Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-11
Na co dzień i od święta
nr katalogowy: 94681
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-6
Pasta do zębów. Cz. I. Składniki podstawowe
Elżbieta Kociołek-Balawejder
Marta K. Żebrowska
nr katalogowy: 60211
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Ocena jakości handlowych makaronów bezglutenowych
Grażyna Cacak-Pietrzak
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 123783
makaron bezglutenowy
białko
właściwości kulinarne
właściwości organoleptyczne
gluten-free pasta
protein
culinary properties
organoleptic properties
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-3
Nowości lodziarskie
nr katalogowy: 147667
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-4
Święcone u Sierotki
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 50854
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-5
Dobrodziejstwa mąki Przetwory mączne i ich wykorzystanie w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 105500
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-3
Nowości lodziarskie 2013
nr katalogowy: 74656
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-6
Przepisy Pawła Małeckiego
nr katalogowy: 12701
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-8
Unifme. Torcik Venecja
nr katalogowy: 12753
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ rodzaju surowca i dodatku kakao na właściwości reologiczne ciasta i teksturę makaronu suszonego metodą mikrofalowo-próżniową
Agata Marzec
Dominika Ambroziak
nr katalogowy: 130213
makaron
semolina
krupczatka
suszenie mikrofalowo-próżniowe
pasta
semolina
wheat flour
microwave-vacuum drying
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ rodzaju surowca i dodatku kakao na właściwości reologiczne ciasta i teksturę makaronu suszonego metodą mikrofalowo-próżniową
Agata Marzec
Dominika Ambroziak
nr katalogowy: 130213
makaron
semolina
krupczatka
suszenie mikrofalowo-próżniowe
pasta
semolina
wheat flour
microwave-vacuum drying
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ rodzaju surowca i dodatku kakao na właściwości reologiczne ciasta i teksturę makaronu suszonego metodą mikrofalowo-próżniową
Agata Marzec
Dominika Ambroziak
nr katalogowy: 130213
makaron
semolina
krupczatka
suszenie mikrofalowo-próżniowe
pasta
semolina
wheat flour
microwave-vacuum drying
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Włoskie specjały
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 137467
kuchnia włoska
potrawy mączne
pizza
makarony
pierożki
pieczywo
mąka pszenna typ 00
semolina
Italian cuisine
flour dishes
pizza
pasta
dumplings
bread
wheat flour type 00
semolina
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Włoskie specjały
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 137467
kuchnia włoska
potrawy mączne
pizza
makarony
pierożki
pieczywo
mąka pszenna typ 00
semolina
Italian cuisine
flour dishes
pizza
pasta
dumplings
bread
wheat flour type 00
semolina
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Perspektywa produkcji i wykorzystania krajowego ziarna pszenicy durum
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 137014
pszenica twarda
pszenica durum
jakość
plonowanie
uprawa
durum wheat
quality
yield
cultivation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Perspektywa produkcji i wykorzystania krajowego ziarna pszenicy durum
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 137014
pszenica twarda
pszenica durum
jakość
plonowanie
uprawa
durum wheat
quality
yield
cultivation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Perspektywa produkcji i wykorzystania krajowego ziarna pszenicy durum
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 137014
pszenica twarda
pszenica durum
jakość
plonowanie
uprawa
durum wheat
quality
yield
cultivation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Perspektywa produkcji i wykorzystania krajowego ziarna pszenicy durum
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 137014
pszenica twarda
pszenica durum
jakość
plonowanie
uprawa
durum wheat
quality
yield
cultivation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Perspektywa produkcji i wykorzystania krajowego ziarna pszenicy durum
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 137014
pszenica twarda
pszenica durum
jakość
plonowanie
uprawa
durum wheat
quality
yield
cultivation
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-3
Nowości lodziarskie 2019
nr katalogowy: 118899
OPAKOWANIE 2008-5
Opakowanie typu Thor umacnia pozycję grupy Co-op na rynku zup
nr katalogowy: 35321
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-1
PRZEPISY MARKA SOBKOWIAKA - Cytrynowe cygaretki na karnawałowy stół
nr katalogowy: 23347
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Analiza spożycia produktów zbożowych w latach 2009-2019
Anna Czubaszek
Barbara Gazda
nr katalogowy: 128433
pieczywo
mąka
makaron i produkty makaronowe
kasze i ziarna zbóż
ryż
spożycie
bread
flour
pasta and pasta products
groats and cereal grains
rice
consumption
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Analiza spożycia produktów zbożowych w latach 2009-2019
Anna Czubaszek
Barbara Gazda
nr katalogowy: 128433
pieczywo
mąka
makaron i produkty makaronowe
kasze i ziarna zbóż
ryż
spożycie
bread
flour
pasta and pasta products
groats and cereal grains
rice
consumption
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-9
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 71582
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
PAVAN GROUP JOINS THE WORLD OF GEA
Andrea Cavagnis
nr katalogowy: 110972
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-7
Nowości Martin Braun
nr katalogowy: 60704
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-3
Tajniki perfekcyjnych lodów. Sztuka kreowania smaków w produkcji lodów: pasty lodowe i świeże owoce
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 147665
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Jakość wybranych surowców makaronowych dostępnych na rynku polskim
Aldona Sobota
Piotr Zarzycki
Ewelina Kuzawińska
Anna Wirkijowska
Emilia Sykut-Domańska
nr katalogowy: 110957
semolina
mąka makaronowa
pszenica zwyczajna
pszenica durum
semolina
flour pasta
common wheat
durum wheat
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-7
Pieczywo dla biegacza
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 92076
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-1
Nie tylko samochody...
Erwin Halentz/Józef Trzionka
nr katalogowy: 129882
OPAKOWANIE 2010-2
Makarony pakowane w folię NatureFlex™
nr katalogowy: 50123
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-14-15
Recyklingowa szarża
nr katalogowy: 69117
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-1
Nie tylko samochody...
Erwin Halentz/Józef Trzionka
nr katalogowy: 129882
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2014-5
Wpływ rodzaju pasty oraz wiązki laserowej na wybrane właściwości elementów z stali konstrukcyjnej
WOJCIECH GĘSTWA
nr katalogowy: 86423
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-7
Orientowanie detali oparte na przetwarzaniu obrazów do zastosowań w liniach zautomatyzowanego montażu
Marcin KARLIŃSKI
Janusz WÓJCIK
Jerzy ZAJĄC
nr katalogowy: 91938
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
Nowości lodziarskie
nr katalogowy: 142157
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-10
Jeden surowiec - wiele produktów - wiele zastosowań
Sławomir Gąsiorowski
nr katalogowy: 47346
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9a
The probability of collisions in Wireless Sensor Network with random sending
Stanisław RAJBA
Teresa RAJBA
nr katalogowy: 70649
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-1
Spożycie wybranych przetworów zbożowych, w zależności od przychodów netto w gospodarstwach domowych w latach 2010-2014
Beata Borkowska
Beata Pyryt
nr katalogowy: 103876
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-7-8
Z tej mąki będzie chleb
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 121413
produkty zbożowe
mąka
zagęszczające właściwości mąki
pieczywo
makarony
wyroby mączne
kasze
cereals
flour
bread
pasta
pizza dough
thickenig properties of flour
groats
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2010-2
Wykonywanie dekoracji ceramicznych
Bogumił Predoń
nr katalogowy: 52532
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-5
Sześć cnót restauracji japońskich
Władysław Serwatowski
nr katalogowy: 51625
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-11
Dobra kuchnia zawsze się obroni
nr katalogowy: 94674
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-3
Sigep 2015 - Lody smaczne i zdrowe
nr katalogowy: 89608
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-6
Bezpieczny i ekologiczny przerób niebezpiecznych surowców
nr katalogowy: 83266
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Pod słońcem Italii
nr katalogowy: 85480
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-5
Badania nad możliwościami jednorodnego domieszkowania warstwy emiterowej struktury fotowoltaicznej w niskiej temperaturze procesu dyfuzji
WOJCIECH FILIPOWSKI
KRZYSZTOF WACZYŃSKI
EDYTA WRÓBEL
KAZIMIERZ DRABCZYK
nr katalogowy: 51807
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-4
Chleb z robakami? – Nie, dziękuję!
nr katalogowy: 142509
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Chleb z robakami? – Nie, dziękuję!
nr katalogowy: 142587
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-9
Kurki, prawdziwki i trufle
nr katalogowy: 115763
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Pod słońcem Italii
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 85479
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
SIGEP – królestwo lodów
nr katalogowy: 142154
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Nema stressa (korespondencja z Chorwacji)
Anna Wytrykus
nr katalogowy: 150020
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Wybrane determinanty spożycia produktów zbożowych w polskich gospodarstwach domowych
Marlena Piekut
nr katalogowy: 109910
konsumpcja
mąka
pieczywo
ryż
płatki śniadaniowe
makarony
consumption
flour
bread
rice
flakes
pasta
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-3
Nowości lodziarskie 2017
nr katalogowy: 104282
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-3
Kongres Europejskiego Stowarzyszenia Młynarzy EFMA 24-26 maja 2018 roku - Praga, Czechy
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 114132
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-6
Innowacyjne techniki elektronicznego montażu powierzchniowego
Janusz Borecki
Tomasz Seryszko
nr katalogowy: 99221
10.15199/13.2016.6.27
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-4
Technologiczne aspekty produkcji pigmentu aragonitowego
DARIUSZ SKALSKI
nr katalogowy: 105311
10.15199/54.2017.4.1
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-10
Koniecznie al dente!
nr katalogowy: 71214
OPAKOWANIE 2014-9
Opakowania - ma być atrakcyjnie i bezpiecznie
nr katalogowy: 86732
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-12
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego, nr 18 i 19 z 2011 r.)
nr katalogowy: 64574
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-6
Pasta do zębów. Cz. II. Składniki aktywne
Elżbieta Kociołek-Balawejder
Marta K. Żebrowska
nr katalogowy: 60212
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-5
Model dyfuzji fosforu w krzemie wykorzystywany do wyznaczania profilu koncentracji domieszki w warstwie emiterowej ogniwa słonecznego
WOJCIECH FILIPOWSKI
KRZYSZTOF WACZYŃSKI
EDYTA WRÓBEL
KAZIMIERZ DRABCZYK
nr katalogowy: 51819
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-5
Alergeny w żywności Lista obowiązkowa
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 91207
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-7
Bezołowiowa pasta lutownicza typu SAC do lutowania rozpływowego w elektronice
Krystyna Bukat
Janusz Sitek
Marek Kościelski
nr katalogowy: 91937
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-12
Makaron, produkcja i wykorzystanie technologiczne
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 88262
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-2
Zmiany załączników do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady nr 1333/2008 w sprawie dodatków do żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Katarzyna Kuźma
Agnieszka Świtka
nr katalogowy: 66078
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-9
A randomization of parameters in Wireless Sensor Networks
Stanisław RAJBA
Teresa RAJBA
nr katalogowy: 79582
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-5
WYTWARZANIE PROSZKÓW SFERYCZNYCH ZE SPOIWA TWARDEGO NA BAZIE SREBRA PRZEZNACZONEGO DO PAST LUTOWNICZYCH
DARIUSZ KOŁACZ STANISŁAW KSIĘŻAREK MIECZYSŁAW WOCH JOANNA KARWAN-BACZEWSKA
JANUSZ DZIEMIANKO
MARCIN KARPIŃSKI
KRZYSZTOF RUDNICKI
nr katalogowy: 76630
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-5
Klasyfikacja i charakterystyka głównych grup wyrobów makaronowych w USA i krajach azjatyckich
nr katalogowy: 51683
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-5
Analiza wpływu rosnących cen surowców, energii i innych kosztów produkcji na kondycję przemysłu makaronowego
Miłosz Łuczak
Wiktor Obuchowski
nr katalogowy: 59414
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Import zbóż i przetworów zbożowych do Unii Europejskiej
Paweł Smoliński
nr katalogowy: 102710
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-11
Elektroprzewodząca ochrona typu EPS-98 złącz stykowych szyn płaskich miedzianych i jej wpływ na stan cieplny zestyku przy przepływie prądów roboczych i zakłóceniowych
Mirosław PAWŁOT
nr katalogowy: 94765
10.15199/48.2015.11.65
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Ocena jakości handlowych makaronów ekologicznych formy świderki
Grażyna Cacak-Pietrzak
Daria Romankiewicz
Alicja Ceglińska
Emilia Lenart
nr katalogowy: 98707
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2018-12
Wpływ poszczególnych składowych w procesie montażu powierzchniowego na jakość gotowego urządzenia elektronicznego
TOMASZ SERZYSKO
JANUSZ BORECKI
JACEK DERKOWSKI
PAWEŁ SAMSEL
nr katalogowy: 117846
10.15199/13.2018.12.11
technologia montażu powierzchniowego (SMT)
płytka obwodu drukowanego
pasta lutownicza
jakość połączenia lutowanego
Surface Mount Technology (SMT)
Printed Circuit Board (PCB)
solder paste
quality of solder joint
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-4
Optymalizacja warunków otrzymywania biokatalizatora dla reakcji rozkładu nadtlenku wodoru
Ilona Trawczyńska
nr katalogowy: 125791
10.15199/62.2020.4.21
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2024-2
Wpływ dawkowania pasty ściernej na intensywność docierania próbek płaskich
ADAM BARYLSKI
PATRYCJA JANCZUREWICZ
nr katalogowy: 148540
10.15199/28.2024.2.2
pasta ścierna
docieranie
docierarka jednotarczowa
wydajność obróbki
abrasive paste
lapping
single-disc lapping machine
machining efficiency
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2019-12
NADRUK PAST LUTOWNICZYCH W PROCESIE MONTAŻU POWIERZCHNIOWEGO
Tomasz Serzysko
Janusz Borecki
nr katalogowy: 124243
10.15199/13.2019.12.6
technologia montażu powierzchniowego (SMT)
płytka obwodu drukowanego
pasta lutownicza
jakość połączenia lutowanego
Surface Mount Technology (SMT)
Printed Circuit Board (PCB)
solder paste
quality of solder joint
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Charakterystyka starych gatunków pszenicy i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 132706
10.15199/65.2021.7.3
orkisz
płaskurka
pszenica zwyczajna
samopsza
stare pszenice
spelt
emmer
common wheat
einkorn
ancient wheats
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Charakterystyka starych gatunków pszenicy i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 132706
10.15199/65.2021.7.3
orkisz
płaskurka
pszenica zwyczajna
samopsza
stare pszenice
spelt
emmer
common wheat
einkorn
ancient wheats
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Charakterystyka starych gatunków pszenicy i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 132706
10.15199/65.2021.7.3
orkisz
płaskurka
pszenica zwyczajna
samopsza
stare pszenice
spelt
emmer
common wheat
einkorn
ancient wheats
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Charakterystyka starych gatunków pszenicy i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 132706
10.15199/65.2021.7.3
orkisz
płaskurka
pszenica zwyczajna
samopsza
stare pszenice
spelt
emmer
common wheat
einkorn
ancient wheats
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Charakterystyka starych gatunków pszenicy i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 132706
10.15199/65.2021.7.3
orkisz
płaskurka
pszenica zwyczajna
samopsza
stare pszenice
spelt
emmer
common wheat
einkorn
ancient wheats
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Charakterystyka starych gatunków pszenicy i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 132706
10.15199/65.2021.7.3
orkisz
płaskurka
pszenica zwyczajna
samopsza
stare pszenice
spelt
emmer
common wheat
einkorn
ancient wheats
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Charakterystyka starych gatunków pszenicy i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 132706
10.15199/65.2021.7.3
orkisz
płaskurka
pszenica zwyczajna
samopsza
stare pszenice
spelt
emmer
common wheat
einkorn
ancient wheats
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Charakterystyka starych gatunków pszenicy i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 132706
10.15199/65.2021.7.3
orkisz
płaskurka
pszenica zwyczajna
samopsza
stare pszenice
spelt
emmer
common wheat
einkorn
ancient wheats
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Charakterystyka starych gatunków pszenicy i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 132706
10.15199/65.2021.7.3
orkisz
płaskurka
pszenica zwyczajna
samopsza
stare pszenice
spelt
emmer
common wheat
einkorn
ancient wheats
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Zastosowanie analizy cyklu życia (LCA) do obliczania śladu środowiskowego - działania UE a przemysł spożywczy
Barbara Gworek
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 121979
10.15199/65.2019.8.3
analiza cyklu życia (LCA)
ślad środowiskowy
ekoznakowanie
kategoria produktów spożywczych
polityka UE
life cycle analysis (LCA)
environmental footprint
eco-labeling
food category
EU policy
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2017-12
Badanie sposobów montażu, zabezpieczenia i naprawy struktur 3D
Janusz Borecki
Tomasz Serzysko
nr katalogowy: 111335
10.15199/13.2017.12.8
szablon do nadruku pasty lutowniczej
płytka obwodu drukowanego
technologia montażu powierzchniowego (SMT)
technologia 3D TMV PoP
pasta lutownicza
jakość połączenia lutowanego
stencil for solder paste printing
Printed Circuit Board (PCB)
Surface Mount Technology (SMT)
3D TMV PoP Technology
solder paste
quality of solder joint
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Aktualne zagrożenia mikrobiologiczne - bakterie z grupy Bacillus cereus
Elżbieta Maćkiw
Joanna Kowalska
Monika Stasiak
Katarzyna Kucharek
nr katalogowy: 118821
10.15199/65.2019.2.6
bacillus cereus
kryteria bezpieczeństwa
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
zagrożenia mikrobiologiczne
bacillus cereus group
safety criteria
microbiological contamination
microbiological hazard
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2021-1
Preparation of double-sided self-adhesive tape Si-PSA
ADRIAN KRZYSZTOF ANTOSIK
NATANIEL ADRIAN ANTOSIK
nr katalogowy: 130851
10.15199/28.2021.1.3
double-side self-adhesives tape
silicone pressure-sensitive adhesives
Si-PSA tape
adhesion
cohesion
dwustronnie klejąca taśma
silikonowe kleje samoprzylepne
taśmy Si-PSA adhezja
kohezja
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2018-7
Analiza parametrów elektrycznych przedniej metalizacji wytworzonej na bazie nowej pasty miedziowej
Małgorzata Musztyfaga-Staszuk
Grzegorz Putynkowski
Piotr Panek
Paweł Zięba
nr katalogowy: 115065
10.15199/13.2018.7.4
Nowa pasta na bazie Cu
przedni kontakt
krzemowe ogniwa słoneczne
metoda TLM
New Cu based paste
front contact electrode
silicon solar cells
TLM method
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Komosa ryżowa nie tylko skarb Inków
Alina Pacesz
Anna Sip
nr katalogowy: 114462
10.15199/65.2018.6.5
komosa
wartość odżywcza
fermentacja
quinoa
nutritional value
fermentation
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Warzywne co nieco
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143647
warzywa
wartość odżywcza
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
surówki/sałatki warzywne
vegetables
nutritional value
health values
culinary use
vegetable salads.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Warzywne co nieco
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143647
warzywa
wartość odżywcza
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
surówki/sałatki warzywne
vegetables
nutritional value
health values
culinary use
vegetable salads.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
Pozostałości poprodukcyjne – ważne dodatki prozdrowotne i funkcjonalne do żywności
Aleksandra Rolewicz
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 148662
10.15199/65.2024.5.4
pozostałości poprodukcyjne
zrównoważony rozwój
składniki odżywcze
żywność funkcjonalna
post-production residues
sustainable development
nutrients
functional food
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2018-12
Techniki wytwarzania zespołów elektronicznych dla zastosowań specjalnych lub kosmicznych
JANUSZ BORECKI
TOMASZ SERZYSKO
JACEK DERKOWSKI
PAWEŁ SAMSEL
nr katalogowy: 117843
10.15199/13.2018.12.8
analiza rentgenowska
powierzchniowy i przewlekany montaż elektroniczny
szablon do nadruku pasty lutowniczej
pasta lutownicza
profil lutowania
technika planowania eksperymentu Taguchi'ego
X-ray analysis
SMT and THT electronic assembly process
stencil for solder paste printing
solder paste
soldering profile
Taguchi’
s technique of experiment planning
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-6
Wyniki badań składu chemicznego i wartości pokarmowej otrąb pszennych i żytnich na cele paszowe
Waldemar Korol
Grażyna Bielecka
Jolanta Rubaj
nr katalogowy: 117562
otręby pszenne i żytnie
pasza
badanie
skład chemiczny
wartość pokarmowa
wheat and rye bran
feed
analysis
chemical composition
nutritive value
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-11
Błękitna pleśń
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 116976
sery podpuszczkowe dojrzewające
sery miękkie
sery twarde
wykorzystanie kulinarne
rennet ripened cheeses
soft cheeses
hard cheeses
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-7-8
Boski dar
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 115009
pomidory
przetwory pomidorowe
potrawy z pomidorów
walory zdrowotne
likopen
tomatoes
tomato products
nutrition value
tomatoes dishes
health benefits
lycopene
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Współczesne trendy w spożyciu wybranych produktów zbożowych
Marlena Pielak
Ewa Ołubiec-Opatowska
Ewa Czarniecka-Skubina
Danuta Jaworska
nr katalogowy: 114466
10.15199/66.2018.6.7
produkty zbożowe
preferencje konsumenckie
potrawy
cereal products
consumer preferences
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-9
Gotowanie bez glutenu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 122291
nietolerancje
gluten
celiakia
zboża bezglutenowe
posiłki
gastronomia.
intolerance
gluten
celiac disease
gluten free cereals
dishes
gastronomy
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Wartość odżywcza i zastosowanie mąk z warzyw w przemyśle zbożowym i piekarskim
Aleksandra Purkiewicz
Piotr Jakuć
Joanna Ciborska
nr katalogowy: 129584
mąka z warzyw
wartość odżywcza
żywienie
technologia
vegetable flour
nutritional value
nutrition
technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Wartość odżywcza i zastosowanie mąk z warzyw w przemyśle zbożowym i piekarskim
Aleksandra Purkiewicz
Piotr Jakuć
Joanna Ciborska
nr katalogowy: 129584
mąka z warzyw
wartość odżywcza
żywienie
technologia
vegetable flour
nutritional value
nutrition
technology
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-2
Wiosna na talerzu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 148436
nowalijki
rodzaje
wartość odżywcza
wykorzystanie kulinarne
zanieczyszczenia
spring vegetables
types
nutritional value
culinary use
contamination
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
Pozostałości poprodukcyjne – ważne dodatki prozdrowotne i funkcjonalne do żywności
Aleksandra Rolewicz
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 148662
10.15199/65.2024.5.4
pozostałości poprodukcyjne
zrównoważony rozwój
składniki odżywcze
żywność funkcjonalna
post-production residues
sustainable development
nutrients
functional food
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Kwintesencja smaku
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 112576
sosy
składniki
warzywa
owoce
grzyby
przyprawy
zioła
kulinarne zastosowanie
sauces
ingredients
vegetables
fruit
mushrooms
spices
herbs
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-10
Półmisek wędlin Wykorzystanie wędlin w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 109863
wędliny
rodzaje
wędzonki
kiełbasy
wędliny drobiowe
wędliny podrobowe
wykorzystanie kulinarne
cold cuts
smoked meats
sausages
poultry cold cuts
offal cold cuts
culinary use
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Ekstruzja jako metoda poprawy właściwości funkcjonalnych i odżywczych wybranych surowców roślinnych
Grzegorz Dabrowski
nr katalogowy: 127382
ekstruzja
błonnik
skrobia
otręby pszenne
sorgo
gryka
proso
dietary fiber
starch
wheat bran
sorghum
buckwheat
millet
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH