Po dwóch latach przerwy do kalendarza wydarzeń branżowych powróciły Noce Cukiernika i Piekarza. Akademia Mistrza stworzyła tym samym platformę wymiany doświadczeń, okazję do poszerzenia wiedzy, a także do rozmów w miłej atmosferze. W sierpniu w Zakopanem, we wrześniu we Władysławowie, w październiku w Kudowie Zdroju, a w listopadzie w Mrągowie spotkali się przedstawiciele Z.T. Kruszwica, dystrybutorzy i klienci tej firmy - osoby, które łączy szczególna dbałość o jakość wyrobów oraz otwartość na zmiany. Ostatnie ze spotkań, 23 listopada w Mrągowie, podobnie jak poprzednie zgromadziło ponad stu przedstawicieli branży. Imprezy organizowane przez Akademię Mistrza, która od maja 2008 r. podejmuje działania na rzecz integracji branży, poza wymiarem towarzyskim mają przede wszystkim dużą wartość merytoryczną. Stefan Jakubski, dyrektor ds. handlowych produktów profesjonalnych Z.T. Kruszwica przedstawił zebranym obraz rynku cukierniczego w Polsce i szanse jego rozwoju. Katarzyna Noga, kierownik działu marketingu, odpowiedzialna za program Akademii Mistrza, przedstawiła strukturę tego przedsięwzięcia, jego dotychczasowe osiągnięcia i proponowaną ofertę. W dalszej części spotkania głos zabrał Leszek Truskolawski, prezes Stowarzyszenia Cukierników, Karmelarzy i Lodziarzy RP, który przedstawił historię i cele tej organizacji. Bardzo ważnym punktem programu była prezentacja Tomasza Dekera, eksperta Akademii Mistrza, pt. „Inspiracje deserowe w cukierni” połączona ze spontaniczną wymianą doświadczeń, spostrzeżeń, porad Leszka Truskolawskiego i Tomasza Dekera. Goście mieli okazję przekonać się też, jak wyglądają szkolenia biznesowe Akademii Mistrza. Fragment prezentacji „Jak być skutecznym szefem” przekonał wielu, że rola szefa nie jest łatwa i wymaga uświadomienia sobie wielu istotnych czynników. Podczas uroczystego wieczoru galowego wręczono certyfikaty nowym członkom oraz partnerom wspierającym Akademii - przedstawicielom firm dbających o rozwój, wysoką jakość i sprawną organizację.
Ostatnie ze spotkań, 23 listopada w Mrągowie, podobnie jak poprzednie zgromadziło ponad stu przedstawicieli branży. Imprezy organizowane przez Akademię Mistrza, która od maja 2008 r. podejmuje działania na rzecz integracji branży, poza wymiarem towarzyskim mają przede wszystkim dużą wartość merytoryczną.
Stefan Jakubski, dyrektor ds. handlowych produktów profesjonalnych Z.T. Kruszwica przedstawił zebranym obraz rynku cukierniczego w Polsce i szanse jego rozwoju. Katarzyna Noga, kierownik działu marketingu, odpowiedzialna za program Akademii Mistrza, przedstawiła strukturę tego przedsięwzięcia, jego dotychczasowe osiągnięcia i proponowaną ofertę. W dalszej części spotkania głos zabrał Leszek Truskolawski, prezes Stowarzyszenia Cukierników, Karmelarzy i Lodziarzy RP, który przedstawił historię i cele tej organizacji. Bardzo ważnym punktem programu była prezentacja Tomasza Dekera, eksperta Akademii Mistrza, pt. „Inspiracje deserowe w cukierni” połączona ze spontaniczną wymianą doświadczeń, spostrzeżeń, porad Leszka Truskolawskiego i Tomasza Dekera. Goście mieli okazję przekonać się też, jak wyglądają szkolenia biznesowe Akademii Mistrza. Fragment prezentacji „Jak być skutecznym szefem” przekonał wielu, że rola szefa nie jest łatwa i wymaga uświadomienia sobie wielu istotnych czynników.
Podczas uroczystego wieczoru galowego wręczono certyfikaty nowym członkom oraz partnerom wspierającym Akademii - przedstawicielom firm dbających o rozwój, wysoką jakość i sprawną organizację.