Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-8
Możliwości wykorzystania szarłatu
ALICJA CEGLIŃSKA
JULITA KARDIALIK
nr katalogowy: 29210
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
Ewolucja koncepcji wykorzystania zbóż w gospodarce i żywieniu człowieka
Mieczysław Jankiewicz
nr katalogowy: 23753
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-12
Tradycyjna Medycyna Chińska (TMC) o zbożach
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 87982
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-9
Szanse na rozwój rynku orkiszu w Niemczech
nr katalogowy: 29994
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-12
Wykorzystanie wybranych zbóż w produkcji piekarskiej
Alicja Cegli ńska
Aleksandra Dubicka
nr katalogowy: 48612
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Wartość odżywcza zbóż niechlebowych i możliwość ich wykorzystania w przemyśle
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 133590
10.15199/65.2021.9.4
gryka zwyczajna
jęczmień zwyczajny
owies zwyczajny
zboża niechlebowe
common buckwheat
common barley
common oats
non-bread cereals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Wartość odżywcza zbóż niechlebowych i możliwość ich wykorzystania w przemyśle
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 133590
10.15199/65.2021.9.4
gryka zwyczajna
jęczmień zwyczajny
owies zwyczajny
zboża niechlebowe
common buckwheat
common barley
common oats
non-bread cereals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Wartość odżywcza zbóż niechlebowych i możliwość ich wykorzystania w przemyśle
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 133590
10.15199/65.2021.9.4
gryka zwyczajna
jęczmień zwyczajny
owies zwyczajny
zboża niechlebowe
common buckwheat
common barley
common oats
non-bread cereals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Wartość odżywcza zbóż niechlebowych i możliwość ich wykorzystania w przemyśle
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 133590
10.15199/65.2021.9.4
gryka zwyczajna
jęczmień zwyczajny
owies zwyczajny
zboża niechlebowe
common buckwheat
common barley
common oats
non-bread cereals
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-9
Eliminowanie ryzyka przez pobieranie i podział próbek przy ocenie jakości zboża
Lothar Pfeuffer
nr katalogowy: 20008
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Poziom stężenia dwutlenku węgla w magazynie zbożowym wskazuje na aktywność szkodników
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 128429
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Poziom stężenia dwutlenku węgla w magazynie zbożowym wskazuje na aktywność szkodników
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 128429
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-10
Ziarna dające siłę
nr katalogowy: 116448
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-10
Globalne rynki zbożowe zmieniają się
nr katalogowy: 62924
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-7
Struktura sektora młynarskiego w Niemczech - rok gospodarczy 2008/09
Agn ieszka Bezat
nr katalogowy: 52975
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-10
Czynniki wpływające na optymalne przechowywanie zboża
nr katalogowy: 71466
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Zakupy interwencyjne zbóż
nr katalogowy: 32439
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Zakupy interwencyjne zbóż
nr katalogowy: 32437
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-9
Zapewnianie jakości ziarna zbóż oraz ziarna roślin strączkowych i oleistych dzięki konserwacji chłodzeniem
nr katalogowy: 29988
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-2
Systemy ochrony przed szkodnikami w młynie także w strefie rozładunkowo-załadunkowej
nr katalogowy: 120570
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Ekonomiczna konieczność zabezpieczania magazynowanego ziarna
nr katalogowy: 99939
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-1
Podwojenie wydajności Nowy punkt skupu zboża w Moser Agrar w Großmehring w Niemczech
nr katalogowy: 124790
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Planowania eksperymentu. Szacowanie wielkości próbki dla uzyskania optymalnej mocy testu statystycznego
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 139835
AURA 2008-10
...by dwa kłosy zboża rosły tam, gdzie tylko jeden rósł
KRYSTYNA BONENBERG
nr katalogowy: 38518
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Tendencje zmian w gospodarce zbożowej Polski od 1950 roku
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 79020
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-9
Tani i efektywny sposób zapewnienia jakości wilgotnego ziarna zbóż paszowych
nr katalogowy: 62040
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Gdańskie Młyny. Nowy trend – prastare zboża, funkcjonalne dodatki
nr katalogowy: 127402
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Gdańskie Młyny. Nowy trend – prastare zboża, funkcjonalne dodatki
nr katalogowy: 127402
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-9
„Przyszłość chleba tkwi w tradycji” – dosłownie!
Czesław Meus
nr katalogowy: 144829
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Ikonografia zboża i chleba w polskiej tradycji dożynkowej
nr katalogowy: 127620
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-1
Sektor młynarski w N iemczech - rok gospodarczy 2009/10
Sebas tian Jarzębowski
nr katalogowy: 64963
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Warsztaty dla piekarzy
nr katalogowy: 128001
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Warsztaty dla piekarzy
nr katalogowy: 128001
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-6
Ze środka Polski lepiej widać problemy małych młynów
Tomasz Kodłubański
nr katalogowy: 117567
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Sposób pasteryzacji zbóż i produkcji pasteryzowanych produktów zbożowych
nr katalogowy: 79011
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Planowania eksperymentu. Szacowanie wielkości próbki dla uzyskania optymalnej mocy testu statystycznego
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 139835
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-2
Przyrodniczo - organizacyjne uwarunkowania produkcji zbóż w Polsce
FRANCISZEK KAPUSTA
nr katalogowy: 41572
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-11
Znak firmowy - zdaniem Ślązaków
nr katalogowy: 63532
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Pieczywo z pradawnych zbóż
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 132753
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-7
Struktura sektora młynarskiego w Niemczech – rok gospodarczy 2010/11
nr katalogowy: 68966
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-10
Struktura sektora młynarskiego w N iemczech - rok gospodarczy 2011/12
Sebastian Jarzębowski
nr katalogowy: 79524
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-3
Zmiany w rejestracji środków do ochrony zbóż
Ewa Matyjaszczyk
nr katalogowy: 89836
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-6
Czyszczenie zboża przeznaczonego na mąkę
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 68283
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-5
Mąki niechlebowe i ich zastosowanie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 51682
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-2
Przechowywanie ziarna - rodzaje, wady i zalety magazynów zbożowych
PRZEMYSłAW BOCHAT
ADAM KUPCZYK
nr katalogowy: 41569
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-9
Sektor zbożowy w obliczu kryzysu gospodarczego
ROMAN URBAN
nr katalogowy: 47004
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-2
Utrzymanie maksymalnego dopuszczalnego poziomu mykotoksyn w partiach zboża
nr katalogowy: 20125
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-7
Działania interwencyjne ARR na rynku zbóż
nr katalogowy: 6342
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-3
Piekarnia Bezglutenowe i HACCP
Jan Kępka
nr katalogowy: 12625
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-12
BLFHLER AG - Produkcja zbożowej galanterii śniadaniowej
LESZEK MOŚCICKI
nr katalogowy: 6465
AURA 2004-1
PARAGRAF i ŚRODOWISKO HAŁAŚLIWA I PYLĄCA CZYSZCZALNIAŻA
Wojciech Radecki
nr katalogowy: 433
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-5
Wzrost konkurencji na krajowym rynku mąki
nr katalogowy: 14049
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-2
Awaryjność silosów z blachy falistej
E. Hotała
nr katalogowy: 17633
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-12
Zawartość mikotoksyn-nowy parametr oceny jakości zbóż
nr katalogowy: 14187
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-5
Moje życie i praca - czyli wspomnienia młynarza starszego pokolenia (cz. 5)
Jerzy POL
nr katalogowy: 14057
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-4
Warto wiedzieć o pszenżycie ABC pszenżyta
Monika Bukowska
nr katalogowy: 75658
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-1
Konferencja PZPRZ pt. "Rynek zbóż - stan obecny i perspektywy"
nr katalogowy: 88927
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-12
Stan i perspektywy krajowego rynku zbóż
nr katalogowy: 6479
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Ikonografia zboża i chleba w polskiej tradycji dożynkowej
nr katalogowy: 127663
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-12
Kukurydza (cz. 11) Historia kukurydzy w Polsce i na świecie
Henryk GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 23091
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-11
Prognozy zbiorów zbóż w wybranych krajach
nr katalogowy: 6455
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-11
Aktualna sytuacja krajowego szkolnictwa w zakresie przetwórstwa zbóż
Jolanta Hermanowska
nr katalogowy: 14161
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-6
Zmiany zachowań konsumpcyjnych dotyczących produktów młynarskich
nr katalogowy: 14075
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-12
Targi AGF - konferencja. Wystąpienie Władysława Serafina, prezesa Krajowego Związku Rolników, Kółek i Organizacji Rolniczych
nr katalogowy: 6978
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-2
Możliwości większego wykorzystania żyta w produkcji pasz
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 13982
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Warsztaty dla piekarzy
nr katalogowy: 127668
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-12
Zbiory żyta i pszenicy w Niemczech w roku 2010
nr katalogowy: 56207
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-11
Baza odmianowa dla produkcji zbóż do przetwórstwa w Polsce
Karol MARCINIAK
Zofia BANASZAK
nr katalogowy: 22329
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-10
Kukurydza (cz. 10) Pieczywo (chleb plackowy i chleb bochenkowy)
Henryk GĄSIOROWSKI
Alicja KAWKA
nr katalogowy: 22315
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-8
Zarodki żytnie - skład chemiczny i wykorzystanie
Henryk GĄSIOROWSKI
Piotr KOŁODZIEJCZYK
nr katalogowy: 14096
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-6
Czy wiesz, że...
nr katalogowy: 52057
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-10
Zboża jako surowiec do produkcji funkcjonalnych napojów fermentowanych
Paulina Pawłowska
Anna Diowksz
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 54905
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-8
Prognoza zbiorów zbóż w sezonie 2005 06
BOGDAN JUDZINSKI
nr katalogowy: 14110
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Umowa brexitowa z UE przyjęta z ulgą przez brytyjskich młynarzy
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 132045
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Wpływ rolnictwa na celiakię
nr katalogowy: 136047
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Monitorowanie temperatury składowanego zboża jednym z kluczowych czynników w ochronie przed jego zepsuciem
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 141698
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-8
Doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 69724
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Sytuacja na rynku zbóż konsumpcyjnych w Niemczech
Sebastian Jarzębowski
nr katalogowy: 79018
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-1
Wstęp do budowy modeli prognozujących ceny zboża i produktów zbożowych
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 124772
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Pieczywo z pradawnych zbóż
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 132753
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 5)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 132047
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-4
Zboża w rolnictwie i gospodarce Polski
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 58924
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-9
Spożycie produktów zbożowych w Polsce - poziom, struktura, determinanty
Marlena Piekut
nr katalogowy: 93453
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-12
Co piszą inni?
nr katalogowy: 40317
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Umowa brexitowa z UE przyjęta z ulgą przez brytyjskich młynarzy
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 132045
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Rosja ogranicza eksport pszenicy
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 131277
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-6
Kukurydza - Klasyfikacja, pochodzenie i rozpowszechnienie
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 35949
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-2
Oddzielacz kamieni Combistoner firmy Bühler
nr katalogowy: 120567
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Nowe rozwiązanie poprawiające czystość mikrobiologiczną ziarna
nr katalogowy: 32426
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-7
Schładzanie, przewietrzanie i mieszanie ziarna składowanego w silosach
PRZEMYSŁAW BOCHAT
nr katalogowy: 36751
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
Ikonografia zboża i chleba w polskiej tradycji
nr katalogowy: 127880
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Wpływ rolnictwa na celiakię
nr katalogowy: 136047
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-1
Pełne ziarna - holistyczny wybór
Pauline Taggart
nr katalogowy: 57024
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-10
Nauka o pradawnych zbożach
nr katalogowy: 101145
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Przygotowanie magazynów do przyjęcia zboża
Stanisław Ignatowicz
nr katalogowy: 132877
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-6
O czym każdy przechowalnik ziarna zbóż wiedzieć powinien (część 2) Masa ziarnowa - skład i właściwości
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 117557
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-1
Zmniejszenie dynamiki wzrostu zużycia nawozów sztucznych w świecie
JERZY GDYNIA
nr katalogowy: 107178
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-10
Wartość technologiczna i żywieniowa ziarna owsa
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 79514
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
O czym każdy przechowalnik ziarna zbóż wiedzieć powinien (część 4)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 119591
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-2
Podstawowe informacje o mykotoksynach i innych zanieczyszczeniach szkodliwych dla zdrowia
nr katalogowy: 32978
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-10
Wzrost cen surowców spowoduje wzrost cen wyrobów czekoladowo-cukierniczych
Marek Przeździak
nr katalogowy: 30229
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-8
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 29243
DOZÓR TECHNICZNY 2008-6
Awaria zbiornika
Jan Boksa
Henryk Kłopotowski
nr katalogowy: 39880
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-11
Gryka - Część 4. Aspekty zdrowotne i różne sposoby wykorzystania
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 39056
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-5
Maksymalna precyzja czyszczenia na minimalnej powierzchni
nr katalogowy: 67402
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Ikonografia zboża i chleba w polskiej tradycji dożynkowej
nr katalogowy: 127398
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Ikonografia zboża i chleba w polskiej tradycji dożynkowej
nr katalogowy: 127398
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Ikonografia zboża i chleba w polskiej tradycji dożynkowej
nr katalogowy: 128011
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
Ikonografia zboża i chleba w polskiej tradycji
nr katalogowy: 127880
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Ikonografia zboża i chleba w polskiej tradycji dożynkowej
nr katalogowy: 127370
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Polska – Europa – Świat
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 138741
AURA 2008-6
Czerwcowy spacer wśród kwiatów
MARIA ROJEK
nr katalogowy: 36118
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-5
Doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 35248
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-11
Dożynki spółdzielcze - z szacunkiem do chleba
Krystyna Chojnowska
nr katalogowy: 87324
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Ikonografia zboża i chleba w polskiej tradycji dożynkowej
nr katalogowy: 128011
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Rosja ogranicza eksport pszenicy
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 131277
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Zgłębnik – sonda ręczna ze wspomaganiem elektrycznym do pobierania próbek zbóż
Józef Sadkiewicz
nr katalogowy: 132059
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Monitorowanie temperatury składowanego zboża jednym z kluczowych czynników w ochronie przed jego zepsuciem
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 141698
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Pradawne zboża – skarby na nowo odkryte
Bohdan Juchniewicz
Czesław Meus
nr katalogowy: 149819
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-6
Wybrane doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 52061
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-8
Możliwości pozyskania ziarna zbóż na rynku światowym w roku gospodarczym 2008/2009
MARIAN BOREK
nr katalogowy: 37064
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-6
UE ograniczy stosowanie pestycydów
nr katalogowy: 77391
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Ikonografia zboża i chleba w polskiej tradycji dożynkowej
nr katalogowy: 127370
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Ikonografia zboża i chleba w polskiej tradycji dożynkowej
nr katalogowy: 127370
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-7
Kontrola jakości zboża i mąki w zakładach Polskich Młynów S.A. w zakresie bezpieczeństwa zdrowotnego żywności
Elżbieta Sitkowska
nr katalogowy: 27772
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-10
Gryka (cz. 3.) Produkcja gryki w Polsce i aspekty prozdrowotne
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 38777
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-3
Zasiewy zbóż w Polsce
nr katalogowy: 66132
OPAKOWANIE 2016-9
Bosch Packaging Technology: proekologiczna innowacja
nr katalogowy: 101434
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Zagrożenie pożarem magazynowanego zboża – przyczyny i działania prewencyjne
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 132883
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Zagrożenie wybuchem pyłów w zakładach młynarskich
nr katalogowy: 98709
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-5
SORTEX B - wydajność siedmiu modułów
nr katalogowy: 116503
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-6
Zagrożenie wybuchem pyłu zbożowego nadal aktualne
nr katalogowy: 91649
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-1
Arabia Saudyjska - stopniowa likwidacja uprawy pszenicy; największy import jęczmienia na świecie
nr katalogowy: 88932
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Zgłębnik – sonda ręczna ze wspomaganiem elektrycznym do pobierania próbek zbóż
Józef Sadkiewicz
nr katalogowy: 132059
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-12
Zbiory 2007 roku i jakość pszenicy i żyta w wybranych krajach europejskich
nr katalogowy: 31900
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-2
FERMA 2020 - zboża podstawą polskiej produkcji rolniczej
Tomasz Kodłubański
nr katalogowy: 125846
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Piekarz młynarzem
nr katalogowy: 98699
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-6
Wpływ rodzaju zboża i metody prowadzenia ciasta na cechy jakościowe pieczywa
PAULNA KARCZEWSKA
ALICJA CEGLIŃSKA
JOANNA ROLCZYK ANNA RAJKOWSKA
nr katalogowy: 77117
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-4
Producenci zbóż na Premierach!
Milena Zacharzewska
nr katalogowy: 83392
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
Ishida. OrganikAgro Food usprawnia proces naważania i kontroli jakości
nr katalogowy: 127887
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Wpływ dodatku mąk niechlebowych (kasztanowej, migdałowej i owsianej), na jakość pieczywa pszenno-żytniego
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 137847
10.15199/65.2022.5.6
pieczywo
mąki niechlebowe
żywność funkcjonalna
potencjał antyoksydacyjny
bread
non-bread flour
functional food
antioxidant potential
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-2
Żyta pełne dobrodziejstwo...
nr katalogowy: 82193
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-6
Spotkanie KRPiC z udziałem europosła Wojciecha Olejniczaka
Bronisław Wesołowski
nr katalogowy: 60015
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Owoc niezakazany
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 78110
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-3
Słaba opłacalność produkcji mąki pogrąża małe młyny
Tomasz Kodłubański
nr katalogowy: 58135
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
Odpowiednie rozdrobnienie surowców ważnym etapem w produkcji pasz
nr katalogowy: 118513
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-9
Przechowalnictwo
nr katalogowy: 93461
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-7
Ograniczanie strat magazynowych zbóż nadal aktualne wobec stale rosnącej populacji świata
nr katalogowy: 92245
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
Ishida. OrganikAgro Food usprawnia proces naważania i kontroli jakości
nr katalogowy: 127887
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Polska – Europa – Świat
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 140658
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-10
Metody oceny jakości ziarna pszenicy stosowane w Zakładzie Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa IBPRS oraz w Uniwersytecie Stanowym Północnej Dakoty
Anna Szafrańska
Woj ciech Górniak
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 62917
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-7
Sytuacja podażowo popytowa w roku gospodarczym 2010/2011
Marian Borek
nr katalogowy: 52974
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Przygotowanie magazynów do przyjęcia zboża
Stanisław Ignatowicz
nr katalogowy: 132877
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-5
Mikrobiologiczne zagrożenia występujące w ziarnie zbóż i produktach zbożowych
Anna Czubaszek
Jerzy Kuchciak
nr katalogowy: 116499
zboża i produkty zbożowe
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
mikotoksyny
cereals and cereal products
microbial contamination
mycotoxins
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-4
Porównanie składu chemicznego i wartości pokarmowej fonio z szarłatem i teffem
Marek Bury
Magdalena Sobolewska
nr katalogowy: 144370
fonio
teff
szarłat
skład mineralny
wartość odżywcza
fonio
teff
amaranth
mineral composition
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-7
Zboża w świetle nowych wyzwań
Mieczysław Jankiewicz
nr katalogowy: 45156
AURA 2011-10
"Chleb starzeje się, twardnieje - człowiek słabnie"
Irena DUDEK
nr katalogowy: 62848
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-3
Nowy zakład spirytusu rektyfikowanego oraz likierów i nalewek w minidestylarni w Leżachowie
nr katalogowy: 58631
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
Turcja drugim na świecie eksporterem mąki pszennej - przemysł młynarski wykorzystuje koniunkturę modernizując się i konsolidując
nr katalogowy: 54203
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Niewielki młyn - duże wyzwania
Tomasz Kodłubański
nr katalogowy: 98720
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-7
Struktura sektora mieszanek paszowych w Niemczech – rok gospodarczy 2008/09
Agnieszka Bezat
nr katalogowy: 52968
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-9
Wódka - jeśli nie "Polska ..." to jaka?
nr katalogowy: 54445
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-2
Walory żywieniowe płatków owsianych i ich zastosowanie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 89324
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Nowe techniki hodowlane roślin
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 115161
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-8
Zdrowa dieta bezglutenowa
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 108434
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
Produkcja mąki w obliczu wymagań jakościowych rynku
nr katalogowy: 50876
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-3
Bimbrownictwo - wczoraj i dziś
Leszek Wiwała
nr katalogowy: 50736
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-2
Walory żywieniowe i zastosowanie orkiszu
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 41568
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-24
Owies z certyfikatem?
Henryk Piekut
nr katalogowy: 48497
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-11
BioEnzym Technology s. c. – Danisco partnerstwo w biznesie Młynarskie i Piekarskie Innowacje – część 2
nr katalogowy: 48394
AURA 2009-9
Flis - alternatywna forma turystyki wodnej
AGNIESZKA MAŁEK
nr katalogowy: 46797
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
NOWOCZESNE TECHNIKI PRZYJĘCIA ZBOŻA ROZWIĄZANIA POCHODZĄCE Z PRAKTYKI
nr katalogowy: 54193
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Ikonografia zboża i chleba w polskiej tradycji dożynkowej
nr katalogowy: 127663
OPAKOWANIE 2021-11
Antislip Gluing – 75% mniej folii opakowaniowej
nr katalogowy: 134620
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-5
Nowe obiekty do magazynowania zbóż powstają w różnych regionach świata
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 145408
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-10
Import cementu z Ukrainy zwiększył się o ponad 100% i zagraża sektorowi cementowemu w Polsce
nr katalogowy: 151139
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-9
Z PÓŁKI KSIĘGARSKIEJ
nr katalogowy: 108250
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-5
Zmiany w rejestracji środków do ochrony zbóż
Ewa Matyjaszczyk
nr katalogowy: 83997
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-1
Wybrane informacje o pszenicy i mące orkisz
nr katalogowy: 73909
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-3
Wartość technologiczna i żywieniowa ziarna pszenżyta
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 89831
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Wpływ dodatku mąk niechlebowych (kasztanowej, migdałowej i owsianej), na jakość pieczywa pszenno-żytniego
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 137847
10.15199/65.2022.5.6
pieczywo
mąki niechlebowe
żywność funkcjonalna
potencjał antyoksydacyjny
bread
non-bread flour
functional food
antioxidant potential
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Wpływ dodatku mąk niechlebowych (kasztanowej, migdałowej i owsianej), na jakość pieczywa pszenno-żytniego
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 137847
10.15199/65.2022.5.6
pieczywo
mąki niechlebowe
żywność funkcjonalna
potencjał antyoksydacyjny
bread
non-bread flour
functional food
antioxidant potential
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-3
Charakterystyka wysokobłonnikowych wyrobów ekstrudowanych wytworzonych z dodatkiem produktów przemiału pszenżyta
Agnieszka Makowska
nr katalogowy: 50392
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-2
Kalejdoskop ze świata napojów - styczeń 2010 r.
nr katalogowy: 50143
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Czas siewu i żniw
Elżbieta Starzewska
nr katalogowy: 45442
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-1
Nowa metoda oceny wartości przemiałowej i ekonomicznej pszenicy wykorzystywanej w młynie
nr katalogowy: 49108
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-1
Wartość odżywcza i wykorzystanie pszenżyta
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 49097
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-10
Charakterystyka żywieniowa kasz Cz. I. Wartość odżywcza i zdrowotna kaszy gryczanej
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 47099
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-12
Charakterystyka zbiorów żyta i pszenicy w Niemczech w 2011 r.
nr katalogowy: 64152
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-2
WYDARZENIA
nr katalogowy: 66178
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-8
Wczesne wykrywanie procesu psucia się magazynowanego ziarna poprzez monitorowanie zawartości dwutlenku węgla (CO2)
nr katalogowy: 61312
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-10
Suszenie płatków zbożowych
nr katalogowy: 79516
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-1
Małe młyny wiejskie szukają swojej niszy
nr katalogowy: 56853
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-10
WYDARZENIA Polska-Unia-Świat
nr katalogowy: 55122
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-11
Takz.e Niemcy stawiaja, na prastare ziarna
nr katalogowy: 101604
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-9
Zmienili technologię i krajobraz
Henryk Piekut
nr katalogowy: 90945
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-9
Nowe rozwiązania techniczne w młynarstwie - szybkie i powtarzalne rozdrabnianie próbek granulatów paszowych
nr katalogowy: 93456
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-8
Konferencja "Wybrane problemy inżynierii produkcji - przemysł rolno-spożywczy - transport - energia i środowisko"
AJS
nr katalogowy: 115496
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-5-6
Reinheitsgebot nie był pierwszym... Starożytne piwne nakazy i zakazy oraz podatki
Marek Suliga
nr katalogowy: 114520
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-4
Kasza - produkt wartościowy sam w sobie
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 83383
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH