Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
AURA 2009-12
Źródła poważnych awarii przemysłowych w Polsce
nr katalogowy: 48306
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-6
Postępowanie z substancjami i mieszaninami chemicznymi – stanowiskowa instrukcja bhp
Bogusław Ziędalski
nr katalogowy: 149046
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-12
Przepisy bhp w praktyce laboratoryjnej {3}
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 64393
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-5
Ochrona przeciwpożarowa w gospodarce odpadami
Wioletta Żmuda-Czerwonka
nr katalogowy: 126197
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-3
Niebezpieczna homocysteina
Ewa Sicińska
nr katalogowy: 5237
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-5
Niebezpieczna prasa karuzelowa
J. Szewczyk
nr katalogowy: 15683
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-11
Niebezpieczna zgrzeblarka
J. Szewczyk
nr katalogowy: 21341
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-3
Niebezpieczna ścieżka
K. Kubiak
nr katalogowy: 19933
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-9
Obowiązek informowania o zawartości substancji niebezpiecznych w wyrobach budowlanych wynikający z rozporządzeń UE nr 1907/2006 i nr 305/2011
Małgorzata Głowacz
Halina Prejzner
Jadwiga Tworek
nr katalogowy: 71125
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-11
Niebezpieczna praca strażaka
Tomasz Sawicki
nr katalogowy: 374
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-4
Projekt ustawy o nadmiernych zapasach produktów rolnych
R. Jurga
nr katalogowy: 6275
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-5
Projekt ustawy o nadmiernych zapasach produktów rolnych
Roman Jurga
nr katalogowy: 4873
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-12
Produkcja makaronu też bywa niebezpieczna
Jerzy Szewczyk
nr katalogowy: 401
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2005-12
Wizerunek współczesnego managera i towarzyszące mu problemy zarządzania
Andrzej Sikorski
nr katalogowy: 12542
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-9
Drabina - maszyna niebezpieczna
Jerzy Szewczyk
nr katalogowy: 311
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Dodatek do żywności czy substancja pomocnicza w przetwórstwie?
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 100983
10.15199/65.2016.8.3
ELEKTROINSTALATOR 2020-12
PRACA ZGODNIE Z 5 ZASADAMI BEZPIECZEŃSTWA
nr katalogowy: 129719
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-15-16
Niebezpieczna lekkośc
nr katalogowy: 37456
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-5
Skuteczny i bezlitosny
nr katalogowy: 25735
AUTO MOTO SERWIS 2024-4
Wycieraczki Bosch Aerotwin – teraz jeszcze skuteczniejsze
nr katalogowy: 150236
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-16-17
Upał i inne kłopoty
nr katalogowy: 92740
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Zasady cross-compliance prawdopodobnie obowiązkowe od stycznia 2009 r.
JACEK LEONKIEWICZ
nr katalogowy: 33819
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-25
Śluza
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 64554
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-11
Poświąteczne refleksje
Ewa Mańkiewicz-Cudny
nr katalogowy: 140689
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-7
Ważne elementy dotyczące obowiązków wynikających z rozporządzenia reach Część IV: Odpady i substancje odzyskiwane z odpadów
Anna Bańkowska
Marcela Palczewska-Tulińska
Marta Piskorz
Andrzej Krześlak
nr katalogowy: 52857
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-9
Prawie wszystko o uszkodzeniu skrobi w mące
Roman Jurga
nr katalogowy: 6379
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-4
Naturalne dodatki do żywności
map
nr katalogowy: 14571
SZKŁO I CERAMIKA 2004-2
Czerwone pigmenty ceramiczne odporne na wysokie temperatury wypalania
E. Stobierska
J. Lis
nr katalogowy: 7426
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-23
Do przodu!
nr katalogowy: 80528
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Rosnący niepokój wobec zagrożenia aflatoksyną
nr katalogowy: 79021
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-25
Co się liczy
nr katalogowy: 123575
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-2
Wytwarzanie antykorozyjnych pigmentów fosforanowych w instalacji pilotażowej
Bogumił Kic
Katarzyna Przywecka
Barbara Grzmil
Krzysztof Kowalczyk
Adam Burkiewicz
Robert Pleskacz
nr katalogowy: 118609
10.15199/62.2019.2.27
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2017-12
Etyka z e-tyczką
Władysław BAKA
nr katalogowy: 110862
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-5
Wymagania prawne i projekt przewodnika Komisji Europejskiej Zasada przenoszenia substancji dodatkowych
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 98607
10.15199/65.2016.5.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-4
Traceability w systemie informatycznym
nr katalogowy: 43859
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Analiza odejść klientów sklepu internetowego
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 143484
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-1
Ekologiczne aspekty rozszczepiania sopstoku
SŁAWOMIR FAJKISA
KRZYSZTOF BARBUSIŃSKIB
nr katalogowy: 32450
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-5
Stara substancja, nowa funkcja
Andrzej Bulanda
nr katalogowy: 25937
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-26
Niebezpieczna rozrywka
Jerzy Gmurczyk
nr katalogowy: 64882
AURA 2011-1
Ostrożnie ze spalaniem słomy
Teofi l MAZUR
nr katalogowy: 56873
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-2
Czynniki wpływające na wybór testu do szybkiego oznaczania mykotoksyn
nr katalogowy: 113068
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Ekstrakcja żelaza(III) w modelowych układach ekstrakcyjnych z fosforoorganicznymi ekstrahentami
RYSZARD CIERPISZEWSKI
KRYSTYNA PROCHASKA
nr katalogowy: 28685
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-4
Cud, że żyję
Robert Kozela
nr katalogowy: 50930
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2013-3
Niebezpieczna sprzedaż płytek przez internet
Monika Gibes
nr katalogowy: 78646
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-7
Redukcja zawartości mikotoksyn w ziarnie pszenicy przy zastosowaniu sortowników optycznych
nr katalogowy: 52964
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-11
Poświąteczne refleksje
Ewa Mańkiewicz-Cudny
nr katalogowy: 140689
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-10
Miód - najstarsza substancja słodząca - zastosowanie w przemyśle fermentacyjnym
Krystyna Nowak
Barbara Żmudzińska-Żurek
nr katalogowy: 38929
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-6
Miód - najstarsza substancja słodząca - zastosowanie w przemyśle fermentacyjnym
Krystyna Nowak
Barbara Żmudzińska-Żurek
nr katalogowy: 36243
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-4
Woda substancja znana i nieznana
JANINA LEKS-STĘPIEŃ
nr katalogowy: 25429
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-2
Woda substancja znana i nieznana
Janina Leks - Stępień
nr katalogowy: 24407
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Glutaminian sodu – czarny charakter na czystej etykiecie produktu
nr katalogowy: 128166
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-8
Woda w przemyśle spożywczym analiza wybranych zastosowań
Emilia Janiszewska-Turak
Dominika Sierszak
Maria Hankus
Zbigniew Pałacha
nr katalogowy: 108783
10.15199/65.2017.8.5
woda do picia
przemysł spożywczy
dezynfektant
woda elektrolizowana
water for drinking
food industry
disinfectant
electrolysis water
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Glutaminian sodu – czarny charakter na czystej etykiecie produktu
nr katalogowy: 128166
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-12
Pigmenty fosforanowe zawierające amon, glin, wapń i molibden do zastosowań w kompozycjach powłok ochronnych
Kinga Łuczka-Wilk
Barbara Grzmil
Krzysztof Kowalczyk
Bogumił Kic
Katarzyna Przywecka
nr katalogowy: 111436
10.15199/62.2017.12.27
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje pomocnicze w przetwórstwie – wymagania prawne i zasady stosowania w żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 133090
10.15199/65.2021.8.3
substancja pomocnicza w przetwórstwie
prawo UE
Kodeks Żywnościowy
processing aid
EU legislation
Codex Alimentarius
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje pomocnicze w przetwórstwie – wymagania prawne i zasady stosowania w żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 133090
10.15199/65.2021.8.3
substancja pomocnicza w przetwórstwie
prawo UE
Kodeks Żywnościowy
processing aid
EU legislation
Codex Alimentarius
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje pomocnicze w przetwórstwie – wymagania prawne i zasady stosowania w żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 133090
10.15199/65.2021.8.3
substancja pomocnicza w przetwórstwie
prawo UE
Kodeks Żywnościowy
processing aid
EU legislation
Codex Alimentarius
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje pomocnicze w przetwórstwie – wymagania prawne i zasady stosowania w żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 133090
10.15199/65.2021.8.3
substancja pomocnicza w przetwórstwie
prawo UE
Kodeks Żywnościowy
processing aid
EU legislation
Codex Alimentarius
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje pomocnicze w przetwórstwie – wymagania prawne i zasady stosowania w żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 133090
10.15199/65.2021.8.3
substancja pomocnicza w przetwórstwie
prawo UE
Kodeks Żywnościowy
processing aid
EU legislation
Codex Alimentarius
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje pomocnicze w przetwórstwie – wymagania prawne i zasady stosowania w żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 133090
10.15199/65.2021.8.3
substancja pomocnicza w przetwórstwie
prawo UE
Kodeks Żywnościowy
processing aid
EU legislation
Codex Alimentarius
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje pomocnicze w przetwórstwie – wymagania prawne i zasady stosowania w żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 133090
10.15199/65.2021.8.3
substancja pomocnicza w przetwórstwie
prawo UE
Kodeks Żywnościowy
processing aid
EU legislation
Codex Alimentarius
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-9
Blackline Safety - bezpieczeństwo pracowników samodzielnych (mobilnych)
nr katalogowy: 122112
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-2
Znakowanie napojów bezalkoholowych w zakresie aromatów
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 82787
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-7
Wykorzystanie inuliny w produkcji makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 85272
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-6
Ocena efektywności biologicznego oczyszczania ścieków zawierających związki chromu za pomocą wskaźników tlenowych. Cz. I
Barbara Felicjaniak
Maciej Urbaniak
nr katalogowy: 52610
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-11
Równoważenie przepływów oraz stopniowanie ciśnienia powietrza w pomieszczeniach laboratoryjnych
ZBIGNIEW KOWALSKI
nr katalogowy: 134669
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-7
Konopie - najbardziej uniwersalna roślina na świecie Cz. 2
nr katalogowy: 121484
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Napoje z konopiami - szansa dla producenta i konsumenta
Adam Bogacz
nr katalogowy: 120738
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-9
Substancje dodatkowe w produktach spożywczych. Cz. II
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 62564
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-6
Parametry stwardniałego betonu z dodatkiem mączki chalcedonitowej
Anna Kotwa
nr katalogowy: 99293
10.15199/33.2016.06.37
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Analiza odejść klientów sklepu internetowego
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 143484
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-7
Benzen
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 45810
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-5-6
Mikrocząstki do kontrolowanego podawania leku
nr katalogowy: 42319
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-10
Chemizm związków organicznych w glebie i jego znaczenie dla środowiska
Aleksandra Badora
nr katalogowy: 63091
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
Substancja dodatkowa czy wzbogacająca?
Joanna Olszak
nr katalogowy: 78773
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Dodatki do żywności naturalne = bezpieczne?
Janusz Czapski
nr katalogowy: 51867
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-2
Nutraceutyki szansa dla zdrowia współczesnych konsumentów
Małgorzata Kostecka
Tomasz Czernecki
Paweł Szot
nr katalogowy: 103970
10.15199/65.2017.2.6
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2016-12
Zanieczyszczenia czynnika ziębniczego i ich jakościowa i ilościowa identyfikacja
DOROTA SKRZYNIOWSKA
nr katalogowy: 102811
10.15199/9.2016.12.6
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-9
Substancje reprotoksyczne – zmiany przepisów wykonawczych
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 150530
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-4
Rozróżnienie substancji pomocniczych i dodatkowych Ważne przy znakowaniu żywności
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 50840
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-1
Pokrycia papowe nowej generacji - Szybki Syntan SBS
Paweł Mieczkowski
nr katalogowy: 49272
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-7
Akryloamid - fakty i opinie
Roman Jurga
nr katalogowy: 45159
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-12
Badanie efektywności odkwaszania papierów metodą Bookkeeper Cz.1. Obserwacje mikroskopowe
Tomasz Kozielec
nr katalogowy: 48933
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-8
Stroboskopowa rejestracja sygnałów fotoakustycznych
TOMASZ STARECKI
nr katalogowy: 46353
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-1
Żywność z dodatkami aktualne problemy
Joanna Olszak
nr katalogowy: 82177
AURA 2014-5
Istota ksenobiotyku
Andrzej Mizera
nr katalogowy: 84518
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-6
Glikozydy stewiolowe - nowa substancja słodząca
Katarzyna Kuźma
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Agnieszka Świtka
nr katalogowy: 68729
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-7
Ważne elementy dotyczące obowiązków wynikających z rozporządzenia reach Część VI. Karty charakterystyki substancji i mieszanin - Rozporządzenie Komisji (UE) nr 453/2010 z dnia 20 maja 2010 r.
Marcela PALCZEWSKA-TULIŃSKA
Izabela OSTROWSKA
Andrzej KRZEŚLAK
nr katalogowy: 61067
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-11
Recycling of metal complex catalysts immobilized on polymer supports. Recykling metalokompleksowych katalizatorów immobilizowanych na nośnikach polimerowych
Natalia Bączek
Krzysztof Strzelec
Karolina Wąsikowska
nr katalogowy: 80441
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
Możliwości chemicznej ochrony przed organizmami szkodliwymi produktów przechowywanych w magazynach
EWA MATYJASZCZYK
nr katalogowy: 54207
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Konopie - najbardziej uniwersalna roślina na świecie. Cz. 1
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 120737
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-9
Na drodze do bezpiecznej budowy
Rafał Łuczak
Sylwester Wolankiewicz
Michał Wrzosek
nr katalogowy: 128067
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-4
Praca na drabinie – bezpieczna codzienność czy praca szczególnie niebezpieczna?
Bogdan Solawa
nr katalogowy: 137111
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-4
Praca na drabinie – bezpieczna codzienność czy praca szczególnie niebezpieczna?
Bogdan Solawa
nr katalogowy: 137111
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-1
Pomiar kwasowości zakwasów w piekarni
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 141108
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-10
Zastosowanie krzemionkowej mezokomórkowej pianki oraz krzemionki koloidalnej jako adsorbentów lidokainy. Studium porównawcze
Michał Moritz
Marta Bartnicka
Marcin Klag
Małgorzata Geszke-Moritz
nr katalogowy: 151021
10.15199/62.2024.10.
adsorpcja
krzemionka
dopasowanie nieliniowe
leki miejscowo znieczulające
adsorption
silica
nonlinear fitting analysis
local anesthetic drugs
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-10
Zastosowanie krzemionkowej mezokomórkowej pianki oraz krzemionki koloidalnej jako adsorbentów lidokainy. Studium porównawcze
Michał Moritz
Marta Bartnicka
Marcin Klag
Małgorzata Geszke-Moritz
nr katalogowy: 151021
10.15199/62.2024.10.
adsorpcja
krzemionka
dopasowanie nieliniowe
leki miejscowo znieczulające
adsorption
silica
nonlinear fitting analysis
local anesthetic drugs
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-9
Odwadnianie ługu zielonego Redukcja kosztów instalacyjnych i operacyjnych na dekanterach Alfa Laval
nr katalogowy: 109594
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-7-8
Analiza elementarna osadów ściekowych z wybranych oczyszczalni ścieków woj. pomorskiego
Arkadiusz Ostojski
nr katalogowy: 45662
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Aromaty naturalne wyizolowane z surowców roślinnych
Krystyna Nowak
Barbara Żmudzińska-Żurek
nr katalogowy: 44555
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-2
Papier z udziałem piór drobiowych
MARZANNA MARCINKOWSKA
KRYSTYNA WRZEŚNIEWSKA-TOSIK
MAREK SZADKOWSKI
nr katalogowy: 41817
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-12
Surowce i procesy w pozyskiwaniu wodoru
Witold Warowny
Michał Duszyński
nr katalogowy: 48538
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-24
Apteczka w mikrobąblach
Irena Fober
nr katalogowy: 48505
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-10
Fruktoza, syrop fruktozowy
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 54812
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-1
Woda w piekarstwie
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 135309
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-6
Nowe substancje aktywne insektycydów stosowane w Polsce
Ewa Matyjaszczyk
Joanna Sobczak
nr katalogowy: 107076
10.15199/62.2017.6.30
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-1
Novel herbicide active substances on the Polish market Nowe substancje aktywne herbicydów stosowane w Polsce
Ewa Matyjaszczyk
Joanna Sobczak
nr katalogowy: 103403
10.15199/62.2017.1.31
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-12
Evaluation of toxicity of selected pesticides, their metabolites and production impurities to the human white and red blood cells Ocena toksyczności wybranych pestycydów, ich metabolitów i zanieczyszczeń produkcyjnych w stosunku do białych i czerwonych krwinek człowieka
Bogumiła Huras
Bożena Sosnowska
Marta Kwiatkowska
Bożena Bukowska
nr katalogowy: 103100
10.15199/62.2016.12.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-9
The problems of waste management of EPS and XPS insulation boards Problemy gospodarki odpadami płyt EPS i XPS
Anna Bojanowicz-Bablok
Barbara Gworek
Aleksandra Hajduk
nr katalogowy: 93602
10.15199/62.2015.9.40
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
O dodatkach do żywności nieco inaczej
Lech Adamczak
nr katalogowy: 140176
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
O dodatkach do żywności nieco inaczej
Lech Adamczak
nr katalogowy: 140176
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-4
Rozwój mikroflory psychrofilnej i psychrotrofowej w mięsie i produktach mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 67052
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-10
Konstytucja firmy rodzinnej, czyli strategia zapobiegania konfliktom
Marta Truskolawska
nr katalogowy: 62791
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-10
Niebezpieczna przyjemność
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 79795
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-6
Praca za balustradą - na wysokości
Mikołaj Grubecki
nr katalogowy: 126594
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-6
Praca za balustradą - na wysokości
Mikołaj Grubecki
nr katalogowy: 126594
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-2
Pektyny - błonnik rozpuszczalny
Marta Mitek
Andrzej Gasik
nr katalogowy: 73945
AURA 2012-2
WIADOMOŚCI Z INTERNETU
Adam WIECZOREK
nr katalogowy: 65651
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-7
Nowe przepisy dotyczące substancji dodatkowych do żywności (cz. II)
Joanna Gajda-Wyrębek
nr katalogowy: 77280
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-10
Proviera
nr katalogowy: 116833
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-3
Kwas mlekowy (E 270) - substancja nie tylko dla przemysłu spożywczego
Katarzyna Mitka
nr katalogowy: 42382
AURA 2012-3
WIADOMOŚCI Z INTERNETU
Adam WIECZOREK
nr katalogowy: 66251
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-9
O tym, jak papier może być groźny – kapiszony w opakowaniu z papieru celulozowego
Marzanna Marcinkowska
nr katalogowy: 133610
AURA 2018-12
Utrata statusu odpadów
Aleksandra Wdowczyk
Paweł Wdowczyk
nr katalogowy: 117506
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-6
Nowe substancje aktywne fungicydów stosowanych w Polsce
Ewa Matyjaszczyk
Joanna Sobczak
nr katalogowy: 107085
10.15199/62.2017.6.39
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
Używanie samochodu osobowego do celów firmowych i osobistych - niebezpieczna interpretacja fiskusa
JACEK PAPROCKI
nr katalogowy: 85540
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-3
Koło fortuny
nr katalogowy: 74963
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-6
Ile cukru w cukrze?
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 60144
AURA 2015-12
Wyrok Trybunału z 10 września 2015 r. w sprawie informowania o obecności w produktach substancji wzbudzających szczególnie duże obawy, C- 106/14.
Adam Habuda
nr katalogowy: 95332
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-9
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodat ków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 71069
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-10
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 101694
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Dobry kwas piekarski to skarb naszego chleba codziennego
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 134220
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-4
Dodatek tłuszczu do ciasta wzmacnia smak i jest istotny technologicznie
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 136977
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-10
Bezpieczeństwo pracy z robotami przemysłowymi.Część 2
nr katalogowy: 71648
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-6
Piekarzu, czy wiesz, że...
nr katalogowy: 106081
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-4
Słodkości na chlebek
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 104864
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-5-6
Napoje funkcjonalne
nr katalogowy: 114524
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-2
ABK o niskiej przewodności cieplnej
Berit Straube
Hartmut Walther
nr katalogowy: 74733
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-1
Woda w piekarstwie
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 135309
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-8
Formulacja jako czynnik modyfikujący działanie tebukonazolu
Zuzanna Sawinska
Marcin Urbaniak
Tomasz Kosiada
Robert Idziak
Zenon Woźnica
nr katalogowy: 115528
10.15199/62.2018.8.28
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-1
Modelowanie procesu adsorpcji kwasu synapinowego na mezoporowatej krzemionce SBA-15 modyfikowanej [3-(metyloamino)propylo]trimetoksysilanem
Małgorzata Geszke-Moritz
Michał Moritz
nr katalogowy: 118328
10.15199/62.2019.1.12
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-9
Modelowanie procesu adsorpcji boldyny na mezoporowatej krzemionce MCM-48
Michał Moritz
Weronika Lis
Małgorzata Geszke-Moritz
nr katalogowy: 144979
10.15199/62.2023.9.12
MCM-48
krzemionka
adsorpcja leków
modelowanie adsorpcji
MCM-48
silica
drug adsorption
adsorption modeling
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-10
Substancje o działaniu reprotoksycznym w środowisku pracy
Joanna Guziałowska-Tic
Wilhelm Jan Tic
nr katalogowy: 151037
10.15199/62.2024.10.20
substancje reprotoksyczne
środowisko pracy
regulacje prawne
obowiązki pracodawców
reprotoxic substances
work environment
legal regulations
obligations of employers
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-4
Urządzenia do zatrzymania awaryjnego maszyn
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 113158
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-7
Krajarki do papieru wielonożowe i pokrewne
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 114865
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-4
Bezpieczeństwo i ochrona żywności
Andrzej Kłodawski
nr katalogowy: 76240
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-4
Nowe wymagania bezpieczeństwa dla pras hydraulicznych krawędziowych
Andrzej Kowerski
nr katalogowy: 75837
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-12
Termiczne stany dynamiczne wysokotemperaturowych przewodów nadprzewodnikowych z dwuborku magnezu
Paweł SURDACKI
nr katalogowy: 56644
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-1
Z jak zagrożenie wybuchem.Część 3
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 65026
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-3
Znaczenie badań polimorfizmu substancji farmaceutycznych
Marta Łaszcz
Kinga Trzcińska
Magdalena Bodziachowska-Panfil
Wioleta Maruszak
nr katalogowy: 66455
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-6
Gospodarowanie odpadami - kolejne biurokratyczne obowiązki przedsiębiorców
JACEK PAPROCKI
nr katalogowy: 60047
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-6
Zagrożenia mikrobiologiczne i fizykochemiczne w przemyśle piekarskim i ciastkarskim (cz. I)
Anna Bugajewska
nr katalogowy: 60018
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-6
Gorzka strona miodu
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 77101
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-11
MARTPOL
nr katalogowy: 123413
AURA 2020-5
Wyrok Trybunału z 24 października 2019 r. w sprawie możliwości wykorzystania zużytego oleju roślinnego jako źródła zasilania elektrowni we włoskim Piemoncie, C–212/18
Adam Habuda
nr katalogowy: 126240
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-4
Aktualności
nr katalogowy: 131412
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-12
Badania zadrukowanej tektury falistej przeznaczonej do kontaktu z żywnością – metodologia FEFCO
Agnieszka Werner
nr katalogowy: 135095
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2023-5
MADE IN POLAND
nr katalogowy: 145590
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-2
Dezynfekcja, dezynsekcja i dezodoryzacja środków transportu produktów żywnościowych
Stanisław
nr katalogowy: 112222
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-8
Erozja w komorze schładzania spalin. Numeryczna symulacja zjawiska
Tadeusz Malcher
nr katalogowy: 108889
10.15199/62.2017.8.17
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-7
Wycinarki ramieniowe
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 107425
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-10
Mleczne produkty fermentowane źródłem kwasu gamma-aminomasłowego
Anna Szosland-Fałtyn
Joanna Królasik
nr katalogowy: 87252
AURA 2014-9
Zbiornik wodny Machów - atrakcją Tarnobrzega
Krzysztof Maślanka
Ryszard Kostuch
nr katalogowy: 86981
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-1
Dezynfekcja i dezynsekcja środków transportu mięsa i wyrobów mięsnych
Stanisław Ignatowicz
nr katalogowy: 65232
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-14-15
Niebezpieczna nowoczesność
Maciej Kamyk
nr katalogowy: 69112
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-2
Prasa mechaniczna
Andrzej Kowerski
nr katalogowy: 74492
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2020-4
In memoriam Prof. Bogdan Ney [1935-2020]
Adam Linsenbarth
nr katalogowy: 125748
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-10
Proste testy chemiczne służące do wykrywania tiosiarczanu sodu w papierach fotograficznych
TOMASZ KOZIELEC
JOANNA KARBOWSKA- BERENT
nr katalogowy: 94578
10.15199/54.2015.10.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-8
Ocena zgazowania frakcji gęstościowych węgla
Grzegorz Czerski
Przemysław Grzywacz
nr katalogowy: 115531
10.15199/62.2018.8.31
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-11
Zasady wykorzystania sprzętu elektronicznego w warunkach skażeń - profilaktyka i unikanie skażeń
Robert PICH
Agnieszka GONCIARZ
Małgorzata KUDLIŃSKA
nr katalogowy: 151357
10.15199/48.2024.11.32
dekontaminacja urządzeń elektronicznych
jednorazowe osłony przed skażeniami
dobór urządzeń elektronicznych do wykorzystania w strefie skażeń
decontamination of electronic devices
single-use covers against contamination
selection of electronic devices to be used in the contaminated zone
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-10
Modelowanie procesu adsorpcji lidokainy na mezoporowatej krzemionce SBA-15
Małgorzata Geszke-Moritz
Emilia Sokołowska
Michał Moritz
nr katalogowy: 151025
10.15199/62.2024.10.8
adsorpcja
mezoporowata krzemionka
modelowanie
optymalizacja nieliniowa
leki miejscowo znieczulają
adsorption
mesoporous silica
modeling
nonlinear fitting analysis
local anesthetic drugs
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-7-8
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 86195
AURA 2011-2
Zmysły a zdrowie
Krystyna BONENBERG
nr katalogowy: 57497
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-1-2
(Nie)bezpieczna przyprawa?
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 89394
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje pomocnicze w przetwórstwie – wymagania prawne i zasady stosowania w żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 133090
10.15199/65.2021.8.3
substancja pomocnicza w przetwórstwie
prawo UE
Kodeks Żywnościowy
processing aid
EU legislation
Codex Alimentarius
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Preparaty do mycia o działaniu przeciwdrobnoustrojowym na bazie nadtlenku wodoru
Magdalena Korol
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 139550
10.15199/62.2022.9.6
biocydy
Sars-CoV-2
działanie przeciwdrobnoustrojowe
nadtlenek wodoru
właściwości dezynfekujące
biocides
Sars-CoV-2
biocidal activity
H2O2
disinfecting properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Preparaty do mycia o działaniu przeciwdrobnoustrojowym na bazie nadtlenku wodoru
Magdalena Korol
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 139550
10.15199/62.2022.9.6
biocydy
Sars-CoV-2
działanie przeciwdrobnoustrojowe
nadtlenek wodoru
właściwości dezynfekujące
biocides
Sars-CoV-2
biocidal activity
H2O2
disinfecting properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Preparaty do mycia o działaniu przeciwdrobnoustrojowym na bazie nadtlenku wodoru
Magdalena Korol
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 139550
10.15199/62.2022.9.6
biocydy
Sars-CoV-2
działanie przeciwdrobnoustrojowe
nadtlenek wodoru
właściwości dezynfekujące
biocides
Sars-CoV-2
biocidal activity
H2O2
disinfecting properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Preparaty do mycia o działaniu przeciwdrobnoustrojowym na bazie nadtlenku wodoru
Magdalena Korol
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 139550
10.15199/62.2022.9.6
biocydy
Sars-CoV-2
działanie przeciwdrobnoustrojowe
nadtlenek wodoru
właściwości dezynfekujące
biocides
Sars-CoV-2
biocidal activity
H2O2
disinfecting properties
AURA 2023-7
Depozyty cywilizacyjnych zanieczyszczeń w wodach podziemnych
Bohdan ŁYP
nr katalogowy: 144236
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-1
Gwoździowarki
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 118075
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-1
Nieprzestrzeganie procedur bezpiecznej pracy jako przyczyna wypadków
Bogdan Solawa
nr katalogowy: 118061
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-6
Murarz-tynkarz, cz. 4
Lesław Zieliński
nr katalogowy: 114544
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-10
Krajarki jednonożowe do papieru
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 109729
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-4
Roksol GSP - środek do zmniejszenia stopnia zapylenia w górnictwie
JERZY CELEJEWSKI
GERARD BEKIERZ
nr katalogowy: 106657
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-5
Nożyce gilotynowe
Andrzej Kowerski
nr katalogowy: 59435
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-4
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 58873
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-4
Charakterystyka warstw wytworzonych na spiekanej stali typu AISI 316L w warunkach wyładowania jarzeniowego
Janusz Kamiński
Agnieszka Brojanowska
Jan Kazior
Tadeusz Wierzchoń
nr katalogowy: 57123
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-5
Wycinarki z wędrującym młotem
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 120025
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2015-4
Eksperyment systemowy wydzielenia układu wyspowego z blokiem ciepłowniczym BC 50 w Elektrociepłowni Karolin
Krzysztof Sroka
Ireneusz Grządzielski
Arkadiusz Łacny
nr katalogowy: 90392
10.15199/74.2015.4.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-8
Modelowanie procesu adsorpcji kwasu rozmarynowego na krzemionce SBA-15 modyfikowanej (3-aminopropylo)trietoksysilanem
Michał Moritz
Małgorzata Geszke-Moritz
nr katalogowy: 108907
10.15199/62.2017.8.35
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-12
Technologia wytwarzania pigmentu żelazowo-wapniowego i jego zastosowanie
nr katalogowy: 106194
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-9
Zastosowanie transglutaminazy w piekarstwie
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 78877
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-9
Inteligentne tekstylia o właściwościach termoregulacyjnych Część Ib. Materiały przemiany fazowej
Wiesława Bendkowska
nr katalogowy: 54530
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Dobry kwas piekarski to skarb naszego chleba codziennego
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 134220
DOZÓR TECHNICZNY 2018-4
Niemieccy eksperci alarmuja: co siódma winda jest niebezpieczna. A w Polsce?
Przemysław Kubiak
nr katalogowy: 115358
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-7
Adsorption of 2,4,6-trichlorophenol on activated carbon from water-organic solvent solutions Adsorpcja 2,4,6-trichlorofenolu na węglu aktywnym z roztworów woda-rozpuszczalnik organiczny
Krzysztof Kuśmierek
Andrzej Świątkowski
nr katalogowy: 85675
10.12916/przemchem.2014.1101
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-5
Materiały instalacyjne w kontekście stagnacji wody wzmożonej pandemią COVID-19
Edyta Dudkiewicz
Łukasz Amanowicz
nr katalogowy: 137691
10.15199/9.2022.5.4
instalacje wodociągowe
biofilm
bakteria Legionella
dezynfekcja
water installation
biofilm
Legionella bacterium
disinfection
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-5
Materiały instalacyjne w kontekście stagnacji wody wzmożonej pandemią COVID-19
Edyta Dudkiewicz
Łukasz Amanowicz
nr katalogowy: 137691
10.15199/9.2022.5.4
instalacje wodociągowe
biofilm
bakteria Legionella
dezynfekcja
water installation
biofilm
Legionella bacterium
disinfection
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-5
Materiały instalacyjne w kontekście stagnacji wody wzmożonej pandemią COVID-19
Edyta Dudkiewicz
Łukasz Amanowicz
nr katalogowy: 137691
10.15199/9.2022.5.4
instalacje wodociągowe
biofilm
bakteria Legionella
dezynfekcja
water installation
biofilm
Legionella bacterium
disinfection
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH