Aktualności | 2010-09-27
Wenecki karnawał przez cały rok i włoskie smaki w nowo otwartej restauracji VENEZIA Magdy Gessler

Wenecki karnawał  przez cały rok i włoskie smaki  w nowo otwartej restauracji VENEZIA Magdy Gessler

Podczas uroczystego wieczoru przy wejściu na wszystkich gości czekały kolorowe, karnawałowe maski – wśród nich kilka wyjątkowych – ręcznie haftowanych z barwnymi pióropuszami i cekinami. Atmosferę słynnego karnawału weneckiego przypomniał niezwykły tort tiramisu w kształcie maski w kolorach i smaku fiołkowo, pomarańczowo rozmarynowym.

Wieczór poprowadziła sama restauratorka w towarzystwie dziennikarza radiowego Bartka Wejmana. W rytmach muzyki i przy wspaniałych włoskich smakach kuchni bawili się zaproszeni goście.

W menu restauracji znajdują się delikatne, ręcznie robione makarony, pasty przygotowane na bazie starodawnych włoskich receptur, pojawią się też wyśmienite sery. We włoskiej restauracji nie może zabraknąć pizzy. Na szczególną uwagę zasługuje Pizza Murano, skomponowana według osobistego przepisu Magdy Gessler. Tajemnica smaku kryje się w duszonej na czerwonym winie konfiturze z cebuli, kompozycji bakłażanów, rozmarynu, pomidorów, cukinii, żółtej pieczonej papryki i aromatycznego sera tallegio. A na deser pani Magda poleca „wyśmienite, kolorowe tiramisu, zupełnie nieklasyczne tak jak szkła Murano, które mienić się będą swoim smakiem i kolorem”.

Oferta VENEZIA Ristorante skomponowana została z myślą zarówno o klientach indywidualnych, jak i grupach zorganizowanych. Przestronne sale doskonale nadają się na spotkania z przyjaciółmi i rodziną oraz większe wydarzenia. Oprócz sal o łącznej powierzchni 250 m2, na gości czeka też przestronny, 150 metrowy ogród czynny cały rok. Jest też sala VIP na spotkania do 35 osób. Dla najmłodszych jak zawsze przygotowano specjalne menu.