kultura ze smakiem
nr katalogowy: 85469
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-5
Na 13. konferencję ATESTU zapraszamy w czerwcu do Krakowa
nr katalogowy: 137491
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-4
Na 13. konferencję ATESTU zapraszamy w czerwcu do Krakowa
nr katalogowy: 137114
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-3
Wartość dodana auditu
Antoni Klen iewski
nr katalogowy: 50327
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-9
Obrót chemikaliami a kultura bezpieczeństwa
Karolina Kołdys
nr katalogowy: 109411
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-5
Wpływ filozofii Kaizen na bezpieczeństwo pracy
Adrian Kampa
nr katalogowy: 120007
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-8
Jak pogodzić ogień z wodą? O specyfice kierowania przedsiębiorstwem rodzinnym (cz. 2)
Marta Truskolawska
nr katalogowy: 61399
GOSPODARKA WODNA 2006-1
Kultur Technik (3-2005)
nr katalogowy: 16913
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-11
Kultura jakości i sposoby jej kształtowania
Rafał Haffer
nr katalogowy: 11588
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-5
Kultura miejsca pracy w procesie humanizacji
Roman Przybyszewski
nr katalogowy: 11482
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-2
Kultura jakości i czynniki ją kształtujące w szkołach wyższych
Piotr GRUDOWSKI
Małgorzata Z. WIŚNIEWSKA
nr katalogowy: 125010
10.15199/46.2020.2.1
szkolnictwo wyższe
kultura organizacyjna
kultura jakości
higher education
organizational culture
quality culture
AURA 2006-12
GOTYCKI STYL
Wiktor Zin
nr katalogowy: 22610
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-12
Kultura jakości jako warunek międzynarodowej konkurencyjności polskich przedsiębiorstw
Rafał Haffer
nr katalogowy: 11613
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-5
Programy promocji żywności i jej jakości w Polsce
Małgorzata WIŚNIEWSKA
nr katalogowy: 44338
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-19
Kultura innowacyjności
nr katalogowy: 54504
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-6
Szkolenie trenerów nauczania wzajemnego w zakresie bezpieczeństwa obrotu i zarządzania chemikaliami
Zofia Machowska
nr katalogowy: 84989
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-4
Kultura bezpieczeństwa i prewencji zagrożeń to linia horyzontu, do której dążymy wszystkimi możliwymi środkami
nr katalogowy: 97920
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-10
Kultura bezpieczeństwa w przemyśle chemicznym w Polsce
Katarzyna Piwowar-Sulej
nr katalogowy: 122851
10.15199/62.2019.10.24
ODZIEŻ 2006-2
Kultura organizacji czasu zmiany i odnowy
Józef Penc
nr katalogowy: 17870
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-7
Konferencja Europejskiego Stowarzyszenia Wydawców Naukowych "Kultura Wydawnictw Naukowych"
nr katalogowy: 20402
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-1
Espresso show
DOMINIKA GASIK
nr katalogowy: 11863
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-1
Espresso show
DOMINIKA GASIK
nr katalogowy: 11863
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-10
Starsi pracownicy - mniejsza sprawność, większe doświadczenie
J. Knyziak
nr katalogowy: 21318
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-2
Kultura chleba w szkole
Marek Perzyński
nr katalogowy: 19266
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-6
Co nowego w klubie Polskie Forum ISO 9000
nr katalogowy: 60274
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-19-20
Arabia dla inżyniera
nr katalogowy: 109226
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-2
Rekonstrukcja cyfrowa starych nagrań audiowizualnych
nr katalogowy: 66164
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-1
Dystans wobec władzy w różnych krajach świata a zarządzanie jakością
Radosław Wolniak
nr katalogowy: 18247
AURA 2015-10
Mleko
Agnieszka Bywalec
nr katalogowy: 94106
10.15199/2.2015.10.7
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
„Rozmowy o polskim stole”
nr katalogowy: 142333
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
„Rozmowy o polskim stole”
nr katalogowy: 142333
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Biznesowy savoir-vivre
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 136051
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-3
Pożegnanie - Sabina Antoniszczak
nr katalogowy: 147675
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-5
Kultura współpracy
nr katalogowy: 76574
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-4
Audit systemu 5-S
Magdalena Niewczas
nr katalogowy: 51037
PROBLEMY JAKOŚCI 2008-2
Nowa kultura obsługi klienta w przedsiębiorstwie produkcyjnym
Bożena GAJDZIK
nr katalogowy: 32957
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-22
Kultura iPoda
Tadeusz Szafarz
nr katalogowy: 39081
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-1
Etos i kultura pracy
Robert Kozela
nr katalogowy: 135500
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-2
Kultura chwalenia
Jarosław Ropiejko
nr katalogowy: 97772
SZKŁO I CERAMIKA 2013-4
Ceramika kultury Nasca
MAREK ŁASISZ
nr katalogowy: 78427
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Opowieść o kuchni żydowskiej
nr katalogowy: 137477
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2018-12
Czynniki wpływające na bezpieczeństwo podczas prac spawalniczo-konstrukcyjnych - studium przypadku
Krzysztof NOWACKI
nr katalogowy: 117600
10.15199/24.2018.12.11
bezpieczeństwo pracy
prace spawalnicze
modele bezpieczeństwa
statystyka
work safety
welding works
safety models
statistics
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-9
Wymagania bhp dotyczące obiektów budowlanych i terenu zakładu pracy
Barbara Nowak
nr katalogowy: 70764
PROBLEMY JAKOŚCI 2007-4
Metoda oceny pozyskiwania i rozwijania wiedzy w małych i średnich przedsiębiorstwach
Joanna PALISZKIEWICZ
nr katalogowy: 25300
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-12
Laur y dla studentki łódzkiej ASP za ar tystyczne czerpanie papier u
P. Wandelt
nr katalogowy: 95824
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-12
Wzorzyste tkaniny Gliksmana
nr katalogowy: 56526
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-2
Adoption of food safety culture in the dairy industry – a case study of Bel company in Algeria
Nesrine Achour
Amine Ferroukhi
Ratiba Chibani
nr katalogowy: 142881
10.15199/46.2023.2.3
FSSC 22000
ISO 22000
System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
kultura bezpieczeństwa żywności
wymagania
certyfikacja
zarządzanie
Globalna Inicjatywa na Rzecz Bezpieczeństwa Żywności (GFSI)
FSSC 22000
ISO 22000
Food Safety Management System
food safety culture
requirements
certification
management
The Global Food Safety Initiative (GFSI)
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-2
Adoption of food safety culture in the dairy industry – a case study of Bel company in Algeria
Nesrine Achour
Amine Ferroukhi
Ratiba Chibani
nr katalogowy: 142881
10.15199/46.2023.2.3
FSSC 22000
ISO 22000
System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
kultura bezpieczeństwa żywności
wymagania
certyfikacja
zarządzanie
Globalna Inicjatywa na Rzecz Bezpieczeństwa Żywności (GFSI)
FSSC 22000
ISO 22000
Food Safety Management System
food safety culture
requirements
certification
management
The Global Food Safety Initiative (GFSI)
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-2
Adoption of food safety culture in the dairy industry – a case study of Bel company in Algeria
Nesrine Achour
Amine Ferroukhi
Ratiba Chibani
nr katalogowy: 142881
10.15199/46.2023.2.3
FSSC 22000
ISO 22000
System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
kultura bezpieczeństwa żywności
wymagania
certyfikacja
zarządzanie
Globalna Inicjatywa na Rzecz Bezpieczeństwa Żywności (GFSI)
FSSC 22000
ISO 22000
Food Safety Management System
food safety culture
requirements
certification
management
The Global Food Safety Initiative (GFSI)
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2023-4
Adaptacja starej księgarni
nr katalogowy: 146635
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-3
Kultura picia wina w Polsce
nr katalogowy: 83348
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-1
Etos i kultura pracy
Robert Kozela
nr katalogowy: 135500
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-4
Pięć wskazówek, jak przyjąć modę neutralną płciowo
nr katalogowy: 144553
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-2
Jakość kultury organizacyjnej przedsiębiorstw - refleksje z badań
Anna PIETRUSZKA-ORTYL
nr katalogowy: 112056
10.15199/48.2018.2.4
kultura organizacyjna
kultura jakości
kultura organizacji opartych na wiedzy
organizational culture
culture quality
culture of knowledge-based organizations
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-7-8
Kreatywny zespół - innowacyjna organizacja
Kazimierz Kubiak
nr katalogowy: 61864
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-6
Innowacja warunkiem sukcesu
Włodzimierz Janas
nr katalogowy: 121057
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-22-23
Kanał
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 87825
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Opowieść o kuchni żydowskiej
nr katalogowy: 137477
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-5
Kultura automatyki
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 82884
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-11
Piastowskie początki
Roman Adler
nr katalogowy: 140292
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-11
Piastowskie początki
Roman Adler
nr katalogowy: 140292
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2019-3
Kultura techniczna gwarantem szacunku dla geodetów i owoców ich pracy
Jerzy GAJDEK
nr katalogowy: 118995
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Biznesowy savoir-vivre
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 136051
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Tygiel kulturowy a zarządzanie bezpieczeństwem produktu
Joanna Małkowska
Edyta Grela
Marzena Hajduk-Stelmachowicz
nr katalogowy: 137236
10.15199/46.2022.2.2
czynnik ludzki
System Zarządzania Bezpieczeństwem
kultura bezpieczeństwa
human factor
Safety Management System
culture
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Tygiel kulturowy a zarządzanie bezpieczeństwem produktu
Joanna Małkowska
Edyta Grela
Marzena Hajduk-Stelmachowicz
nr katalogowy: 137236
10.15199/46.2022.2.2
czynnik ludzki
System Zarządzania Bezpieczeństwem
kultura bezpieczeństwa
human factor
Safety Management System
culture
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Tygiel kulturowy a zarządzanie bezpieczeństwem produktu
Joanna Małkowska
Edyta Grela
Marzena Hajduk-Stelmachowicz
nr katalogowy: 137236
10.15199/46.2022.2.2
czynnik ludzki
System Zarządzania Bezpieczeństwem
kultura bezpieczeństwa
human factor
Safety Management System
culture
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Tygiel kulturowy a zarządzanie bezpieczeństwem produktu
Joanna Małkowska
Edyta Grela
Marzena Hajduk-Stelmachowicz
nr katalogowy: 137236
10.15199/46.2022.2.2
czynnik ludzki
System Zarządzania Bezpieczeństwem
kultura bezpieczeństwa
human factor
Safety Management System
culture
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Tygiel kulturowy a zarządzanie bezpieczeństwem produktu
Joanna Małkowska
Edyta Grela
Marzena Hajduk-Stelmachowicz
nr katalogowy: 137236
10.15199/46.2022.2.2
czynnik ludzki
System Zarządzania Bezpieczeństwem
kultura bezpieczeństwa
human factor
Safety Management System
culture
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-10
Szczęśliwa trzynastka
Barbara Czajka
nr katalogowy: 116449
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-26
Otwarte Muzeum Techniki
Stanisław Januszewski
nr katalogowy: 81688
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-20
Maszynowi komandosi błot
nr katalogowy: 86825
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-12
Dziedzictwo kulinarne
Władysław Serwatowski
nr katalogowy: 48595
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-8
Kultura a zrównoważony rozwój
nr katalogowy: 48454
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-10
"Kawa nie rośnie we Włoszech"
nr katalogowy: 71382
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-12
W Mieście 4.0
nr katalogowy: 120604
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-11
Tajemnice łagiewników polskich
Marek Bielski
nr katalogowy: 126398
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-4
Na pączki do Ludwina
Jadwiga Piotrowicz
nr katalogowy: 97324
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-2
Zielone światło dla strategii „zero wypadków”
nr katalogowy: 147220
SZKŁO I CERAMIKA 2013-3
Ceramika peruwiańskiej kultury Moche
MAREK ŁASISZ
nr katalogowy: 77264
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-6
Przemysły kreatywne a zarządzanie wiedzą
Jan Fazlagić
nr katalogowy: 77144
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-4
Kultura organizacyjna a strategia TQM w polskich przedsiębiorstwach budowlanych
Andrzej BUSZKO
nr katalogowy: 58756
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-4
Wszyscy jesteśmy behapowcami (cz. 1)
nr katalogowy: 67086
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-2
Wspomnienia inspektora pracy z lat 1972-1977, cz. 2
Jacek Koszteyn
nr katalogowy: 124797
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-6
Piwowarstwo rzemieślnicze mocny, światowy trend
nr katalogowy: 85101
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-2
Pomysł na wino
nr katalogowy: 41524
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-14-15
Kultura i technika
nr katalogowy: 46613
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-3
ludzie i wydarzenia > kto jest kim - Andrzej Dziedzic
nr katalogowy: 58146
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-6
Słodki smak podróży, czyli pięć cukierni, które warto odwiedzić podróżując po Europie
nr katalogowy: 98581
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Z ziemi włoskiej do Polski – włoska szkoła gelato
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 136058
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-12
Kultura Piwa
Marek Suliga
nr katalogowy: 81723
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-9
WYDARZENIA
nr katalogowy: 122106
AURA 2015-5
Kulturowe podstawy oraz motywy ochrony przyrody w kontekście współczesnych wyzwań cywilizacyjnych
Zbigniew Mirek
nr katalogowy: 90843
10.15199/2.2015.5.1
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-3
Od postawy prozdrowotnej w stoczni jachtowej do ograniczania zagrożeń na stanowisku pracy formierza-laminiarza
Anna DEMBICKA
Katarzyna Anna MOŁAS
nr katalogowy: 125624
10.15199/46.2020.3.2
zdrowie
ergonomia
kultura bezpieczeństwa
zagrożenia
jakość pracy
formierz-laminiarz
health
ergonomics
safety culture
threats
quality of work
laminator
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-11-12
POLSKA I ŚWIAT
nr katalogowy: 45185
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-7
Zasady sprzedaży
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 44983
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-7-8
O kawie - ekspresowo
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 46091
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-1-2
Dlaczego The Italian Institute of Coffeeology?
Patrick Chabert
nr katalogowy: 73873
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-4
Maria Teresa za 7 euro
Arletta Kowalik
nr katalogowy: 66918
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-5
Recenzje - Dr hab. inż. Radosław Wolniak Wymiary kulturowe polskich organizacji a doskonalenie zarządzania jakością Wyd. CeDeWu Warszawa 2012
Anna Sędek
nr katalogowy: 76464
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-2
Mead Meadness Cup 2024
nr katalogowy: 148454
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-1
Tłuszcz, kultura, figa i Bolonia
nr katalogowy: 147596
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-1
Dawne i zapomniane przepisy mięsne
Marek Zin
Paulina Duma
nr katalogowy: 40724
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-2
Kawowe dopełnienie
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 41515
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-14-15
Kto się boi lnu?
nr katalogowy: 78231
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-13
Kultura po hucie
Marek Bielski
nr katalogowy: 91855
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
20 lat kawy Segafredo w Polsce
nr katalogowy: 140248
AURA 2011-10
RECENZJE
nr katalogowy: 62853
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Z ziemi włoskiej do Polski – włoska szkoła gelato
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 136058
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-12
Praca utrwalona
nr katalogowy: 124073
SZKŁO I CERAMIKA 2014-2
KERO krótka opowieść o pewnym kubku
DOROTA ŁASISZ
nr katalogowy: 83473
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-2
Archeologia na tropie kultury pracy – kultury neolityczne
Roman Adler
nr katalogowy: 136112
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2018-4
XXIV PLEBISCYT O TYTUŁ ZŁOTEGO INŻYNIERA
nr katalogowy: 113304
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-12
Kreatywna kawa, czyli rzecz o nietypowych kawiarniach
nr katalogowy: 95046
OPAKOWANIE 2016-9
Dunapack Eurobox Polska - Pasja i Kreatywność & Współpraca i Szacunek
nr katalogowy: 101436
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Czystość w hotelach
dr Arletta Kowalik
nr katalogowy: 130944
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Czystość w hotelach
dr Arletta Kowalik
nr katalogowy: 130944
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2014-1
Kolumna wojewody obok kolumny Zygmunta, czyli polska kultura architektoniczno-urbanistyczna i inne ciekawostki
Zdzisław Adamczewski
nr katalogowy: 81999
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-11
Wędliny dojrzewające w słońcu Podlasia
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 87963
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Wypalenie zawodowe
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 136046
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-5
Kultura nieobwiniania – kolejny krok ku skutecznej ochronie przed wypadkami
Włodzimierz Biel
nr katalogowy: 148676
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-10
Jak nowoczesność zmienia podejście do marki
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 150833
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-10
Kultura nieobwiniania – metoda HERCA
Włodzimierz Biel
nr katalogowy: 151090
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-2
Znaki i sygnały bezpieczeństwa
Barbara Nowak
nr katalogowy: 74494
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-8
Sposoby określania stopnia bezpieczeństwa procesów utleniania węglowodorów
ANTONI JANUSZ GUCWA
JAN MACZUGA
nr katalogowy: 43319
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-6
Imponująca oferta
nr katalogowy: 106247
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-3
Deter minanty kształtujące zachowania konsumenckie na r ynku ser wetek papierowych w Polsce
Dorota Szymańska
nr katalogowy: 83417
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-1
Wykaz ważniejszych artykułów opublikowanych w 2011 roku
nr katalogowy: 65129
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-4
Śladami Kurpiów
Ewa Czarniecka
nr katalogowy: 66913
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-24
Oczekiwany start
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 56770
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-6
Negocjuj z kupcami jak mistrz
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 91501
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-12
Jakość usług i bezpieczeństwo pacjenta w sektorze opieki zdrowotne
Agnieszka KISTER
nr katalogowy: 124117
10.15199/46.2019.12.2
jakość usług zdrowotnych
bezpieczeństwo pacjenta
błędy medyczne i administracyjne
zdarzenia niepożądane
quality of health services
patient safety
medical and administrative errors
undesirable occurrences
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-5
Z ŻYCIA POLSKIEJ IZBY PRZEMYSŁU CHEMICZNEGO
nr katalogowy: 120213
DOZÓR TECHNICZNY 2009-5
Sterowane układy zrzutu ciśnienia
MICHAł KAROLAK
nr katalogowy: 46827
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-2
Znaki i barwy bezpieczeństwa na maszynach
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 103942
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2007-2
Nowości
nr katalogowy: 25245
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-9
Optoelektroniczne urządzenia bezpieczeństwa pracy
Jan Barczyk
nr katalogowy: 86628
CHŁODNICTWO 2016-1-2
Problemy Inżynierii Bezpieczeństwa Obiektów Antropogenicznych
Adam Baryłka
nr katalogowy: 96537
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-5
Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności
PAWEŁ MIROSZ
IRENA OZIMEK
nr katalogowy: 35504
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2018-7
Nagrody konkursu Lider Bezpieczeństwa Państwa 2018
nr katalogowy: 115072
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-23-24
Polski znak bezpieczeństwa
Czesław llcewicz
nr katalogowy: 13389
DOZÓR TECHNICZNY 2022-4
Kurtyny bezpieczeństwa ELC 100
nr katalogowy: 139209
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2012-6
Bezpieczeństwo elektrowni jądrowych z reaktorami III generacji oferowanych Polsce Część III. Podstawowe cechy bezpieczeństwa rozwiązań projektowych jądrowych bloków energetycznych oferowanych Polsce
Władysław Kiełbasa
nr katalogowy: 68315
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-5
Jak zmierzyć bezpieczeństwo pracy?
Robert Kozela
nr katalogowy: 126203
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-8
Dzień bezpieczeństwa w STOCK POLSKA
Mariusz Łapiński
nr katalogowy: 108955
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-11
Warunki bezpieczeństwa i higieny służby strażaków PSP
nr katalogowy: 134316
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-6
Wykorzystanie BIM do zapewnienia bezpieczeństwa pracy na budowie
Wojciech Drozd
Marcin Kowalik
nr katalogowy: 99277
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-10
Szkoła Główna Służby Pożarniczej odpowiedzią na problemy bezpieczeństwa obiektów budowlanych
nr katalogowy: 87509
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-1
Procedura ustalania terenów zamkniętych na cele bezpieczeństwa i obronności państwa
Adam BARYŁKA
nr katalogowy: 103345
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-5
Analiza ryzyka systemów zaopatrzenia w wodę z uwzględnieniem bezpieczeństwa konsumentów wody
BARBARA TCHÓRZEWSKA-CIEŚLAK
GALINA KALDA
nr katalogowy: 35046
DOZÓR TECHNICZNY 2022-4
Kurtyny bezpieczeństwa ELC 100
nr katalogowy: 139209
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-3
Czym jest klimat bezpieczeństwa?
Waldemar Jaskółowski
nr katalogowy: 136649
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-7
Tradycja i współczesność na rynku piekarskim
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 114692
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-7-8
Konferencja nt. targów BrauBeviale we włoskim Merano
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 86184
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Opiekunowie dobrego smaku
nr katalogowy: 63452
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-3
Co słychać pod wiatrakiem?
nr katalogowy: 58084
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-2-3
Rosjanin w Warszawie
Zofia Lech
nr katalogowy: 57376
AURA 2011-1
Rasy rodzime jako element ekorozwoju rolnictwa
Janusz Ryszard MROCZEK
nr katalogowy: 56878
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-7
Guggenberger - myjka do wszystkiego
nr katalogowy: 121158
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-6
Europejskim Piwnym Szlakiem
Maciej Chołdrych
nr katalogowy: 99238
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-10
Jesteśmy bratnimi narodami. Rozmowa z Natalią Kocurovą, praktykantką w firmie Geth
nr katalogowy: 133659
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH