Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-11
Zagospodarowanie i przetwarzanie odpadów poubojowych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 87946
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-4
Postępowanie z odpadami poubojowymi – kierunki zagospodarowania i unieszkodliwiania
Marian PANASIEWICZ
Jacek MAZUR
nr katalogowy: 148324
poubojowe odpady mięsne
podział
sposoby i kierunki zagospodarowania
post-slaughterhouse meat waste
division
methods and directions of management
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Metoda utylizacji odchodów hodowlanych i odpadów poubojowych w intensywnym chowie gęsi na nawozy mineralno-organiczne
Małgorzata Mironiuk
Henryk Górecki
Helena Górecka
Zbigniew Dobrzański
Katarzyna Chojnacka
Radosław Wilka
Piotr Rusekc
Urszula Sienkiewicz-Cholewad
nr katalogowy: 68182
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-7
Nowoczesne przetwarzanie odpadów poubojowych
Marian K. Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 132613
odpady poubojowe
zagospodarowanie
przetwarzanie i utylizacja
metody utylizacji
slaughterhouse waste
management
processing and utilization
disposal methods
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-4
Przemiany poubojowe a mięso wysokiej jakości
nr katalogowy: 42881
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2015-4
Pozyskiwanie biogazu w mikroskali
Sebastian Englart
nr katalogowy: 90630
10.15199/17.2015.4.1
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-4
Wykorzystanie odpadów poubojowych
JERZY WAJDZIK
nr katalogowy: 148322
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-7
Nowe spojrzenie na utylizację i przetwarzanie odpadów powstających w przetwórstwie drobiarskim
Marian K. Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 115077
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-5
Czynniki poubojowe kształtujące jakość mięsa
Magdalena Górska
nr katalogowy: 91534
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-10
Treatment of wastewater from poultry processing industry Oczyszczanie ścieków z przemysłu drobiarskiego
Zygmunt Kowalski
Agnieszka Makara
Katarzyna Fela
nr katalogowy: 101496
10.15199/62.2016.10.3
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-3
Mięsne rarytasy
nr katalogowy: 4052
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-9
Zakłady mięsne Salus
nr katalogowy: 1708
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-2
Informacje
nr katalogowy: 16778
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-2
Jakość mikrobiologiczna mięsa chłodzonego i mrożonego
Ewa Burczyk
Jacek Kondratowicz
Iwona Chwastowska -Siwiecka
Marlena Baryczka
nr katalogowy: 104154
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-1
Zakłady Mięsne NOWAK już w Unii
Krzysztof Łękawski
nr katalogowy: 1541
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-3
Zakłady Mięsne MAZURY SA już w Unii
Krzysztof Łękawski
nr katalogowy: 1592
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-9
Mięsne Specjały Polskiej Kuchni
nr katalogowy: 145172
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-7
Mięsne perspektywy
nr katalogowy: 107976
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-2
Zakłady Mięsne Łmeat-Łuków SA już w Unii
Krzysztof Łękawski
Małgorzata Witek
nr katalogowy: 1567
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-4
Zakłady Mięsne SALUS w przeddzień certyfikacji
nr katalogowy: 67060
CHŁODNICTWO 2006-1-2
Mięso i produkty mięsne w świetle aktualnych przepisów prawa żywnościowego
Krzysztof Ćwiertniewski
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 16139
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-8
Przekąski mięsne – smaczna alternatywa
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Weronika Zduńczyk
nr katalogowy: 127699
produkty mięsne
mięso
konsument
jakość
wartość odżywcza
meat products
meat
consumer
quality
nutritional value
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-4
Poubojowe wychładzanie tusz zwierząt rzeźnych
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Natalia Skiepko
nr katalogowy: 83740
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-7
Poubojowe chłodzenie mięsa
JERZY WAJDZIK
nr katalogowy: 149625
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-4
Wielkanoc - mięsne święta i polska tradycja
nr katalogowy: 67058
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-8
Maszyny i urządzenia do podziału oraz rozdrabniania twardych elementów tusz zwierzęcych
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 149961
maszyny do podziału i rozdrabniania twardych części tusz zwierzęcych
uwarunkowania techniczne i technologiczne
machines for dividing and grinding hard parts of animal carcasses
technical and technological conditions
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-9
Wołowina kulinarna czynniki poubojowe a jakość mięsa
Marek Cierach
Jacek Niedźwiedź
Maciej Borzyszkowski
nr katalogowy: 47075
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Wołowina kulinarna czynniki poubojowe
Marek Cierach
Maciej Borzyszkowski
Jacek Niedźwiedź
nr katalogowy: 46504
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-5
Dodatki a współczesne przetwórstwo mięsne
nr katalogowy: 35415
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-2
Informacje
nr katalogowy: 24126
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-2
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 104151
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-11
Zagospodarowanie popiołów ze spalania paliw stałych
Andrzej Białowiec
Wojciech Janczukowicz
nr katalogowy: 63668
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Znamy zwycięzców konkursu „Mięsne Specjały Polskiej Kuchni – Instytut Kulinarny Transgourmet”!
nr katalogowy: 150016
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2014-5
Gospodarka odpadami tekstylnymi. Część I. Charakterystyka odpadów tekstylnych
Krystyna Lelicińska-Serafin
Piotr Manczarski
nr katalogowy: 84269
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-9
Łukowska spiżarnia zapełniona po brzegi
Magdalena Borek-Daruk
nr katalogowy: 71049
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-12
Odpady - nowe obowiązki przedsiębiorców od 1 stycznia 2020 r.
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 123745
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-6
Paliwa alternatywne w przemyśle cementowym
Krystyna Wiśniewska
nr katalogowy: 2554
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-8
Nowe trendy w produkcji konserw
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 53484
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-11
Dopracowane pomysły na wysokiej jakości produkty mięsne
Piotr Andrzej Pawłowski
nr katalogowy: 63862
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Burger wieprzowo-wołowy stabilizowany preparatem alginianowym
Paweł Pełka
nr katalogowy: 130894
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-5
Mięso i przetwory mięsne żywnością funkcjonalną
Mirosław Słowiński
Leonard Jankiewicz
nr katalogowy: 59758
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2008-11
Uwaga - Odpady!
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 39518
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-7
Study of trace elements mobility in the mining wastes from coal mine "Lubelski Węgiel Bogdanka" using chemical sequential extraction Badanie mobilności pierwiastków śladowych w odpadach górniczych z kopalni Lubelski Węgiel Bogdanka z zastosowaniem chemicznej ekstrakcji sekwencyjnej
Jarosław Ostrowski
Marzena Cejner
Magdalena Piekarska
Ryszard Dobrowolski
nr katalogowy: 92498
10.15199/62.2015.7.19
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-3
Innowacyjne dodatki technologiczne w przemyśle mięsnym
Ryszard Kowalski
Jan Pyrcz
nr katalogowy: 42536
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-10
Zakłady Mięsne SKIBA wybrały rozbiór potokowy firmy MPS
nr katalogowy: 54640
AURA 2017-4
Folie biopolimerowe - alternatywa dla folii sztucznych
Ewelina JAMRÓZ
Andrzej PARA
nr katalogowy: 104965
10.15199/2.2017.4.3
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-4
Recykling tekstyliów
ANDRZEJ MORACZEWSKI
MAREK WIŚNIEWSKI
JAN WOJTYSIAK
nr katalogowy: 25295
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-9
teksty-preteksty
nr katalogowy: 79052
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-2
Wady jakościowe mięsa
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 57876
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Carrefour pomaga konsumentom segregować odpady
nr katalogowy: 131482
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-3
Dawne i zapomniane przepisy mięsne
Marek Zin
Paulina Duma
nr katalogowy: 42104
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-8
Nowe - nie znaczy złe...
nr katalogowy: 46315
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-9
Zakład Mięsny Wiesbauer wyznacza standardy wspierane przez innowacyjne koncepcje i rozwiązania techniczne CSB-System
nr katalogowy: 54308
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-11
Stosowanie substancji dodatkowych do surowych wyrobów mięsnych
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Agnieszka Świtka
Katarzyna Kuźma
nr katalogowy: 87958
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-3
Przekąski mięsne w Polsce i na świecie
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 58470
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-1
Co piszą inni
nr katalogowy: 9487
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-9
Amerykańscy eksperci w zakładach mięsnych
J. Leonkiewicz
nr katalogowy: 7183
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-7
Złote Stalki' 2004
nr katalogowy: 1656
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-6
Kuchnie świata
hp
nr katalogowy: 13033
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-1
Co piszą inni
nr katalogowy: 9487
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Carrefour pomaga konsumentom segregować odpady
nr katalogowy: 131482
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-4
Porządkowanie prawa w zakresie ochrony środowiska
Tadeusz Pokrywka
nr katalogowy: 76242
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-1
Dni Przemysłu Mięsnego
nr katalogowy: 16791
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-3
Innowacyjne rozwiązania w Prime Food
nr katalogowy: 14793
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-8
15 lat Zakładów Mięsnych NOWAK
nr katalogowy: 16691
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-9
Co piszą inni
nr katalogowy: 16676
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-4
Dodatki przyprawowe do mięs
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 9524
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-2
Wędzenie produktów pochodzenia zwierzęcego
Mirosław Michalski
nr katalogowy: 9499
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
Wielkanoc - mięsne święta!
nr katalogowy: 119296
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-3
Tradycyjne i niekonwencjonalne przekąski mięsne
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 50747
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-9
Przetwory mięsne o zmniejszonej zawartości tłuszczu
Marek Cierach
Kamil Szacłlo
nr katalogowy: 1706
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2005-3
Dławnice Skintop firmy Lapp Kabel w przemyśle spożywczym
nr katalogowy: 15235
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-3
Zobacz, pomyśl, odpowiedz!
nr katalogowy: 130706
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2016-2
Gospodarka odpadami medycznymi. Cz. I - Charakterystyka i właściwości odpadów medycznych
Anna Rolewicz-Kalińska
Piotr Manczarski
nr katalogowy: 96710
10.15199/17.2016.2.7
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-1
Warszawskie Targi Spożywcze Euro Food
nr katalogowy: 1555
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-5
Co pisza inni - z kraju
nr katalogowy: 9544
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-10
Kraje bałtyckie nowymi członkami Unii Europejskiej
nr katalogowy: 6412
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-9
U Bystrego w Swarzędzu
Krzysztof Łękawski
nr katalogowy: 1712
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-2
Zanik targów w Katowicach
nr katalogowy: 1578
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-1
Wyróżnienie dla ZM DUDA SA
nr katalogowy: 1554
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-3
Zakłady Mięsne DUDA S.A. firma z europejskiego peletonu
E. Smoliński
nr katalogowy: 7041
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-11
Między Warszawą a Mińskiem Mazowieckim
Krzysztof Łękawski
nr katalogowy: 9649
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-10
Szanse dla regionalnych i tradycyjnych przetworów mięsnych. Część l
Jacek Zin
nr katalogowy: 9626
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-4
SILESIA tutaj jest moc
Magdalena Borek-Daruk
nr katalogowy: 83747
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-18
Wędliny niezwyczajne
Henryk Piekut
nr katalogowy: 54497
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-12
Aktualności
nr katalogowy: 135152
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-11
Certyfikaty dla Zakładów Mięsnych MAZURY w Ełku
nr katalogowy: 1755
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2004-4
Fosfor w ściekach zakładów mięsnych -zanieczyszczenia które można skutecznie usunąć
Piotr Konieczny
nr katalogowy: 1314
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-10
Zakład na obrzeżu Borów Tucholskich
Krzysztof Łekawski
nr katalogowy: 9627
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-3
Przyprawa do mięs Prymat
nr katalogowy: 97167
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-8
Dojrzewanie poubojowe a jakość wołowiny
Natalia Piaskowska
Katarzyna Śmiecińska
nr katalogowy: 93154
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-6
Mięsne produkty panierowane jako przykład żywności wygodnej
Oskar Nowak
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 149204
żywność wygodna
mięsne produkty panierowane
innowacje
zdrowie
convenient meat products
breaded meat
battered meat
innovations
health
OPAKOWANIE 2011-12
Ecovio zdaje test praktyczny
nr katalogowy: 65065
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-1
technika na co dzień
nr katalogowy: 111574
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-3
Finał XXXIV Konkursu z zakresu technologii mięsa
nr katalogowy: 1601
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-9
Nowoczesność wsparta tradycją
nr katalogowy: 78861
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Od śmieci przez odpady do surowców?
Tadeusz Pokrywka
nr katalogowy: 129642
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-1
Rozmawiamy z Marianem Meyerem właścicielem Zakładów Mięsnych VIOLA w Lnianie
Krzysztof Łękawski
Jolanta Wilczak
nr katalogowy: 1536
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-6
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 77428
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-9
Z PÓLKI KSIĘGARSKIEJ
Elżbieta Kociołek-Balawejder
Ryszard Steller
nr katalogowy: 47195
AURA 2010-8
Gospodarowanie odpadami komunalnymi w Polsce i w Unii Europejskiej
Józef CIUŁA
nr katalogowy: 53459
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-11
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 72536
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-9
Sklepy mięsne: decyduje jakość i świeżość
Barbara Mikusińska
nr katalogowy: 150471
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-11
Wyposażenie techniczne magazynów w zakładach mięsnych
Adam Wojciechowski
nr katalogowy: 80782
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-7
Smak, zapach, barwa i trwałość wyrobu...
nr katalogowy: 121370
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-6
Odpady opakowaniowe a środowisko naturalne
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 36086
AURA 2009-11
Gospodarka odpadami komunalnymi w Polsce w świetle danych statystycznych
KAZIMIERZ GÓRKA
nr katalogowy: 47891
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-7-8
Zmiany w gospodarce opakowaniami i odpadami opakowaniowymi
Tadeusz Pokrywka
nr katalogowy: 78972
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-7
Osady ściekowe spalane w piecu rusztowym jako materiał do budowy nasypów
Katarzyna Zabielska-Adamska
nr katalogowy: 92574
10.15199/33.2015.07.25
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Od śmieci przez odpady do surowców?
Tadeusz Pokrywka
nr katalogowy: 129642
OPAKOWANIE 2021-10
Odpady – trudne i drogie do przetworzenia
nr katalogowy: 133831
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-5
Wielkanoc Mięsne Święta
nr katalogowy: 25974
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2014-6
Gospodarka odpadami tekstylnymi. Część II. Metody zagospodarowania odpadów tekstylnych
Krystyna Lelicińska-Serafin
Piotr Manczarski
nr katalogowy: 84976
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-11
Uciążliwość zapachowa zakładów gospodarki odpadami komunalnymi w Polsce - część 1. Badania pilotażowe
Krystyna Lecińska-Serafin
Andrzej Kulig
nr katalogowy: 72420
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-12
Wędliny premium ZM Henryka STOKŁOSY
Joanna Miazek
nr katalogowy: 88585
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-10
KRONIKA
nr katalogowy: 80015
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-9
Walory mięsa jeszcze raz
Waldemar Jaworski
Alicja Jaworska-Piasecka
nr katalogowy: 128144
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-3
Informacje
nr katalogowy: 33857
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-6
Informacje
nr katalogowy: 26949
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-6
OD REDAKCJI
nr katalogowy: 149195
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-9
Odpady niebezpieczne wytwarzane w strumieniu odpadów komunalnych w Warszawie
Krystyna Lelicińska-Serafin
Barbara Boczyńska
nr katalogowy: 62498
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2015-4
Czy odpady medycznopodobne stanowią zagrożenie sanitarne?
Anna Rolewicz-Kalińska
Piotr Manczarski
nr katalogowy: 90637
10.15199/17.2015.4.8
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-5
Odpady niebezpieczne, praktyczne podejście do możliwości przeklasyfikowania odpadów na odpady inne niż niebezpieczne
Aleksandra Nowak
nr katalogowy: 137726
10.15199/17.2022.5.5
Odpady niebezpieczne
właściwości niebezpieczne
hazardous waste
hazardous properties
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-5
Odpady niebezpieczne, praktyczne podejście do możliwości przeklasyfikowania odpadów na odpady inne niż niebezpieczne
Aleksandra Nowak
nr katalogowy: 137726
10.15199/17.2022.5.5
Odpady niebezpieczne
właściwości niebezpieczne
hazardous waste
hazardous properties
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-1
Sprzedałeś odpady lub złom - musisz wystawić fakturę
JACEK PAPROCKI
nr katalogowy: 65008
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2019-3
Stabilizacja osadów pochodzących z czyszczenia kanalizacji
Agata Sikorska
nr katalogowy: 119168
10.15199/17.2019.3.6
odpady komunalne
odpady z czyszczenia kanalizacji
samochody specjalistyczne do czyszczenia kanalizacji
osady z czyszczenia kanalizacji
stabilizacja osadów
kruszywo wtórne
municipal waste
waste coming from sewage cleaning
specialist cars for cleaning sewage systems
sediments from sewage cleaning
stabilization of sediments
secondary aggregate
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-12
Opakowania - niezbędny element w obrocie towarowym
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 31755
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-11
Mięsne akcesoria
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 39487
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-10
Technolog, doradca klienta firmy LIBRA Marek Pasemko (1964-2018)
nr katalogowy: 123016
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-10
Technolog, doradca klienta firmy LIBRA Marek Pasemko (1964-2018)
nr katalogowy: 123015
OPAKOWANIE 2011-10
HPP Solution: odpady są cenne
nr katalogowy: 63209
AURA 2023-5
Nieprzestrzeganie przepisów powinno być surowo karane
Maciej Karczyński
nr katalogowy: 143131
AURA 2011-4
Odpady medyczne i weterynaryjne
Wojciech RADECKI
nr katalogowy: 58779
AURA 2015-3
Wyrok Trybunału z 20 grudnia 2014 r. w sprawie możliwości samodzielnego przetwarzania odpadów przez ich wytwórcę, C- 551/13
Adam Habuda
nr katalogowy: 89818
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-5-6
Biogaz z wytłoków z białych i czerwonych winogron
Hubert Prask
Małgorzata Fugol
Józef Szlachta
nr katalogowy: 68880
OPAKOWANIE 2021-2
Jak skutecznie prowadzić sortowanie odpadów produkcyjnych w branży opakowań
nr katalogowy: 130642
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-7
Phosphogypsum management. World and Polish practice. Zarządzanie odpadem fosfogipsowym w Polsce i na świecie
Barbara Cichy
Hanna Jaroszek
nr katalogowy: 77826
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-4
Targi MIĘSO I WĘDLINY 2008
nr katalogowy: 34315
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-4
Targi MIĘSO I WĘDLINY 2008
nr katalogowy: 34314
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-1
50 lat temu pisaliśmy
nr katalogowy: 32576
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-1
Co piszą inni
nr katalogowy: 32570
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-12
Informacje Biznesowe
nr katalogowy: 31948
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-12
Co piszą inni
nr katalogowy: 31758
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-10
Racjonalizacja organizacji w przedsiębiorstwie Kroeswang
nr katalogowy: 30673
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-9
Wysmakowane towarzystwo
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 29643
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-8
Tradycyjne wyroby mięsne z "Soplicowa"
nr katalogowy: 29131
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-9
Mięsne artykuły tradycyjne w województwie podkarpackim
Marek Zin
Paulina Duma
nr katalogowy: 38223
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-5
Rozwój Zakładów Mięsnych NOVE
nr katalogowy: 25973
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-4
OptymaTM Slim Pack - agregaty chłodnicze w obudowie
nr katalogowy: 83807
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-1
KRONIKA
nr katalogowy: 73870
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-4
Środki transportu w przemyśle mięsnym
Joanna Kulikowska
nr katalogowy: 131405
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-10
Tradycyjne produkty mięsne Azji
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 63177
OPAKOWANIE 2016-8
Odpady - problem, który staje się szansą
nr katalogowy: 100428
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-10
Właściwości fizykochemiczne granulatu z drobnoziarnistych odpadów rumianku
Paweł Cwalina
Sławomir Obidziński
Krzysztof Miastkowski
Szymon Wądołowski
Karol Kowalczuk
nr katalogowy: 145738
10.15199/62.2023.10.7
rumianek
odpady
granulat
pasza
nawozy
chamomile
waste
pellets
feed
fertilizers
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-9
Termiczny rozkład wielomateriałowych odpadowych opakowań po produktach farmaceutycznych
Katarzyna Klejnowska
Krzysztof Pikoń
Waldemar Ścierski
Andrzej Zajączkowski
nr katalogowy: 122261
10.15199/62.2019.9.11
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-8
Odpady z przeróbki dawnych składowisk jako składnik zawiesin odpadowo-wodnych
Waldemar Kępys
nr katalogowy: 108882
10.15199/62.2017.8.10
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-12
Aktualności
nr katalogowy: 135152
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Mięso zwierząt egzotycznych nietypowe źródło białka
DARIUSZ NOWAK
nr katalogowy: 33811
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-10
Systemy pakowania mięsa i przetworów mięsnych - pakowanie w kontrolowanej atmosferze
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 39094
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-10
Walne zgromadzenie UPEMI
nr katalogowy: 134016
OPAKOWANIE 2020-12
77% Polaków segreguje odpady opakowaniowe
nr katalogowy: 129479
GOSPODARKA WODNA 2022-7
INFORMACJE I NOWOŚCI
KATARZYNA TYCZKO
ROBERT RADZISZEWSKI
nr katalogowy: 138404
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-9
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 109652
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Niemcy - szansa zdobycia rynku przez polską żywność
nr katalogowy: 30026
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-9
Mówisz - masz
nr katalogowy: 37907
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-8
35 lat Zakładów Mięsnych w Łukowie
Krzysztof Łękawski
nr katalogowy: 37285
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
Mięsne innowacje
nr katalogowy: 78778
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-9
Świętomięs Polski w Bydgoszczy
nr katalogowy: 101052
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-9
Wiadomości
nr katalogowy: 101039
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-3
Kolorystyka firmowa
Marzena Matuszewska
nr katalogowy: 90199
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-5
Staropolskie tuszki gołębi na współczesnym stole konsumenta
Marcin Różewicz
Karol Kaszperuk
nr katalogowy: 114012
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-5
Biosurfaktanty z odpadów rolno-spożywczych
Marta Rogalewska
Artur Bartkowiak
nr katalogowy: 91373
OPAKOWANIE 2012-11
Opakowanie i systemy pakowania a ochrona środowiska
KONRAD NOWAKOWSKI
nr katalogowy: 72394
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-3
Ocena możliwości zastosowania reakcji Fentona do usuwania wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych z wybranych odpadów przemysłowych i gleb
Anna Janda
Tadeusz Marcinkowski
nr katalogowy: 119085
10.15199/62.2019.3.11
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-9
Tradycyjne produkty mięsne A zji
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 62722
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-5
Use of ashes from combustion of meat and bone meal for removing Zn and Pb ions from aqueous solutions. Wykorzystanie popiołów ze spalania mączki mięsno-kostnej do usuwania jonów Zn i Pb z roztworów wodnych
Anita Staroń
Zbigniew Wzorek
Marcin Banach
nr katalogowy: 76870
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-4
wiadomości
nr katalogowy: 113398
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-8
Co piszą inni - z kraju i ze świata
nr katalogowy: 37287
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-4
Produkty mięsne w atmosferze ochronnej
nr katalogowy: 83608
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-3
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 75369
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Prognozowany spadek produkcji pasz w UE
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 139844
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-6
Gospodarowanie odpadami - kolejne biurokratyczne obowiązki przedsiębiorców
JACEK PAPROCKI
nr katalogowy: 60047
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Zagrożenia mikrobiologiczne występujące w produktach mięsnych
Elżbieta Maćkiw
Monika Stasiak
Joanna Kowalska
Katarzyna Kucharek
nr katalogowy: 112858
10.15199/65.2018.3.5
mięso i produkty mięsne
kryteria bezpieczeństwa
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
meat and meat products
safety criteria
microbiological contamination
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-11
Barwotwórcze działanie dymu wędzarniczego
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 129216
dym wędzarniczy
drewno wędzarnicze
barwa wyrobów wędzonych
smoke
smoking wood
colour of smoked products
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-10
Właściwości fizykochemiczne granulatu z drobnoziarnistych odpadów rumianku
Paweł Cwalina
Sławomir Obidziński
Krzysztof Miastkowski
Szymon Wądołowski
Karol Kowalczuk
nr katalogowy: 145738
10.15199/62.2023.10.7
rumianek
odpady
granulat
pasza
nawozy
chamomile
waste
pellets
feed
fertilizers
OPAKOWANIE 2023-11
Polacy segregują odpady opakowaniowe
nr katalogowy: 146026
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-9
Utylizacja odpadów z produkcji płyt wiórowych
DOMINIK NOWAK
JAN GNIADY
nr katalogowy: 106156
OPAKOWANIE 2014-3
Odpady opakowaniowe w modelach gospodarowania odpadami niemedycznymi w szpitalach
MIRA LISIECKA-BIEŁANOWICZ
JACEK DUSZA
ZBIGNIEW WAWRZYNIAK
nr katalogowy: 83317
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-7-8
Odpady z przetwórstwa warzyw i owoców - możliwości ich zagospodarowania
Elżbieta Sikora
Magdalena Szczech
Beata Kowalska
nr katalogowy: 78967
SZKŁO I CERAMIKA 2011-1
Amorficzno-krystaliczne materiały spiekane otrzymane na bazie drobnofrakcyjnych surowców odpadowych
ANNA ZAWADA
IWONA PRZE RADA
nr katalogowy: 57590
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2020-1
Jak segregować odpady - poradnik
nr katalogowy: 124610
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-8
Produkcja kulinarnego mięsa wołowego z bydła rasy limousin
Stanisław Wajda
nr katalogowy: 29126
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-6
Zakłady mięsne wyróżnione godłem AGRO POLSKA
nr katalogowy: 68853
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-8
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 61704
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-4
Partnerskie podejście do kontroli
nr katalogowy: 125725
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-2
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 96665
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-5
Od polskiego rolnika do Twojego koszyka
Bogdan Nowak
nr katalogowy: 68048
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
MIĘSNE PRZYSMAKI wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 142437
kiełbasa biała
kiełbasa wędzona
wędzonki
pieczenie
zupy wielkanocne
przetwory w galarecie
white sausage
smoked sausage
whole muscle smoked products
roasted meat products
easter soups
products in gelatine jelly
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
MIĘSNE PRZYSMAKI wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 142437
kiełbasa biała
kiełbasa wędzona
wędzonki
pieczenie
zupy wielkanocne
przetwory w galarecie
white sausage
smoked sausage
whole muscle smoked products
roasted meat products
easter soups
products in gelatine jelly
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
MIĘSNE PRZYSMAKI wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 142437
kiełbasa biała
kiełbasa wędzona
wędzonki
pieczenie
zupy wielkanocne
przetwory w galarecie
white sausage
smoked sausage
whole muscle smoked products
roasted meat products
easter soups
products in gelatine jelly
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH