Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-16-17
Niech żyje Wielki Piec
Marek Bielski
nr katalogowy: 92732
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2005-9
Algorytm przepływu gazów dla wielkiego pieca nr 5 w Mittal Steel Poland S.A- Oddział w Krakowie
ŁĘDZKI A.
KLIMCZYK A.
BERNASOWSKI M.
nr katalogowy: 9961
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2004-1
26 lat pracy wielkich pieców w Hucie Katowice
GAWRON M.
BADORA R.
SABELA W.
KONSTANCIAK A.
nr katalogowy: 1962
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-6
Wielki piec jako utylizator odpadów plastikowych
MIKOŁAJ BERNASOWSKI
ANDRZEJ ŁĘDZKI
RYSZARD STACHURA
ZYGMUNT WCISŁO
ARKADIUSZ KLIMCZYK
PIOTR MIGAS
nr katalogowy: 52550
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-3
Modelowanie przepływu gazowej zawiesiny pyłu węglowego przez palnik zasilający wielki piec
Wiczesław S. WOŁOSZYN
Yuriy ZINCHENKO
Ruslan D. KUZEMKO
Andrzej GAWDZIK
nr katalogowy: 90257
10.15199/24.2015.3.2
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2007-12
Ewolucja trwałości wielkich pieców
Jan Buzek
Władysław Sabela
nr katalogowy: 32146
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-4
KRONIKA
nr katalogowy: 67887
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2020-11-12
Historia Wielkich Pieców w Hucie „Katowice”
Włodzimierz BEDNARSKI
Zbigniew KALAMAT
nr katalogowy: 129864
10.15199/24.2020.11-12.7
wielki piec
technologia produkcji surówki żelaza
konstrukcja wielkiego pieca
blast furnace
pig iron production technology
blast furnace construction
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2024-1
Przegląd głównych wydarzeń i inwestycji w krajowym hutnictwie w Polsce 2023 roku
CEZARY MIŁOŚ
nr katalogowy: 148534
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-7
Wykorzystanie elementów analizy statystycznej do oceny zmian parametrów pracy wielkiego pieca
EDYTA KARDAS
nr katalogowy: 45864
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-7
Badania ścieralności koksu w aspekcie jego przydatności dla procesu wielkopiecowego
ANNA KONSTANCIAK
nr katalogowy: 45863
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-22
Renoma ratuje hutę
Marek Jachlewski
nr katalogowy: 72055
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-9
Analiza termodynamiczna zachowania się koksu w wielkim piecu
anna KonstanCiaK
nr katalogowy: 62545
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2022-4
Dekarbonizacja hutnictwa żelaza i modelowanie procesów szybowych
ANDRZEJ ŁĘDZKI
nr katalogowy: 141231
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-9
Podniebne hity... turystyki
Marek Bielski
nr katalogowy: 139634
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2018-4
Określenie emisji procesowych w wielkim piecu
Mikołaj BERNASOWSKI
Ryszard STACHURA
Arkadiusz KLIMCZYK
nr katalogowy: 113541
10.15199/24.2018.4.7
emisje procesowe
wielki piec
produkcja surówki żelaza
process emissions
blast furnace
ironmaking
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-12
Nowy piec - nowy komin - nowe kłopoty
Włodzimierz Gubała
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 40330
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2021-5-6
Badania modelowe przepływu żużli w wielkim piecu
Bogdan Panic
nr katalogowy: 135587
10.15199/24.2021.5-6.1
wielki piec
przepływ cieczy
złoże kawałkowe
blast furnace processes
liquid flow
packed bed
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2021-5-6
Badania modelowe przepływu żużli w wielkim piecu
Bogdan Panic
nr katalogowy: 135587
10.15199/24.2021.5-6.1
wielki piec
przepływ cieczy
złoże kawałkowe
blast furnace processes
liquid flow
packed bed
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2021-5-6
Badania modelowe przepływu żużli w wielkim piecu
Bogdan Panic
nr katalogowy: 135587
10.15199/24.2021.5-6.1
wielki piec
przepływ cieczy
złoże kawałkowe
blast furnace processes
liquid flow
packed bed
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-11
ABA. Piec rurowy, jakiego jeszcze nie byio
nr katalogowy: 12837
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-12
ABA FORNI. Piec rurowy, jakiego jeszcze nie było
nr katalogowy: 23005
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-9
JACKOWSKI. Piec obrotowy Sveba-Dahlen V-series i piec modułowy Sveba-Dahlen Classic
nr katalogowy: 12788
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-4
Teoretyczne podstawy technologii wdmuchiwania tlenku węgla do dysz wielkiego pieca
Mikołaj BERNASOWSKI
Andrzej ŁĘDZKI
Ryszard STACHURA
Arkadiusz KLIMCZYK
nr katalogowy: 67870
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-11
Sercem piekarni jest piec
nr katalogowy: 116903
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-5
Koncepcja odbudowy zabytkowej elektrowni wodnej w Ławszowej na rzece Kwisie
Stanisław Kostecki
Andrzej Popow
nr katalogowy: 98296
10.15199/33.2016.05.26
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-12
Symulacyjne zużycie paliwa w wielkim piecu
arKadIusz KLImCzYK
nr katalogowy: 73809
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-9
Wybrałem Integral Wywiad z Krzysztofem Maciołkiem, piekarzem z Ropczyc
nr katalogowy: 56375
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-11
Prezentacje
nr katalogowy: 71827
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-6
MIWE thermo-static
nr katalogowy: 68233
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-12
Elastyczny, oszczędny i samowystarczalny... Termoolejowy piec MIWE TS integro
nr katalogowy: 102513
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-10
Some implications of the use of alternative fuels in the blast furnace
PAvlinA PustĚJovsKÁ
siMonA JursovÁ
nr katalogowy: 63438
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-6
ChefTop
nr katalogowy: 27090
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-10
CZY ZNASZ OSZCZĘDNIEJSZY PIEC RUROWY?
nr katalogowy: 38750
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2020-5
Dobór cieczy do modelowania przepływu żużla w wielkim piecu
Bogdan PANIC
nr katalogowy: 126547
10.15199/24.2020.5.3
wielki piec
liczby kryterialne
ciecz modelowa
przepływ żużla
blast furnace processes
dimensionless numbers
model liquid
slag flow
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-9
40 LAT MINĘŁO!
nr katalogowy: 37742
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-12
Nowy piec piekarski - nowy komin
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 102512
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-12
WYNALAZKI I UDOSKONALENIA HUTNICZE
nr katalogowy: 88609
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-12
Ocena wykorzystania czasu pracy wielkich pieców przy użyciu metody PAMCO
edYTa Kardas
nr katalogowy: 73811
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-9
Kierunki rozwoju technologii wielkopiecowej dla zmniejszenia emisji CO2
jan mrÓz
magDaLena noWaK
nr katalogowy: 62543
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2022-2
Wykorzystanie poziomu hałasu emitowanego przez elektryczny piec łukowy do optymalizacji procesu spieniania żużla i poboru mocy czynnej – I etap badań
JÓZEF SCHWIETZ
BOGDAN PANIC
nr katalogowy: 138407
10.15199/24.2022.2.1
elektryczny piec łukowy
spieniony żużel
pobór mocy przez elektryczny piec łukowy
materiały spieniające
hałas emitowany przez elektryczny piec łukowy
electric arc furnace
foaming slag
EAF active power
slag foaming materials
EAF noise emission
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2022-2
Wykorzystanie poziomu hałasu emitowanego przez elektryczny piec łukowy do optymalizacji procesu spieniania żużla i poboru mocy czynnej – I etap badań
JÓZEF SCHWIETZ
BOGDAN PANIC
nr katalogowy: 138407
10.15199/24.2022.2.1
elektryczny piec łukowy
spieniony żużel
pobór mocy przez elektryczny piec łukowy
materiały spieniające
hałas emitowany przez elektryczny piec łukowy
electric arc furnace
foaming slag
EAF active power
slag foaming materials
EAF noise emission
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2022-2
Wykorzystanie poziomu hałasu emitowanego przez elektryczny piec łukowy do optymalizacji procesu spieniania żużla i poboru mocy czynnej – I etap badań
JÓZEF SCHWIETZ
BOGDAN PANIC
nr katalogowy: 138407
10.15199/24.2022.2.1
elektryczny piec łukowy
spieniony żużel
pobór mocy przez elektryczny piec łukowy
materiały spieniające
hałas emitowany przez elektryczny piec łukowy
electric arc furnace
foaming slag
EAF active power
slag foaming materials
EAF noise emission
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-1
Revent - Ewolucja Premiera najnowszego modelu: Revent Round Oven na targach IBIE w Las Vegas
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 81749
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-7-8
40 lat pieca konwekcyjno-parowego
nr katalogowy: 99767
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2006-1
Wielki Zjazd Rodziny Stora Enso
S. Jakucewicz
nr katalogowy: 18965
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-12
Revent Roto Sole Piec obrotowo-wsadowy
nr katalogowy: 64111
OPAKOWANIE 2023-7
Przełomowy piec hybrydowy „nowej generacji”
nr katalogowy: 144306
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-10
Wielki konkurs konsumencki dla amatorów parówek
nr katalogowy: 9639
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-10
VAPOR firmy TAGLIAVINI - nowoczesny piec do tradycyjnych wypieków
nr katalogowy: 71377
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-2
Revent
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 65761
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-12
Obróbka danych pomiarowych temperatur w wyłożeniu ogniotrwałym garu i trzonu wielkiego pieca
BoLesłaW maCHuLeC
GrzeGorz KoPeĆ
WoJCIeCH BIaLIK
WłodzImIerz BednarsKI
nr katalogowy: 73808
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-9
Wpływ składu gazu garowego na zakres redukcji bezpośredniej w procesie wielkopiecowym
miKoŁaj BernasoWsKi
anDrzej ŁĘDzKi
ryszarD staCHUra
arKaDiUsz KLimCzyK
zygmUnt WCisŁo
nr katalogowy: 62506
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2022-4
Dekarbonizacja hutnictwa żelaza i modelowanie procesów szybowych
ANDRZEJ ŁĘDZKI
nr katalogowy: 141231
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-12
Revent na medal
nr katalogowy: 87976
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-11
Piece - tendencje rynkowe 2018
nr katalogowy: 116901
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-6
Koncepcja zarządzania procesowego w produkcji surówki wielkopiecowej
Władysław SABELA
Bogdan PANIC
nr katalogowy: 68913
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-11
Wpływ wybranych parametrów jakościowych materiałów wsadowych na wskaźniki procesu wielkopiecowego
Edyta KARDAS
nr katalogowy: 80633
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-3
Wielkanocne mięsne przysmaki Europy
Magdalena Borek-Daruk
nr katalogowy: 50778
AUTO MOTO SERWIS 2023-5
Wielki Finał XXIV Olimpiady Techniki Samochodowej
Hanna Szyprowska
nr katalogowy: 143556
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-3
Jeden piec - tysiące możliwości
nr katalogowy: 4063
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-2
Piec w sklepie
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 96420
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-3
Symulacja numeryczna homogenizacji chemicznej ciekłej stali w łukowym piecu elektrycznym
Marcin BIELNICKI
Adam CWUDZIŃSKI
Jan JOWSA
nr katalogowy: 83110
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-4
Analiza intensywności pracy wielkiego pieca w zależności od odległości od jego osi
Ryszard STACHURA
nr katalogowy: 83569
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-9
Ocena możliwości wykorzystania gazu wielkopiecowego jako paliwa zastępczego
anDrzej ŁĘDzKi
ryszarD staCHUra
zygmUnt WCisŁo
miKoŁaj BernasoWsKi
arKaDiUsz KLimCzyK
nr katalogowy: 62503
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-11
Możliwości określenia składu gazu gardzielowego w zmiennych warunkach techniczno-technologicznych pracy wielkiego pieca
Arkadiusz KLIMCZYK
nr katalogowy: 80629
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-2
Wykorzystanie kart kontrolnych do analizy jakości surówki wielkopiecowej produkowanej w wybranej hucie
EDYTA KArDAS
nr katalogowy: 57991
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-9
Analiza możliwości ograniczenia emisji CO2 z wielkiego pieca
RYSZARD STACHURA
ARKADIUSZ KLIMCZYK
MIKOŁAJ BERNASOWSKI
ANDRZEJ ŁĘDZKI
KRZYSZTOF ZIELIŃSKI
nr katalogowy: 54092
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2016-11
Analiza zużycia paliwa w wielkim piecu przy zmiennych warunkach wsadowych
Ryszard STACHURA
Arkadiusz KLIMCZYK
Mikołaj BERNASOWSKI
nr katalogowy: 102667
10.15199/24.2016.11.2
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-9
Zysk w mig!
nr katalogowy: 18462
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-5
Giko. Elektryczny piec modułowy
nr katalogowy: 4892
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-2
System cook & chill
nr katalogowy: 4005
AUTO MOTO SERWIS 2023-5
Wielki Finał XXIV Olimpiady Techniki Samochodowej
Hanna Szyprowska
nr katalogowy: 143556
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-11
Italmarco. Miesiarka - najważniejszy element piekarni
nr katalogowy: 5123
AURA 2004-8
SERCEM DOMU JEST PIEC
Wiktor Zin
nr katalogowy: 574
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-2
HITEK. Piec Leonardo
nr katalogowy: 19250
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-10
Weryfikacja pieca z wymuszonym nadmuchem
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 5083
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-9
Piec rurowo-ceramiczny Axa Vapor
nr katalogowy: 5048
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-4
Wybuch
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 65909
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-6
Trójka nie do pobicia - - trzywózkowy piec HEUFT Thermo-Roll
nr katalogowy: 19095
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-2
OGŁOSZENIA DROBNE
nr katalogowy: 65785
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
Przepisy Sebastiana Szmyda
nr katalogowy: 12568
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
Przepisy Sebastiana Szmyda
nr katalogowy: 12568
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
I Ogólnopolski Dzień Soku i Wielki Finał Konkursu "Piję sok przez cały rok"
nr katalogowy: 70375
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-7-8
Piec, ale jaki?
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 108490
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-1
Tomasz Szypuła z nagrodą specjalną za najlepszy europejski smak
nr katalogowy: 135329
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2004-9
Kontrola pracy pieca szybowego podczas wytwarzania kruszywa z odpadów energetycznych zawierających małe ilości części palnych
nr katalogowy: 2078
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-3
Własności mechaniczne i trybologiczne warstw wierzchnich stopowanych laserowo
LESZEK ADAM DOBRZAŃSKI
MAREK PIEC
nr katalogowy: 17093
SZKŁO I CERAMIKA 2014-3
MATEUSZ GROBELNY CZŁOWIEK OGNIA
ANNA DOBOSZ
nr katalogowy: 84817
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2006-7
Piec zawiesinowy Huty Miedzi GŁOGÓW. Wyzwania techniczne i technologiczne motorem jego modernizacji
Gostyński Z.
Haze D.
Szymański S.
nr katalogowy: 20903
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-7
Wybrałem Bagmasz - Wywiad z piekarzem z okolic Tarnowa
nr katalogowy: 69066
SZKŁO I CERAMIKA 2013-6
SZKŁO i CERAMIKA CZYLI PIEC Z BUTELEK
DOROTA ŁASISZ
nr katalogowy: 81456
AURA 2016-3
Magia świąt wielkanocnych
Czesława Trąba
Krzysztof Rogut
Paweł Wolański
nr katalogowy: 97052
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-6
Nawęglanie próżniowe materiałów spiekanych w piecu próżniowym Seco/Warwick typu 25VPT z hartowaniem w helu
Michał Bazel
Łukasz Piechowicz
Maciej Korecki
nr katalogowy: 81463
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-10
Ibis. Piece elektryczne modułowe
nr katalogowy: 133658
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Ibis. Piece elektryczne modułowe
nr katalogowy: 134223
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-12
Ibis. Piece elektryczne modułowe
nr katalogowy: 134805
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Ibis. Piece elektryczne modułowe
nr katalogowy: 136044
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-10
Poznaj Dobrą Żywność
nr katalogowy: 4283
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-6
Wielki finał
DG
nr katalogowy: 12007
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2020-3
Ceramika Paradyż wspiera szkolenia glazurników
nr katalogowy: 128380
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2022-2
GRUPA TUBĄDZIN I TEATR WIELKI OPERY NARODOWEJ DLA ARCHITEKTÓW
nr katalogowy: 138334
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-6
Polska premiera Systemu Studzenia Próżniowego Revent
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 68234
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Czy barierą rozwoju może być szeroki wachlarz produktów? Analiza problemu na przykładzie piekarni
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 45427
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-1
Tomasz Szypuła z nagrodą specjalną za najlepszy europejski smak
nr katalogowy: 135329
GOSPODARKA WODNA 2011-7
Wielki Kanał Brdy
RYSZARD OKOŃSKI
MAGDALENA URBAN
ANDRZEJ FRYDRYSZAK
nr katalogowy: 60865
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-9
Revent - niezmiennie dobry piec
nr katalogowy: 93309
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Rewolucyjny okrągły piec Revent ONE
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 131657
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-8
Wybrane parametry jakości energii elektrycznej w sieci wysokiego napięcia zasilającej piec łukowy prądu przemiennego
Marek GAŁA
Kazimierz JAGIEŁA
Tomasz GARSTKA
nr katalogowy: 69782
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-7
Wielki świat na Wiśle
Dariusz Stankiewicz
nr katalogowy: 13062
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-2
Karnawał w tradycji
nr katalogowy: 19256
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-10
Wielki powrót
M. Druri
nr katalogowy: 6124
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-2
Jak maksymalizować sprzedaż pieczywa
nr katalogowy: 4781
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-6
Nie masz wina nad Węgrzyna
Stefan Zatorski
nr katalogowy: 52084
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-10
Wielki jubileusz 150-lecia Browaru Żywiec
nr katalogowy: 22376
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-11
Odważnie wchodzimy do Budapesztu!
E. Szczerbicki
nr katalogowy: 6169
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-4
SIG Simonazzi. Wielki sukces z niewielkim hałasem
nr katalogowy: 14556
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-16
Własny ogon kole
Adam Malkiewicz
nr katalogowy: 13245
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-2
Wielki hotel - wielka historia
DG
nr katalogowy: 11893
GOSPODARKA WODNA 2005-5
ODRZAŃSKA DROGA WODNA
Wojciech Kuczkowski
nr katalogowy: 9740
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-3
Ceramiczne piece piekarskie dalej w modzie
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 112487
GOSPODARKA WODNA 2006-12
POLSKIE SZLAKI ŻEGLOWNE
Wojciech Kuczkowski
nr katalogowy: 22728
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2004-4
Wielki Złoty Medal MTP dla Ceramiki Paradyż
nr katalogowy: 7828
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-7-8
Wielki błękit
nr katalogowy: 12040
SZKŁO I CERAMIKA 2006-6
Wspomnienie o M. Weltzandtcie
R.S. Jurczyk
nr katalogowy: 23186
OPAKOWANIE 2006-7
Wielki Finał IV edycji konkursu Obsesja Papieru
nr katalogowy: 17942
OPAKOWANIE 2005-7
Wielki finał III edycji konkursu Obsesja Papieru
nr katalogowy: 11246
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-4
Jeszcze o piecach ceramicznych
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 34434
SZKŁO I CERAMIKA 2008-6
Informacja dotycząca funkcjonowania Przedsiębiorstwa Budowy Pieców, Automatyki i Ochrony Środowiska "Szkło-Piec" (SP)
nr katalogowy: 39827
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-11
Focaccia
nr katalogowy: 38995
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-11
Jaki piec do sklepu?
nr katalogowy: 38994
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-10
Nowe piece rurkowe LEONARDO
nr katalogowy: 71368
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-3
Przetestowane w USA, Japonii i Polsce!
nr katalogowy: 66209
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Rewolucyjny okrągły piec Revent ONE
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 131657
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-5
Wyniki obliczeń rozkładu prędkości gazów w przepychowym piecu grzewczym
Henryk RADOMIAK
Dorota MUSIAŁ
Monika ZAJEMSKA
nr katalogowy: 76921
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-1
Jak wykorzystać piec piekarski do klimatyzacji? Piece MIWE i odzysk ciepła
nr katalogowy: 88774
OPAKOWANIE 2006-1
Wielki sukces wystawy ICE w Monachium
M.F.
nr katalogowy: 18098
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-15
Panna bez posagu
Henryk Piekut
nr katalogowy: 5467
AURA 2004-3
PRZEWLEKŁY STAN ROPNY
Krystyna Bonenberg
nr katalogowy: 468
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-10
Kumoterstwo albo franchising
J. Knyziak
nr katalogowy: 342
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-2
Niech pan sobie coś znajdzie
J. Knyziak
nr katalogowy: 15818
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-8
Wielki świat na Wiśle
Wojciech Adam Pawłowski
nr katalogowy: 13092
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2020-3
Ceramika Paradyż wspiera szkolenia glazurników
nr katalogowy: 128380
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-11
Wpływ kolorów na projektowanie ubiorów damskich
B. Skrobaczewska-Nięwegłowska
nr katalogowy: 6152
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-9
Futra i odzież skórzana
M. Druri
nr katalogowy: 19740
SZKŁO I CERAMIKA 2007-6
Informacja dotycząca funkcjonowania Przedsiębiorstwa Budowy Pieców,Automatyki i ochrony Środowiska "Szkło-Piec" (SP)
nr katalogowy: 31952
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-11
Najlepsi pracują z najlepszymi
nr katalogowy: 31378
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2007-9
Numeryczne modelowanie emisji NOx z pieców grzewczych
MONIKA POSKART
LECH SZECÓWKA
nr katalogowy: 29605
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-5
Euro Gastro 2008
nr katalogowy: 35412
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-5
Dlaczego warto zainwestować w piece HEUFT?
nr katalogowy: 34902
SZKŁO I CERAMIKA 2014-4
Na początku
KATARZYNA STEFANIAK
nr katalogowy: 85904
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2001-4
Wykaz patentów udzielonych w Polsce z dziedziny chemii
nr katalogowy: 28201
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-10
Ibis. Piece elektryczne modułowe
nr katalogowy: 133658
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Ibis. Piece elektryczne modułowe
nr katalogowy: 134223
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-12
Ibis. Piece elektryczne modułowe
nr katalogowy: 134805
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Ibis. Piece elektryczne modułowe
nr katalogowy: 136044
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2006-12
XXIII Kongres Międzynarodowej Federacji Geodetów (FIG)
Tomasz Budzyński
Marcin Karabin
nr katalogowy: 22966
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2004-2
GEOFELIETON - Roboty rozbiórkowe i chlapanie zaprawą po oczach
Zdzisław Adamczewski
nr katalogowy: 4383
GAZETA CUKROWNICZA 2006-7
27 czerwca 2006 - wielki dzień Cukrowni Cerekiew S.A.
B. Marjankowska
nr katalogowy: 16609
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-5
ANTYKOROZJA 2005
Zofia Machowska
nr katalogowy: 14309
AURA 2018-8
Ełk - miasto ekologiczne
Tadeusz PETER
nr katalogowy: 115304
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-8
Ognista zabawa pod bezpiecznym dachem dystrybutorów firmy Icopal S.A
D. Kostrzewska-Matynia
nr katalogowy: 2659
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-12
Wielki powrót energetyki jądrowej
Sylwia Wróblewska
nr katalogowy: 146395
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-6
O klasę wyżej - piec obrotowy roll-in e+
nr katalogowy: 106086
AURA 2008-5
Piec chlebowy, dzieża, pieczywo regionalne
MARIA MIGDAŁ
WŁADYSŁAW MIGDAŁ
nr katalogowy: 35390
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2007-5
CHARAKTERYSTYKI ENERGETYCZNE PROCESU WYTOPU OŁOWIU W PIECACH OBROTOWO-WAHADŁOWYCH
GRZEGORZ KRAWIEC
RYSZARD PRAJSNAR
nr katalogowy: 25833
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-11-12
Odlew od razu
nr katalogowy: 68649
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2016-11
WYNALAZKI I UDOSKONALENIA HUTNICZE
nr katalogowy: 102681
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2006-10
Prof. dr hab. inż. Kazimierz Czarnecki - żarliwy geodeta, wielki społecznik, wspaniały kolega
Zdzisław Adamczewski
nr katalogowy: 22060
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2021-3
Monumental – wielki format w najlepszym wydaniu
nr katalogowy: 133639
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Nowa fabryka i 50-tysięczny iVario
nr katalogowy: 132667
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-4
Modernizacja ceramicznego pieca piekarskiego - obowiązujące przepisy i wymagania
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 25203
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
Tropicana
nr katalogowy: 23779
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-5
Małe i duże zakłady rzemieślnicze cenią piece Revent
nr katalogowy: 119898
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-6
Piec Revent – wszechstronny tytan pracy
Konrad Kazanecki
nr katalogowy: 148917
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-7-8
Olimpijczycy Smaku
nr katalogowy: 29150
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-2
Mikołaj Kopernik to nie tylko wielki astronom, ale i wielka zagadka?
Ryszard Rus
nr katalogowy: 141763
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2007-9
Nowe wydawnictwa
nr katalogowy: 29947
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-2
Złota Mistrzyni
Jadwiga Piotrowicz
nr katalogowy: 56942
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-5
Czekoladowe assiette, śliwki kalifornijskie i tonka (4 porcje )
nr katalogowy: 105346
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-12
Revent - mocne piece
nr katalogowy: 117384
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-2
Rekonstrukcja pieca pudlingowego w Muzeum Zagłębia Staropolskiego w Sielpi Wielkiej
Marian Kieloch
Jarosław Boryca
Stanisław Kruszński
nr katalogowy: 33217
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2007-6
Analiza wpływu podwyższonych temperatur na własności wytrzymałościowe prętów zbrojeniowych ze stali 18G2-b
Anna Kawałek
Bartosz Koczurkiewicz
Czesław Nowosielski
nr katalogowy: 26964
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-4
Jeden człowiek, jeden system Kronos i do 130 m 2 powierzchni wypiekowej pieców
nr katalogowy: 83164
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-5
Europain - ciekawe maszyny i urządzenia
nr katalogowy: 67468
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2018-3
WYNALAZKI I UDOSKONALENIA HUTNICZE
nr katalogowy: 112928
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-7
Nasza inność to atut
nr katalogowy: 121160
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-4
O święconym baranku, pisankach i turkach.
Elżbieta Staszewska
nr katalogowy: 83166
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2008-3
Nowe wydawnictwa
nr katalogowy: 34129
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-10
Elektroenergetyczna aparatura zabezpieczeniowa EAZ - wymagania konstrukcyjne, badania i certyfikacja
JERZY CHUDORLIŃSKI
nr katalogowy: 30572
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-15-16
KLESZCZÓW - WIELKI PLAC BUDOWY
nr katalogowy: 37464
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Wielki powrót samopszy i innych tradycyjnie polskich zbóż
nr katalogowy: 134163
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-11
New innovative induction system for the production of pure high temperature glasses
Benjamin NIEMANN
Bernard NACKE
Maxim KUDRYASH
nr katalogowy: 39590
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-10
Franz Daub know how inside, czyli termoolejowy piec przelotowy z wypiekiem na kamiennych hertach
nr katalogowy: 79470
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-16-17
Komin
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 78710
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-5
Wielki Brat a medycyna pracy
nr katalogowy: 35432
PROBLEMY JAKOŚCI 2007-11
Felieton Jakość i ergonomia - Wielki wyścig
Ewa Górska
nr katalogowy: 31570
CHŁODNICTWO 2007-10
ICR 2007: wielki sukces!
nr katalogowy: 30775
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-10
Słodkie bezpieczeństwo
nr katalogowy: 30538
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-9
Kraków
Robert Kozela
nr katalogowy: 29788
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH