Aktualności | 2011-10-04
Pierwszy t-bar Dilmah już otwarty!

Pierwszy t-bar Dilmah już  otwarty!

Nowo otwarty t-bar prezentuje przede wszystkim świat herbaty - różnorodność jej rodzajów, smaków i sposobów podania, możliwości, jakie daje łączenie jej z dodatkami takimi jak soki, syropy, alkohole, a także tradycję food matchingu, czyli sztuki dopasowywania herbaty i jedzenia. To herbaciarnia, w której dostrzec można, jak ważną rolę pełni w naszym codziennym życiu herbata i jak wiele przyjemności można czerpać z picia tak codziennego napoju.

„Podobnie jak sama herbata Dilmah, t-bar łączy w sobie, dwie wyróżniające go cechy – najwyższą jakość serwowanej herbaty i autentyzm, który zapewnia fakt, że ideę tego miejsca stworzył sam producent. Zarówno herbaty Dilmah dostępne w sklepach, jaki i te serwowane w herbaciarni pochodzą prosto z cejlońskich plantacji, gdzie są przetwarzane i od razu pakowane, dzięki czemu zachowują pełnię smaku i aromatu. t-Bar to miejsce, w którym będziemy mogli dzielić się naszą wiedzą o herbacie z konsumentami i partnerami biznesowymi, a także sprawdzone na innych rynkach narządzie budowania wizerunku marki.” - powiedział Tomasz Witomski, prezes Gourmet Foods.

t-Bar to herbaciarnia XXI wieku, nowoczesna, dostosowana do miejskiego stylu życia i rytmu dnia, odpowiednia zarówno na śniadanie w drodze do biura, popołudniowe spotkanie towarzyskie lub biznesowe, podwieczorek lub kolację z przyjaciółmi. Herbatę i oryginalną kanapkę na wynos dostaną tu nawet Ci, którzy odpoczywają w biegu, a smakosze z pewnością zainteresują się zarówno ofertą ze stałego menu, jak też przekąskami z menu dnia, w stworzeniu których brał udział mistrz kulinarny Kurt Scheller. W t-barze kupić można także niedostępne gdzie indziej, wyjątkowe i rzadko spotykane herbaty należące do kolekcji Dilmah t-Series.

Na świecie t-bary Dilmah funkcjonują już od kilku lat m.in. w Nowej Zelandii, Tajlandii i Sri Lance, a także w Europie. t-Bar może stanowić osobny lokal gastronomiczny - przykładem takiego rozwiązania jest nowo otwarta herbaciarnia przy ulicy Szpitalnej - bądź też zostać wpisany w już istniejącą przestrzeń - np. hotelowego lobby baru, jak to ma miejsce w przypadku Hotelu Hilton w Kolombo. Jako samodzielny, dedykowany w całości herbacie lokal gastronomiczny, warszawski t-bar jest pierwszym tego typu przedsięwzięciem w Polsce. Autorem projektu wnętrza jest Kaczmarek Studio.