Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-10
Rynek Mięsny w Polsce - podstawowe informacje
nr katalogowy: 110174
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-1
Rynek Mięsny w Polsce - podstawowe informacje
nr katalogowy: 111906
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-5
Rynek Mięsny w Polsce - podstawowe informacje
nr katalogowy: 120396
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-8
Rynek mięsny w Polsce - podstawowe informacje
nr katalogowy: 122023
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-8
Rynek Mięsny w Polsce – podstawowe informacje
nr katalogowy: 127702
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-2
Rynek Mięsny w Polsce – podstawowe informacje
nr katalogowy: 130546
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-11
Rynek Mięsny w Polsce – podstawowe informacje
nr katalogowy: 134365
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-2
Rynek Mięsny w Polsce – podstawowe informacje
nr katalogowy: 142114
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-5
Rynek Mięsny w Polsce – podstawowe informacje
nr katalogowy: 131853
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-8
Rynek Mięsny w Polsce – podstawowe informacje
nr katalogowy: 133030
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-3
Rynek mięsny w Polsce – podstawowe informacje
nr katalogowy: 50787
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-3
Rynek mięsny w Polsce - podstawowe informacje
nr katalogowy: 42102
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-10
Rynek mięsny w Polsce - podstawowe informacje
nr katalogowy: 47494
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-9
Rynek mięsny w Polsce - podstawowe informacje
nr katalogowy: 46584
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-8
Rynek mięsny w Polsce - podstawowe informacje
nr katalogowy: 46319
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-9
Rynek mięsny w Polsce - podstawowe informacje
nr katalogowy: 79236
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-6
Rynek mięsny w Polsce - podstawowe informacje
nr katalogowy: 52222
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-12
Rynek mięsny w Polsce podstawowe informacje (12/2010)
nr katalogowy: 55985
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-12
Rynek mięsny w Polsce - podstawowe informacje
nr katalogowy: 95696
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-6
Rynek mięsny w Polsce - podstawowe informacje
nr katalogowy: 92047
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-3
Rynek mięsny w Polsce - podstawowe informacje
nr katalogowy: 90207
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-9
Rynek mięsny w Polsce - podstawowe informacje
nr katalogowy: 93933
AURA 2015-7
Dlaczego pastwisko?
Jacek Kostuch
Ryszard Kostuch
nr katalogowy: 92225
10.15199/2.2015.7.4
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-11
Kruchość mięsa
Tadeusz Kołczak
nr katalogowy: 31194
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-12
Rynek mięsny w Polsce - podstawowe informacje
nr katalogowy: 81263
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-3
Rynek mięsny w Polsce - podstawowe informacje
nr katalogowy: 83138
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-9
Rynek mięsny w Polsce - podstawowe informacje
nr katalogowy: 86631
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-6
Rynek mięsny w Polsce - podstawowe informacje
nr katalogowy: 85163
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-6
Rynek mięsny w Polsce - podstawowe informacje
nr katalogowy: 68847
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-9
Rynek mięsny w Polsce - podstawowe informacje
nr katalogowy: 62725
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-6
Rynek mięsny w Polsce - podstawowe informacje
nr katalogowy: 60582
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-6
Rynek mięsny w Polsce - podstawowe informacje
nr katalogowy: 77434
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-3
Rynek mięsny w Polsce - podstawowe informacje
nr katalogowy: 58473
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-7
Wskaźnik wydajności rzeźnej bydła
Stanisław Wajda
nr katalogowy: 53051
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-12
Rynek mięsny w Polsce - podstawowe informacje
nr katalogowy: 73018
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-9
Rynek mięsny w Polsce - podstawowe informacje
nr katalogowy: 71048
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-12
Rynek mięsny w Polsce - podstawowe informacje
nr katalogowy: 64460
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
Rynek mięsny w Polsce - podstawowe informacje
nr katalogowy: 66669
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-3
Rynek mięsny w Polsce - podstawowe informacje
nr katalogowy: 75379
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-5
Technologia i technika uboju bydła oraz zagrożenia bezpieczeństwa pracy
Eugeniusz Piotrowski
Karol Borzuta
nr katalogowy: 35402
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-5
Masło i jego wykorzystanie w branży ciastkarsko-cukierniczej
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 34906
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-6
Nowoczesne metody stosowane w uboju świń i bydła
Dariusz Lisiak
Piotr Janiszewski
nr katalogowy: 126892
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Wołowina kulinarna czynniki poubojowe
Marek Cierach
Maciej Borzyszkowski
Jacek Niedźwiedź
nr katalogowy: 46504
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-11
Tradycyjne produkty mięsne Ameryki Północnej i Południowej
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 63863
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-2
Przetwarzanie i utrwalanie mięsa w dziejach świata (część I)
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 74706
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-2
Przyczyny powstawania mięsa typu DFD u bydła
Jerzy Denaburski
Tomasz Koronkiewicz
nr katalogowy: 41446
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-8
Aktualności
nr katalogowy: 46311
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-11
GMO za i przeciw - Jestem za, ponieważ...
nr katalogowy: 63575
AURA 2017-5
Ile dla przyrody i gospodarki człowieka warte są żuki gnojarze?
Piotr Skubała
nr katalogowy: 105563
10.15199/2.2017.5.3
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-3
Pracownik obory
Iwona Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 58168
AURA 2011-2
Początki rolnictwa ekologicznego
Maria PASTERNAK
nr katalogowy: 57494
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-7
Transport zewnętrzny w przemyśle spożywczym
Radosław Sutkowski
nr katalogowy: 69908
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-4
Pracownik obory
Iwona Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 59017
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Charakterystyka oraz możliwości wykorzystania mięsa dwóch rodzimych ras bydła - białogrzbietej i polskiej czerwonej
Małgorzata Pasternak
Maria Walczycka
nr katalogowy: 122452
10.15199/65.2019.9.4
rasy rodzime
bioróżnorodność
jakość mięsa
native breeds
biodiversity
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-3
Charakterystyka oraz możliwości wykorzystania mięsa dwóch rodzimych ras bydła - polska czerwono-biała i polska czarno-biała
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 125598
10.15199/65.2020.3.5
bydło
rasy rodzime
bioróżnorodność
jakość mięsa
cattle
native breeds
biodiversity
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-1
Tworzenie biofilmu przez Campylobacter
Anna Szosland-Fałtyn
Joanna Królasik
Beata Bartodziejska
nr katalogowy: 96218
10.15199/65.2016.1.3
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-5
Przemysłowe metody kształtowania kruchości i soczystości mięsa wołowego
Maciej Borzyszkowski
nr katalogowy: 91536
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-4
Historia zawodu rzeźnika i cechów rzeźniczych w zarysie
Aleksandra Marciniak
Marian Winiarski
nr katalogowy: 83746
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-8
Porównanie wydajności rzeźnej ciepłej oraz uformowania i otłuszczenia tusz bydła ras mlecznych i mięsnych oraz ich mieszańców
Fabian Magda
nr katalogowy: 70133
GOSPODARKA WODNA 2010-7
Polskie szlaki żeglowne
Wojciech Jastrzębiec Kuczkowski
nr katalogowy: 52895
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-4
Campylobacter spp. występowanie w żywności w krajach UE
Elżbieta Maćkiw
Magdalena Modzelewska
Łukasz Mąka
Kamila Pawłowska
Monika Stasiak
nr katalogowy: 97869
10.15199/65.2016.4.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-10
Hadoop - słoń stworzony do wielkich zadań
Wojciech MOSZCZYŃSKI
nr katalogowy: 150976
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-5
Wartość rzeźna i jakość mięsa tusz buhajków zakwalifikowanych w systemie EUROP do różnych klas otłuszczenia
Stanisław Wajda
Ewa Burczyk
Rafał Winarski
nr katalogowy: 114007
AURA 2014-2
W dwa wieki po wielkiej powodzi. Wspomnienie powodzi na Wiśle w 1813 roku
Paweł FRANCZAK
nr katalogowy: 82229
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-3
Klasa uformowania tusz buhajków rasy holsztyńsko-fryzyjskiej intensywnie żywionych
Stanisław Wajda
Ewa Burczyk
nr katalogowy: 83132
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-12
Rozważania nad bożonarodzeniowym stołem
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 88582
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11b
System automatycznej oceny stanu zdrowia krów mlecznych
Mariusz PROROK
Paweł KNAPKIEWICZ
Jędrzej JAŚKOWSKI
Jan DZIUBAN
nr katalogowy: 72333
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-4
Klasy otłuszczenia tusz buhajków w systemie EUROP a wartość rzeźna i jakość mięsa
Stanisław Wajda
Ewa Burczyk
nr katalogowy: 67047
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-11
Escherichia coli O104:H4 epidemia w Niemczech w 2011 r.
Łukasz Mąka
Halina Ścieżyńska
Anna Grochowska
Kamila Pawłowska
Elżbieta Maćkiw
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 63771
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-4
Analiza zmian właściwości fizykochemicznych mięsa byczków o zróżnicowanej rasie i wieku
Fabian Magda
nr katalogowy: 76019
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-10
Wartość odżywcza i zastosowanie mięsa króliczego
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 94534
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-3
Droga do przyszłości jest zielona
Patrícia Barnabé
nr katalogowy: 143680
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-1
POZYSKIWANIE I PRZYDATNOŚĆ TECHNOLOGICZNA osłonek naturalnych
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 135921
osłonki naturalne
pozyskiwanie
cechy technologiczne
przechowywanie
natural casings
sourcing
technological features
storage
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-4
MODERN TECHNICAL AND TECHNOLOGICAL SOLUTIONS EMPLOYED IN MILK PRODUCTION
Kinga BOREK
Andrzej BORUSIEWICZ
Klara PIOTROWSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
nr katalogowy: 146682
10.15199/180.2023.4.3
agriculture
cattle
housing systems
feeding systems
milking systems
modern solutions
rolnictwo
bydło
systemy utrzymania
systemy karmienia
systemy doju
nowoczesne rozwiązania
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-8
WYKORZYSTANIE ANALIZY KOMPUTEROWEJ w badaniu sekwencji miozyn wybranych gatunków zwierząt jako potencjalnego źródła biologicznie aktywnych peptydów
Justyna Bucholska
nr katalogowy: 144572
białka
miozyny
biologicznie aktywne peptydy
proteoliza
analiza komputerowa
proteins
myosins
biologically active peptides
proteolysis
computer analysis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-10
Tendencje rozwojowe bazy surowcowej polskiego przemysłu mleczarskiego
Piotr SZAJNER
nr katalogowy: 150984
10.15199/65.2024.10.2
przemysł mleczarski
chów krów
produkcja mleka
skup mleka
dairy sector
cow breeding
milk production
milk procurement market
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH