Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-3
Środowisko pracy personelu medycznego cz. 1- Czynniki fizyczne
Małgorzata Tarczoń
nr katalogowy: 104437
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-1
Zastosowanie aerożeli w materiałach włókienniczych do ochrony przed czynnikami gorącymi
SYLWIA KRZEMIŃSKA
AGNIESZKA GRESZTA
nr katalogowy: 111869
10.15199/60.2018.01.3
aerożele
materiały włókiennicze
odzież ochronna
czynniki gorące
promieniowanie cieplne
aerogels
textile materials
protective clothing
heat factors
heat radiation
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-5
Osłony konwekcyjne maszyn z cylindrem Yankee – nowe rozwiązania
Mariusz Reczulski
nr katalogowy: 137712
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-7
TECHNIKA NA CODZIEŃ
nr katalogowy: 69374
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-9
Kresowe specjały
nr katalogowy: 12083
AURA 2004-4
WIADOMOŚCI z INTERNETU
Adam Wieczorek
nr katalogowy: 496
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-1
Środowiska gorące
M. Majka
nr katalogowy: 15843
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-10
Gorące punkty
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 5360
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2005-10
O klimatyzacji... ponownie
Jerzy Kosieradzki
nr katalogowy: 8872
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-7-8
Lato z kostkami lodu
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 12036
OPAKOWANIE 2004-5
Kraft Foods France kusi kawą Grand Mere Familial au lait
Janusz Rynkiewicz
nr katalogowy: 3234
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-6
Środki ochrony indywidualnej strażaków cz. 1
Tomasz Sawicki
nr katalogowy: 77206
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-12
Wspaniała polska przygoda
nr katalogowy: 87978
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-9
Analiza sytuacji na rynku zbożowym Unii Europejskiej w sezonie 2003-04 oraz prognoza na nowy sezon
nr katalogowy: 6402
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2024-4
Targi ITM INDUSTRY EUROPE − światowe trendy zgodne z ideą Przemysłu 4.0.
nr katalogowy: 148210
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-9
Revent - niezmiennie dobry piec
nr katalogowy: 93309
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-12
Ochrona nóg
nr katalogowy: 32031
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-10
Urządzenia wielofunkcyjne
Wiesława Grzesińsk
nr katalogowy: 38464
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-6
Założenia materiałowe i konstrukcyjne dla aktywnej odzieży chroniącej przed czynnikami gorącymi ze stopami z pamięcią kształtu (SMA)
GRAŻYNA BARTKOWIAK
ANNA DĄBROWSKA
AGNIESZKA GRESZTA
KRZYSZTOF ŁĘŻAK
nr katalogowy: 114481
10.15199/60.2018.06.2
materiały z pamięcią kształtu (SMM)
stopy z pamięcią kształtu (SMA)
czynniki gorące
promieniowanie cieplne
odzież inteligentna
shape memory materials (SMM)
shape memory alloys (SMA)
heat factors
heat radiation
intelligent clothing
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2008-1
Energetyka geotermiczna w Islandii
Stefan Gierlotka
nr katalogowy: 32464
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-9
Pora na sosy
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 29644
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-4
MACADEN system automatycznego układania pap
nr katalogowy: 25897
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
Nowa jakość na polskim rynku
nr katalogowy: 23771
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-1
Gorące nowości
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 23279
AURA 2007-7
WIADOMOŚCI Z INTERNETU
nr katalogowy: 27684
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-3
Środowiska gorące - ocena na podstawie wskaźnika WBGT
Andrzej Uzarczyk
nr katalogowy: 24856
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2007-1
PRZEGLĄD PUBLIKACJI
nr katalogowy: 23696
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-3
Technologia odroczonego wypieku pieczywa z zastosowaniem spowalniania fermentacji kęsów ciasta (cz.I)
Magdalena Kot
nr katalogowy: 33737
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-5
Zbliża się lato! Już dziś zadbaj o swoje ciasto!
nr katalogowy: 34901
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-4
Energooszczędne rozwiązania w suszarniach powlekanych papierów i tektur. Część 1.
Mariusz Reczulski
nr katalogowy: 131499
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-7-8
Angielski dla behapowców - Lekcja 171
nr katalogowy: 149924
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-6
Lato,... lato krystalicznej wody, smaków i aromatów, w butelkach i kartonach
nr katalogowy: 36225
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-8
Carta Dedica - na zimne i gorące produkty na wynos
nr katalogowy: 93395
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Sposoby restauratorów na owady
nr katalogowy: 138826
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-9
OD REDAKCJI
nr katalogowy: 122286
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-9
Revent wypieka nawet serniki
nr katalogowy: 122159
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-7
Wykorzystywanie sezonowych owoców w wypiekach – dlaczego cukiernictwo tak bardzo kocha lato?
Karol Sobkowiak
nr katalogowy: 143930
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-13
Lasy po katastrofie
Henryk Pieku
nr katalogowy: 52573
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-7-8
Lato w kraju wiatraków Modniś na plaży
nr katalogowy: 99766
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-11
Solution of a Hot Spot Problem of the Housing of a Channel Induction Furnace
Dietrich HECTORS
Koen VAN REUSEL
Johan DRIESEN
nr katalogowy: 39587
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-10
Bariści z fantazją
nr katalogowy: 87002
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-5
OD REDAKCJI
nr katalogowy: 120183
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-11
Normy dotyczące środowiska termicznego
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 102504
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-19
CO PISZĄ INNI efekty-defekty
nr katalogowy: 118939
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-1
Rośnie apetyt "na snacka"
nr katalogowy: 103069
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-10
Ocena wpływu wiatru na skuteczność działania grawitacyjnej wentylacji oddymiającej
nr katalogowy: 87559
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-4
Sosy Do wyboru, do koloru
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 90561
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-7
Dzień Ziemi w smogu niepewności?
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 112931
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-3
Informacje
nr katalogowy: 83142
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-7
Moduły procesowe Alfa Laval to nowoczesne, efektywne i gotowe do podłączenia rozwiązania dla browarów rzemieślniczych
nr katalogowy: 108403
SZKŁO I CERAMIKA 2014-1
Festiwal Wysokich Temperatur
AGATA JANUS
nr katalogowy: 82810
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-12
Młodzi cukiernicy na Mistrzostwach Świata
nr katalogowy: 87985
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Centra usług wspólnych optymalizacja działalności firmy
Joanna Plizga
Michał Turczyk
nr katalogowy: 46494
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-7-8
Dziurawa tarcza antykryzysowa
Andrzej Arendarski
nr katalogowy: 125867
OPAKOWANIE 2023-4
Wejdź do obiegu (zamkniętego) z Windmöller & Hölscher
nr katalogowy: 143046
OPAKOWANIE 2023-4
Wejdź do obiegu (zamkniętego) z Windmöller & Hölscher
nr katalogowy: 143046
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-4
E jak Ergonomiczna Lista Kontrolna MOP Budynki
Zbigniew Jóźwiak
nr katalogowy: 90590
AURA 2021-2
Wymienniki do odzysku ciepła ze spalin (rekuperatory)
Ryszard TYTKO
nr katalogowy: 130605
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-4
Uproszczona ocena ryzyka przy narażeniu na czynniki chemiczne (cz. II)
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 34722
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-4
Paliwa z odpadów
Maria Żubrzak
nr katalogowy: 84223
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-4
Targi Hert 8-10.04.2014, Warszawa, ul. Odlewnicza 4a, godz. 10:00-17:00
nr katalogowy: 83172
CHŁODNICTWO 2009-7
Zadbaj o chłód, komfort i... portfel w najgorętszych dniach lata
Paweł Markiton
nr katalogowy: 45781
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-5
Wygoda za barem
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 44638
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-11
Walidacja procesów cieplnych
Tomasz TKACZYK
nr katalogowy: 48737
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2009-6
Czujniki ciśnienia
nr katalogowy: 48100
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-7
Wykorzystywanie sezonowych owoców w wypiekach – dlaczego cukiernictwo tak bardzo kocha lato?
Karol Sobkowiak
nr katalogowy: 143930
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-4
Energooszczędne rozwiązania w suszarniach powlekanych papierów i tektur. Część 1.
Mariusz Reczulski
nr katalogowy: 131499
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-1
Czynniki decydujące o jakości mięsa wołowego
ndrzej Pisula
Andrzej Tyburcy
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 23519
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-4
Tlen oraz czynniki stresujące -kluczowe parametry dla procesu propagacji drożdży
OLAU NIELSEN
nr katalogowy: 6787
CHŁODNICTWO 2023-1
Problemy związane z przejściem na alternatywne czynniki chłodnicze
Maksim Talyzin
nr katalogowy: 142005
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-5
Czynniki wspierające oraz bariery przy wdrażaniu systemów jakości w małych organizacjach. cz. 2.
Piotr Grudowski
nr katalogowy: 18185
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-5
Bogata oferta
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 113663
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2009-3
Ocena odporności na pękanie gorące stali duplex gatunku 2205
JANUSZ ADAMIEC
nr katalogowy: 44826
AURA 2009-12
Ekstremofile – czyli życie na krawędzi
MARIA J. CHMIEL
nr katalogowy: 48303
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-17-18
Wielki słoneczny krąg
Zbigniew Gawryś
nr katalogowy: 46681
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Na ryby do Bergen
nr katalogowy: 63458
AURA 2019-12
Konferencja pt."Zaczęło się od Tatr"
nr katalogowy: 123873
AURA 2016-10
Z piekła rodem
Olgierd WIECZOREK
nr katalogowy: 101265
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Sposoby restauratorów na owady
nr katalogowy: 138826
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-8
Najstarsze rzemiosło
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 86216
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-4
Akumulatory ciepła
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 67087
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-10
Kawowe menu
nr katalogowy: 122771
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-8
Dobra kawa to podstawa
nr katalogowy: 149855
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-6
Charakterystyka środowiska pracy w budownictwie pod kątem zagrożeń zawodowych
Bożena Hoła
nr katalogowy: 60443
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-9
Czynniki ryzyka w przyszłości
nr katalogowy: 109423
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-7
Książki nadesłane
nr katalogowy: 249
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-10
Środowisko pracy personelu medycznego cz. 3: Czynniki biologiczne
Małgorzata Tarczoń
nr katalogowy: 109734
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-8
Mechanik samochodowy, konserwator Część 7- Czynniki biologiczne - wstęp teoretyczny
Piotr Leśniewski
nr katalogowy: 92902
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-7-8
Piec, ale jaki?
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 108490
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-5
Chilijskie wina od podstaw
winny maniak
nr katalogowy: 83929
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-5
Z prasy technicznej
nr katalogowy: 143276
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-11
Czynniki decydujące o wyniku finansowym zakładu mięsnego
Marian Winiarski
nr katalogowy: 1737
OPAKOWANIE 2006-12
Czynniki ekonomiczne, jakie należy brać pod uwagę przy projektowaniu opakowań transportowych
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 22851
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-3
Za barem
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 104416
DOZÓR TECHNICZNY 2023-5
Komu najbardziej zagraża sztuczna inteligencja?
nr katalogowy: 145567
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-9
Przepisy bhp w praktyce laboratoryjnej {7}
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 70761
CHŁODNICTWO 2004-10
Czynniki wpływające na trwałość mleka i produktów mlecznych. Część II. Produkty mleczne o krótkim, średnim oraz długim okresie trwałości
Jan Pikul
nr katalogowy: 765
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-10
Czynniki wpływające na wytrzymałość powierzchniową dielektryków
Krzysztof KOGUT
Bolesław MAZUREK
Krzysztof KASPRZYK
nr katalogowy: 38635
CHŁODNICTWO 2004-9
Czynniki wpływające na trwałość mleka i produktów mlecznych. Część 1. Skład chemiczny i podstawowe reakcje, zanieczyszczenie mikrobiologiczne oraz aktywność enzymatyczna w mleku
Jan Pikul
nr katalogowy: 756
CHŁODNICTWO 2010-1-2
Ekologiczne oleje chłodnicze Mobil EAL Arctic dla nowych systemów chłodniczych
nr katalogowy: 50027
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-3
Narażenie na czynniki rakotwórcze
nr katalogowy: 82985
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-11
Ocena ryzyka przy pracach budowlanych Część 16: Czynniki chemiczne - karta oceny dla prac malarsko-szpachlarskich
Elżbieta Bożejewicz
nr katalogowy: 87874
CHŁODNICTWO 2024-3
Naturalny czynnik
Michał K. Wasilewski
nr katalogowy: 149169
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-2
Opakowania do żywności tendencje we wzornictwie
Natalia Czaja-Jagielska
Magdalena Ankiel-Homa
nr katalogowy: 57751
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-2
Poszukiwania idealnej technologii piekarskiej nie ustają STUDZENIE próżniowe
nr katalogowy: 111914
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-2
Jak funkcjonuje technologia studzenia próżniowego?
nr katalogowy: 118406
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-7
Debata Techniczna na KOS 2021
Andrzej M. Wilk
nr katalogowy: 132527
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-11
Metody badań mikrobiologicznych w Bibliotece Narodowej
BOGDAN FILIP ZEREK
nr katalogowy: 32172
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-1
Produktywność i efektywność polskiego przemysłu spożywczego
Roman Urban
nr katalogowy: 49518
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-1
Pracownik myjni Część 3- Karta oceny ryzyka - czynniki chemiczne
Piotr Leśniewski
nr katalogowy: 96145
CHŁODNICTWO 2013-4
Detekcja gazów zagrażających wybuchem w przemyśle chłodniczym
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Wojciech SENDER
nr katalogowy: 76112
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-1
Poziom wyżywienia w Chinach i Indiach
MARIOLA KWASEK
nr katalogowy: 32537
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Czynniki wpływające na efektywność pracy wytwórni pasz
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 133692
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Czynniki wpływające na efektywność pracy wytwórni pasz
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 133692
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-1-2
Serce kuchni
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 73876
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-6
Mistrz Wenecji
nr katalogowy: 52083
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-1
Gorące środowisko pracy – wytyczne dla pracodawców (4)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 146871
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-2
Angielski dla behapowców - Lekcja 166
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 147218
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-1
Powrót do klasyki
nr katalogowy: 147603
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-2
Targi SAWO 2024 zwiększają powierzchnię ekspozycyjną!
nr katalogowy: 147208
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-3
Zalety i wady bezołowiowych powłok ochronnych płytek drukowanych
JERZY BIELIŃSKI
ANETA ARAŹNA
GRAŻYNA KOZIOŁ
ALICJA BIELIŃSKA
nr katalogowy: 33955
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-7
Po co fi rmie silna marka? (Cz. III)
Monika Czerwińska
Franciszek Hułas
nr katalogowy: 36575
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-7
Po co fi rmie silna marka? (Cz. III)
Monika Czerwińska
Franciszek Hułas
nr katalogowy: 36574
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-3
Z prasy fachowej
nr katalogowy: 97159
CHŁODNICTWO 2023-1
Problemy związane z przejściem na alternatywne czynniki chłodnicze
Maksim Talyzin
nr katalogowy: 142005
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-6
Komputerowy system kontroli eksperymentu i akwizycji sygnałów spektroskopowych
ADAM BUCZEK
GUSTAW SZAWIOŁA
EWA STACHOWSKA
WOJCIECH KOCZOROWSKI
ADRIAN WALASZYK
DANUTA STEFAŃSKA
ANDRZEJ JAROSZ
BOGUSŁAW FURMANN
nr katalogowy: 35668
CHŁODNICTWO 2007-3
Czynniki HFC czy stare czynniki chłodnicze - co będzie przyszłością?
HERMAN HALOZAN
RENE RIEBERER
nr katalogowy: 24964
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-12
Ocena ryzyka przy pracach budowlanych Część 17- Czynniki chemiczne - karta oceny dla prac malarsko-szpachlarskich - ciąg dalszy
Elżbieta Bożejewicz
nr katalogowy: 88547
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-11-12
New Product Development - jak opracowywać nowe napoje funkcjonalne, cz. 2
Adam Bogacz
nr katalogowy: 73550
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2013-8
Diagnostyka termowizyjna budynków - problemy wrażliwości i interpretacji wyników pomiarów
GRZEGORZ MISZTAL
ANNA STASZCZUK
PIOTR ZIEMBICKI
nr katalogowy: 78388
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-1
Czynniki biologiczne w środowisku pracy
nr katalogowy: 129950
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-9
CZYNNIKI KSZTAŁTUJĄCE CENY WYBRANYCH METALI NIEŻELAZNYCH W LATACH 2008÷2012
BOŻENA BORYCZKO
nr katalogowy: 79670
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-8
Wirusy - czynniki biologiczne w środowisku pracy (cz. 1)
Elżbieta Tarczoń
nr katalogowy: 121656
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-6
Use of the methanol-activated carbon sorption set in a refrigeration unit Wykorzystanie zespołu sorpcyjnego metanol-węgiel aktywny w adsorpcyjnym urządzeniu chłodniczym
Andrzej Grzebielec
Artur Rusowicz
Adam Ruciński
nr katalogowy: 91684
10.15199/62.2015.6.18
CHŁODNICTWO 2022-2
Czynniki chłodnicze jako substancje robocze wysokotemperaturowych pomp ciepła dużej mocy. Część 1.
Wiesław Warczak
Paweł Birkowski
nr katalogowy: 137284
10.1599/8.2022.2.1
czynniki chłodnicze
wysokotemperaturowe pompy ciepła
generacje czynników
refrigerants
high temperature heat pumps
refrigerant generations
CHŁODNICTWO 2022-2
Czynniki chłodnicze jako substancje robocze wysokotemperaturowych pomp ciepła dużej mocy. Część 1.
Wiesław Warczak
Paweł Birkowski
nr katalogowy: 137284
10.1599/8.2022.2.1
czynniki chłodnicze
wysokotemperaturowe pompy ciepła
generacje czynników
refrigerants
high temperature heat pumps
refrigerant generations
CHŁODNICTWO 2022-2
Czynniki chłodnicze jako substancje robocze wysokotemperaturowych pomp ciepła dużej mocy. Część 1.
Wiesław Warczak
Paweł Birkowski
nr katalogowy: 137284
10.1599/8.2022.2.1
czynniki chłodnicze
wysokotemperaturowe pompy ciepła
generacje czynników
refrigerants
high temperature heat pumps
refrigerant generations
CHŁODNICTWO 2022-4
Czynniki chłodnicze jako substancje robocze wysokotemperaturowych pomp ciepła dużej mocy.
Wiesław Warczak
Paweł Birkowski
nr katalogowy: 139342
czynniki chłodnicze
wysokotemperaturowe pompy ciepła
generacje czynników
refrigerants
high temperature heat pumps
refrigerant generations
CHŁODNICTWO 2022-4
Czynniki chłodnicze jako substancje robocze wysokotemperaturowych pomp ciepła dużej mocy.
Wiesław Warczak
Paweł Birkowski
nr katalogowy: 139342
czynniki chłodnicze
wysokotemperaturowe pompy ciepła
generacje czynników
refrigerants
high temperature heat pumps
refrigerant generations
CHŁODNICTWO 2022-4
Czynniki chłodnicze jako substancje robocze wysokotemperaturowych pomp ciepła dużej mocy.
Wiesław Warczak
Paweł Birkowski
nr katalogowy: 139342
czynniki chłodnicze
wysokotemperaturowe pompy ciepła
generacje czynników
refrigerants
high temperature heat pumps
refrigerant generations
CHŁODNICTWO 2022-4
Czynniki chłodnicze jako substancje robocze wysokotemperaturowych pomp ciepła dużej mocy.
Wiesław Warczak
Paweł Birkowski
nr katalogowy: 139342
czynniki chłodnicze
wysokotemperaturowe pompy ciepła
generacje czynników
refrigerants
high temperature heat pumps
refrigerant generations
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-2
S jak system ochrony zdrowia pracujących
Teresa Łączkowska
nr katalogowy: 74489
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-4
Kontrolowana degradacja materiałów polimerowych, czyli jak ujarzmić skutki promieniowania słonecznego i warunków atmosferycznych
Anna Brzozowska-Stanuch
nr katalogowy: 89741
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-2
Wykorzystanie badań konsumenckich w projektowaniu nowych wyrobów
Zbigniew Oczadły
nr katalogowy: 82202
CHŁODNICTWO 2014-5
Nowe pompy ciepła Johnson Controls
nr katalogowy: 84394
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-12
Tradycyjnie, czy modnie?
nr katalogowy: 124234
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-6
Rozważania po odczytaniu komunikatu GUGiK z dnia 13.05.2022 r.
®Szczutek
nr katalogowy: 137783
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-10
Gorące środowisko pracy – wytyczne dla pracodawców (1)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 145452
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-4
Środowisko pracy personelu medycznego cz. 2: Czynniki chemiczne
Małgorzata Tarczoń
nr katalogowy: 104905
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-1
Ergonomia jako zadanie służby bhp. część 2
Lesław Zieliński
nr katalogowy: 82029
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-4
Ocena ryzyka przy pracach budowlanych Część 9: Czynniki biologiczne - identyfikacja zagrożeń i ocena ryzyka
Elżbieta Bożejewicz
nr katalogowy: 83530
OPAKOWANIE 2011-1
Czynniki kształtujące rozwój branży opakowań
MAŁGORZATA LISIŃSKA-KUŚNIERZ
nr katalogowy: 57286
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-8
Drukarz, introligator Część 3: Karta oceny ryzyka - czynniki chemiczne
Piotr Leśniewski
nr katalogowy: 100113
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-4
Badania właściwości mechanicznych armatury stosowanej w instalacjach, sieciach gazowych i wodociągowych
Andrzej Wiśniowicz
Agnieszka Luty
nr katalogowy: 58831
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-8
Narażenie na czynniki rakotwórcze i mutagenne
nr katalogowy: 115269
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-1
Przepisy bhp w praktyce laboratoryjnej {4}
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 65023
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-7
Gorące wypieki, czyli o tym jak smakują chleby i ciasteczka w klimacie śródziemnomorskim
Beata Marchand
nr katalogowy: 85190
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-5
W słońcu i w deszczu
nr katalogowy: 67388
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-4
Gdzie ci murarze?
Sławomir Gąsiorowski
nr katalogowy: 75983
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-6
WOD-KAN 2010
nr katalogowy: 52214
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
SUSZENIE, USZLACHETNIANIE I FUNKCJONALIZACJA w jednym kroku
nr katalogowy: 123531
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Chorwacja – czerwone odmiany endemiczne i kariera dziewięciu ocalałych krzewów
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 128343
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-12
Gorące środowisko pracy – wytyczne dla pracodawców (3)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 146379
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-11
Gorące środowisko pracy – wytyczne dla pracodawców (2)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 146175
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-6
Angielski dla behapowców - Lekcja 170
nr katalogowy: 149049
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-5
Angielski dla behapowców - Lekcja 169
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 148682
DOZÓR TECHNICZNY 2009-4
Analiza nieszczęśliwych wypadków i niebezpiecznych uszkodzeń urządzeń technicznych za rok 2008
nr katalogowy: 45350
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-9
Syntetyczne czynniki chłodnicze przegląd regulacji prawnych
Urszula Stęplewska
Krzysztof Maćkowiak
Paweł Kuleta
nr katalogowy: 47073
OPAKOWANIE 2009-9
Pakowanie świeżych owoców i warzyw
Ryszard Warczyński
nr katalogowy: 46565
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
Czynniki surowcowe i technologiczne wpływające na jakość i stabilność sensoryczną piwa (cz. 2)
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 67229
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-9
Niekontrolowane wycieki czynnika roboczego z instalacji chłodniczych
Urszula Stęplewska
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
nr katalogowy: 79243
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-12
Przepisy bhp w praktyce laboratoryjnej {3}
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 64393
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-1
Zagrożenia zawodowe w zakładach mięsnych - ocena ryzyka zawodowego (część I)
Ryszard Bryła
nr katalogowy: 82088
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-4
Ekstruzja w przetwórstwie rolno-spożywczym Cz. IV. Przepływ masy i rozkład temperatury w ekstruderze jednoślimakowym
Leszek Mościcki
Marcin Mitrus
nr katalogowy: 75657
CHŁODNICTWO 2022-4
Czynniki chłodnicze jako substancje robocze wysokotemperaturowych pomp ciepła dużej mocy.
Wiesław Warczak
Paweł Birkowski
nr katalogowy: 139342
czynniki chłodnicze
wysokotemperaturowe pompy ciepła
generacje czynników
refrigerants
high temperature heat pumps
refrigerant generations
CHŁODNICTWO 2006-7
Fałszywe czynniki chłodnicze w jednorazówkach
nr katalogowy: 16088
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-4
Koszt ścian zewnętrznych
Henryk Rusiński
nr katalogowy: 10502
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-12
Nowa książka
Z.J.
nr katalogowy: 9670
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
Naturalne czynniki chłodnicze – wybór czy konieczność?
nr katalogowy: 144000
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2006-3
UPRAWNIENIA ZAWODOWE W GEODEZJI
nr katalogowy: 18787
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
IBIS. Spirala sukcesu
nr katalogowy: 12562
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-4
Czynniki biologiczne
B. Bieś
nr katalogowy: 15714
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
IBIS. Spirala sukcesu
nr katalogowy: 12562
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Czynniki wpływające na dobór izolacyjności akustycznej przegród zewnętrznych w budynkach mieszkalnych
Andrzej K. Kłosak
Karolina Warzocha
nr katalogowy: 138894
10.15199/33.2022.08.04
izolacyjność akustyczna
akustyka budowlana
okna
nawiewniki.
sound insulation
building acoustics
windows
inlets.
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-4
Motywowanie pracownika a jego wartości i potrzeby
Justyna Oleksy
nr katalogowy: 105287
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-6
Zdrowie a styl życia, cz. 2
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 45293
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-2
Pracownik myjni Część 4: Karta oceny ryzyka - czynniki biologiczne, narażenie na hałas, plan naprawczy
Piotr Leśniewski
nr katalogowy: 96571
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-6
Czynniki wpływające na barwę mięsa wieprzowego
Tadeusz Karamucki
nr katalogowy: 114578
CHŁODNICTWO 2018-2
Czynniki zeotropowe w sprężarkowych układach chłodniczych
Michał Pysz
Artur Bieniek
Łukasz Mika
nr katalogowy: 113745
10.15199/8.2018.2.3
mieszaniny zeotropowe
odzysk
regeneracja
wyciek
zeotropic blends
recovery
regeneration
leakage
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-1
Obróka drewna - pomiary czynników szkodliwych część 1
Piotr Kaczmarek
nr katalogowy: 73726
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-9
Czynniki warunkujące wrażliwość sensoryczną
Urszula Dąbrowska
nr katalogowy: 70277
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-2
Czynniki obniżające jakość pieczywa - część I
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 65582
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-8
Wodne lakiery w wykończalnictwie powłokowym skór
K. Gałczak
nr katalogowy: 6053
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-1
Czynniki fizyczne (cz. II)
B. Bieś
nr katalogowy: 15833
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-2
Czynniki chemiczne (cz. I)
B. Bieś
nr katalogowy: 15795
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-5
Czynniki psychofizyczne I- IV
B. Bieś
nr katalogowy: 15677
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-12
Czynniki fizyczne (cz. I)
Bronisław Bieś
nr katalogowy: 8309
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-12
Narażenie pracowników zajmujących się instalacją, serwisem oraz demontażem systemów fotowoltaicznych na szkodliwe czynniki biologiczne, chemiczne i psychofizyczne
Dariusz BACZYŃSKI
Piotr HELT
Piotr KAPLER
Paweł PIOTROWSKI
Sylwester ROBAK
nr katalogowy: 111067
10.15199/48.2017.12.57
bezpieczeństwo i higiena pracy
system fotowoltaiczny
czynniki szkodliwe
zapobieganie zagrożeniom zdrowotnym
occupational safety and health
photovoltaic system
harmful factors
preventing adverse health effects.
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-12
Czynniki wpływające na jakość tusz jagnięcych
Tomasz Rokicki
nr katalogowy: 22715
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-11
Narażenie na czynniki biologiczne
M. Majka
nr katalogowy: 21344
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH