Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
OPAKOWANIE 2005-7
Analiza wpływu procesu produkcji opakowań z tektury falistej na ich jakość
Hieronim Kubera
Monika Janicka
nr katalogowy: 11233
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-11
Inteligentna technologia
nr katalogowy: 31189
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-4
Jakość mąki - bezustanne wyzwanie
Wojciech Górniak
nr katalogowy: 66741
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-12
Termometr w rzemieślniczej piekarni to niezbędny przyrząd pomiarowy
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 140766
AUTO MOTO SERWIS 2022-3
Jakość materiałowa części samochodowych
Rafał Dmowski
nr katalogowy: 137064
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Nowoczesna technologia a jakość piwa - refleksje na ten temat i rady Mistrza - prof. Ludwika Narzissa dla współczesnych technologów piwowarów
nr katalogowy: 41718
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-11-12
Projekty a życie
nr katalogowy: 45209
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-4
Wysoka jakość ziarna zbóż podstawą produkcji żywności wysokiej jakości
Andrzej Markowski
nr katalogowy: 66841
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-7
Jakość mąki przeznaczonej do produkcji wafli
Roman Jurga
nr katalogowy: 14076
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-2
Perspektywy rynku owoców jagodowych w Polsce
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 66084
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2017-2
Jak można o 75% obniżyć koszty procesów produkcji urządzeń, równocześnie zwiększając ich jakość?
nr katalogowy: 104184
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-3
Gorzelnicy postawili na jakość i ...OZE
nr katalogowy: 125632
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-9
Beton w architekturze - modułowe osiedle Ja_Sielska
Przemysław Borek
Anna Obrycka
nr katalogowy: 122386
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-9
Jakość tkwi w szczegółach Piekarnia z przyszłością
nr katalogowy: 93439
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-10
Jakość makaronu i jego charakterystyka żywieniowa
Roman Jurga
nr katalogowy: 6419
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-11
Mikrobrowar osiągnął stałą jakość i wyższą wydajność dzięki rozwiązaniu SUPRAdiscTM II
nr katalogowy: 102290
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-12
Jakość produktów z tworzyw sztucznych w kontekście procesu doboru i przygotowania surowców
Bożena Skotnicka-Zasadzień
Radosław Wolniak
nr katalogowy: 111400
10.15199/62.2017.12.5
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-6
Jakość i optymalizacja przyszłością produkcji polskiej trzody chlewnej
nr katalogowy: 114584
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-4
Jakość pszenicy i mąki do produkcji wyrobów cukierniczych (keksów i wafli)
nr katalogowy: 20098
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-6
Gorreri - postaw na jakość i powtarzalność wyrobów cukierniczych
nr katalogowy: 114045
OPAKOWANIE 2014-2
Spółka ABB przedstawia nową technologię robotyczną
nr katalogowy: 82545
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-7
Rewolucyjne zalety niepozornych pojemników i desek garowniczych firmy Plan B
nr katalogowy: 92064
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-12
Jakość mąki z perspektywy piekarza
Maciej Włodarczyk
nr katalogowy: 31679
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-11
Jakość mąki z perspektywy piekarza
MACIEJ WŁODARCZYK
nr katalogowy: 31055
OPAKOWANIE 2008-7
Rodzaje i charakterystyka tektur falistych
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 36885
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2017-3
CoroTurn 300 - efektywność i wysoka jakość toczenia
nr katalogowy: 104575
OPAKOWANIE 2017-4
Nowa jakość i jednolitość płyt fleksograficznych
nr katalogowy: 105182
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-2
Jakość produktu pod względem zdolności transportowej i układania arkuszy w stosy
nr katalogowy: 57730
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-9
Wymagania jakościowe wody do produkcji piwa oraz metody przygotowania wody w przemyśle piwowarskim
Jan Marjanowski
nr katalogowy: 62804
OPAKOWANIE 2007-6
Ocena jakości opakowań transportowych z tworzyw sztucznych
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 27380
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-10
Światowa jakość
nr katalogowy: 86993
OPAKOWANIE 2010-3
Czystość w drukarni opakowań
Mirosław Bohdan
nr katalogowy: 50638
OPAKOWANIE 2023-6
EFI Nozomi 14000 SD – najwyższa wydajność w produkcji aplikacji ekspozycyjnych
nr katalogowy: 143904
OPAKOWANIE 2024-11
Komory z włókna węglowego BFT Carbon – wyższa jakość, mniej odpadów
nr katalogowy: 151680
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-12
Termometr w rzemieślniczej piekarni to niezbędny przyrząd pomiarowy
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 140766
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2018-9
Szlifierki ACC-63SA Okamoto - dobra jakość powierzchni i szlifowanie bez wibracji
nr katalogowy: 116220
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2007-10
Jakość w krzywym zwierciadle
WŁADYSŁAW SABELA
nr katalogowy: 30649
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-11
Korzyści wynikające z zastosowania koagulantu siarczanu żelazowego PIX 113 produkcji firmy Kemipol
Marek Chądzyński - Pepsico
nr katalogowy: 31126
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-9
Plan B - plan na biznes
nr katalogowy: 86239
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-12
System HACCP a jakość żywności
Marzena POPIS
nr katalogowy: 56160
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-12
Jakość ziarna - aspekty istotne dla produkcji piekarskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 55873
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-6
Jak producent pieczywa powinien rozumieć mąkę?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 137856
CHŁODNICTWO 2007-11
Osuszacze powietrza dla chłodni i mroźni
nr katalogowy: 31510
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-7-8
Twórcze 15 lat
nr katalogowy: 18509
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-12
Jakość i warunki produkcji pieczywa w Polsce
Piotr Dziugan
nr katalogowy: 22991
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-12
Kleistość makaronu - przyczyny i przeciwdziałanie
nr katalogowy: 6474
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-11
Jakość higieniczna produktów przemiału wykorzystywanych do produkcji makaronów
nr katalogowy: 6442
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2004-4
Wydajne narzędzia skrawające, Kompaktowy zawór
nr katalogowy: 2266
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-9
Higiena Absolutna Coś Całkiem Prostego (XIX)
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 12091
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-7
Jakość tuszek i mięsa kurcząt brojlerów
Ewa Gornowicz
Lidia Lewko
nr katalogowy: 27872
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-5
Zarządzanie jakością w przędzalni
MAREK IDZIK
nr katalogowy: 35487
OPAKOWANIE 2023-6
EFI Nozomi 14000 SD – najwyższa wydajność w produkcji aplikacji ekspozycyjnych
nr katalogowy: 143904
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-3
Jakość i efektywność: kolagenowe osłonki jadalne Fcase
nr katalogowy: 97364
AUTO MOTO SERWIS 2022-3
Jakość materiałowa części samochodowych
Rafał Dmowski
nr katalogowy: 137064
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-1
Skóry welurowe
Peter Maehner
nr katalogowy: 13589
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-10
Zagrożenia mikrobiologiczne w produkcji soków owocowych
A. Kunicka
nr katalogowy: 7205
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-1
Skóry welurowe
Peter Maehner
nr katalogowy: 13589
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Sterylizacja napojów z zastosowaniem płyt filtracyjnych
Janusz Mazur
nr katalogowy: 70385
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-7
Zapewnianie jakości podczas uruchamiania produkcji nowego wyrobu
Bohdan Czyżewski
nr katalogowy: 18160
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-10
Dzielarki Benier - ekstremalnie luźne ciasta
Jacek Szczepaniak
nr katalogowy: 54822
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Ugotuj i schłodź!
dr inż. Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 130934
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-2
Od produktów typu Clean Design do bardzo szybkiej automatyzacji produkcji
nr katalogowy: 74715
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-3
Z lodem Ci się upiecze
nr katalogowy: 50244
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-3
Korzyści wynikające z inwestowania w jakość
nr katalogowy: 50243
OPAKOWANIE 2017-10
Esko upraszcza produkcję etykiet
nr katalogowy: 110031
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-4
Ważna decyzja
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 18607
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-2
Cykl Bez zarzutu - Nieodpowiednia filtracja
nr katalogowy: 17818
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2005-1
Czysta woda
kd
nr katalogowy: 10247
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-11
Zmywanie na błysk
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 4329
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-11
Wszystko na pokaz
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 12147
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2005-1
Czysta woda
kd
nr katalogowy: 10247
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-10
Energia ze śmieci - przetwarzanie odrzutów produkcyjnych w zakładach papierniczych na paliwo
MANLIO RONGA
nr katalogowy: 30872
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-2
Monitorowanie produkcji i jej jakości jednym z celów procesu przędzenia
STANISŁAW LEWANDOWSKI
nr katalogowy: 24389
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Ibis Atlas. Nowoczesny system załadunku i rozładunku pieców piekarskich
nr katalogowy: 133279
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-10
Ibis Atlas. Nowoczesny system załadunku i rozładunku pieców piekarskich
nr katalogowy: 133656
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-4
Ibis Atlas. Nowoczesny system załadunku i rozładunku pieców piekarskich
nr katalogowy: 136981
OPAKOWANIE 2014-6
Premiumdruk jeszcze bardziej premium dzięki nowej złociarce
TOMASZ KRAWCZAK
nr katalogowy: 85049
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-9
Ewolucja pojęcia "jakość mąki" w rozwoju technologii zbóż
Mieczysław Jankiewicz
nr katalogowy: 70530
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-4
Kilka słów o suszeniu makaronu
WIKTOR OBUCHOWSKI
nr katalogowy: 6288
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-21
Orlen - jakościowe podejście
Henryk Piekut
nr katalogowy: 5570
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-7
Dewizą przedsiębiorstwa jest rozwój i jakość
nr katalogowy: 114991
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-8-9
Monitorowanie produkcji żywności przy użyciu kompaktowych systemów wizyjnych
nr katalogowy: 71075
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-4
Wpływ wyekstrahowanych białek mięśniowych na jakość szynek gotowanych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 1606
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-9
Produkcja śruty chlebowej i mąki całoziarnowej (razowej)
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 14123
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-12
Zalety i wady stosowania surowców niesłodowanych w aspekcie jakości piwa
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 81717
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-8
Nowa budowa odsiewacza SIRIUS - poprawia możliwości jego wykorzystania, higienę i obsługę
nr katalogowy: 20042
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-3
Zasady i metody dobrej fermentacji ciasta na pieczywo chlebowe
Jerzy Kownacki
nr katalogowy: 19202
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2004-3
Druga konferencja techniczna firmy Stephan Schmidt
Jacek Skwierczyński
nr katalogowy: 7806
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-4
Czy podawanie charakterystyki mikrobiologicznej mąki pszennej w obrocie handlowym w USA jest konieczne
nr katalogowy: 6296
GAZETA CUKROWNICZA 2004-8
Krótka informacja o jakości mikrobiologicznej cukru wyprodukowanego w czasie kampanii 2003
M. Kowalska
nr katalogowy: 1482
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-5
Czy jakość się opłaca?
Marta Stus
nr katalogowy: 59322
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2006-5
Podstawowe parametry cięcia a jakość cięcia i zużycie noży
Artur Ciesielski
nr katalogowy: 18903
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-10
WINK - najwyższa jakość potwierdzona certyfikatami
M. J. Przegalińska
nr katalogowy: 6907
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-10
Zmywanie na błysk(I) Maszyny do mycia naczyń
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 4270
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2005-9
Podstawowe parametry cięcia a jakość cięcia i zużycie noży
Artur Ciesielski
nr katalogowy: 12489
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2004-4
Podstawowe parametry cięcia a jakość cięcia i zużycie noży
Artur Ciesielski
nr katalogowy: 4592
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-8
Jakość podstawowych elementów kulinarnych tusz młodego bydła
Eugenia Grześkowiak
Jerzy Strzelecki
Karol Borzuta
Andrzej Borys
nr katalogowy: 16682
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-9
Poprawa wydajności i jakości produkcji maszyn papierniczych z zastosowaniem automatycznych urządzeń do naprężania sit susznikowych
nr katalogowy: 30096
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-3
Nowoczesny system załadunku i rozładunku pieców piekarskich
nr katalogowy: 136591
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-9
Najwyższa jakość
nr katalogowy: 115762
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-6
Koncepcja zarządzania procesowego w produkcji surówki wielkopiecowej
Władysław SABELA
Bogdan PANIC
nr katalogowy: 68913
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-2
Zwiększona produktywność, stała wysoka jakość i wyższy stopień automatyzacji
nr katalogowy: 125058
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-10
Jakość mikrobiologiczna jęczmienia browarnego konserwowanego w silosie metalowym
Jolanta WAWRZYNIAK
Marzena GAWRYSIAK-WITULSKA
Antoni RYNIECKI
Małgorzata WIEWIÓROWSKA
nr katalogowy: 22309
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-5
Nowa linia KHS w Zbyszko - Radom - nowa jakość w dziedzinie produkcji napojów
nr katalogowy: 6814
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-12
Poglądy konsumentów Unii Europejskiej na jakość mięsa cielęcego i uwarunkowania jego produkcji
S. Tyszkiewicz
nr katalogowy: 14950
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-4
Jakość stanowiska pracy w filozofii Kaizen
Bożena GAJDZIK
nr katalogowy: 90678
10.15199/46.2015.4.1
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-4
Wieprzowina PQS
nr katalogowy: 105281
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-11
WinCos dla zakładów produkcji czekolady: rozwiązanie zapewniające skuteczną automatyzację
nr katalogowy: 116913
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-11
Analiza niezgodności w wybranych przedsiębiorstwach
Urszula BALON
Paweł NOWICKI
Piotr KAFEL
nr katalogowy: 88620
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-6
Walory kulinarne polskiej wieprzowiny
Wiesław Przybylski
nr katalogowy: 92044
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-10
Prezydent Warszawy w SPC
Tadeusz Grzęda
nr katalogowy: 47598
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-10
Papiery publikacyjne Arctic Paper
nr katalogowy: 101702
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
GEA Vaculiq – nowoczesny, wydajny i gwarantujący wysoką jakość system tłoczenia warzyw i owoców
nr katalogowy: 131466
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
GEA Vaculiq – nowoczesny, wydajny i gwarantujący wysoką jakość system tłoczenia warzyw i owoców
nr katalogowy: 131466
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-3
Kluczowe czynniki oddziaływania na środowisko przy produkcji papierów tissue
Zbigniew Fornalski
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 50834
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-12
Możliwości doboru odmian pszenicy zgodnie z zapotrzebowaniem na odpowiednią jakość mąki dla zakładów piekarskich
JADWIGA ROTHKAEHL
nr katalogowy: 6468
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-3
Przedsiębiorstwo Przemysłu Zbożowo-Młynarskiego PZZ w Kwidzynie Sp. z o. o.
nr katalogowy: 6260
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-5
Wpływ dodatku transglutaminazy i fosforanów na jakość szynki z kurcząt
Aneta Cegiełka
Renata Gzocha
Jan Mroczek
nr katalogowy: 1621
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2006-8-9
Produkcja elektrod otulonych ze stali i materiałów specjalnych - dobór i nakładanie masy otulinowej
SKOŁYSZEWSKI A.
ŁUKSZA J.
SZAJDING K.
nr katalogowy: 16925
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-2
Atramenty drukarskie- Bafixan®Inks « Helizarin®EVO - nowa jakość druku papieru i tekstyliów
M. Stępień
nr katalogowy: 13617
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2005-5
Właściwości warstwy wierzchniej wyrobów spiekanych po obróbce cieplno-chemicznej w złożu fluidalnym
J. Jasiński
M. Rosiak
R. Torbus
nr katalogowy: 10104
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
IBIS – nowoczesny system załadunku i rozładunku pieców piekarskich
nr katalogowy: 132751
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Ibis Atlas. Nowoczesny system załadunku i rozładunku pieców piekarskich
nr katalogowy: 133279
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-10
Ibis Atlas. Nowoczesny system załadunku i rozładunku pieców piekarskich
nr katalogowy: 133656
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-4
Ibis Atlas. Nowoczesny system załadunku i rozładunku pieców piekarskich
nr katalogowy: 136981
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-5
Decision support in the production of packaging films by cost-quality analysis Wspomaganie podejmowania decyzji w produkcji folii opakowaniowej z wykorzystaniem analizy kosztowo-jakościowej
Andrzej Pacana
Monika Pasternak-Malicka
Marcin Zawada
Anna Radoń-Cholewa
nr katalogowy: 98515
10.15199/62.2016.5.31
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-11
Wybrane zagadnienia oceny jakości środków transportu samochodowego
Andrzej ŚWIDERSKI
nr katalogowy: 102119
10.15199/47.2016.11.1
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-9
Nowa era w parzeniu kawy
nr katalogowy: 70521
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-9
Nowa era w parzeniu kawy
nr katalogowy: 54051
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-5
Przyszłość
Błażej Fidrocki
nr katalogowy: 143315
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-3
Rynek cebuli w Polsce
Grażyna Stępka
nr katalogowy: 58636
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-12
Ibis Atlas. Nowoczesny system załadunku i rozładunku pieców piekarskich
nr katalogowy: 134803
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Ibis Atlas. Nowoczesny system załadunku i rozładunku pieców piekarskich
nr katalogowy: 134221
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Jakość piwa w dobie kryzysu energetycznego
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 140093
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-4
Opakowania z papieru i tektury - opakowaniami ekologicznymi
Zbigniew Fornalski
nr katalogowy: 44175
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-10
Wydajna, zrównoważona i elastyczna obróbka powierzchniowa spełniająca określone wymagania
nr katalogowy: 139911
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-2
Wady jakościowe wędzonek
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 82522
OPAKOWANIE 2014-9
Opakowania - ma być atrakcyjnie i bezpiecznie
nr katalogowy: 86732
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-6
Optymalizacja jakości surowców pszennych używanych do produkcji makaronu
nr katalogowy: 60164
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-12
Zrównoważona gospodarka materiałami kompozytowymi a jakość życia
Mariola JASTRZĘBSKA
nr katalogowy: 102797
10.15199/47.2016.12.3
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2012-12
Mufy termokurczliwe sieciowane radiacyjnie czy osłony złącza? Praktyka i doświadczenie czy "nowa jakość"
nr katalogowy: 72912
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-1
Produkcja, zużycie, zapasy pszenicy ze zbiorów 2005 roku na świecie oraz jakość pszenicy zebranej w USA
nr katalogowy: 20157
OPAKOWANIE 2004-10
Drukowanie UV na maszynach fleksograficznych z centralnym cylindrem dociskowym - jakość jest najważniejsza
Mirosław Bohdan
nr katalogowy: 3370
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2013-9
Program sterowania produkcją i eksploatacją dla wykończalnictwa włókienniczego
nr katalogowy: 79281
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-11
Współczesna sztuka składników Odkrywanie tajemnic produkcji lodów z wykorzystaniem zdrowych i naturalnych składników (cz. 1)
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 145850
CHŁODNICTWO 2009-12
Zespoły sprężarkowe TEKOPACK tradycja, jakość, innowacje
nr katalogowy: 48666
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-7
Wpływ procesów wykańczalniczych oraz metod barwienia na parametry wytrzymałościowe i jakość przędz. Cz. II. Zależność własności fizyko-mechanicznych i nierównomierności...
J. Brocka
D. Kozakiewicz
nr katalogowy: 19800
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-7
Procesy dozowania i mieszania przy produkcji karmy dla psów i kotów
nr katalogowy: 60742
OPAKOWANIE 2015-9
Efektywna produkcja etykiet na żądanie
nr katalogowy: 94354
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-5
Wady lodów
Zbigniew Szymko
nr katalogowy: 59346
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-2
"Być albo nie być" polskiego jabłka na międzynarodowym rynku - warunek: jakość!
nr katalogowy: 58023
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-8
Jak smażyć z wykorzystaniem frytur?
nr katalogowy: 144335
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-1
Wpływ wybranych parametrów ziaren na jakość wytłoczonego oleju
Katarzyna Szczurko
Marta Kołodziej
Ryszard Konieczny
Wojciech Golimowski
nr katalogowy: 118327
10.15199/62.2019.1.11
SZKŁO I CERAMIKA 2009-3
Wpływ wybranych procesów produkcji na jakość nadruku farbami triadowymi
ZBIGNIEW WOŹNIAK
nr katalogowy: 44936
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-4
Warunki konszowania a jakość mas czekoladowych
Paweł Nowak
Sylwia Mildner-Szkudlarz
Wiktor Obuchowski
nr katalogowy: 43856
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-12
Produkcja śruty żytniej i chleba żytniego
nr katalogowy: 72906
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-10
Inspekcja druku w produkcji opakowań z tektury falistej
Wojciech Barabasz
nr katalogowy: 128752
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Optymalizacja kosztów w piekarni i cukierni
Konrad Kazanecki
nr katalogowy: 131658
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-11
Wpływ wybranych czynników na jakość makaronów instant
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Grzegorz Ciszek
nr katalogowy: 63781
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-9a
Nowe generatory funkcji Sigenol DDS7 produkcji czeskiej
nr katalogowy: 62379
OPAKOWANIE 2011-1
Zdrowie w opakowaniu
nr katalogowy: 57275
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2010-3
Płytki w wielkim formacie
Jadwiga Oliwa
nr katalogowy: 54551
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-4
Kilka słów o największej zawartości czystego "styropianu w styropianie"
nr katalogowy: 90756
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Wypiek pieczywa – tradycja i nowoczesność
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 131653
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-7
Odpowiedzialność za jakość produktu
Marek Bachorski - Rudnicki
nr katalogowy: 52988
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
Od produktów typu Clean Design do bardzo szybkiej automatyzacji produkcji
nr katalogowy: 78772
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-11
POLSKA - UNIA - ŚWIAT
nr katalogowy: 39243
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-5
Prefabrykowane stropy sprężone
Marcin Babicki
nr katalogowy: 35280
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-3
Inwestujemy i podnosimy jakość
nr katalogowy: 24981
ODZIEŻ 2007-1
Minimalizacja resztek w ramach zleceń produkcyjnych
Zbigniew Poliński
nr katalogowy: 24425
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-12
Minimalizacja resztek w ramach zleceń produkcyjnych
ZBIGNIEW POLIŃSKI
nr katalogowy: 23632
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-10
Promass Q - tam, gdzie jakość procesu produkcji jest kluczowa
nr katalogowy: 116707
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-2
Kontrola procesu produkcji i ocena jakości pieczywa
Magdalena Kot
nr katalogowy: 49803
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-5
Cechy reologiczne ciasta pszennego
SYLWIA STĘPNIEWSKA
nr katalogowy: 44455
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-3
Bezpieczeństwo mikrobiologiczne wody lodowej
nr katalogowy: 75479
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-11
Kodeks Dobrego Piwa Próba stworzenia sytemu certyfikacji piw wysokiej jakości
nr katalogowy: 102275
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Promass Q – tam, gdzie jakość procesu produkcji jest kluczowa
nr katalogowy: 128805
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-11
Wpływ wybranych parametrów jakościowych materiałów wsadowych na wskaźniki procesu wielkopiecowego
Edyta KARDAS
nr katalogowy: 80633
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Wpływ pochodzenia ziarna pszenicy i okresu dojrzewania pożniwnego na wydajność i jakość mąki
Jerzy Kuchciak
Anna Czubaszek
nr katalogowy: 115166
dojrzewanie pożniwne
pochodzenie ziarna
wydajność procesu przemiału
jakość mąki
post-harvest maturation
origin of grain
efficiency of the milling process
flour quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-12
Effect of selected factors of the production process of stretch film for its resistance to puncture. Wpływ wybranych czynników procesu produkcji folii orientowanej na jej odporność na przebicie
Andrzej Pacana
Lucia Bednárová
Jacek Pacana
Igor Liberko
Artur Woźny
Dušan
nr katalogowy: 88705
10.12916/przemchem.2014.2263
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-2
Wołowina kulinarna cz. I – czynniki wpływające na jakość mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 130544
rasy bydła
jakość mięsa
dojrzewanie
obróbka cieplna
beef breeds
meat quality
ageing
thermal treatment
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-2
Magazyn silosowy - wstęp do projektowania
LESŁAW JANOWICZ
PRZEMYSŁAW BOCHAT
nr katalogowy: 32969
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-4
JUWENT stawia na jakość
nr katalogowy: 25905
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-8
wiadomości ? wydarzenia
nr katalogowy: 127691
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-1
Jak uniknąć wad makaronu?
nr katalogowy: 40828
CHŁODNICTWO 2012-7-8
PPUCh TARCZYN proponuje nagrzewnice powietrza
nr katalogowy: 70334
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Jakość piwa w dobie kryzysu energetycznego
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 140093
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-11
Racjonalizacja przerobu tłuszczów technicznych i ich wykorzystanie jako bazy surowcowej
DOMINIK NOWAK
ZYGMUNT HEHN
nr katalogowy: 43353
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-3
Norymberska Mekka dla branż piwowarskiej i napojowej
nr katalogowy: 34176
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-3
Zastosowanie automatycznej inspekcji optycznej w technologii montażu płytek drukowanych
WOJCIECH STĘPLEWSKI
nr katalogowy: 33945
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-3
HEUFT - najwyższa jakość wypieku, maksymalne oszczędności, stuprocentowa satysfakcja.
nr katalogowy: 33744
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-2
Zastosowanie zbrojenia rozproszonego z włókien syntetycznych w produkcji betonu
Andrzej Banaś
nr katalogowy: 33227
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-1
Standaryzacja mąki pszennej
Ireneusz Nowacki
nr katalogowy: 32299
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-12
Wpływ konszowania na jakość mas czekoladowych
Paweł Nowak
nr katalogowy: 31696
PROBLEMY JAKOŚCI 2007-9
Jakość środowiskowa produktów w świetle polityki Unii Europejskiej
Beata MICHALISZYN
nr katalogowy: 29553
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-12
System ERP wspiera zarządzanie jakością
Arkadiusz Krzywiński
Hermann Schalk
nr katalogowy: 40053
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-7
Technologia gwarantująca najwyższą jakość pieczywa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 36579
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-4
Przegląd rynku soków na Ukrainie
nr katalogowy: 34808
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-3
Pieczenie nocne - nowa jakość w SelfCooking Center
nr katalogowy: 24621
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-3
Temperatura ciasta
Henryk Piesiewicz
Mariusz Zieliński
nr katalogowy: 24445
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH