Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-10
Jak oszacować rynkową wartość piekarni przeznaczonej do sprzedaży?
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 116338
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-9
Jak zachować tajemnicę o sprzedaży firmy?
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 115665
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-1
Data science w piekarni
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 118015
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-2
Jak dobrze sprzedać własną firmę? (cz.2)
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 111908
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-1
Jak dobrze sprzedać własną firmę? (cz.1)
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 111492
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-5
Przygotowanie piekarni i cukierni do sprzedaży 15 obszarów wartości (cz. 3)
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 113429
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-4
Przygotowanie piekarni i cukierni do sprzedaży 15 obszarów wartości (cz. 2)
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 113029
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-3
Przygotowanie piekarni i cukierni do sprzedaży 15 obszarów wartości (cz.1)
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 112485
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-8
Trzy bariery, przez które nie udaje się zwerbować zewnętrznych menadżerów do firmy rodzinnej
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 115179
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-7
Negocjacje zakupu piekarni - schemat postępowania zawodowych negocjatorów
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 114690
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-6
Trzy strategie budowania przewagi konkurencyjnej w okresie poprzedzającym sprzedaż piekarni
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 114037
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Czy barierą rozwoju może być szeroki wachlarz produktów? Analiza problemu na przykładzie piekarni
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 45427
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-11
Rachunek kosztów pełnych i kosztów zmiennych - porównanie metod
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 71825
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-9
Jakość w kawiarni. Może z TQM?
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 70292
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-5
Cukiernia na lato
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 76273
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-1
Wstęp do budowy modeli prognozujących ceny zboża i produktów zbożowych
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 124772
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-2
Osiem najczęściej popełnianych błędów przy sprzedaży własnej piekarni
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 124724
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-1
Jak zdobyć zaufanie inwestorów kupujących piekarnię?
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 124321
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-12
Obszary, od których zależy wartość sprzedawanej piekarni
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 123748
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-7
Jak dobrze sprzedać swoją piekarnię?
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 121151
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-11
Czy zwiększać zyski sprzedawanej piekarni?
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 123154
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-10
Jak znaleźć odpowiedniego wspólnika na dobre i na złe?
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 122754
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-9
Kto ma zrestrukturyzować piekarnię, aby podnieść jej wartość do sprzedaży?
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 122153
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-8
Jak sprzedać piekarnię funduszowi private equity?
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 121608
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Czym jest sztuczna inteligencja? Wprowadzenie do algorytmu konwolucyjnych sieci neuronowych
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 126420
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-5
Co powinni zrobić właściciele piekarni w dobie koronawirusa?
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 126095
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-2
Data science - nowa nauka w obszarze analizy danych
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 125840
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-3
Dlaczego przed sprzedażą piekarni należy przygotować plan?
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 125300
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-4
Data Science w diagnostyce awarii
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 119423
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-3
Wykrywanie malwersacji w procesie sprzedaży cukierni
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 118884
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-6
Czy przekazać piekarnię dziecku?
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 126602
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Nepotyzm w piekarni
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 127399
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Nepotyzm w piekarni
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 127399
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
Franczyza w piekarni sposobem na umocnienie pozycji?
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 127870
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
Franczyza w piekarni sposobem na umocnienie pozycji?
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 127870
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Zastosowania algorytmu programowania liniowego w procesie wyboru wielkości produkcji
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 128425
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Zastosowania algorytmu programowania liniowego w procesie wyboru wielkości produkcji
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 128425
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Zachowanie poufności przy sprzedaży piekarni
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 129425
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Optymalna wielkości zamówień wyznaczona metodą Economic Order Quantity
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 129427
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Optymalna wielkości zamówień wyznaczona metodą Economic Order Quantity
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 129427
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Analiza porównawcza zużycia prądu w młynach za pomocą programowania liniowego DEA-CCR
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 129580
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Analiza porównawcza zużycia prądu w młynach za pomocą programowania liniowego DEA-CCR
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 129580
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Jakość sprawozdań finansowych
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 128318
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Jakość sprawozdań finansowych
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 128318
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Jak działają rekurencyjne sieci neuronowe
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 127373
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Jak działają rekurencyjne sieci neuronowe
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 127373
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-1
Maksymalizacja przychodów ze sprzedaży pieczywa za pomocą algorytmu programowania liniowego
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 129957
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-1
Maksymalizacja przychodów ze sprzedaży pieczywa za pomocą algorytmu programowania liniowego
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 129957
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Zastosowania algorytmu programowania liniowego w procesie wyboru wielkości produkcji
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 128425
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-11
Przykład zastosowania programowania liniowego przy określaniu optymalnej struktury asortymentu w piekarni
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 128973
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-11
Przykład zastosowania programowania liniowego przy określaniu optymalnej struktury asortymentu w piekarni
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 128973
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-11
Przykład zastosowania programowania liniowego przy określaniu optymalnej struktury asortymentu w piekarni
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 128973
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-3
Ocena efektywności piekarni za pomocą modelu CCR-DEA
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 130777
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-3
Ocena efektywności piekarni za pomocą modelu CCR-DEA
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 130777
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Jak zoptymalizować piekarnię?
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 131191
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Jak zoptymalizować piekarnię?
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 131191
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-5
Manipulacja psychologiczna
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 131848
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
Problem nadprodukcji – matematyczna optymalizacja poziomu produkcji w cukierni
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 131980
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
Problem nadprodukcji – matematyczna optymalizacja poziomu produkcji w cukierni
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 131980
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Problem przydziału – przypadek specjalizacji produkcji metodą programowania liniowego
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 130203
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Problem przydziału – przypadek specjalizacji produkcji metodą programowania liniowego
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 130203
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Sprzedaż internetowa w piekarni i cukierni
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 130225
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Sprzedaż internetowa w piekarni i cukierni
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 130225
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Optymalizacja liczby kanałów obsługi na przykładzie doboru ilości mlewników w procesie produkcji mąki
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 132046
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Optymalizacja liczby kanałów obsługi na przykładzie doboru ilości mlewników w procesie produkcji mąki
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 132046
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-7
Ocena efektywności sklepów z pieczywem za pomocą analizy porównawczej DEA-CCR
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 132501
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-7
Ocena efektywności sklepów z pieczywem za pomocą analizy porównawczej DEA-CCR
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 132501
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Jak działa model klasyfikacji random forest?
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 131266
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Jak działa model klasyfikacji random forest?
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 131266
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Matematyczna interpretacja problemu kolejek w sklepach z pieczywem
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 131651
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Matematyczna interpretacja problemu kolejek w sklepach z pieczywem
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 131651
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Matematyczna interpretacja problemu przydziału środków produkcji
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 132745
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Matematyczna interpretacja problemu przydziału środków produkcji
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 132745
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Techniki manipulacji podwładnymi na podstawie eksperymentu Stanleya Milgrama
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 130890
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-7
Co to jest optymalizacja?
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 132611
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Metodologia tworzenia modeli klasyfikacji
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 133693
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Metodologia tworzenia modeli klasyfikacji
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 133693
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Dylemat wyboru według teorii badań operacyjnych. Przypadek sprzedaży urządzeń piekarskich
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 134219
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Dylemat wyboru według teorii badań operacyjnych. Przypadek sprzedaży urządzeń piekarskich
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 134219
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-1
Wybór strategii sprzedaży w warunkach niepewności gospodarczej za pomocą programowania operacyjnego. Teoria wyboru strategii czystej
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 135308
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-1
Wybór strategii sprzedaży w warunkach niepewności gospodarczej za pomocą programowania operacyjnego. Teoria wyboru strategii czystej
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 135308
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-9
Jak zorganizować zespół badawczy, który promuje wybitne jednostki?
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 133505
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Algorytm prognostyczny Naive Bayes
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 134845
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Algorytm prognostyczny Naive Bayes
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 134845
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Optymalizacja procesu wykorzystania surowców cukierniczych za pomocą metod programowania liniowego
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 133274
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Optymalizacja procesu wykorzystania surowców cukierniczych za pomocą metod programowania liniowego
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 133274
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-11
Jak rekrutować najlepszych pracowników?
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 134360
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-12
Zastosowanie regresji liniowej w przewidywaniu popytu detalicznego
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 134798
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-12
Zastosowanie regresji liniowej w przewidywaniu popytu detalicznego
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 134798
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-10
Proces minimalizacji kosztów zakupu mąki za pomocą algorytmu badań operacyjnych
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 133651
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-10
Proces minimalizacji kosztów zakupu mąki za pomocą algorytmu badań operacyjnych
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 133651
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Cross validation w nauczaniu nadzorowanym
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 136181
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Reinforcement Learning drogą do sztucznej inteligencji
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 137009
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Reinforcement Learning drogą do sztucznej inteligencji
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 137009
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-4
Zastosowanie memów w kreowaniu pożądanych zachowań wśród klientów piekarni
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 136976
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Automated machine learning. Pierwsze rozdanie w nowym cyfrowym świecie
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 136036
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Automated machine learning. Pierwsze rozdanie w nowym cyfrowym świecie
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 136036
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Cross validation w nauczaniu nadzorowanym
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 136181
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-3
Tworzenie stron internetowych za pomocą aplikacji WordPress
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 136588
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-3
Tworzenie stron internetowych za pomocą aplikacji WordPress
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 136588
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-3
Tworzenie stron internetowych za pomocą aplikacji WordPress
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 136588
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Jak tworzyć przekaz medialny piekarni?
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 137377
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-6
Zastosowanie jednostronnego testu ANOVA w celu zbadania zależności odległości sklepów od piekarni w kontekście nieprawidłowości w poziomie zwrotów
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 137853
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-6
Zastosowanie jednostronnego testu ANOVA w celu zbadania zależności odległości sklepów od piekarni w kontekście nieprawidłowości w poziomie zwrotów
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 137853
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-4
Zastosowanie memów w kreowaniu pożądanych zachowań wśród klientów piekarni
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 136976
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-4
Zastosowanie memów w kreowaniu pożądanych zachowań wśród klientów piekarni
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 136976
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Praktyczne wykorzystanie zagadnienia kolejek w produkcji maszyn młynarskich
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 137880
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Praktyczne wykorzystanie zagadnienia kolejek w produkcji maszyn młynarskich
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 137880
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-1
Zastosowanie prostych testów statystycznych w piekarni
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 141106
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-1
Zastosowanie prostych testów statystycznych w piekarni
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 141106
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Czy filozofia Agile pomoże przetrwać recesję i dlaczego powinniśmy przestać planować?
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 141695
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Czy filozofia Agile pomoże przetrwać recesję i dlaczego powinniśmy przestać planować?
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 141695
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
12 zasad Agile
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 142136
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
12 zasad Agile
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 142136
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-4
Jak wypracować przewagę konkurencyjną w piekarni i cukierni
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 142505
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-4
Jak wypracować przewagę konkurencyjną w piekarni i cukierni
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 142505
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Jakie dane są potrzebne, aby zastosować sztuczną inteligencję?
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 142588
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Jakie dane są potrzebne, aby zastosować sztuczną inteligencję?
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 142588
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-5
Czym jest replenishment?
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 142945
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-5
Czym jest replenishment?
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 142945
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-8
Porównywanie wyników wyrażonych w różnych skalach za pomocą testu z-score
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 138661
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-8
Porównywanie wyników wyrażonych w różnych skalach za pomocą testu z-score
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 138661
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Dynamiczne kształtowanie inteligentnych cen będzie głównym źródłem przewagi konkurencyjnej w przyszłości
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 138726
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Dynamiczne kształtowanie inteligentnych cen będzie głównym źródłem przewagi konkurencyjnej w przyszłości
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 138726
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Zastosowanie reguł asocjacyjnych algorytmu Apriori
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 138259
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Zastosowanie reguł asocjacyjnych algorytmu Apriori
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 138259
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-9
Analizy przeżycia Kaplana Meiera, Cox proportional hazard model
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 139344
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-9
Analizy przeżycia Kaplana Meiera, Cox proportional hazard model
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 139344
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Test zgodności chi-kwadrat Persona
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 139663
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Planowania eksperymentu. Szacowanie wielkości próbki dla uzyskania optymalnej mocy testu statystycznego
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 139835
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Planowania eksperymentu. Szacowanie wielkości próbki dla uzyskania optymalnej mocy testu statystycznego
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 139835
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-12
Kryzys to początek nowej drogi
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 140764
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-12
Kryzys to początek nowej drogi
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 140764
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Kanban, metoda zarządzania procesami
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 140647
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Kanban, metoda zarządzania procesami
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 140647
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Test zgodności chi-kwadrat Persona
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 139663
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-11
Zastosowanie systemów rekomendacji w sprzedaży internetowej
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 140137
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-11
Zastosowanie systemów rekomendacji w sprzedaży internetowej
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 140137
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-6
System wartości podstawą przewagi konkurencyjnej w obszarze e-commerce
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 143439
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-6
System wartości podstawą przewagi konkurencyjnej w obszarze e-commerce
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 143439
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-6
System wartości podstawą przewagi konkurencyjnej w obszarze e-commerce
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 143439
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Analiza odejść klientów sklepu internetowego
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 143484
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Analiza odejść klientów sklepu internetowego
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 143484
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-7
Grupowanie klientów sklepu wielobranżowego techniką klastra aglomeracyjnego
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 143924
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-7
Grupowanie klientów sklepu wielobranżowego techniką klastra aglomeracyjnego
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 143924
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-5
Jak zebrać potrzeby klientów w projekcie uczenia maszynowego?
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 145405
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-6
Wykorzystanie sieci neuronowych w sprzedaży internetowej. Od personalizacji po problemy logistyczne
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 146321
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-12
Eksport w zakresie zakazanych w Unii Europejskiej herbicydów i pestycydów poza Unię Europejską. W jaki sposób zgodnie z prawem Europa zatruwa inne kontynenty (część 1)
Wojciech MOSZCZYŃSKI
nr katalogowy: 146430
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-8
Modele matematyczne w data science
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 144323
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-4
Optymalizacja procesu nawożenia upraw zbożowych za pomocą metod programowania liniowego
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 144366
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-11
Taksonomia w przemyśle spożywczym
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 145829
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-12
Data science w piekarni - Sztuczna inteligencja w branży cukierniczej
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 146297
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-9
Pięć faz rozwoju sztucznej inteligencji
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 144824
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Problem marnowania żywności w branży spożywczej
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 146028
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-1
Eksport w zakresie zakazanych w Unii Europejskiej herbicydów i pestycydów poza Unię Europejską. W jaki sposób zgodnie z prawem Europa zatruwa inne kontynenty (część 2)
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 146882
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-10
Sześć ciekawych zastosowań sztucznej inteligencji w piekarni
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 145328
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-1
Data science w piekarni - Czy standaryzacja jest potrzebna przy modelowaniu procesów?
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 146817
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-3
Sztuczna inteligencja w branży zbożowo-młynarskiej?
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 148938
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-7
Nowy wspaniały świat sztucznej inteligencji
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 149389
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-5
Jak zbudować prosty system rekomendacji w sklepie e-commerce
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 148545
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-2
Wdrożenie nowego zintegrowanego systemu finansowo-księgowego jako wstęp do cyfrowej rewolucji
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 147180
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-7
Globalna sztuczna inteligencja jest budowana przez armię niewolników
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 149411
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-1
Regularyzacja w modelach machine learning
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 147201
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-4
Data science w piekarni - Restrukturyzacja przedsiębiorstwa
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 148020
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-4
Sztuczna inteligencja zmieni wszystko
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 148161
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
Nowe zawody, które pojawiają się wraz z rozwojem sztucznej inteligencji
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 148654
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-6
Witamy w nowym wspaniałym świecie sztucznej inteligencji
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 148914
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-6
Czy już jest świadoma?
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 149056
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-2
Protesty producentów żywności. Unijne regulacje wobec protestów rolników
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 147260
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-3
Data science w piekarni - Jak zatrzymać klientów sklepu e-commerce za pomocą survival test i modelu regresji Coxa?
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 147650
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-3
Słabość polskiego rolnictwa w obliczu zapaści na rynku zbóż
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 147786
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-2
Proszę się nie bać, to tylko nasz Terminator na portierni - Jakie zmiany w przemyśle młynarskim przyniesie sztuczna inteligencja?
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 148047
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-9
Zastosowanie testu statystycznego t-Studenta (paired sample t-test) w badaniu zachowań klientów sklepu e-commerce
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 150442
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-5
Zastosowanie testu U Manna-Whitneya w analizie klientów branży e-commerce
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 150882
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-9
Wyjaśnienie zastosowania testu jednoczynnikowej analizy wariancji (One-Way ANOVA) w branży e-commerce
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 150296
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-10
Hadoop - słoń stworzony do wielkich zadań
Wojciech MOSZCZYŃSKI
nr katalogowy: 150976
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Możemy dużo zarobić przypisując klientów do klastrów na platformach e-commerce
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 149818
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-8
Jak zatrzymać proces odchodzenia klientów ze sklepu internetowego?
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 150088
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-10
Zastosowanie Django w systemach rekomendacji: od prototypu do skalowalnego rozwiązania
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 150791
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-8
Wszystko co trzeba wiedzieć na temat systemów rekomendacji dla sklepów branży e-commerce
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 149845
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Zagadnienie transportowe – optymalizacja dostaw mąki do piekarni według algorytmu programowania operacyjnego
Wojciech Moszczyński
Ewa Moszczyńska
nr katalogowy: 132874
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Zagadnienie transportowe – optymalizacja dostaw mąki do piekarni według algorytmu programowania operacyjnego
Wojciech Moszczyński
Ewa Moszczyńska
nr katalogowy: 132874
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Metoda Agile w piekarni
Wojciech Moszczyński
Klaudia Purchała-Przybyła
nr katalogowy: 141604
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Metoda Agile w piekarni
Wojciech Moszczyński
Klaudia Purchała-Przybyła
nr katalogowy: 141604
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH