Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Strategia „od pola do stołu”
nr katalogowy: 132707
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Strategia „od pola do stołu”
nr katalogowy: 132707
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Możliwości implementacji założeń unijnej strategii „Od pola do stołu” w sektorze rolno-spożywczym
Renata Grochowska
Anna Staszczak
nr katalogowy: 132703
10.15199/65.2021.7.1
strategia „Od pola do stołu”
sektor rolno-spożywczy
Farm to fork strategy
agri-food sector
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Możliwości implementacji założeń unijnej strategii „Od pola do stołu” w sektorze rolno-spożywczym
Renata Grochowska
Anna Staszczak
nr katalogowy: 132703
10.15199/65.2021.7.1
strategia „Od pola do stołu”
sektor rolno-spożywczy
Farm to fork strategy
agri-food sector
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Możliwości implementacji założeń unijnej strategii „Od pola do stołu” w sektorze rolno-spożywczym
Renata Grochowska
Anna Staszczak
nr katalogowy: 132703
10.15199/65.2021.7.1
strategia „Od pola do stołu”
sektor rolno-spożywczy
Farm to fork strategy
agri-food sector
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Możliwości implementacji założeń unijnej strategii „Od pola do stołu” w sektorze rolno-spożywczym
Renata Grochowska
Anna Staszczak
nr katalogowy: 132703
10.15199/65.2021.7.1
strategia „Od pola do stołu”
sektor rolno-spożywczy
Farm to fork strategy
agri-food sector
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Możliwości implementacji założeń unijnej strategii „Od pola do stołu” w sektorze rolno-spożywczym
Renata Grochowska
Anna Staszczak
nr katalogowy: 132703
10.15199/65.2021.7.1
strategia „Od pola do stołu”
sektor rolno-spożywczy
Farm to fork strategy
agri-food sector
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Wpływ wdrożenia unijnej strategii „Od pola do stołu” na rozwój branży mleczarskiej w Polsce
Piotr Szajner
nr katalogowy: 134153
10.15199/65.2021.10.1
mleko
przemysł mleczarski
strategia
zrównoważone rolnictwo
milk
dairy industry
strategy
sustainable agriculture
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Wpływ wdrożenia unijnej strategii „Od pola do stołu” na rozwój branży mleczarskiej w Polsce
Piotr Szajner
nr katalogowy: 134153
10.15199/65.2021.10.1
mleko
przemysł mleczarski
strategia
zrównoważone rolnictwo
milk
dairy industry
strategy
sustainable agriculture
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Wpływ wdrożenia unijnej strategii „Od pola do stołu” na rozwój branży mleczarskiej w Polsce
Piotr Szajner
nr katalogowy: 134153
10.15199/65.2021.10.1
mleko
przemysł mleczarski
strategia
zrównoważone rolnictwo
milk
dairy industry
strategy
sustainable agriculture
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Wpływ wdrożenia unijnej strategii „Od pola do stołu” na rozwój branży mleczarskiej w Polsce
Piotr Szajner
nr katalogowy: 134153
10.15199/65.2021.10.1
mleko
przemysł mleczarski
strategia
zrównoważone rolnictwo
milk
dairy industry
strategy
sustainable agriculture
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-2
Od pola do stołu - nowe spojrzenie na bezpieczeństwo żywności
Artur Dominiak
nr katalogowy: 7005
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-11
Parlament 434 milionów
nr katalogowy: 134352
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Od pola do stołu
nr katalogowy: 137468
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-2
Prognozowanie mikrobiologiczne w łańcuchu żywnościowym
KATARZYNA GODLEWSKA
DANUTA KOŁOŻYN-KRAJEWSKA
nr katalogowy: 33023
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
20 lat IJHARS
nr katalogowy: 143820
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-11
Parlament 434 milionów
nr katalogowy: 134352
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-2
Zalety suszarni daszkowej Eco Dry
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 105095
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-9
Przyjemne z pożytecznym
Iwona Ogórkiewicz
Wiesława Rutkowska
nr katalogowy: 78895
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
20 lat IJHARS
nr katalogowy: 143820
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-2
Wydziały Nauk o Żywności oraz Medycyny Weterynaryjnej Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie realizują projekt pn. Innowacyjność technologii żywności wysokiej jakości w ramach RPO Województwa Warmińsko-Mazurskiego (2014-2020)
nr katalogowy: 125173
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-4
Jubileusz 20-lecia IJHARS
nr katalogowy: 144736
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Od pola do stołu
nr katalogowy: 137468
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-4
Wieprzowina PQS
nr katalogowy: 105281
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
KODEKS ETYKI 1.ŻYWNOŚCIOWEJ
nr katalogowy: 129158
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Kongres BIOEXPO 2021
nr katalogowy: 132660
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
KODEKS ETYKI 1.ŻYWNOŚCIOWEJ
nr katalogowy: 129158
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Kongres BIOEXPO 2021
nr katalogowy: 132660
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-12
Zmiany klimatu a polskie mleczarstwo
nr katalogowy: 146448
OPAKOWANIE 2020-3
Co zmieni unijna strategia na rzecz tworzyw sztucznych?
Łukasz Gadzała
nr katalogowy: 125554
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-11
Zgodnie z prawem
Joanna Obara
nr katalogowy: 94683
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-9
Unijne kontrole zapewniają bezpieczeństwo naszej żywności
Marta Angrocka-Krawczyk
nr katalogowy: 70529
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-1
Najnowsze rozwiązania techniczne w tekturnicach
PAWEŁ CIECHANOWSKI
ALEKSANDER KLEPACZKA
nr katalogowy: 41058
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-12-13
Przyszłość społeczeństwa informacyjnego
nr katalogowy: 114273
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Sztuka nakrywania stołu
nr katalogowy: 128545
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2020-6
Wideorelacja z xxi konferencji okrągłego stołu Polska w drodze do społeczeństwa informacyjnego
Janusz M. Kowalski
nr katalogowy: 126871
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Sztuka nakrywania stołu
nr katalogowy: 128545
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-3
Do picia po świątecznym obiedzie
winny maniak
nr katalogowy: 50779
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2019-5
XX Konferencja Okrągłego Stołu
Andrzej M. WILK
nr katalogowy: 120123
GOSPODARKA WODNA 2023-12
PRZEGLĄD WYDAWNICTW I RECENZJE - UWARUNKOWANIA WODNE GOSPODARKI ŻYWNOŚCIOWEJ W ODNIESIENIU DO STRATEGII „OD POLA DO STOŁU”
nr katalogowy: 146282
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-9
Catering dla najmłodszych
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 93436
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-5
W realu i wirtualu
nr katalogowy: 137599
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2005-8-9
Światowy Dzień Telekomunikacji 2005 VI Konferencja Okrągłego Stołu Polska w drodze do społeczeństwa informacyjnego
nr katalogowy: 13540
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-3
Do stołu z Nawarrą
ANDRZEJ DASZKIEWICZ
nr katalogowy: 11934
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Jadalne kwiaty podano do stołu!
nr katalogowy: 139524
GOSPODARKA WODNA 2023-12
PRZEGLĄD WYDAWNICTW I RECENZJE - UWARUNKOWANIA WODNE GOSPODARKI ŻYWNOŚCIOWEJ W ODNIESIENIU DO STRATEGII „OD POLA DO STOŁU”
nr katalogowy: 146282
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-7-8
Kapitalizm na 4 łapy
Irena Fober
nr katalogowy: 5308
CHŁODNICTWO 2011-1-2
Wpływ środowiska i stosowanych technologii na właściwości odżywcze oraz zdrowotne produktów mięsnych a substancje zanieczyszczające żywność
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 57682
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-2
Branża sokownicza pod presją Europejskiego Zielonego Ładu
Barbara Groele
nr katalogowy: 148469
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-6
Modelowanie mikrobiologicznego bezpieczeństwa żywności
Anna Sylwia Tarczyńska
Jarosław Kowalik
Adriana Łobacz
nr katalogowy: 68731
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-9
Aranżacja słodkiego stołu Style
nr katalogowy: 115681
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-6
Pierwsza wspólna konferencja SPOiW i KUPS
M. J. Przegalińska
nr katalogowy: 52620
GOSPODARKA WODNA 2022-4
Gospodarowanie wodą – wyzwanie dla Polski
nr katalogowy: 137081
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-11
Możliwość ograniczenia strat azotu przy zachowaniu żyzności gleb w uprawach pszenicy ozimej w Polsce w nawiązaniu do strategii „od pola do stołu”
Antoni Faber
Zuzanna Jarosz
nr katalogowy: 134678
10.15199/62.2021.11.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-11
Możliwość ograniczenia strat azotu przy zachowaniu żyzności gleb w uprawach pszenicy ozimej w Polsce w nawiązaniu do strategii „od pola do stołu”
Antoni Faber
Zuzanna Jarosz
nr katalogowy: 134678
10.15199/62.2021.11.6
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-5
Zaproszenie do słodkiego stołu
nr katalogowy: 113441
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-1
Sto smaków Portugalii
BOGNA WERNICHOWSKA
nr katalogowy: 23305
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Zrównoważona żywność – jakość „Od pola do stołu”
Ewa Sikorska
Urszula Samotyja
Anna Dankowska
Katarzyna Pawlak-Lemańska
Krzysztof Wójcicki
Jens Petter Wold
nr katalogowy: 138319
10.15199/65.2022.6.3
inteligentne sensory
jakość żywności
przemysł 4.0
zrównoważona konsumpcja
zrównoważona produkcja
smart sensors
food quality
industry 4.0
sustainable consumption
sustainable production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Zrównoważona żywność – jakość „Od pola do stołu”
Ewa Sikorska
Urszula Samotyja
Anna Dankowska
Katarzyna Pawlak-Lemańska
Krzysztof Wójcicki
Jens Petter Wold
nr katalogowy: 138319
10.15199/65.2022.6.3
inteligentne sensory
jakość żywności
przemysł 4.0
zrównoważona konsumpcja
zrównoważona produkcja
smart sensors
food quality
industry 4.0
sustainable consumption
sustainable production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Zrównoważona żywność – jakość „Od pola do stołu”
Ewa Sikorska
Urszula Samotyja
Anna Dankowska
Katarzyna Pawlak-Lemańska
Krzysztof Wójcicki
Jens Petter Wold
nr katalogowy: 138319
10.15199/65.2022.6.3
inteligentne sensory
jakość żywności
przemysł 4.0
zrównoważona konsumpcja
zrównoważona produkcja
smart sensors
food quality
industry 4.0
sustainable consumption
sustainable production
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-3
Przecinarki taśmowe do kości i mięsa
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 104447
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-4
Świadomy wybór
Bogusława Kulesza
Aleksandra Partyka
nr katalogowy: 104997
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-5
W realu i wirtualu
nr katalogowy: 137599
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-7
Strategia zarządzania łańcuchem dostaw FMCG
Mateusz Boruta
nr katalogowy: 45694
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-11
Mamy co robić
nr katalogowy: 31605
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-1
Strategia marketingowa
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 111952
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Strategia wodorowa Polski i Unii Europejskiej w czasie kryzysu energetycznego
Krzysztof Cygańczuka
Łukasz Roman
nr katalogowy: 140443
10.15199/62.2022.11.1
zielona technologia
polska strategia wodorowa
OZE
odnawialne źródła energii
ditlenek węgla
dekarbonizacja
paliwa kopalne
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Strategia wodorowa Polski i Unii Europejskiej w czasie kryzysu energetycznego
Krzysztof Cygańczuka
Łukasz Roman
nr katalogowy: 140443
10.15199/62.2022.11.1
zielona technologia
polska strategia wodorowa
OZE
odnawialne źródła energii
ditlenek węgla
dekarbonizacja
paliwa kopalne
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Strategia wodorowa Polski i Unii Europejskiej w czasie kryzysu energetycznego
Krzysztof Cygańczuka
Łukasz Roman
nr katalogowy: 140443
10.15199/62.2022.11.1
zielona technologia
polska strategia wodorowa
OZE
odnawialne źródła energii
ditlenek węgla
dekarbonizacja
paliwa kopalne
OPAKOWANIE 2014-1
Zagrożenia żywności pochodzące z materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością
MAŁGORZATA NOWACKA
ALEKSANDRA FIJAŁKOWSKA
DOMINIKA NIEMCZUK
nr katalogowy: 82143
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-6
Aranżacja słodkiego stołu
nr katalogowy: 114056
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-12-13
Okruchy z Okrągłego Stołu
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 36623
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-25
POLSKA I ŚWIAT- Wydarzenia
nr katalogowy: 88307
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-11-12
Marnotrawstwo żywności w kontekście problemów ze sprzedażą polskich jabłek
Milena Lipińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 95650
10.15199/64.2015.11-12.2
GOSPODARKA WODNA 2023-2
„Miasto odpowiedzialne za wodę” DOKUMENT PROGRAMOWY na podstawie wyników obrad uczestników II Wodnego Okrągłego Stołu we Wrocławiu w dniu 22 czerwca 2022 r.
Elżbieta Nachlik
Anna Januchta-Szostak
Janusz Zaleski
Zbigniew Kundzewicz
Jerzy Hausner
nr katalogowy: 141743
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Jadalne kwiaty podano do stołu!
nr katalogowy: 139524
GOSPODARKA WODNA 2022-4
Gospodarowanie wodą – wyzwanie dla Polski
nr katalogowy: 137081
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-6
Unijna strategia bhp
nr katalogowy: 36151
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-3
Słodkie stoły
nr katalogowy: 118891
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-13
Teraz przyszłość
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 5408
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2017-5
Dobór stołu obrotowego
nr katalogowy: 106065
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-5
Słowo Prezesa SEP na ŚDTiSI 2014 - XV KOS - Konferencja Okrągłego Stołu "Polska w drodze do Społeczeństwa Informacyjnego" pod hasłem "InterPolonia - a nowe narzędzia w edukacji i promocji kultury narodowej"
nr katalogowy: 84073
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2014-5
Słowo Prezesa SEP - prof. Jerzego Barglika na ŚDTiSI 2014: XV KOS - Konferencja Okrągłego Stołu Polska w drodze do społeczeństwa informacyjnego pod hasłem: Inter-Polonia a nowe narzędzia w edukacji i promocji kultury narodowej
nr katalogowy: 83981
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-11
Strategia marketingowa
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 110292
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-3
Wdrażanie dokumentów elektronicznych
Anna Kosmacz-Chodorowska
nr katalogowy: 83242
OPAKOWANIE 2017-12
Największy stół cyfrowy w ofercie Esko
nr katalogowy: 111357
GOSPODARKA WODNA 2024-1
„Zarządzanie wodą w sytuacjach kryzysowych” DOKUMENT PROGRAMOWY na podstawie wyników obrad III Wodnego Okrągłego Stołu we Wrocławiu w dniu 22 marca 2023 r.
ELŻBIETA NACHLIK
ANNA JANUCHTA-SZOSTAK
ZBIGNIEW KUNDZEWICZ
JANUSZ ZALESKI
JERZY HAUSNER
nr katalogowy: 146811
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-9
Przegląd regulacji prawa paszowego w UE
Piotr Włodawiec
nr katalogowy: 93460
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-3
Zastosowanie bakteriofagów jako środków ochrony żywności. Cz. 2
Dorota Starostka
Agnieszka Olejnik-Schmidt
Marcin Schmidt
nr katalogowy: 83234
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-7-8
Przetwórstwo i dystrybucja żywności w zrównoważonym rozwoju - wybrane zastosowania wskaźnika śladu węglowego
Piotr Konieczny
Jan Pikul
nr katalogowy: 61118
AURA 2016-3
Strategia Lizbońska
Tomasz Żylicz
nr katalogowy: 97048
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-9
Pochwała kuchni francuskiej w Grodzisku Mazowieckim Przyjemności stołu
Marcin Michaluk
nr katalogowy: 109191
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2005-6
Z DZIAŁALNOŚCI STOWARZYSZENIA SEP
nr katalogowy: 9079
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-5
Podróż do cesarskiego stołu
nr katalogowy: 4129
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2005-9
Z DZIAŁALNOŚCI STOWARZYSZENIA SEP
nr katalogowy: 9138
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2017-2
PROJEKT STOŁU MONTAŻOWEGO DO ROZDZIELNI NAPIĘCIA
Robert CIEŚLAK
Ireneusz WYSOCKI
Albert PIGUŁA
nr katalogowy: 105787
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-2
Strategia zarządzania jakością a procesy innowacyjne - aspekt empiryczny
Andrzej Buszko
nr katalogowy: 41778
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-8
Aranżacja słodkiego stołu Trochę o kolorach
nr katalogowy: 115195
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-4
Statyczna metoda badania właściwości magnetycznych walcowych próbek magnesów
Jerzy BAJOREK
Józef NOWAK
Wiesław WILCZYŃSKI
nr katalogowy: 51523
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-11
Ograniczenie strat i marnotrawstwa żywności
Milena Lipińska
Małgorzata Wrzosek
Beata Bilska
Karol Krajewski
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 102262
10.15199/65.2016.11.2
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Nowości Lubiany, które upiększą świąteczny stół
nr katalogowy: 134939
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2015-8-9
NOWA STRATEGIA REALIZACJI POŁ ˛ ACZE´N ROZGŁOSZENIOWYCH W POLACH TYPU BANYAN
Marcin Dziuba
Grzegorz Danilewicz
nr katalogowy: 93722
10.15199/59.2015.8-9.13
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-5
Zieleniny i wino
nr katalogowy: 131643
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-1
CHRZCINY - okazja do rodzinnego spotkania
nr katalogowy: 118028
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-8
BHP W SIECI
nr katalogowy: 61489
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-10
Alianse strategiczne przedsiębiorstw jako forma strategii relacyjnej
Jan Macias
nr katalogowy: 55041
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-9
GlobalGAP - standard jakości i bezpieczeństwa dla producentów żywności
Małgorzata Wiśniewska
nr katalogowy: 54439
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-8
Polska na tle Francji i Czech w aspekcie zapewniania bezpieczeństwa żywności
Dobrochna Sztajerska
nr katalogowy: 61299
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-12
OD REDAKCJI
Maria Burska
nr katalogowy: 64511
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2019-4
XX KONFERENCJA OKRĄGŁEGO STOŁU 17 maja 2019 r.
nr katalogowy: 119826
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-3
Nowości Krones AG na BrauBeviale Trzecia część najciekawszych ofert targowych dla polskiego sektora napojów
nr katalogowy: 90189
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-10
Rozwój rynków zbóż w kontekście odnawialnych surowców i bioenergii w N iemczech
nr katalogowy: 86964
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-8
Narzędziownia menedżera Część 2- Strategia i marketing Odc. 2. Analiza konkurencji
nr katalogowy: 108425
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-3
Analiza numeryczna pola magnetycznego we wsadzie rurowym nagrzewanym indukcyjnie od wewnątrz
Zygmunt PIĄTEK
Tomasz SZCZEGIELNIAK
nr katalogowy: 42044
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-9
Zaproszenie do stołu
WITOLD BOCHO
nr katalogowy: 12085
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-9-10
Dajmy radę masie danych
nr katalogowy: 105472
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Wszyscy do stołu!
nr katalogowy: 134031
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-12
Wpływ struktury rastrowej reprodukcji triadowej na obszar barw odtwarzalnych
Konrad Blachowski
nr katalogowy: 56599
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-5
Słowo prezesa SEP na ŚDTiSI 2013 XIV- Konferencja Okrągłego Stołu Polska w drodze do społeczeństwa informacyjnego pod hasłem Polska w drodze do SI - wirtualny świat a realne bezpieczeństwo
Jerzy Barglik
nr katalogowy: 76542
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-9
Problem sprasowany
nr katalogowy: 54050
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-6
Walory kulinarne polskiej wieprzowiny
Wiesław Przybylski
nr katalogowy: 92044
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-5
Wpadł do sieczkarni
Jerzy Szewczyk
nr katalogowy: 51854
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-9
Komputery za dobre dla rozporządzenia
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 54356
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-12
Akredytowana kalibracja urządzeń do pomiaru natężenia pola
nr katalogowy: 81634
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
Ciasteczkowe Inspiracje Igi Sarzyńskiej-Komorowskiej
nr katalogowy: 142150
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-11
Nie trać pieniędzy na gospodarkę odpadową
nr katalogowy: 55252
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-1
Optymalizacja pola elektrycznego w obszarze przyłącza wysokiego napięcia dla generatorów we o napięciach ok. 100 kV
KATARZYNA OLSZEWSKA
ANDRZEJ CZOPIK
MIROSŁAW KOZŁOWSKI
nr katalogowy: 40914
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-4
Najlepszą strategią jest nowa strategia
Andrzej Arendarski
nr katalogowy: 131147
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-4
ODWRÓCONY VAT I NOWOCZESNE SYSTEMY IT OTO STRATEGIA WALKI Z WYŁUDZENIAMI PODATKOWYMI W POLSCE
nr katalogowy: 76056
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-12
Firma branży bhp - strategia działania
Teresa Szczepkowicz-Duda
nr katalogowy: 32012
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
Ciasteczkowe Inspiracje Igi Sarzyńskiej-Komorowskiej
nr katalogowy: 142150
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Kwiaty na talerzach
nr katalogowy: 138206
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2023-4
PRZESŁANIE na ŚDTISI i KOS 2023
Sławomir Cieślik
Andrzej M. Wilk
nr katalogowy: 142998
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2023-2
PRZESŁANIE na ŚDTISI i KOS 2023
Sławomir Cieślik
Andrzej M. Wilk
nr katalogowy: 143140
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2023-5
Przesłanie ŚDTiSI i KOS 2023
Sławomir Cieślik
Andrzej M. Wilk
nr katalogowy: 143326
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-5
Zieleniny i wino
nr katalogowy: 131643
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2020-3
PRZENOŚNE STANOWISKO DO POMIARU NATĘŻENIA POLA ELEKTROMAGNETYCZNEGO
Leszek Nowosielski
Karol Fiderek
Bartosz Dudziński
nr katalogowy: 125610
10.15199/13.2020.3.5
natężenie pola elektromagnetycznego
sonda pomiarowa
kompatybilność elektromagnetyczna
field strength
measurement probe
electromagnetic compatibility
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-4
Potrzeby kompetencyjne przedsiębiorstw sektora chemicznego w Polsce w świetle wyzwań współczesnej gospodarki
Irena Łącka
nr katalogowy: 142804
10.15199/62.2023.4.2
kompetencje przyszłości
sektor chemiczny
przedsiębiorstwa
Przemysł 4.0
zielona transformacja
transformacja energetyczna
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-4
Potrzeby kompetencyjne przedsiębiorstw sektora chemicznego w Polsce w świetle wyzwań współczesnej gospodarki
Irena Łącka
nr katalogowy: 142804
10.15199/62.2023.4.2
kompetencje przyszłości
sektor chemiczny
przedsiębiorstwa
Przemysł 4.0
zielona transformacja
transformacja energetyczna
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-4
Potrzeby kompetencyjne przedsiębiorstw sektora chemicznego w Polsce w świetle wyzwań współczesnej gospodarki
Irena Łącka
nr katalogowy: 142804
10.15199/62.2023.4.2
kompetencje przyszłości
sektor chemiczny
przedsiębiorstwa
Przemysł 4.0
zielona transformacja
transformacja energetyczna
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-5
Rozkład natężenia pola magnetycznego pod liniami elektroenergetycznymi w stanach awaryjnych
Lesław ŁADNIAK
nr katalogowy: 52129
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-7
Badanie fotopowielaczy w warunkach ziemskiego pola magnetycznego
Michał Dziewiecki
Andrzej Rychter
Marcin Ziembicki
nr katalogowy: 92653
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-1
Scanning of Magnetic Field as a Method of Investigations of the Structure of Magnetic Materials
Slawomir TUMANSKI
nr katalogowy: 23441
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-4
Najlepszą strategią jest nowa strategia
Andrzej Arendarski
nr katalogowy: 131147
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Strategia UE w zakresie substancji chemicznych na rzecz zrównoważonego i nietoksycznego środowiska
Joanna Guziałowska-Tic
Wilhelm J. Tic
nr katalogowy: 140444
10.15199/62.2022.11.2
strategia zrównoważonego rozwoju w zakresie chemikaliów
bezpieczeństwo ludzi
bezpieczeństwo środowiska
prawodawstwo UE
REACH
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Strategia UE w zakresie substancji chemicznych na rzecz zrównoważonego i nietoksycznego środowiska
Joanna Guziałowska-Tic
Wilhelm J. Tic
nr katalogowy: 140444
10.15199/62.2022.11.2
strategia zrównoważonego rozwoju w zakresie chemikaliów
bezpieczeństwo ludzi
bezpieczeństwo środowiska
prawodawstwo UE
REACH
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-1
Ciasteczkowe Inspiracje Igi Sarzyńskiej-Komorowskiej
nr katalogowy: 135326
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Trwałość – integralny element jakości żywności
Anna Niepsuj-Wójkowska
nr katalogowy: 143467
10.15199/65.2023.5.3
bezpieczeństwo żywności
trwałość żywności
termin przydatności do spożycia
data minimalnej trwałości
food safety
shelf life of food
date of minimum durability
‘use by’ date
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-4
Perspektywy rozwoju zrównoważonego budownictwa w świetle wybranych międzynarodowych dokumentów strategicznych
Łukasz Adamus
nr katalogowy: 59260
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-5
Szlifierki do płaszczyzn
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 113793
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-7
Strategia "zero braków" w branży motoryzacyjnej
Rafał Korycki
Słaomir Jóźwiak
nr katalogowy: 34474
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2007-6
Strategia postępowania z przelewami burzowymi
Wojciech Dąbrowski
nr katalogowy: 26932
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-3
Transformacja przemysłu włókienniczego i odzieżowego w regionie łódzkim
Kazimierz Kubiak
nr katalogowy: 50675
OPAKOWANIE 2011-9
STOP dla marnotrawstwa żywności
nr katalogowy: 62554
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2010-6
Niepoprawny rozłóg pola uprawnego gruntu ornego przyczyną zmniejszenia dochodu z produkcji roślinnej*)
STEFAN MIELEWCZYK
nr katalogowy: 52393
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-1
Mil - tek Rozwiązywanie problemów z odpadami
nr katalogowy: 23339
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-9
Żywcowi kryzys niestraszny
nr katalogowy: 47054
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2012-4
Strada Di Architettura 2.0 - ścieżka najlepszego designu na targach Budma 2013
nr katalogowy: 72735
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-1-2
Mała Italia
nr katalogowy: 65474
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-2-3
Rozszerzone charakterystyki metrologiczne mierników pola elektromagnetycznego
Paweł Bieńkowski
nr katalogowy: 97070
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-10
Minął rok działalności Polskiej Grupy BHP
Piotr Kaczmarek
Tomasz Tandek
nr katalogowy: 133931
OPAKOWANIE 2005-2
Kreatywność a strategia opakowania
Ewa Jerzyk
nr katalogowy: 11083
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-4
Wielkanoc Bajecznie jajecznie
nr katalogowy: 83437
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-7
AKTUALNOŚCI
nr katalogowy: 85664
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2008-5
Uwarunkowania rozwoju przemysłu papierniczego w Polsce Surowce włókniste
ZBIGNIEW FORNALSKI
nr katalogowy: 35557
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-3
Apis - miody pitne o standardzie światowym
MJP
nr katalogowy: 14530
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-11
Biofilm - mikrobiologiczna strategia przetrwania
Joanna Królasik
nr katalogowy: 12824
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2009-3
Miniaturowe kodery kąta
nr katalogowy: 44951
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-26
12 innych dań
nr katalogowy: 40115
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2006-2-3
M. STĘPIEŃ Strategia telekomunikacyjna na lata 2006-2007 szansą przyspieszenia rozwoju polskiego rynku telekomunikacyjnego
nr katalogowy: 19716
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Wszyscy do stołu!
nr katalogowy: 134031
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Strategia UE w zakresie substancji chemicznych na rzecz zrównoważonego i nietoksycznego środowiska
Joanna Guziałowska-Tic
Wilhelm J. Tic
nr katalogowy: 140444
10.15199/62.2022.11.2
strategia zrównoważonego rozwoju w zakresie chemikaliów
bezpieczeństwo ludzi
bezpieczeństwo środowiska
prawodawstwo UE
REACH
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Strategia UE w zakresie substancji chemicznych na rzecz zrównoważonego i nietoksycznego środowiska
Joanna Guziałowska-Tic
Wilhelm J. Tic
nr katalogowy: 140444
10.15199/62.2022.11.2
strategia zrównoważonego rozwoju w zakresie chemikaliów
bezpieczeństwo ludzi
bezpieczeństwo środowiska
prawodawstwo UE
REACH
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
Processing Method of Spatial Complicated Curved Surface of High-speed WEDM
Xiaolong SHEN
Laixi ZHANG
Yunlong LIU
nr katalogowy: 75259
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-10
Strategia piekarni – po co?
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 150831
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-9
Finansując, chroni
Krystyna Forowicz
nr katalogowy: 19419
AURA 2011-7
Nowa strategia Komisji Europejskiej na rzecz powstrzymania utraty różnorodności biologicznej
nr katalogowy: 61084
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2009-10
Pomiar odporności urządzeń wojskowych na oddziaływanie PEM
Rafał PRZESMYCKI
Leszek NOWOSIELSKI
Kazimierz PIWOWARCZYK
Marian WNUK
nr katalogowy: 47529
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-1
Rotacja z pochodnymi niecałkowitego rzędu i niektóre jej własności
Andrzej ZAWADZKI
Maciej WŁODARCZYK
Sebastian RÓŻOWICZ
nr katalogowy: 147126
10.15199/48.2024.01.46
pola wektorowe
rotacja
pochodna niecałkowitego rzędu
rotacja niecałkowitego rzędu
vector fields
rotation
fractional order derivative
fractional order rotation
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-9
MUHLEN SOHN
nr katalogowy: 30100
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-3
Szerokopasmowy układ ekspozycyjny pola elektromagnetycznego
Paweł CAŁA
Paweł BIEŃKOWSKI
nr katalogowy: 104342
10.15199/48.2017.03.56
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2024-4
SMARTS AREA MONITOR COMPACT - nowy czujnik pola EM w ofercie NARDA
nr katalogowy: 148415
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-1
Metody komputerowe stosowane przy kształtowaniu pola magnetycznego przewodnika z prądem
Andrzej WAC-WŁODARCZYK
Piotr ZIŃ
nr katalogowy: 117968
10.15199/48.2019.01.31
solenoid
pole magnetyczne przewodnika z prądem
modelowanie numeryczne pola magnetycznego.
solenoids
magnetic field of the conductor with current
numerical modeling magnetic field.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-7
Stanowisko do badania wybranych materiałów konstrukcyjnych tłumiących pola magnetyczne niskich częstotliwości
Grzegorz URBANIAK
Paweł IDZIAK
Krzysztof KOWALSKI
Milena KURZAWA
nr katalogowy: 149536
10.15199/48.2024.07.35
pole elektromagnetyczne niskich częstotliwości
ekranowanie pola magnetycznego
magnetyczna skuteczność ekranowania
osłony magnetyczne
low frequency electromagnetic field
magnetic field shielding
magnetic shielding effectiveness
magic shields
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2012-2
Odbiornik - analizator pola elektromagnetycznego
nr katalogowy: 66871
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-1
Determination of the effective temperature of soman ions by differential mobility spectrometry.Oszacowanie temperatury efektywnej jonów somanu z zastosowaniem różnicowego spektrometru ruchliwości jonów
Michał Ceremuga
Mirosław Maziejuk
Monika Szyposzyńska
Tomasz Sikora
nr katalogowy: 73990
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-4
Sygnały terapeutyczne stosowane w fizykoterapii polem magnetycznym, metody ich wytwarzania oraz analiza
Jerzy Chudorliński
Paweł Wlazło
nr katalogowy: 76214
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-12
Nowe metody w badaniu pola magnetycznego wytwarzanego przez narządy człowieka
Kazimierz Pęczalski
Tadeusz Pałko
nr katalogowy: 102962
10.15199/13.2016.12.11
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-1
Dawne i zapomniane przepisy mięsne
Marek Zin
Paulina Duma
nr katalogowy: 40724
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Trwałość – integralny element jakości żywności
Anna Niepsuj-Wójkowska
nr katalogowy: 143467
10.15199/65.2023.5.3
bezpieczeństwo żywności
trwałość żywności
termin przydatności do spożycia
data minimalnej trwałości
food safety
shelf life of food
date of minimum durability
‘use by’ date
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Trwałość – integralny element jakości żywności
Anna Niepsuj-Wójkowska
nr katalogowy: 143467
10.15199/65.2023.5.3
bezpieczeństwo żywności
trwałość żywności
termin przydatności do spożycia
data minimalnej trwałości
food safety
shelf life of food
date of minimum durability
‘use by’ date
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Trwałość – integralny element jakości żywności
Anna Niepsuj-Wójkowska
nr katalogowy: 143467
10.15199/65.2023.5.3
bezpieczeństwo żywności
trwałość żywności
termin przydatności do spożycia
data minimalnej trwałości
food safety
shelf life of food
date of minimum durability
‘use by’ date
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-3
Co po świątecznym obiedzie?
nr katalogowy: 136822
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-1
Strategia zrównoważonego rozwoju w zarządzaniu przedsiębiorstwem hutniczym
BOŻENA GAJDZIK
nr katalogowy: 32679
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-3
Wielkanoc w polskiej tradycji
nr katalogowy: 12631
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-13
ZŁOTY INŻYNIER 2017 kandydaci
nr katalogowy: 106483
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-4
Źródło pola magnetycznego do spektrometru EPR na pasmo L
JAN DUCHIEWICZ
ANDRZEJ L. DOBRUCKI
ANDRZEJ FRANCIK
TOMASZ DUCHIEWICZ
ADAM KUTYNIA
ANDRZEJ SADOWSKI
BARTOSZ IDŹKOWSKI
JERZY BŁASZCZYK
nr katalogowy: 51394
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-4
Horror vacui, czyli... pustka w sklepie
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 97322
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2011-10
Analiza skuteczności ekranowania obudowy ze szczeliną z wykorzystaniem zaburzania wewnętrznego rozkładu pola
Andrzej Rusiecki
nr katalogowy: 63468
OPAKOWANIE 2011-2
Specjalistyczne systemy etykietowania w przemyśle farmaceutycznym
ARTYKUŁ SPONSOROWANY
nr katalogowy: 57699
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH